Dodaj do ulubionych

Aspekt prawny niestosownego zachowania na czacie.

06.03.06, 16:54
Uczucia religijne.
>

Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie
przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania
obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
pozbawienia wolności do lat 2.
>
Zniesławienie

Art. 212

§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub
jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub
właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel
społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia
prywatnego.
>

Pod rozwagę niektórym użytkownikom czatu i forum.Szczęść Boże.
Obserwuj wątek
    • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 06.03.06, 17:05
      zapomniałeś/aś zacytować coś z Torquemady
    • tfu.tfu Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 06.03.06, 17:08
      a ateista może się poczuć obrażony nadużywaniem? to ja się czuję obrażona :)btw,
      było chyba w przykazaniach, żeby nie wzywać nadaremnie, hę? (ciekawe, czy w
      sklepie mięsnym też się żegna "szcześć boże" :))
      • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 06.03.06, 18:49
        Widzę że odpowiednie osoby zrozumiały aluzję.Trochę pracy nad sobą,
        kochani.Szczęść Boże.
        • tfu.tfu Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 06.03.06, 22:33
          heeeeeee, baltazarze numer 13, dla Ciebie to ja jestem bardzo nieodpowiednią
          osobą :) i wprost niewiarygodnie mnie to cieszy :)
    • maximw2 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 07.03.06, 09:17
      na szczescie sa adwokaci(diabla tez).
      • freya Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 07.03.06, 17:53
        Wiesz, baltazarze, jak nazywa się to, co tu uprawiasz? Prozelityzm...
        A przy okazji, chcesz namiary na Ustawę o prawie autorskim? Bo nie chce mi się
        bawić we wklejanie, a tobie sie to bardzo przyda zważywszy notoryczne jej
        łamanie i kradzież. Co do kradziezy zaś, to polecam Dekalog.
        • hippy_pottamus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 08.03.06, 13:18
          echch, frey, dobrze, ze to co cytowane, to tylko litera prawa, ktora
          interpretuja - przewaznie jednak inteligentni i niepozbawieni zdrowego rozsadku
          - sedziowie; a ze sa wyjatki (patrz baltazar13)? Coz, nawet Stworcy jak widac
          czasem sie dluto omsknie ;)
        • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 09.03.06, 07:47
          Freyo ,a co ja takiego ukradłem??Jesli chcesz o cos oskarżać to musisz to
          udowodnić.W przeciwnym razie to zwykłe oszczerstwo,a to także jest karalne z
          paragrafu o zniesławienie.Szczesć Boże.
          • maximw2 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 09.03.06, 14:05
            nie taki straszny diabel jakim go maluja.a labadki padaja..pozdrowienia dla
            czarnych pior hehe
            • freya Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 09.03.06, 17:11
              Baltazarze, nie muszę się bać twoich gróźb, ze mnie oskarżysz o zniesławienie.
              Sam sie przyznałeś/łaś publicznie, że kradniesz pliki muzyczne w Internecie.
              Mnie nie okradłeś, ale kto wie... Może i na moją własność intelektualną masz
              ochotę...
              Swoją drogą, to ciekawe, że w tym całym dyskursie skrupulatnie unikasz
              odpowiedzi na zarzuty naprawdę poważne, jak prozelityzm.
              --
              Ab igne ignem
              • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 09.03.06, 17:25
                Chętnie bym się zapoznał w końcu z jakąs twoją własnoscią intelektualną,bo jak
                narazie wszystko co tu piszesz to jakies głupoty są , niewarte poważnej dyskusji.
                Szczęść Boże.
                • freya Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 09:51
                  A zapłacisz? Bo właśnie słyszę, ze twoja ukochana tivi po raz kolejny ukradła
                  czyjąś własność intelektualną. Wy tak wszyscy?
                  Na moją własność intelektualną nie zasługuje ktoś, kto unika odpowiedzi na
                  powazny zarzut, tylko rzuca obelgami. Nie wiesz, co to prozelityzm? Sprawdź w
                  słowniku i spróbuj ruszyć tym upranym mózgiem.
                  I żeby zakończyć tę pseudodyskusję (jak tu dyskutować z nieuctwem i
                  progandą???): Przestań rzucać "Szczęść Boże", bo w twoim wykonaniu brzmi to
                  wyjątkowo fałszywie i obraźliwie. Pewnie dla niektórych także wulgarnie...
                  Z mojej strony EOT
                  • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 10:10
                    Chyba faktycznie jestem nieukiem, słowa "proganda" nie znalazłem nawet w
                    Słowniku Wyrazów Obcych:)Strasznie skomplikowana ta twoja "własnośc
                    intelektualna".Z mojej strony dyskusji nie było, nawet pseudo,bo to co ty
                    wypisujesz jest jedynie warte lekkiego usmiechu.Mam nadzieję ze kiedys
                    Wszechmocny natchnie cie i będziemy mogli wreszcie porozmawiać powaznie o
                    jakiejs twojej "własnosci intelektualnej".Szczęśc Boże.
                    • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 10:51
                      Nie mógłbyś raz przynajmniej zwyczajnie odpowiedzieć wprost na postawione
                      pytanie?
    • kikkoman Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 10:39
      A baltazar, jak zwykle, podejmuje kwestie najmniej istotne, zapewne świadomie
      unikając dyskusji na poważne tematy.
    • zabi_odbiornik Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 10:56
      Art. 1
      § 1. Kto mnie wku..a, ten ma w ryj.
      • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 11:05
        Klikoman sam widzisz,żeby poważnie dyskutować to trzeba mieć do takiej dyskusji
        poważnych partnerów.Chętnie bym podyskutował o sprawch,które sa poruszane na
        antenie RM np.
        1.Sprawa lustracji i odpowiedzialnosci ludzi PRL za niszczenie Polski.
        2.Sprawa bratania się srodowisk tzw michnikowszczyzny z hienami komunistycznymi
        np.p.Urbanem,p.Kiszczakiem,p.Milerem
        3.Sprawa działalnosci ludzi pochodzenia żydowskiego w strukturach UB w czasach
        stalinowskich.
        4.Sprawa przesladowania i oszczerczej propagandy w stosunku do sympatyków RM
        5.Sprawa propagowania dewiacji i wynaturzen tzw Parady równosci
        i tak dalej,moge długo wymieniać ale do takiej dyskusji trzeba minimum kultury i
        odpowiednich warunków.Brak wulgaryzmów i wyzwisk.Szczesc Boże.
        • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 11:28
          Szkoda, że nie są poruszane sprawy związane z gospodarką - obniżenie podatków
          (tak, ale w 2009 roku...), budowa autostrad, budowa dróg, obniżenie bezrobocia,
          dyskryminacja kobiet w miejscu pracy, wykorzystywanie stanowisk publicznych do
          prywatnych celów, naruszanie zapisów Konstytucji, próby kontrolowania mediów,
          niedotrzymywanie obietnic wyborczych, rozdawnictwo publicznych pieniędzy i
          wreszcie - antysemityzm.

Ale TY antysemitą nie jesteś, prawda?

> 3.Sprawa działalnosci ludzi pochodzenia żydowskiego w strukturach UB w
          > czasach stalinowskich.

• baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 11:49
            Czy wymienienie dwóch słów "pochodzenia żydowskiego" oznacza antysemityzm???
            • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 15:26
              Naturalnie.
              • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 15:38
                80% udziału obywateli pochodzenia żydowskiego w strukturach UB w czasach
                stalinowskich to faky historyczny,a nie objaw antysemityzmu
                • arie Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 15:43
                  Ja pragnę tylko zauważyć, że wszelkie fakty historyczne należy podeprzeć
                  odpowiednim i wiarygodnym dowodem.
                  • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 16:45
                    Wszelkie odniesienia do spraw narodowosciowych, a szczegolnie do procentowego
                    udzialu mniejszosci narodowych w aparacie bezpieczenstwa publicznego w PRL w
                    latach 1944-1956 budza ogromne emocje i wywoluja kontrowersje. Miedzy pogladami
                    skrajnymi (typu: UB = Zydzi czy tez - w UB nie bylo Zydow) wyroznic mozna wiele
                    wersji posrednich, ktorych podstawowym mankamentem jest fakt, iz dotychczas nie
                    prowadzono takich badan w sposob gwarantujacy obiektywizm uzyskanych wynikow. Co
                    wiecej, nie bylo klimatu dla takich badan. Ich podjecie spotkaloby sie
                    natychmiast ze strony osob przewrazliwionych z zarzutem "antysemityzmu". Cos sie
                    jednak zmienia. Dowodem tego jest spotkanie w Zydowskim Instytucie Historycznym
                    na powyzszy temat...

Prelekcja prof. Andrzeja Paczkowskiego w Zydowskim Instytucie Historycznym na
                    temat: "Zydzi w UB" (12 kwietnia 1995 r.) nie zostala naglosniona przez media,
                    ponadto odbyla sie w godzinach rannych, dlatego zapewne frekwencja byla
                    niewielka, a dyskusja krotka i powierzchowna. Samo spotkanie pokazalo jednak, iz
                    nawet na tematy uwazane za kontrowersyjne, czy wstydliwe, dyskutowac mozna
                    spokojnie, w dodatku w gronie sluchaczy skladajacym sie m.in. z bylych
                    funkcjonariuszy.

Prof. Paczkowski, przy oczywistych w tego typu badaniach zastrzezeniach
                    metodologicznych (prelegent uznal m.in., iz kryteria uznania kogos za Zyda sa
                    "niejasne"), stwierdzil, iz w latach 1944-1956, na 447 osob w centrali resortu
                    bezpieczenstwa publicznego, pelniacych funkcje kierownicze (od naczelnika
                    wydzialu wzwyz), bylo 131 Zydow. Daje to lacznie ponad 29% Zydow na stanowiskach
                    kierowniczych w MBP!
                    >
                    to bardzo wyważona i ostrożna opinia i przypominiam ze uwazględnia tylko
                    funkcje kierownicze(29%),nie uwzględnia UBekow nizszego szczebla
                    >
                    Szczęsc Boże
                    • melchior14 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 18:16
                      to jakby dość daleko od 80%,
                      a nawet daleko od ok
                • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 16:29
                  Podział ubeków, i kogokolwiek, ze względu na pochodzenie jest przejawem
                  nacjonalizmu, w tym przypadku antysemityzmu.

Dlaczego rozliczać tylko ubeków pochodzenia żydowskiego? Czyżby jakiekolwiek
                  zbrodnie popełnione przez obywateli polskich mogły im ujść bezkarnie?
                  • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 16:47
                    ależ wszyscy oni mieli obywatelstwo polskie
                    • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 18:11
                      Oczywiście, dlaczego zatem chcesz rozliczyć tylko 80%?
              • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 16:58
                Potępianie zbrodni Salomona Morela przeciw narodowi polskiemu,też jest objawem
                antysemityzmu??????
                >
                Salomon Morel (ur. 15 listopada 1919 r. w Grabowie woj. lubelskie) -
                funkcjonariusz aparatu bezpieczeństwa w PRL.

Pochodzi z rodziny żydowskiej. Oskarżony o zbrodnie przeciwko narodowi
                polskiemu, śledzwo prowadzone było przez Główną Komisję Ścigania Zbrodni
                przeciwko Narodowi Polskiemu. Był komendantem Obozu Zgoda w Świętochłowicach
                gdzie w 1945 roku zamordowano około 2500 osób. Ofiary pochodziły ze Śląska i
                były oskarżane o "narodowość niemiecką" lub o "niechęć do komunistycznej
                władzy". Obóz został ałożony w ostanich dniach lutego 1945 roku, a zlikwidowany
                16 listopada 1945 roku, a Salomon Morel został przeniesiony na stanowisko
                komendanta do innego obozu.

Po około dwóch latach Morel został odwołany ze stanowiska komendanta - do roku
                1956 nadzorował obozy pracy dla więźniów.

Po 1956 roku pracował w różnych zakładach karnych na terenie Śląska. Był m.in.
                naczelnikiem Wojewódzkiego Aresztu Śledczego w Katowicach, skąd odszedł na
                emeryturę w 1968 r. Ma stopień pułkownika służby więziennej. W roku 1992 bez
                przeszkód wyjechał do Izraela. Jest ojcem popularnej w latach 70. piosenkarki
                Danuty Morel

Główna Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu wszczęła śledztwo
                wobec niego. Przed jego wyjazdem zdążono go raz przesłuchać, ale nie postawiono
                mu zarzutów.

30 września 1996 roku Salomonowi Morelowi postawiono dziewięć zarzutów, w tym
                ludobójstwo - pobicia, znęcania się fizycznego i moralnego, sprowadzenia
                niebezpieczeństwa powszechnego dla życia i zdrowia więźniów.

Po latach swoje zachowanie uzasadniał wcześniejszymi przeżyciami z obozu
                Auschwitz-Birkenau gdzie miał przebywać jako więzień, co jednak było
                mistyfikacją i nie znajduje oparcia w faktach.

W lipcu 2005 Izrael odmówił ekstradycji Morela do Polski, gdyż prawo izraelskie
                nie przewiduje ekstradycji swoich obywateli za granicę. Ówczesny minister
                sprawiedliwosci Andrzej Kalwas zapowiedział wtedy, że nie bedzie kolejnych
                starań o jego wydanie polskim władzom.

Za Salomonem Morelem wystosowano list gończy.

Do niedawna otrzymywał z Biura Emerytalnego Służby Więziennej emeryturę w
                wysokości ok. 5 tysięcy złotych. Od lutego 2006 bezterminowo zawieszono
                wypłacanie mu emerytury.
                >
                ta podła Wikipedia jest strasznie antysemicka:)
                >
                Szczesc Boże
                • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 18:14
                  Jak zwykle nie zrozumiałeś.

Proszę o wytłumaczenie, jaki związek ma pochodzenie żydowskie tego człowieka ze
                  zbrodniami przez niego popełnianymi. Chyba już nie można jaśniej.
                  • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 20:56
                    Jak zwykle masz problem ze zrozumieniem tekstu,który czytasz.
                    >
                    Nie chce wykazać zależnosci między pochodzeniem żydowskim a zbrodniami,tylko wykazać nadmierną nadwrażliwosc niektórych na słowo "żyd" .Szczególnie jesli to słowo jest napisane w kontekscie czegos niecnego.Pisanie i mówienie o tych dramatycznych sprawach jest traktowane jako przejaw antysemityzmu.
                    >
                    Mogę to jeszcze przeliterować,jesli nie zrozumiesz.
                    Szczęsc Boże.
                    • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 22:18
                      Cały czas odnoszę się do tego co napisałeś:

> 3.Sprawa działalnosci ludzi pochodzenia żydowskiego w strukturach UB w
                      > czasach stalinowskich.

Wyprzesz się, że chcesz rozliczać ludzi także za ich pochodzenie?

• orissa Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 13:41
          baltazar13 napisała:

> Klikoman sam widzisz,żeby poważnie dyskutować to trzeba mieć do takiej dyskusji
          > poważnych partnerów.Chętnie bym podyskutował o sprawch,które sa poruszane na
          > antenie RM np.
          > 1.Sprawa lustracji i odpowiedzialnosci ludzi PRL za niszczenie Polski.
          > 2.Sprawa bratania się srodowisk tzw michnikowszczyzny z hienami komunistycznymi
          > np.p.Urbanem,p.Kiszczakiem,p.Milerem
          > 3.Sprawa działalnosci ludzi pochodzenia żydowskiego w strukturach UB w czasach
          > stalinowskich.
          > 4.Sprawa przesladowania i oszczerczej propagandy w stosunku do sympatyków RM
          > 5.Sprawa propagowania dewiacji i wynaturzen tzw Parady równosci
          > i tak dalej,moge długo wymieniać ale do takiej dyskusji trzeba minimum kultury
          > i
          > odpowiednich warunków.Brak wulgaryzmów i wyzwisk.Szczesc Boże.

A jaki związek te tematy mają z religią? (jakąkolwiek).
      • hippy_pottamus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 11:09
        żaba, czyżbyś namawiał baltazara do nadstawienia pierwszego policzka? ;-))
        • zabi_odbiornik Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 12:37
          so ty, margity, debilizm jebynie bawi mie, ot so:)
          • basia.pelasia Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 16:02
            ...czy ja moge? moge? moge! namaszczam cie baltazarze
            na oficjalnego i jedynego gupka czatowego!
            teraz czas na gratulacje, owacje, ryz i tace:)
            szesc w barze:))))
      • ireo niespodziewanie 22.03.06, 09:32
        znalazłem w tym dziwacznym wątku, którego nie rozumiem i nie wiem po co go
        otworzyłem, tę oto Pierwotną_i_Naczelną_Zasadę_Czata,_Forum_i_Wszystkiego:

(zabi_odbiornik napisał:)

> Art. 1
        > § 1. Kto mnie wku..a, ten ma w ryj.

Autorowi składam serdeczne podziękowania.
    • ewka5 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 16:08
      ja bym chyba chciala wiedziec, co na to lekarz-specjalista rzecz jasna...
      • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 16:25
        Lekarz specjalista twierdzi ze basia.pelasia regularnie opuszcza wyznaczone
        wizyty.Stąd chyba jej nie najlepsza kondycja,jak widac wyżej.Szczęsć Boże.
      • hippy_pottamus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 17:45
        a lekarz na to: papparara
        wewku - sciiisk :)
        • melchior14 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 18:19
          i ziściła się ma przepowiednia, że "będzie można klikać z Tworek"...
          (sTworek?)
          hyhy
          • lubie.pomponiki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 18:27
            małpujesz żabeczkę:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=178&w=19917454&a=19930333
          • tfu.tfu Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 10.03.06, 20:59
            a z Kobierzyna? hę?
      • rachelka a lekarz na to 10.03.06, 23:29
        że pomodlić sie trzeba bo chyba tylko cud może pomóc:)
        • baltazar13 Re: a lekarz na to 12.03.06, 11:28
          Modlitwa jeszcze nikomu nie zaszkodziła.Szczęśc Boże.
          • zabi_odbiornik Re: a lekarz na to 12.03.06, 12:37
            mi szkodzi, mi
            • tfu.tfu Re: a lekarz na to 12.03.06, 12:52
              nie tylko Tobie, żabol
              • freya co komu nie szkodzi 12.03.06, 13:29
                Modlitwa modlitwą. A ja pozwolę sobie cichutko zauważyć, że odrobinka myślenia
                też jeszcze nikomu nie zaszkodziła. O ile, oczywiście, posiada się w miarę
                nieuprany mózg.
                • baltazar13 Re: co komu nie szkodzi 13.03.06, 10:38
                  "Spróbuj pomyśleć" Freyo w takim razie.Polecam też audycję o tym samym tytule na
                  antenie Radia Maryja.Szczesc Boże.
                  • maximw2 a ja.. a ja ...jak mysle.. 13.03.06, 13:12
                    to nie podoba mi sie to myslenie..echhh
                    naukowcom udalo sie sklonowac zlota rybke z rekinem.spelnia ostatnie 3
                    zyczenia;)
                    • dyrgosia Re: a ja.. a ja ...jak mysle.. 13.03.06, 16:47
                      Myślę sobie,że ta zima musi kiedyś minąć...
                  • mietowe_loczki Re: co komu nie szkodzi 13.03.06, 14:45
                    Teraz już wiem, skąd w nazwie audycji to "spróbuj".
                    • baltazar13 Re: co komu nie szkodzi 13.03.06, 23:54
                      Spróbowałas???Choc przez chwile???Postaraj się.Prosze.Szczęsc Boże.
                    • hippy_pottamus Re: co komu nie szkodzi 14.03.06, 22:06
                      niee, to nie chodzi o to co JEST w nazwie, tylko o to, czego tam NIE MA, loczku;
                      a nie ma "jak my" na końcu; przecież wszelkie inne myślenie jest na wiadomej
                      antenie zakazane ;)
    • ewka5 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 15.03.06, 00:13
      Baltazarze drogi, mam do Ciebie prosbe - ujawnij sie wreszcie i powiedz, ze
      udajesz polglowka.
      • basia.pelasia Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 15.03.06, 14:42
        ...wewko, gdyby tak bylo, ze balti udaje polglowka,
        to wyszloby ze musi go byc dwoch:))) sie mi wydaji:))
        • freya Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 15.03.06, 16:19
          A nawet chyba dwoje;)
          • kaszanka.w.aerozolu Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 15.03.06, 19:18
            Violetta Villas i Kuba Wojewódzki:)

--
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3212949.html
            • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 15.03.06, 20:18
              To całe ujadanie w waszym wykonaniu , utwierdza mnie tylko w przekonaniu że brak
              wartosci w życiu codziennym powoduje tylko agresję.Będę sie za was
              modlił.Szczęśc Boże.
              • zabi_odbiornik Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 10:17
                Za mnie sie nie modlic.
                Jeszcze adresat pomysli, zem ja taki sam cep kak nadawca i bedzie bieda.
                • lubie.pomponiki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 10:58
                  możemy zrobić tak: weźmiemy się wszyscy za ręce i będziemy jednocześnie śpiewać
                  taki np. tekst: „miała baba koguta wsadziła se go do buta”, i w tym czasie
                  będziemy intensywnie myśleć o baltim, może to poskutkuje?

--
                  serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3214229.html
                  • basia.pelasia Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 12:42
                    ...czy baltozaur ma na mysli to ujadanie?:) "Ujadanie myśliwskiej
                    sfory i strzelające korki szampanów nie są w stanie zagłuszyć
                    nadciągającej burzy..." :))) nie sa w stanie:))))
                    • lubie.pomponiki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 17:52
                      afrofos szympansa to widziałam kiedyś w zoo pawiana i ten pawian chciał se
                      zjeść banana, ale obok stał taki facecik, który w kółko powtarzał: niech będzie
                      pochwalony JCH i MZD, i w pewnej chwili podbiegł i wyrwał temu pawianu banana i
                      sam zaczął go szybko pożerać, a pawian na to: Pan Darwin jednak miał rację

--
                      pepsi-cola na pragnienie, całe pół litra to zbawienie
                      • adam6617 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 23:54
                        lubie.pomponiki napisała:

> afrofos szympansa to widziałam kiedyś w zoo pawiana i ten pawian chciał se
                        > zjeść banana, ale obok stał taki facecik, który w kółko powtarzał: niech
                        będzie
                        >
                        > pochwalony JCH i MZD, i w pewnej chwili podbiegł i wyrwał temu pawianu banana
                        i
                        >
                        > sam zaczął go szybko pożerać, a pawian na to: Pan Darwin jednak miał rację
                        >
                        >
                        > --
                        > pepsi-cola na pragnienie, całe pół litra to zbawienie

...sorry,czytam to forum..romanum....i nic nie panimaju...
                        mialo byc o szmpansie...a pisze sie o ...pawianie...boszzz
                        ..co sie tu fyrabia..afrofas....szczęśc--znaczy szczęka mi wypada, boszzzz....

..szczęść boszeeeee....( powiem szczerze..kocham Was),
                        byloby nudno tu bez Was....:-))))))
                    • olek Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 18:14
                      zróbcie mi przebitke zająca na drzewie
                      • olek Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 18:14
                        nie, no miało byc przed pompą, inaczej bez sensu.
    • pikus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 19:03
      Nie chcialbym jednak, zeby kpiny z Baltiego (przypomina mi sie
      Marynarz Z Baltony) przenoszone byly na kpiny z Religii Jako Takiej.

Pikus
      • kammik Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 16.03.06, 20:43
        tudziez Religi jako takiego :)
      • lubie.pomponiki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 19.03.06, 12:52
        pikus napisał:
        > Nie chcialbym jednak, zeby kpiny z Baltiego (przypomina mi sie
        > Marynarz Z Baltony) przenoszone byly na kpiny z Religii Jako Takiej.
        >
        > Pikus

To "Szczęść Boże" baltazara, dodawane na zakończenie każdego, z reguły
        agresywnego postu, jest niczym innym jak kpiną z religii.
        Pozdrawiam Pikusiu.

• pikus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 20.03.06, 11:08
          lubie.pomponiki napisała:

>
          > To "Szczęść Boże" baltazara, dodawane na zakończenie każdego, z reguły
          > agresywnego postu, jest niczym innym jak kpiną z religii.
          > Pozdrawiam Pikusiu.

Hehe, pompo, jak to mowia, uderz w stol, a nozyce (fryzjerki?) sie
          odezwa. Masz racje. Ale sa i rozne inne mozliwosci kpienia sobie :)

Albo cos takiego jak: "bede sie za ciebie (za was) modlil".
          Tym sposobem mamy tu nieuprawnione sytuowanie sie miedzy
          tym(i) wzgardzonym(i) a Panem Bogiem. I zaba ma racje, ze
          mozna sobie nie zyczyc. Albo bowiem ktos modli sie sam,
          albo sie nie modli, do czego ma prawo, jak rowniez do tego,
          by nie byc "metafizycznie niepokojonym". Ta dziewczynka z Radia
          Maryja tez "bedzie sie modlic" za Szczuke, ja nic zreszta nie mam
          do niej, tylko do tych ktorzy tak perfidnie wykorzystuja jej kalectwo.
          Pozdrawiam pompo :)

Pikus
          • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 20.03.06, 16:28
            ta "dziewczynka" ma zdaję się 18 lat...
            • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 20.03.06, 18:21
              Jak ma 18 to znaczy ze można się z niej bezkarnie nasmiewać???
              • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 20.03.06, 21:37
                Nie zechciałbyś może przytoczyć tu wypowiedzi Szczuki i wskazać, w którym
                miejscu i jakimi słowami wyśmiewa >>niepełnosprawność<< tej dziewczyny?

• laperla Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 21.03.06, 18:28
                  mietowe_loczki napisała:

> Nie zechciałbyś może przytoczyć tu wypowiedzi Szczuki i wskazać, w którym
                  > miejscu i jakimi słowami wyśmiewa >>niepełnosprawność<< tej dzi
                  > ewczyny?
                  >

tinyurl.com/maoxc
                  • hippy_pottamus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 21.03.06, 18:37
                    sorki perlosik, ale mimo UWAZNEGO czytania nie dopatrzylam sie kpin z
                    NIEPELNOSPRAWNOSCI [nie mowie, ze kpin w ogole]
                    a wogle to buziak, perlosik :)
                    • laperla Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 22.03.06, 12:12
                      hippy_pottamus napisała:

> sorki perlosik, ale mimo UWAZNEGO czytania nie dopatrzylam sie kpin z
                      > NIEPELNOSPRAWNOSCI [nie mowie, ze kpin w ogole]
                      > a wogle to buziak, perlosik :)

hipku,

loczki prosila o przytoczenie wypowiedzi, (jak zdazylas sie zapewne zorientowac
                      mozna ja pod tym linkiem znalezc) wiec postanowilam sluzyc pomoca & wkleilam.
                      bez jakiegokolwiek wartosciowania tejze sprawy.

pozdrawiam

perlowa

• hippy_pottamus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 22.03.06, 17:26
                        aa, to sorewicz, i klaniam do ziemi moherowym czapeczkiem ;-)))
                        wszystko wynik przejść w borze ;)
                        • laperla Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 22.03.06, 18:30
                          hippy_pottamus napisała:

> aa, to sorewicz, i klaniam do ziemi moherowym czapeczkiem ;-)))
                          > wszystko wynik przejść w borze ;)

a nie nie, nic sie nie stalo ;)
                          czapeczkiem? no prosze, a wiesc czatowa o kapeluszu glosila, no ale idziesz z
                          moda jak widze i zmieniasz nakrycia :)
                        • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 22.03.06, 21:20
                          CBA to zdaje się ciąg dalszy nieszczęść w BORze
                  • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 22.03.06, 10:43
                    Laperla wkleiła link tinyurl.com/maoxc Dziękuję. Ale niecierpliwie czekam, aż
                    ktoś odniesie się też do drugiej części prośby.

Niedawno gazeta pisała o sprawie rzekomego znieważenia narodu polskiego i
                    Rzeczypospolitej Polskiej przez Centrum Wiesenthala. Chodziło o sformułowanie w
                    notce encyklopedycznej, które nie doprecyzowało, kto był odpowiedzialny za
                    zbrodnie dokonane na narodzie żydowskim i miało sugerować, że winni byli
                    Polacy. Nie kto inny jak sam europoseł Marcin Libicki złożył w tej sprawie
                    doniesienie do prokuratury. Biegłym w tej sprawie był prof. dr. hab. Jacek
                    Fisiak, który przeanalizował notkę pod kątem znaczenia i konotacji. Może Polsat
                    zwyczajnie też powinien domagać się powołania eksperta językoznawcy, który
                    dokonałby analizy lingwistycznej wypowiedzi Szczuki. Bo chyba nie zapłacą tej
                    kary tak po prostu, bez żadnej próby obrony.
                • dyrgosia Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 22.03.06, 18:52
                  jakimi słowami wyśmiewa >>niepełnosprawność<< tej dzi
                  > ewczyny?
                  zwłaszcza,że dziwczynka ma problem z kośćmi,a nie wymową...
              • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 21.03.06, 13:28
                "Spróbuj poczytać",
                najlepiej ze zrozumieniem...
            • pikus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 21.03.06, 09:54
              turms.niesmiertelny napisał:

> ta "dziewczynka" ma zdaję się 18 lat...

No. Ale od niedawna :) Kurcze to ja juz taki stary jestem?
    • wichrowe_wzgorza uparty Zenek...:) 16.03.06, 21:04
      Idzie powodz, ludzie uciekaja. Podjezdzaja autobusem pod dom Zenka
      -chodz z nami bo zaraz sie utopisz
      -Nie, odpowiada Zenek, wierze w Boga, on mnie uratuje
      Woda siegnela 1 pietra, podjechali lodka pod Zenka i znowu:
      -Chodz z nami, utopisz sie
      -Nie, odpowiedzial Zenek itd...
      Zenek juz siedzial na czubku dachu gdy nadlecial helikopter ale Zenek tez
      odmowil z tego samego powodu.
      Przy spotkaniu z Bogiem, wsciekly Zenek krzyczy:
      -Wierzylem w Ciebie i co zrobiles?
      -Jak to co, odpowiedzial Bog, wyslalem autobus, lodke, helikopter a ty uparty
      jak osiol...:)
    • less Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 09:43
      w swietle ukarania polsatu za wystapienia pani szczuki u pana wojewodzkiego,
      smiem twierdzic, ze baltazar moze miec troche 'racji' i 'prawo' stoi jednak po
      jego stronie.

milego dnia.

:)
      • zabi_odbiornik Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 09:48
        Rasje baltozaura to nie prawo. To lewo.
        • less Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 09:50
          aha. jeszcze chcialam dodac, ze nie czuje sie bezpiecznie piszac tu, z uwagi na
          ten njus o licealistach, co ich wywalili ze szkoly, bo pisali na grono.net, ze
          nauczycieli nie lubia ;)
          • she_5 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 10:18
            less napisała:

> ich wywalili ze szkoly, bo pisali na grono.net, ze
            > nauczycieli nie lubia ;)

Oni chyba wlasnie pisali NIE O nauczycielach ale JAKO rzeczeni nauczyciele - a
            to juz chyba podpada pod paragrafy.
            • less Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 10:30
              na gronie generalnie panuje wolna amerykanka.. ale mysle, ze wszyscy czytelnicy
              wiedzieli, ze nie maja tak naprawde doczynienia (razem czy osobno?;)) z
              nauczycielami, tylko z uczniami/kolegami i to z ktorymi uczniami/kolegami.
              • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 10:40
                za pisanie pod takim jak mój loginem Mika Waltari wywalli mię z Walhalli?
                hyhy
                • lubie.pomponiki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 11:49
                  zrobi to z całą pewnością
                  zza grobu
                  hyhy

--
                  www.republika.pl/finn/
                  • freya Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 13:41
                    Jak z Walhalli wywalać, to tylko zza grobu!
                    • less Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 13:45
                      jeszcze sprawa reklamy Volkswagen'a - to 'yes yes yes' to w zywe uszy
                      naigrywanie sie z pana premiera! skandal.
                      • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 15:09
                        Ukaranie Polsatu za obraźliwe wypowiedzi Szczuki pod adresem RM,swiadczy o
                        prawidłowym podejsciu do egzekwowania prawa.Brawo,oby tak dalej.Szczęsć Boże.
                        • less Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 15:22
                          czy koniecznie kazdej wypowiedzi slowami 'szczesc boze' to nie jest
                          naduzywanie - wzywanie imienia pana boga nadaremno? i co z osobami
                          niewierzacymi, ktorych uczucia to narusza?
                        • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 15:53
                          Do tej pory myślałam, że chodzi o naśmiewanie się Szczuki z osoby
                          niepełnosprawnej, a tu proszę - były to jednak obraźliwe wypowiedzi pod adresem
                          radia ma ryja.

Przy okazji, skoro ten wątek taki popularny - Balcerowicz musi zostać:
                          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/0,55102,3213400.html
                          • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 16:10
                            podpisałem się, a jakże
                            (mniammniam, lubię wpisy offtopicowe)
                            • pikus Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 16:21
                              turms.niesmiertelny napisał:

> podpisałem się, a jakże
                              > (mniammniam, lubię wpisy offtopicowe)

A ja nie, bo w koncu urzednik panstwowy nie jest od tego by mu wyznawac
                              milosc, tylko od robienia tego co do niego nalezy :)
                              • mietowe_loczki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 16:30
                                Kochani pracują efektywniej. Niekochani Trwają.
                              • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 16:35
                                Panie pikusiu, ja LB nie wyznawałem Mnnniłości, ja tylko lubię ludzi w
                                okularach.
                                :)
                        • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 16:31
                          Napisałbym, że u mnie słuchanie RM wywołuje wymioty, ale w bliźniaczym Czasie
                          Patriotów napiszę "powoduje womitacje", będzie poprawniej.
                          hyhy
                      • lubie.pomponiki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 15:49
                        less napisała:
                        > jeszcze sprawa reklamy Volkswagen'a

jeszcze sprawa reklamy szamponów: te zachęty „umyj włosy, a będą piękne i
                        puszyste” zamiast „umyj włosy brudasie” to w żywe nogi naigrawanie się z
                        mańkutów! skandal

--
                        jes jes jes kocham less
                        • less Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 15:56
                          trzeba zaczac od tego, ze reklamy szamponow do wlosow moga naruszac uczucia
                          lysych.

• lubie.pomponiki Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 16:00
                            bardzo słuszna uwaga, bo np. reklamy plecaków naruszają uczucia garbatych
                            • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 16:11
                              a reklamy puszystych <włosów> nie oszczędzają uczuć puszystych!
                              • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 18:23
                                Reklamy naruszające moralnośc to osobna sprawa,mozna im poswięcić cały nastepny
                                wątek.Szczęść Boże.
                                • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 19:20
                                  w świetle wyroku KRRiTV vs Polsat Twoje wypowiedzi dzisiejsze, czyli
                                  wyśmiewanie osób umysłowo opóźnionych (czyli wg Ciebie imbecyli, takich jak ja)
                                  zdaje się też podpadają pod tzw. "baltazarowy aspekt prawny"
                                  • baltazar13 Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.03.06, 19:46
                                    Serdecznie przepraszam wszystkich imbecyli za to ze obraziłem ich porównaniem z
                                    twoja osobą.Ich ułomnosć nie jest przez nich samych zawiniona, w przciwienstwie
                                    do twojego swiadomego obelzywego naigrywania sie z religii katolickiej i osoby
                                    Jana Pawła II.W słowniku ludzi kulturalnych nie ma okreslenia na takich ludzi
                                    jak ty, więc w tym aspekcie moje porównanie było faktycznie niezbyt
                                    trafne.Szcześc Boże.
                                    • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 18.03.06, 10:12
                                      W imieniu "wszystkich imbecyli" przeprosiny przyjmuję.
                                      Co do innych Twoich powyż
                                      ej napisanych zdań nie wypowiem się, albowiem nie wiem o co Tobie chodzi (jak
                                      to imbecyl).
                                      Pa, Kochanie!
                                      • basia.pelasia Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 19.03.06, 16:44
                                        ...o siet, i jeszcze JP2? sie robi niebezpiecznie, moj kerownik
                                        ma taka koszulke:) osaczaja?
                                        • turms.niesmiertelny Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 21.03.06, 16:29
                                          ...żeby tam osaczali, to tylko macki swe wyciąga Opus Dei...
                                    • bob_budowniczy Re: Aspekt prawny niestosownego zachowania na cz 17.05.06, 11:39
                                      Ty sam obrażasz Ojca Świętego Baltazarze.... Ty i to wasze skrajnie
                                      faszystowskie radio. Jeśli spoglądasz na Papieża przez pryzmat nienawiści
                                      polsko-niemieckiej z czasów II wojny to znaczy, że nie powinieneś obrażać
                                      imbecyli! Bo po co obrażać samego siebie?
                                      Ty wiesz co.... chętnie bym się raz z Tobą piwa napił Baltazarze :-) tylko po
                                      to, żeby się przekonać czy Ty rzeczywiście wierzysz w te bujdy rydzykowate czy
                                      tylko podjudzasz tłum do ożywionych dyskusji hehehe
    • nieeta Prawo milosci Baltazarze 21.03.06, 19:45
      Wielka szkoda ze tak znieksztalcasz prawo, ktore dal nam Bog; to jest prawo
      milosci; i przy okazji nie zapomnij, ze Jezus tez byl zydem, zydem ktory oddal
      za Twoje grzechy zycie;
      przez takich ludzi jak Ty Baltek, wiele osob moze stracic szanse poznania
      prawdziwego chrzescijanstwa
      Z Bogiem, Baltek
      • sarna_z_pola Re: Prawo milosci Baltazarze 21.03.06, 21:16
        "wyszłem"-zaraz wracam
        baltek -nie baltek
        • baltazar13 Re: Prawo milosci Baltazarze 22.03.06, 19:32
          Radio tok fm otrzymało ostrzezenie od KRRiT za niestosowną audycję
          satyryczną.Musi to michnikowskie medium uwazac zeby mu nie dosolili kary tak jak
          Posatowi, bo moze to dodbic sie na kondycji finansowej Agory.Dobrze ze wreszcie
          ktos czuwa nad standardami moralnymi w naszych mediach.Szczesc Boże.
          • sarna_z_pola Re: Prawo milosci Baltazarze 23.03.06, 09:55
            baltazar13 napisała:

> Radio tok fm otrzymało ostrzezenie od KRRiT za niestosowną audycję
            > satyryczną.

Prosze w ramach aspektów wyjasnić co On rozumie przez powyższe
            /niestosowną /określenie?

>Dobrze ze wreszcie
            >ktos czuwa nad standardami moralnymi w naszych mediach.

Prosze niech On rozwinie co znaczy"standardy moralne"
            Oraz co On ma na myśli pisząc "nasze media".

Dobrze ,że On sobie pisze i nam wyjaśnia nie zapominając przy tym ,
            że
            On ma prawo do wolności słowa , myśli,swobody wypowiedzi i przekonań.

A i jeszcze do wolnych związków/pracowniczych- naturalnie/-ma tez prawo/ON/

• baltazar13 Re: Prawo milosci Baltazarze 24.03.06, 22:40
              Ja w kwestii formalnej.ON tzn.kto?? Szczesc Boze.
              • mayday5 Re: Prawo milosci Baltazarze 17.05.06, 14:39
                Baltazarze konkretnie odpowiedz na pytanko-kiedy Ty przebywasz na czacie ? Bo
                naprawde chcialabym sobie z Toba pogadac ,a wogle najlepiej razem z Bobikiem
                napic sie z Toba jakiegos piwka i poznac Cie osobiscie bo az sie dziwie jak
                czytam Twoje watki -zalamac sie mozna ,jak Boga kocham ............ cdn
                • dziunia2b Re: Prawo milosci Baltazarze 19.05.06, 23:19
                  Popieram was ,ja też przyłączam się do tego piwa.Baltazar neguje sam
                  sobie ,dobrze przeczytałam jego wypowiedzi i okresle to tak :::jest to człowiek
                  samotny ,zagubiony w gąszczu prawdziwego życia ,nie potrafi dac sobie rady ani
                  z wyrażanie opinii ,ani uczuc.Cóż dziwnego jeżeli RM nawołuje do nienawisci to
                  członkowie są rozdarci wewnetrznie,chcieliby sie przeciwstawic ale boją się.Oni
                  są jak Twardowski ,który podpisał cyrograf z diabłem,narazie się migają ale
                  przyjdzie dzień że znajdzie się i karczma Rzym i sam diabeł.
                • bob_budowniczy Re: Prawo milosci Baltazarze 23.05.06, 19:59
                  zatem may kłopot maydayko :-) zdaje się, że Baltazarek nie pije piwka ;-)
                  ciekawe czego jeszcze się o nim dowiemy ;-) Baltazarku a może Ty jesteś
                  homoseksualistą? :-)))
                  Szczęść Boże
                  • baltazar13 Re: Prawo milosci Baltazarze 26.09.06, 23:08
                    Jestem biseksualistą i pije piwo, ale tylko żywca:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka