sara.ivona 07.11.09, 10:06 dlaczego nie moga robić tego Polacy indywidualnie w Aptekach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa.alfa Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 07.11.09, 10:19 To proste. Bo w aptekach ich nie ma sara.ivona napisała: > dlaczego nie moga robić tego Polacy indywidualnie w Aptekach? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 07.11.09, 10:22 Bo wszyscy producenci sprzedają tylko państwom. Nie znam się na prawie handlowym, ale dla mnie to wygląda na zmowę kartelową. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 07.11.09, 10:27 Jak mają okazję sprzedać hurtem po dobrej cenie to co mają sie bawić z detalistami? gat45 napisała: > > Bo wszyscy producenci sprzedają tylko państwom. > > Nie znam się na prawie handlowym, ale dla mnie to wygląda na zmowę > kartelową. Jak mają okaz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: 195.82.180.* 16.11.09, 09:12 alfa.alfa napisał: > Jak mają okazję sprzedać hurtem po dobrej cenie to co mają sie bawić z detalis > tami? Hehe po dobrtej cenie ? Dobre sobie! Prawda jest taka, że gdyby szczepionka była w sklepach to mało kto by ją kupił. Ludzie nie są frajerami - epidemie grypy były są i będą. Państwo to znakomity kąsek. Nacisk mediów jest, plus do tego państwo nie ma swoich pieniędzy, więc czy ONI wydadzą 10 mln, 50 czy 100 to dla NICH bez różnicy. Ważne, że będą mieli okazję triumfalnie ogłosić na konferencji prasowej, że uratowali święta Bożego Narodzenia. Już nie wspominam o tym, że jak ja sobie kupię szczepionkę to lecę do lekarza się zaszczepić, a jak MZ zakupi szczepionki to będą one leżały w rezerwie. Leżały....aż stracą ważność i trzeba będzie znowu kupić tony szczepionek. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 17.11.09, 17:09 > Ludzie nie są frajerami - epidemie grypy były są i będą. Epidemie tyfusu, czarnej ospy, czerwonki, szkarlatyny i gruźlicy też były i będą. Bo ludzie nie są frajerami: ja sobie oszczędzę, niech się inni szczepią. No a martwy już się nie poskarży, że głupio zrobił, nie? Zauważ prostą prawidłowość Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 07.11.09, 10:36 oczywiscie jest to zmowa kartelowa, mamy wszak globalizacje i kartele rzadza dzis rzadami i swiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
pointart Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 18.11.09, 22:07 Bo bez refundacji rządu cena szczepionki była by nie do zaakceptowania? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa bo farmamafie chca zeby nieznane trucizny 07.11.09, 10:35 szly wprost do cial nieswiadomych obywateli i nie chca dopuscic, zeby szczepionki wpadly w rece naukowcow, ktorzy zbadaja co naprawde w nich jest. ponadto farmamafie chca przerzucic odpowiedzialnoosc za wielka ilosc powiklan i zgonow poszczepiennych na rzady, bo nie chca za to placic mliardow. Gigazyski dla farmamafii, gigastraty dla spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: phoper Re: bo farmamafie chca zeby nieznane trucizny IP: *.range86-156.btcentralplus.com 07.11.09, 22:39 gratuluje ciemnogrodu i skretynienia. a prawda jest prosta - szczepionka jest zbyt droga wiec kupuje je panstwo i rozprowadza wsrod obywateli. Ok. Przynajmniej to panstwo, ktore obowiazki wobez obywateli wynikajace z konstytucji i ustaw traktuje powaznie (placicie w koncu podatki i skladki zdrowotne). Niestety nie wasze. A ja sie grypy nie boje moje szczepi 50 mln obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
awszystkomijedno Re: bo farmamafie chca zeby nieznane trucizny 09.11.09, 09:24 ale ty głupi jesteś! Przecież wszyscy wiedzą że chodzi o to aby odpowiedzialność za ewentualne skutki uboczne spadły na rząd a nie producenta. Zadaj sobie pytanie, dlaczego w negocjacjach z rządem producent szczepionek chce aby rząd ponosił odpowiedzialność za zgony i skutki uboczne? a z drugiej strony mówią że szczepionka jest całkowicie bezpieczna, przebadana... Więcej własnego myślenia, mniej telepropagandy, a będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
awitold Re: bo farmamafie chca zeby nieznane trucizny 10.11.09, 11:03 Phoper, chyba zartujesz. "Jest zbyt droga, wiec musza ja kupowac panstwa"? Jak cos jest zbyt drogie, zeby to sprzedac, to sie obniza cene. Normalne prawa rynku. Jesli szczepionka bylaby naprawde niezbednym srodkiem ratujacym zycie, to wierz mi, phoperze, bylaby dostepna w kazdej aptece za ciezkie pieniadze, a i tak ustawialy by sie po nia kolejki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: bo farmamafie chca zeby nieznane trucizny IP: 94.254.227.* 16.11.09, 00:37 Sam jestem w stanie kupić taniej niż państwo kupi za moje pieniądze, więc zostawmy to rynkowi i kto głupi to niech se kupi. Ja nawet za damo nie bedę bez potrzeby stymulował systemu imunologicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Re: bo farmamafie chca zeby nieznane trucizny 16.11.09, 09:00 Gość portalu: phoper napisał(a): > szczepionka jest zbyt droga wiec kupuje je panstwo i rozprowadza wsrod > obywateli. A państwo to niby skąd ma pieniądze, geniuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4g63 Re: bo farmamafie chca zeby nieznane trucizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 01:28 heh, no to geniusz mr proper odkrył że chciwe państwo doprowadziło do nędzy swoich obywateli których to nie stać na szczepionkę, żeby teraz im tą szczepionkę ... kupić .. dobre.. swoją drogą ma trochę racji, chciwe państwo nas okrada na lewo i prawo, ale chęć kupna szczepionek na pewno nie jest podyktowana jego dobrocią Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 13:08 A czy ktoś wie, kto ma być objęty tymi obowiązkowymi szczepieniami? Dzieci do ilu lat? Jakie będę sankcje za niepoddanie się szczepieniu? Trafię do więzienia, bo nie pozwolę narazić życia dziecka??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 13:27 Gość portalu: mama napisał(a): > A czy ktoś wie, kto ma być objęty tymi obowiązkowymi szczepieniami? Dzieci do > ilu lat? Jakie będę sankcje za niepoddanie się szczepieniu? Trafię do więzienia > , > bo nie pozwolę narazić życia dziecka??? Nie martw się upośledzonych umysłowo i niepoczytalnych nie zamykają w więzieniu!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 14:22 Dlaczego mnie obrażasz? Masz dzieci??? Czy z pełną niefrasobliwością zaprowadzisz je na szczepienie, mając tak sprzeczne informacje na temat tej szczepionki? Mam po prostu nadzieję, że moje dzieci nie znajdą się w tej grupie "wybrańców". A jeśli tak, to nawet narażając się na odpowiedzialność przed sądem, zrobię wszystko, by ich nie zaszczepiono. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 21:09 Czy ty zawsze wierzysz oszołomom? Pomyślałaś w ogóle o odpowiedzialności jeśli dzieci ci (odpukać) poumierają na AH1N1? Zapytaj panią Kopacz ile ludzi uratowała ta szczepionka, każdy lek (w tym i szczepionki) mają jakieś skutki uboczne i są obarczone pewną dozą ryzyka. Cała Europa się szczepi, myślisz że to są samobójcy? W EU uznano że ryzyko powikłań wcale nie jest znaczące w stosunku do korzyści. Oficjalna propaganda rządowa podaje jako przykład 4 przypadki powikłań w szwecji (zresztą nikt nie udowodnił że to przez szczepionkę) ale nikt nie podaje przykładu Ukrainy gdzie zmarło już około 140 osób. zestaw sobie te dwa państwa szwecja zaszczepiona z 4-ema przypadkami powikłań i Ukraina nieszczepiona z 140-oma ofiarami śmiertelnymi i napewno będzie ich dużoooo więcej bo na grypę nie umiera się od razu a powikłania pogrypowe też napewno pochłoną setki ofiar. Ja myślę że, żaden koncern nie chce dać wystarczającej łapówki naszym decydentom i dla tego tak się min. zdrowia wstrzymuje z zakupem szczepionki. Odpowiedz Link Zgłoś
trackermaly Re: niepoczytalnych nie zamykają 08.11.09, 23:35 człowieku co ty piszesz ? śmertelnośc na H1N1 jest mniejsza aniżeli na zwykłą sezonową grype., co znaczy że zarażając się nią przechodzisz łagodne przeziębienie Odpowiedz Link Zgłoś
awszystkomijedno Re: niepoczytalnych nie zamykają 09.11.09, 09:39 1. w szwecji powikłania miało kilkaset osób, te 4 osoby o których piszesz zmarły kilka godzin po podaniu szczepionki, więc nie mydl oczu. 2. To że "cała europa" się szczepi nie jest żadnym argumentem za tym abyśmy się również zaszczepili. 3. Na Ukrainie z pośród setek tysięcy chorych tylko kilkadziesiąt zachorowało na H1N1, więc? 4. nie wiem czy wiesz, ale w tych szczepionkach jest dużo rtęci pod nazwą thimerosal i skwalenu, które są bardzo toksyczne. Rtęć odkłada się w mózgu, co może spowodować niewyobrażalne skutki, z autyzmem włącznie 5. Jak narazie H1N1 jest łagodniejsze od zwykłej sezonowej grypy, na którą rocznie na świecie umiera ponad 1mln osób! (na H1N1 dotychczas zmarło ok 4000) 6. Jeśli szczepionka faktycznie jest tak bezpieczna jak podaje producent, to dlaczego nie chce wziąść odpowiedzialności za ewentualne skutki uboczne? czyżby wiedzieli co wyprodukowali i spodziewali się lawiny skutków ubocznych ze zgonami włącznie? Jeżeli mówią prawdę, to niech wprowadzą szczepionkę do aptek, niech każdy człowiek sam dokona wyboru, czy się chce szczepić czy nie. pozdrawiam i apeluję o zdrowy rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 23:27 > 1. w szwecji powikłania miało kilkaset osób, te 4 osoby o których > piszesz zmarły kilka godzin po podaniu szczepionki, więc nie mydl oczu Masz jakieś przykłady oprócz powtarzania za propagandą rządową że w szwecji zmarły cztery osoby w wyniku podania szczepionki? > 2. To że "cała europa" się szczepi nie jest żadnym argumentem za tym > abyśmy się również zaszczepili. Czyli Ukraina jest jest dla nas argumentem żeby się nie szczepić? > 3. Na Ukrainie z pośród setek tysięcy chorych tylko kilkadziesiąt > zachorowało na H1N1, więc? Na Ukrainie zmarło 140 osób na AH1N1 i to napewno nie są wyłapane wszystkie przypadki > 4. nie wiem czy wiesz, ale w tych szczepionkach jest dużo rtęci pod > nazwą thimerosal i skwalenu, które są bardzo toksyczne. Rtęć odkłada > się w mózgu, co może spowodować niewyobrażalne skutki, z autyzmem > włącznie Nie wszystkie szczepionki na zawierają thimerosal i skwalen Celvapan firmy Baxter, nie zawiera kontrowersyjnych dodatków – wzmacniaczy – adjuwantów > 5. Jak narazie H1N1 jest łagodniejsze od zwykłej sezonowej grypy, na > którą rocznie na świecie umiera ponad 1mln osób! (na H1N1 dotychczas > zmarło ok 4000) "Niektóre przypadki zarażeń mogą jednak przebiegać bardzo ciężko i nawet prowadzić do śmierci. Jest to wynik skomplikowanego zapalenia płuc, a w efekcie także uszkodzenia innych organów - serca, mózgu." to cytat z portalu medycznego 6. Jeśli szczepionka faktycznie jest tak bezpieczna jak podaje > producent, to dlaczego nie chce wziąść odpowiedzialności za ewentualne > skutki uboczne? czyżby wiedzieli co wyprodukowali i spodziewali się > lawiny skutków ubocznych ze zgonami włącznie? Jeżeli mówią prawdę, to > niech wprowadzą szczepionkę do aptek, niech każdy człowiek sam dokona > wyboru, czy się chce szczepić czy nie. Otóż na wypadek pandemii producenci szczepionki (jeśli jest to podyktowane koniecznością) mogą skrócić czas badań klinicznych nad skutkami ubocznymi co gwarantuje im eu. agencja leków. inaczej w nagłym przypadku nikt nie chciałby wyprodukować leku. I na żadną grypę nikt nie zmusza żeby wszyscy się szczepili, zawsze człowiek ostatecznie sam podejmuje decyzję > pozdrawiam i apeluję o zdrowy rozsądek rzeczywiście przydało by się trochę trzeżwego spojrzenia na sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SARA Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 23:42 Gość portalu: niedowiary napisał(a): > I na żadną grypę nikt nie zmusza żeby wszyscy się szczepili, zawsze > człowiek ostatecznie sam podejmuje decyzję JA CHCIAŁABYM MIĘ MOŻLIWOŚĆ ZASZCZEPIENIA SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
awitold Re: niepoczytalnych nie zamykają 10.11.09, 11:20 Panie niedowiary! 1. W Szwecji rzeczywiscie zmarly cztery osoby po podanou sczepionki. 2. Na Ukrainie AH1N1 stanowi bardzo maly odsetek zachoriwan, problem stanowia tam glownie zaniedbania w dziedzinie opieki medycznej i ostra walka wyborcza. 3. News z dzisiejszego poranka. W Czechach przebadano szczepionke na AH1N1. Zamiast tgo wirusa, odkryto wirusa grypy, ale ptasiej. Rzeczywiscie, firmy bardzo skrocily czas badan klinicznych, skrocily taka bardzo, ze "zapomnialy" do srodka wsadzic odpowiedni antygen. A moze, Panie niedowiary, chodzi o to, zeby upchnac frajerom towar zalegajacy na magazynie? Z powazaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 21:30 awitold napisała: > Panie niedowiary! > 1. W Szwecji rzeczywiscie zmarly cztery osoby po podanou sczepionki. Bzdura na resorach, powtarzana przez PO kemonów, a potem sami udawali że, tego nie mówili. Natomiast ty dalej to papugujesz, czyżbyś nie wiedział o zmianie oficjalnej propagandy. > 2. Na Ukrainie AH1N1 stanowi bardzo maly odsetek zachoriwan, A z kąd ty to wiesz ile procent zgonów na Ukrainie jest spwodowane wirusem AH1N1? problem > stanowia tam glownie zaniedbania w dziedzinie opieki medycznej i > ostra walka wyborcza. Wypisz, wymaluj obraz z Polski > 3. News z dzisiejszego poranka. W Czechach przebadano szczepionke na > AH1N1. Zamiast tgo wirusa, odkryto wirusa grypy, ale ptasiej. Gdzie ty to słyszałeś? Bo jakoś nie mogę znalezć takich informacji w necie A > moze, Panie niedowiary, chodzi o to, zeby upchnac frajerom towar > zalegajacy na magazynie? Ja po prostu chciałbym mieć wybór, i możliwość zadecydowania czy chcę się zaszczepić czy nie!!! A w tej chwili decyduje za mnie min. Kopać I jak by tego było mało, straszy w mediach (i przy pomocy dyżurnych propagandzistów na forach) że, umrę przez tą szczepionkę. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4g36 Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 01:36 > Ja po prostu chciałbym mieć wybór, i możliwość zadecydowania czy chcę się > zaszczepić czy nie!!! a kto ci broni człowieku?? wpuszczaj sobie do swojego organizmu nawet gó..., byle z dala ode mnie i nie za moje pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:08 Gość portalu: 4g36 napisał(a): > a kto ci broni człowieku?? wpuszczaj sobie do swojego organizmu nawet gó..., by > le z dala ode mnie i nie za moje pieniądze!!! Jak nie chcesz się szczepić, to nie, możesz zdychać na AH1N1 albo na tyfus albo jakąś inną pedalską chorobę i najlepiej w objęciach kopaczowej, twój wybór. i jakie twoje pieniądze? ty zarobiłeś kiedyś choć na jedną taka szczepionkę? Wymyślajac takie bzdury nie masz przecież czasu na podtarcie du..y co czuć an twoich postach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.chello.pl 16.11.09, 00:46 A ja znalazłam w "necie": www.youtube.com/watch?v=AkykMa98Z_s&feature=related i nastepne www.youtube.com/watch?v=giqxJOoyg80&NR=1 pewnie jest jeszcze pare innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: niepoczytalnych nie zamykają 17.11.09, 03:17 no tak poziom wiedzy ciemnogrodu : Yuo Tube jakoźródło informacji naukowej Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: niepoczytalnych nie zamykają 17.11.09, 03:51 awszystkomijedno napisała: > 5. Jak narazie H1N1 jest łagodniejsze od zwykłej sezonowej grypy, na > którą rocznie na świecie umiera ponad 1mln osób To akurat prawda, co sprawia, ze masz racje - i nie masz racji. Smiertelnosc "zwyklej", sezonowej grypy jest ponad dwukrotnie wieksza niz H1N1 (smiertelnosc grypy waha sie pomiedzy 4 a 6 procent, smiertelnosc H1N1 to ok. 2 procent). Na marginesie: "sezon" grypy trwa obecnie od stycznia do grudnia, bo wirus grypy zmutowal sie juz na tyle, ze pozostaje aktywny przez caly rok, a nie tylko na jesieni i na wiosne. Tyle, ze na 1000 osob na "zwykla" grype zachoruje, powiedzmy, 100 osob - z ktorych 5 albo 6 umrze. Pojecie pandemii H1N1 natomiast oznacza, ze na 1000 osob, na H1N1 zachoruje 800. I umrze 16... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 123 Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: 77.255.16.* 20.11.09, 18:37 Błagam, zanim się coś głupiego napisze to warto wcześniej przypomnieć sobie podstawową wiedzę z chemii. Skwalen nie ma nic współnego z rtęcią. Dla niedowiarków Wikipedia: pl.wikipedia.org/wiki/Skwalen Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 123 Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: 77.255.16.* 20.11.09, 18:40 To oczywiście była odpowiedź do postu Awszystkomijedno Odpowiedz Link Zgłoś
awitold Re: niepoczytalnych nie zamykają 10.11.09, 11:10 Panie niedowiary! 1. Dzieci nie poumieraja na AH1N1, bo smiertenosc jest bardzo niska. 2. Cala Europa sie nie szczepi, w innych krajach nie zyja debile i rzady innych panstw tez maja klopoty z redystrybucja szczepionki. 3. A gdyby nawet, to co Cie obchodzi, czy ktos chce sie szczepic, czy nie? Co to, wprowadzamy powszechna szczesliwosc trzymajac pistolet ofierze przy skroni? 4. Nazwy panstw, np. Szwecji, piszemy wielka litera. Z powazaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmm Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:53 Ciekawostka - właśnie wraz z synem "chorujemy" sobie na coś w rodzaju grypy. Sezonowa czy świńska? Nie wiem, bo objawy prawie takie same jednak w miarę łagodne. Lekarz w przychodni nie zadał sobie trudu, by nam coś na ten temat powiedzieć. Wychodząc, przeczytałam wywieszkę, że jeśli chcę, mogę sobie zrobić test na obecność "świńskiego wirusa", ale muszę za to zapłacić. Tak rząd dba o nasze zdrowie? Składki gigantyczne od ponad 20 lat, ale w obliczu epidemii czy pandeii - radź sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BBB Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.aster.pl 10.11.09, 11:57 Ale co to za różnica która grypa skoro obie leczy sie objawowo? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmm Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 12:01 Dla mnie spora, bo skąd biorą się statystyki nt. liczby zachorowań, skoro wyszłam od lekarza i to ja się zastanawiałam, co mi jest, a nie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BBB Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.aster.pl 10.11.09, 12:07 Statystyki we wszystkich krajach, nawet tych najbogatszych, sa naciagane, bo koszt oznaczenia typu wirusa jest znaczny i niepotrzebnie ociąża służbę zdrowia zabierając środki na leczenie chorych. Osobiście również wolę, żeby chorzy na grype, którzy nie wymagają hospitalizacji i podania leków p-wirusowych, zaspokajali swoją ciekawość na własny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: woyoy Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: 188.33.253.* 10.11.09, 23:44 Wszystkim zdecydowanym na szczepienia polecam te 3 linki. Pouczające. www.polityka.pl/swiat/tygodnikforum/1500285,1,koncerny-farmaceutyczne-szczepic-lekarze-sceptyczni.read mentora.pl/grupy/zdrowie/swinska-grypa wolnemedia.net/?p=16442 Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: niepoczytalnych nie zamykają 12.11.09, 00:43 jeżeli lekarz stwierdził grypę to znajdzie to odbicie w statystyce zachorowań na grypę globalnie. Nigdzie na świecie nie diagnozuje się jaka to grypa u każdego jak leci bo żaden budżet by tego nie wytrzymał. Sprawdza się tylko te najbardziej burzliwe lub medialne przypadki. Dlatego możemy być pewni, że generalnie zachorowań na H1N1 jest więcej a tym samym faktyczna śmiertelność jest niższa niż podawana. Poza tym pod wpływem medialnej paniki ludzie lecą z każdą chorobą do lekarza więc i ogólna zachorowalność w tym sezonie też wyjdzie wyższa niż poprzednich, w których nikt nie panikował. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 21:43 awitold napisała: > 1. Dzieci nie poumieraja na AH1N1, bo smiertenosc jest bardzo niska. jesteś pewien możesz to zagwarantować? > 3. A gdyby nawet, to co Cie obchodzi, czy ktos chce sie szczepic, > czy nie? Co to, wprowadzamy powszechna szczesliwosc trzymajac > pistolet ofierze przy skroni? Nic mnie nie obchodzi czy ty się zaszczepisz czy nie, i nie słyszałem żeby ktoś komuś przystawiał pistolet do głowy albo zmuszał do szczepień. Powtarzam: Należę do grupy ryzyka i chciałbym się zaszczepić, ale w obecnej sytuacji nie mam takiej możliwości Ps; Jeśli chcesz kogoś poprawiać to sam najpierw napisz choć jedno zdanie bez błędów, "4. Nazwy panstw, np. Szwecji, piszemy wielka litera. > Z powazaniem..." Nie pisze się panstw tylko państw, nie "wielka litera" tylko wielką literą i nie "z powazaniem" tylko z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nauczyciel Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 10:38 Jestem nauczycielem i, nie wiem dlaczego, nie zalicza się mnie do grupy ryzyka. Co roku zarażam się od dzieci grypą (mimo szczepienia), anginą i różnymi innymi chorobami. Jak państwo o nas dba? Karci dyrektora i straszy jakimiś sankcjami urzędowo- finansowymi, bo mu pracownicy chorują. Efekt- chorzy, czasami z gorączką biegamy do pracy, a choróbska się szerzą..... Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: niepoczytalnych nie zamykają 13.11.09, 12:18 Szczepienia to dobrodziejstwo, przecież nikt nie protestowal gdy szczepiono nas przeciw ospie ,grużlicy ,Heine -Medina itd. Ale po tych szczepieniach wszystko było jasne, NIE CHOROWALIŚMY. Natomiast te szczepionki przeciw grypie jednym pomagaja innym szkodzą( i to tej zwykłej). Wielkie koncerny poprzez rządy naciskaja na sprzedaz szczepionki ,ktorej sami nie sa pewni. A rzady aby nie tracic na popularności są pod presją i sie zgadzaja ,w wiekszości. Przeciez nawet odpowiedzialnośc za ewentualne skutki nie kocern ponosi a Państwo.Skandal, mafijne prawo? Niemcy kupuja szcepionke i co nie ma szturmu na te szczepionkę, zwłaszcza gdy podaja wiadomość,że ta szczepionka ma skutki uboczne (jakie?niewiadomo) Wiadomo, że RZĄD DLA VIPÓW I DLA RZĄDU KUPUJE ,JAKĄŚ LEPSZĄ BEZ TYCH UBOCZNYCH. A Pani Merkel oświadcza ,że Ona zaszczepi sie tą dla ludu. Wierzyc jej czy nie? Ile jeszce nowych lepszych w tym czasie "wyprodukują"? Nie dajmy sie zwariować, najwieksze zamieszanie robimy sami sobie ,potegowani nieodpowiedzialnymi mediami(niestety) podsycajacymi te nagonkę. Czasami dobrze nie słuchać innych (dobrze nam życzących)- choćby wymyślony kryzys, a posłuchać własnego rozumu, rozsądku...Nasza panika przynosi korzyści nie nam ,tylko tym "zadymiarzom". Odpowiedz Link Zgłoś
ybra Re: niepoczytalnych nie zamykają 14.11.09, 15:24 Tu nie chodzi tylko o samą szczepionkę, ale także jej sposób produkcji. Ze względu na przyspieszone tempo i ogromne ilości do produkcji wykorzystywane są sole metali ciężkich, które są rakotwórcze. zycieharmonijne.blogspot.com/2009/08/swinska-grypa-czyli-o-watpliwosciach.html Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: niepoczytalnych nie zamykają 15.11.09, 22:33 por1 napisał: > Szczepienia to dobrodziejstwo, przecież nikt nie protestowal gdy > szczepiono nas przeciw ospie ,grużlicy ,Heine -Medina itd. Ale po > tych szczepieniach wszystko było jasne, NIE CHOROWALIŚMY. Natomiast > te szczepionki przeciw grypie Szczepionki przeciw chorobom przez Ciebie wymienionym opracowywano i doskonalono wiele lat. Był czas, bo wielu ludzi wogóle nie miało świadomości, że coś takiego jak szczepionka może istnieć. W pokorze chorowali, chowali swoje zmarłe dzieci, a uczeni kombinowali. Ponadto, drobnoustroje tamtych chorób są stabilne, ciągle te same. Z grypą jest inaczej. Praktycznie co roku pojawiają się nowe odmiany wymagające nowych szczepionek. Nie ma tyle samo czasu, co w przypadku innych chorób, by przeprowadzić wieloletnie badania skutków ubocznych. Bo byłaby to musztarda po obiedzie! Szczepionka przebadana wszechstronnie, ale już tego wirusa nie ma!!!! Dlatego większe ryzyko jest nieuniknione, ale i tak opłacalne. A co do odpowiedzialności. Otóż, gdyby producenci wzięli na siebie ryzyko, to zaczęłoby się pandemonium walk o odszkodowania pod byle pretekstem. I to w gigantycznej wysokości! Służba zdrowia nie byłaby zainteresowana racjonalnym wyjaśnieniem komplikacji zdrowotnych. Wiele kłopotów nie wynikających ze szczepionki byłoby jej przypisywane, bo akurat czasowo się zbiegło szczepienie z inną chorobą czy wadą. By wypłacić takie (w 95% niesłuszne roszczenia) firmy musiałyby wycenić szczepionki bardzo wysoko. W ten sposób przeciętny pacjent dawałby zarabiać cwaniakom wyłudzającym odszkodowania. Tak ja to widzę. Gdy odpowiada służba zdrowia, zachowa się ona inaczej. Trzeba będzie naprawdę dowieść, że szkoda związana była z ubocznym działaniem szczepionki. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: niepoczytalnych nie zamykają 17.11.09, 03:20 or czy ty wiesz jaki był odsetek powikłań po tych szczepionkach, mówię o wczesnym etapie lata 60-70, dzisiejsze szczepionki to przy tamtych są superbezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JA wiem, a TY nie Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: 91.208.10.* 16.11.09, 07:40 oj nauczycielu jak ty się możesz anginą zarazić? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: niepoczytalnych nie zamykają 17.11.09, 03:21 drogą kropelkową, paciorkowiec tak się przenosi.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylas Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 15.11.09, 18:19 > Nic mnie nie obchodzi czy ty się zaszczepisz czy nie, i nie słyszałem żeby ktoś > komuś przystawiał pistolet do głowy albo zmuszał do szczepień. > Powtarzam: Należę do grupy ryzyka i chciałbym się zaszczepić, ale w obec > nej sytuacji nie mam takiej możliwości A mnie z kolei nic nie obchodzi, że Ty chcesz się zaszczepić! Chcesz? Proszę bardzo - kup sobie szczepionkę sam. Nie możesz, bo nie ma ich na rynku? To Twój problem. A ja nie życzę sobie, żeby to rząd za m.in. moje pieniądze kupował szczepionki którym nie ufam, bo "Ty chciałbyś się zaszczepić". Dodatkowo, ich proponowany sposób dystrybucji budzi mój głęboki sprzeciw. Jeżeli firmy farmaceutyczne nie chcą ich "rzucić do aptek", żeby każdy mógł sam zdecydować i ew. za własne pieniądze kupić - to nie. Zgoda na proponowane rozwiązanie (zakup _wyłącznie_ przez rządy) może być niebezpiecznym precedensem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marg Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: 91.145.140.* 15.11.09, 21:26 a ja należę do grupy wysokiego ryzyka i się nie zaszczepię Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 00:04 Mam w d...e co cię obchodzi a co nie. Ja też płacę podatki i ZUS i założę się że dużo większe od ciebie. Szczepionki przeciwko epidemii mają obowiązek zapewnić w całej EU rządy poszczególnych państw. A ty to możesz sobie nie ufać swojej żonie i się sprzeciwiać jej postępowaniu. Szczepionka należy się każdemu kto się chce zaszczepić, tak jak psu buda. A jeśli chodzi ci o niebezpieczny precedens to posłuchaj co teraz mówi Kopaczowa, MZ prowadzi negocjacje z producentami szczepionek niezatwierdzonych przez WHO. takiemu wyrobowi podejrzewam że zaufasz, jeśli tylko taka będzie oficjalna linia dotkniętych palcem bożym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 00:08 Gość portalu: sylas napisał(a): > A mnie z kolei nic nie obchodzi, że Ty chcesz się zaszczepić! Chcesz? Proszę ba > rdzo - kup sobie szczepionkę sam. Nie możesz, bo nie ma ich na rynku? To Twój p > roblem. A ja nie życzę sobie, żeby to rząd za m.in. moje pieniądze kupował szcz > epionki którym nie ufam, bo "Ty chciałbyś się zaszczepić". Dodatkowo, ich propo > nowany sposób dystrybucji budzi mój głęboki sprzeciw. Jeżeli firmy farmaceutycz > ne nie chcą ich "rzucić do aptek", żeby każdy mógł sam zdecydować i ew. za włas > ne pieniądze kupić - to nie. Zgoda na proponowane rozwiązanie (zakup _wyłącznie > _ przez rządy) może być niebezpiecznym precedensem. Mam w d...e co cię obchodzi a co nie. Ja też płacę podatki i ZUS i założę się że dużo większe od ciebie. Szczepionki przeciwko epidemii mają obowiązek zapewnić w całej EU rządy poszczególnych państw. A ty to możesz sobie nie ufać swojej żonie i się sprzeciwiać jej postępowaniu. Szczepionka należy się każdemu kto się chce zaszczepić, tak jak psu buda. A jeśli chodzi ci o niebezpieczny precedens to posłuchaj co teraz mówi Kopaczowa, MZ prowadzi negocjacje z producentami szczepionek niezatwierdzonych przez WHO. takiemu wyrobowi podejrzewam że zaufasz, jeśli tylko taka będzie oficjalna linia dotkniętych palcem bożym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ukipuki Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 18:20 ...nie pisze się "z kąd', tylko po prostu skąd! Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: 95.108.36.* 15.11.09, 22:57 pisze się także "spośród" a nie "z pośród" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:11 awitold napisała: > Panie niedowiary! > 1. W Szwecji rzeczywiscie zmarly cztery osoby po podanou sczepionki. Bzdura na resorach, powtarzana przez PO kemonów, a potem sami udawali że, tego nie mówili. Natomiast ty dalej to papugujesz, czyżbyś nie wiedział o zmianie oficjalnej propagandy. > 2. Na Ukrainie AH1N1 stanowi bardzo maly odsetek zachoriwan, A z kąd ty to wiesz ile procent zgonów na Ukrainie jest spwodowane wirusem AH1N1? problem > stanowia tam glownie zaniedbania w dziedzinie opieki medycznej i > ostra walka wyborcza. Wypisz, wymaluj obraz z Polski > 3. News z dzisiejszego poranka. W Czechach przebadano szczepionke na > AH1N1. Zamiast tgo wirusa, odkryto wirusa grypy, ale ptasiej. Gdzie ty to słyszałeś? Bo jakoś nie mogę znalezć takich informacji w necie A > moze, Panie niedowiary, chodzi o to, zeby upchnac frajerom towar > zalegajacy na magazynie? Ja po prostu chciałbym mieć wybór, i możliwość zadecydowania czy chcę się zaszczepić czy nie!!! A w tej chwili decyduje za mnie min. Kopać I jak by tego było mało, straszy w mediach (i przy pomocy dyżurnych propagandzistów na forach) że, umrę przez tą szczepionkę. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.bb.sky.com 15.11.09, 18:37 "Cała Europa się szczepi, myślisz że to są samobójcy? W EU uznano że ryzyko > powikłań wcale nie jest znaczące w stosunku do korzyści." Napisze z wlasnego doswiadczenia - osoby ktore byly za szepieniami kilka miesicy temu, powoli zaczynaja zmieniac zdanie. O efektach ubocznych w UK nie mowi sie duzo (wlasciwie wcale). Strona NHS podaje informacje: "Q: Is the vaccine safe? : Vaccines would not be licensed if they were considered unsafe. Both swine flu vaccines have been licensed." - zarejestrowane, bo nikt wprost nie napisz ze bezpieczne. Brytyjska prasa pisala ostatnio o pracownikach sluzby zdrowia - pomimo, iz zaproponowano im szczepionki, spora liczba odmowila. "One in three nurses say they will not be immunised against swine flu, despite being offered the vaccine as a priority to protect patients. Concerns about the vaccine’s safety and a perception that the infection is mild are among reasons that NHS staff gave for refusing to have the jab, a survey of nearly 1,500 staff found." Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:14 Gość portalu: Magda napisał(a): > Napisze z wlasnego doswiadczenia - osoby ktore byly za szepieniami > kilka miesicy temu, powoli zaczynaja zmieniac zdanie. A ja z własnego, osoby które poddały się tej propagandzie teraz zmieniają zdanie i chcą się szczepić Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: 91.145.140.* 15.11.09, 22:07 Ukrainę ze Szwecja chcesz zestawiać?? A gdzie Ty czlowieku zyjesz- z choinki sie zerwałeś? Jak juz porównujesz porównaj sobie poziom zycia, zarobków.. Polska przy Szwecji wypada kiepsko , a dla Ukraina ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 00:18 Gość portalu: ja napisał(a): > Ukrainę ze Szwecja chcesz zestawiać?? A gdzie Ty czlowieku zyjesz- z > choinki sie zerwałeś? Jak juz porównujesz porównaj sobie poziom > zycia, zarobków.. Polska przy Szwecji wypada kiepsko , a dla > Ukraina ??? Kto ci chce zestawiać Ukrainę ze Szwecją? Przeczytaj i spróbuj zrozumieć o co chodzi w poście, podpowiem ci; codzi o zachorowania w stosunku do szcepień Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: l Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 17:18 > Ja myślę że, żaden koncern nie chce dać wystarczającej łapówki > naszym decydentom i dla tego tak się min. zdrowia wstrzymuje z zakupem szczepio > nki. nie do wiary jaki jesteś naiwny albo głupi :) przecież ta łapówka została dana na poziomie róznych agend Europejskich które szczepionkę klepnęły a teraz usiłuje się wymusić na rządach poszczególnych państw jej zakup Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary Re: niepoczytalnych nie zamykają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:51 Gość portalu: l napisał(a): > nie do wiary jaki jesteś naiwny albo głupi :) > przecież ta łapówka została dana na poziomie róznych agend Europejskich które > szczepionkę klepnęły a teraz usiłuje się wymusić na rządach poszczególnych > państw jej zakup Skoro wiesz że, taka łapówa poszła, to można być pewnym że nie kupimy szczepionki Po prostu nie ma już łapówek dla PO A ci z kolei nie umieją niczego załatwiać bez łapówy. Odpowiedz Link Zgłoś
4v mechanizm jest prosty, acz skuteczny 15.11.09, 15:31 koncerny farmaceutyczne, podobnie jak np banki i koncerny energetyczne, mają w dupie dobro ludzi. one mają tylko i wyłącznie przynosić zysk, za wszelką cenę, oraz wyłącznie. sprzedaż szczepionek państwom jest opłacalna z kilku względów, prawnych, handlowych, biznesowych, fakt faktem trzeba najpierw "rozreklamować" chorobę, a w tym najlepsi są dziennikarze, których usługi są kupowane tak samo, jak bankowcy kupują ich usługi w przypadku reklamowania kredytów. lobby farmaceutyczne, podobnie jak paliwowe oraz bankowe, to największe wrzody na dupie współczesnego świata. niestety, są tak zyskowne i mają takie macki, że potrafią opłacić każdego, kto choć trochę chciałby ograniczyć ich szkodliwą patologiczną działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gtw nikt ci nie każe kupować lekarstw kajtusiu IP: *.150.171.2.csa-net.pl 15.11.09, 17:02 i nabijać kasy koncernom, zawsze możesz sobie przecież utrzeć ziólka z w mozdzierzu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Re: nikt ci nie każe kupować lekarstw kajtusiu IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 15.11.09, 18:44 Problem w tym misiu, że każą kupować. Nawet jeśli nie chcesz to złożyłeś się PRZYMUSOWO w postaci podatków. Ot, taka mała różnica dla tych co nie są idiotami. Poza tym, dłużej się żyje bez farmasyfu na wszelkie, nawet najbardziej banalne dolegliwości. Oczywiście pomijam wypadki ciężkie bo wiem że zaraz z nimi wyjedziesz próbując mnie ośmieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: nikt ci nie każe kupować lekarstw kajtusiu 15.11.09, 18:46 Czosnek i święcona woda na każdym rogu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Abeille Re: nikt ci nie każe kupować lekarstw kajtusiu IP: 85.222.87.* 15.11.09, 20:17 Kurcze, żadnej agencji rejestrującej leki nie wolno napisać, że lek jest bezpieczny, bo w myśl obecnej wiedzy i pewnej filozofii uważa się, że leku bezpiecznego nie ma, bo każda substancja czynna (a czesem też pomocnicza) produktu leczniczego u pewnych pacjentów powoduje działania niepożądane (po to się robi m.in. badania kliniczne, prosi się pacjentów o zgłaszanie działań niepożądanych), żeby produkty lecznicze były w miarę jak najbardziej bezpieczne. Wydaje mi się, że żadne państwo nie zarejestrowałoby szczepionki, gdyby okazało się, że jest mało skuteczna lub niesie ze sobą znaczne ryzyko działań niepożądanych. Mi się wydaje, że mimo wszystko ludzie powinni mieć wybór i powinni, jeżeli tego chcą móc się zaszczepić. Tak samo jak każdy z nas powinien mieć świadomość, że jeśli zachoruje państwo zapewni mu odpowiednie leki. Nie wiem czemu firmy farmaceutyczne są postrzegane jako jakieś zło konieczne i jako organizacje, które ludziom wciskają rzeczy zupełnie niepotrzebne. Owszem zdarzają się grube przekręty, jak np. sprawa z Vioxxem, ale kurcze ludzie chorowali, chorują i będą chorować, a firmy farmaceutyczne odpowiadają na zapotrzebowanie na leki. W dawnych czasach chodziło się do szamana i też mu się płaciło, co nie? A o wirusie grypy warto trochę sobie poczytać być może to wyjaśni, czemu tak ciężko zrobić szczepionkę - to też nie jest czyjaś złośliwość, tylko wirus jest niebywale zmienny i to jest źródło problemów. Co do rtęci, w kremach jest formaldehyd, a ludzie używają. Po coś ludzie wymyślili normy zawartości, co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
4v "Kajtusiu"... to żeś się popisał.... 15.11.09, 22:31 od razu widać, jak na Ciebie podziałało parę słów prawdy. lekarz? farmaceuta? czy inny związany z lobby? nie martw się. ja nie kupuję lekarstw. ziółka, żebyś wiedział. czosnek, cytryna, czarny bez, wszelkie owoce egzotyczne zawierające cenne enzymy, o których pewnie takie sarkastyczne indywiduum jak Ty nawet w życiu nie słyszało. albo słyszało, jak lekarze, ale tylko tym karmią swoją rodzinkę. pacjentów to już faszerują chemią, bo mają podpisaną umowę z kim trzeba. leki, "Kajtusiu"? a koncerny i kartele farmaceutyczne to produkują w ogóle jakieś LEKI? większość to parafarmaceutyki bez recepty, środki przeciwbólowe dla zniszczonych przez pracę i życie ludzi. albo ten cały szmelc leczący objawy a nie przyczyny gryp, katarów, kaszli.... to jest prawdziwa kasa dla pasibrzuchów. na reklamę wydają miliardy dolarów, na badania miliony. rząd wielkości mniej, "Kajtusiu". gó... wiesz, albo udajesz że nie wiesz, to zamilcz. albo głupiś, albo masz w tym finansowy interes. a sarkazmem to niewiele zdziałasz. czekam na rzeczowe argumenty. nie doczekam się, to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Może tak zakłady na przyszły sezon IP: 94.254.227.* 16.11.09, 00:45 Przeciaż nas już dawno ptasia grypa zabiła, więc o co ten zgiełk. A ciekawe od jakie zwierzęcia będziemy łapać za rok. Może by tak zakłady? Musi być to być jakieś popularne zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grypa Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: *.chello.pl 15.11.09, 22:11 Tylko w aptekach. Nie panikujcie. Nie sluchajcie podjudzaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: 91.145.140.* 15.11.09, 22:22 nie rozumiem tego krzyku o szczepionki - tak jakby państwo mialo je rozdawac wszystkim za darmo. A na to nie ma co liczyć - szczepienie nie figuruje w kalendarzu szczepien jako obowiązkowe - i zapewne nie będzie figurowało - podobnie jak szczepienie przeciwko tzw zwykłej grypie. (No chyba, że sie mylę - ale jeżli mialabym zobaczyć te szczepionke w kalendarzu - bylabym pewna, że ktoś jawnie wziął za to grubę kasę- a chyba taki odwazny sie nie znajdzie ). Więc na refundację nie ma co liczyć -przynajmniej dla tzw ogółu spoleczeństwa . Ciekawe ilu z tych krzykaczy żądnych szczepionki poleci do apteki i wyda na nią pieniądze. Część pewnie tak - zwlaszcza bardziej histerycznych - ale Ci moga się juz postarać - wszak granice są otwarte - zamiast tracić czas i energię na pomstowanie na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 16.11.09, 07:04 Rząd "liberałów" i zakupy państwowe, jakaś komedia. A swoją drogą ta grypa ma świetny marketing ... Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: fup ze szczepionką ? 16.11.09, 08:03 w Niemczech zmarł mężczyzna po zaszczepieniu sie przeciw H1N1 podają niemieckie media, w Danii mówi się o "szczepionkowym lobby", kraje mając kontrakty z firmami farmacetycznymi po ogłoszeniu tzw. PANDEMI przez światową organizcję zdrowia, zmuszone są kupować szczepionkę a tzw. eksperci od wirusa są opłacani przez te firmy, pewnie coś w tym nusi być !!! Niemcy szczepić się nie chcą, szczpionka zabroniona w Szwajcarii, Duńczcy są bardzo sceptyczni a w Polsce werbalny atak na minister zdrowia za to, iż nie chce zastosować czegoś co może mieć poważne konsekwencje dla zasczepionych Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: fup ze szczepionką ? 17.11.09, 00:26 gucio60 napisał: > w Niemczech zmarł mężczyzna po zaszczepieniu sie przeciw H1N1 podają > niemieckie media, W Holandii tez zmarla staruszka po zaszczepieniu. Tyle,z e zamiast szczepionki na swinska grype kilkunastu osobom z domu starcow wszczepiono insuline i dla kobieciny okazala sie ona zabojcza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: *.chello.pl 16.11.09, 08:47 Obejrzyjcie sobie: www.youtube.com/watch?v=AkykMa98Z_s&feature=related i to www.youtube.com/watch?v=giqxJOoyg80&NR=1 a decyzje o szczepieniu kazdy powinien podjemowac sam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekk13 Ta sprawa z pandemią śmierdzi. 16.11.09, 09:24 sara.ivona napisała: > dlaczego nie moga robić tego Polacy indywidualnie w Aptekach? Kto wie ile producent dał pod stołem WHO. Dzień po tym jak ogłoszono pandemie szczepionki zaczęto sprzedawać, a sprzedaje się tylko rządom, bo producent boi się pozwów. 72kg szczepionek było zarażonych wirusem świńskiej grypy. Szczepionke wynaleziono zaledwie w kilka miesięcy nie testowano na ludziach! Odpowiedz Link Zgłoś
sapalka1 Re: Ta sprawa z pandemią śmierdzi. 16.11.09, 09:33 Skąd masz te informacje? Są rozpowszechniane różne wiadomości, ale rzadko podawane jest konkretne źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sandra Re: Ta sprawa z pandemią śmierdzi. IP: 188.33.17.* 16.11.09, 09:47 A to dlatego że w obliczu epidemii Konstytucja RP gwarantuje Ci że rząd będzie się tym zajmował i zapewni obywatelom szczepionki lub leki... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ta sprawa z pandemią śmierdzi. 17.11.09, 16:01 jacekk13 napisał: >> Kto wie ile producent dał pod stołem WHO. A tobie ile dali za sianie paniki? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs to jest jego sprawa, 16.11.09, 15:59 jak jestem ubezpieczona dlaczego ma robic takie ryzyko, jak kupisz sam jetes za to odpowiedzialny, epidemia nie jest w naszych czasach naszym problebem, Odpowiedz Link Zgłoś
marianka.pl Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 17.11.09, 00:31 Popieram, zero litości dla ekipy rządzącej, widzę w was. Zauważcie chcielibyście tylko brać, a coś od siebie? Przecież dziura budżetowa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rkwiatek123 Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 17.11.09, 04:38 Ludzie, zapomnijcie co Wam wmawiano o szczepionkach. One dzialaja dokladnie odwrotnie niz nas przekonuja w oficjalnych mediach na calym swiecie. Prosze zapoznajcie sie co mowia odwazni doktorzy. Warto przeczytac www.brainguardmd.com. Jest to po angielsku. Mozna tez browsowac w google, polecam haslo dr Andrew Moulden autism , vaccines (czyli szczepionki). Byc moze jest cos po polsku, ale kto moze niech douczy sie nowego. Ja tez kiedys szczepilem dzieci, teraz zaluje, ze nie mialem wiedzy jaka mozna zdobyc chociazby odwiedzajac strone www.brainguardmd.com Jest tam wiele waznych linkow. Naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmena Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 17.11.09, 15:12 Ja tez kiedys szczepilem dzieci, > teraz zaluje, A ja zaluje, ze kiedys nie szczepiono. Mam pasierbice chora na WZW. Czeka na przeszczep watroby. Mozna > tez browsowac w google i stac carą na cornerze Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 17.11.09, 15:41 > tez browsowac w google, polecam haslo dr Andrew Moulden Dobrze, ze nie dr. Mengele :( Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z bo mafiofirmy nie chca za nie odpowiadac, 17.11.09, 09:37 a trzeba oczekiwac ze beda setki tysiecy opoznionych ofiar tych szczepionek. firmy chca, zeby spoleczenstwo bralo na siebie utrzymywanie szczepionkowych kalek, a one tylko zakasuja za nie miliardy. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z WHO i farma-mafie planowaly pandemie juz w 2006 17.11.09, 09:39 jak i masowqe szczepienia calej ludzkosci. sa na to dokumenty. Teraz realizuja swoj plan z opoznienniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: potatos Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: 80.240.162.* 17.11.09, 13:28 DLATEGO ,ZE MA NASZA KASe!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
your-beta Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 17.11.09, 15:29 Ja mieszkam w UK. Tu wiele osob choruje lub chorowalo na swiska grype, ale nigdy paniki nie bylo, no moze w szkolach, ale tu w oswiacie jest panika przy 5 cm sniegu:) kilku moich znajomych zlapalo grype, ale sami stwierdzili , ze moze troche silniejsza jest ale bez przesady. Za to kobiety w ciazy sie nie chca szczepic , bo szczepionki wszystkich firm nie maja dokonczonych badan na powiklania po zazyciu. Jesli zas byly przypadki smiertelne to u osob juz powaznie chorych na co innego lub majacych bardzo niska odpornosc. Takze bez przesady z panika, bo na zwykla grype umiera w PL o wiele wiecej ludzi niz potencjalnie na swinska. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 17.11.09, 15:39 > Takze bez przesady z panika, bo na zwykla grype umiera w PL o wiele > wiecej ludzi niz potencjalnie na swinska. Mylisz sie, jeszcze nie ma statystyk na ten temat. Tradycyjna grypa trwa od grudnia do lutego, meksykanska zaczela sie juz we wrzesniu. Do zamkniecia statystyk i mozliwosci porownania skutkow pozostalo wiec jeszcze kilka miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brrr PO to zaraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 22:46 I co PO-matołki? zadowoleni z siebie, że pomogliście nie kupić szczepionki? Dzięki waszej "PANI MINISTER" i wam mamy epidemię podobną do tej na Ukrainie. Liczcie dobrze chorych i ofiary śmiertelne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jm Re: PO to zaraza IP: 91.145.140.* 17.11.09, 23:29 Liczymy i co z tego? Mogłabym przedstawic statystyki porównawcze - zapadalności, zachorowalności, zgonów ( na tzw zwykłą grype zgony zawsze były, sa i bedą) i co z tego.. statystyki maja to do siebie, że mozna je dowolnie interpretowac i zestawiać.. Chociazby porównanie obecnej fali grypy do grypy ubieglorocznej w tym samym czasie. Teraz kto żyw - kichnie , kaszlnie,pierdnie - biegnie do lekarza -bo może świńska grypa (a normalnie chodził kaszlący , brał paracetamol zakupiony w aptece, w osteczności dwa dni przelezał na tzw domowym leczeniu - bo trzeba pracować ) - lekarze z kolei w obawie o własna d.. zgłaszaja wszystko co wydaje się podejrzane jako podejrzenie grypy .. Wszyscy którzy mają do czynienia ze zgłaszalnoscią chorób zakaźnych wiedza jak to wyglada na codzien - jak trudno w normalnej sytuacji (nie pandemicznej gdzie media rozdmuchuja co sie da) wyegzekwowac zgłaszalność.. No i spirala sie nakręca... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: PO to zaraza 18.11.09, 13:31 Gość portalu: jm napisał(a): > Liczymy i co z tego? Mogłabym przedstawic statystyki porównawcze - Klamiesz. Nie mozesz przedstawic zadnych statystyk poniewaz okres wystepowania meksykanskiej grypy na razie jest nieporownywalny z okresem wystepowania zwyklej grypy. Poczekaj ze swoimi wywodami do marca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: PO to zaraza IP: 91.145.140.* 18.11.09, 20:18 Nie kłamie pisze jak jest. Piszę o naszej rodzimej grypie - mozna porównywać dzień po dniu to co jest zglaszane dzisiaj - a to co bylo zgłaszane na taki sam dzien ubieglego roku i ubiegłego i jeszcze ubiegłego . Można porównywac dane na marzec, czerwiec, poczatek roku czy koniec. To nawet ciekawe zajęcie:-) - dla ciebie to zwykłe wywody. Media tez podaja liczbę ogolną - z czego jedynie prawdopodobnie wyodrębnia sie procent grypy tzw swińskiej - bo przeciez testy nie sa w powszechnym użyciu, żeby mozna bylo zróżnicować na 100%. Takie raporty sa sporzadzane codziennie - oczywiscie na podstawie zgłaszalnosci - stąd spokojnie mozna porównywać. Oczywiście jeszcze istnieje termin przypadki potwierdzone i nie potwierdzone. Ale tak naprawde nikt nie robi testów na zwykłą grypy więc wiadomo - objawy mozna uznać za grype, albo inną infekcje wirusową. .A w przypadku grypy ah1n1 - jak jest z testami wiadomo... Tak naprawde w pełni diagnozowane sa przypadki z ciężkim przebiegiem. Bo zwykłe testy tez moga dawac wyniki falszywie dodatnie lub fałszywie ujemne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brr Re: PO to zaraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 21:04 >Gość portalu: m napisał(a): >Nie kłamie pisze jak jest. Piszę o naszej rodzimej grypie - mozna >porównywać dzień po dniu to co jest zglaszane dzisiaj - a to co >bylo zgłaszane na taki sam dzien ubieglego roku i ubiegłego .i >jeszcze ubiegłego . Można porównywac dane na marzec, czerwiec, >poczatek roku czy koniec. No właśnie, przecież to proste, porównaj zachorowania z 2007r. i roku 2008 w analogicznym okresie i wyjdzie ci jakaś średnia która powinna być taka sama w tym roku. a ta cała nadwyżka zachorowalności na grypę w 2009, to zachorowania na AH1N1 Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: PO to zaraza 18.11.09, 21:06 Gość portalu: m napisał(a): > Nie kłamie pisze jak jest Zrozum wreszcie, ze "rodzima grypa" zacznie sie dopiero w grudniu i bedzie trwala do konca lutego. Meksykanska grypa zaczela sie we wrzesniu. Masz jakiekolwiek statystyki na temat zwyklej grypy z wrzesnia? Nastepnym razem troche pomysl zanim zaczniesz bzdury pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jm Re: PO to zaraza IP: 91.145.140.* 19.11.09, 10:05 gdyby to bylo aż takie proste to nie potrzebni byliby epidemiolodzy bo kazdy by wiedzial, ze infekcja która zacznie sie np 1 grudnia to grypa - a 1 wrzesnia - to nie to . W tej chwili kiedy swiat stał sie globalna wioską, a zmiany klimatyczne sa widoczne gołym okiem, nie wspomne juz o innych czynnikach pewne rzeczy nie sa aż tak przewidywalne, a przesunięcia "pików" czyli zwyżek zachorowań sie zdarzają . Oczywiście rytm jest podobny - a prawidlowoscią jest to, ze jeżeli zbyt długo nie ma znaczacej zwyzki zachorowań - to odezwą sie za jakis czas ze ze zwiekszona energia- stad lata "chudsze" i "bogatsze" w grypę. Ja to doskonale rozumiem - bo dla mnie to codzienność - dla laika moze to byc mniej oczywiste. Przerabialiśmy juz różne historie - idaca do nas zza wschodu cholere, "wąglik" pod postacią pęknietej torebki z maką, prasią grype no i teraz ah1n1 o jest teraz. Z kazdym razem szum medialny, dezinformacja, panika i co tu ukrywać strach u osób które bezposrednio z tym muszą pracować - bo pomimo wiedzy, czlowiek jest istota podejrzliwą. Ps. A kazdy przypadek grypy, czy to z września czy czerwca jeżeli (sic!) zostal zgłoszony to figuruje w statystykach - nikt go nie wykreslił. A zgłaszalnośc jest taka jaka jest.. I tyle .. Ty masz swój pogląd, ja swoja wiedzę i przy tym pozostańmy, ja nie oceniam Twoich wypowiedzi jako bzdury i nie zarzucam kłamstw, ale chyba nieco się różnimy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: livia Re: PO to zaraza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 12:57 ha ha ha co jak co, ale gdyby zawsze byla taka zglaszalność jak teraz!!! lekarze sie ruszyli! a i tak najbardziej wiarygodne dane to te potwierdzone przypadki, a potwierdzane sa tylko poważne - szpitalne. Reszta to czysty probabilizm Odpowiedz Link Zgłoś
margolka68 Re: PO to zaraza 19.11.09, 21:18 o czyzby ktoś z branzy??;-)) a jak Ci sie podoba termin: absencja;- ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: PO to zaraza 19.11.09, 15:16 > W tej chwili kiedy swiat stał > sie globalna wioską, a zmiany klimatyczne sa widoczne gołym okiem, > nie wspomne juz o innych czynnikach.... Sam widzisz, ze ocieplenie jeszcze bardziej opozni nadejscie "zwyklej" grypy, wiec na statystyki porownawcze jeszcze dluzej poczekamy :p > swój pogląd, ja swoja wiedzę i przy tym pozostańmy, ja nie oceniam > Twoich wypowiedzi jako bzdury i nie zarzucam kłamstw, ale chyba > nieco się różnimy Nie pogniewam sie jezeli potrafisz udowodnic, ze klamie, lub bzdurze. Faktycznie sie roznimy. Ty piszesz, ze masz wiedze, a ja ja mam :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
margolka68 Re: PO to zaraza 19.11.09, 21:14 jakas ograniczona ta wiedza - bo przecież dane z września już są w kazdej sse , tak samo z października, a na dzień dzisiejszy takie dane sa zbierane codziennie, no ale przeciez wiesz-; Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: PO to zaraza 19.11.09, 21:37 margolka68 napisała: > jakas ograniczona ta wiedza - bo przecież dane z września już są w > kazdej sse , tak samo z października, a na dzień dzisiejszy takie > dane sa zbierane codziennie, no ale przeciez wiesz-; Dane z wrzesnia ubieglego roku na temat zwyklej grypy? Tak, ilosc zachorowan rowna sie ZERO. Czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
margolka68 Re: PO to zaraza 19.11.09, 21:36 zajrzj na strony pzh tam masz porównaie zapadalności od wrzesnia- człowiek wie co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
margolka68 Re: PO to zaraza 19.11.09, 21:54 oczywiscie w stosunku do lat ubiegłych - zera to tam we wrzesniu nie widać. oj cos ta wiedza szwankuje , a i doswiadczenie chyba tez niehalo Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: PO to zaraza 19.11.09, 23:34 margolka68 napisała: > zajrzj na strony pzh tam masz porównaie zapadalności od wrzesnia- > człowiek wie co pisze Dopiero jak ktos prawie umiera robia testy :( Te statystyki nie pokazuja stosunku zwykle grypy do meksykanskej. BTW nastepnym razem podawaj link :p Odpowiedz Link Zgłoś
margolka68 Re: PO to zaraza 20.11.09, 10:51 pies.na.czarnych napisała: > margolka68 napisała: > > > zajrzj na strony pzh tam masz porównaie zapadalności od wrzesnia- > > człowiek wie co pisze > > Dopiero jak ktos prawie umiera robia testy :( > Te statystyki nie pokazuja stosunku zwykle grypy do meksykanskej. > BTW nastepnym razem podawaj link :p > czlowieku, czyżbys sam cierpial na analfabetyzm funkcjonalny???- bo innym zarzucasz niezrozumienie tematu, a przecież sam pisałeś o tzw zwyklej grypie we wrześniu ubieglego roku.. a wiec napisalam Ci, że takowe zachorowania były we wrzesniu, a Ty upieraleś się, że nie. Jeżeli rzeczywiście masz taka wiedzę, to wiesz co to jest pzh i dojdziesz do danych bez linku - przecież to oczywiste. A ludzie wczesniej dokladnie pisali- ze statystyki pokazują tylko dane na podstawie zglaszalności, a testy nie sa w powszechnym uzyciu - dotyczy to zarówno grypy sezonowej jak i ah1n1 (nikt tu u mnie nie uzywa terminu meksykanka - czy grypa meksykańska - ale to na marginesie) . Więc tak naprawde pewne są jedynie te przypadki które są w pełni laboratoryjnie zdiagnozowane - a nie tylko na podstawie objawów - niezaleznie od rodzaju grypy . Ale tego nie bedę tu wyjasniac - bo ktoś juz to wyjaśnial wyżej - dość dokładnie - co ma równiez (oprócz rzeczywistego wzrostu zachorowań) wpływ na wzrost statystyk. Dla fachowca jest to tak jasne, że nie wymaga wyjaśniania - więc nie rozumiem o co Ci chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Normalna Re: PO to zaraza IP: 217.153.76.* 18.11.09, 12:48 brrr napisał(a): mamy epidemię > podobną do tej na Ukrainie. No to niezłe ci już spustoszenie w głowie media narobiły.. Swoją drogą o to im chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brr Re: PO to zaraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 20:54 Gość portalu: Normalna napisał(a): > No to niezłe ci już spustoszenie w głowie media narobiły.. > > Swoją drogą o to im chodziło. No nie!!!!!! ty jesteś "normalna"? Chyba tylko wśród PO-kręconych. Pisząc coś takiego, to powinnaś dodać, że twoja normalność też jest dotknięta palcem bożym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Normalna Re: PO to zaraza IP: 217.153.76.* 19.11.09, 08:42 Gość portalu: brr napisał(a): > No nie!!!!!! > ty jesteś "normalna"? Ja? Jestem całkowicie normalna.. Spokojnie podchodzę do medialnej histerii. To ty jak widać stałeś się odealnym obiektem manipulacji. Wystarczy, że jakiś portal poda ci, że przedwczoraj zmarł ktoś z Pomorza, wczoraj nie odratowali jakiegoś z Pomorza, dzisiaj na OIOMIE w Pcimiu walczy ktoś o przeżycie, okraszą te pięć przypadków na krzyż dramatycznym i nic nie znaczącym "liczba chorych w całym kraju rośnie lawinowo" ty piszesz, że mamy pandemię jak na Ukrainie? Czy jak ci dzis napiszą, że mamy na dzień dzisiejszy 1,5 mln chorych też uwierzysz? Nie rozumiesz ze jest to celowo nakręcana spirala? Tak łatwo tobą manipulować? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brr Re: PO to zaraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 23:05 > No to niezłe ci już spustoszenie w głowie media narobiły.. > > Swoją drogą o to im chodziło. I ty się uważasz za normalną? Chyba tylko wśród swoich (PO-matołów) twoja normalność niechybnie też została dotknięta palcem bożym Odpowiedz Link Zgłoś
your-beta Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 17.11.09, 23:39 ok co do swinskiej grypy to przypuszczenia ale ja znalam 2 osoby ktore zmarly w wyniku powiklan po zwyklej grypie, na swinska chorowalo 9 znajomych - wszyscy zyja i sie dobrze maja. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z jedyne rozwiazanie to szcepionka do aptek i wolny 17.11.09, 23:35 wybor. panstwo moze nawet zwrocic ochotnikom, ale odpowiedzialnosc za zgony i ciezkie trwale okaleczenia MUSI spoczywac tylko i wylacznie na producentach. Takie sa prawa milosciwie nam panujacegio kapitaklizmu . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: jedyne rozwiazanie to szcepionka do aptek i w IP: 91.145.140.* 18.11.09, 00:11 tez tak uważam... bo co- wcisnę cokolwiek - i umywam recę??? bo ktos inny odpowie? dla mnie logicznym jest że za mój wyrób odpowiedam ja a nie mój sasiad ktory to bedzie sprzedawać/ odawać? ale to na marginsie.. wracając do szczepionki.. powiem wprost - nie mam zaufania do szczepionek wprowadzanych ad hoc... Korzystajac z wiedzy zawodowej nauczylam się, aby np swojemu dziecku podawać , szczepionki sprawdzone i stosowane przez wiele lat. Nawet przy szczepieniach obowiązkowych- dawałam to co uznawałam za stosowne (oczywiscie po zasięgnięciu opini - i oczywiście jezlei bylo trzeba po zakupienie ) a nie to co darmowo oferowała poradnia( bo bylo "rządowoprzydziałowe"). Okazało sie, ze mialam racje bo szczepionki znikały z rynku - bo były wycofywane-bo nagle stwarzały zagrożenie, bo.. Tyle, że ja miałam mozliwości i dopytania mądrzejszych od siebie i zakupienia czegoś lepszego. Gorzej z osobami, ktore nie wiedzą, czy ślepo wierzą. Na dzień dzisiejszy - nie wiem czy się zaszczepię - pomimo grupy ryzyka- tym bardziej nie wiem czy zdecyduje się zaszczepić swoje dziecko. najnormalniej jak zwykły czlowiek sie boje zarówno szczepienia jak i samej powiklanej (sic!) takiej czy innej grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Re: jedyne rozwiazanie to szcepionka do aptek i w 18.11.09, 00:31 kazdy sie boi, to naturalne, bo nie wiemy z czym mamy do czynienia. na razie wyglada, ze wszyscy ktorzy umarli, mieli inne powazne problemy zdrowotne, wiec ten wirus mogl nie miec wiekszego znaczenia w ich zgonach. A jedna ze zmarlych osob nie miala tego wirusa. Wiemy tez, ze zdrowi ludzie na ogol nie choruja ciezko na te grype, wiec najwazniejsze trzymac sie w zdrowiu i unikac tlumow, to samo tyczy dziecka. warto codziennie wieczorem cala rodzica jesc czosnek (dorosli po dwa zabki, dziecko po jednym), pic herbate z miodem, a w razie powazniejszech chorby isc do lekarza czy szpitala. Nie ma zadnych dowodow, ze ta szczepionka chroni przed swinska grypa, bo w USA wlasnie po szczepieniach nagle z tysiecy zrobily sie miliony chorych. Polska powinna miec wlasna firme panstwowa produkujaca bezpieczne szczepionki, ktorym moglibysmy zaufac. Nie mamy pojecia co jest w importowanych szczepionkach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bubal Re: jedyne rozwiazanie to szcepionka do aptek i w IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.09, 02:32 1a-z napisał: Polska powinna miec wlasna firme panstwowa > produkujaca bezpieczne szczepionki, ktorym moglibysmy zaufac. Nie mamy pojecia co jest w importowanych szczepionkach. " Hmmm..., a jakim autem jezdzisz? polskiej produkcji?, bo UFASZ? Ha! No napewno ojczystej produkcji (ale jakiej:-)?), masz racje, bo nie wiadomo jak te z importu funkcjonuja:-)))))))), podejrzane te mercedesy i te BMW:-))))bo z importu:-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bubal Re: jedyne rozwiazanie to szcepionka do aptek i w IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.09, 02:41 ach i jeszcze jedno (dla zainteresowanych), za skutki uboczne odpowiada w 100%-tach producent. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: jedyne rozwiazanie to szcepionka do aptek i w 18.11.09, 13:38 Gość portalu: bubal napisał(a): > ach i jeszcze jedno (dla zainteresowanych), za skutki uboczne odpowiada w > 100%-tach producent. Oczywiscie. W procesach z wiazanych z zachorowaniami na raka spowodowanymi paleniem papierosow nie powolywano kioskarzy. Tu niektorzy w razie draki chcieliby powolywac aptekarzy :p Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: jedyne rozwiazanie to szcepionka do aptek i w 18.11.09, 13:34 > 1a-z napisał: > Polska powinna miec wlasna firme panstwowa > > produkujaca bezpieczne szczepionki, ktorym moglibysmy zaufac. Nie mamy po > jecia > co jest w importowanych szczepionkach. " "Trza bylo" komuny nie obalac to mialbys wszystko panstwowe :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 19.11.09, 15:23 sara.ivona napisała: > dlaczego nie moga robić tego Polacy indywidualnie w Aptekach? Stac ich na kupno patentu? Jezeli tak to moga produkaowac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bubal Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.09, 18:54 Spotykaja sie; lew, niedzwiedz i sminia. Lew mowi: "jak ja zarycze, to cala dzungla ucieka" Niedzwiedz mowi:" jak ja zarycze, to caly las ucieka" Swinia; "a ja..., wystrarczy, ze kichne i caly swiat przedemna drzy" Odpowiedz Link Zgłoś
smsy1 Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? 20.11.09, 21:27 Wystarczy dobrze zadbać o odporność, wzmocnić ją i ogólnie grypa może nas ominąć, lub mieć łagodny przebieg. Osobiście polecam bo sam łykam lux vitale, zresztą głośno o tym w necie. Kolejny sezon jestem ogólni e zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bubal Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.09, 02:42 porozmawiamy pod koniec grudnia madralo, zadne mixtury de LUX tobie nie pomoga.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaaa Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: 196.221.129.* 22.11.09, 05:29 Ból głowy, jakiś inny ból... Nie bierzcie żadnych prochów! Ja, jako dziecko przeszłam różyczkę, ospę i kilka innych dziecięcych chorób, o których już nie pamiętam. Później nie chorowałam w ogóle. No prawie... Nigdy nie brałam leków. Jako dziecko wypluwałam lekarstwa i zakopywałam w ziemi w kwiatku obok łóżka. Nie wiem, jak kwiatek się ma, ale ja mam ponad lat 30 i żadne choróbska mnie nie biorą. Poza jednym wyjątkiem: 5 lat temu zachorowałam na anginę. Nie wzięłam ani jednej z tabletek przepisanych przez lekarza (antybiotyk). Wypijałam litry wody mineralnej, niegazowanej z wyciskanym sokiem z cytryny/lemonki, i w bólu poszłam spać. Obudziłam się po prawie 40 godz. snu - ZDROWA! Obserwując znajomych, rodzinę, uzależnionych od leków jakichkolwiek, w jakichkolwiek okolicznościach, mogę stwierdzić, że to narkotyki wyniszczające organizm ludzki. Pomagają w jednym, uzależniają od komfortu z drugiej strony. Gdybym była właścicielem firmy farmaceutycznej, pewnie też robiłabym wszystko, żeby ludzie chorowali;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaab Re: dlaczego to rząd ma kupowac szczepionkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 23:38 A ja choruje na raka, gruzlicę i hiv, a traz mam objawy jeszcze świńskiej grypy, dobrze że was posłuchałem i sie nie zaszczepiłem chociaż mogłem. Jak przeżyję to holerstwo to już będe uodporniony na prawie 100% chorób Odpowiedz Link Zgłoś