xyz2000 06.11.09, 16:11 Coorva, porąbało gości? Na chooy nam te szczepionki? Zwykła grypa wytnie więcej osób. Znowu jakiś PO-wiec wziął w łapę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pestycyd Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Koni... 06.11.09, 16:11 No to ministerstwo wtopi bo kolejek po szczepionkę nie będzie. Zmarnowane pieniądze są polską specjalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :-) 06.11.09, 17:57 A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :-) Wolę żyć/być zdrowym. Odpowiedz Link Zgłoś
laptop-zera Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- 06.11.09, 18:13 popij rtęcią bedziesz zdrowszy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xx Jaka rtecia to bzdura bo: IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.09, 18:25 w ciagu tygodnia z pozywieniem do organizmu dostaje sie 8 razy wiecej rteci niz jest w tej szczepionce!!co za kretyni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Jaka rtecia to bzdura bo: IP: *.chello.pl 06.11.09, 18:26 tzw. drogi podania Ci się pomyliły. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Czy handlarz bronią A. El-Assir pomaga w negocjach 15.11.09, 18:19 Gość portalu: aaa napisał(a): > tzw. drogi podania Ci się pomyliły. M: drogi zwykle prowadza do kasy. A w "kreceniu lodow" Tusk sie nie myli. Cytuje "Atmosferę podgrzewał wiceminister zdrowia Adam Fronczak, który stwierdził, że przez preparat zmarło na świecie kilka osób. Jak się później okazało te informacje czerpał z zagranicznych tabloidów." Podejrzewam, ze Platformusy siegaja do bardziej odpowiednich zrodel jak ...handlarz bronią Abdul Rahman el-Assir. W koncu nie wazne jaka jest szczepionka ale ile kasy zainkasuje fundusz wyborczy Tuska. Przebija Rycha ? Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Jaka rtecia to bzdura bo: 06.11.09, 19:39 Gość portalu: xx napisał(a): > w ciagu tygodnia z pozywieniem do organizmu dostaje sie 8 razy wiecej rteci niz > jest w tej szczepionce!!co za kretyni domięśniowo stosujesz jedzenie !!?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xx Re: Jaka rtecia to bzdura bo: IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.09, 23:35 pomysl troche.wzsystko co zjadasz moze sie odkladac w organizmie i to co jest w szczepionce jest noc w porownaniu do tego co zjadasz na tydzien tego skladnika Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Ale wam PO robi wodę z mózgu... 06.11.09, 19:46 Ale wam PO robi wodę z mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nie lemming chyba tobie, dziecino z koncernu farma.ceutycznego IP: *.23.54.194.generacja.pl 11.11.09, 13:36 dawaj się hodować dalej, na szczepionkach konserwowanych rtęcią. im bardziej będziesz chorował, tym więcej na tobie zarobią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- IP: *.lds-bng-011.adsl.virginmedia.net 06.11.09, 18:29 srodkiem utrwalajacym w szczepionce jest rtec.Radze poc\zytac. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoroko09 Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- 06.11.09, 19:34 sam sie doucz, rtec nie jest juz uzywana w szczepionkach. Zresza nawet ta co byla uzywana to byl inny zwiazek niz ten niebezpieczny dla zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- 06.11.09, 19:54 kokoroko09 napisał: > sam sie doucz, rtec nie jest juz uzywana w szczepionkach. jest. Nie we wszystkich, ale jest. > Zresza nawet ta co byla uzywana to byl inny zwiazek niz ten > niebezpieczny dla zdrowia ten "inny" związek też jest szkodliwy Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- 06.11.09, 20:04 kokoroko09 napisał: > sam sie doucz, rtec nie jest juz uzywana w szczepionkach. > Zresza nawet ta co byla uzywana to byl inny zwiazek niz ten > niebezpieczny dla zdrowia poczytaj sobie na EMEA Odpowiedz Link Zgłoś
first.toro Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- 06.11.09, 20:17 podaj mi jaki? na kazda szczepionke przypada 2,5 MKG zwiazku czystej labolatoryjnie oczyszczonej Rteci, i to jest nic, bo primo ze wstrzykuje sie ja domiesniowio duo to z cala gama innych ciezko przyswajalnych czynnikow jak swalen,polysorbate,polysorbate80 ITP Zwiaski te powoduja, autyzm,niedowlad miesni, Syndrome Guillain-Barré SGB,i inne Odpowiedz Link Zgłoś
first.toro Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- 07.11.09, 00:20 dla zainteresowanych dlugim zyciem do poczytania po polsku szczegolnie punkt dotyczacy badan o mlodziezy i dzieciach a tobie radze przed pojsciem do przechodni sie wyspowiadac www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/spc/emea-spc-h385pl.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiki Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- IP: *.dyn.optonline.net 07.11.09, 01:16 oczywiscie bredzisz jak zwykle. Zwiazki rteci zostaly usuniete z tego produktu. szczegolnie punkt dotyczacy > > badan o mlodziezy i dzieciach > a tobie radze przed pojsciem do przechodni sie wyspowiadac widac ze dzieckiem to ty jeszcze jestes i wypisujesz ciagle glupoty. Wytlumacz mi wiesniaku, jak dlugo maja trwac badania kliniczne nd szczepionku przeciwko wirusowy ktory juz na pewno bedzie inny w nastepnym roku? lol To tak jak by kazali robic kilkuletnie badania dla kazdej nower wersji szczepionki sezonowej. Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: A ja tą szczepionkę kupię i się zaszczepię :- 07.11.09, 06:10 4.1 Wskazania do stosowania Profilaktyka grypy w przypadku oficjalnie ogłoszonej pandemii. Rozumiem, że w przypadku pandemii, która nie jest oficjalnie ogłoszona, stosowanie szczepionki nie jest wskazane ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trzeźwy słusznie rozumiesz :) to tak IP: *.23.54.194.generacja.pl 11.11.09, 13:45 jak to była z tą pandemią ogłoszoną jakiś czas temu przez who, co do ogłoszenia której who musiało zmodyfikować stworzoną przez samą siebie definicję pandemii :D kasa, misie, kasa. koncerny medyczne mają jej w nadmiarze na takie cele, jak zapewnianie sobie przychylności polityków, lekarzy i urzędników państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ko 06.11.09, 19:45 pestycyd napisał: > No to ministerstwo wtopi bo kolejek po szczepionkę nie będzie. Zmarnowane > pieniądze są polską specjalnością a wtedy.. cala opozycja + tvn + gazeta + forumowe trolle beda jezdzic po rzadie jak po siwej kobyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ko 06.11.09, 19:57 lowca_trolli_online napisał: "+ tvn + gazeta [...] beda jezdzic po rzadie jak po siwej kobyle.." coś dziś masz wyjątkowe poczucie humoru :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.jurgielewicz Te pieniądze nie będą zmarnowane 07.11.09, 10:33 Dzięki nim wzmocnią się koncerny farmaceutyczne i za rok, dwa możemy liczyć na jeszcze lepszą 'pandemię'. To się nazywa ewolucja! Odpowiedz Link Zgłoś
demagu Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Koni... 06.11.09, 16:12 Kupi w przyszłym tygodniu i poda kiedy? W przyszłym roku? W Kanadzie która ma zakontraktowane najwięcej szczepionek, szczepienia trwają już od 3 tygodni. Obecnie zapasy szczepionki są na ukończeniu i prawdopodobnie akcja zostanie wstrzymana do czasu dostarczenia nowych partii szczepionki. Kanada współfinansowała prace nad szczepionką (wraz z kilkoma innymi państwami) i teraz ma prawo do proporcjonalnie dużych zakupów specyfiku. Po który ustawiła się OGROMNA kolejka chętnych. Kanada ZAKUPIŁA 40 mln szczepionek i zaszczepić się może KAŻDY rezydent Kanady. Bezpłatnie ;). Szczepionka jest produkowana i dostarczana w partiach 2mln sztuk tygodniowo. Jeśli nasz rząd dopiero teraz decyduje czy szczepionkę kupić to można zapomnieć że otrzyma ją wkrótce. No chyba że mówimy o sezonie grypowym 2010/2011 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ko 06.11.09, 16:20 No i dobrze. Cała ta sraczka o grypie jest śmieszna. Niech mi ktoś wytłumaczy, co jest złego w sezonowym odchorowaniu grypy? Ja od dziecka przechodziłem grypę kilkanaście razy, żyję i mam się dobrze. Również nie znam nikogo, kto umarłby z powodu grypy. Niech sobie Tusk wsadzi tą szczepionkę tam gdzie światło nie dociera i porządnie zaciśnie mięśnie kiszki stolcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michal ale nawet 6000 ludzi umiera co roku z powodu grypy IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.09, 23:00 jezeloi nie wiecej .terza dochodzi inna odmiana grypy.nie ejst to wszytko bezpieczne.jak bezdie zle co odpukac to morze umzec w poslce kilkadziesiat tysiecy ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dsa Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 20:21 Dokładnie, śmiechu warte! Teraz już NIE MA SENSU kupować szczepionek. Grypa już zaatakowała, np mnie. Teraz tylko czosnek, pierzyna i ciepłe piersi żonki... Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Jak nie ma sensu? 06.11.09, 21:31 A jak dostaniesz PISEMNĄ gwarancję wielkiego koncernu, że jak się zaszczepisz, to wcale nie umrzesz i będzie cacy, a pod tym okrągła pieczątka i odręczny podpis, to olejesz sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aloha Toż to PR przykrywający nieudolność i bezczynnosc IP: *.acn.waw.pl 06.11.09, 22:01 Jeju ale wy ludki naiwne. To wszystko to PR. Małpiszon minister Kopacz 1,5 miesiąca temu gdy pojedyncze przypadki grypy sie na świecie pojawiły z pełną powagi twarzą zapewniała że rząd trzyma rękę na pulsie, i że oczywiście kupimy szczepionki. Po czym, gdy Ukraina stanęła w ogniu okazało się, że przez ten czas nic kompletnie nei zrobiono, jak to ten rząd ma w zwyczaju. Te całe gadki o trosce o jakośc szczepionek, ściągane z internetu przypadki zgonu itp. to jak zwykle u tych cwaniaków z PO zasłona dymna. Temat zastępczy mający przykryć totalną nieudolnośc tego towarzystwa. Nic nie zrobili, a teraz udają, że to głeboko przemyślane i zanurzone w trosce o zdrowie Polaków. No i kupią szczepionkę po głebokim namyśle, a tak na prawdę przyparci do muru. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Toż to PR przykrywający nieudolność i bezczyn 06.11.09, 22:10 Gość portalu: aloha napisał(a): > Jeju ale wy ludki naiwne. To wszystko to PR. Małpiszon minister Kopacz 1,5 > miesiąca temu gdy pojedyncze przypadki grypy sie na świecie pojawiły z pełną > powagi twarzą zapewniała że rząd trzyma rękę na pulsie, i że oczywiście kupimy > szczepionki. Po czym, gdy Ukraina stanęła w ogniu okazało się, że przez ten cza > s > nic kompletnie nei zrobiono, jak to ten rząd ma w zwyczaju. Te całe gadki o > trosce o jakośc szczepionek, ściągane z internetu przypadki zgonu itp. to jak > zwykle u tych cwaniaków z PO zasłona dymna. Temat zastępczy mający przykryć > totalną nieudolnośc tego towarzystwa. Nic nie zrobili, a teraz udają, że to > głeboko przemyślane i zanurzone w trosce o zdrowie Polaków. No i kupią > szczepionkę po głebokim namyśle, a tak na prawdę przyparci do muru. Ukraina jako autorytet !!! Hahahaha Ty to masz poczucie humoru !!! :) Tam nikt żadnych danych nie posiada. Ciekawe że nie mieli gdzie badać próbek, wysłali je do Polski i Anglii, ale już tydzień wcześniej wiedzieli że to Świńska grypa !! hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michall Re: Toż to PR przykrywający nieudolność i bezczyn IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.09, 23:02 > Jeju ale wy ludki naiwne. To wszystko to PR. Małpiszon minister Kopacz 1,5 > miesiąca temu gdy pojedyncze przypadki grypy sie na świecie pojawiły z pełną > powagi twarzą zapewniała że rząd trzyma rękę na pulsie, i że oczywiście kupimy > szczepionki. Po czym, gdy Ukraina stanęła w ogniu okazało się, że przez ten cza > s > nic kompletnie nei zrobiono, jak to ten rząd ma w zwyczaju. Te całe gadki o > trosce o jakośc szczepionek, ściągane z internetu przypadki zgonu itp. to jak > zwykle u tych cwaniaków z PO zasłona dymna. Temat zastępczy mający przykryć > totalną nieudolnośc tego towarzystwa. Nic nie zrobili, a teraz udają, że to > głeboko przemyślane i zanurzone w trosce o zdrowie Polaków. No i kupią > szczepionkę po głebokim namyśle, a tak na prawdę przyparci do muru. masz racje 200 % to nic jak nieudolna polityka kopacz.z wyjatkiem jednego PIS nie jest lepszy a gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vera Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ko IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.09, 01:25 Owszem, Kanada kupila; owszem podaje; owszem rowniez podsyca zupelnie niepotrzebna panike tak jak wszedzie. Owszem, byly wielogodzinne kolejki; teraz, mimo ze strasza, ze za chwile szczepionek zabraknie, kolejki jakos zmalaly. Ciekawostka: w moim dziale w pracy (analitycy, programisci) nie ma ani jednej osoby, ktora mialaby ochote sie szczepic. Wszystkich odstrasza fakt niewystarczajacych badan, to, ze jest jedna wersja dla 'lepszych' a inna wersja dla reszty, psychologiczna nagonka pomimo stwierdzonej mniejszej zjadliwosci swinskiej grypy w porownaniu ze zwykla 'sezonowka' no i - dulcis in fundo - fakt, ze koncerny farmaceutyczne nie beda nigdy odpowiedzialne za potencjalne skutki uboczne i - co rownie ciekawe - nigdy nie beda zmuszone wyjawic co tak naprawde bylo w tych szczepionkach. Na Polske tu sie patrzy z uznaniem, ze minister zdrowia postawila sie okoniem koncernom farmaceutycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trzeźwy dokładnie jak piszesz. IP: *.23.54.194.generacja.pl 11.11.09, 13:49 szkoda że nasz rząd ulega jednak tej zbiorowej paranoi podsycanej przez koncerny farma.ceutyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bonifacykleks Ustne zapewnienie... Ha ha ha 06.11.09, 16:16 Przecież to są jakieś jaja. Przecież później się okaże, że mówili to, a nie to, i w ogóle to bla bla bla... Szkoda, wydawało mi się, że jednak Kopacz się nie ugnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Polska kupi, a jak ludzie nie kupią, to kto 06.11.09, 16:17 zapłaci? Dziennikarze z GW? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Polska kupi, a jak ludzie nie kupią, to kto 06.11.09, 20:00 mt7 napisała: > zapłaci? Dziennikarze z GW? przeciez napisano: rzad kupi :) Czyli ludzie zapłacą, bo kto niby podatki płaci? :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz pchnie się na Ukrainę 06.11.09, 22:43 mt7 napisała: > zapłaci? Dziennikarze z GW? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1. "Koni... 06.11.09, 16:17 Proponuję w zamian dać ustne zapewnienie że za szczepionkę zapłacimy. I pisemne że jeśli szczepionka okaże się szkodliwa to na szefów koncernu czeka ołowiana przesyłka 9mm Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxxx Przepraszam bardzo ... 06.11.09, 16:22 Co znaczy że koncern farmaceutyczny weźmie na siebie odpowiedzialność za ewentualne skutki uboczne ?? To jakiś totalny shit ... Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Przepraszam bardzo ... 06.11.09, 16:39 To znaczy ,ze w przypadku utraty zdrowia lub zycia wskutek skutkow ubocznych spowodowanych przez szczepionke koncern farmaceutyczny bedzie pokrywac koszty Twojego leczenia lub pogrzebu. kpaxxx napisał: > Co znaczy że koncern farmaceutyczny weźmie na siebie odpowiedzialność za > ewentualne skutki uboczne ?? > > To jakiś totalny shit ... Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxxx Re: Przepraszam bardzo ... 06.11.09, 16:50 To znaczy ... wygenerujmy zyski koncernu teraz a ewentualnym i kosztami niech się martwią przyszłe władze w spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asdsda Re: Przepraszam bardzo ... IP: *.tvk.torun.pl 06.11.09, 18:13 Pewnie wyjdzie z tego tyle ze jak ludzie po zastrzykach skoncza tak jak ta pani : www.youtube.com/watch?v=wM2y2wpjqxM to oni tylko przeproszą. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ko 06.11.09, 16:24 Nie "wziął w łapę", tylko czyta gazety zamiast myśleć samodzielnie. A gazety, jak to gazety, sieją paniką po oczach i z fałszywym świętym oburzeniem domagają się aby "rząd coś z tym zrobił". No to jak panowie redachtorowie - doliczyliście się w końcu ile to osób zmarło na tej Ukrainie? Kordon na granicy założony? Maseczki w redakcji rozdane? Rzeczywistość kreowana przez media osłabia mnie bardziej niż wszystkie wirusy tego świata razem. "Bój się i konsumuj" w najlepszym wydaniu :> Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1. "Koni... 06.11.09, 16:24 chcialbym poznac szefa od pr tuska ten facet wszystko moze wicepremierzy i ministrowie niech sie wala na ryj pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bikila.abebe Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1. "Ko 06.11.09, 16:42 cynick1 napisał: > chcialbym poznac szefa od pr tuska > ten facet wszystko moze > wicepremierzy i ministrowie niech sie wala na ryj > > pzdr. ............ Nie poznasz, najwyżej tylko przykrywki od głupot. A tych od strategii na pewno nie poznasz; oni są na prowizję od przyszłych zysków. Ale zawsze możesz próbować na własną rękę i zadzwonić Gromosława. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Z tego wypływają trzy wnioski 06.11.09, 16:32 1. Kaczyński oczywiście wyszedł na idiotę (nie pierwszy raz zresztą) twierdząc dwie godziny temu, że nie kupią bo nie ma pieniędzy. 2. Czy kupią czy nie to nie ma żadnego znaczenia bo tak z chwilę podniesie się wrzask PiSowców krytykujących decyzję jaka by nie była. 3. Wobec powyższego trzeba postępować racjonalnie, robić swoje i nie przejmować się bredzeniem Kaczyńskiego i jego zwolenników. Wszak sami się proszą by nie traktować ich poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Re: Z tego wypływają trzy wnioski 06.11.09, 17:27 iq-ok napisał: > 1. Kaczyński oczywiście wyszedł na idiotę (nie pierwszy raz zresztą) > twierdząc dwie godziny temu, że nie kupią bo nie ma pieniędzy. hehehe czytaj to tak kupili nie zeby wspmoc chorych kupili zeby zabic kaczora pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Z tego wypływają trzy wnioski 06.11.09, 17:48 No nie wiem. Kaczor nie zgłosił jeszcze gotowości szczepienia a i brak doniesień o większej śmiertelności wśród szczepionych zgryźliwych tetryków. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Nawet za 10 lat powiesz, że wszystko to wina PiS.. 06.11.09, 18:01 Nawet za 10 lat powiesz, że wszystko to wina PiS... iq-ok napisał: > 1. Kaczyński oczywiście wyszedł na idiotę (nie pierwszy raz zresztą) > twierdząc dwie godziny temu, że nie kupią bo nie ma pieniędzy. > 2. Czy kupią czy nie to nie ma żadnego znaczenia bo tak z chwilę > podniesie się wrzask PiSowców krytykujących decyzję jaka by nie była. > 3. Wobec powyższego trzeba postępować racjonalnie, robić swoje i nie > przejmować się bredzeniem Kaczyńskiego i jego zwolenników. Wszak > sami się proszą by nie traktować ich poważnie. > Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: Z tego wypływają trzy wnioski 06.11.09, 18:02 To POzostań lemingiem ale wcześniej obejżyj to: www.youtube.com/watch?v=TqhmhW5oQb4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asdas Re: Z tego wypływają trzy wnioski IP: *.tvk.torun.pl 06.11.09, 18:14 Bredzenia pisu i tak juz nikt nie slucha, nikt normalny w sensie Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Z tego wypływają trzy wnioski 06.11.09, 19:51 iq-ok napisał: > 1. Kaczyński oczywiście wyszedł na idiotę (nie pierwszy raz > zresztą) twierdząc dwie godziny temu, że nie kupią bo nie ma > pieniędzy. nie wiem co Kaczor powiedział, natomiast widzę jedno: znów słupki sondażowe Donka bądź groźba od prowadzacych Donka góre wzięła zarówno nad pieniędzmi (przeciez sami donkowcy mówią o gigantycznej dziurze), jak i nad zdrowym rozsądkiem. Nb. takie gadanie Kaczora na tle - jak już wspomniałem - przeokazałej dziury wcale nie było niedorzeczne. Prawdę mówiąc sam liczyłem na to, że przypadkiem dzięki zawaleniu budżetu przez donkoidów wyjdzie dla nas na plus i szczepionki nie wezmą. I jak niemal zawsze się na Donku przejechałem. > 2. Czy kupią czy nie to nie ma żadnego znaczenia bo tak z chwilę > podniesie się wrzask PiSowców krytykujących decyzję jaka by nie > była. jest sygnał odwrotny od całkiem - o dziwo - sensownego głosu pani od zdrowia. Sygnał ze strony peło, jak najbardziej. No i chłopie gubisz się. Kaczor mówił - z tego co opowiadasz wyzej - o tym że nie kupia bo nie maja pieniędzy. Natomiast sam chciałby by te szczepionki jednak były. I tu nie ma żadnej sprzecznosci prócz tego, że byc może błędnie ocenił mozliwosci finansowe rządu Donka. > 3. Wobec powyższego trzeba postępować racjonalnie, robić swoje i > nie przejmować się bredzeniem Kaczyńskiego i jego zwolenników. > Wszak sami się proszą by nie traktować ich poważnie. to jak potraktować chwilę temu głoszoną politykę ministerstwa od zdrowia? Którą zmienia sie teraz o 180 stopni? Kaczor gada se przynajmniej w jednym tonie, znaczy chce szczepionek. Ze strony donkoidów mamy wolty co kilka dni. Zgadujemy o co donkowcom chodzi? O słupki? Czy o jakąś lewa forse którą dało sie skądś jednak wyciągnać. W celu ratowania owych słupków, oczywista :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: Z tego wypływają trzy wnioski 06.11.09, 20:48 Jeśli kupią to : -zapłacisz sam za szczepionkę w aptece, jeśli bedziesz chciał się zaszczepić.Po co więc odpowiedzialność producenta szczepionek, ty podejmujesz decyzję czy wydac pieniądze i podjąć ryzyko choroby.Jeśli będziesz miał powikłania po grypie bez szczepienia lub ciezki stan grypy to i tak będziesz leczony na tzw. koszt NFZ, nie rzadu. - nie wiadomo kiedy rząd kupi, i kiedy będziesz się mógł zaszczepić.Może w sezonie 2010/2011? - moja rodzina w Kanadzie jest już zaszczepiona nieodpłatnie.Nie zastanawiali się nad tym co mówi dr minister Kopacz. Tam rząd wie, że droższe jest leczenie i absencja w pracy niż koszty szczepionki.. Na idiotę to wychodzi obecny rząd i cała jego propaganda PR a nie Kaczyński.Tylko idici mogą doprowadzić kraj do tego, że nie ma pieniedzy w szpitalach na leczenie dzieci chorych na raka, że szpitale są zadłużone i albo bedą zamykane albo będą się dalej zadłużać i nastepny rząd będzie próbował ratować tą gospodarczą ruinę.A co tu mówic o pieniadzach na szczepionkę przeciw grypie. Dobrze byłoby gdyby jeden z drugim zwolennik PO-matołków sie zastanowił zanim bedzie pisał bluzgi w obronie ekipy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nadgajowy Re: Z tego wypływają trzy wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 22:01 nirelle napisała: > Jeśli kupią to : > -zapłacisz sam za szczepionkę w aptece, jeśli bedziesz chciał > się zaszczepić.Po co więc odpowiedzialność producenta szczepionek, > ty podejmujesz decyzję czy wydac pieniądze i podjąć ryzyko > choroby.Jeśli będziesz miał powikłania po grypie bez szczepienia lub > ciezki stan grypy to i tak będziesz leczony na tzw. koszt NFZ, nie > rzadu. > - nie wiadomo kiedy rząd kupi, i kiedy będziesz się mógł > zaszczepić.Może w sezonie 2010/2011? > - moja rodzina w Kanadzie jest już zaszczepiona nieodpłatnie.Nie > zastanawiali się nad tym co mówi dr minister Kopacz. > Tam rząd wie, że droższe jest leczenie i absencja w pracy niż > koszty szczepionki.. > Na idiotę to wychodzi obecny rząd i cała jego propaganda PR a nie > Kaczyński.Tylko idici mogą doprowadzić kraj do tego, że nie ma > pieniedzy w szpitalach na leczenie dzieci chorych na raka, że > szpitale są zadłużone i albo bedą zamykane albo będą się dalej > zadłużać i nastepny rząd będzie próbował ratować tą gospodarczą > ruinę.A co tu mówic o pieniadzach na szczepionkę przeciw grypie. > Dobrze byłoby gdyby jeden z drugim zwolennik PO-matołków sie > zastanowił zanim bedzie pisał bluzgi w obronie ekipy PO. Masz jakies dane o tym, że po zaszczepieniu się spada zachorowalność ?? Logicznie. Skoro w USA szczepią 60% ludzi, a w Polsce szczepi się tylko 6% to oznacza że zachorowalność w Polsce powinna być 10 krotnie wyższa niż w USA. W USA w latach 90 umierało 36000 ludzi na grypę sezonową przy 226 000 hospitalizacji, co stanowi 0,012 % śmiertelnych przy 0,075% zachorowań. Odnosząc to do Polski powinno rocznie umierać 0,12% ludzi, czyli 48 000 a hospitalizowanych 0,75% 300 000. Mnożenie tego razy 10 i tak zaniża wielkości przy pandemicznym podejściu do szczepień. Chcesz mi powiedzieć że z 500 000 które stwierdzono w zeszłym roku 300 000 poszło do szpitala ?? Bzdura !! Po proszę dane które pokazują spadek zachorowań wraz ze wzrostem szczepień !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz114 Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ko 06.11.09, 16:36 he, he... od łapy to jest Piecha. Z PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Wpisz P I O T R B E I N w gogle Szok!!!!!!!!!!! 06.11.09, 18:06 POwodzenia lemingi.!. www.youtube.com/watch?v=TqhmhW5oQb4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24kr PO jak zwykle wyszło na idiotów 06.11.09, 16:42 najpierw Kopacz mówiła że nie kupią bo nie sprawdzona, przez ostatnie 3 dni szczepionka została przetestowana i kupią? Pewnie znów jakiś lodziarz z PO wziął w łapę. A ludzie i tak nie będą sie szczepić bo nie ma takiej potrzeby i kasa pójdzie w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: PO jak zwykle wyszło na idiotów 06.11.09, 18:08 Prześlij znajomym rodzinie,kogo znasz!!!!!!!!!!!!!! www.youtube.com/watch?v=TqhmhW5oQb4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpits I znowu ateiści naukowi górą !!! Standard. 06.11.09, 16:42 Koncerny farmaceutyczne już pławią się w pieniążkach, a będą ich miały jeszcze więcej, dzięki polskim podatnikom i hojności polskich osłów. Odpowiedz Link Zgłoś
spam.dla.jaco LUDZIE! 06.11.09, 16:45 Ludzie. Zanim weźmiecie tę szczepionkę, zajrzyjcie najpierw na tę stronę => davidicke.pl/index.php/artykuly/35-redmuluc/156-grypadavidicke.html Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: LUDZIE! 06.11.09, 18:17 Prawdę piszesz kolego prawdziwy Polaku! Niech czytaja niedoinformowani zmanipulowani ludzie! Zobacz koniecznie.!!!. www.youtube.com/watch?v=TqhmhW5oQb4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: LUDZIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 20:41 haha, iluminaci! i wszystko jasne. ludzie!!! wy lepiej zacznijcie używać rozumu. pan nawet nie potrafi poprawnie mówić po polsku (choć jeśli był długo za granicą, to jest to w sumie wytłumaczalne), a tłumaczenie filmu pod wskazanym powyżej linkiem jest tyż z d.... (organizm jest tworem elektryczno chemicznym?! a może elektrochemicznym?). nie siejcie paniki, ale na pewno warto zastanowić się nad tym co się dzieje. ponoć (nie wiem, bo nie widziałam oficjalnych statystyk, a nawet gdybym, to w sumie czy im też można ufać?) ten rodzaj grypy zabija mniej ludzie niż zwykła grypa (na tą samą ilość zachorowań). to po kiego grzyba ta panika ze szczepieniami?! na pewno trzeba tę grypkę obserwować, bo wirusy lubią mutować;) zachowajmy spokój i dystans. jeśli istnieją faktycznie ci źli, to na pewno podoba im się ta wzrastająca panika. i czy naprawdę sądzicie, że tak łatwo daliby się zdemaskować? to muszą być kretynami. no, chyba, że chcieli być... żeby była efekt widoczny na przykład na tym forum. a tymczasem miłego dnia/wieczorku! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc_poprawka Re: LUDZIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 20:45 *pana beina miałam na myśli of kors! Odpowiedz Link Zgłoś
enki79 Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Nego... 06.11.09, 16:46 i tak mnie nie zmusicie do wzięcia tej szczepiony. Boli mnie tylko, że moje państwo da zarobić kryminalistom z firm farmaceutycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
spam.dla.jaco LUDZIE! 06.11.09, 16:48 Ludzie! Nie bierzcie tej szczepionki! To trucicna! więcej na davidicke.pl/index.php/artykuly/35-redmuluc/156-grypadavidicke.html Odpowiedz Link Zgłoś
spam.dla.jaco LUDZIE! 06.11.09, 16:49 Ludzie! Nie bierzcie tej szczepionki! To trucicna! więcej na davidicke.pl/index.php/artykuly/35-redmuluc/156-grypadavidicke.html a administratora proszę o nie usuwanie tego komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: LUDZIE! 06.11.09, 18:20 Popieram a tu link do tego o czym piszesz.!!!. Spisek koncernów farmaceutycznych i nie tylko.!!!. www.youtube.com/watch?v=TqhmhW5oQb4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: LUDZIE! 06.11.09, 20:57 spam.dla.jaco napisał: > Ludzie! Nie bierzcie tej szczepionki! To trucicna! więcej na > davidicke.pl/index.php/artykuly/35-redmuluc/156-grypadavidicke.html > a administratora proszę o nie usuwanie tego komentarza! Ludzie nie palcie papierosów, to trucizna!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana farmamfia dopiela swego 06.11.09, 16:50 no to sie nazywa fial perswazji Odpowiedz Link Zgłoś
buddah Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ko 06.11.09, 16:53 prawda o grypie: newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1639 polecam przeczytać, suche fakty, wstząsające! Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Na czym ma polegać ta "odpowiedzialność" ? 06.11.09, 16:55 Proponuję nie mniej niż 1 mld dolarów za każdą osobę która umrze w wyniku powikłań poszczepiennych. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.jurgielewicz Re: Na czym ma polegać ta "odpowiedzialność" ? 07.11.09, 10:30 Dostaliśmy ustne zapewnienia, to mocna podstawa do ew. roszczeń. Myślę, iż każdy zaszczepiony w razie powikłań może liczyć na wypłatę jednego 'Przepraszamy'.:) Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Ofiara szczepionki na świńską grypę! 06.11.09, 17:00 Popatrzcie do czego prowadzi szczepienie p-ko świńskiej grypie. Ofiara nie może normalnie chodzić. Może tylko biec albo iść do tyłu. Życzę tego samego wszystkim chętnym do nabijania kabzy zbrodniczym koncernom farmaceutycznym!: www.youtube.com/watch?v=wM2y2wpjqxM Odpowiedz Link Zgłoś
focet777 Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Nego... 06.11.09, 17:12 "Ministerstwo dostało ustne zapewnienie" - to chyba jakas kpina. Ustnie to sie ustala warunki transakcji przy kupnie ziemniaków na bazarze... W wypadku szczepionek pod rygorem niewaznosci powinna byc wymagana forma pisemne. Za miesiąc w koncernie farmaceutycznym powiedza że ustne zapewnienie było prywatną opinią osoby dajacej zapenienie, a ponadto osoba ta juz u nas nie pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ne 06.11.09, 17:45 focet777 napisał: > "Ministerstwo dostało ustne zapewnienie" - to chyba jakas kpina. > Ustnie to sie ustala warunki transakcji przy kupnie ziemniaków na > bazarze... W wypadku szczepionek pod rygorem niewaznosci powinna > byc wymagana forma pisemne. Za miesiąc w koncernie farmaceutycznym > powiedza że ustne zapewnienie było prywatną opinią osoby dajacej > zapenienie, a ponadto osoba ta juz u nas nie pracuje... wiesz ile kosztuja szczepionki? nie musisz brac to alternatywa dla ludzi szczepiacych sie od lat sa ludzie mniej odporni szczepiacy sie co roku dla nich to typowa profilaktyka maja zjechany uklad immunologiczny ze wzgledu na wiek przede wszystkim ze wzgledu na antybiotyki jakimi kopacz i wczesniejsi ich faszerowarli wiec nie wypowiadaj sie za wszystkich lekarz nie przyporzadkuje objawow do choroby chyba ze pani minister na koniec zewstawienie 600mln bufetowej na stadion legii nasze podatki na cele prywatne ile za te kwote kupi glupia pinda szczepiomek? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
first.toro W zachodniej europie tylko 30% specjalistow i 52% 06.11.09, 17:15 polecaja ta szczepianke.Mieszkam we Francji i pomimo ogolnych wiadomosci ,wiadomo ze,KOBIETY W CIAZY I DZIECI DO LAT DZIESIECIU!!! nie moga brac tej szczepionki!!!GROZI USZKODZENIE MUZGU I CO ZATYM IDZIE AUTYZM,pozatym Syndrome Guillain-Barré (SGB ) ktory sie objawia objawia bezwladem miesniowym, Teraz sie nie dziwcie, ze nie zostaly przeprowadzone wszystkie badania, to jest bomba biologiczna po ktorej sie dopiero zacznie MASOWY MORD? LUB RACZEJ LUDOBUJSTWO I NIGDY NIE DOSTANIE NIKT POTWIERDZENIA NA PISMIE, bedac byc moze sam samieszany w najwieksza afere,Baxtera, www.syndicat-infirmier.com/Vaccination-H1N1-mefiance-des.html first.toro Odpowiedz Link Zgłoś
turek1972 klamiesz 06.11.09, 19:21 "W zachodniej europie tylko 30% specjalistow i 52% " 30% specialistow to nie popiera tej szczepionki. A cyfra jest raczej blizsza do 10%. Syndrome Guillain-Barré jesli nawet jest zwiazany ze szczepionka, spowodowal 4 zgony na 1 000 000. Tylko w usa umarlo 1600 osob na swinsa grype. Poza tym te powiklania wynikaly z innego skladu szczepionki (sa to zreszta badania zprzed 20 lat) Wszystkie pozwy zwiazane z autyzmem i szczepionkami zostaly oddalone przez sady Odpowiedz Link Zgłoś
first.toro Re: klamiesz 06.11.09, 20:49 turek1972 napisał: > "W zachodniej europie tylko 30% specjalistow i 52% " > 30% specialistow to nie popiera tej szczepionki. A cyfra jest raczej > blizsza do 10%. > Syndrome Guillain-Barré jesli nawet jest zwiazany ze szczepionka, > spowodowal 4 zgony na 1 000 000. Tylko w usa umarlo 1600 osob na > swinsa grype. > Poza tym te powiklania wynikaly z innego skladu szczepionki (sa to > zreszta badania zprzed 20 lat) > Wszystkie pozwy zwiazane z autyzmem i szczepionkami zostaly oddalone > przez sady turek to ty mowisz brednie, primo, zarzucanie mi klamstwa, latwo,gorzej je udowodnic! jestes pieprzonym swinska(gryp&), bez kultury, mozesz mi przedstawic dowod na twoje 10% POPARCIA specjalistow! nie mozesz! poniewz wynosi 30% a generalistow ponad 52%co jest b.mizernym winikiem ,biorac na twoj chlopski rozumek,ze co drugi by polecal ten preparat a co do procentowej zawartosci danej choroby, to wroc sie to szkoly podstawowej, choroby ktore wymienilem naleza prawie DO CHOROB RZADKICH wspolczynnik 1-1 000 000 po podaniu szczepiunki nagle czterokrotnie przewyzszylo ten wspolczynnik a sady oddalily sprawe!!! wiesz dlaczego, bo producent nie bieze odpowiedzialnisci za LUDOBOJSTWO A TY PRZESTAN RZYCAC PEWNYMI SLOWAMI JAK MASZ PUSTA CZASZKE Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mycha Re: W zachodniej europie tylko 30% specjalistow i IP: *.hsd1.ca.comcast.net 06.11.09, 20:26 Może to rozjaśni w tych pustych polskich łbach: www.youtube.com/watch?v=jw35QwKuHtc Odpowiedz Link Zgłoś
margal5 Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Nego... 06.11.09, 17:15 Powiem tak: niepoważne jest, jeśli jakikolwiek producent nie bierze odpowiedzialności za swój produkt. Tym bardziej niepoważne jest, jeśli firma produkująca szczepionki nie bierze takiej odpowiedzialności. Jeśli tak jest, o czym panie Elżbieta Cichocka i Margit Kossobudzka w swoim artykule w dzisiejszej "Gazecie" same piszą, to chyba kupowanie takiej szczepionki jest przejawem braku odpowiedzialności za bezpieczeństwo obywateli? Jak można zaufać koncernowi farmaceutycznemu, skoro najwyraźniej on sam sobie nie ufa? I tym samym uważam krytykę postawy ministerstwa przez w/w autorki za co najmniej nie na miejscu. Mam nadzieję, że minister, podejmując decyzję w tych negocjacjach, będzie kierował się względem na dobro obywateli, a nie na ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ar Re: Polska jednak kupi szczepionki na A/H1N1? "Ne IP: *.lublin.mm.pl 06.11.09, 19:04 Ale i oni nie wiedzą o długoterminowych skutkach, chodzi o to właśnie że nikt nie wie. A jak już będą wiedzieć to będzie po epidemii. I właśnie za to ryzyko premia będzie - albo koncern weźmie odpowiedzialność i policzy to sobie w cenie, albo z budżetu pójdzie na odszkodowania jak rząd na siebie weźmie, ale wyda mniej na szczepionkę. Albo wszyscy zapłacimy życiem lub zdrowiem jak w ogóle nie weźmiemy. Niestety nie zawsze wszystko może być proste i miłe :/. Ja szczepić się nie będę w każdym razie, w ogóle nie zrobili najpierw badań ile osób zechce a już kupują?. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 plebs to kupi: juz widze przedstawiciela koncernu 06.11.09, 17:16 farmaceutycznego przed sadem z ustnym zapewnieniem...a tera pocalujta w du..wujta... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abc ustnie IP: *.chello.pl 06.11.09, 18:31 to co najwyżej można laskę komuś zrobić. czyżby któryś koncern zaspokoił tych pedałów? Odpowiedz Link Zgłoś