olomanolo 24.07.02, 16:25 Na dobry poczatek Koszac trawe w Chrzebrzeszynie Rolnik ucia sie w moszyne Skutek byl niebyle jaki Jadra wpadly mu w waciaki no ciekawe czy wypali... olo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwt Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 24.07.02, 19:02 Pewna pani z Bielska rodem, Kłopotała się rozwodem... W lecie była na Klimczoku spotkała tam chłopa z kosą w oku Ten ci z lekka trochę krwawił, ale chętnie ją zabawił... Morał płynie zatem taki: Nie chodź babo z chłopem w krzaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaFik Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 16:18 No więc z tej racji, że śmiesznie pisać nie umię - postanowiłem napisać coś na poważnie. Więc sprawa jest poważna. W tytule tego wątku pisze wyraźnie: Limieryki (dlaczego z wielkiej litery???). Niestety nikt tego typu wiersza nie popełnił. Są owszem piękne, intelignete i z pointą, ale by limeryk był limerykiem musi spełniać następującą cezurę: rym A - A - B - B - A. Czyli po kolei rym pierwszy (A) musi pasować do rymu w drugiej i piątej linii, natomiast wers drugi ma rymować się z wierszem trzecim. Wtedy mamy do czynienia z limerykiem. Tymczasem widzę tutaj kilka strof rymowanych, a nawet cosik na wzór ballady. Koniec wykładu. Rzymianie mówi: Verba docent, exampla trohunt (Słowa uczą, przykłady pociągają, a więc do dzieła): Pewien facet pod Krakowem Który wódkę grzał za rogiem I spożywał inne płyny Poznał wczoraj dwie dziewczyny I od razu stał się... bogiem ;-)))))))))))) Koniec cytatu ;-) Wierny student prof. Kulawika - najlepszego w polsce specjalisty od poetyki. MaFik, co go zaraz cosik trafi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaFik Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 16:19 No więc z tej racji, że śmiesznie pisać nie umię - postanowiłem napisać coś na poważnie. Więc sprawa jest poważna. W tytule tego wątku pisze wyraźnie: Limieryki (dlaczego z wielkiej litery???). Niestety nikt tego typu wiersza nie popełnił. Są owszem piękne, intelignete i z pointą, ale by limeryk był limerykiem musi spełniać następującą cezurę: rym A - A - B - B - A. Czyli po kolei rym pierwszy (A) musi pasować do rymu w drugiej i piątej linii, natomiast wers drugi ma rymować się z wierszem trzecim. Wtedy mamy do czynienia z limerykiem. Tymczasem widzę tutaj kilka strof rymowanych, a nawet cosik na wzór ballady. Koniec wykładu. Rzymianie mówi: Verba docent, exampla trohunt (Słowa uczą, przykłady pociągają, a więc do dzieła): Pewien facet pod Krakowem Który wódkę grzał za rogiem I spożywał inne płyny Poznał wczoraj dwie dziewczyny I od razu stał się... bogiem ;-)))))))))))) Koniec cytatu ;-) Wierny student prof. Kulawika - najlepszego w polsce specjalisty od poetyki. MaFik, co go zaraz cosik trafi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 17:08 MaFiku a nie moze byc A A B C C tudziez jakies inne wariacje? Ha czlek sie uczy cale zycie :). Wybacz mi moja ignorancje, cholera wszystko mi z glowy wylecialo. Ehh starosc :(. Jednak napisz cos wiecej, niech sie kazdy wysili :). Zabawa to zabawa :). Nawet fajne cytaty. Oloignorolo :( PS. Wybacz dopiero teraz zauwazylem Twoj wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
mwt Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 18:01 Razu pewnego pewien Olo Co kazał zwać się Manolo, Zadanie wszystkim postawił, By wpis na forum limerykiem się jawił. Teraz zbiera rady same - oj, doloż ty moja dolo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 25.07.02, 02:20 jechal niedoszly malzonek samochodem do sexuologa - mial problemy ze wzwodem mloda pani doktor okazala sie pomocna wiec noc poslubna chyba bedzie owocna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 25.07.02, 02:22 gdy lezysz sam w lozeczku nie uwazaj na rece z tego dzieci wcale nie bedzie wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 25.07.02, 02:32 stal baca na hali mial straszna ochote postanowil rzucic na chwile robote rozgladnal sie w kolo - same owieczki moze jednak warta gra jest swieczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: 210.193.252.* 25.07.02, 08:43 tyle tego mi lazi po glowie ze nie moge sie oprzec... przysiadl wrobel na altance i mysli 'cos bym przeruchal' jak na zlosc przyszedl wiatr i wrobla przedmuchal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: 213.77.78.* 25.07.02, 09:33 W zyciu Lolka kobiet malo Wiec sie bawi wlasna pala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.warman.com.pl 25.07.02, 12:22 A ten Lolek to glupolek Co na czacie (tylko) krzyczy 'Ah wspanialy moj pitolek!' Wszystkie Panny sie zmieszaly ''jestes Lolek zbereznialy!'' (Lepiej ida mi po angielsku - limericki wywodza sie ponoc z Irlandii) Magga:) Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 12:32 to dawaj Madzia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.pth0304.pth.iprimus.net.au 26.07.02, 15:29 limerick to typ haczyka na ryby Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 09:48 Brawo Panowie (i Panie?;), Pamietajmy frywolnie .. ale nie zadaleko, narazie Kolega S wygrywa :), pieknie, pieknie :))) Pewien gornik w kopalni Bezprzerwy myslal o Ani Miast kilofem rabac czarna skale On rabal i rabal, ale w myslach Anie Limeryk to 4 wersy, 2 pierwsze opisuja sytuacje, a kolejne 2 jej konsekwencje ;;)))) System rymow chyba dowolny, ale nie jestem pewien. Ale piszmy wszystko, byle bylo wesolo! Z Reklamy (przerobka jakiejs kawy) : Najmilsza chwila dla onanka Kropla spermy na kolankach Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 12:07 Pewien facet w Sekocinie Wtem zakochal sie w dziewczynie Smiechu we wsi bylo wiele Bo Ona, to bylo ciele Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Kanarek ;) 25.07.02, 12:10 Latal kanarek z gniazdka do gniazdka Taka to byla jego powiastka Jak sie pozniej okazalo Gniazdek bylo bardzo malo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Ireneusz ;) 25.07.02, 12:14 Pewien lekarz, Ireneusz Zrobil sobie jubileusz Przy tysiecznej swej pacjentce Dal jej zbadac swoje serce ;; tak niewinnie ... narazie hihi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Angielskie sciagniete!! Uwaga zberezne:) IP: *.warman.com.pl 25.07.02, 12:46 There once was a technician named Lil. That took a chance on a Nuclear Pill. They found her vagina, in South Carolina, and her boobs in a tree in Brazil! There once was a girl named Madonna To all the boys she'd ask "Do yo wanna?" Warren Beatty said no, called her a "HO" Now she cries and smokes marijuana. There once was a man from Bel Air, Who was doing his girl on the stair. When the banister broke, He doubled his stroke, And finished her off in mid-air. There once was a man from Madrass Who's balls were constructed of brass When jangled together They played stormy weather And lightening shot out of his ass! The once was a young girl from Norway Who hung by her feet from the doorway; Which worked out quite well, 'Cause when you rang her bell, It actually turned out to be foreplay! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie fajne stronki limerykowe Olo! IP: *.warman.com.pl 25.07.02, 13:01 biotop.umcs.lublin.pl/users/geobot/limer.htm biotop.umcs.lublin.pl/users/geobot/limeryki.htm "Jest facet w mieście Kotki, Co pannom robi fotki, Sesji tych efekt, Panieński jest defekt, Bo czym jest ciąża u cnotki." "Polskim zagłębiem limerykowym jest z pewnością Kraków. Może to szczególna krakowska atmosfera: trochę duszna, trochę ulotna, trochę tu dulszczyzny, wiele frywolności. Chyba nigdzie w Polsce nie mogła się zrodzić Wielka Xięga Limeryków ("Liber Limericorum to jest Wielka Xięga Limeryków i Innych Utworów Ku Czci Jej Wysokości Królowej Loży Teresy Walas jako też przy Innych Okazjach Sposobnych przez Limeryczną Lożę Jej Admiratorów Ułożonych" TAiWPN Universitas, Kraków 1997)." lub tez strona... www.limeryki.pl/ Olo - zajbisty pomysl z tymi limerykami:) pozdrowka:) MaggieRozbawionadolez:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Melancho ;) 25.07.02, 13:05 Pouczony przez Madzie z angielska dyskretnoscia, ze Limeryki sa 5 wersowe (To chyba naprawde Altzheimer) :((( brne dalej: Dziad Melancho z Czatowa W bagnie mogl tylko szczytowac Nie glupi, takie wyglosil tyrady Ze zboczenie to zaczeto traktowac Jako zabiegi dla ciala urody ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mwt Re: Melancho ;) 26.07.02, 09:59 Pewien Mel z miasta nad Odrą Naturę miał nad wyraz pogodną. Wszystkich chciał koniecznie godzić, Wnukom ciotecznym za nos dał się wodzić. W "poradniku" starość przeżywa łagodną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie A TERAZ ODLECIALAM!!!!!!!!!! IP: *.warman.com.pl 25.07.02, 13:06 Odna junaja deva is glavka Ploskogruda byla, slovno lavka, Byli nogi, kak bochki, I pryschi, slovno kochki, I pri tom ne davala, merzavka! albo V magazine "Chukotskie dali" Mne komputer novejshij prodali. Tam tri shemy, diod, Mysh', ekran, diskovod... Tolko bol'no tugie pedali. Jesu jak bedziecie pisac rosyjskie to was wycaluje:) Moze zrobmy konkurs na rosyjskie limeryki:)????? Olo???? MaggieRozwalonadopotegi:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mwt Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 13:21 Pewien facet z forum "gazety" w samouwielbienie był popadł niestety Ogłosił się guru naczelnym i wypiął kuper na niewiernych! Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 13:40 Raz pewna Maggie z Warszawy, w łóżku żądała wciąż trawy, Aż pewnego razu, przemówił doń dziad z obrazu. Dawaj trawę! Będę łaskawy! Odpowiedz Link Zgłoś
fred75 Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 13:48 Powiedziała pizda dupie : nie żyjemy razem w kupie, bo ty pierdzisz chałasujesz i chujowi prace psujesz. Na to dupa obrażona: a ty pizdo pierdolona, tobie płacą chuj wie za co, a mnie kopią nie wiem za co! fragment Odpowiedz Link Zgłoś
fred75 Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 14:19 Pamiętam siedziała przy PKP-ie, patrze się na nią ona się drapie, schludne ciuszki cód malina, patrze z podziwem - paiha? O mój Boże ale słonina:)))) Fred - Wred Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olomanolo Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.Veg-Physiol.Med.Uni-Goettingen.de 25.07.02, 14:26 Magdalena co sie nudzila w Warszawie Pomyslala - Ha Zyzki samopas wypuszcze, na wabie Efekt byl nieslychany Zyzki przedreptaly juz pol Warszawy Czy wroca? - Madzia mysli niepewnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olomanolo QQlka ;) IP: *.Veg-Physiol.Med.Uni-Goettingen.de 25.07.02, 14:33 W niewielkim lesnym zagajniku Kukulka marzyla o mocnym staniku Taki to miala problem Gdy tylko obejzala sie za jakim chlopem Stanik jej pekal z niezmiernym loskotem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fred75 Re: Ologłupolo 25.07.02, 14:42 Kiedy na czat zawitałem i Ola ortografa poznałem, sprawa wydała sie jasna, że będzie z tego homologacja. Olo z natury wyszczerbiony i gustu pozbawiony, swymi fraszkami zaklina, nie laski lecz flache wina. Fred - Wred Odpowiedz Link Zgłoś
mwt Re: Ologłupolo 25.07.02, 15:48 Raz pewien Fred z forum o czacie Publicznie bawił się swoim ptakiem. Przekonywał siebie przy tym niezbicie, że prawdę kocha nad życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss olowi-za niegdysiejsze wyzwanie mi od prymitywów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 14:44 Siedzi duma biedny olo Wszyscy wokół się pier...ą Żaby, chrząszcze i kukułki Rybki, lisy i jaskółki Tylko moje ciało głodne Tylko dla mnie panny chłodne Trudno, zniosę taką dolę Na forum se popier...ę Ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Do Farmaceutow ;) 25.07.02, 16:51 Raz pewien aptekarz w miescie Lodzi Nie wiedzial biedak jak dzieci plodzic Zarzywal przeto rozne pigulki Od jednych mial wzdecia, od innych zaparcia A czego potrzebowal? Kobiecego wsparcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: Do Farmaceutow cd. ;) IP: *.stacje.agora.pl 25.07.02, 17:22 Raz pewien aptekarz spod Kutna Tak bardzo się bał, że mu utną że choć miał sto zalet to w pracy nawale i tak ciągle było mu smutno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatusek Re: limeryczna IP: *.space.net.pl 27.07.02, 14:34 dnia pewnego ich dwoje wyznlo uczucia swoje ze jedno kocha drugiego wyznania byly na calego i jest ich juz teraz troje /////// mieszczanki dwie rodem z wielkopolski wybraly sie na festiwal cieszynowski lecz miast filmami sie gustowac z tubylcami poczely flirtowac skutek tego byl iscie happy endowski /////// wybrala sie para pewna do kina znanego w obrebie cieszyna sali glebokie ciemnoty skusily na czule pieszczoty wiec do dziewczyny tulila sie dziewczyna z pozdrowieniami z festiwalu filmowego w cieszynie Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo O pewnym Klasyku ;) 25.07.02, 17:00 Klasyczny lingwista tak to kombinowal Ze kobiety nonstop lacina czarowal Kiedy romansu kres juz nastempowal Lacinnika uszy cierpialy katusze Gdyz zgola inna lacine wysluchac On musial ;) Ehh taak, prowokuje, prowokuje i to tegie glowy i ....... nic :( OloKasliwegoResponsuOczekujacolo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: O pewnym Klasyku ;) 25.07.02, 23:18 Uczony jeden z Getyngi, narzekał bardzo, że tęgi jest czasem mróz tu na czacie dziwił się powiadacie? czerwone pewnie miał gacie! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
olomanolo Re: O pewnym Klasyku ;) 26.07.02, 14:39 Byl taki jeden z Poznania Co baby po miescie ganial Nie mogl zniesc tej mitregi Bo fizycznie byl nietegi Teraz klawiszem "stuka" panienki ;)))) OloPAWIANolo jak czerowno, to czerowno hahahaha :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: O pewnym Klasyku ;) 26.07.02, 16:01 Kiedyś manolo z Hiszpanii Chuć poczuł do pewnej pani Ta rzekła Idź lepiej olo do piekła Chuć Twoja mnie nie urzekła! Odpowiedz Link Zgłoś
tylda Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 21:28 Raz maTylda z Pipidówki zarobiła trzy złotówki. Grzesząc - ciałem zarobiła a pan doktor orzekł - kiła! Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 25.07.02, 23:40 Do jednego z warszawskich szpitali gdzie leczyli z dobrym skutkiem troll wnikł i odtąd miast leczyć lekarze poszli na wódkie Odpowiedz Link Zgłoś
1maciejos Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 26.07.02, 00:52 pewna pani z pięknym włosem i ustami wprost z ekranu zawołała wielkim głosem że jej panu dziś nie stanuł na co zbiegła się gromadka wszystkich panów z okolicy całkiem spora jest to gradka sprostać takiej piekielnicy owa pani wzrokiem sprawnie oceniwszy panów moce rzekła wolno, nieporadnie: chcecie ze mną spędzać noce? na to wyszedł chłopczyk mały przygarbiony i ponury... i wręcz zawstydzony cały rzekł bezwolnie patrząc w chmury: w sumie dobrze, ja się godzę lecz ostrzegam póki pora sex tylko na jednej nodze no i... bez telewizora :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamikadze:-) Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 02:01 tak mi się tu spodobało, że chyba się nie powstrzymam.. ;-)) Był raz jeden koleś, trochę nie w porzo, Co czas swój spędzał bluzgając i grożąc Więc nań warczono, prychano, kichano, Lecz dopiero gdy zaczął mową wiązaną, Krzyknięto: no dobra, pluj! byle prozą! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol IP: 210.193.252.* 26.07.02, 02:01 Pan Anatol chodzil po miescie bez celu i stwierdzil 'choc raz wstapie do burdelu' ale prawda okazala sie naga, potrzebny jest szmal nie wystarczy odwaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
melancho Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 26.07.02, 10:12 Syrena pewna z miasta Lublina Miała we Wrocku moskwiczka-kuzyna Miło, gdyby się kiedyś spotkali O złej jakości paliwa by porozprawiali Fakt,że daleko--modrzewia to wina!! Odpowiedz Link Zgłoś
mwt Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 26.07.02, 10:21 Pewien Dziadunio z miasta z tumem, Otaczał się na czacie tłumem. Robił to z wdziękiem, Robił to z szykiem. Dzisiaj dla licznych jest kumem Odpowiedz Link Zgłoś
mwt Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 26.07.02, 10:38 Małgosię jedną z miasta Krakowa z tęsknoty zawsze bolała głowa. Tam płakała za smoczą gadziną, Tu tęskniła za rodziną! W Kanadzie ją mężuś chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mwt Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 26.07.02, 10:51 mwt się się rozochocił w Otwocku, rymem kiepskim się okocił panocku. Tak to z neofitą bywa, Gdy mu na rozsądku zbywa. Zawstydzony się schowa w Kłodzku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius wrobel i anatol cz.2 IP: *.pth0304.pth.iprimus.net.au 26.07.02, 15:53 wrobel po przedmuchaniu mial humor fatalny lecz zaraz zrozumial - jest biseksualny! polecial na najwyzsza stodole i teraz czeka az przyjdzie wiatr halny Anatol brakiem kasy wcale sie nie zrazil zrobil to co kumpel dobry mu poradzil wysuplal z portfela ostatniego grosika poszedl do kiosku i kupil swierszczyka Odpowiedz Link Zgłoś
fred75 Re: A tu Limeryki - byle wlasne i najlepiej frwol 26.07.02, 16:04 "Biba u Poznaniaka" Zajebali mi junaka, nie przejmuje się tym w cale, Bo dziś biba u Noniaka, U Noniaka dzisiaj balet. Przyidzie Ireo, Mowax, Ola cała paczka, Będzie pruderyjna i rozlazła Paiha-sraczka. Balet się rozkeci w całe, Kiedy Ireo Nonowi zassie (...), Każdy tu na czacie wie, że owych dwóch panów bardzo lubi się. Mowax gdzieś tam zażygany, póścił pawiów już trzy dzbany, Olo krzyczy w niebo głosy: Moja geisza, gdzie polazła! Paiha grzecznie nackakuje i Ola "bon ton" masturbuje, Nonek, Ireo gdzieś tam zwierza zabijając jego ego. Wtem do drzwi ktoś puka. Non się grzecznie pyta: Słucham? Słychać z korytarza głosy: Tu Policja! Otworzyć proszę! Non odrzeknie: A czy nakaz panowie macie? Starszy sierżant mu odpowie: Ściągaj cioto zaraz gacie! Mamy czapki, czarne pałki, atrakcyjne z nas pedałki! A Ireo zasmucony siedzi w końcie, bo mu policja zabrała żońcie. :)))))))))))) Ja tam byłem miód i wino piłem. Fred- Wred Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Gwoli przypomnienia :-) 26.07.02, 16:38 limeryk lit. krótki, żartobliwy wiersz oparty na groteskowym dowcipie, mający charakter igraszki słownej, zwykle związany z jakimś nazwiskiem lub nazwą miejscowości. Nie przesadzajmy z wielkoscia, niebawem do powiesci dojdziemy - wiecie jak dlugo sie bedzie otwierac ta strona ? :-))) Mors Odpowiedz Link Zgłoś