Dodaj do ulubionych

Schody drewniane

26.07.15, 15:54
Jaką firmę z okolicy możecie polecić do wykonania schodów drewnianych/obłożenia betonowych schodów elementami drewnianymi?
Obserwuj wątek
    • dilaila1 Re: Schody drewniane 27.07.15, 12:24
      mogę polecić p.Marcin z Kobyłki 606 273 837
    • philippiak Re: Schody drewniane 12.08.15, 17:36
      Wszystko zależy od danego pomieszczenia. Schody tradycyjne zwykle uwazane są za o wiele wygodniejsze od schodów kręconych.Z kolei schody kręcone zwykle zajmują o wiele mniej miejsca w pomieszczeniu tak wiec dzięki nim można zyskać sporo na wolnej przestrzeni. Musisz sam wziąc pod uwagę za orza przeciw i zdecydować się na to jakie będą dla Ciebie lepsze. Zerknij sobie równiez na tę galerię: otoschody.pl/galeria,7.html .W firmie jakiś czas temu zamawialiśmy schody do domu. Możesz tam znaleźć wiele propozycji. Polecam sobie przejrzeć .
    • romek_sz Re: Schody drewniane 14.08.15, 09:18
      Jeśli chodzi o schody niestety nie jestem w stanie nikogo polecić, natomiast jeśli szukałbyś w najbliższym czasie balustrady schodowej mogę polecić firmę ESKATT. W swojej ofercie mają balustrady z drewnianymi elementami tak więc myślę, że świetnie komponowałyby się razem z drewnianymi schodami np. jak ta www.eskatt.pl/images/GALERIA/przelotki-drewno.jpg
    • piotrwieruszewski Re: Schody drewniane 30.11.16, 18:38
      ja polecam firmę Admar Schody z Bytomia , mają stronę internetową . Wszystko w terminie , ceny na średnim poziomie . Mieliśmy tańsze oferty ale mieliśmy też dużo droższe . Z wykonania jesteśmy zadowoleni . Balustrady mają z drewna i stali nierdzewnej , ewentualnie ze szkła . My zamawialiśmy same schody balustradę robiła inna firma , Atrium z Siemianowic Śląskich
      • ulip Re: Schody drewniane 20.02.20, 10:59
        Kontakt z klientem jest bardzo dobry, ale my nie polecamy firmy ADMAR SCHODY, ponieważ zaliczka wpłacona, termin wykonania schodów dawno temu minął, a schodów dalej nie ma. Terminy są ciągle przekładane.
        • kamilka20099 Re: Schody drewniane 29.04.20, 12:15
          Nie polecam. Sprawę kieruje do sądu. Przez okres 3 miesięcy przekładano termin montażu ostatecznie do montażu nie doszło
          • satrapa0213 Re: Schody drewniane 19.10.20, 09:13
            Również nie polecam. Człowiek jest nieodpowiedzialny. Zwodzi terminami, kłamstwami. Jeżeli nie chcesz mieć zszarganych nerwów i nie przespanych nocy to omijaj tego człowieka z daleka. Firma kogucik która od 4 tygodni nie ma pracowników do pracy. Zaliczkę bierze chętnie której nie oddaje.
        • mateo_laufer Re: Schody drewniane 04.11.20, 11:28
          U mnie to samo. Z informacji, ktore uzyskalem, Admar nie dysponuje stolarnia, tylko zleca to dalej. I cos musialo sie posypac, bo moj wpis jest 4ty z tego roku i ciagle ten sam problem. Poza tym siedzi chyba caly dzien w domu i monitoruje internet, bo poza tym portalem nie znalazlem ani jednej negatywanej opini. Reklam i wizytowek od groma, pochwal zero. Politykiem moglby zostac, bo gadane ma pierwsza klasa, zamiast ludzi naciagac.
          • marpas2609 Re: Schody drewniane 23.11.20, 14:32
            Dokładnie tak jak u mnie. W ubiegłym tygodniu minął termin przedsądowego wezwania do oddania zaliczki oraz dodatkowych kosztów jakie ADMAR mi obiecał oddać. Rozmawiałem ze swoim prawnikiem szukam ludzi potraktowanych tak samo jak ja. Proszę o kontakt pod mail: pastuszkm@gmail.com. Chciałbym założyć wspólną sprawę karną. Od kilka miesięcy był zmieniany termin instalacji, potem rozwiązałem umowę a teraz proszę się o zwrot kosztów.
            • fmaslanka87 Re: Schody drewniane 23.11.20, 22:12
              U nas termin minął dwa miesiące temu, facet umawia się po czym 15 min przed rzekomym przyjazdem dzwoni i informuje ze jednak go nie będzie. Zaznaczę ze ta sytuacja nie była jednorazowa . Ja rozwiązałem umowę i zażądałem zwrotu zaliczki. Niestety od jakiegoś miesiąca nie mogę się doprosić zwrotu pieniędzy. ADMAR SCHODY to oszustwo w biały dzień. Jeśli chcesz spać spokojnie to omijaj ADMAR szerokim łukiem . Jeśli macie ten sam problem zgłoście sprawę na policję .
              • michalk Re: Schody drewniane 03.12.20, 08:38
                Jestem w podobnej sytuacji. Od września ciągle jest przekładany termin montażu schodów. Dwa tygodnie temu wypowiedziałem umowę i od tego czasu czekam na zwrot zaliczki. Bezskutecznie.
                Czy ktoś ma numer NIP tej firmy? (mikom.pc@gmail.com)
                • mateo_laufer Re: Schody drewniane 05.12.20, 19:16
                  W tym myk, ze to nie jest raczej firma.
          • mulanka Re: Schody drewniane 17.12.20, 14:51
            U nas niestety to samo - od 2 miesięcy podaje termin na jutro, pojutrze, a potem chwilę przed umówionym terminem odwołuje. Leci 2 miesiąc po umownym terminie montażu, a nie dostaliśmy nawet ostatecznego projektu czy próbki koloru (miało być kilka do wyboru, potem stwierdził, że biały to biały i wyśle tylko jedną, a jak wysłał to nie naszą...). Obiecał zwrot zaliczki i od jakiegoś tygodnia zwraca i wysyła potwierdzenie, ale zawsze coś wypada... Czy komuś udało się ostatecznie doczekać realizacji zamówienia albo zwrotu tej zaliczki?
      • nihilistasl Re: Schody drewniane 15.01.21, 23:02
        Jeśli komuś udało się coś ustalić w temacie Admaru / Adama Kaczmarka - jako osoba oszukana na 5k jestem również zainteresowany współpracą (pozew zbiorowy czy konsultacje).
        • mulanka Re: Schody drewniane 20.01.21, 14:26
          My już mamy prawnika. Wysłane pismo z wypowiedzeniem i wezwaniem do zapłaty, ale nie odebrane - czekamy na powód zwrotu. Ciekawe czy w umowie podał fałszywy adres czy odmówił przyjęcia. Jeżeli nie otrzymamy zwrotu zaliczki + odszkodowanie w niedługim czasie sprawę zgłaszamy na policję i urzędu skarbowego - niestety faktycznie firma nie jest zarejestrowana, pewnie nie płacą też podatków... Może policja nie wiele im zrobi, ale US na pewno się tym zainteresuje. Potem oczywiście sąd i komornik.
          • jpos80 Re: Schody drewniane 21.01.21, 15:31
            U mnie podobnie- umowa podpisana w grudniu 2019. Schody miały być do końca marca. 15 razy przekładany termin montażu z informacją na dzień przed. Straciłem wiele czasu i nerwów. Ostatni raz zostałem oszukany na dzień przed przeprowadzką i finalnie musiałem sam wstawić drewniane barierki zastępcze i pół roku mieszkałem bez schodów które zrobił mi ktoś inny...
            Chętnie dołączę do pozwu/ zgłoszenia - na szczęście udało mi się odzyskać zaliczkę ale pozostaje jeszcze temat zwrotu kosztów do których p. Adam się pisemnie zobowiązał i które poniosłem.
            • jpos80 Re: Schody drewniane 21.01.21, 15:41
              Przedsądowe wezwanie do zapłaty wysyłałem za zwrotką na adres z umowy - Bytom. Zostało odebrane. Z tego co dziś widziałem na stronie www. jest nowy adres w Tarnowskich Górach.
              • mulanka Re: Schody drewniane 21.01.21, 18:37
                Jak udało odzyskać się zaliczkę? Sam oddał? Co go do tego zmotywowało?
      • klient2210 Re: Schody drewniane 12.02.21, 14:28
        NIE POLECAM FIRMY ADMAR SCHODY Z BYTOMIA!!! Pomimo wpłaconej zaliczki schody nie zostały zamontowane a termin jest przesuwany na"jutro" już od stycznia. Pan zapewnia, że montażyści już jadą i mają być o 8 rano kolejnego dnia po czym dzwoni następnego dnia i znowu przekłada termin. Dodam, że nie była to sytuacja jednorazowa. Obecnie czekam na zwrot zaliczki. Jeśli nie wpłynie do końca dnia to w poniedziałek (tj. 15.02.2021 r.) zgłaszam sprawę na policję i zakładam sprawę w sądzie.
        • nat0102 Re: Schody drewniane 13.02.21, 10:56
          Ja byłam w podobnej sytuacji. Rok temu miałam mieć montowane schody przez firmę ADMAR. Właściciel zwodził mnie 4 miesiące! Twierdził, że nie ma ekipy do montażu schodów....! Co drugi dzień rano po 8:00 telefon! Dziś nie przyjedziemy! Ludzie nie dajcie sie nabrać na jego obietnice! Jeśli odmówi montażu raz czy drugi od razu zwrot zaliczki. Ja swoją zaliczkę odzyskałam. Dzwoniłam, pisałam codziennie przez miesiąc. W końcu zwrócił. Na szybko szukałam stolarza, który wykona mi schody. FIRMA Admar nie ma stolarni. Ta firma to jedynie pośrednik! Podpisuje umowy i bierze zaliczki. Na tym bije kasę i to nie małą. Inna firma wykonała mi schody o wiele taniej. Lepiej go cisnąć o kasę póki firma jeszcze istnieje. Widzę, że jest coraz więcej osób oszukanych przez tego Pana.
          • karolzydek Re: Schody drewniane 09.03.21, 13:50
            Szukam osób oszukanych przez admara. 793 797 828 dzwońcie, piszcie. ja właśnie będę zakładał mu sprawę więc przyda się każdy do pomocy. Może razem nam się uda.
      • nihilistasl Re: Schody drewniane 15.02.21, 15:21
        Pytanie do osób, które zgłosiły sprawę karną na policję lub prokuraturę w trybie art. 286 KK (oszustwo): Jak u Was wygląda sprawa? Jest jakaś informacja zwrotna ze strony służb?
        • mateo_laufer Re: Schody drewniane 15.02.21, 21:22
          Ja dostalem dzisija pismo, ze wszynaja postepowanie. Niestety Policja rozmawiala z tym Panem, a on twierdzi, ze mu sie firma wysypala i ze pieniadze zwroci. Pan na Policji powiedzial, ze Admar zobowiazal sie do zwrotu zaliczki. Zasugerowalem, ze zobowiazania tego Pana sa nic nie warte. Teraz pozostaje juz oddac sprawe do sadu, z powodztwa cywilnego. I wydaje mi sie, ze zgloszenie do US byloby wskazane
          • klient2210 Re: Schody drewniane 16.02.21, 08:35
            Proszę się tak szybko nie poddawać. Policja bagatelizuje pojedyncze zgłoszenia, ale gdy ich jest już więcej , czyli więcej osób poszkodowanych wówczas sprawa nabiera innego trybu. Mój prawnik znalazł już kilka paragrafów w KK, które posłużą mi do składania zeznań na policji. Ja wybieram się do Wojewódzkiej Komendy w piątek. Im więcej osób zgłosi oszustwo, wyłudzenie lub przestępstwo kredytowe - w zależności od Państwa sprawy - wówczas przestępstwo będzie miało charakter ciągły i zaplanowany a wówczas może dojść nawet do zatrzymania podejrzanego w celu uniemożliwienia mu dalszego prowadzenia procederu przestępczego. Tłumaczenie, że firma się posypała nic nie da, bowiem ta działalność toczy się co najmniej od kwietnia 2020 r. Branie zaliczek wyłączenie na pokrycie utraty płynności finansowej "sypiącej się firmy" jest przestępstwem ściganym z oskarżenia publicznego z Kodeksu Karnego.
            • klient2210 Re: Schody drewniane 16.02.21, 08:47
              Jeśli uda nam się doprowadzić do wyroku w Sądzie Karnym to oskarżony otrzyma wyro za przestępstwo umyślne np. karę pozbawienia wolności w zawieszeniu oraz naprawę szkód - czyli oddanie naszych zaliczek. W przypadku niewywiązania się z postanowienia Sądu o naprawie szkody kara pozbawienia wolności w zawieszeniu zamienia się na karę pozbawienia wolności czy odsiadkę. Dodatkowo po takim wyroku, za przestępstwo umyślne nie ma możliwości ogłoszenia upadłości przedsiębiorcy lub konsumenckiej. W konsekwencji oznacza to komornika do końca życia i ściąganie należności także z emerytury. Wyjazd za granicę także nic nie pomoże, bowiem w myśl najnowszych umów międzynarodowych dłużnicy będą ścigani także za granicą np. w Niemczech czy Wielkiej Brytanii.
              • nihilistasl Re: Schody drewniane 30.04.21, 12:29
                Postanowienie prokuratury: odmowa wszczęcia śledztwa "z uwagi na fakt, żę czyn nie wypełnia znamion czynu zabronionego, to jest na zasadzie art. 17 par. 1 pkt 2 kpk". Nic tylko zbierać zaliczki i hulaj dusza. Szybko zarobek, zero stresu.
                Białoruś.
          • nihilistasl Re: Schody drewniane 16.02.21, 12:20
            U mnie piątek mija 30 dni od złożenia zawiadomienia na policji, na razie zero kontaktu, pism jakichkolwiek... Która komenda, jeśli moge zapytać?
            • karolzydek Re: Schody drewniane 09.03.21, 13:51
              Szukam osób oszukanych przez admara. 793 797 828 dzwońcie, piszcie. ja właśnie będę zakładał mu sprawę więc przyda się każdy do pomocy. Może razem nam się uda.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka