Dodaj do ulubionych

Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i tunele

10.10.14, 21:34
...tunelem...
11.10.2014 godzina 16 - czyli JUTRO pod budynkiem MOK w Kobyłce zbierane będą podpisy za budową przejazdów bezkolizyjnych przy stacjach Kobyłka i Kobyłka Ossów... podane za www.facebook.com/kobylkaiokolice
Obserwuj wątek
    • na.po.leon Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 16:06
      Oby akcja przyniosła spodziewany efekt...
      Jest też ino na stronie urzędu - www.kobylka.pl/dzialania-w-sprawie-kolei-w-kobylce-trwa-dyplomatyczna-ofensywa-miasta-o-wybudowanie-wiaduktu-i
      Powiem tak, jeśli się uda - szacun dla burmistrza, jeśli się nie uda - szacun za robienie wszystkiego aby się udało, tak czy inaczej ja już wiem na kogo zagłosuję.
      • damyk1 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 19:00
        byłem, żona także chętnie podjechała, spotykam sąsiada otwierając bramę i mówię mu a on oczy o co caman. Po przestudiowaniu netu jutro jedzie, bo jutro także będzie ta akcja o 16-ej jak powiedziała miła Pani :)
    • figabe Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 19:04
      Prawdy nigdy nie poznamy, swoich preferencji nie zmienię i wolę oddać głos na kogoś nowego, świeżego, mądrego. Ale przyznaję się że pod MOK-iem swój podpis na TAK złożyłam. Nie obchodzi mnie kto bardziej zawinił, obchodzi mnie że mam swój wkład w próbę przywrócenia tunelu i wiaduktu
      • sylwia_sa Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 19:12
        Ja też byłam, ale były takie tłumy że się nie dopchalam. Ha ha ha :) ps dużo podpisów zebraliscie?
        • rokerperejro88 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 20:00
          Zebrano 600 podpisów! To świetnie. Mam nadzieję, że nie było zam zapisu, że podpisy zbierano za przejazdami w nowym śladzie, czyli koncepcji lansowanej przez urzad i pana burmistrza. Mieszkancy by się wtedy podpisywali nie do końca świadomie. A jeśli tak to:

Proponuję dobić do 1500 podpisów i urządzić ustawkę między mieszkańcami.

1500 tych co są za wiaduktem i tunelem kontra 1500 tych co chcą innego umiejscowienia wiaduktu przy
          PKP Ossów :D

Nieświadomy mieszkańcu Kobyłki. Pamiętaj. Wszyscy są za wiaduktem i tunelem i nie trzeba żadnych podpisów.
          Te 1500 podpisów nie było zbierane przeciwko samej koncepcji.
          Te podpisy były zbierane, by wiadukt przy PKP Ossów powstał w STARYM ŚLADZIE.

Rozumiem, że teraz 600 podpisów zostanie zaniesione do PKP i naprawione tym zostaną zaniedbania, które przyczynily się do dzisiejszej sytuacji. Wierzymy w cuda?
          Rozumiem, że wtedy PKP oleje te 1500 podpisów zebranych wcześniej...

No nic. Czekam na ten 20 października. Przekonamy się czy udało się jakiś cudem naprawić to co zostało schrzanione wcześniej.

Pozdrawiam wszystkich którzy sa za wiaduktem i tunelem! :D
          • sylwia_sa Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 20:22
            O woooow 600 podpisów :) spróbuje wobec tego jutro podejść drugi raz do tematu! :) co dziennie o 16 stoje w korku ok.3 minuty :)
            • na.po.leon Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 20:39
              Ciesz się z tych 3 minut. Niedługo będziesz "co dziennie" stać dłużej dzieki pewnej prężnie działającej na szkodę mieszkańców organizacji.
            • epi234 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 21:10
              Sylwia ja też stałem w tej kolejce, żeby złożyć podpis, ale się nie doczekałem , tłumy były takie :) ze zrezygnowałem bo chyba musiałbym stać tam do czwartku:)
              • na.po.leon Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 21:15
                Ojej, ojej. Ale mi Was żal. Naprawdę, szczerze.
          • na.po.leon Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 20:44
            Stary ślad utrzymuje cały ruch koło szkoły i bazyliki. Chyba nie o to chodzi (przynajmniej niektórym).
            Też czekam na 20 października - jak się uda (chyba są małe szanse) to szacun burmistrzowi no i wielki plus na wyborach. Jak się nie uda - to trzeba dać burmistrzowi kolejne 4 lata na naprawę tego wspólnota i jakieś zielone mazowsze zepsuły w kilka m-cy...
            • sylwia_sa Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 21:31
              Panie napoleon jak czytam pana wpisy to żal mi pana :( proponuje zamiast na forum wziac sie ostro za prace zeby do listopada pokazac na co Pana stać ;) jeszcze troszkę czasu macie :)))co do kolejnych czterech lat i "szacunu dla pana r" to fantazja Pana ponosi...ale fajnie czytac takie bzdety na dobranoc :)
              • na.po.leon Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 21:38
                Ja nie aspiruję do władzy. A co do fantazji to każdy fantazjuje w inny sposób cała Ty marzysz o G a ktoś inny nie :). To nie ja zacząłem wątki polityczno-wyborcze na forum. Znów Kali krytykować -dobry uczynek. Kalego krytykować zły uczynek?
          • na.po.leon Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 11.10.14, 21:45
            "Oprotestowany przez Mieszkańców szlak komunikacyjny został określony na etapie opracowania i przyjęcia MPZP. W obecnej chwili projekt modernizacji linii E75 jest na tyle zaawansowany, że wprowadzenie istotnych zmian na tym etapie jest niemożliwe, bo wiązałoby się z utratą dofinansowania z funduszy Unii Europejskiej."
            • rokerperejro88 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 09:23
              Brawo. A kto rządził przez ostatnie 8 lat i miał czas na:
              - konsultacje społeczne z niezadowolonymi mieszkańcami
              - dopilnowanie jak należy koncepcji nowego śladu
              - ewentualną zmianę na koncepcję starego śladu. Plany można było zmienić lub uzgodnić. Wszystko da się zrobić. Wystarczy chcieć.

No właśnie. Trzeba było się zająć kluczową inwestycją w Kobyłce, a nie skateparkami, filmami promocyjnymi i spotkaniami z ambasadorami...

BYŁO TYLE CZASU!!!!

Dzisiaj zwala się to wszystko na mieszkańców i stowarzyszenia, którzy często walczyli o własne działki!!! Mało tego. Obwinia ich nawet sam burmistrz, który za tę sytuację odpowiada. To wszystko jest karygodne.

Do tego na zmanipulowanym facebooku z NIEPRAWDZIWYM opisem obwinia się wyłącznie stowarzyszenie opozycji i robi mieszkańcom wodę z mózgu. Wstawiało się tam obraźliwe obrazki typu "Hubcio dróżnik" , które nagle zniknęły. Jest to jedna wielka ŻENADA i ci którzy biorą w tym udział powinni się wstydzić.

Jak czytam opisy nieświadomych mieszkańców typu
              - "wysiedlić tych co protestowali przeciwko przejazdom"
              - "banda oszołomów, która chce dorwać się do władzy zablokowała przejazdy"
              to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
              Jak można tak kłamać ludziom w żywe oczy i doprowadzić do podziału mieszkańców Kobyłki?!

Sam musiałem wytłumaczyć wszystko na spokojnie na żywo kilkunastu znajomym, którzy nie są do końca świadomi tego co się stało, bo przeczytali te idiotyzmy, które szerzono w internecie i dalej się szerzy tutaj.
              Wszystko przez pomówienia i kłamstwo, które przewija się bez przerwy w internecie jak i na żywo.

Mieszkańcu Kobyłki. Myśl samodzielnie. Zanim podpiszesz petycję najpierw poznaj sprawę.

Być może pod pretekstem podpisu dla bezkolizyjnych przejazdów podpisujesz się za lansowanym przez urząd nowym śladem.
              Jeśli podpisujesz to idź porozmawiaj najpierw z mieszkańcem ulicy Jasińskiego, któremu chcą zabrać część własności, albo z mieszkańcem Orląt Lwowskich, któremu chcą puścić drogę przez środek osiedla mieszkaniowego.

Może wtedy zrozumiesz na czym ten problem polega i jak bardzo robi Ci się wodę z mózgu...
              • closh Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 10:12
                Mieszkańcy z Jasińskiego przestraszyli i się że nigdy nie będzie przedłużenia do Mareckiej. Przedłużenie było planowane i Z tego co wiem będzie i prace projektowe przyśpieszyły i budowa trasy która ominie bazylikę, rondka i szkołę podstawową jest już trochę bliżej.

Mam nadzieję że to uspokoji mieszkańców Jasińskiego i przymkną oko np. Na fakt że ta trasa powstanie np. z rok po otwarciu wiaduktu.
                PKP do rekordzistów predkości nie należy i przełożenie budowy wiaduktu na termin późniejszy, to nie rok później a może dekada, co grozi staniem przy szlabanie co też ma swoje minusy.
                • rokerperejro88 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 10:44
                  Oczywiście pisze to bezkrytyczny zwolennik burmistrza, który najlepiej wie czego chcieli mieszkańcy okolic Jasińskiego i Orląt Lwowskich...
                  Poproszę jeszcze wersję, że 1200 mieszkańców nie wiedziało co podpisuje, a zainteresowane było tylko z 20 rodzin. Róbmy dalej idiotów z tych biednych mieszkańców, którzy walczyli o swoje i przebijcie te 1500 podpisów pod MOKiem! A jak! Szczytna akcja!
                  Nie zapomnijcie jeszcze dodać, że podpisy przeciwko OBU przejazdom zbierali oczywiście SYMPATYCY Wspólnoty Samorządowej, bo jeszcze nie daj Bóg zabiorą stołki.

Starczy już tej ściemy naprawdę. Nie mogę tego czytać i znowu się przemogłem, żeby tutaj parę zdań sklecić. Niestety znowu będę musiał odpocząć jakiś czas, bo to nie jest na moje nerwy. Jedynie co mnie trzyma przy tym forum to to, że są tu jeszcze ludzie, którzy na szczęście rozumują.

Pani closh. Nie dotyczyło mieszkańców Orląt Lwowskich? Pan tylko tak udaje? Nawet na tym beznadziejnym forum jest wywód mieszkańca tamtych okolic:

forum.gazeta.pl/forum/w,17460,154985481,154985481,Wiadukt_tunel_protesty_wybory_itd_inne_spoj.html
                  Dziwi się Pan, że się otwarcie nie udzielają jak teraz organizuje się przeciwko nim akcje, na forum nazywa się ich oszołomami i chce się ich wysiedlać?
                  Do tego doprowadziła ta zasrana akcja nienawiści facebooku z "Hubciami dróżnikami", mieszkańcami idiotami i debilami ze stowarzyszenia opozycji.
                  Podzieliła mieszkańców. O to w tym wszystkim chodzi? Pan w tym też bierze udział?

"Z tego co wiem będzie i prace projektowe przyśpieszyły i budowa trasy która ominie bazylikę, rondka i szkołę podstawową jest już trochę bliżej."

Ta przyspieszyły ;p
                  1 października 2014 r. (sic!) ogłoszono przetarg na dojazdówkę do Mareckiej. Dopiero zaczną robić dokumentację. Nie ma uzgodnień, projektów ani zezwoleń.
                  Było tyle czasu...
                  Skatepark na kiełbasę wyborczą przyćmił kluczową sprawę dla miasta...

16 listopada zbliża się wielkimi krokami. Życie wszystko zweryfikuje. Plujcie, osądzajcie, piszcie, że zawiniła Wspólnota. Wielu mieszkańców już się poznało ile w tym prawdy. Wielu się pozna. Wielu dowie się kto tak naprawdę odpowiada za dzisiejszą sytuację.

Jest jeszcze tyle czasu...

Powodzenia w dzisiejszej akcji zbierania podpisów.
                  Pozdrawiam
                  • closh Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 13:13
                    Prośba o cytaty z moich wypowiedzi w których chwaliłem burmistrza. Jeżeli popieram jaką inwestycję nie znaczy że jestem zakochany w nim jak pan w wspólnocie.
                    Pan udaje że nie widział moich postów w których krytykowałem nasze władze albo odpowiadałem panu że mam ich gdzieś. A pisze pan o jakieś mojej bezkrytyczności , aby wyszło tak jak panu odpowiada. powtarza jeszcze pan w kółko to samo i kto tu ma zwichrowane myśli.

Pisze pan o manipulowaniu - a w pana postrch widzę manipulowanie
                    Pisze pan o hejtowaniu - a pana posty to hejtowanie. Hejtowanie uprawiał już od dawna kobyłczanin
                    Pisze pan o mojej bezkrytyczności do burmistrza - a pan jest bez krytyczny dla wspólnoty.
              • closh Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 10:20
                Gdziekolwiek będzie wiadukt nie ma to związku z Orląt Lwowskich bo czy ktoś pojedzie prosto czy skręci w prawo i czy przez Nadarzyńskie osiedla będą asfaltowe drogi to zupełnie inna sprawa. Nie potrzebnie roker znowu siejesz przed wyborczą panikę.

Ja już teraz czasami jeżdżę przez Nadarzyn z Nadarzyńskiej do przejazdu kolejowego. Odstraszają tylko płyty przy zjeździe z Nadarzyńskiej koło biedronki. Ale dalej spoko się jedzie. Zlikwiduje się płyty i skrót jak z bajki :)

• closh Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 10:33
                "Jeśli podpisujesz to idź porozmawiaj najpierw z mieszkańcem ulicy Jasińskiego, któremu chcą zabrać część własnośc . "
                Roker o jakie zabieranie chodzi prośba a wyjaśnienie. Co i komu? I co znaczy zabrać?
                • rokerperejro88 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 10:50
                  Czy nie może Pan wyrażać swoich zwichrowanych myśli w jednym poście? Tak bardzo Pan to przeżywa, że musi Pan pisać 3 z rzędu?

Jakby Pan czytał jakieś inne źródła niż plujące i oczerniające Wspólnotę to by się Pan dowiedział, że Jasińskiego miała zostać poszerzona. Czyim kosztem? Jak już doprowadzą kiedyś dojazd do Mareckiej to ktoś im te ziemie odda?

Myślę, że dalsze wnioski już Pan sam wyciągnie.

Pozdrawiam i jakiś czas mnie tu nie będzie.
                  Muszę znowu odpocząć.
          • damyk1 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 13:35
            p. Roki... pisze Pan że
            "> Te 1500 podpisów nie było zbierane przeciwko samej koncepcji.
            > Te podpisy były zbierane, by wiadukt przy PKP Ossów powstał w STARYM ŚLADZIE. "
            Pisze Pan nieprawdę, i zapewne Pan to wie.
            Podpisy były zbierane pod Kościołem, ksiądz nie namawiał ale wspomniał o podpisach o trosce mieszkańców aby Tiry nie rozjexdziły Kobyłki, kilka osób potwierdziło przypuszczenia straszenia Tirami. Tirami które i tak jeżdża i będą jeździły nawet starym śladem do firm na terenie Kobyłki.
            Protest mieszkańców był nie tylko w sprawie wiaduktu, ale także ronda i CH, protest kilu osób związanych ze WS takwięc to był protest WS, bo nawet niektórzy mieszkańcy mieszkających w tamtych okolicach potwierdziło to ze protestowało parę osób, zas sami nie podpisywali niczego, było także chodzenie po domach i straszenie Tirami. WS i Nasza Ziemia wykorzystały to do swojej autopromocji aby zaistnieć. Efekt osiągneli... A pozostali mieszkańcy zostali wykorzystani.
            Tyle w temacie.
            • damyk1 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 13:44
              A nawet p. roki będę gruboskurnym chamem...
              Osobiście dla mnie przejazd PKP Ossów nie odgrywa żadnej roli, chodzi mi o tunel na Orszaga, bo z tego korzystam najcześciej. Tylko szkoda mi osób które korzystają z tamtego przejazdu na codzień.
              • rokerperejro88 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 14:00
                Jednak zajrzałem jeszcze ostatni raz na jakiś czas. Nie chce mi się komentować poprzednich postów, bo znowu się robi z biednych mieszkańców kretynów, którzy nie wiedzieli co podpisują.
                Idź Pan w te tereny. Może w końcu Pan zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi. Chociaż po co. Pan nie chcesz zrozumieć. Lepiej złożyć podpis za wiaduktem i tunelem, kiedy tak naprawdę wszyscy mieszkańcy są za...

Wpadnę potem skomentuję jeszcze produkcję "bezkrytycznych". Przed wyborami założę też bardzo ciekawy temat, ale na dzień dzisiejszy jeszcze nie czas na to.

Tak na szybko:
                "Osobiście dla mnie przejazd PKP Ossów nie odgrywa żadnej roli, chodzi mi o tunel na Orszaga, bo z tego korzystam najcześciej. Tylko szkoda mi osób które korzystają z tamtego przejazdu na codzień."

To super.
                Skoro 2-3 osoby ze Wspólnoty, które pomogły organizującym się już wcześnie mieszkańcom tamtych terenów w zbieraniu podpisów przeciwko nowemu śladowi przy PKP Ossów (nie OBU przejazdom do diabła) to cała Wspólnota.

To w takim razie brak tunelu to wina jedynego słusznego stowarzyszenia. W końcu przeciwna mu była radna komitetu pana burmistrza. Powinien Pan tam tez napisać na ich stronie tyle jadu ile Pan wylał w ostatnich dniach przeciwko tak wielu mieszkańcom Kobyłki, którzy walczyli o swoje.
                Niech Pan znajdzie tę radną i powie jej w twarz dlaczego zablokowała tak ważny dla Pana tunel. Znienawidzona przez Pana Wspólnota w tym temacie nie kiwnęła palcem.
                To tyle.
                Do usłyszenia wkrótce.

• antoni_68 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 17:37
                  rockerperejro88, wszyscy sie domyślamy, nie jest to tajemnica, ze jestes działaczem i sympatykiem Wspólnoty Samorządowej. Nie wiem czy taki był Wasz plan, ale to było niemalże pewne, ze ta cała agresja, szykanowanie, szukanie haków na P. Burmistrza i pracownikow urzędu oraz manipulowanie mieszkańcami(czytaj zbieranie podpisów pod kościołami) W KONCU OBRÓCI SIE PRZECIWKO WAM. Dziwisz sie teraz, ze ludzie sa agresywni wobec Wspólnoty Samorządowej, ze sa strony, obraźliwe memy itd, ale pragnę Ci przypomnieć drogi działaczu, ze na tym od poczatku opierała sie kampania wyborcza Wspólnoty. A przeciez nie od dzisiaj wiadomo, ze kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. To Wy jesteście winni temu o czym piszesz z rozzaleniem i to Wy sklociliscie mieszkańców. Nie zaproponowalisscie im alternatyw, tylko podsycaliscie do konfliktu. Czy nie prościej po prostu było skupić sie na swojej pozytywnej kampanii, dac mieszkańca jakas możliwośc wyboru, a nie tylko i wyłącznie bazować na krytykowaniu absolutnie wszystkiego? Dlaczego obecne władze potrafiły wygrac wybory, jednocześnie nie obrażając i nie szukając haków na poprzedników? Tego i Wam życzę, ale na ten moment duzo nauki i lekcja pokory przed Wami.

Powodzenia
                  • kobylka02 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 18:36
                    rockerperejro88 czyli Paweł M ze WS rób swoje , zacznijcie już zbierac podpisy przeciwko budowie centrum handlowego przy ul.Nadarzyńskiej tyle rzeczy przez was już zostało spieprzonych niestety ale wszystko ma swoje granice ,słyszałem opinie że p.Gniadowicz i jego WS to dywersanci' zgadza się agresja ludzi wobec was będzie nasilać się
                    • damyk1 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 20:00
                      Spóźniony post Kolego. Na wiosnę już WS ingerowała w "problemy" mieszkańców okolic CH, co było na ich stronach, ale także znikło po wybuchu afery z PLK. A samo CH już jest oprotestowane
                      eurobuildcee.com/?page=news&id=17295
                • damyk1 Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 18:32
                  PKP wycofało sie z budowy bezkolizyjnych przejazdów w Kobyłce po złożeniu 1500 podpisów. Podpisy były zbierane pod Kosciołem w sprawie niby jednego przejazdu. Ale PKP się wk..ła i całkowicie sobie olała Kobyłkę, więc teraz nie rokładaj wszystkiego na I-sze czynniki. Gdyby PKP powiedziała że nie wybuduje obu przejazdów bo Pani radna z Komitety Roguskiego u nich zaprotestowała, wtedy wszystkim w otoczeniu RR by się dostała. Jej protest raz że nie miał nic na rzeczy,a dwa, JP nie protestował, nie umieszczał zdjęć, tak jak to robiła WS. Nie poparł jej.
                • na.po.leon Re: Jutro tj. 11.10.2014 podpisy za wiaduktem i t 12.10.14, 21:18
                  Kolego roki... od maja siejesz zamęt i nienawiść na tym forum. Zacząłeś się udzielać w każdym wątku dotyczącym obecnej władzy. Wszystkim wypowiadający się zarzucasz od początku (od maja) brak obiektywizmu. Wg Ciebie nie można myśleć a już na pewno nie można mówić inaczej niż próbujesz to narzucić innym (jeśli nie pamiętasz co i w jaki sposób pisałeś przeanalizuj sobie to forum).
                  Ciekawe są posty Twoje i pseudo forumowiczów i słowa: nie warto komentować, nie ma czasu na komentarz, nie ma o czym mówić itd. Jak zadałem kilka pytań i spróbowałem sprowokować dyskusję prosząc o bardziej obszerny post - już nikt nie odpowiedział. Jest źle bo jest źle i na pewno będzie gorzej. No, chyba że zacznie rządzić wspólnota wtedy na pewno będzie lepiej, jeszcze ie podali programu ale na pewno będzie on lepszy i wszystko im będzie się ładnie układać, zadowolą wszystkich. Jak puszczą ulicę to tak, że wszyscy mieszkańcy będą zadowoleni.
                  Teraz piszesz że założysz wątek ale przed samymi wyborami, już to świadczy o tym, że chcesz grać na emocjach. Pamiętaj że wrzucając przysłowiowe gówno w wentylator trzeba pamiętać z której strony się stoi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka