Dodaj do ulubionych

Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ????

09.10.14, 20:49
Hej , wybory tuż tuż a tu praktycznie nie ma na kogo głosować ... wszędzie te same twarze, te same obietnice po których potem nie ma śladu... odchodząc trochę od polityki sensu stricte znalazłam właśnie Mazowiecką Wspólnotę Samorządową , słyszeliście coś kiedyś o nich ?
Obserwuj wątek
    • closh Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 09.10.14, 20:59
      To nie nowość ;)
    • tomaszko74 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 09.10.14, 21:37
      To ci co zablokowali budowę bezkolizyjnych przejazdów przez tory.
      • agata_zientek1 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 10.10.14, 09:36
        A co myślicie o nich pod kątem zbliżających się wyborów, mi podobają się dlatego że nie są stricte partią polityczną i nie wrzeszczą o zmianach tak jak politycy tylko chyba właśnie więcej robią, na o MWS dowiedziałam się przypadkiem , nigdy nie interesowałam się wyborami ale chyba czas zacząć :)
        • 75anka Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 10.10.14, 14:10
          Ja podobnie jestem troszkę laikiem, jeśli chodzi o wspólnotę to podoba mi się że włączają się w życie miasta, no i kilku kandydatów mnie przekonuje (oczywiście nie wszyscy są moimi faworytami), chyba postawie jednak na doświadczenie kandydatów, natomiast co do przejazdu to mam wątpliwości czy to wspólnota zablokowała inwestycje, na pewno nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.
          • koraiv Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 10.10.14, 16:34
            Nie są partią polityczną, ale większość jak nie wszyscy to PiS, ich ideologia i sposób działania. Do tej pory Kobyłka chyba jako jedyne miasto w powiecie Wołomińskim nie dała się PiS-owi.
            • epi234 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 10.10.14, 16:58
              Powiedz wobec tego kto jest spoza PIS, albo kto jest z nich w PIS, oczekuje informacji.
            • agata_zientek1 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 10.10.14, 20:49
              Jak dla mnie nie są to PIS-owcy... Po pierwsze nie są żadną partią polityczną , po drugie to działacze, samorządowcy więc ktoś kto coś robi a nie tylko o tym mówi , jeżeli masz wątpliwości zapoznaj się proszę z programem wyborczym , mariuszambroziak.pl - jest ich wiceprezesem , sam kandyduje do Sejmiku i przedstawia konkrety. Kobyłka nie dała się PiSowi ale czy za rządów PO się polepszyło .....
              • na.po.leon Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 11.10.14, 16:08
                W Kobyłce wspólnota już błysnęła akurat przed wyborami.Dobrze by było jakby teraz spięli poślady i pomogli burmistrzowi, wtedy pokazaliby jaja i to że jednak chcą coś dla miasta a nie dla dojścia do władzy...
                • epi234 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 11.10.14, 21:31
                  Oj nie lepiej niech jaj nie pokazują to nic nie pomoże - zapewniam.
                  • a_jelen Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 13.10.14, 13:51
                    No ta, ale mówiąc poważnie, ja np. też zastanawiałbym się nad głosowaniem na "ograne" już partei polityczne. W tym wypadku zasada mniejszego zła nie obowiązuje - politycy partyjni zrobili już swoje i im dziękujemy. W tym momencie dlaczego nie spróbować czegoś nowego? Oprócz tego wspomnianego Ambroziaka to kto tam jeszcze jest?
                    • selena_s Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 13.10.14, 14:16
                      Ja zadalam sobie trud i zajrzalam na strone Wspolnoty, bo zaintrygowal mnie plakat ich. Jednak jak zobaczylam kilka osob, ktore ciagle kandyduja do samorzadu i od lat tam sa i niby dzialaja........
                      Boje sie, ze oni traktuja to jako swoj zawod - bycie kims w samorzadzie...
                      Bardzo chcialabym miec swojego takiego chociaz na 90 % kandydata, ale niestety spotyka mnie ciagle rozczarowanie.
                      • agata_zientek1 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 13.10.14, 17:54
                        selena_s- ja sobie poczytałam o tej wspólnocie ogólnie, nawet weszłam na stronę ich wiceprezesa Ambroziaka ( mariuszambroziak.pl- jeżeli szukasz może jego poglądy Ci podpasują ) , wyglądają obiecująco ale jak będzie się okaże ....
                        • closh Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 13.10.14, 18:39
                          Też nie podoba mi się że w Kobyłce rządzi PO :)
                        • a_jelen Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 14.10.14, 11:19
                          @selena_s

Z tego co widzę, to ten Ambroziak ma już jakieś doświadczenie, zarówno polityczne jak i przedsiębiorcze (prowadzi kilka biznesów).

Też nie lubie głosować na tych samych w kółko ludzi, ale każdy wyjątek ma regułę. Tutaj akurat pan wygląda na profesjonalistę i nie bałbym się oddać na niego mojego głosu.
                          • 11111 Jaki przebiegły jest ten Roguski! 14.10.14, 11:32
                            Powynajmował ludzi, aby ośmieszali kontrkandydatów (tu Ambroziaka, gdzie indziej Gniadowicza i WS) i w dniu wyborów z braku realnej konkurencji chcąc nie chcąc znowu wygra. Taki chytry lisek!
                            • kasandramajk_30 Re: Jaki przebiegły jest ten Roguski! 16.10.14, 23:33
                              A to w ogóle Ambroziaka można jakkolwiek ośmieszyć?! Poszperałam o nim tu i ówdzie i nie ma się do czego przyczepić :))))
                          • kasandramajk_30 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 15.10.14, 23:14
                            Ja się z Tobą zgadzam, mnie też przekonał jego program. Kto jeszcze czytał i co sądzicie o pomyśle na usprawnienie przez Ambroziaka przedsiębiorczości?!
                    • kobylka34 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 13.10.14, 15:57
                      Selena-s kiedy wróciłaś z zagranicy ?
                      • selena_s Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 14.10.14, 12:56
                        hm... jak do tej pory to nie mieszkalam poza Polska dluzej niz 2 tyg. ;)
                        • epi234 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 15.10.14, 17:31
                          Koraiv czekam....................
                          tylko mocno się zastanów, bo wiesz ściany mają uszy.
                          • koraiv Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 16.10.14, 23:25
                            Każdy dobrze wie, że w Wołominie WS i PiS to koalicja, to dlaczego u nas miało by być inaczej skoro w innych gminach jest tak samo, a nawet w innych powiatach. Ostatnio nawet członkowie PiS twierdzą, że WS w Wołominie staje się bardziej Pisowska niż sam PiS... także odpowiedzi nasuwają się same.
                            • kasandramajk_30 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 16.10.14, 23:29
                              Pewnie w wielu sprawach światopoglądowych jest im po drodze, ale to akurat nie musi ich przekreślać. Mi się podobają, bo jakby byli pisowcami to by po prostu byli w tej partii i korzystali z dotacji budżetowych itd. A tak idą własną, dużo trudniejszą drogą.
                              • koraiv Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 16.10.14, 23:37
                                Każdy ma swoje poglądy i różne wybory, jedni nie lubią polityki PO i im podobnych drudzy znowu PiS i tak w koło.
                                • kasandramajk_30 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 16.10.14, 23:44
                                  Zapomniałeś jeszcze o SLD ;) Ja tam mam dość jednych, drugich i trzecich, dlatego bardziej niż poważnie zastanawiam się nad głosowaniem na MWS. W sumie już podjęłam decyzję.
                              • kowbylka Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 16.10.14, 23:42
                                Nie musi ich przekreślać, ale przecież moze. Mi to akurat odpowiada, ale...
                                • kasandramajk_30 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 16.10.14, 23:47
                                  No to jak odpowiada to już połowa sukcesu ;) Drugą jest oddanie głosu. Jakieś ale zawsze będą, u mnie też były teraz są coraz mniejsze. Jak już wyżej pisałam tym razem szansę dam MWS, partie już ją miały i w samorządzie zmarnowały :)
    • kowbylka Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 00:17
      Ja dużo o nich slysze! Obiektywnie mówiąc maja program i kandydatow. Dużo chcą i na pewno to osiągną. Trzeba im tylko na to pozwolić.
      • kowbylka Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 00:40
        Aaa i jeszcze dodam, ze MWS dużo obiecuje, a RR jakos tego nie robi. Nie radzi sobie. Wspólnota rozumie ze trzeba cos z ta Kobylka zrobić.
        • 3xm Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 07:13
          Możesz mi podać konkrety tego Programu?
          • kowbylka Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 08:01
            Wspólnota chce najważniejszych Rzeczy. Najwazniejszy program to: zmiana burmistrza i powolanie zupelnie nowych ludzi na stanowiskach! Kobylka warta jest tego.
            • tomaszko74 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 08:12
              kowbylka skąd ty się urwałeś ,większych bredni niż ty chyba jeszcze na tym forum nikt nie pisał.Jeżeli zmiana burmistrza i obsadzenie swoich ludzi na stołkach to priorytet nowego burmistrza to jest super,lepiej takich rzeczy nie nagłaśniaj bo szkodzisz swoim ziomalom
              • kowbylka Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 08:35
                a protesty?! Gdy MWS dojdzie do Rządów w Kobyłce nie będzie tak, że władze nie będą popierały protestów społecznych!
                @tomaszko74 sam się nie znasz! i szkodzisz swoim ziomalom
            • na.po.leon Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 10:31
              "Wspólnota chce najważniejszych Rzeczy. Najwazniejszy program to: zmiana burmistrza i powolanie zupelnie nowych ludzi na stanowiskach! Kobylka warta jest tego."

No, nareszcie ktoś podał program bo na oficjalnej stronie go nie widzę, choć zegar już nie odlicza.
              • sylwia_sa Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 10:41
                Ojjj zdecydowanie lepiej wygląda strona jednego powiatu!
                "Serwis w trakcie prac konserwacyjnych.Na Jeden Powiat - 12 Gmin 1000 możliwości mamy w tej chwili przerwę techniczną. Powinna się ona wkrótce skończyć. Dziękujemy za cierpliwość." ten program jest grany od 8 lat :) :) :) i zapewne "wkrótce się skończy"bo "cierpliwości" brak :) Miłego dnia!
                • na.po.leon Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 10:56
                  Skoro ktoś obiecuje program, wstawia licznik i lud na ten program czeka to dlaczego nagle wstawiasz wstawkę z JP? Napisz po prostu kiedy ten program będzie. Czy tak będzie wyglądała komunikacja ze wspólnotą?
                  • sylwia_sa Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 11:01
                    "lud" czyli brygada RR ? :)
                    O "lud" się nie martw, poczeka. Lepiej popracujcie nad przerwą techniczną. pozdrawiam
                    • na.po.leon Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 11:07
                      Pisałem nie raz że nie jestem z żadnej brygady. To, że śmiem wątpić w jedynie słuszną opcję nie oznacza że gdzieś przynależę. To za przeproszeniem "członkowie" wspólnoty rozpoczęli negatywną kampanię. Nie wystarczy kogoś oczernić żeby przy nim wyglądać na bielszego - "biel staje się jeszcze bielsza..."
                      Kilka razy prosiłem pieniaczy o merytoryczne wypowiedzi oraz przekonanie mnie i innych czytających to forum do racji wspólnoty - nie doczekałem się. Czekam na obiecany program - "O "lud" się nie martw, poczeka." No tak - "lud głupi to kupi"...
                      • sylwia_sa Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 11:16
                        jestem przekonana ze zaraz po ukazaniu się programu wyborczego p.Huberta skrytykujesz go jako ten niezależny i nie będący w żadnej opcji :)
                        • na.po.leon Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 11:47
                          Rozumiem, że program można jedynie przyjąć i pytać o nic nie wolno... wtedy się jest be. Po co powstawały konta na 1, 2, 5, 10 postów? Wpisy tak sztuczne, że aż mdłe. "Waśnie przeczytałam....bla,bla" - ja się zastanawiam czy jak człowiek biznesu pcha się do władzy to chce coś dla miasta czy dla swojego biznesu? Czy to źle zastanawiać się i pytać? Wg niektórych z tego forum tak, pytać nie wolno, krytykować nie wolno - czy na pewno takie osoby są gotowe na sprawowanie władzy i na zasiadanie na urzędach? Chyba, że myślą że po wyborach będą nietykalne przez 4 lata i nikt im nic nie zrobi...
                          • sylwia_sa Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 12:57
                            Oczywiście że wolno.

>"Czy to źle zastanawiać się i pytać? Wg niektórych z tego forum tak, pytać nie wolno, krytykować nie wolno - czy na pewno takie osoby są gotowe na sprawowanie władzy i na zasiadanie na urzędach?"<

Obawiam się że niestety na sprawowanie władzy nie jest gotowy obecny pan burmistrz, nie podjął wyzwania jakim jest debata, więc nie wiem kto tutaj boi się krytyki i odpowiedzi na trudne pytania, bo chyba nie przedstawiciel WS? No ale rozumiem że bez swojej świty, pan burmistrz nie da rady podołać debacie ? trudno.

>"ja się zastanawiam czy jak człowiek biznesu pcha się do władzy to chce coś dla miasta czy dla swojego biznesu?"<
                            Póki co to UM stał się prawdziwym "biznesem? i tutaj powinnam wrócić do wątku zwiększenia zatrudnienia?ale to już było ?
                            A proszę mi przy okazji przypomnieć czym zajmował się p. RR zanim objął stanowisko Burmistrza Miasta?:) był wybitnym samorządowcem czy ekonomistą?
                            • 3xm Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 13:07
                              To są argumenty (choć jak dla mnie słabe) PRZECIWKO jednemu kandydatowi, a gdzie argumenty ZA drugim kandydatem?
                              • sylwia_sa Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 13:17
                                Nie ukrywam ze jestem sympatykiem WS - nie działaczem, więc także czekam i mam nadzieje że wkrótce program się pojawi.
                                Zresztą po wczorajszych rewelacjach odnośnie wiaduktu i tunelu boję się pomyśleć na co jeszcze stać obecną władzę. Czas zacząć weekend, pozdrawiam :)
                                • 3xm Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 13:52
                                  Jak można być sympatykiem ugrupowania, którego programu się nie zna? Ja widzę tylko dwie możliwości, albo jest się idiotą, albo jest się członkiem tego ugrupowania.
                                  Ta, rewelacje. A światem rządzą człokokształtne jaszczury kontrolujące ludzkość dzięki chemtrails.
                                  • sylwia_sa Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 15:06
                                    Idiotę proszę sobie znaleźć w swoim ugrupowaniu to po pierwsze. (od razu widać ze reprezentuje pan ekipę kolesi, to takie wypowiedzi w ich stylu)
                                    Po drugie jako sympatyk wspólnoty śledzę informacje na bieżąco i wiem czym zajmie się nowy pan burmistrz.
                                    Bardzo proszę:
                                    fakty.wwl.pl/component/content/article/135-nr-16-288/3294-W-Kobylce-moze-byc-lepiej.html
                                    fakty.wwl.pl/component/content/article/136-nr-17-289/3317-Realnych-potrzeb-jest-wiecej---.html
                                    Mogłabym dodać jeszcze trzeci artykuł- z najnowszymi rewelacjami,ale i tak już co niektórzy śpią zapewne w pampersach, więc nie będę psuć humoru przez weekendem.
                            • selena_s Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 13:42
                              Tak sie zastanawiam... ile bedzie kosztowac miasto wymiana ekipy? Przeciez chyba im beda sie nalezaly odprawy i ew. inne swiadczenia dodatkowe?
                              Jestem mieszkanka Kobylki od urodzenia i znam kilka osob (lepiej lub slabiej), ktore kandyduja na radnych.
                              Mam wiele watpliwosci co do nich, ale to normalne, bo nie ma ludzi idealnych. Ale poruszyla mnie informacja, gdy zapytalam sie jednej osoby, dlaczego nie kandyduje z okregu, gdzie mieszka, z tego obok - to powiedziala iz jest ona bardzo rozpoznawalna ogolnie i zrobila miejsce osobie, ktora jest mniej w naszym okregu powiedzmy "lubiana" - a ta osoba, wg innych zrodel chce sie zaczepic w samorzadzie i z niego ciagnac profity... To jest jeden przyklad akurat w tym ugrupowaniu, w innych napewno tez tak jest. Nie ma idealow....
                              Ale jak slysze - wymienmy wszystkich, ograniczmy zatrudnienie w gminie - to sie smieje.... przeciez zaraz nowa ekipa bedzie obstawiala sie swoimi ludzmi itd.... ech ;(
                              • daria_maciag Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 14:04
                                > Tak sie zastanawiam... ile bedzie kosztowac miasto wymiana ekipy? Przeciez chyb
                                > a im beda sie nalezaly odprawy i ew. inne swiadczenia dodatkowe?

Nie wszystkim będą się należaly. Przy obecnym długu nie będą to kolosalne kwoty. Nowa ekipa będzie miała DUŻY PROBLEM żeby z tego bagna wyjść :/

ale jak slysze - wymienmy wszystkich, ograniczmy zatrudnienie w gminie - to sie
                                > smieje.... przeciez zaraz nowa ekipa bedzie obstawiala sie swoimi ludzmi itd..
                                > .. ech ;(

tak się dzieje nie tylko na szczeblu samorządowym, ja jestem przekonana że nie zwolnią nikogo kto ma odpowiednie kompetencje i faktycznie stanowisko na którym po prostu ma co robić. Tamta ekipa wymieniła ludzi więc i kolejna po części tak zrobi. Myślę że na najwyższym szczeblu zmiany są nieuniknione. Czas pokaże. Ideałów nie ma, to prawda.
                          • kasandramajk_30 Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 16:30
                            ojoj, po co te nerwy, widzę, że każdy tu najmądrzejszy, ale argumentów gdzieniegdzie brak. Program jest tu: www.mariuszambroziak.pl/program-wyborczy.html. Przecież wystarczy przeczytać i dać im szansę. Albo szukać dalej. Ja na przykład czytam wszystkie programy ogólne partii, czy stowarzyszeń, ale to już taki pozostały po studiach politologicznych bzik :))) A, że przed wyborami się niektórzy aktywują?! No cóż, mnie po prostu krew zalewa jak ludzie programów nie czytają, nie chodzą na wybory, a potem narzekają. Chyba nie tędy droga ;)
                        • 3xm Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 12:50
                          Rozumiem, że program pozostanie tajny by go nie można skrytykować, ani tym bardziej z niego rozliczyć?
            • sylwia_sa Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 10:55
              kowbylka myślę że chodziło Ci nie o burmistrzA tylko BURMISTRZÓW a takich mamy w Naszym milionowym mieście TRZECH:) i nie powołanie zupełnie nowych ludzi na stanowiskach a raczej pozostawienie kompetentnych pracowników:) pisząc takie rzeczy wnioskuję że nie jesteś sympatykiem WS a raczej "czarny PR-owcem"
              • kowbylka Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 11:42
                Oczywiscie ze chodzilo o trzech burmistrzów. Przepraszam za zamieszanie:-)
                @sylwia przypuszczam ze chcesz mnie oskarżyć o CZARNY PR. Nie warto tego uczynić. Po prostu boli mnie gdy patrze co sie stalo z Kobylka. Chce zmian jak wszyscy w Naszym Mieście. Wspólnota to Jedyna Nadzieja.
              • kowbylka Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 11:50
                Pozostawienie kompetentnych pracownikow to priorytet. Po wyborach powinny byc dla wszystkich egzaminy z kompetencji i Podejscia! Zresztą wiekszosc i tak sie juz skompromitowala i mogę sluzyc namiarami:-) przypuszczam ze moglibysmy tu wybrać tych skompromitowanych i stworzyć listy?
                • selena_s Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 13:48
                  hahaha... postulat mi sie podoba! A szczegolnie, gdy niedawno mialam fajna rozmowe o zaleglosciach podatkowych - nie chcialo mi sie sprawdzac w papierach i nie pamietalam, czy wszystko od razu zaplacilam, czy w 2 ratach - wiec dzwonie.... Pani z milym glosem uprzejmie poinformowala mnie iz jest wszystko zaplacone.
                  Po 2 dniach dzwonie znowu, bo jednak wydawalo mi sie iz jest roznica... wiec znowu ta sama Pani poinformowala mnie iz owszem - mam nadplate :) Rozumiem, ze jakby bylo odwrotnie - to pewnie wiedzialabym juz o tym przy pierwszym telefonie, albo dostalabym pismo. A tak... czy ja bede pamietac, aby potracic sobie to w przyszlym roku???
                  • daria_maciag Re: Mazowiecka Wspólnota Samorządowa ???? 17.10.14, 14:07
                    ja też jestem ZA!!! ha ha ha ... Wyobrażacie sobie co teraz czyli miesiąc przed wyborami tam się dzieje? :) chyba pojadę załatwić sprawę i popatrzę co się dzieje ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka