Dodaj do ulubionych

Alkoholiczka-zagrożenie życia .....

05.12.10, 20:25
Witam
Proszę o radę bo już nie wiem co robić. Moja mama jest wieloletnia alkoholiczką.
Sęk w tym , że teraz się poważnie rozchorowała (żółtaczka, problemy z wątrobą, woda w brzuchu) i nie chce się leczyć. Trwa to już 2tyg i boję się , że to się źle skończy. Do szpitala ma skierowanie, nawet 2 - w ubiegły wtorek pojechała po wielu prośbach i groźbach do szpitala lecz podczas podawania kroplówki uciekła.
Nie chce iść do szpitala.
Wezwane pogotowie jej nie zabrało, szpital psychiatryczny tez nie może bo nie daje zgody na leczenie. Nie wiem co robić i jestem kłębkiem nerwów ....
Obserwuj wątek
    • 7zahir Re: Alkoholiczka-zagrożenie życia ..... 05.12.10, 20:39
      Powiedz mamie, że umiera
      i że to bedzie bardzo bolało.
    • aaugustw Re: Alkoholiczka-zagrożenie życia ..... 05.12.10, 20:55
      grosza1 napisała:
      > Witam
      > Proszę o radę bo już nie wiem co robić. Moja mama jest wieloletnia alkoholiczką.
      > Sęk w tym , że teraz się poważnie rozchorowała (żółtaczka, problemy z wątrobą,
      > woda w brzuchu) i nie chce się leczyć. Trwa to już 2tyg i boję się , że to się
      > źle skończy. Do szpitala ma skierowanie, nawet 2 - w ubiegły wtorek pojechała
      > po wielu prośbach i groźbach do szpitala lecz podczas podawania kroplówki uciekła.
      > Nie chce iść do szpitala.
      > Wezwane pogotowie jej nie zabrało, szpital psychiatryczny tez nie może bo nie
      > daje zgody na leczenie. Nie wiem co robić i jestem kłębkiem nerwów ....
      __________________________________________________________.
      To sa takie sytuacje, w ktorych chcielibysmy byc Jezusem-uzdrowicielem,
      ale niestety... :-(
      Pytasz; "co robic", bo nie wiesz jak dalej, ja Tobie dam pewna sugestie:
      Idz, jak najpredzej na Mityng do Al-Anonu, tam dowiesz sie jak zadbac
      o siebie... - Wobec mamy i jej choroby jestes bezsilna...
      A...
    • 7zahir Re: Alkoholiczka-zagrożenie życia ..... 05.12.10, 21:19
      Będąc na Twoim miejscu zasięgnełabym fachowej porady.
      Poszukaj tu i zadzwoń:
      www.internetowytelefonzaufaniaanonimowyprzyjaciel.freewebweb.com/p3_telefony_zaufania.html
    • kuk_krakauer Re: Alkoholiczka-zagrożenie życia ..... 05.12.10, 22:18
      Pogadaj z terapeutą uzależnień albo lekarzem zajmującym się uzależnieniami. My tu sobie możemy pogadać ale jeśli stawką jest życie doradzić może tylko profesjonalista.
      • aaugustw Re: Alkoholiczka-zagrożenie życia ..... 06.12.10, 16:13
        kuk_krakauer napisał:
        > Pogadaj z terapeutą uzależnień albo lekarzem zajmującym się uzależnieniami. My
        > tu sobie możemy pogadać ale jeśli stawką jest życie doradzić może tylko profesj
        > onalista.
        _____________________________________________.
        Osobiscie dla mnie najwiekszymi specjalistami od wspoluzaleznienia sa osoby z Al-Anon...
        A najwiekszymi specjalistami od choroby alkoholowej sa sami trzezwi juz alkoholicy...!
        A...
        Ps. A Deo niech sie wscieka...! ;-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka