aaugustw
01.04.20, 13:30
MEDYTACJA Al-Anon, na dzien 01.04.
Zadowolona, zrownowazona osoba nie ma potrzeby wyszukiwania wad u innych ludzi. jezeli nasz sposob myslenia polega na tym, ze jedna krytyczna mysl prowadzi do drugiej, moze wytworzyc sie nawyk ciaglego krytycznego nastawienia do ludzi, ktory stanie sie nasza wielka wada. Taki krytycyzm w efekcie moze zniszczyc milosc, co z kolei prowadzi do litowania sie nad soba, bo ludzie nie odnosza sie do nas tak, jak bysmy tego chcieli.
Nie moge zmienic innego czlowieka i nie mam prawa tego probowac. To co moge zrobic, to zmienic moje wlasne spojrzenie na zycie, abym mogla widziec dobre i przyjemne cechy u innych ludzi. moge to osiagnac zyjac wedlug programu Al-Anon.
Rozwazania na dzisiaj.
Z pomoca Al-Anon, moge zmienic moj stary sposob patrzenia na swiat na nowy - pelen jasnosci. Czesto widzialam, jak udawalo sie to wielu ludziom, ktorych spotkalam w Al-Anon. Kiedy widze takie zmiany u innych ludzi, wiem, ze i mnie moga sie one wydarzyc.
Prosze moja SW, aby pomogla zmienic moje male zwyciestwa na wieksze poprzez to, ze staram sie przezyc kazdy dzien tak dobrze jak potrafie, dla siebie i dla kazdego, ktorego spotykam.
------
A...