Dodaj do ulubionych

Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ?

20.01.11, 13:56
Antysemityzm w Polsce kwitnie pomimo, że zdecydowana większość Polaków nie ma absolutnie żadnego kontaktu z Żydami. Dlaczego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: MK polnofob zapyta "Dlaczego Polacy nie lubią Żydów " IP: *.dsl.bell.ca 20.01.11, 16:04
      gdyby nim nie byl zapytal by "dlaczego Swiat nie lubi Zydow ?"
      • bogumilka Dlaczego głupole w Polsce nie lubią Żydów. 14.03.11, 21:51
        Normalny uczciwy Polak nie jest rasista ani antysemitą. Tylko rózne zboki.
        • kegol Re: Dlaczego głupole w Polsce nie lubią Żydów. 17.08.11, 20:22
          Dlaczego głupole w Izraelu nie lubią Polaków? bo i tu i tam głupoli urodzaj.... czasami mam zresztą wrażnie, że antysemityzm jest bardzo na rękę Żydom, dzięki niemu prowadzą coś w rodzaju szantażu biznesowewo, kulturowego, moralnego
          • azsxdcf Re: Dlaczego głupole w Polsce nie lubią Żydów. 17.08.11, 23:15

temat jest rzeka, chciałbym tylko wspomnieć że mówienie o polskim antysemityzmie jest wyrwane z kontekstu,
            mianowicie wespół z widoczną niechęcią polskich Żydów do Polaków jest reliktem konfliktu etnicznego jaki się odbywał na terenie IIRP,
            IIRP to nie była sielanka, co 3 mieszkaniec nie uważał się za etnicznego Polaka

polecam fora na s24:
            ELI Barbur, "wyjechał" w 68, mieszka w Izraelu, mówi pisze i raczej dalej myśli w j. polskim:
            prawdalezynawierzchu.salon24.pl/posts/
            Forum Żydów Polskich:
            fzp.salon24.pl/posts/
            po przeczytaniu kilku notek można wyczuć profil "ideologiczny" przeciętnej osoby identyfikującej się z kulturą żydowską, stety niestety dotyczy to także tej gazety...
            przebija rodzaj frustracji związanej z wydarzeniami XXw i sentymentu co by było gdyby się nie wydarzyło, oraz chęć rewanżu na kim się da, pisząc w skrócie

• azsxdcf Re: Dlaczego głupole w Polsce nie lubią Żydów. 17.08.11, 23:18
            dodam jeszcze że w naszym języku pozostały ślady owego konfliktu etnicznego, powtarzane bez większego zastanowienia, czyli "ty żydzie", "zdejmij czapkę jak jesz", i wiele innych powiedzeń
      • miquel60 Re: polnofob zapyta "Dlaczego Polacy nie lubią Ży 17.05.11, 10:49
        Bardzo proste.
        Odpowiedz znajdziesz na tym forum.
        Poczytaj troche polskich wypowiedzi o zydach.
        • Gość: tałes Re: polnofob zapyta "Dlaczego Polacy nie lubią Ży IP: *.146.105.16.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 12:19
          miquel60 napisał:

> Bardzo proste.
          > Odpowiedz znajdziesz na tym forum.
          > Poczytaj troche polskich wypowiedzi o zydach.

Ale najpierw, poczytaj żydowskie o Polakach.
          polecam artjomke, bywszego, zbokertova i reszte hasbarskiej chołoty.

• klosowski333 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 20.01.11, 16:47
      Ktorzy Polacy?
      W miastach, wsrod ludzi lepiej wyksztalconych antysemityzm jako zjawisko spoleczne gwaltownie zanika. Ciezko na uczelniach, na UW czy UJ, wsrod najlepszych profesorow, wybitnych naukowcow, pisarzy, ludzi kultury spotkac zadeklarowanego antysemite.

Antysemityzm jest cecha glownie ludzi glupich, czesto zwyrodnialych moralnie. Dotyka przede wszystkim osob z najgorszym wyksztalceniem, ludzi ze wsi, nierzadko osoby tak prymitywne, ze az niemal zezwierzecone.
      Ja osobiscie wsrod znajomych nie znam nikogo kto bylby antysemita. To zjawisko znam w zasadzie tylko z forow netowych i z mediow, od czasu do czasu.

Statystyki potwierdzaja, ze im nizsze wyksztalcenie tym rosnie zjawisko antysemityzmu. Statystycznym sluchaczem Radia Maryja jest kobieta po 60-tce z wyksztalceniem podstawowym. Sam Tadeusz Rydzyk jest osobnikiem, ktory ma ogromne problemy by sklecic poprawnie gramatycznie zdanie w jezyku polskim.

Ale przyjedz w czerwcu do Krakowa na Festiwal Kultury Zydowskiej. Tlumy swietnie bawiacych sie mlodych Polakow chcacych odkrywac te wazna czesc polskiej historii oraz historii wlasnego miasta. Dni Singera w Warszawie z roku na rok przyciagaja coraz wieksze tlumy warszawiakow. Jest koncert finalowy, ale jest tez cala seria imprez towarzyszacych. Prosty, prymitywny wiesniak z wyksztalceniem podstawowym do galerii czy na odczyt poezji nie pojdzie, ale przeciez w Polsce mieszkaja tez inni ludzie.

Dlatego pytam - o jakich Polakach mowisz?
      • jerzyk.eu Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 20.01.11, 17:09
        > Dlatego pytam - o jakich Polakach mowisz?

Polacy to nie tylko wielkomiejska elita intelektualna. Polacy to również mieszkańcy małych wsi i miasteczek, słuchacze radia maryja, kibole na stadionach, ziejący nienawiścią uczestnicy różnych forów internetowych, politycy, grafficiarze , młodzież wszechpolska itd.
        W sensie ilościowym to nie jest wcale margines narodu polskiego.
        • gandalph Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 26.01.11, 01:19
          jerzyk.eu napisał:

> > Dlatego pytam - o jakich Polakach mowisz?
          >
          > Polacy to nie tylko wielkomiejska elita intelektualna. Polacy to również mieszk
          > ańcy małych wsi i miasteczek, słuchacze radia maryja, kibole na stadionach, zie
          > jący nienawiścią uczestnicy różnych forów internetowych, politycy, grafficiarze
          > , młodzież wszechpolska itd.
          > W sensie ilościowym to nie jest wcale margines narodu polskiego.

Tu się mylisz! To jest właśnie margines narodu (albo dosadniej: szumowiny narodu). Problem polski (i Polski) właśnie na tym polega, że ów margines jest bardzo szeroki.
          Antysemityzm w kraju, w którym Żydów praktycznie nie ma, świadczy o masowej dewiacji umysłowej.
          • pio3k Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 17.08.11, 23:26
            zgadzam się z tym co mówisz, musimy pamiętać, że w sprzyjajacych okolicznościach ten "margines narodu" grabił, gwałcił i mordował naszych współobywateli innego wyznania. Teraz z braku żydowskiego zwierciadła ta swołocz próbuje stworzyć inny sztuczny podział w polskim społeczeństwie, podział na "pisiorów"i "popaprańców" chociażby - bójmy się nadal - chołoty nie brakuje.
        • anaisanais96 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 17.08.11, 14:54
          Nie wiem skąd pomysł że ludzie na wsi są antysemitami. Mieszkańcy wsi zazwyczaj w ogóle nie wiedzą o problemie żydowskim. Mają to po prostu w d... Szczerz mówiąc ja dopóki nie zaczęłam czytać Wyborczej również nie wiedziałam ze w Pl jest tego typu problm. Właściwie tylko u ludzi starszych mozna zaobserwować niechęć do żydów. A to dlatego, ze mieli oni do czynienia z ni mi przed wojną. A pozostali są obojętni. Co nas obchodzą ludzi mieszkający tysiące km od nas?
          • uniwr Bo zasłużyli na niechęć ? 17.08.11, 19:02
            Wystarczyłoby, żeby kilku Żydów spróbowało w tej wiosce zamieszkać, to zaraz by ci się ujawniły pokłady "obojętności".
            Ja sam dotąd żywego Żyda nie widziałem, znałem tylko polski antysemityzm w tej formie jaką widać choćby w tej dyskusji. Z tego powodu teoretycznie cały jestem "za", wstyd mi za zniszczone cmentarze i wzruszają mnie puste synagogi. O ile ładniej byłoby gdyby były pełne, o ile ciekawiej żyłoby się z inną kulturą wokół siebie...
            Sęk w tym że ostatnio pojeździłem trochę po świecie i ten mój wyidealizowany obraz Żyda został wystawiony na ciężką próbę. Zobaczyłem aroganckich, egoistycznych ludzi którzy trzymają się tylko w swojej grupie i nie są zainteresowani kontaktami, dokładnie w nosie mają innych dokoła, a wszelkie próby zwrócenia uwagi uważają za antysemityzm. Zapewniam cię że wystarczy kafejka internetowa, w której jeden chłopak z pejsami blokuje wszystkim innym przesył, bo przez godzinę głośno plotkuje na skajpie w niezrozumiałym języku. Niby nic, ale ale poziom niechęci do żydów w tej kafejce wyczuwalnie się podniósł.
            Oczywiście nie wszyscy są tacy, oczywiście to tylko jedna sytuacja. Ale obawiam się że typowa. I jeśli sytuacja w przedwojennym miasteczku wyglądała podobnie, to zacząłem rozumieć przyczyny antysemityzmu. Zauważ że nie tylko polskiego - pojawiał się praktycznie wszędzie, gdzie Żydzi się osiedlali.
            To nie jest przypadek w tym sensie, że człowiek w wyniku swojej długiej ewolucji w niewielkich, wrogich względem siebie grupach odruchowo nie lubi obcych. Owszem zaakceptuje ich, jeśli we wsi pojawia się jest ich dwóch, są grzeczni i sympatyczni. Ale jeżeli jest ich dwudziestu, trzymają się razem i wciąż podkreślają swoją odrębność, rodzi się niechęć. I to nie jest antysemityzm, bo dokładnie te same uczucia widzimy teraz wobec muzułmanów, te same znamy od dawna wobec Cyganów.
            Jeśli dany imigrant/mniejszość tego nie widzi czy tym gorzej nie chce widzieć, robi powazny błąd.
            Oczywiście to wszystko nie usprawiedliwia przemocy. Ale jakoś pozwala zrozumieć jej źródła.
            • edinburgh1 Re: Bo zasłużyli na niechęć ? 07.10.11, 15:51
              Jezli Pan ""podroznik" zastanawia sie wlasnie skad bierze sie obojetnosci Zydow do gojow to polecam lekture TALMUDU, jak Pan juz to zdobedzie i przeczyta, bardzo prosze sie do mnie jeszcze raz odezwac,wtedy mozemy sobie podyskutowac merytorycznie.Z zawodu jestem antropologiem kultury i lingwista jezyka angielskiego,osoba tolerancyjna wobec innych wyznan i religii, natomiast nastawiona arcykrytycznie do kazdej glupoty,czy to ze strony Zydow, czy Chrzescijan czy innych, to bez znaczenia.W kazdym bowiem spoleczenstwie mamy do czynienia z czytej krwi g l u p o l a m i ,ktorzy psuja dobra marke kazdemu z narodow.Pozdrawiam z Edinburgha
          • babaqba Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 06.09.11, 16:23
            anaisanais96 napisała:

> Nie wiem skąd pomysł że ludzie na wsi są antysemitami. Mieszkańcy wsi zazwyczaj
            > w ogóle nie wiedzą o problemie żydowskim. Mają to po prostu w d... Szczerz mó
            > wiąc ja dopóki nie zaczęłam czytać Wyborczej również nie wiedziałam ze w Pl je
            > st tego typu problm. (...)

Tak było do momentu, kiedy podsycaniem antysemityzmu nie zajął się kościół. Antysemityzm jest jednym z najcenniejszych dzieł kościoła powszechnego, udowodnił swą przydatność w poprzednich wiekach i kościół doszedł do wniosku, że mimo braku Żydów, nadal jest przydatny. Pojawiło się wiele wydawnictw opisujących straszliwe knowania żydowskie, których efektem jest bieda na wsi, wykorzystywanie Polaków, plany zagrabienia ziem... Jak widzicie idzie tu o sprawki kościoła, ale przeciętny chłop, głupi jak noga stołowa (to niezbędny warunek), nie widzi faktu, że okoliczne ziemie już teraz należą do kościoła, tylko boi się, że przyjdzie Żyd i kiedyś tam, w przyszłości, zagrabi mu poletko.

Tak więc młodsze pokolenie dzieli się na tych, których starsi wytresowali na antysemitów (wcale liczna część) i na świeżaków, właśnie tresowanych przez kościół i prasę, telewizję.

Antysemitzym jest więc dziełem kościoła, ale jest potrzebny samym Polakom, aby kiedy znowu coś nie wyjdzie (a nigdy nie wychodzi), mieć odpowiedź na to, kto winien. Bo przecież odpowiedź "ja spieprzyłem" nie mieści się w zestawie. Stąd antysemityzm jest zły, bo samym Polakom blokuje możliwość naprawy, wychodzenia na swoje, budowania i tworzenia. Żydów tu nie ma i ich on nie obchodzi. Antysemityzm szkodzi Polakom.
            • konrad_dk Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 08.09.11, 13:43
              babaqba napisała:

(...)
              >
              > Tak było do momentu, kiedy podsycaniem antysemityzmu nie zajął się kościół. Ant
              > ysemityzm jest jednym z najcenniejszych dzieł kościoła powszechnego, udowodnił
              > swą przydatność w poprzednich wiekach i kościół doszedł do wniosku, że mimo bra
              > ku Żydów, nadal jest przydatny. Pojawiło się wiele wydawnictw opisujących stras
              > zliwe knowania żydowskie, których efektem jest bieda na wsi, wykorzystywanie Po
              > laków, plany zagrabienia ziem... Jak widzicie idzie tu o sprawki kościoła, ale
              > przeciętny chłop, głupi jak noga stołowa (to niezbędny warunek), nie widzi fakt
              > u, że okoliczne ziemie już teraz należą do kościoła, tylko boi się, że przyjdzi
              > e Żyd i kiedyś tam, w przyszłości, zagrabi mu poletko.
              >
              > Tak więc młodsze pokolenie dzieli się na tych, których starsi wytresowali na an
              > tysemitów (wcale liczna część) i na świeżaków, właśnie tresowanych przez kośció
              > ł i prasę, telewizję.
              >
              > Antysemitzym jest więc dziełem kościoła, ale jest potrzebny samym Polakom, aby
              > kiedy znowu coś nie wyjdzie (a nigdy nie wychodzi), mieć odpowiedź na to, kto w
              > inien. Bo przecież odpowiedź "ja spieprzyłem" nie mieści się w zestawie. Stąd a
              > ntysemityzm jest zły, bo samym Polakom blokuje możliwość naprawy, wychodzenia n
              > a swoje, budowania i tworzenia. Żydów tu nie ma i ich on nie obchodzi. Antysemi
              > tyzm szkodzi Polakom.

Czy mógłbyś uargumentować twoją tezę poprzez np linki, które o tym traktują?
              (nie proszę o wypowiedzi łosia Rydzyka, czy moherowego Radio Maria)
              Jestem praktykującym katolikiem od 28 lat i od kiedy pamiętam nie spotkałem się z antysemityzmem Kościoła i antysemtyzmem księży których znam osobiście)

Podaj proszę namiary na media kościelne, które jakoby głosiły antysemityzm.
            • erka-4 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 08.09.11, 21:31
              Tak mówił swego czasu papież do Żydów,chrześcijan i wszystkich ludzi dobrej woli:

cytuję:

"1. Wczoraj ze szczytów Góry Nebo patrzyłem ponad Doliną Jordanu na ten błogosławiony kraj. Dzisiaj z głębokim wzruszeniem stawiam stopy na ziemi, którą Bóg wybrał, aby ?rozbić swój namiot? (J 1,14; por. Wj 40,34-35; 1 Krl 8,10-13) i umożliwić człowiekowi bliższe z Nim spotkanie.

W tym roku dwutysięcznej rocznicy Narodzenia Jezusa Chrystusa osobiście bardzo gorąco pragnąłem przybyć tutaj i pomodlić się w najważniejszych miejscach, które od starodawnych czasów oglądały działania Boga i cuda, których On dokonał. ?Ty jesteś Bogiem działającym cuda. Objawiłeś ludziom swą potęgę? (Ps 77,15).

Panie Prezydencie, dziękuję za Pańskie gorące powitanie i w Pana osobie pozdrawiam naród Państwa Izrael.

2. Moja wizyta jest osobistą pielgrzymką i duchową podróżą Biskupa Rzymu do źródeł naszej wiary w ?Boga Abrahama, Izaaka i Jakuba? (Wj 3,15). Jest to część szerszej pielgrzymki modlitewnej i dziękczynnej, która zaprowadziła mnie najpierw na Synaj ? Górę Przymierza, miejsce decydującego objawienia, które ukształtowało dalsze dzieje zbawienia. Teraz będę miał przywilej odwiedzin niektórych miejsc ściślej związanych z Życiem, Śmiercią i Zmartwychwstaniem

Jezusa Chrystusa. Przy każdym kroku na tej drodze kieruje mną żywa świadomość Boga, który szedł przed nami i prowadzi nas dalej, który chce, byśmy Go czcili w duchu i prawdzie, byśmy szanowali różnice między nami, ale także w każdej istocie ludzkiej uznawali obraz i podobieństwo do Jedynego Stwórcy nieba i ziemi."

...a zatem jeśli spotykasz się se strony przedstawiciela kościoła z odmiennym poglądem to przypomnij mu słowa papieża.

www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP/jan_pawel_ii/podroze/tekst/zsw-21-2.html
      • Gość: Polak z Kresow :-))))))) IP: 76.68.183.* 24.01.11, 01:10

:-) .."UB, sądownictwo są całkowicie w ręku Żydów. W ciągu tych przeszło dwu lat ani jeden Żyd nie miał procesu politycznego. Żydzi osądzają i na kaźń wydają Polaków".....Maria Dąbrowska...,"Ilez to razy wobec Polakow i Rosjan socjalisci zydowscy czy nacjonalisci wykrzykiwali, ze >Polska jest trupem gnijacym, a Polacy rasa znikczemniala<. Lecz jezeli Polska jest trupem, czymze wy jestesci. Czy nie tym robactwem, ktore wywoluje gnicie?".Bolesław Prus............."Dlaczego (…) dotąd oficjalne kola zydowskie nie potepily jawnej zdrady i innych zbrodni, jakich sie wobec Polakow i polskich obywateli dopuszczali przez caly czas okupacji sowieckiej?".gen. Sikorski....takich "wiesniakow" ,"nieukow"...tysiace
        • Gość: jajakobyly Re: :-))))))) IP: *.dyn.iinet.net.au 02.03.11, 16:14
          Łatwo byłoby się wykręcać argumentami że wielu aktywistów komuny a szczególnie ubecji to byli polscy Żydzi. Niestety prawdą jest rączej trochej bardziej żenująca. Antysemityzm to wiekzosc z nas wyssała z mlekiem matki z tą różnica że wśród “inteligencji” to ten antysemityzm był przeważnie ukryty I rączej nie tak głęboki zęby się przejawiać nienawiścią. Chłopi natomiast przeważnie nie mięli takich zahamowań i stąd the pogromy, kolaboracją z hitlerowcami czy Jedwabne.

After all, they crucified our Lord :)
          (ogonki dodane przy pomocy www.polskielitery.com/index.php - Thanks!)
      • tilatekila Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 27.01.11, 17:42
        klosowski333 20.01.11, 16:47 Odpowiedz

"Antysemityzm jest cecha glownie ludzi glupich, czesto zwyrodnialych moralnie. Dotyka przede wszystkim osob z najgorszym wyksztalceniem, ludzi ze wsi, nierzadko osoby tak prymitywne, ze az niemal zezwierzecone. "

zdziwilbys sie.
        • 33qq Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 18.08.11, 09:27
          Hyhy, też znam ludzi z wyższym wykształceniem, ba, spadkobierców przedwojennych kamieniczników poznańskich, którzy wszędzie widzą spisek żydowski. To nie jest kryterium, bardziej chodzi o wpływowość na idee, jedni ulegają politpoprawności i nie nazwą murzyna murzynem, inni wszędzie widzą zagrożenie żydowski lub wpływ kosmitów, jeszcze inni widzą opaczność boską. Tak jest łatwiej, poza tym głosiciele takich prawd zazwyczaj mają charyzmę, więc słabsze osobowości im łatwo ulegają.
      • mg2005 Klosowski ! 30.01.11, 15:24
        > Antysemityzm jest cecha glownie ludzi glupich, czesto zwyrodnialych moralnie. D
        > otyka przede wszystkim osob z najgorszym wyksztalceniem, ludzi ze wsi, nierzadk
        > o osoby tak prymitywne, ze az niemal zezwierzecone.

Wykaż , że nie jesteś zwyrodniałym moralnie prymitywem i odszczekaj swoje oszczerstwo:

> Grabienie mienia
        > > zydowskiego oraz przeszukiwanie i rozpruwanie zwlok Zydow bylo na wsi pol
        > skiej
        > > powszechne

forum.gazeta.pl/forum/w,29,120787409,120851194,Odpowiedz_klosowski_.html
      • 123456ag Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 21.03.11, 09:24
        Repetitio mater studiorum est. Więc będę powtarzał:
        Nie funkcjonował żaden antysemityzm w wolnej Polsce, z wyjątkiem marginesu typu ONR Falangi. Ale to był koniunkturalizm Piaseckiego, który w PRL-u świetnie się urządził współpracując z ówczesnymi Żydami.
        Nigdy nie było w Polsce żadnej nienawiści do Żydów jako takich ani tym bardziej żadnych "pogromów" Dopóki Polska istniała.
        Ale gdy Państwo Polskie przestało istnieć a tym bardziej funkcjonować i władzę przejęli np. na wschodzie Rosjanie a miejscowe środowiska żydowskie zaczęły ochoczo im pomagać w eksterminacji polskiej inteligencji, nastroje miejscowe zaczęły się zmieniać. Co i tak niewiele zmieniło i następnie Niemcy po przejęciu kontroli na tym terenie musieli oprzeć się na elementach kryminalnych żeby zmontować Jedwabne i inne.
        Po wojnie Polacy też nie mieli nic do gadania w Polsce. Prowokacja kielecka polegająca na idiotycznej pogłosce o uprowadzaniu oraz zamordowaniu polskich dzieci i w wyniku mord na grupie mieszkańców jednej „klatki schodowej” jednej kamienicy (mieszkańcy drugiej, też Żydzi przyglądali się bezsilni ale nie atakowani), wymagały zaangażowania najwyższych sił i środków UB oraz NKWD. (w znacznej części Żydów.)
        Ale jak teraz przeczytamy w Gazecie Wyborczej jakiegoś przedstawiciela "Narodu Wybranego" np. niejakiego Cichego z teorią że: "..-AK wyłapywała i mordowała niedobitków z powstania w getcie" to trudno żeby nie odczuć pogardy.
        Też nie ma to nic wspólnego z antysemityzmem. To tylko reakcja emocjonalna na jątrzenie antypolskich ugrupowań żydowskich próbujących na temacie zbić jakiś kapitał polityczny a przy okazji po prostu zarobić.
        „Antysemityzm często hodują handlarze,
        z których każdy dla siebie pewien zysk w nim widzi;
        kiedy się interesem korzystnym ukaże,
        ujmą go w swoje ręce niezawodnie Żydzi.” /Adam Asnyk/
      • agata0 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 17.08.11, 20:11
        Masakryczna pogarda dla ludzi bije z twojej wypowiedzi. Straszne :( Zapewne postrzegasz się jako członek bardziej światłej i lepszej części społeczeństwa. Niesłusznie.
      • mietek.grodecki Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 18.08.11, 15:44
        klosowski333 napisał:

> Dlatego pytam - o jakich Polakach mowisz?

A ja pytam o jakich Żydów się rozchodzi? O tych oficjalnych, którzy nie kryją się ze swoją narodowością i wynikającymi z niej systemem wartości, poglądami i schematami zachowań? Czy może o tych, którzy wszem i wobec podają się, dajmy na to, za Polaków, a w przypadku objęcia ważnej funkcji publicznej w Polsce, reprezentują "po cichu" interesy swojego "drugiego narodu"? Kwestia polskich rodzin "o żydowskich korzeniach" jest ci zupełnie obca? Narodowość żydowska implikuje szereg cech mających przemożny wpływ na zachowanie osoby, która tę narodowość posiada - głównie z racji tego, że żydowskość jako taka zazwyczaj wiąże się z fanatycznym przywiązaniem do swoich tradycji, ideologicznym i mentalnym umocowaniem w pseudoreligii Shoah, jak i nierzadko z rasizmem w odniesieniu do ludzi, którzy nie posiadają aszkenazyjskiego genotypu i fizjonomii. Taki 'mischling' podający się za Polaka i posiadający wpływ na polskie sprawy, może sprawić sporo problemów. Przykładów w obrębie 'polskiego podwórka' jest bez liku. Wystarczy choćby wspomnieć zupełnie irracjonalne i niezwiązane z elementarnym polskim interesem narodowym silne angażowanie się 'polskiej' dyplomacji w obronę rosyjskich "demokratów" i "biznesmenów" żydowskiego pochodzenia, którym marzy się robienie na Rosjanach takich wałków jak na Polakach w początkach lat 90tych (ArtB, FOZZ itd. itp.) Kto na tym zyskuje? Na pewno nie Polacy.

Żyd, który mówi głośno o swojej narodowości, nie stanowi dla mnie jakiegoś szczególnego zagrożenia. Zagrożenie dla Polski tkwi w problemie, który przedstawiłem powyżej. Byłbym jednak ostrożny w nazywaniu tego typu ludzi Polakami, choć obecnie stanowią znaczą część polskiej "elity" intelektualnej i politycznej. A twoje uwagi odnośnie "zezwierzęcenia" biedniejszej (celowo spauperyzowanej i obrabowanej) części społeczeństwa polskiego lokującego swoją frustrację w "prymitywnym antysemityzmie", odniósłbym bardziej do tych aszkenazyjskich mischlingów w rodzaju Gąsiorowskiego, Bagsika czy choćby "geniusza polskiej ekonomii" Balcerowicza. Gdyby nie ci panowie i ich interesy robione na "ciemnych masach", to Rydzyk nie mógłby dziś robić na nich swojego parszywego geszeftu.
    • zlota_20 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 20.01.11, 17:21
      Bo żydzi to polonofobiści i krętacze
      • jerzyk.eu Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 20.01.11, 17:25
        > Bo żydzi to polonofobiści i krętacze

Uzasadnij to
        • zlota_20 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 20.01.11, 18:46
          Implikują nam ,że jesteśmy antysemitami i okradają Naszą Ojczyznę.
          • roman43210 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 22.01.11, 20:25
            Raczej to myśmymiliony z nich okradli ze wszystkiego
            • moramarth Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 15.08.11, 09:13
              Nie bardzo rozumiem, czyżbyś imputował, iż to nie Niemcy zbałamuceni rasistowską ideologią spędzała Żydów do gett i fabryk śmierci tylko Polacy. Ciekawa interpretacja historii!? A po II wojnie światowej, ciężko ograbić ludzi, którzy zginęli i to w sensie wyniszczenia rodów, a teraz cwaniaki z zza wielkiej wody chcą się dorobić na męczeństwie własnych ziomków, a kiedy im się udowodni, że do danego majątku nie maja prawa to podnoszą larum, iż jest to postępowanie o podłożu antysemickim. A co do samego antysemityzmu to jak zwykle prawda i przyczyny tego zjawiska leżą pośrodku, czyli obie strony są winne, problemem jest to, że jedna ze stron w tym przypadku Żydzi ponieśli większa ofiarą. Przestrzeń społeczno-polityczna jednak nie znosi próżni no to we współczesnej erze Panowie w jarmułkach odkuwają się na kolejnych słabszych ofiarach "pech" chciał, że trafiło na Palestyńczyków. Problem polega na tym iż nawet po 60-ciu latach wobec krytyki działań współczesnych Żydów, potrafią wyciągnąć swoją martyrologię w obronie współczesnych draństw popełnianych przez nich. A Żydów nie lubi wiele nacji chociaż niewątpliwie powody tej antypatii są różne. Podam przykład z ostatnich czasów, a dotyczy Amerykanów i sprawy Mudoffa. Otóż w filmie dokumentalnym o tym przekręcie jeden z oszukanych bez żadnego zażenowania stwierdził, że wybaczył by Mudoffowi jego niecne postępowanie, ale on uderzył w swoją społeczność, w społeczność żydowską, a to jest niewybaczalne. Ciekawe co na takie dictum stwierdzą forumowi moraliści. Nie jestem rasistą i to w ogólnym sensie tego słowa znaczenia po prostu dla mnie rasa jako wyznacznik człowieczeństwa nie istnieje, ale jestem i będę nawet za cenę przypięcia mi takiej łatki przeciwko jakiemukolwiek narodowi wybranemu, nawet polskiemu. Pojęcie narodu wybranego zawsze niesie nieszczęście dla ludów ościennych, a w bliższej perspektywie sąsiadom.
              • agata0 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 17.08.11, 20:18
                > Otóż w filmie dokumentalnym o tym p
                > rzekręcie jeden z oszukanych bez żadnego zażenowania stwierdził, że wybaczył by
                > Mudoffowi jego niecne postępowanie, ale on uderzył w swoją społeczność, w społ
                > eczność żydowską, a to jest niewybaczalne.

Nie bardzo rozumiem, co niemoralnego widzisz w tym stwierdzeniu? Czemu on się miał czuć zażenowany?
          • gulcia77 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 17.08.11, 19:56
            Jak do tej pory nasz kraj najbardziej okrada Watykan, przy pomocy Komisji Majątkowej :)
            Zapewne, gdyby jakikolwiek Żyd uzyskał podobne "odszkodowanie", to byś pyszczył ile wlezie, ale jak KRK wyrzuca szpitale i domy dziecka żeby zagarnąć majątek to jakoś cisza...
      • anaisanais96 A dlaczego Żydzi nas nienawidzą? 17.08.11, 15:05
        Dokładnie. Posłuchajcie Żydów co mówią o Polakach. Oni wręcz zieją nieanawiścia do nas. Spytaj przeciętnego Żyda co myśi o Polakach. powie to samo co my o nich.
        • turysta_amator Re: A dlaczego Żydzi nas nienawidzą? 17.08.11, 16:13
          kilka miesięcy temu spytałem jednego (bardzo przeciętnego) Żyda poznanego w Paryżu co myśli o Polakach - zdziwił się czemu pytam? Przeciętny Żyd nie ma pojęcia o waśniach polsko-żydowskich i rzekomym antysemityźmie. Podejrzewam że to tylko jakieś nieliczne ale bardzo bezczelne grupki cały czas dolewają oliwy do ognia i starają się nas skłócić dla swoich celów.
          Z prawdziwym antysemityzmem spotykam się tylko w internecie, ale tu pod każdym jednym wątkiem znajdzie się komentarz który osłabia moją wiarę w ludzi, nawet na forum pszczelarstwa czasem trafi jakiś debil.
        • zygmund Re: A dlaczego Żydzi nas nienawidzą? 17.08.11, 19:23
          Znajdź jakieś izraelskie forum dyskusyjne, wrzuć na translate.google.com i policz wątki antypolskie. Potem wejdź sobie na jakieś polskie forum i tam policz. Podaj wyniki.
          • quad76 Re: A dlaczego Żydzi nas nienawidzą? 17.08.11, 22:03
            zanim wejdziesz na jakiekolwiek forum i zaczniesz wyciagac takie gornolotne wniski, zastanow sie ilu zydow lub osob zydowskiego pochodzenia jest w polskim rzadzie, sadzie, mediach

potem zastanow sie ilu polakow lub osob polskiego pochodzenia - nie zydow - jest w izraelskim rzadzie, sadzie, mediach.

kumasz pewna roznice?
            • babaqba Re: A dlaczego Żydzi nas nienawidzą? 06.09.11, 16:32
              Nie, nie kumam. To ilu jest tu a ilu tam? I co z tego wynika?
    • przyjacielameryki Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 20.01.11, 17:38
      jerzyk.eu napisał:

> Antysemityzm w Polsce kwitnie pomimo, że zdecydowana większość Polaków nie ma a
      > bsolutnie żadnego kontaktu z Żydami. Dlaczego ?

A skąd tak opinia??? Często bazujemy na stereotypach a to jest szkodliwe. Niemcy tez uważają często, że Polacy to złodzieje, brudasy i nieroby ale głównie ci którzy wiedzę o Polakach czerpią z łatwych stereotypów a ludzie zmieniają się z upływem czasu. Antysemityzm ma swoje żródła głównie w nieufności do Żydów wynikającej z krążących stereotypów i nieprawd. Często oskarżano fałszywie Żydów o różne bezecności ale nigdy niczego złego im nie udowodniono. Żydzi żyli w hermetycznych społecznościach, byli zaradni, inteligentni, potrafili zarabiać. Byli zorganizowani i np. przed wojną mieli w swoich rekach handel. Polacy byli na nich żli bo niby stosowali nieuczciwą konkurencję np. zakład fryzjerski zachęcał klientów dodatkowymi bonusami: niższe ceny, cukierki dla dzieci, itp. -obecnie stosuje się takie metody w ramach marketingu i stosują je Polacy. Zresztą obecnie to Polacy opanowali handel i stosują metody o wiele bardziej wyrafinowane niż Żydzi wcześniej!!! To tylko przykład, ale tak jest ze wszystkim, nie radziliśmy sobie z wieloma problemami i zwalaliśmy na Żydów, to samo w innych krajach.!!!!!!!
      Nie ma żadnych racjonalnych podstaw do kreowania antysemityzmu! Antysemityzm to żałosna reakcja sfrustrowanych ludzi nie radzących sobie ze swoimi problemami i szukających łatwych, obłudnych i nieprawdziwych rozwiązań ale poprawiających ich samopoczucie - jest winny!!!!!
      Obecne w Polsce moim zdaniem antysemityzm jest w zaniku, odradza się dynamicznie kultura żydowska przy olbrzymim zainteresowaniu Polaków, odradza się polsko-żydowska wspólnota we wszystkich obszarach. Tak jest i niech tak będzie!!!!!
    • wendrowczyk Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 23.01.11, 08:29
      Ja nienawidzę żydów. Nienawidzę ich za to, że robią interes na Holocauście (Holocaust industry), uważają, że tylko oni byli prześladowani podczas II wojny, że fałszują historię i próbują zwalić całą winę za Zagładę na Polaków. A przede wszystkim ich nienawidzę za to, że po wojnie wielu z nich zasilało szeregi partii komunistycznych i mordowało Polaków, którzy wcześniej narażali życie by ich uratować przed obozami.
      • Gość: eres2 Natomiast siebie, wendrowczyka, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 12:05
        konfabulującego patologicznego antysemitę i Tobie podobnych zapewne serdecznie kochasz.
        wendrowczyk: Ja nienawidzę żydów. Nienawidzę ich za to, że robią interes na Holocauście (Holocaust industry), uważają, że tylko oni byli prześladowani podczas II wojny, że fałszują historię i próbują zwalić całą winę za Zagładę na Polaków.
        eres: Nie zwalają całej winy, a tylko w sposób uzasadniony obwiniają nas, Polaków za pomaganie Niemcom w realizacji szoa. I każdy, komu nieobca jest historiografia, przyznaje im rację. N.B. to samo czynią i polscy historycy, nawet ci, którzy Żydów niezbyt lubią.

wendrowczyk: A przede wszystkim ich nienawidzę za to, że po wojnie wielu z nich zasilało szeregi partii komunistycznych i mordowało Polaków, którzy wcześniej narażali życie by ich uratować przed
        obozami.

eres: Nie wygodnie Ci, wendrowczyku, przyjąć do wiadomości, że członkostwem w PPR/PZPR zhańbiły się 3 miliony Polaków. Wcześniej do innego okupanta, równie znienawidzonego przez Polaków – do hitlerowskiego, przyłączyło się 3,5 miliona Polaków, spośród których 250000 służyło w hitlerowskich militarnych formacjach. Jak myślisz, co robili ci polscy wermachtowcy w czasie, gdy ich hitlerowskie jednostki mordowały Żydów? Może obierali w Feldküche kartofle?

Faktyczne relacje w peerelowskich instytucjach terroru: aparat UB, bez milicji i KBW, zatrudniał w 1945 r. 28 tys. osób, w tym 12 tys. pracowników operacyjnych, w MBP 2,5 tys.. Spośród 25,6 tys. łącznie zatrudnionych było 438 Żydów, a więc 1,7% ogółu pracowników.

Na koniec przytoczę Ci słowa Polaka o Polakach (Andrzeja Szczypiorskiego):
        „Pod obrazami Najświętszej Panienki. Pod stopami młodych oenerowców i starych pułkowników. Pod dachem Belwederu. Pod mostem. Święta polskość pod knajpą i kasą. Tępe pyski granatowych policjantów. Lisie mordy szmalcowników. Okrutne twarze stalinowców. Chamskie gęby Marca. Przerażone gęby Sierpnia. Pyszałkowate gęby Grudnia. Święta polskość bluźniercza, która się ośmieliła nazywać Polskę Chrystusem Narodów, a hodowała szpiclów i donosicieli, karierowiczów, ciemniaków, ksenofobię podniosła do rangi patriotyzmu, u obcych klamek się wieszała, składa wiernopoddańcze pocałunki na dłoniach tyranów.
        I w końcu:
        Może wreszcie teraz Polska zrozumie, że łajdactwo i świętość w jednym stoją domku, także i tutaj, nad Wisłą, jak wszędzie na całym Bożym świecie!”
        • agata0 Re: Natomiast siebie, wendrowczyka, 17.08.11, 20:24
          > a hodowała szpiclów i donosicieli

Sczypiorski, powiadasz? Bardzo samokrytyczna opinia ;-)
        • pochodnia_nerona Re: Natomiast siebie, wendrowczyka, 14.10.11, 22:07
          Jak możesz, erec, twierdzić że Polacy PRZYŁĄCZALI się do Wehrmachtu?! Czyżbyś tropił dziadków Tuska w niemieckiej armii, wzorem pisuarów? I skąd ta liczba - 3,5 mln Polaków przyłączających się do Niemców? Rozumiem, że zdrajcy i szpicle zawsze i wszędzie byli i będą, ale tego typu wiadomości i liczby wysysasz najwyraźniej z jakiejś wstrętnej, osr... d.upy!
          Obrzydliwe to było.
      • gandalph Idź się leczyć! 26.01.11, 01:21

• Gość: Archiwum X Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? IP: *.6-2.cable.virginmedia.com 23.01.11, 12:16
      Nie ma antysemityzmu w Polsce. Kto tak twierdzi? Żydów w Polsce maja się dobrze . W Polsce jest antypolonizm. Żydzi nienawidzą Polaków.
      Przykłady : PO niszczy Polaków , Beria niszczył Polaków, Stalin wykorzystywał żydów do niszczenia Polskości w Polsce,Żydzi tacy jak dziadek Tuska służyli w Wermachcie i strzelali do Polaków ,Żydzi pomordowali Polaków w Jedwabnem i Katyniu Żydzi wybudowali obozy zagłady - a teraz chca odszkodowania !!! Za co pytam ??.Żydzi wydali antypolska książkę Maus w której przedstawia się Polaków jako świnie. Żydzi sieja propagandę antypolska ,piszą , ze w Polsce jest antysemityzm i ze Żydzi tak strasznie są prześladowani . W USA jest przekonanie , ze w Polsce się tępi żydów. Jak się im nie podoba to po co tu siedzą wypier... do IZRAELA !!!W Izraelu niestety Żydzi nie potrafią żydzi w zgodzie z arabami , dlatego jest wojna - już Mojżesz miał problemy z Żydami-a teraz cały świat :)
      więcej na :
      Bardzo Wirtualna Polska
      top1-1.com
      • Gość: Inga Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 20:06
        No tak, Archiwum, Twoj post rzeczywiscie jest dowodem na to, ze nie ma w Polsce antysemityzmu. ;)
        • billy.the.kid Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 23.01.11, 20:17
          no wstrętne obózy jedne nam panajezusicka zabiły.
          • Gość: problematyk Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? IP: 46.151.77.* 23.01.11, 20:28
            ADL ankietowała mieszkańców Austrii, Francji, Węgier, Polski, Niemiec, Hiszpanii i Wielkiej Brytanii.
            (...)
            W porównaniu do badań z roku 2007 poziom antysemityzmu spadł tylko w Wielkiej Brytanii. W innych krajach wiara w to, że Żydzi rządzą światem, wzrosła. We Francji o 5 procent, w Polsce o 6, a na Węgrzech o 7.

I wreszcie nieśmiertelne:

5. Żydzi zabili Pana Jezusa (wierzy w to 48 procent Polaków, co daje nam PIERWSZE MIEJSCE. Węgrzy, drugie, 33 procent. Średnia europejska - 23 procent).

Zdaniem Ligi w Polsce, Hiszpanii i na Węgrzech co drugi mieszkaniec wyznaje podstawowe antysemickie stereotypy. Równocześnie Polacy mają chyba wobec Żydów jakieś poczucie winy. Podobnie jak Węgrzy jesteśmy skłonni wierzyć, że krytykowanie poczynań państwa Izrael to przejaw antysemityzmu.
            www.pardon.pl/artykul/7778/zydowska_organizacja_polacy_w_czolowce_antysemitow
        • Gość: :-) Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? IP: 76.67.154.* 30.01.11, 00:24
          no........ i ze Zydzi kochaja i szanuja Polakow
      • jerzyk.eu Naucz się języka polskiego 24.01.11, 10:10
        Jeśli jesteś Polakiem proponuję żebyś pogłębił swoją znajomość mowy ojczystej. Twoja wypowiedź to bełkot pełen błędów ortograficznych stylistycznych i interpunkcyjnych.
        • kaszebe12 Durne pytanie... 25.01.11, 08:05
          Moze lepiej zadac sobie pytanie ;-"Kto ich lubi ?"...-Od zarania historii sa nielubiani wszedzie...
          • jerzyk.eu Re: Durne pytanie... 25.01.11, 10:03
            To że nie są lubiani, zwłaszcza przez ludzi prymitywnych, to fakt. Ale dlaczego nie są lubiani ?
            • kaszebe12 Wlasnie... 25.01.11, 10:54
              ...-Ludzi "prymitywnych".-Ow "prymitywizm" jest ich ulubionym argumentem propagandowym , zwlaszcza w odniesieniu do Polakow.-Owa "nielubianosc" jest tematem -rzeka, o wielu aspektach.-Mozna wiele pisac o kontekscie religijnym , ktory dzieli rodzaj ludzki na tych "lepszych" -wybrancow bozych , i na gorszych -gojow(element pogardy).-Innym tematem jest swoista hermetycznosc religijna.-Chrzescijanstwo,islam , czy,nawet,animizm, latwo sie "eksportuja", co nie jest casusem judaizmu.-Innym tematem jest pewna "specyfika rasowa",mentalna,czy genetyczna (?),majaca zwiazek ze swoistym podejsciem do domeny finansow i pieniadza.-Mozna poruszyc inny aspekt historii Zydow - stanowcza odmowa asymilacyjna , w kazdym spoleczenstwie ich przyjmujacym,co pociagalo za soba,w sytuacjach kryzysowych,element niewiarygodnosci.-Wystarczy spojrzec na zachowania sie srodowiska zydowskiego w Hiszpanii reconquisty,czy po wejsciu Sowietow do Polski...
              Jeszcze innym tematem jest dazenie do wladzy i kontroli spolecznej , ale ,w tym przypadku lepiej odwolac sie do opinii Marksa ,Spinozy, czy ...Slonimskiego,czyli "Zydzi pisza o Zydach",a nikt nie moze mnie oskarzyc o antysemityzm.
              • jerzyk.eu Re: Wlasnie... 25.01.11, 11:52
                Dążenie do osiągnięcia bogactwa i władzy nie jest cechą przynależącą wyłącznie Żydom. Prawie każdy człowiek chce być bogaty i mieć władzę. Niestety nie każdemu starcza wiedzy i zdolności żeby to osiągnąć.
                Jeśli chodzi o zachowanie części Żydów (biedoty żydowskiej) po wejściu Sowietów do Polski to zupełnie podobnie zachowali się Ukraińcy i Białorusini. Również Niemcy (obywatele Polski) masowo poparli Hitlera. Mniejszości narodowe były w II Rzeczypospolitej obywatelami drugiej kategorii i trudno było od nich oczekiwać propolskiego zachowania.
                • kaszebe12 Re: Wlasnie... 25.01.11, 13:00
                  Tu ,Jerzyk ,wchodzisz w malo istotne szczegoly .-Masz ,oczywiscie,racje ,piszac o dazeniu do bogactwa , wladzy i...kontroli .-Wypada ,jednak,przypatrzec sie owej specyfice ,w swietle historii.-Przeciez nie mozemy przyznac ,ze "nielubienie" Zydow jest aktem samych tepych prymitywow i rasistow , w calym ciagu historycznym , we wszystkich zakatkach swiata,we wszystkich cywilizacjach ?-Dlatego zasugerowalem Tobie teksty Marksa ,Spinozy ,Slonimskiego.-Oni ( badz ,co badz ,Zydzi) daja bardzo bezposrednia odpowiedz na pytanie :"Dlaczego ?".
                  • jerzyk.eu Re: Wlasnie... 28.01.11, 11:46
                    A może warto byłoby się zastanowić nad rolą kościoła katolickiego również prawosławnego (nie wiem jak jest z protestantami) w propagowaniu antysemityzmu.
                  • Gość: muledet.3 Re: Wlasnie... IP: *.64.169.84.dynamic.barak-online.net 28.01.11, 12:04
                    a czytales co myslal Milosz o Polakach?

dlaczego?.
                    • Gość: muledet.3 Re: Wlasnie... IP: *.64.169.84.dynamic.barak-online.net 28.01.11, 12:07
                      a Gombrowicz?
                      i co z tego ? nikt nie jest idealny.
                    • bokertov1947 Re: Wlasnie... 28.01.11, 12:07
                      Gość portalu: muledet.3 napisał(a):

> a czytales co myslal Milosz o Polakach?
                      >
                      > dlaczego?.

A kto to byl Milosz? Tez jeden z "myslacych" Polakow? Dla mnie to zadna wyrocznia - tylko jeszcze jeden Polak-antysemita!
                      Pozdrowienia z Tel Avivu!

• bokertov1947 Re: Wlasnie... 28.01.11, 12:13
                        >
                        > > a czytales ...................................................

..A czytales, ile Polska ma dlugow wobec panstwa Israel? U was prawdopodobnie o tym sie nie pisze - bo temat zbyt smierdzacy. Ale dlugi sa. Niektore niewyrownane od 1968 (mam na mysli zobowiazanie finansowe, a nie dlugi wobec wyslanych z Polski do "Sjamu" Sjonistow)!
                        • Gość: muledet.3 Re: Wlasnie... IP: *.64.169.84.dynamic.barak-online.net 28.01.11, 12:18
                          mieszkam w Izraelu.
                          • bokertov1947 Re: Wlasnie... 28.01.11, 12:45

> mieszkam w Izraelu.

I takie bledy robisz?
                          • bokertov1947 Re: Wlasnie... 28.01.11, 13:00

> mieszkam w Izraelu.

אין אנו יכולים להתאים עברית

• Gość: muledet.3 Re: Wlasnie... IP: *.64.169.84.dynamic.barak-online.net 28.01.11, 13:22
                              automatyczny tlumacz,nie zastapi znajomosci jezyka.
                      • Gość: muledet.3 Re: Wlasnie... IP: *.64.169.84.dynamic.barak-online.net 28.01.11, 12:15
                        Milosz nie byl antysemita.

Ale co do ciebie"1947 בוקר טוב" mozna miec watpliwosci.
                        • augenthaler Re: Wlasnie... 30.01.11, 02:28
                          Dokladnie. Nazywanie Miłosza antysemita jest chyba idiotyzmem roku na forach polskich. Podobnej glupoty dawno nie czytalem.
                          • fanpanajurka Re: Wlasnie... 18.03.11, 20:34
                            nu, sie dwa mośki nie doszwargotały i piprokwo nieprzyjemne wyszło... :-D
                • moramarth Re: Wlasnie... 15.08.11, 09:35
                  Ale uprościłeś, że aż Archimedes się zawstydził!
                • czarnyhs Re: Wlasnie... 17.08.11, 21:30
                  jerzyk.eu napisał:

> Dążenie do osiągnięcia bogactwa i władzy nie jest cechą przynależącą wyłącznie
                  > Żydom. Prawie każdy człowiek chce być bogaty i mieć władzę. Niestety nie każdem
                  > u starcza wiedzy i zdolności żeby to osiągnąć.
                  > Jeśli chodzi o zachowanie części Żydów (biedoty żydowskiej) po wejściu Sowietów
                  > do Polski to zupełnie podobnie zachowali się Ukraińcy i Białorusini. Również N
                  > iemcy (obywatele Polski) masowo poparli Hitlera. Mniejszości narodowe były w I
                  > I Rzeczypospolitej obywatelami drugiej kategorii i trudno było od nich oczekiwa
                  > ć propolskiego zachowania.

Ale amerykańscy żydzi, czy ci ze statusem "żyd niezbędny dla III rzeszy" nie byli obywatelami II kategorii - oni albo pracowali dla III rzeszy , albo finansowali fabryki zbrojeniowe, które produkowały broń dla zabijania m.in. żydów. Zatem żydzi finansowali hitlerowców, aby ci mogli zabijać m.in. ... żydów. A później NAS obwiniają, że U NAS były obozy koncentracyjne ?!?!?!?!? Że na terenie POLSKI WYMORDOWANO ICH KILKASET TYSIĘCY ?!?!?!?!?!? Paranoja to delikatnie powiedziane!!!!!!!
                  • babaqba Re: Wlasnie... 06.09.11, 16:38
                    czarnyhs napisał: > Ale amerykańscy żydzi, czy ci ze statusem "żyd niezbędny dla III rzeszy" nie by
                    > li obywatelami II kategorii - oni albo pracowali dla III rzeszy ,

(...) Widać, że historię znasz tylko z antysemickich podręczników. "żyd niezbędny dla III rzeszy" - to dobre.

albo finansow
                    > ali fabryki zbrojeniowe, które produkowały broń dla zabijania m.in. żydów. Zate
                    > m żydzi finansowali hitlerowców, aby ci mogli zabijać m.in. ... żydów.

Charakterystyczne przekręcenie faktów, by usprawiedliwić swój antysemityzm. Ale wiesz, antysemityzm szkodzi głównie tobie. Po co ci on?

> A późnie
                    > j NAS obwiniają, że U NAS były obozy koncentracyjne ?!?!?!?!? Że na terenie POL
                    > SKI WYMORDOWANO ICH KILKASET TYSIĘCY ?!?!?!?!?!? Paranoja to delikatnie powiedz
                    > iane!!!!!!!

Kilkaset tysięcy? Właściwie jakby dokładnie policzyć to mniej. Dokładnie trzech. I do tego dwóch zmarło z przeżarcia a trzeci żyje tylko kłamie, że nie.
            • kolter-xxl Re: Durne pytanie... 20.06.11, 23:30
              jerzyk.eu napisał:

> To że nie są lubiani, zwłaszcza przez ludzi prymitywnych, to fakt. Ale dlaczego
              > nie są lubiani ?

Bo jak już wspomniałeś są prymitywni .
      • przyjacielameryki Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 25.01.11, 17:55
        Gość portalu: Archiwum X napisał(a):

> Nie ma antysemityzmu w Polsce. Kto tak twierdzi? Żydów w Polsce maja się dobrze
        > . W Polsce jest antypolonizm. Żydzi nienawidzą Polaków.
        > Przykłady : PO niszczy Polaków , Beria niszczył Polaków, Stalin wykorzystywał ż
        > ydów do niszczenia Polskości w Polsce,Żydzi tacy jak dziadek Tuska służyli w We
        > rmachcie i strzelali do Polaków ,Żydzi pomordowali Polaków w Jedwabnem i Katyni
        > u Żydzi wybudowali obozy zagłady - a teraz chca odszkodowania !!! Za co pytam ?
        > ?.Żydzi wydali antypolska książkę Maus w której przedstawia się Polaków jako św
        > inie. Żydzi sieja propagandę antypolska ,piszą , ze w Polsce jest antysemityzm
        > i ze Żydzi tak strasznie są prześladowani . W USA jest przekonanie , ze w Polsc
        > e się tępi żydów. Jak się im nie podoba to po co tu siedzą wypier... do IZRAELA
        > !!!W Izraelu niestety Żydzi nie potrafią żydzi w zgodzie z arabami , dlatego j
        > est wojna - już Mojżesz miał problemy z Żydami-a teraz cały świat :)
        > więcej na :
        > Bardzo Wirtualna Polska
        > top1-1.com

Jesteś poważnie chory, powinieneś się leczyć!!! Głupota to poważna i grozna choroba!!!
      • Gość: prawda Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 12.05.11, 00:19
        Każdy z nas stanie kiedyś przed Tym który powiedział- Ja, Jezus, posłałem mojego anioła,by wam zaświadczyć o tym, co dotyczy kościołów. Jam jest Odrośl i Potomstwo Dawida. Gwiazda świecąca, poranna.
        • bokertov1947 Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 12.05.11, 06:49
          I myslisz, ze wtedy padnie na Polakow strach, ze ich roliczy, za to ze....nie lubili Zydow“?
          A moze sie okazac, ze Ten, przed ktorym kazdy z nas stanie to tez Polak? I wszystko zostanie po staremu (Polska w niebiosach – brrrrrr!).

I myslisz, ze wtedy padnie na Polakow strach, ze ich roliczy, za to ze...."nie lubili Zydow“?
          A moze sie okazac, ze Ten, przed ktorym kazdy z nas stanie to tez Polak? I wszystko zostanie po staremu (Polska w niebiosach – brrrrrr!).
      • hanyszameryki Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? 17.08.11, 15:19
        Wypowiedz Archiwum X jest dowodem, ze antysemici w Polsce, to margines - psychopatologiczny.
    • Gość: :-D podaj kilka przykladow IP: 76.68.183.* 25.01.11, 16:45
      ..a za co maja ich lubiec !?..coz takiego zrobili dla Polski i Polakow za co Polska i Polacy musza ich lubiec ?
      • Gość: Kerm Re: podaj kilka przykladow IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 21:46
        To pewnie prowokatorek, albo prawdziwy antysemita, czyli przyjaciel debilizmu, ktorego mozna zapytac co mu Polska takiego uczynila, ze nigdy nie chcial sie nauczyc dobrze wladac jezykiem polskim.
        • asso1 Dlaczego nie lubią? 25.01.11, 22:24
          To proste! Żydzi są inteligentni!
          • kaszebe12 Tez prawda , 25.01.11, 23:42
            ...asso...-sa inteligentni.-Ale ,chyba ,nie za to sa nielubieni.-Watek zazdrosci tez byl przerabiany.
            • Gość: muledet.3 Re: Tez prawda , IP: *.64.169.84.dynamic.barak-online.net 28.01.11, 12:09
              'watek zazdrosci byl juz przerabiany"

Ale zawsze zywy.
              • klosowski333 Re: Tez prawda , 28.01.11, 23:00
                Raczej chodzi o zawisc. Zydzi w swoich szkolach uczyli sie pisac i czytac, ciezko bylo znalezc niepismiennego Zyda. Tymczasem chlop polski pisac i czytac nie umial wcale, nie umial tez dokonywac co bardziej skomplikowanych obliczen na kartce papieru, bo wszelkie znaki byly dla niego niezrozumiale. Analfabetyzm polskich chlopow byl wszechogarniajacy i byl zjawiskiem jeszcze wzglednie powszechnym az do II Wojny Swiatowej. Trudno w to uwierzyc, ale takie sa fakty.

• Gość: Polak z Kresow Re: Tez prawda , IP: 76.67.154.* 30.01.11, 00:21
                  ...ale ten ciemny chlop nie dal sie zarznac jak bydlo,... ten ciemnych chlop wiedzial jak bronc swoich matek,zon,dzieci,wiedzial co to Ojczyzna ... daleko tym wszystkim "wyksztalconym" Zydom" do walecznosci i honoru tego prostego chlopa...17..18 letni ,synowie tych ciemnych chlopow chwytali za bron i walczyli ...tysiace storn ...swiadectw ...
                  Pienisz sie czlowiecze bo nie masz nic sensownego do powiedzena na swa obrone i obrone Zydow .Moze twoi rodzice cie wyksztalcili ..... ale to nie zmienia faktu ze pozostajesz prostakiem
                  • mg2005 Re: Tez prawda , 30.01.11, 15:28
                    Gość portalu: Polak z Kresow napisał(a):

> Pienisz sie czlowiecze bo nie masz nic sensownego do powiedzena na swa obrone i
                    > obrone Zydow .Moze twoi rodzice cie wyksztalcili ..... ale to nie zmienia fakt
                    > u ze pozostajesz prostakiem

To prawda !
                    forum.gazeta.pl/forum/w,175,121151588,121551412,Klosowski_.html
                  • bokertov1947 Re: Tez prawda , 30.01.11, 20:14
                    Gość portalu: Polak z Kresow napisał(a):
                    > Pienisz sie czlowiecze bo nie masz nic sensownego do powiedzena na swa obrone i
                    > obrone Zydow

A powiedz Ty mi kresiak - dlaczego Polacy uwazaja, ze Zydow nalezy bronic? Przeciez jakos sie ponad 5700 lat bez waszego polskiego "bronienia" uchowalismy. A ja osobiscie nie mam zamiaru sie bronic przed Poluskami ktorzy uzurpuja sobie prawo napadania na wszystkich, ktorzy nie tancza na ich melodyjki - teraz i zawsze i na wieki wiekow.
                    Pozdrowienia!
          • Gość: hmmmm? Re: Dlaczego nie lubią? IP: 76.68.183.* 26.01.11, 19:52
            czy inteligenty dal by sie zaprowadzic na rzez tak jak to "inteligentni"uczynili ?..
            a zreszta ...moze i masz racje ..ktos juz to wczesniej powiedzial "ze nie ma nic gorszego jak wyuczony idiota"..
            pozdrawiam
            • Gość: eres2 Re: Dlaczego nie lubią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 21:53
              Czy już wiesz, dlaczego w osławionych marszach śmierci (więźniowie pędzeni przez Niemców z jednego obozu do innego) polscy więźniowie nie zgładzili swojej nielicznej eskorty, by się ratować? Znane są tylko sporadyczne ucieczki pojedynczych więźniów spośród tej masy pędzonych ludzi. Ucieczek Żydów prowadzonych lub transportowanych koleją do obozów było co najmniej tyle samo.

Czy znasz jakiś masowy bunt polskich więźniów w hitlerowskich obozach? Żydzi dokonali takowy nawet w sytuacji skrajnego terroru, w obozie zagłady (Treblinka 1943 r.).

Żyd wspomina: „Gdy deportowano nas z Opatowa, szliśmy w kordonie osiemnaście kilometrów.
              Ale przecież tak samo było po Powstaniu Warszawskim! Tłumy warszawiaków szły na Dworzec Zachodni, ze śródmieścia, z placu Zbawiciela, przez plac Narutowicza, Grójecką. Nie byli otoczeni kordonem niemieckim, mogli uciec. Jednak szli, wchodzili do wagonów […]. System niemiecki paraliżował strachem.”

(N.B. pięcioosobowej rodzinie eres’a ucieczka z kolumny pędzonej do obozu Dulag 121 Pruszków powidła się.)

Przeczytaj:
              Czasami trudno się bronić. Uwarunkowania postaw Żydów podczas okupacji hitlerowskiej w Polsce,
              Wczuwając się w sytuację ich autorów i starając się pamiętać, jakimi dysponowali możliwościami i jaką wiedzą w momencie takich, a nie innych życiowych decyzji (iść do getta czy nie, uciekać z niego na aryjską stronę czy zostać, ukrywać się czy nie). Nie pomija też prawdy bolesnej dla samopoczucia Polaków: bierności Żydów sprzyjało poczucie osamotnienia i niebezzasadny przecież strach przed tym, co czeka ich po drugiej stronie muru getta.”
              Przypomnieć Ci, co najczęściej czekało Żydów po tzw. stronie „aryjskiej”?

Więcej... wyborcza.pl/1,75517,6444295,Czasami_trudno_sie_bronic__Uwarunkowania_postaw_Zydow.html#ixzz1CAsDa5px
              • Gość: Czekali .. To ja sie ciebie zapytam IP: 76.68.183.* 27.01.11, 22:10
                ..co robili Zydzi z Polski okupowanej przez Sowietow ,dwa miliony ....przez dwa lata ..co zrobili aby pomoc swoim ziomkom z Polski okupowanej przez Niemcow ,co zrobili aby sie ustrzec przed nadchodzacym zagrozeniem...?
                • bokertov1947 Re: To ja sie ciebie zapytam 28.01.11, 09:01
                  Na przyklad Powstanie w Gettcie Warsiafskim; finansowanie projektow w "odrodzonej" Polsce - do czasu, kiedy prawdziwi, dobrzy Polacy stwierdzili, ze nie chca miec nic wspolnego z krajem obrzydliwych Sjonistow, ktorzy "napadli" na biedne kraje arabskie (1968)!
                  A przed wepchnieciem ich do stodoly w Jedwabnem tez sie probowali bronic. Ale prawdziwi - kochajacy bliznich katoliccy Polacy - byli w przewadze!
                  Starczy - czy jeszcze wiecej przykladow?
                  • Gość: Polak z Kresow Re: To ja sie ciebie zapytam IP: 76.67.154.* 30.01.11, 00:06

powstanie w gettcie ,... kiedy odprowadzili juz wszystkie swoje matki dzieci na rampe..kiedy przyparto ich do muru ......a" przed wepchnieciem do stodoly w Jedwabnem" ..no wlasnie przez te dwa lata kolaboracji z sowieckim zbrodniarzem ...czego sie spodziewali ...... !!?
                    Kiedy dzisiaj mlode pokolenia Zydow ogladaja holopropagande w filmach Spieleberga Tarrantiniego...kiedy widza jak Tuwa Bielski wykonuje egzekucje na Bialorusinie ktory kolaborowal z Niemcami (wywozil swoim samochodem Zydow) co odczuwaja ...satysfakcje ... zemsta zostala spelniona .....
                    pamietasz .... "a na kazdym wozie Zyd z karabinem!"
                    • Gość: eres2 Re: To ja sie ciebie zapytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 22:30
                      Spróbuj ten produkt zamętu w Twojej łepetynie, a ściślej bełkot, przełożyć na poprawną polszczyznę, tak żeby Cię zrozumiano. Może wówczas doczekasz się komentarza.
                      • gandalph Re: To ja sie ciebie zapytam 02.02.11, 23:22
                        Gość portalu: eres2 napisał(a):

> Spróbuj ten produkt zamętu w Twojej łepetynie, a ściślej bełkot, przełożyć na p
                        > oprawną polszczyznę, tak żeby Cię zrozumiano. Może wówczas doczekasz się koment
                        > arza.

Obawiam się, że to próżne nadzieje. Przeczytałem kilka/kilkanaście postów tego osobnika, nie tylko w tym wątku, i wszędzie jest tylko jedno: bełkot! W ogóle nie wiadomo, o co mu chodzi, zaś na zadane wprost pytanie "o co ci konkretnie chodzi?" odpowiedzi brak.
                        Jak ktoś powiedział, bełkot w gębie/na piśmie stanowi odzwierciedlenie tego, co się dzieje wewnątrz czaszki. Nie chcę wyciągać zbyt daleko idących wniosków, ale te zdają się nasuwać same...
                        • Gość: Polak z Kresow Re: To ja sie ciebie zapytam IP: 76.67.154.* 03.02.11, 00:00

a wy ptaszyny zawsze tak ,razem ...? ..a co tu przekladac ,a jak ktos nie chce czegos zrozumiec to nawet gdybys mu lopata do mozgu nakladal to i tak nie zrozumie
                          A sprawa prosta jak drut ... Zydzi zasluzyli sobie na takie uwielbinie Polakow na jakie sobie sami zapracowali......np. MASOWA !!zydowska zdrada i kolaboracja z sowieckim okupantem ..... o ich postawie wzgledem wlasnego narodu nie wspomne
                          ......Narysowac ? :-)
                          • gandalph Re: To ja sie ciebie zapytam 03.02.11, 01:04
                            Czyli, z tego, co napisałeś mam rozumieć mniej więcej tak: skoro - przykładowo - Stalin i Beria, nieźle dali się nam, Polakom, we znaki, a obaj byli Gruzinami, to mam nienawidzić Gruzinów? O to co chodzi?
                            • augenthaler Re: To ja sie ciebie zapytam 04.02.11, 05:07
                              Sam widzisz jaki poziom reprezentuje Polak z Kresow. Facet po 6 klasach szkoly podstawowej, ale twierdzi, ze zna pare jezykow obcych, choc po polsku nie potrafi sklecic jednego zdania poprawnie gramatycznie. To jest wlasnie typowy polski antysemita - bez wyksztalcenia, bez wiedzy, prymitywny az do bolu, pod wzgledem intelektualnym wyraznie ponizej przecietnej. Nic dodac, nic ujac.
                            • ewalongoria Re: To ja sie ciebie zapytam 23.06.11, 06:22
                              Coś ciężki masz ten pomyślunek a innym zarzucasz brak inteligencji.

gandalph napisał:

> Czyli, z tego, co napisałeś mam rozumieć mniej więcej tak: skoro - przykładowo
                              > - Stalin i Beria, nieźle dali się nam, Polakom, we znaki, a obaj byli Gruzinami
                              > , to mam nienawidzić Gruzinów? O to co chodzi?
                          • artjomka Re: To ja sie ciebie zapytam 04.02.11, 12:12
                            Paljaki – eksperty od antysemityzma Waszewo Naroda. Kto mnie objasni roznicu mjedzy tymu dwoma tytulami watkow:
                            Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ?
                            Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ?
                            Czy ma to cojs z tym do czynienia, ze Zydy was tyle lat okupowaly, ze nada ich nienawidzic – a Paljaki - te aniolki tylko ich nje lubjec – jak niektorzy nie lubio barszcza ili zupy pomidorowej? Bo ja w polskim niebiegly, takosz i trudno mnie te roznice pojanc!
                            Pazdrawjaju ja Was
                            • gandalph Re: To ja sie ciebie zapytam 04.02.11, 14:27
                              artjomka napisał:

> Paljaki – eksperty od antysemityzma Waszewo Naroda. Kto mnie objasni rozn
                              > icu mjedzy tymu dwoma tytulami watkow:
                              > Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ?
                              > Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ?
                              >

A czort joho znajet, szczo u durakow w gołowie sidit.

Pazdrawlaju
                              • artjomka Re: To ja sie ciebie zapytam 04.02.11, 14:35
                                gandalph napisał:
                                > A czort joho znajet, szczo u durakow w gołowie sidit.
                                >

Oczjen prawilna! U nas gawarjat, czto Paljaki to same szlachcice! Ani sio w krawatach.

Pazdrawljaju w imieni Cara i Putina!
                  • moramarth Re: To ja sie ciebie zapytam 15.08.11, 09:26
                    Bokertov1947 - zapominasz o kontekście(oczywiście nie usprawiedliwiam zbrodni), ale twoje uproszczenia są żenujące, a prawdziwi katolicy prześladują nie tylko Żydów, ale innowierców, ateistów, chociaż ateiści zwłaszcza ci wojujący wcale się od fanatyków religijnych niczym nie różnią. A co do twojego podwórka to znajdź mi różnicę między postępowaniem mężczyzny z krzyżem wielkości koła młyńskiego na szyi, a mężem z pejsami wielkości liny jachtowej, z całym szacunkiem, ale ja nie widzę żadnej jeden i drugi potrzebuje pomocy psychiatrycznej.
                  • olek45-1 Re: To ja sie ciebie zapytam 17.08.11, 20:56
                    Odpowiadam po długim czasie bo bardzo mnie to dotknęło.
                    Mój Dziadek od 1941 do końca wojny ukrywał Żydowską rodzinę.
                    Po wojnie wyjechali do Palestyny - utrzymywali kontakty aż do 1968
                    Dziadek nic na tym nie zyskał,nigdy nawet o tym nie opowiadał.
                    Choć zawsze tępił wszelkie przejawy wrogości wobec Żydów jako Narodu
                    Mówił że rzucać epitety można personalnie,o ile zasadne - a nie na wszystkich.
                    Zawsze zastanawiał mnie antysemityzm Babci - a jego źródło było ciekawe...
                    W czasie wojny Dziadek pomagał większej grupie Żydów - miał wstęp do Getta z racji wykonywanej pracy. Jakiś Żyd rozpuścił plotkę że w zamian za 100$ Dziadek załatwia "lewe" dokumenty - wyszło to przypadkiem gdy jakaś Żydówka błagała Dziadka na kolanach że ma tylko 80$
                    W rzeczywistości tamten zbierał tą kasę dla siebie - uciekł potem z Getta i przeżył wojnę.
                    Dziadek przerażony "plotką" zmienił pracę(rejon wykonywania)
                    Smród niestety został.Już po wojnie UB wpadło do naszego domu szukając "żydowskiego złota" - takowego nie było więc zabrali wszelkie jakie było (biżuterię Babci)
                    Najlepsze w tym jest jednak co innego - akcją dowodził tenże "przedsiębiorczy"
                    Wiedział dobrze ,ale jednak miał nadzieję...
                    Potem wyjechał do Izraela i - to informacja od Tej ukrywanej Rodziny - dochapał się tam stopnia pułkownika.
                    Jeśli na informacjach takich "bohaterów" Opierasz swoją opinię o Polakach jako Narodzie to gratuluję...
              • fanpanajurka Re: Dlaczego nie lubią? 18.03.11, 20:43
                Gość portalu: eres2 napisał(a):
                [i]]bierności Żydów sprzyjało poczucie osamotnienia i niebezzasadny przecież strac
                > h przed tym, co czeka ich po drugiej stronie muru getta[/b].”
                > Przypomnieć Ci, co najczęściej czekało Żydów po tzw. stronie „aryjskiej&#
                > 8221;? [/i]

jemu nie musisz. ja ci przypomnę.
                czekały na nich żydowskie hieny z "Żagwii".
                niektóre uzbrojone i wyposażone w legitymacje z Al. Szucha...
          • ewalongoria Re: Dlaczego nie lubią? 14.06.11, 23:59
            Są cwani a nie inteligentni a to duża różnica. Inteligencją i zdolnościami bynajmniej nie grzeszą.

asso1 napisał:

> To proste! Żydzi są inteligentni!
            • kolter-xxl Re: Dlaczego nie lubią? 20.06.11, 23:36
              ewalongoria napisała:

> Są cwani a nie inteligentni a to duża różnica. Inteligencją i zdolnościami byna
              > jmniej nie grzeszą.

Jak widać to ty nie grzeszysz inteligencją
              • ewalongoria Re: Dlaczego nie lubią? 21.06.11, 14:45
                Ha, ha, ha....Każdy, kto widzi cwaniactwo żydowskie zaraz jest na cenzurowanym. Pewno, że najwygodniej , gdy głupi Polacy dają się Żydom wykorzystywac.

> ewalongoria napisała:
                >
                > > Są cwani a nie inteligentni a to duża różnica. Inteligencją i zdolnościam
                > i byna
                > > jmniej nie grzeszą.
                >
                > Jak widać to ty nie grzeszysz inteligencją
          • czarnyhs Re: Dlaczego nie lubią? 17.08.11, 21:32
            asso1 napisał:

> To proste! Żydzi są inteligentni!

ale inteligentni inaczej!!!!
        • Gość: :-D Re: podaj kilka przykladow IP: 76.68.183.* 26.01.11, 19:49
          ..chociaz taki malutki,bardzo malutki przykladzik ..:-))))))))) o nobly!
      • kolter-xxl Re: podaj kilka przykladow 20.06.11, 23:31
        Gość portalu: :-D napisał(a):

> ..a za co maja ich lubiec !?..coz takiego zrobili dla Polski i Polakow za co P
        > olska i Polacy musza ich lubiec ?

Sporo ludzi kultury , rozsławiających polską było żydami , to jest powód !!
        • czarnyhs Re: podaj kilka przykladow 17.08.11, 21:33
          kolter-xxl napisał:

> Gość portalu: :-D napisał(a):
          >
          > > ..a za co maja ich lubiec !?..coz takiego zrobili dla Polski i Polakow za
          > co P
          > > olska i Polacy musza ich lubiec ?
          >
          > Sporo ludzi kultury , rozsławiających polską było żydami , to jest powód !!

Geremek ( b. minister spraw zagr. RP - SIC !!!! ) twierdził, że nienawidzi Polaków!!!!!!
    • Gość: Historyk Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 18:29
      solowiecki.boom.ru/mordy_rytualne.html
      • Gość: :-D Re: Dlaczego Polacy nie lubią Żydów ? IP: 76.68.183.* 26.01.11, 19:54
        a "Kubusia Puchatka" czytales
      • Gość: muledet.3 Re: Dlaczego Zydzi nie lubią Polakow? IP: *.64.169.84.dynamic.barak-online.net 28.01.11, 12:01
        Za takie bzdury,ktore cytujesz!.
        • kaszebe12 Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 29.01.11, 19:12
          -Akurat Ich ?
    • wladca_pierscienii psychologia: "Wewnętrzny Żyd" czyli kozioł ofiarny 01.02.11, 00:45
      jerzyk.eu napisał:

> Antysemityzm w Polsce kwitnie pomimo, że zdecydowana większość Polaków nie ma
      > absolutnie żadnego kontaktu z Żydami. Dlaczego ?

moja opinia:

tak jak ktoś mówi o jakimś "geju" którego nie zna
      to mówi właściwie o własnym "Wewnętrznym Homoseksualiście"

tak samo jak ktoś mówi o Żydzie/Żydach
      to tak naprawdę mówi o własnym "Wewnętrznym Żydzie"
      personifikacji własnych nieakceptowanych cech charakteru
      które nie pasują do etosu Polaka
      • Gość: Polka Kazdy antysemita to kretyn. Tak to jest. IP: 80.50.4.* 02.02.11, 13:56
        Bubel bubla pogania.
        • czarnyhs Re: Kazdy antysemita to kretyn. Tak to jest. 17.08.11, 21:35
          Gość portalu: Polka napisał(a):

> Bubel bubla pogania.

każdy sądzi wg siebie...
    • mg2005 Re: Dlaczego Żydzi nie lubią Polaków ? 02.02.11, 15:23
      forum.gazeta.pl/forum/w,175,121528314,121528314,Krwawe_zniwa.html

jerzyk.eu napisał:

> Antysemityzm w Polsce kwitnie

Jakieś dane na potwierdzenie tej tezy ? Bo Żydzi wskazują raczej na Francję, Anglię , Niemcy...
      • kaszebe12 Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 02.02.11, 17:20
        Mam ,czesto ,okazje ,ogladac roznorakie , zydowskie manifestacje , w Polsce.-Sa to imprezy publiczne ,OTWARTE dla WSZYSTKICH ;-swieta , festiwale , koncerty,wystawy...-Czesto , w Polsce , widuje Zydow w kipach , ubranych tradycyjnie , widze piekne , mniejsze , lub wieksze synagogi...-Nie widzialem , by Zyd zostal pobity za noszenie kipy , czy za to ,ze jest , po prostu , Zydem, wejscia do synagog sa wolne , zydowskie imprezy przyciagaja mnostwo ludzi...
        -Ciekawe...-We Francji zydowskie imprezy "publiczne" sa zamkniete,odbywaja sie "w ukryciu" , anonimowo. -Zydowskie groby sa regularnie wandalizowane. -Synagogi znajduja sie pod policyjnym nadzorem, 7 dni /7 , 24 godz./24.-Media donosza , co pewien czas o tym , ze ten ,lub tamten zostal pobity , badz pchniety nozem,za zbyt zydowski wyglad...-Ktos tu pisze o polskim antysemityzmie ?
        • Gość: eres2 Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 22:12
          Kaszeb: Mam ,czesto ,okazje ,ogladac roznorakie , zydowskie manifestacje , w Polsce.-Sa to imprezy publiczne ,OTWARTE dla WSZYSTKICH ;-swieta , festiwale , koncerty,wystawy...-Czesto , w Polsce , widuje Zydow w kipach , ubranych tradycyjnie , widze piekne , mniejsze , lub wieksze synagogi...-Nie widzialem , by Zyd zostal pobity za noszenie kipy , czy za to ,ze jest , po prostu , Zydem, wejscia do synagog sa wolne , zydowskie imprezy przyciagaja mnostwo ludzi...
          eres: Czytając powyższe można odnieść wrażenie, że pomyliły Ci się kraje. Jesteś pewny Kaszebie, że Twoje spostrzeżenia dotyczą Polski, a nie Izraela, np. Tel Avivu?

Kaszeb: -Ciekawe...-We Francji zydowskie imprezy "publiczne" sa zamkniete,odbywaja sie "w ukryciu" , anonimowo. -Zydowskie groby sa regularnie wandalizowane. -Synagogi znajduja sie pod policyjnym nadzorem, 7 dni /7 , 24 godz./24.-Media donosza , co pewien czas o tym , ze ten ,lub tamten zostal pobity , badz pchniety nozem,za zbyt zydowski wyglad...-Ktos tu pisze o polskim antysemityzmie ?
          eres: Zapomniałeś dodać, że w 60-milionowej Francji żyje ponad 4 miliony muzułmanów. W przeważającej liczbie przypadków to wyznawcy Islamu, zwłaszcza młodzi, są sprawcami ataków na Żydów.
          W ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy 2004 roku miały we Francji miejsce 322 antyżydowskie wypadki. W tym roku, tylko w ostatnich dniach, zanotowano ok. 100 takich wypadków.

www.hagalil.com/archiv/2004/12/frankreich.htm
          www.reconquista-europa.com/showthread.php/159-Frankreich-Immer-mehr-antisemitische-%C3%9Cbergriffe-von-Moslems
          • kaszebe12 Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 02.02.11, 22:49
            -Moje spostrzezenia i przezycia dotycza , wlasnie ,Polski. - "Szalom" warszawski ,czy ten w Kazimierzu - to znakomite imprezy, przyciagajace masy ludzi. -Nie bede sie rozpisywal nad kletzmer -jazzem , ktorego "spece" zjezdzaja z calego swiata...
            Bylem ,tylko, raz w Krakowie i Sandomierzu -talesow od groma , ale w Synagodze Gdanskiej , w kazdy szabas, wychodzi sie normalnie , jak z kosciola , w niedziele...
            -Francja ? -A owi muzulmanie nie sa Francuzami ?
            • jerzyk.eu Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 15.02.11, 10:34
              Czytając różne dyskusje na forach internetowych gdzie znika tzw polityczna poprawność jest rzeczą powszechną nazywanie swoich adwersarzy ''żydami'', oczywiście w sensie negatywnym.
              • Gość: Polczak Re: Kazdy antysemita to kretyn. Tak to jest. IP: 80.50.4.* 23.02.11, 13:42
                A jak kocham tego palanta Wildsteina.
                • kaszebe12 Re: Kazdy antysemita to kretyn. Tak to jest. 28.02.11, 10:29
                  To jest bardzo latwe do napisania , Polczak...-moze kilka przykladow , kilka argumentow ?
              • Gość: Stjopka Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? IP: 94.200.52.* 27.02.11, 18:57
                No ale to jest u Polakow normalka. Oni sa tak przesiaknieci antysemityzmem, ze jeszcze generacje przemina, niz zrozumieja, jacy sa idioci. W koncu juz samo pytanie postawione tutaj do dyskusji swiadczy o debilizmie Polakow. Gdzie sa ci Zydzi? W Polsce; w Israelu? A moze na Ksiezycu, czy wysypani na polach pod Treblinka?
                Aj duraki wy Paljaki!
                Stjopka
                • kaszebe12 Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 28.02.11, 10:26
                  Wybacz ,Stjopka ,ale zadalem proste pytanie ; "Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ?"...na ktore nie moge doczekac sie odpowiedzi. -Nie zyje w Polsce , ale przy okazji kazdego ,w Niej, pobytu spotykam wielu Zydow , ktorzy stwierdzaja sami ,ze nie maja takich problemow z "antysemityzmem" , jakie maja na zachodzie. - Bo to jest , wlasnie , faktem.
                  • Gość: muledet.3 Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? IP: *.64.169.84.dynamic.barak-online.net 02.03.11, 17:12
                    @kaszebe12
                    Ty masz szczescie,ja jak przyjezdzam do Polski jakos nie moge spotkac Zyda....widocznie zle ich szukam.
                • erka-4 Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 13.06.11, 15:24
                  Podobno siedzą w amerykańskich sądach składając wnioski o polskie majątki i nie jest to dowód na to gdy ja to mówię,że ja jestem antysemitą, ja tylko nie lubię jak ktoś pcha rękę do mojej kieszeni.
                  I żebym na tego duraka nie wyszedł to mówię wyrażnie : PRECZ Z TYMI ŁAPSKAMI
                  • kolter-xxl Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 20.06.11, 23:32
                    erka-4 napisał:

> Podobno siedzą w amerykańskich sądach składając wnioski o polskie majątki i nie
                    > jest to dowód na to gdy ja to mówię,że ja jestem antysemitą, ja tylko nie lubi
                    > ę jak ktoś pcha rękę do mojej kieszeni.
                    > I żebym na tego duraka nie wyszedł to mówię wyrażnie : PRECZ Z TYMI ŁAPSKAMI

Kler dostał nawet to co nie jego a żydzi nie mogą swojego odzyskać ?
                    • ewalongoria Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 21.06.11, 14:41
                      Dzięki klerowi Polacy zachowali polskośc w okresie zaborów. A co zawdzięczają Żydom?
                      • kolter-xxl Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 22.06.11, 15:08
                        ewalongoria napisała:

> Dzięki klerowi Polacy zachowali polskośc w okresie zaborów. A co zawdzięczają Żydom?

Ćpasz ?? każde powstanie było potępiane przez watykan !! Żydzi byli bohaterami powstań a biskupów za zdradę wieszano !!
                        • ewalongoria Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 23.06.11, 06:33
                          Nie rozśmieszaj mnie... Żydzi bohaterami powstań. Jakich.....? Tak tchórzliwych osobników jak oni nie ma na świecie. Dowalają tylko słabszym i to wtedy, gdy są w grupie. Dzięki kościołom , religii Polska przetrwała jako Polska właśnie. A Żydzi są elementem obcym kulturowo i wrogo nastawionym do Polski i Polaków. Istnieją oczywiście wyjątki, ale jako zwykle wyjątek tylko potwierdza regułę. Śmieszą ,mnie filmy, które należałoby zaliczy do "fantasy", które przedstawiają takich np braci Bielskich jako bohaterów. A byli to zwykli mordercy, którzy grabili i zabijali. Poczytaj relacje ludności z terenów , na których bracia Bielscy działali a dowiesz się kim byli naprawdę dla tamtejszej ludności.
                          • kolter-xxl Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 25.06.11, 14:34
                            ewalongoria napisała:

> Nie rozśmieszaj mnie... Żydzi bohaterami powstań. Jakich.....? Tak tchórzliwych
                            > osobników jak oni nie ma na świecie.

Głupia jestes jak to to ameba

" Żydzi brali udział w kolejnych polskich powstaniach narodowych. W powstaniu kościuszkowskim walczył żydowski pułk konny pod do­wództwem Berka Joselewicza, który odpowiedział na apel Tadeusza Kościuszki, wzywający wszystkich mieszkańców Rzeczypospolitej do udziału w obronie ojczyzny."

judaizm.izraelczyk.pl/w-walce-o-niepodleglosc
                            > Dowalają tylko słabszym i to wtedy, gdy są w grupie.

Jaki to dom publiczny naucz takich bzdur ??

>> Dzięki kościołom , religii Polska przetrwała jako Polska właśnie.

Ale jajaaaaaaaaaaaa ta sekta broniła nie Polski a swoich dóbr :)))

> A Żydzi są elementem obcym kulturowo i wrogo nastawionym do Polski i Polaków.

A dlaczego ty jesteś tak głupim tłukiem :)) pisząc takie durnoty ??

Istnieją oczywiście wyjątki, ale jako zwykle wyjątek tylko potwierdza regułę. Śmi
                            > eszą ,mnie filmy, które należałoby zaliczy do "fantasy", które przedstawiają ta
                            > kich np braci Bielskich jako bohaterów. A byli to zwykli mordercy, którzy grabi
                            > li i zabijali. Poczytaj relacje ludności z terenów , na których bracia Bielscy
                            > działali a dowiesz się kim byli naprawdę dla tamtejszej ludności.

Bu bu bu 5 żydów było bandytami w grupie pól miliona katolickich morderców ??
                            • ewalongoria Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 26.06.11, 07:43
                              kolter-xx
                              > Głupia jestes jak to to ameba
                              Brak Ci kultury i jesteś zwykłym chamem.

> " [i]Żydzi brali udział w kolejnych polskich powstaniach narodowych.
                              To bardzo rzadkie, sporadyczne wręcz przypadki.

> Jaki to dom publiczny naucz takich bzdur ??
                              Ten post Świadczy o Twoim poziomie. Chyba z rynsztoka się wywodzisz, bo skąd takie skojarzenia?

> A dlaczego ty jesteś tak głupim tłukiem :)) pisząc takie durnoty ??
                              Dlaczego mnie obrażasz?!!!!!Nie znasz mnie i nie wiesz kim jestem. Tak trudno "przełknąc" odmienne od Twoich przekonania?

> Bu bu bu 5 żydów było bandytami w grupie pól miliona katolickich morderców ??
                              Co wobec tego robisz w Polsce, wśród tych morderców? Chyba to jednak nie jest miejsce dla Ciebie?
                              • kolter-xxl Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 26.06.11, 21:49
                                kolter-xx
                                > > Głupia jestes jak to to ameba
                                > Brak Ci kultury i jesteś zwykłym chamem.

Ty chora z nienawiści do ludzi idiotko mnie chamem nazywasz ??

> To bardzo rzadkie, sporadyczne wręcz przypadki.

Bo im tobie podobni idioci nie pozwalali

> Dlaczego mnie obrażasz?!!!!!Nie znasz mnie i nie wiesz kim jestem. Tak trudno "
                                > przełknąc" odmienne od Twoich przekonania?

Znam cię jesteś !! jak wrzód na dupie każdego narodu , bo w każdym jest te patologiczne 10 % nienawistników .

Co wobec tego robisz w Polsce, wśród tych morderców? Chyba to jednak nie jest m
                                > iejsce dla Ciebie?

Pół miliona to nie cały naród . Tutaj poczytaj troszkę dlaczego to żydzi nie lubią katolickiego oszołomstwa , To tylko promil krzywd jakich doznali ci ludzie od takich jak ty > Mordowaliście ich tylko za to ze wam boga zabili :)))!!;

" W roku 1685 prowadzono na stos w Madrycie orszak Żydów. Publiczna egzekucja miała uświetnić poślubne uroczystości Karola II. Widowisko odbywało się w obecności całego dworu, duchowieństwa i tłumów gapiów. Wśród prowadzonych na śmierć znajdowała się piękna siedemnastoletnia Żydówka. Przechodząc nieopodal loży honorowej, odwróciła się i zawołała do królowej: „Wielka królowo, czy obecność twoja nie może ulżyć mej strasznej niedoli?! Uwzględnij moją młodość i to, że skazana jestem za religię, którą wyssałam z mlekiem matki!”. Królowa skierowała wzrok w drugą stronę…
                                W roku 1215 sobór laterański zmusił Żydów do noszenia specjalnego stroju, a „prosty ten środek, dzięki któremu Żydzi w natarczywy sposób rzucali się w oczy sfanatyzowanym masom, potęgował nienawiść katolików, ułatwiając znacznie późniejsze rzezie”. Lecky powiada: „Czyniono wszystko w celu odcięcia ich od reszty ludności, napiętnowania jako celu nienawiści śmiertelnej i stłumienia wszelkiego współczucia dla ich cierpień. Byli oni zmuszani nosić odrębną odzież i mieszkać w osobnych dzielnicach”.Zresztą już za panowania Konstantyna Wielkiego, sobór w Elwirze zakazał chrześcijanom wszelkiej wspólnoty z Żydami, przy czym o tak zwanej „chrześcijańskiej miłości” świadczy fakt, że św.Wincenty de Terrier skłonił hiszpański rząd, aby rozporządzenie o noszeniu specjalnego ubioru stosowano zarówno do Żydów, jak i Maurów. Nawet kara śmierci dla Żydów była wykonywana inaczej! Do XVI wieku wieszano ich głową w dół między dwoma psami. Wolno było konfiskować ich majątki, jak to pięknie „uzasadnił” św. Tomasz z Akwinu.W roku 1390 mieszkańcy Sewilli, podburzeni kazaniem głośnego Hernanda Martineza, rzucili się na dzielnice żydowskie, mordując 4000 Żydów. Tą rzezią kierował świątobliwy Martinez. W Walencji, Kordobie, Burgos, Toledo, Barcelonie św.Wincenty w ten sposób propagował miłość Chrystusa, że podburzał tłumy do mordowania Żydów.Niemal za miedzą, „niewierni” i „dzicy” Maurowie dysponowali nauką, do której przyczyniła się także uczoność żydowska; posiadali wielką kulturę duchową oraz szczycili się wielką tolerancją…
                                „Ale gdy w fatalnej godzinie — pisze Michelet — krzyż zajął miejsce półksiężyca na szczytach Alhambry, zgasł w Hiszpanii błysk tolerancji. Żydzi skazani na wygnanie sprzedawali chrześcijanom winnice za osła; domy i posiadłości za muła”.W Portugalii, gdzie znaleźli czasowy przytułek za brzęczącą monetę, zabrano im dzieci, aby je wychować na chrześcijan. Zjawisko dzieciobójstwa przybrało niepokojące rozmiary: matki wrzucały swoje dzieci do studzien, aby tylko nie dostały się w ręce chrześcijan. Kobiety i dzieci żydowskie miały szczęście, gdy wzięto je do niewoli i chrzczono przemocą. Ale bywało, że mordowano nawet nawróconych Żydów. „Duchowieństwo użyło całej swej energii, by spowodować wydalenie całego szczepu, a dla osiągnięcia tego celu wymyślono dwa, trzy cudy” (Lecky).Podczas wojen krzyżowych Żydzi podlegali srogim prześladowaniom. Za pierwszej wyprawy głównym teatrem tych prześladowań były Niemcy, gdzie w Trewirze, Wormacji, Moguncji, Kolonii, Ratysbonie i Pradze Żydzi musieli wybierać pomiędzy chrztem a śmiercią. Liczba ofiar miała wynosić około 12.000 straconych za trwanie przy wierze ojców. Podobnie było w okresie drugiej wyprawy krzyżowej. Tym razem pogromy Żydów trwały w południowych Niemczech. Okres trzeciej wojny krzyżowej to nieludzkie prześladowania Żydów w Anglii. Oj, mogli Żydzi wołać za swoim prorokiem Jeremiaszem: „Biada mi, matko, żeś mnie zrodziła, męża poswaru i waśni dla świata”."
                                • ewalongoria Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 27.06.11, 06:54
                                  To Ty jesteś chory z nienawiści. Wiesz jak się nazywa w psychologii zjawisko, gdy swoje odczucia i uprzedzenia przypisuje się innym? To jest projekcja. I Ty taką projekcję stosujesz wobec tych, którzy mają przekonania inne od Twoich. To Ty nienawidzisz innych ludzi. Pora się leczyc kolego. Pozdrawiam ciepło.
                                  • kolter-xxl Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 27.06.11, 18:34
                                    ewalongoria napisała:

> To Ty jesteś chory z nienawiści
                                    Udowodnij !!

Wiesz jak się nazywa w psychologii zjawisko, gdy swoje odczucia i uprzedzenia przypisuje się innym? To jest projekcja. I Ty taką projekcję stosujesz wobec tych, którzy mają przekonania inne od Twoich. ToTy nienawidzisz innych ludzi. Pora się leczyc kolego. Pozdrawiam ciepło.

Głupia kozo ciekawe za co ty tak nie znosisz żydów czyli kogoś kogo nie znasz ??
                                    • ewalongoria Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 27.06.11, 19:38
                                      Nie muszę niczego udowadniac, to "widac, słychac i czuc" w Twoich wypowiedziach.

kolter-xxl napisał:

> ewalongoria napisała:
                                      >
                                      > > To Ty jesteś chory z nienawiści
                                      > Udowodnij !!

>
                                      > Wiesz jak się nazywa w psychologii zjawisko, gdy swoje odczucia i uprzedzenia p
                                      > rzypisuje się innym? To jest projekcja. I Ty taką projekcję stosujesz wobec tyc
                                      > h, którzy mają przekonania inne od Twoich. ToTy nienawidzisz innych ludzi. Pora
                                      > się leczyc kolego. Pozdrawiam ciepło.
                                      Okazuje się, że znam ich bardzo wielu, bo teraz w Polsce przyznają się chętnie do swego pochodzenia. Wcześniej udawali Polaków i nie wiedziałam, że są z pochodzenia Żydami... Poza tym wiele podróżuję i poznałam sporo przedstawicieli tej nacji za granicą. Nie napawają mnie zachwytem Ci ludzie i za grosz nie widzę w nich tej inteligencji, o której piszesz. Są zarozumiali, hardzi i pewni swego. Nie grzeszą ani rozumem , ani kulturą (podobnie jak i Ty). Może to zbieg okoliczności, ale przede wszystkim widzę w nich cwaniactwo i tchórzostwo. Kiedyś, gdy zapytałam znajomą Żydówkę, dlaczego Żydzi tak chętnie przechodzą na katolicyzm, odpowiedziała mi: -"Nie wiesz? Boja się drugiego Hitlera".Może to właśnie historia tak ich ukształtowała. Znów mnie obraziłeś. Nie potrafisz dyskutowac bez inwektyw?

> Głupia kozo ciekawe za co ty tak nie znosisz żydów czyli kogoś kogo nie znasz ?
                                      > ?
                                      • kolter-xxl Re: Dlaczego Zydzi nienawidza Polakow ? 27.06.11, 21:37
                                        ewalongoria napisała:

> [b]Nie muszę niczego udowadniac, to "widac, słychac i czuc" w Twoich wypowiedziach.

No tak dla debili ktoś kto pochwali niemieckie auto jest szwabem a ktoś kto broni Żydów musi być Żydem :)))))))))))))))))))))))))))). Lecz się ksenofobiczna chora paranoiczko .

>Znów mnie obraziłeś. Nie potrafisz dyskutowac
                                        > bez inwektyw?

Po pierwsze pisanie prawdy oo debilu nie jest inwektywą !!a po drugie dyskutować to można z kimś kto ma coś do powiedzenia !! Ktoś kto wyłgasz stek bzdur rodem z nazistowskiego Voelkischer Beobachter nie ma prawa żądać jakichkolwiek prawa !!