justynazwawy 14.12.10, 15:54 Forum dla mieszkańców osiedla Leśna Polana. Mam nadzieję, że będzie służyło wymianie informacji i poznaniu przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2studiod Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 11.06.11, 08:18 Witam, na forum a tu już prawie całe osiedle stoi:)) Może ja zacznę: otóż kupiliśmy z Mężem mieszkanie dokładnie budynek I. Jeśli znadją się sąsiedzi z przyjemnością się zapoznamy. Oczywiście z innych numerków również. Pozdrawiam Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 12.06.11, 14:41 Witam, my będziemy w Ł czyli jedynym, który jeszcze nie ma fundamentów, ale ponoć mają byc pod koniec czerwca :) ja już nie mogę się doczekać. A osiedle rośnie jak na drożdzach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
konrad.83 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 23.09.11, 13:15 Witam, rzeczywiście osiedle prawie już stoi a sąsiadów jak nie było tak nie ma:))) Odezwijcie sie proszę to się już wcześniej poznamy. Ja z żoną kupiliśmy mieszkanie w budynku I. Pozdrawiam Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 23.09.11, 16:36 A wiec jednak!super, gratuluje :) to bedziemy sasiadami przez plot, bo my w blizniaku ;) Dobrze w sumie, ze to lato bylo takie deszczowe, bo dzieki temu mamy zrobiony drenaz pod osiedlem, a tak to nawet nie wiedzielibysmy, ze nas moze zalac...Szczescie w nieszczesciu. no i droga dojazdowa ma byc wykostkowana, to tez duzy plus. Kiedy mozecie sie wprowadzac? Odpowiedz Link
konrad.83 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 11.11.11, 08:46 Podbijam temat, szukamy sąsiadów:))) Odpowiedz Link
wiona4 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 17.11.11, 14:12 Witam przyszłych sąsiadów, ja już jestem umówiona na odbiór mieszkania 30.11 :), budynek H. Pozdrawiam cieplutko Iwona Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 27.11.11, 22:11 Super, to juz niedlugo :) A ja mam pytanie:czy ktos korzysta z uslug firmy Jas Bud, jesli chodzi o wykonczenie?Ich reklama wisi na ogrodzeniu osiedla, wiec jak sadze deweloper ich poniekad poleca. Macie jakies opinie o nich? Odpowiedz Link
cotelle24 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.11.11, 09:53 Jeśli sie nie mylę to firma p. Janusza Mrugacza. My jesteśmy klientami AMM z innej inwestycji i korzystaliśmy z usług p. Mrugacza. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Ma dobrą ekipę. Szybko i solidnie robią i czysto przede wszystkim. Remont zakończyli tydzień przed przeprowadzką i nie musiałam za bardzo sprzątać;) Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.11.11, 11:04 owszem, pana Jana Mrugacza :) dziekuje za informacje, w takim razie skorzystamy z ich uslug. Wlasnie o rekomendacje klienta mi chodzilo. Odpowiedz Link
planetwireless Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 12.12.11, 22:17 Witam serdecznie! Może troszkę z innej beczki ale zapraszam do odwiedzenia strony net.wolomin.pl i zapoznania się z ofertą dostępu do Internetu. Ponieważ sam jestem mieszkańcem budynku wybudowanego przez AMM, mam do zaproponowania mieszkańcom Osiedla Leśna Polana specjalne warunki podłączenia i abonamenty w korzystnych cenach (znacznie taniej niż w ofercie na stronie). Na naszych liniach dostępowych do internetu wyśmienicie działają telefony VOIP - bez abonamentu i za grosze rozmowy. Wszystkich chętnych proszę o kontakt e-mail lub telefoniczny. Oprócz instalacji internetowych świadczymy usługi wszelkiego rodzaju okablowania Waszych posesji: tj. videodomofony, RTV/TV-SAT, instalacje alarmowe, sieci LAN wewnątrz budynków. Oczywiście dla zainteresowanych udostępniam na życzenie wszelkie referencje z wykonanych instalacji i jakości świadczonych usług :) Pozdrawiam Hubert 22 2501450 Odpowiedz Link
planetwireless Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 13.12.11, 09:38 Celem uzupełnienia przesyłam Wam możliwość zapoznania się z ofertą Planet Wireless (plik PDF do pobrania): net.wolomin.pl w STREFIE KLIENTA: -użytkownik lesna -hasło polana Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 14.12.11, 13:01 Wszystko pieknie, tylko gwiazdka przy hasle promocja oznacza, ze takie ceny sa tylko, gdy przynajmniej 3 lokale z jednego czworaka sie podepna. A co z mieszkancami blizniakow? Odpowiedz Link
planetwireless Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 14.12.11, 14:19 Gwiazdki są po to żeby je omijać :) Myślę, że jakoś się można zawsze dogadać żeby wszyscy byli zadowoleni .... Dla mnie postawienie urządzeń dostępowych na dachu każdego budynku i tak kilkukrotnie przewyższa kwotę instalacyjną, więc czemu miałbym sam sobie stawiać dwa urządzenia na dachu?? To byłoby bez sensu... Tak naprawdę, to wiem, że osiedle dopiero się organizuje i może się tak zdarzyć, że jedni wprowadzą się i od razu będą chcieli mieć dostęp do internetu, a inni mieszkańcy najpierw się urządzą i dopiero po jakimś czasie "dołączą" do osiedla - wtedy też nie widzę problemu dlaczego miałbym tych dłużej używających "karać" za to, że się wcześniej wprowadzili - zasada jest taka, że (o ile nie jest to robione od razu dla wszystkich) jeżeli pojawi się kolejny mieszkaniec tzw. czworaka czy też bliźniaka kto będzie chciał się dołączyć do istniejącej już opcji dostępu, to również i Ci "starzy" abonenci zyskają odpowiednią obniżkę - w końcu abonentów przybywa a sprzętu nie muszę dostawiać, a równość wszystkich abonentów względem świadczonych przez operatora usług jest tu rzeczą nadrzędną :) Mam nadzieję, że jest to dość zrozumiałe i przejrzyste dla chętnych i zainteresowanych ofertą Tak naprawdę świadczymy usługi wszelkiego rodzaju "kabelkowe" czyli: - modernizacje i nowe projekty instalacji elektrycznych - instalacje alarmowe - video- i domofony - monitoring video i IP - projektowanie sieci LAN i WLAN w lokalach klientów Zawsze można usługi powiązać i zrobić z tego zakupy grupowe :D:D:D:D:D Pozdrawiam Hubert, 22 250 14 60 Odpowiedz Link
planetwireless Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 14.12.11, 14:39 Kurczę, chyba jestem już zmęczony dziś - sam sobie odpowiadam :) Zapomniałem dodać jeszcze o instalacjach RTV (DVB-T) i TV-SAT (DVB-S/S2) - również w wariantach zbiorczych - po co stawiać las patyków i talerzy na dachu skoro można raz a dobrze :) No a żeby było dobrze to trzeba się i tak nagimnastykowac trochę - szczególnie w przypadku gdy kable zbiegają się w... skrzynce elektrycznej :) Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 16.01.12, 08:19 I jak się mieszka na osiedlu?Pytanie do tych, co już się przeprowadzili :) Jak z dojazdami? Ciekawe, czy kiedyś uda się dociągnąć kostkę aż do Radzymińskiej, bo kostkę przy osiedlu mamy piękną, a potem można sobie zęby wybić na tych betonowych płytach...Ale i tak jest super, bo przecież pierwotnie droga miała być tylko utwardzona przez dewelopera, nie było mowy o kostce. Odpowiedz Link
madlen-madlen Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 22.01.12, 18:55 Hej, my z mężem oraz nasz znajomy kupiliśmy mieszkania w budynku E my na górze znajomy na dole. Jesteś sąsiadami z naprzeciwka. Przeprowadziliście się już? Pozdrawiam Odpowiedz Link
konrad.83 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 25.01.12, 09:36 witam serdecznie wraz z żoną kupiliśmy mieszkanie budynek I mieszkanie na górze; jeszcze nie mieszkamy co gorsza dopiero od wczoraj mamy fachowców więc pewnie torchę to potrwa. Czy ktoś z was instalował u siebie już alarm tej firmy konsalnet? ja dziś mam z nimi spotkanie i zobaczę jak to wszystko wygląda. Pozdrawiam mieszkańców Leśnej Polanki:)) Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 25.01.12, 13:10 Konrad.83: a od strony blizniaka macie okna czy od drugiej strony?Bo jak od blizniaka, to jestesmy sasiadami przez plot :) Daj koniecznie znac, co wart ten alarm Konsalnetu i ile to kosztuje. A fachowcow macie z polecenia A.M.M? Czy wlasnych?Pozdrawiam Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 25.01.12, 13:11 Szykuje sie ponoc pod koniec lutego spotkanie integracyjne dla mieszkancow Lesnej Polany. Warto sie wybrac i poznac wreszcie :) Mam nadzieje, ze bedziecie Odpowiedz Link
konrad.83 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 25.01.12, 14:51 my mamy na piętrze jak stoisz przodem do domu to po lewej stronie a dokładniej 66/2:))) oczywiście trzeba się w końcu poznać. Co do fachowców to mamy takich że teść przyjechał z kolegą więc wiesz jak to jest pewnie długo potrwa ale co rodzina to rodzina. Dam wieczorem znać czy zdecydowaliśmy się na ten alarm. Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 26.01.12, 12:59 No to jestesmy sasiadami przez plot :) i jak z tym Konsalnetem?Warto sie w to pakowac? Odpowiedz Link
konrad.83 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 27.01.12, 21:08 co do konsalnetu zdecydowaliśmy się co prawda żona wszystko ustaliła z nimi bo nie mogłem dojechać na spotkanie ale z tego co mówiła i przedstawiła po krótce to wydaje sie spoko. Jest u nas zainstalowane 6 czujników ruchu-my dodoatkowo wzieliśmy sobie czujnik gazu w łazience. Justyna jeśli masz piętro więc pewnie masz więcej tych czujników - 35 zł abonament także uważam że w porządku oferta. Odpowiedz Link
madlen-madlen Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 31.01.12, 19:14 Witam, czy macie ciekawe pomysły na aranżacje górnych mieszkań chodzi mi o łazienkę i kuchnię. Od miesiąca próbuję je zaplanować ale te skosy skutecznie mi przeszkadzają a chcę zmieścić w łazience prysznic i wannę. Pozdrawiam, Madlen Odpowiedz Link
aditi_00 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 30.01.12, 20:07 Witam i ja na forum, kolejna osoba z budynku H - fajnie, że już ktoś jest :) Jeśli chodzi o spotkanie to ma być 25 lutego- z tego co mi wiadomo przynajmniej. Planetwireless co prawda specem nie jestem ale na pierwszy rzut oka oferta mało atrakcyjna. TPSA oferuje tańsze łącze. Konrad.83 a jaki jest koszt montażu czujek, centrali itd. ? Odpowiedz Link
konrad.83 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 30.01.12, 20:29 hmm też mi się wydaje że trzeba by było coś poszukac na nasze osiedle jesli chodzi o telewizję i internet; w sumie to dla nich dobry biznes złapać tylu klientow właściwie na jedno połączenie Co do konsalnetu cały montaż czujki itd kosztuje ok 800 zł ale zona jak to kobieta zaszalała i wzieła jakiś pakiet z pilotem straszakiem itd + wzielismy jeszcz czujnik gazu (ok 250zł) więc całość nas wyniesie ok 1300 zł. Pozytywne w tym jest to że przez 3 miesiące nie płacimy abonamentu. Aha czy macie jakis pomysł na śmieci? bo zastanawiam się czy nie lepeij jakiegoś większego za brama nie postawić kontenera i żeby śmieciarka zgarniała czy koniecznie musi stać każdy przy domu? Odpowiedz Link
aditi_00 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 30.01.12, 21:21 Dzięki za info Jeśli chodzi o śmieci to fajnie by było żeby nie stały przy każdym domu ale wiąże się to z ryzykiem ze jak się sąsiedzi z innych ulic dowiedzą to nasza produkcja (śmieci) będzie z całego osiedla i kilku sąsiednich ulic ;)) Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 31.01.12, 08:09 Tylko jak rozwiązać kwestię śmieci w bliżniakach?Nie będziemy raczej specjalnie z workami śmieci drałować przez bramę na osiedle, w naszym przypadku stanie pewnie na koszu przed domem. Ale z pewnością wyszłoby taniej przy jednym zbiorczym kontenerze, warto się rozeznać w cenach. Konrad:czy masz namiary na kogos z Konsalnetu?Sami się do Was zgłosili?Podaj proszę jakiś telefon. Pozdrawiam Odpowiedz Link
madlen-madlen Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 31.01.12, 19:33 Tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,17460,132391915,132391915,Wywoz_smieci_w_Kobylce_.html było o cenach wywozu śmieci w Kobyłce Odpowiedz Link
aditi_00 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 01.02.12, 18:54 A moze jako osiedle wynegocjujemy inne warunki niz pojedynczo jesli chodzi o wywoz smieci ? Zobaczymy. Namiary na przedstawiciela z Konsalnetu dawała p. Marta :) Jak trzeba to poszukam. Odpowiedz Link
konrad.83 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 01.02.12, 20:23 tak dokładnie przy podpisywaniu aktu dostawaliśmy taką broszurkę nam tez gdzieś zaginął numer a nie wpisałem sobie do telefonu ale jak znajdę to moge wysłać Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 01.02.12, 21:00 Rany, macie juz akt notarialny?!super!I faktycznie udalo sie to w przeciagu miesiaca od odbioru technicznego lokalu?To pewnie tez dostaniemy namiary od p.Mazurkow na Konsalnet, to nie szukajcie :) Cena wywozu miesiecznego ponad 30 zl za 240 l to sporo, teraz place 10zl za wywoz miesiecznie, ale to cena wynegocjowana przez spoldzielnie na duzym osiedlu w Warszawie. Dlatego wydaje mi sie, ze dla calego naszego osiedla na pewno daloby sie wynegocjowac jakas nizsza stawke. O ile duzo osob zamieszka szybko i bedzie tym zainteresowana... Odpowiedz Link
rajqu Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 02.02.12, 10:48 Jako mieszkaniec podpowiem dwie rzeczy. 240 l na lato wywozka raz na miesiac to za malo - smrod straszny druga sprawa nie ma sensu abyscie negocjowali cokolwiek bo od nastepnego roku wywozke smieci na siebie maja brac gminy zgodnie z ustawa smieciowa. Gmina rozpisze przetarg na odbior smieci z jej terenu. Zabki juz takie cos wdrazaja poczytaj. Generalnie cirka 50% drożej bedzie. Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 02.02.12, 12:17 A moze wlasnie bedzie taniej?Bo gmina wybierajac jedna firme i hurtowa zlecajac jej obsluge na calym terenie bedzie mogla negocjowac korzystne taryfy. Tak jak w duzych spoldzielniach, my placimy teraz 10,5 PLN od lokalu miesiecznie. Nie wyobrazam sobie, ze bedziemy placic 5 razy wiecej niz w stolicy!Bo to moze sie skonczyc tragicznie dla lasow Kobylki... Skoro juz teraz ludzie podrzucaja worki smieci w lesie (kolo Lesnej Polany zreszta), to jeszcze wyzsza cena spowoduje, ze ten proceder bedzie coraz powszechniejszy... Odpowiedz Link
kusiu1976 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 02.02.12, 21:11 witam, jestem właścicielem mieszkania zakupionego od Państwa Mazurek, jeśli nie podpisaliście jeszcze aktu notarialnego to proponuje abyście podpisali np w Wołominie - 2 x taniej niż przy Rondzie Babka Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 03.02.12, 11:11 Dzieki za radę. To panstwo Mazurek polecają tego notariusza?Możesz podać namiary na niego i cenę?Pozdrawiam Odpowiedz Link
wiona4 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 03.02.12, 02:53 o jak miło :), a które mieszkanie w budynku H, bo ja 96/1 Odpowiedz Link
kusiu1976 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 03.02.12, 22:56 ja zapłaciłem ponad 3300 w Warszawie, z tego co wiem w Wołominie na Ogrodowej ok 1800 Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 20.06.12, 15:05 na Ogrodowej w Wolominie jest moze taniej, ale moja noga tam nie postanie. Pani, ktora odebrala oczywiscie wie wszystko lepiej, wiec zebym nie wydzwaniala po kacelariach, bo taksy sa stale (sic!). Dodam, ze to pierwsza kancelaria, do ktorej zadzwonilam w sprawie aktu :)Nie od dzis wiadomo, ze oplaty sa rozne i w dodatku podlegaja negocjacji. Musialam na niej wlasciwie wymusic obliczenie oplaty!Horror jakis...Nie polecam Odpowiedz Link
aditi_00 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 16.02.12, 15:06 Tez parter :) Czy macie może juz informacje , o ktorej bedzie to spotkanie? Odpowiedz Link
jablonosiu Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 21.04.12, 17:48 Czas abyśmy i my z żoną się przedstawili. Dziś odebraliśmy mieszkanie na parterze w budynku G, z prawej strony patrząc na front. Wykończenie będziemy chcieli aby zrobił nam p. Łukasz Rękawek, polecany przez p. Maćka Perkowskiego. Jeżeli zna ktoś p. Rękawka proszę o opinię. Każda informacja się przyda. Wiem, że w tej chwili prowadzi prace u kogoś z sąsiadów. Ciekawi jesteśmy także czy zostało coś ustalone w sprawie zbiorczego odbioru śmieci? Temat umarł śmiercią naturalną i każdy będzie miał swój kontenerek? Pozdrawiamy Ania i Piotrek Jabłońscy Odpowiedz Link
jablonosiu Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 17.06.12, 10:37 Witam sąsiadów! Czy wiadomo może kiedy i gdzie odbędzie się spotkanie mieszkańców z p. Mazurek w celu założenia Wspólnoty i podjęcia decyzji co do formy zarządzania nią? Z tego co wiem wspominali o połowie czerwca a tu na razie cisza. pozdrawiam piotrek Odpowiedz Link
lidien Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 17.06.12, 23:18 Pani Mazurek każdemu obiecuje takie spotkanie i jak dotąd żadne nie doszło do skutku. my kupiliśmy mieszkanie pół roku temu i też mieliśmy mieć takie spotkanie w lutym... obiecanki cacanki.... :) Odpowiedz Link
cotelle24 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 18.06.12, 06:28 tak się wtrącę tylko;) z tego co wiem założenie wspólnoty nie wymaga obecności developera. Wystarczy że mieszkańcy pójdą do UM i zgłosza chęć założenia wspólnoty:) I taka rada lepiej zrobić to przed zimą. Bo Was jest tam dużo i przy odśnieżaniu np trzeba by bylo ustalić kto kiedy np podjazd odśnieża:) ja mieszkam w pojedyńczym czworaku od Państwa Mazurków i u nas zupełnie inaczej kwestie wspólnotowe się rozwiązuje - bo jest nas mało. Odpowiedz Link
justynazwawy Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 18.06.12, 07:25 no zaraz, zaraz, przeciez bylo spotkanie integracyjne pod koniec marca, mozna bylo sie wtedy skrzyknac, poza tym skoro obecnosc dewelopera nie jest przy tym konieczna, to przeciez mamy do siebie namiary wszyscy, mozemy sie jakos zorganizowac :) Odpowiedz Link
jablonosiu Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 18.06.12, 21:31 Tak, spotkanie było w marcu. Niestety, nie udało nam się na nim być. Podobno przedstawiono tam możliwe warianty zarządu Wspólnotą. Albo spośród siebie wybierzemy zarząd albo zlecimy zarządzanie firmie zewnętrznej. Jestem ciekawy czy coś się w tej sprawie zmieniło, czy jakieś kroki były podejmowane w którąkolwiek stronę? Znalazłem stronę, na której są podane podstawowe informacje na temat tworzenia i zarządzania Wspólnotami: wspolnota.net.pl/abc/ A swoją drogą tu jest ta ustawa o Własności lokali z 24.06.1994r, na mocy której nasza Wspólnota chyba już istnieje (o ile dobrze rozumiem): www.lex.pl/du-akt/-/akt/dz-u-2000-80-903 Odpowiedz Link
planetwireless Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 29.06.12, 21:22 A co to jest pół roku :D My na swoją integrację poszliśmy razem z mieszkańcami waszej ulicy z nr 4 Ale warto było, choć wiele rzeczy dla nas było juz nieaktualnych, bo dotyczyło raczej nowych mieszkańców :) Odpowiedz Link
rozyckim Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 24.09.12, 11:55 Witam wszystkich. Może ktoś z obecnych na forum rozwieje moje wątpliwości odnośnie zakupu mieszkania w tzw. czworaku. Zastanawiamy się nad zakupem mieszkania 133 m2 na osiedlu Leśna PolanaII . Oddanie Mieszkań ma być niebawem - w grudniu tego roku. Mam jednak wątpliwości następujące: 1. Wiadomo że wielkim atutem tych mieszkań są działki z których chciałoby się korzystać - grill, spotkania ze znajomymi itp. Jednakże to czego się obawiam to okna sąsiadów (tył budynku) z parteru które będą wychodziły na moją część działki. Czy takie rozwiązanie w praktyce nie powoduje konfilktów sąsiedzkich? Czy korzystanie ze swojej działki nie jest uciążliwe dla sąsiadów z dołu? 2. Części wspólne. Jak to jest z utrzymaniem części wspólnych. Droga, oświetlenie, ogrodzenie, domofony itp. Czy udało się zawiązać wspólnotę i macie ustalony jakiś fundusz remontowy? Co z odśnieżaniem, konserwacją? Jest jakaś firma administrująca osiedlem? I jescze pytanie dodatkowe czy na swojej działce można postawić np. altanę drewnianą na rowery i tego typu sprzęt. Nie będzie to nikomu wadziło? Odpowiedz Link
madlen-madlen Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 24.09.12, 12:14 Mogę odpowiedzieć na 2 i 3 pytanie. Co prawda mam górne mieszkanie z oknami sąsiada z dołu na mój ogródek, ale sąsiad z dołu to nasz dobry znajomy i jeszcze nie mieszka więc na razie nikt nikomu nie przeszkadza :), ale obserwując innych sąsiadów na naszym osiedlu jeszcze nie powstały konflikty spowodowane tym, że okna sąsiad z dołu wychodzą na ogródek sąsiada z góry.... tak mi się wydaje ad 2. za części wspólne płacą wszyscy mieszkańcy :). U nas powstała wspólnota mieszkaniowa, którą aktualnie sami zarządzamy. Mamy ustalone opłaty na bieżące wydatki jaki na fundusz remontowy części wspólnych. W zimie jeszcze osiedle było zarządzane przez AMM więc oni dbali o odśnieżanie itp. ad 3. Można postawić altanę, ale warto to przemyśleć i zrobić z rozsądkiem i aby współgrała z kolorystyką panującą na osiedlu i tak aby nie przeszkadzała sąsiadom. U nas na osiedlu powstały takie altany, ale nie wszystkie przypadły mieszkańcom do gustu. Są altany, które są zgodne z kolorystyką osiedla i nie są za wysokie wiec nie przeszkadzają sąsiadom, ale są też takie które nie wpasowały się w osiedle.....nic z tym nie możemy zrobić Takie rzeczy powinny być zapisane w regulaminie osiedla, ale my nie zdążyliśmy tego uczynić a już wyrosły różne altany... Odpowiedz Link
rozyckim Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 24.09.12, 13:03 Super, dzięki za info. Nieco się uspokoiłem :). Fajnie że amm pełni rolę administrującego do czasu przejęcia tego obowiązku przez wspólnotę. Co do altan to mi zależy na takiej niewielkiej w jasnym drewnie żeby mozna sobie rowery schować. Powinienem coś podpasować pod kolorystykę osiedla. Gdyby te schowki pod schodami były większe to pewnie altanami można by sobie w ogóle głowy nie zawracać. Ale jak oglądałem te schowki to nie wydaje mi się żeby można było w nich trzymać rowery. A jak ogólnie mieszka się na osiedlu. Byliśmy tam z żoną i dzieciakami kilkukrotnie i miejsce bardzo nam się podobało. Jednakże zwróciliśmy uwagę że bardzo dużo mieszkań jest jeszcze pustych - nie sprzedały się? Czy też ludzie tak jak Twój znajomy się jeszcze nie wprowadzili? Zastanawiamy się nad placem zabaw. Z tego co się orientuję na LPII nie będzie chyba placu zabaw. Myślisz że można by było udostępnić ten plac na Waszym osiedlu? Oczywiście byśmy płacili składki na jego konserwację, sprzątanie itp..... Odpowiedz Link
ladygaga21 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 15.11.12, 09:43 mi się wszytkie domki podobają:) najładniejszy jest ten, który został pierwszy postawiony, u Pana w budynku F . Moze wszycy poinni postawic takie jak u niego. Ja będe miała taki sam. Odpowiedz Link
cotelle24 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 25.09.12, 09:57 Mieszkam w takim czworaku na 1 piętrze. Nie ma problemu ze zrobieniem grilla czy zaproszeniem gości:) Każdy ma ten swój kawałek trawnika i konfliktów nie ma - jak na razie hehehehe. Wszystkie dodatkowe rzeczy o których pisałeś typy altanka też można postawić. Ale tak jak pisał mój poprzednik żeby to miało ręce i nogi i pasowało do całości. Widziałam już na innych inwestycjach blaszaki które oszpecały budynek. Co do utrzymania wspólnej całości. Odśnieżanie nie zostało ustalone każdy jak jest w domu odśnieża i nie ma jak na razie po 3 zimach z tym problemu. Pozostałe rzeczy jak konserwacja bramy i jej automatu to na początku jest w ramach rękojmi ( i to warto się dopytać y dewelopera bo nie na wszystko w budynku są 3 lata! na bramę i mechanizm z tego co pamiętam 2 lata). U nas ą tylko 4 mieszkania na działce w jednym czworaku ale przy większych osiedlach słyszałam że tworza wspólnotę aby wszystko ustalić Odpowiedz Link
planetwireless Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 14:20 Uwierz mi, że blaszak, mojego sąsiada, który najprawdopodobniej widziałaś to nie jest najgorsza z rzeczy, która się u niego znajduje. Pomijam już fakt, że pod blaszak została "przywłaszczona" część trawnika wspólnego (sąsiad z dołu po prostu sobie zrobił 1,5m x 5,5m metra kostki obok swojego miejsca parkingowego bez pytania). Pod swoim balkonem mam u niego na trawniku: wieżyczkę obserwacyjną dla dzieci (drewniany domek na palach z piaskownicą pod spodem i zjeżdżalnią), murowaną fontannę o śr. ok 2,5-3m , z figurą pośrodku, z której jeszcze ani razu woda nie leciała, pakamerę 2x2m na podmurówce i z ociepleniem, wysoką na 3m trampolinę z siatkami bocznymi (też chyba dla dzieci :) ) i psa, który szczeka na wszystko i wszystkich (kurierzy i listonosz boją się wchodzić na teren) i nie jest wyprowadzany poza teren na sranie! Odpowiedz Link
rajqu Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 14:37 jak mialbym "fejsa" to bym kliknal - lubie to :D Odpowiedz Link
planetwireless Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 30.09.12, 11:38 Mówię wam: PIEREWSZA NAGRODA w kategorii "Duch Michaela Jacksona wciąż żywy w Disneylandac naszych sąsiadów" :D:D:D:D Odpowiedz Link
monika_de72 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 09:09 Witam, Oglądałam wczoraj jedno z mieszkań na Waszym pięknym osiedlu, parter 85m2. Proszę mi odpowiedzieć na kilka pytań: 1/ jak ogarniacie odległości między osiedlem a jakimkolwiek centrum? rozumiem, że bez auta ani rusz :). czy dzieci nie mają problemu z powrotem ze szkoły? 2/ jak wygląda sprawa akustyki w mieszkaniach? czy bardzo słychać sąsiadów, czy też mieszkania są dobrze zaizolowane akustycznie? pytam, bo teraz mieszkam w mieszkaniu, do którego dochodzą odgłosy normalnego codziennego życia sąsiadów i nie jest to fajne, zero intymności. 3/ na pierwszy rzut oka mieszkania mają niezły standard wykończenia. czy tak jest w rzeczywistości? na co powinnam zwrócić szczególną uwagę przy kupnie? 4/ jaki jest koszt zużycia gazu w miesiącach zimowych? Serdecznie dziękuję za informacje. Bardzo mi ułatwią podjęcie decyzji o zakupie. Pozdrawiam (być może przyszłych sąsiadów). Ja mogę służyć informacjami o wspólnotach mieszkaniowych, gdyż jestem członkiem zarządu na swoim osiedlu i znam to od strony praktycznej. Monika Odpowiedz Link
cotelle24 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 09:25 1. Zależy jeszcze gdzie ma się mieszkanie w Kobyłce. Jest albo autobus albo pociąg. Najszybciej pociągiem ale nie każdy ma blisko. Raczej z problemem powrotów dzieci ze szkoły nie ma . 2. Akustyka jest średnia. Najbardziej słychać wszystko w łazienkach ( wspólna wentylacja;)) i tam najlepiej nie planować zbrodni hahahaha;)) Ale tak na codzień sąsiadów się nie słyszy:) nie narzekamy:) ani sąsiedzi z parteru tez nie narzekaja a mamy dwojkę dzieci. 3. Trzeba zwrócić uwagę na szczegóły - najlepiej wziąć ze sobą kogoś kto się zna na budowlance aby te szczegóły zauważył. Bo tak ogolnie to nie mielismy za dużo uwag:) nam pomagam tata który wiele lat pracował w budowlance i kilka szczegółów zauważył. 4. My mamy mieszkanie na piętrze 133 m3. Za ostatni sezon ( pełen rok kalendarzowy) za gaz wyszło nam 2,5 tys. Ok 300-350 zl miesiecznie w okresie zimowym. W lato miesieczny koszt to 50-60 zł. My zmieniliśmy taryfę i co miesiac podajemy stan gazomierza i płacimy miesiecznie a nie raz na 2-3 miesiace prognozowo. Odpowiedz Link
rajqu Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 12:00 dobre a ja teraz bez zaciemniania i kurtuazji powiem ze mieszkania nie sa wygluszone. To najwieksza wada tego typu inwestycji. Mi to zupelnie nie przeszkadza przyzywczailem sie niemniej wiem o tym ze niektorzy kosztem kubatury zarzadali od developera wyciszenia. Moj sasiad nizej to samo mowi, ten z mieszkania obok (dwa poziomy) tazke. Kiedys nawet na grilu sie smialismy ze jak moja zona uczyla mnie cos przy pralce to on sie dowiedzial ciekawych rzeczy wiec slychac :) Ja mowie realnie jak jest. Winna niestety technika lania stropow. Jak bedziecie kiedys wieszac zyrandol to albo wiertlo stanie na "amem" albe wrecz wpadnie w pusta przstrzen i przez to jest jak jest. Odpowiedz Link
monika_de72 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 13:51 dziękuje za szczerość :) bo słyszałam, że mieszkania są świetnie wytłumione i nie słychać ani sąsiadów z góry ani z boku Odpowiedz Link
cotelle24 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 13:58 sądziesz że ściemniam?? Napisałam jak jest. Najbardziej słychać w łazience. I rozmowy tam sasiadów też. W innych pomieszczeniach slychac tylko krzyki jak sie drą. I to piszę ja której hałasy przeszkadzają. Odpowiedz Link
monika_de72 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 14:09 Nikomu nie zarzucam ściemniania. Słyszałam to wczoraj podczas oglądania mieszkania - że jest super gruby mur i specjalne wygłuszenia podłóg. Dlatego pytam Was, bo co innego mówi sprzedawca, co innego ci, którzy mieszkają. Ja też słyszę przysłowiową muchę w nocy i szukam czegoś cichego, żeby nie wygłuszać tracąc metraż i żeby nie być jednocześnie uciążliwym dla sąsiadów. Odpowiedz Link
rajqu Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 14:11 nie, tylko natezenie dzwieku w decybelach podawane jest wartoscia logarytmiczna i kazdy czlowiek inaczej to odbiera pozatym dla jednego cicho to dla drugiego sredni. Niemniej wiem ze ze niektorych mieszkania byly na zyczenia mieszkancow wyciszane. Osiedle na mieszka jest stosunkowo mlode wiec pozniej juz bycmoze nieco zmieniono technologie. Ja mieszkam w czworaku i nie wysysam sobie z palca. Nie mowie ze jest beznadziejnie bo to nie prawda ale do idealu brakuje. Jak jestem na gorze mojego mieszkania to fakt nic nie slychac. Odpowiedz Link
dilaila1 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 28.09.12, 16:36 niestety jeśli chodzi o wygłuszenie to prawdy nie mówią. my słyszymy sąsiadów z góry (chodzenie czy ciche imprezki.) a oni słyszą nas, szczególnie jak gotuję i stukam przy tym sztućcami. sąsiadów z parteru obok słychać tylko jak się jest za tą samą ścianą. Odpowiedz Link
monika_de72 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 30.09.12, 08:37 Dziękuję za info. Jeszcze jedna rzecz mi chodzi po głowie. Jak wygląda sprawa z komarami itp. robaczkami. Osiedle jest blisko lasu i pól. Czy bardzo dokuczają? Odpowiedz Link
rajqu Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 30.09.12, 08:50 kupujesz cos takiego np. www.dekorolet.pl/oslony-zewnetrzne/moskitiery/moskitiery-ramkowe-okienne.php koszt na okno okolo 100 zl i nei bawisz sie w: -rajdy -przyklejanie co sezon tanich marketowych badziewnych siatek -ganianie komarow o 1 w nocy. Skutecznosc 100%, dobierasz kolor ramki do okna, kiedy konczy sie sezon zdejmujesz i nie narazasz materialu na efekty zimy. Zywotnosc takiej ramki to lekko ponad 10 lat. Czasami sie trafi jakis osobnik ale to nei przez moskitiere tylko moze wejsc drzwiami wejsciowymi lub np. na piesku. Co w zaden sposob nie obniza komfortu mieszkania. Odpowiedz Link
monika_de72 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 30.09.12, 11:22 Moskitiery ok. Ale czy można wytrzymać na ogródku? Mam znajomych, którzy mają dom pod lasem i czasem w powietrzu jest aż czarno :) Już myślą o ucieczce z tej ciszy :) Odpowiedz Link
naturella Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 01.10.12, 12:56 Lasy i pole są nie tak ważne, jak podmokłe tereny. Niektóre inwestycje znajdują się w miejscach rokrocznie zalewanych, albo blisko takich miejsc. Tam komarów będzie mnóstwo. Ale w sumie komary w takich miejscach to najmniejszy problem, jak się woda wlewa do garaży :P Odpowiedz Link
raczek900 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 13.11.12, 17:57 Witam wszystkich forumowiczów, proszę o informację czy komuś udało się wynegocjować jakąś zniżkę od dewelopera na zakup własnego lokum? Będę bardzo wdzięczna za informację :) Odpowiedz Link
ladygaga21 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 15.11.12, 09:31 teraz sa w promocji te mieszkania, więc i tak dużo taniej. Ale społeczniaków trzeba zapytac z osiedla, bo tych nie brakuje. Odpowiedz Link
madlen-madlen Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 15.11.12, 09:43 Nam się udało, ale nie wiele - może kiepsko negocjowaliśmy. Odpowiedz Link
raczek900 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 15.11.12, 10:03 proszę o informację ile Wam się udało wynegocjować na cenie? pięknie proszę.... a czy ktoś wie/pamięta po ile były wcześniej sprzedawane te mieszkanka? p.s. dziękuję za odp. Odpowiedz Link
madlen-madlen Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 15.11.12, 10:08 na forum nie podam mogę na prv Odpowiedz Link
raczek900 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 15.11.12, 11:43 bardzo proszę więc na priv raczek900@vp.pl , proszę też o info czy ciężko było coś wynegocjować DZIĘKUJĘ! Odpowiedz Link
ek16 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 15.06.13, 23:00 Witam, kupilam dwupoziomowe mieszkanie na Osiedlu Lesna Polana II Drugi poziom wymaga wykonania wielu prac, min. podciagniecie elektryki, ocieplenie poddasza itp. czy moglibyscie mi polecic sprawdzona firme remontowo-budowlana, ktora szybko I sprawnie moglaby przeprowadzic prace Pozdrawiam przyszla mieszkanka Osiedla Odpowiedz Link
wiona4 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 16.06.13, 01:58 Witaj, mieszkam na Osiedlu Lesna Polana I, całe mieszkanie wykańczał mi Pan Janusz firma Jasbud, o ile się nie mylę, to przy wjeździe na osiedle macie baner reklamowy firmy, z czystym sumieniem moge polecić firmę, nie są to naciągacze, podchodzą bardzo uczciwie, nie było znaczenia, że jestem kobietą i się nie znam, wszystko zrobione z należytą dbałością o szczegóły. Po roku mieszkania nie mam żadnych problemów, nie mam poprawek, firmę polecałam dalej, osoby które skorzystały z usług Pana Janusza sa bardzo zadowolone. Szybko i solidnie. Naprawdę polecam :) Odpowiedz Link
ek16 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 16.06.13, 11:47 Witaj, bardzo Ci dziekuje za pomoc Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
wiona4 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 17.06.13, 19:04 Nie ma za co :) Pozdrawiam również i życzę szybkiej przeprowadzki, bo mieszka się super :) Odpowiedz Link
cotelle24 Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 18.06.13, 13:50 Mi poddasze wykańczał pan Janusz Mrugacz Kom.: 608 437 741 Dość szybko i solidnie a przede wszystkim czysto jego ekipa wykonała wszystkie prace. Odpowiedz Link
postnihilism Re: Osiedle Leśna Polana A.M.M ul.Mieszka I 21.06.13, 10:45 Miasto wystawia na sprzedaż działkę znajdująca się za osiedlem (te zarastające pola od zachodu). Czyżby szykowała się Leśna Polana III? tiny.pl/hs5p4 Odpowiedz Link