1852m 17.11.03, 21:31 Jak wyglądają Góry Stołowe o tej porze roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 21:39 Dla Gór nie ma pór roku!!!!!Zawsze obezwładniają!!!Stołowe i kazde inne...pozdrawiam Cie 1852m:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 21:49 Bieszczady w internecie.Moje zenitowe zdjecia są zupełnie inne.To co najważniejsze podobno zostaje w spojżeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 21:51 ...i te bieszczadzkie anioły:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 21:54 Jestem stary ale znam je z Beskidu.Nosiły skrzydla w plecaku,nawet przy dobrej pogodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 21:46 Som tam Błedne skaly i Szczeliniec i duzo innych skal jak to w górach. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 21:51 One są przedwieczne,były tam,są i pozostaną.Kto je kocha nawet w połowie listopada? Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 21:53 ...anioły......czy skały?:))a i jeszcze najwazniejsze zostaje w sercu !!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 21:58 Peter pisał o Szczelincu,byłem tam w Boże narodzenie zeszłego roku.Przez tydzien nikt nie przyszedł do schroniska.Anioły były tam napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:02 ...anioły i Ty:)))(chyba już umilkne):))))dzieki za GORY:))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:06 Dobranoc!Fajnie jak ktoś jest na drugim końcu kabla. Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:08 .nie ide jeszcze spac..tak,jest fajnie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:05 Jak byłem na Szczelincu widoki było jak w niebie a to za sprawa cholernej mgły czułem się jak w niebie. Biało było a na czerwonym szlaku szliśmy dość długo zamiast 2 godzin 4 bo chyba cos pochrzaniliśmy i złapała nas noc na tym szlaku. Jedynymi źródłami światła były komórki. jakoś widać Anioły nad nami czuwały i trafiliśmy do miejsca noclegowego. Później w drodze do domu w pociągu rozmawialiśmy z gośćmi z tamtych stron okazało się, że wybraliśmy dłuższa wersje tego szlaku, ale szliśmy nim dobrze. Do dziś ten szlak jest dla nasz kultowy w wspomnieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:09 To był 26 grudzień a ja miłem ze sobą czterolatka.Anioł z rodwajlerem był w schronisku. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:14 Byłaś na Szczelińcu w ostatnich latach?Schronisko się odradze ze zglliszcz,to załatwia para ludzi w zimie zamarza im woda,kanalizacja i "kolejka linowa". Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:18 .....jejku nie wiem czy mozemy tak tu "konwersowac:?:)))jak myslisz?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:24 To jest moja pierwsz wirualna "rozmowa".NIe potrafię odpowiedzieć na to pytanie.Jest mi miło,że się do mnie odezwałaś.Nad morzem tęsknie za górami.A komputer chyba mam do tego żeby przeglądać galerie i patrzeć przez WEBkamery. Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:24 kingo, ty nie myśl, tylko konwersuj - poprzez deszcz, mgłę i echo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:31 ...rozmówca śpiący, przymglony witam na szlaku!:) (macie patyki do podpierania (o)błędnych skał?) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:35 Błędne Skały...Może mi się dziś przyśnią.Rano do roboty.Rozumiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:39 .jasne,wiec wszyscy lulu:)))dobrej nocy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 22:38 ponuraczku...proponuje lulu..a na szlak jutro....:)))bez podpierania:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Jak jest w Górach ? 17.11.03, 23:03 ...od rana:) pa pa pa... krasnoludków i kolorowego aaa...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Misiaczki popłyneliście z tematem 17.11.03, 22:41 Tylko za bardzow wody nie lejcie. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Misiaczki popłyneliście z tematem 17.11.03, 22:44 Mnie było miło ,a o tej porze roku w górach pada. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: pozdrowienia dla górskich misiaczków..:)))) 17.11.03, 22:56 Pozdrawiam kochających góry..:)))..byłam ostatnio na Strzelińcu w lipcu ..jak zawsze od lat..można tam spotkać Emilkę..no i posiedzieć w piekiełku:))) ..a anioły..tak..wędrują..po chmurkach i górkach..:))) www.sdm.art.pl/midi/jak.mid Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: pozdrowienia dla górskich misiaczków..:)))) 17.11.03, 23:10 Dziewczyno! Jedz w Bieszczady.Tam nie wędrują kolnie i szkolne wycieczki->w lipcu.Dziękuję za pozdrowienia.1852m Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: pozdrowienia dla górskich misiaczków..:)))) 17.11.03, 23:20 trafiłes w mój czuły punkt..moje stopy tylko Bieszczad nie dotykały:(((..ale kto wie..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: pozdrowienia dla górskich misiaczków..:)))) 18.11.03, 00:15 .....nie spicie??:))))))))ulenko..pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator9 Re: pozdrowienia dla górskich misiaczków..:)))) 18.11.03, 05:41 1825m - Miedzynarodowa mila morska. Latarniowiec - statek o specjalnej konstrukcji i wyposazeniu ,swego rodzaju plywajaca latarnia morska... (Slowniczek zeglarski)??? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator9 Re: pozdrowienia dla górskich misiaczków..:)))) 18.11.03, 16:06 Poprawka...1852m ...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: pozdrowienia dla górskich misiaczków..:)))) 18.11.03, 16:43 A może to jest wysokość-1852m n.p.m. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: pozdrowienia dla górskich misiaczków..:)))) 18.11.03, 10:09 ki_nga napisała: > .....nie spicie??:))))))))ulenko..pozdrawiam:))) ..wzajemnie Kinia:)))poleciałam spać..i..śniłam jak po górach chodziłam:))).. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik przypomnienie? 18.11.03, 07:36 Dzięki za kolejne forumowe przypomnienie :) Ostatni raz byłem tam 20 lat temu, wspomnienia się zacierają. Najwyższy czas odświeżyć.... NIECO PRZECHODZONY WŁÓCZYKIJ Odpowiedz Link Zgłoś
szuus Re: Jak jest w Górach ? 18.11.03, 08:39 To jedyna pora roku, kiedy w górach jest beznadziejnie: oblepiająca wszystko mgła, widoki ograniczone do kilku metrów, przenikliwy wiatr, ciemny brąz zbutwiałych liści pod nogami, nagie kikuty drzew na tle burego nieba a jeśli już jakiś desperat wdrapie się na szczyt Szczelińca, zastanie zamknięte na skobel drzwi schroniska. A od dzisiaj jeszcze mokry śnieg...brrrr. Zdecydowanie odradzam wycieczki w Góry Stołowe - poczekajcie do prawdziwego śniegu i kilku stopni poniżej zera. Oj, wtedy warto! Choćby na grzyby! (skalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_mieta_pachnaca Re: Jak jest w Górach ? 18.11.03, 09:53 nie jest to może szczyt wynurzeń intelktualnych...ale...: góry zawsze są faje! O! (musiałam to powiedzieć) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 18.11.03, 10:14 ..i takie dumne, zaskakujące swoją niedostępnością..uczące pokory nas malutkich....trwające i trwające..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hippy_pottamus Re: Jak jest w Górach ? 18.11.03, 12:58 zawsze fajne ale czasem fajniejsze ;-))[by Orwell] ;-) ja tam zdecydowanie wolę październikowe koloryty, wrzosy, liście, jagody itepe ;-)) m. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 18.11.03, 13:03 tak piękne..barwy...a..te dywany bukowych liści..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_mieta_pachnaca Re: Jak jest w Górach ? 18.11.03, 13:15 A Urszulka_Ma by tylko poetyzowała! :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 18.11.03, 13:21 :))))))..no bo ja żyrafka jestem..stopy na ziemi a głowa w chmurach..O!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 18.11.03, 16:53 Kto mi dziś opowie o górach które mu spać nie dają? Odpowiedz Link Zgłoś
hippy_pottamus Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 18.11.03, 17:07 mnie spac nie daje decyzja gdzie na nartki pojechac, ma ktos pomysl? [byle tani] ;-) m. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 18.11.03, 17:11 Polecam:Wierchomla w Beskidzie Sądeckim,Zieleniec w Kotlinie Kłodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szuus Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 19.11.03, 10:12 1852m napisał: > Polecam: Zieleniec w Kotlinie Kłodzkiej. Zieleniec? hmmm... chamska obsługa, najdłuższe kolejki do wyciągu, nieprzygotowane trasy - miejscami wystające kamienie, najdroższe bilety, brak miejsc parkingowych, horror gdy chcesz coś zjeść. Największym nieszczęściem Zieleńca jest śnieg i narciarze. Gdy tylko solidnie popada, droga dojazdowa od strony Dusznik Zdr. staje się nieprzejezdna (pomimo obowiązkowych łańcuchów) - właściciele zielenieckich pensjonatów od kilku lat ustalają z władami okręgowego zarządu dróg sposoby na odśnieżanie (rozmowy w toku...). W okresach świąteczno - noworocznym i ferii zimowych na tej jednej, jedynej ścieżce powstają korkokolejki potencjalnych narciarzy i czekają, podziwiając przepiękne widoki... Jeśli Zieleniec, to tylko poza sezonem + wszystkie dni tygodnia oprócz piątku, soboty, niedzieli. A najlepiej jest wziąć ze sobą (oprócz nart zjazdowych) biegówki - przepiękne, wspaniale utrzymane trasy! - po stronie czeskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 19.11.03, 22:11 Od 20 do 30 grudnia 2002.Mnie się podobało.Pasuje mi bliskość uzdrowisk Kłodzkich.Alternatywa na roztopy.Mieszkałem Pod Muflonem. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 19.11.03, 23:53 a ja ostatnio tzn. w tym roku.."U Anny" w Łężycach ..bardzo blisko są Duszniki Zdrój..można spacerować:)))..sympatyczna obsługa..prawie domowa atmosfera..jedzonko pycha:))) ..ale ja byłam..w miesiącach letnich..nie wiem jak tam jest zimną..tzn. jakie są warunki narciarskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 18.11.03, 17:53 ....jak tanio i dobrze, to tylko Słowacja... toulaa_co_od_wielu_lat_tylko_tam Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 18.11.03, 21:07 ..a ja na nartach nie potrafię:(((..zawsze jakoś byłam w górach..albo wiosną albo jesienią albo latem..raz tylko pamiętam zimę jedną (strasznie dawno to było w Niedźwiedziu)..zjeżdżałam sobie z góry na misce :)))..i lepiej nie pytajcie jak ja wyglądałam ..kiedy na dole (dosyć wysokiej górki) w zaoranym polu gdzie śniegu nie było..wylądowałam:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 18.11.03, 21:50 Czy to była miss polski. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kto mi dziś opowie o swoich górach? 18.11.03, 22:48 ..:))))..taka polska miss byłaby za delikatna..na taką jazdę:))) ..to była zwykła miska..pokryta emalią..z kilku stron odłupaną.. ale zadanie pojazdu..spełniała doskonale..:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Jak jest w Górach ? 18.11.03, 22:24 Hej góry, hej góry Czemu w sercu smutek Skoro w niebie zagrają Na góralska nutę... Hej góry, hej góry Czemu w sercu trwoga Skoro z wierchów ciut bliżej Jest do pana Boga Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: na góralską nutę..:))) 18.11.03, 22:51 .....pośpiewamy?..:))) "W Bukowinie góry w niebie postrzępionym W Bukowinie rosną skrzydła świętym bukom Minął dzień wiatrem z hal rozdzwoniony I nie mogę znaleźć Bukowiny I nie mogę znaleźć.. Chociaż gwiazdy mnie prowadzą ciągle szukam W Bukowinie zarośnięte echem lasy W Bukowinie liść zieleni się i złoci Śpiewa czasem basior ciemnym basem I nie mogę znaleźć Bukowiny I nie mogę znaleźć Choć już szukam godzin krocie i dni krocie W Bukowinie deszczem z chmur opada Okrzyk ptasi zawieszony w niebie Nocka gwiezdną gadkę górom gada I nie mogę znaleźć Bukowiny" Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: na góralską nutę..:))) 18.11.03, 23:07 W górach jak sie spiewa to sie pije a ja teraz mam okres abstynecki i jak tu spiewac te górolskie piusenki?? hej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: na góralską nutę..:))) 18.11.03, 23:21 peter.steele napisał: > W górach jak sie spiewa to sie pije a ja teraz mam okres abstynecki i jak tu > spiewac te górolskie piusenki?? hej :-) Upij się..ze mną..na góralską nutę.. niech popłynie pieśń wesoła.. już wierzchołki mgłą zasnute.. ale co tam!..Zaśpiewajmy o sokołach!..:))) Hej orliku chłopcze młody!.. Popraw uśmiech nadstaw ucha.. w górach będzie zawierucha.. Jak ruszymy razem w tany .. może nas ominą bałwany!...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: na góralską nutę..:))) 18.11.03, 23:08 "w swoim zyciu zjadlem ścrdziesci baranów w tym czy smieeeerdzące heeeej" Kwicoł z Janosika Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: na góralską nutę..:))) 18.11.03, 23:23 peter.steele napisał: > "w swoim zyciu zjadlem ścrdziesci baranów w tym czy smieeeerdzące heeeej" > Kwicoł z Janosika ..ale winko mu nie smakowało..z miski do mycia rąk:))) powiedział tak: "ale cosik ciniuśkie to winko mocie"..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: na góralską nutę..:))) 18.11.03, 23:29 Brakowało mi poezji w tych pogwarkach.Dzieki Urszulko. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re:.... droga..... 18.11.03, 23:47 kiedyś napisałam w górkach taki tekst..o drogach życia..gdzieś już chyba go tu na forum wpisałam..ale powtórzę go....te ścieżki górskie..tak.. Droga.... Wiele ścieżek przedeptanych... ..tych znajomych..i nieznanych.. A na ścieżkach spotkania... ...znaki zapytania... ...myśli zagubione... ...słowa porzucone... ...same .. kłopoty... ...i...radości.. ...chwile.....piękne... ...i.........miłości... ...smutki... ...i........odejścia... ...powroty.... ...przystanki... ...z kamieniami... ...polne... ...leśne... ...dzikie... ...z poboczem... ...z chodnikami... ...cywilizowane... a my na tych ścieżkach...sami....... ciągniemy..po nich..wózek..życiem zwany ...i.....stale wybieramy...w jaki kierunek... .........zmierzamy............ Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re:.... droga..... 19.11.03, 20:07 ...Ulenko,dziękuje za ten przystanek....dziękuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
r_u_s_h Re:.... droga..... 19.11.03, 21:09 Te przystanki zamyslone, czesto w swiecie zagubione, w gorach czas jest zatrzymany, w gorach czesto wspominamy..... - fajnie powspominac, dzieki.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re:.... droga..... 19.11.03, 21:21 ścieżki górskie nastrajają melancholijnie do zadumy..uczą życia..jeśli źle wybierzesz ścieżkę..i.. pójdziesz złą drogą...możesz szybko.. zginąć.. ..uczą pokory...tak...czasem warto zrobić przystanek i dobrze wybrać kierunek..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Jak tak dalej... 19.11.03, 21:26 bedziemy pisac o górach to dojdziemy na Czomolunge:-) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Jak tak dalej... 19.11.03, 21:29 a teraz odwrócmy głowę na lewe ramię i co zobaczymy?? Nic innego jak zarys szczytów górskich oczywiście potrzebna jest też doza wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a..może.. o zagubionej ścieżce ..w górach..? 19.11.03, 21:43 Jakieś przygody..w poszukiwaniu zagubionego szlaku..? ..ja już maszerowałam na czworakach po strumieniu..zgubiłam szlak..no może nie zgubiłam ale chciałam sobie skrócić...mgła..deszcz..nie było nic widać...trafiłam na strumień ..pomyślałam..że on mnie sprowadzi ..gdzieś do bezpiecznego miejsca w dole ..Zaprowadził..miałam dużo szczęścia..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: a..może.. o zagubionej ścieżce ..w górach..? 19.11.03, 22:07 Jesteś twarda.Góry oddzielają ziarno od plew,tak jak morze.Dałaś radę,przeciwnikiem była twoja słabość,góry tylko areną na której toczyła się walka. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a..może.. o zagubionej ścieżce ..w górach..? 19.11.03, 22:17 tak ..każdy ma swoje słabości..i..swoje walki.. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a..może.. o zagubionej ścieżce ..w górach..? 19.11.03, 22:35 w słońcu i przy dobrej pogodzie wygląda na całkiem prostą ścieżkę..:))) www.piterbiker.friko.pl/baran_img/tmp014.jpg ..to była Barania..często jest zamglona i podmokła.. a strumienie z niej spływające..dają życie naszej królowej..rzek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak tak dalej... 19.11.03, 21:45 jak Pan tak tą głową dalej kręcił będzie..to ja nie gwarantuje..czy ona czasem nie odpadnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
r_u_s_h Re: Jak tak dalej... 19.11.03, 21:52 Zagubiona, zrozpaczona weszła Ula do strumienia - odnajdywac swoją drogę, odnajdywać swe marzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak tak dalej... 19.11.03, 22:10 r_u_s_h napisał: > Zagubiona, zrozpaczona weszła Ula do strumienia - odnajdywac swoją drogę, > odnajdywać swe marzenia..... dziękuję rush:))) a dalej... ..po strumieniach.. ..po kamieniach ..krok po kroczku.. ..zagubionej ścieżki szuka.. ..czy ją znajdzie..to jest sztuka? ..łapie boczków, traw, gałęzi.. ..ale góra ją wciąż więzi.. ..już brakuje jej wytchnienia.. ..nurtem swoim rwie ją rzeka.. ..czy dogoni czy potrafi..? ..czy się zna na geografii..? ..marzenia się oddalają.. ..siną mgłą się otulają.. dalej walczy..dalej szuka.. czy je znajdzie..to jest sztuka?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
r_u_s_h Re: Jak tak dalej... 19.11.03, 22:20 Znajdzie! bo to przeciez Jej marzenia, a marzenia do spelnienia, do odwazych swiat nalezy, kazdy w siebie niech uwierzy, Góry trochę są jak życie, tak surowe, ale pieknie, kocham gory, kocham życie i za nimi bardzo tesknie.... Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak tak dalej... 19.11.03, 22:57 Poetów mamy przednich:Stachura,Ziemianin i im podobni.A gdzie Taternicy Zdobywcy tej czy innej korony ściany wariantu.Zimą latem z asekuracją czy bez.Może boso podpierając się jedną reką w drugiej niosąc jajko na łyżce.Nawiasem z czego to cytaty? Poza boso. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak tak dalej... 19.11.03, 23:35 1852m napisał: Poza boso. lubię taką poezję śpiewaną..zansz? "Dokąd uciekasz, dokąd biegniesz drogo nigdy ci siebie.. dosyć... to rwiesz jak rzeka..to..noga za nogą obutych niesiesz i bosych.. Dokąd uciekasz, dokąd biegniesz drogo nigdy ci siebie dosyć... to rwiesz jak rzeka..to..noga za nogą obutych niesiesz i bosych.. Widzę jak biegniesz przez moje mieszkanie.. skręcasz się..gubisz, skradasz.. uderzasz w sufit w podłogę lub ścianę wybijasz okno..wypadasz... przez chwilę krążysz pomiędzy domami w górę się wzbijasz lekko aniołom plączesz się pod stopami .. i skośnie spadasz w piekło Dokąd uciekasz, dokąd biegniesz drogo nigdy ci siebie.. dosyć... to rwiesz jak rzeka..to..noga za nogą obutych niesiesz i bosych.. Kto Cię położył na powierzchni wody i zmierzył każdą milę.. kto z farb ułożył wysokie schody ułożył tak ..zawile.. przecinasz miasto i wbiegasz do portu pod ostatecznym kątem i o samolot w momencie startu zaczepiasz horyzontem Dokąd uciekasz, dokąd biegniesz drogo nigdy ci siebie.. dosyć... to rwiesz jak rzeka..to..noga za nogą obutych niesiesz i bosych.. Dokąd uciekasz dokąd biegniesz drogo W mojej przepastnej głowie Kto cię..wydeptał.. kto cię tam wdeptał.. Kto pierwszy znał.... ......słowo odejść...." Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak tak dalej... 20.11.03, 17:11 Jak Cię poznam to pokocham.Odpiszę jak znajdę chwile czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ..w ciszy górskiej... 20.11.03, 22:44 w ciszy góry..posiedzieć.. wiatru dać się popieścić.. i wysłuchać drzew szumu .. cichej opowieści.. a ja w lesie byłam..i znalazłam grzyba:))) gorymoje.w.interia.pl/galeria/skalnygrzybyek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ...co jeszcze..? 20.11.03, 22:55 r_u_s_h napisał: > Znajdzie! bo to przeciez Jej marzenia, Ula wiele już przeżyła.. wiele szczytów też zdobyła.. przez życie sobie maszeruje.. swoich ścieżek poszukuje.. czasem wspomnień myśl ją chwyta.. i tak myśli sobie skrycie.. co by jeszcze mogła zrobić.. by zakończyć swoje życie.. W lustrze odbić twarz pogodną.. całkiem miłą i spokojną.. że..marzenia jej spełnione.. nie będą całkiem stracone... a.. nasiona jej zasiane.. nie zostaną zapomniane... Ma już pewność prawie taką.. i przygląda się swym ptakom.. ale jeszcze duchem młoda.. myśli co do życia dodać... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ...Peter dziękuję :)))) 21.11.03, 00:37 Dziewczyny..oczy zamykać!..mu tu tylko tak rodzinnie:))) ..ja Tobie dam!..za tego grzybka połkniętego z widelcem!..:))) odebrałam pocztę:))))masz cmoooooka:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Jak jest w Górach ? 20.11.03, 22:54 Nie byde tu ide dalij, karcmarecko winka nalyj Nalyj, nalyj do puchara karcmarecko malowana Dobrze tymu jes Jaśkowi, co sie zynił przy łojcowi I Jaśkowi i Janieli, ta mu serce rozweseli LAJLAJLAJLAJLAJ ................ Ej Anielko przeradosna, tyś se kiedyś kwiotki niosła Niosła, niosła i śpiywała na, skrzypeckach przygrywała Niosła, niosła i śpiywała i cyrwone licka miała Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 20.11.03, 23:05 oj Ty mój Jasiczku miły.. ..ale mi tu miło kwilisz.. zaśpiwom Ci ja piosneczkę.. na znajomą sowom nuteczkę.. potem dana.. moja dana.. zatańczymy se do rana.. po sam świt będziem hulali.. na wysokiej w Tatrach hali.. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 24.11.03, 21:27 Wszyscy utkwili w mieście,nikt nie opamieta o "przedwiecznych". Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator19 Re: Jak jest w Górach ? 25.11.03, 09:40 Gory sa potrzebne, bo mozna np. tesciowa z takiej gory....myk... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 25.11.03, 10:44 Jakie myk?..:)))..teściowa tez człowiek ..Konwencja Genewska...trzeba ratować życie....:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator19 Re: Jak jest w Górach ? 27.11.03, 05:36 urszulka_ma napisała: > Jakie myk?..:)))..teściowa tez człowiek ..Konwencja Genewska...trzeba ratować > życie....:)))) Chcialem dodac, ze zalacznik nr. 385 do ustawy 78/6 z roku 1982 z Konwencji Genewskiej, mowi ze tesciowa nie podlega jej ochronie. Ktos jak Ty upominal sie o jej prawa, nawet na Konwencje sie powolywal - sprawdzili, znalezli blad, ze faktycznie tesciowa tam byla i usuneli:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 27.11.03, 16:07 lepiej gdyby wstawili paragraf..na obowiązkowe..usuwanie i zakopywanie wad ludzkich na dnie wielkiego wąwozu.. Odpowiedz Link Zgłoś
jenny_s Re: Jak jest w Górach ? 25.11.03, 11:55 "W górach jest wszystko co kocham." Szłam kiedyś z mamą na spacer na Kowańcu, brzdąc z dziurą na łokciu. I spotkałyśmy redyk. Mama do bacy: daj dziecku żentycy. A baca: oj paniusiu, moze lepi nie, bo sie mała pochoruje. Mama nastroszona: oj baco, dyć ona góralka, nie żaden cepr. Baca: a skąd? Mama: no z Nowego Targu. Baca: eee, pewnie z Rynku. No więc żadna ze mnie góralka, ale żentyca mi wtedy (ani nigdy później) nie zaszkodziła. Nie ma już moich Gór, obraz tylko zamglony pozostał i wraca w snach. Dziękuję za ten wątek. Błysnął jak promień wśród mierzwy. jen Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 25.11.03, 13:11 jenny_s napisała: > "W górach jest wszystko co kocham." O dobrze..że nam tu delikatnie podpowiadasz jenny..masz racje..góry..to nie tylko te dumne skały..lasy..pełne buków i te wszystkie ścieżki .. Góry to również..ludzie wspaniali.. którzy tam żyją na co dzień.. Ja z nizin pochodzę..i jestem takim ceprem czasami tylko odwiedzającym..te piękne krajobrazy.. Ludzie tam od zawsze żyjący..na ceprów patrzą troszkę nieufnym okiem..ale.. z wielką serdecznością i gościnnością przyjmują wszystkich pod swój dach. Od kilkunastu już lat odwiedzam moich ukochanych Gazdów..całkiem obcych dla mnie..a jednak..czuje się zawsze u nich jak w swoim domu..taka atmosfera tam panuje "ciepełkowa"..najbardziej lubię wieczory..kiedy ..Gazda z Gaździną.. snują swoje opowieści ..i pięknie śpiewają.. Podziwiam ludzi z gór..są czasem bardzo prości..a ile mądrości życia w sobie mają..i..ta ich indywidualność..tradycje..gwara..stroje.. Pozostają sobą.. Niezmiennie tacy sami jak ich ukochane góry.. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 25.11.03, 21:27 Temat tak Góry, a Góry jak temat.Wiedzą tylko ci co duszę zostawili na 1852m n.p.m.Mieszkam na 0m n.p.m.Dla mnie każda z nich jest naj. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ...Dziękuję.... 29.11.03, 15:31 1852m napisał: > Temat tak Góry, a Góry jak temat.Wiedzą tylko ci co duszę zostawili na 1852m tak temat..jak Góry.. Dziękuję za te góry..właśnie wyruszam w podróż..pozdrawiam wszystkich serdecznie..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: ...Dziękuję.... 29.11.03, 22:40 Niech dobre wiatry Cię prowadzą,a każda ścieżka niesie Twe stopy do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 18.01.04, 19:37 Dziś to raczej radośnie..dla kibiców...skoków narciarskich.. ...pozdrawiam...przyjaciół..gór..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 18.01.04, 22:26 Ktos tu jeszcze o górach marzy,bardzo się cieszę.Jakie skoki,ktoś wydarł naturze Wielką Krokiew mnie to nie cieszy a i Kwas tam pojechał to nie są góry! Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 00:03 Jeśli tak patrzeć..w ten sposób..to w Polsce dziewiczych gór jest rzeczywiście coraz mniej.. ..ale..nie odbierajmy radości..i..wielkiej odwagi skoczkom którzy walczą z wysokościami pokonując własne słabości i strachy... bardzo proszę..w tak pięknym wątku..nie spraszajmy kwasów..one tu nie pasują..góry i tak są niezmienne od tysięcy lat i jeden kwas im nie zaszkodzi..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 09:57 Marzy! Marzy! Moja pasja sa Góry! i ostatnio zdobywam coraz wyzsze szczyty..! Hm... moze Ktos ma ochote na włóczege po Górkach? Zapraszam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 10:10 ... a po Małych, czy może raczej po Wielkich? ostatnio wracałem tamtędy ze Skrzycznego przez Karkoszczonkę i dalej na północ, w moje strony... :))))) a stołowe widziałem tylko nakrycia ostatnio... czas szykować wiosenny ekwipunek i ruszyć w zachodnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 10:21 ... a po Małych, czy może raczej po Wielkich? Ja.. po każdych :)! ostatnio wracałem tamtędy ze Skrzycznego przez Karkoszczonkę i dalej na północ, Ho ho! piekna okolica :) I ta chatka.. Karkoszczonka :))))) Ja ostatnio Byłam w Sowich.. Bardzo malutkie i sliczne sa ;) A w weekend? Moze Beskidy? Moze Wielka Racza? hm..? :) moze chata pod Skalanka? :)) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 19:02 A ja mam na podoredziu Górki Wschodnie i Górki Zachodnie.A o tym usmiechu jeszcze pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 23:18 reniez napisała: > Ja ostatnio Byłam w Sowich.. Bardzo malutkie i sliczne sa ;) ..tak..są piękne..szczególnie jesienią..czerwone dywany się ścielą..na polanie trzech buków..no i w strumieniach..znaleźć można..mieniące się złotem kamienie Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Jak jest w Górach ? 26.01.04, 12:14 idziesz przez swoje góry i pytasz: "jak jest w górach?" Himalaje codzienności okraszone poezją duszy śpiewasz swoją piosenkę milczysz sobie i pytasz ponownie:"jak jest w górach?" 1852, z widokiem na okolicę ileż dolin, byłeś już we wszystkich? tuż obok, w Twoich górach jest moja dolina przechodzi w równinę z ogrodem, lasem ale ze szczytów widać tylko mgły w dolinie a z dołu szczyty wydają się tak odległe... łączy nas strumień łączy nas błękit nad głową ale nie chcemy przejrzeć przymykam oczy przed śnieżnym blaskiem szczytów Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 26.01.04, 17:20 oldpiernik napisał: > idziesz przez swoje góry i pytasz: "jak jest w górach?" > Himalaje codzienności okraszone poezją duszy > śpiewasz swoją piosenkę > milczysz sobie > i pytasz ponownie:"jak jest w górach?" > > 1852, z widokiem na okolicę > ileż dolin, byłeś już we wszystkich? > Tylko dla szczytu dolina jest doliną. 1852m to nie jest wysoko,dolina,strumień są moim domem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Jak jest w Górach ? 28.01.04, 16:09 poranione palce, obolałe plecy, nogi nie chcą już nieść tylko oczy płoną radośnie blaskiem zwycięstwa i widzą kolejne wyzwanie następny szczyt lubię góry wdrapywanie się na szczyt jest... OLD Z LĘKIEM WYSOKOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 19:41 .....jak mozna sie nie uśmiechać w Górach??........no jak? Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 19:57 ki_nga napisała: > .....jak mozna sie nie uśmiechać w Górach??........no jak? Jak wieje przy minus 25 stopniach,wtedy usmiech zostaje na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 23:29 "Ja wiem Wiem Że gór tych Siedem jest Wiem też Wiem Przejść muszę Siedem rzek! I ciągle dal Za dalą dal Zawieje, śnieżyce i żar, i kurz. I nie wiem nawet już, Czy tam gdzieś Będzie kres.. Ja wiem Czemu Zaszumiał Nagle wiatr Słyszę Mówi Że w drogę Na mnie czas" Edward Stachura Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 19.01.04, 23:45 ...tak..słowa napisał..Stachura:))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 20.01.04, 00:02 sam Stachura to nieco ponura postac,wole to wetknać w worekz napisem SDM. Odpowiedz Link Zgłoś
r_u_s_h Re: Jak jest w Górach ? 20.01.04, 05:51 No widać SDM tak źle nie myśleli o Stachurze i Jego tekstach, myślę, że tekst możesz kojarzyć z czym tylko Ci się podoba, ale wielkość tekstu, a jakoś wykonania to dwie różne sprawy. Tekst Stachury - nikt już tego nie zmieni, a wykonanie SDM do osobna historia, zresztą dla mnie bardzo smaczna historia. W początkowej twórczości SDM, dużo korzystali z tekstów Stachury, później też sporo Barana, a teraz bardzo wiele z Ziemianina.... a żeby na temat choć trochę było, to kawałek tekstu Barana właśnie.... też grany przez SDM... ....rosna skrzydła u ramion czas się w wieczność przemienia góry i wolność dokoła chyba dostąpimy tu wniebowstąpienia a w schronisku święty Piotr z herbatą i widoki nieziemskie na świat przy ognisku rozłożymy się z gitarą posłuchamy co nam w duszy gra z pleców góry zrzucimy do stóp i zmęczenie rozzujemy z nóg to schronisko to prawdziwy raj niechaj wiecznie odpoczynek trwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Re: Jak jest w Górach ? 20.01.04, 09:31 Ja tam lubie Stachure! No i lubie SDM :) Kiedys spedzalam z nimi Sylwestra w Cisnej! Oj dzialo sie, dzialo ! :) Ostatnio włączylam sobie stara kasete.. kiedys "Kant".. potem "Bez Jacka".. Ech.. i ten śpiewany Leśmian! Aż chce sie od razu iść w Góry! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ......wieje....... 20.01.04, 10:26 ..no to jeszcze jeden tekst Stachury...śpiewany przez..? Wieje... Ja nawet wiem Skąd biorą się te wszystkie szmery W dalekim tle.... Abstrakcje śmiałe i etery A ty coś wiesz I jesteś taka niezmęczona kiczem Wieje.. Wieje.... No wieje i rozwiewa mnie Wyprowadzam się.. ...wyprowadzam się na górę Wyprowadzam się ...w piórnikowym garniturze Wyprowadzam się... .. wyprowadzam się na górę Wyprowadzam się.... ... i zasilam czarną dziurę A ty możesz zostać Posłuchaj mnie Syreno nimfo pokręcona Posłuchaj mnie Zaśpiewaj żebym z lekka skonał Bo chociaż wiem skąd biorą się te wszystkie szmery w niebie Wieje Wieje No wieje i rozwiewa mnie Wyprowadzam się.. ...wyprowadzam się na górę Wyprowadzam się ...w piórnikowym garniturze Wyprowadzam się... .. wyprowadzam się na górę Wyprowadzam się.... ... i zasilam czarną dziurę A ty możesz zostać..... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ...poprawka.. 20.01.04, 13:07 urszulka_ma napisała: > ..no to jeszcze jeden tekst Stachury...śpiewany przez..? oj przepraszam Was mocno..to nie Stachury tekst..za dużu dziś wiatr mnie goni..i źle napisałam..oczywiście to tekst Lecha Janerki.. Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Jak jest w Górach ? 20.01.04, 12:43 a jesli zapytam o Słodki Całus od Buby? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Jak jest w Górach ? 20.01.04, 13:02 1852m napisał: > a jesli zapytam o Słodki Całus od Buby? "Nie ma rzeczy niemożliwych"...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ..jeszcze wszystko.... 20.01.04, 13:27 1852m napisał: > a jesli zapytam o Słodki Całus od Buby? mp3.wp.pl/p/strefa/sciagnij/1046,lofi,1.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: ..jeszcze wszystko.... 20.01.04, 14:06 dziekuje Urszulko tak po prawdzie:moje naj to Bukowina (WGB) wszystkiego po trosze. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ..chodzą ulicami ludzie... 20.01.04, 17:11 tak.. "Chodzą ulicami ludzie Maj przychodzą, lipiec, grudzień Zagubieni wśród ulic bram Przemarznięte grzeją dłonie Za czymś pędzą, dokądś gonią i budują wciąż domki z kart A tam w mech odziany kamień Tam zaduma w wiatru graniu Tam powietrze ma inny smak Porzuć kroków rytm na bruku Spróbuj, znajdziesz jeśli szukać zechces Nowy świat, własny świat... Płyną ludzie miastem szarzy Pozbawieni złudzeń, marzeń Omijając wciąż główny nurt Kryją się w swych norach krecich I śnić nawet o karecie co lśni złotem nie potrafią już A tam w mech odziany kamień ... Chodzą ludzie, asfalt depczą Nikt nie krzyknie, każdy szepcze Drzwi zamknięte, zaklepany krąg Tylko czasem kropla z oczu po policzku w dół się stoczy i to dziwne drżenie rąk A tam w mech odziany kamień Tam zaduma w wiatru graniu Tam powietrze ma inny smak.." Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: ..chodzą ulicami ludzie... 20.01.04, 18:12 A ja dziekujac pozwole sobie ten tekst zadedykowac, tej która ma odwage tu zagladac i czasem cos napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: ..chodzą ulicami ludzie... 22.01.04, 17:11 .....a tak..żeby było na górze:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: ..chodzą ulicami ludzie... 22.01.04, 17:28 ki_nga napisała: > .....a tak..żeby było na górze:))))) samo na górze mi nie wystarczy,pamietaj Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: ..chodzą ulicami ludzie... 22.01.04, 23:20 tak radosnie jeszcze nie było :):):):):):):):):):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ..za takie uśmiechy..:))) 22.01.04, 23:42 kilka liter wspomnień.. Powietrze czyste.. Blask gwiazd.... Iskry ogniska.. Płonące polano... Siedzę blisko.. chmur.. Wyciągam dłoń... Ciemne w dali.. szczyty gór.. Mogę je dotknąć.... Mogę objąć.... Mogę pokonać... Mogę wędrować.... Wędrować z księżycem.. Jego blask prowadzi mnie.. Tam gdzie nie był nikt.. W ciszy nocy słychać śpiew.. i..strumieni szum... Opowieści... Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: ..za takie uśmiechy..:))) 23.01.04, 21:57 Moich strof forum nie zobaczy,mam w prezencie Dzikie Gęsi: Nie musisz być dobra. Nie musisz iść na kolanach sto mil przez pustynie, pokutujac. Wystarczy jeżeli pozwolisz zwierzatku twego ciała kochać, co pokochało. Mów mi o twojej rozpaczy, ja opowiem moją. A tymczasem dalej trwa świat. Dalej słońce i przezroczyste kamyki deszczu suną przez krajobrazy, nad łąki i głębokie drzewa, nad góry i rzeki. Znów dzikie gęsi, wysoko w czystym błękicie, lecą z powrotem do domu. Kimkolwiek jesteś, choćbyś była bardzo samotna, świat ofiaruje się twojej wyobraźni, woła do ciebie jak dzikie gęsi, cierpko, pobudzająco, corat to oznajmiajac, gdzie twoje miejsce w rodzinie ziemskich rzeczy. za uśmiechy Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ..za takie uśmiechy..:))) 23.01.04, 23:57 1852m napisał: >Moich strof forum nie zobaczy,mam w prezencie Dzikie Gęsi nie wiem..czy mogę teraz swoje litery tu pisać.. w podziękowaniu..za..Dzikie Gęsi..zacytuję.. "Ile światłem prowadzeni Dróg powietrza przejść zdołamy W ilu rzekach zanurzymy stopy Ile w nas zdumienia jeszcze ile złudzeń nie straconych światów ile nie odkrytych wokół zadajemy te pytania głosem ptasim niech prowadzą nas bez odpowiedzi nawet Niech się wznoszą, niech się wznoszą aż zabłysną tęczą do krainy łagodności bramą białych plam poszukiwacze wszędzie w sobie poza sobą odkrywamy karainy niezwyczajne oto morza falowanie statek ze szkarłatnym żaglem oto splot płomienia życiodajny Niech zakwita, niech oczyszcza, niech kształt nada temu co w nas tkwi gdzieś na dnie samym niech się wznosi, niech się wznosi aż zabłyśnie tęczą do krainy łagodności bramą..." Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: ..a w górach nie ma już nikogo.. 24.01.04, 08:08 ... w kraine łagodności... komercja, tłumy, hałas i ani jednego człowieka... ale wiosną odwiedzę znów góry bez plecaka i bez gitary bez map i kompasów kiedy się zgubię będę z Wami... Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: ..a w górach nie ma już nikogo.. 24.01.04, 19:30 oldpiernik napisał: > ... w kraine łagodności... > komercja, tłumy, hałas i ani jednego człowieka... > > ale wiosną odwiedzę znów góry > bez plecaka i bez gitary > bez map i kompasów Ja jestem panie kolego,codziennie,godzina po godzinie.Dom,praca,ksiązka to sa moje Himalaje. Do gór mam chyba najdalej. > kiedy się zgubię > będę z Wami... > > Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ..a w górach nie ma już nikogo.. 24.01.04, 23:12 oldpiernik napisał: > ... w kraine łagodności... > komercja, tłumy, hałas i ani jednego człowieka... > ogrodniku..stworzyłeś..własną "krainę łagoności"..zaproś do niej proszę..ludzi którzy marzą o górach..jednocześnie pokonując swoje własne codzienne "góry":))) Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Góry 24.01.04, 23:38 Napiszmy je tu, słowa są strumykiem,więc ten już mamy.Moje 1852m może być jednym ze szczytów,forum schroniskiem przed rzeczywistością Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Góry 25.01.04, 00:01 1852m napisał: > Napiszmy je tu, słowa są strumykiem,więc ten już mamy.Moje 1852m może być > jednym ze szczytów,forum schroniskiem przed rzeczywistością Twoje 1852m..już takim schroniskiem jest..gdzie można się przysiadać.. i rozgrzewać w czasie wędrowania..;)))) ..niech strumyk płynie..i cicho szumi swoje piosenki.. .."O dobra rzeko, o mądra wodo Wiedziałaś gdzie stopy znużone prowadzić Gdy sił już było brak. Brak. Wieże miast, łuny świateł Ich oczy zszarzałe nie raz Witały mnie pustką, żegnały milczeniem Gdym stał się twoim nurtem Po dziś dzień z tobą rzeko Gdzież począł, gdzie kres dał ci Bóg? Ach, życia mi braknie, by szlak twój przemierzyć By poznać twą melodię..." Odpowiedz Link Zgłoś
1852m Re: Góry 25.01.04, 11:33 Tak na dziś,a właściwie na grudzien. Świt Zimowy Zwierzęta i ludzie zodiaku Jeszcze raz biegną nad nami. Zielone butelki po winie,Resztki homarów zaściełają stół. "Za dawną przyjaźń, dawne dni". Każdy Siedzi zasłuchany W swoje myśli i turkot pierwszych wozów. Ptaki pod okapem Trzepią się niespokojnie Z powodu hałasu i światła. Wkrótce O świcie zimowym spotkam Mój rok czterdziesty. Na oślep, Ku długim cieniom zachodu Pędzi życie unoszone przez uparte chwile I wiruje koło mnie jak pijany pożar. Odpowiedz Link Zgłoś