Dodaj do ulubionych

No i mamy juz 36 zgonow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 23:55
Tyle, ze nie nie pisza juz, ze zchorowani byli. Szesciolatek, siedmiolatek, dwudziestokilkulatek...
Wiecie czym rozni sie TA grypa od sezonowej? Na powiklania po sezonowej umierali ludzie starzy(glownie), na Ah1n1 umierja ludzie mlodzi. I wcale niezchorowani.
A nasze wladze i media kochane milcza... Polska jest totalnie nie przygotowana do walki ze swinska grypa. Niestety. Testy powinni robic kazdemu w przychodni, ale lekarze ich nie maja. Wiec powiedzieli, ze testy sa nieskuteczne. I tak po koleji ze wszystkim.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doktorek Re: No i mamy juz 36 zgonow IP: 109.79.85.* 04.12.09, 03:01
      Przestań siać panikę i głupoty wypisywać...
      • Gość: Madrosek Re: No i mamy juz 36 zgonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 08:35
        Nie sieje paniki, stwierdzam fakty. Jak rowniez fakty sa takie, ze wielu ludzi rzeczywiscie przechodzi te grype lagodnie. Tak tez na szczescie bywa.
        Mam nadzieje, ze takie posty przyczynia sie do tego, ze czesc chorych szybciej zglosi sie do lekarza i pozostanie w domach, a nie bedzie zarazala innych.
        • kasia2511 Re: No i mamy juz 36 zgonow 04.12.09, 08:56
          a mnie ciekawi dlaczego media tak zamilkły ,nic już nie podają czy nowi chorują
          ,czy ktoś zmarł ,nie mówię o panice ale o normalnych informacjach
          • Gość: z Re: No i mamy juz 36 zgonow IP: *.punkt.opole.pl 04.12.09, 11:06
            A ja się cieszę, że wreszcie zamilkli. Śmierć towarzyszy życiu od
            zawsze, a ciągłe przypominanie o niej i straszenie wirusami może
            człowieka do grobu prędzej wpędzić niż świński wirus.
          • Gość: s Re: No i mamy juz 36 zgonow IP: 62.233.200.* 04.12.09, 11:19
            A mnie ciekawi, dlaczego nie ma nic o zgonach w związku z grypa
            sezonową. Właściwie to mnie nie ciekawi, bo wiem - dla mediów to
            żaden news nie jest.
            • kzet69 Re: No i mamy juz 36 zgonow 04.12.09, 17:35
              może dlatego: "Dane dotyczące zgonów z powodu grypy (za Narodowym
              Instytutem Zdrowia) wskazują, że: w 2005 r. z powodu grypy zmarły 52
              osoby, 2006 - sześć, 2007 - 18.

wyborcza.pl/1,91446,7324919,MZ__jestesmy_przygotowani_do_leczenia_ciezkich_przypadkow.html

Po prosru w tej chwili w Polsce praktycznie grypy sezonowej nie ma
    • Gość: H&M Re: No i mamy juz 36 zgonow IP: *.aster.pl 04.12.09, 11:32
      Testy powinni robic kazdemu w przychodni,ale lekarze ich nie maja. Wiec powiedzieli, ze testy sa nieskuteczne

NIGDZIE na świecie nie robi się testów na grypę każdemu.
    • Gość: tamisru Re: No i mamy juz 36 zgonow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.09, 11:51
      Za to w tym samym czasie na powikłania po sezonówce zmarło 5 razy
      tyle osób. Daj spokój człowieku ten temat nawet już pismakom się
      znudził.
      • Gość: Madrosek Re: No i mamy juz 36 zgonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 13:07
        Zalozmy, ze jest tak jka mowisz. Ale ile lat mieli Ci, ktorzy zmarli na powiklania po sezonowej? 27, 6, 32? Watpie.
      • kzet69 Re: No i mamy juz 36 zgonow 04.12.09, 17:36
        > Za to w tym samym czasie na powikłania po sezonówce zmarło 5 razy
        > tyle osób
        skąd te dane? podaj link!
        • Gość: Karol Re: No i mamy juz 36 zgonow IP: 89.19.80.* 05.12.09, 04:37
          Pewnie chodziło o to,ze z powodu zwykłej grypy w poprzednich latach zginęło 5 razy więcej osób jak z powodu świńskiej w tym roku,a nikt
          cyrków nie robił, Koncerny farmaceutyczne chciały zarobić i
          zarobiły,(Ameryka tez wyszła z kryzysu a o to chodziło, dobrze ,że P
          Kopacz nie dała się w to wciągnąć ,bo dopiero by Polska podupadła
          czego by Kaczory chcieli ale P. ministerza mądra się okazała) nawet
          do tego doszło,iż ludzie woleli leczyć grypę Tamilu, chociaż po nim ,
          można mieć np.zapalenie płuc i o ile mi wiadomo każda z osób które
          zmarły nie zmarły w wyniku grypy a raczej na powikłania po grypie(a
          może po Tamiflu) na ciężką niewydolność płuc. Ale fak, wszyscy
          prychajacy powinni zostać w domu a nie zarażać innych! Takich
          kasłaczy, psikaczy i pociągaczy nie powinno sie wpuszczać do
          autobusów,zakładów pracy, przedszkoli i szkół i o tym warto mówić...
          • morekac Re: No i mamy juz 36 zgonow 06.12.09, 01:58
            Ale ten sezon jeszcze się nie skończył...
            • ollaboga77 Re: No i mamy juz 36 zgonow 06.12.09, 10:03
              sezon na śmierć pogrypową! fakt, jeszcze wielu z nas umrze!
              • polakwalczy Wedlug WHO 600 osob zmarlo na ah1n1 w Polsce 06.12.09, 10:33
                Ponad 600 osob zmarlo na ah1n1 w Polsce według szacunkow WHO.
                W Polsce nie przeprowadza sie testow na ah1n1 w zwłokach ofiar i
                dlatego ponad 90% ofiar nie jest uwględniane w statystykach
                ministerstwa zdrowia. Na te klamstwa zwrocil uwage rzecznik praw
                obywatelskich i jest to jednym z puntow doniesienia do prokuratury o
                przestępstwach psychopatki kopacz
                • polakwalczy Dlaczego Kopacz odebrala mi obywatelskie prawo.... 06.12.09, 10:43
                  .... do zakupu szczepionki ah1n1 ną terenie Polski?
                  Takie brutalne deptanie wolnosci obywatelskiej ludzi, ktorzy chcą
                  szczepionką chronic swe rodziny i siebie przed choroba to TERRORYZM
                  PANSTWOWY uosabiany przez ludobojczynię Kopacz.
                  Ci co nie chcą sie szczepic niech idą do diabla ,ale wara od mojej
                  wolnosci.
                  • polakwalczy 90% wirusow grypowych teraz w Europie to ah1n1 06.12.09, 10:49
                    A więc czemu ludobojczyni kopacz zabrania sie szczepic przed
                    krążącym obecnie ah1n1 a wmawia nam szczepienie przeciwko grypie
                    sezonowej? W Polsce obecnie na ah1n1 choruje cwierc miliona ludzi
                    -------------------------------
                    Kopacz do domu wariatow
                  • magda.only Re: Dlaczego Kopacz odebrala mi obywatelskie praw 06.12.09, 12:55
                    polakwalczy napisał:

> .... do zakupu szczepionki ah1n1 ną terenie Polski?
                    > Takie brutalne deptanie wolnosci obywatelskiej ludzi, ktorzy chcą
                    > szczepionką chronic swe rodziny i siebie przed choroba to TERRORYZM
                    > PANSTWOWY uosabiany przez ludobojczynię Kopacz.
                    > Ci co nie chcą sie szczepic niech idą do diabla ,ale wara od mojej
                    > wolnosci.

Ty jestes raczej ubezwlasnowolniony:D Gdaczesz i nic z tego nie wynika.Przyjedz do mnie do Szwecji,zadbam,zebys dostal 10 wkluc:P moze sie uciszysz na amen:/

• polakwalczy Re: Dlaczego Kopacz odebrala mi obywatelskie praw 06.12.09, 13:32
                      W Szwecji jak i w reszcie krajow EU obywatel korzysta ze swych
                      podstawowych praw obywatelskich i ma wolnosc szczepienia się przecw
                      ah1n1. Tylko Polakow , psychopatka Kopacz zniewoliła jak
                      bydło ,zabraniająć prawa do szczepien przeciw ah1n1.
                      ----------------------------
                      wywieżc na taczkach morderczynie Kopacz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka