Dodaj do ulubionych

jaki lek na nerwicowe skurcze dodatkowe??

30.04.07, 15:46
ma ktos doswiadczenie z lekami na skurzce dodatkowe nadkomorowe??wiem ze mam
nerwice ,w sumie to juz sie czulem lepiej a tydzis znowu jakas godzine mi
skakalo serducho;//neospazmina ,validol,tranxene,concor cor ,xanax mi nie
pomaga;/,jest jakis zloty srodek??chce napomniec ze ostatnio zyje bezstresow
owiec skad znowu te skurcze??
Obserwuj wątek
    • green_land Re: jaki lek na nerwicowe skurcze dodatkowe?? 30.04.07, 17:53
      Pomaga mi Lexotan 3 mg. Ale trafiłam na niego dopiero po kilku ładnych próbach
      znalezienia odpowiedniego leku. Może milocardin albo waleriana byłyby dobre?
      No i nie przejmuj się tymi skurczami tak bardzo, bo to właśnie powoduje, że
      Twoje serce uczy się ich.Spróbuj je olac, nawet jak są upierdliwe. To czasami
      przynosi najlepsze efekty. Też mi sie różne cuda dzieją i czasami nerwowo nie
      wytrzymuję. W końcu poszłam do psychiatry (bo powiedzieli,że pierw psychiatra
      potem psycholog - neurolog mi nie pomógł stąd pomysł z psychiatrą:) i 3 tydzień
      biorę Xetanor. To lek uspokajający, euro_pejka z postów obok trafnie zauważyła,
      że to było to, co Jej pomogło. Tobie też by się przydało, bo takie kłopoty z
      sercem oraza nerwowosc powodują zamknięte koło, jedno napędza drugie. A tak
      podreperujesz nerwy, przestaniesz denerwowac sie każdym szarpnięciem serca a
      ono powoli zacznie normalnie reagowac. Warto spróbowac:)
      I jeszcze - na takie szarpania serca lekarze zalecają nabrac powietrza, zatkac
      nos, zamknąc usta i spróbowac wypchnąc powietrze przez nos. Bębenki "zatykają
      się" - to dziwne uczucie. Możesz to powtórzyc. Ważne, by zrobic to wtedy, gdy
      czujesz, że serce szykuje "niespodziankę". Popytaj kardiologa, powinien był Ci
      o tym powiedziec, ale mojemu też przypomniało się o tym na chyba 5 wizycie:)
      Pozdrawiam serdecznie
      • hanss25 Re: jaki lek na nerwicowe skurcze dodatkowe?? 30.04.07, 21:45
        a jak czesto masz takie skurcze??
        ja ostatnio mialem sporaydycznie raz, dwa na dzien a dzis mnie tryzmalo z 3
        godziny tak srednio szarpniecie raz na 30 sekund,a jak zobaczylem policje jadac
        samochodem bez pasow to mi zaczelo szarpac tak co 2 sekundy przez 5 minut;/to
        nerwicowe nie??
        • green_land Re: jaki lek na nerwicowe skurcze dodatkowe?? 01.05.07, 12:57
          Takie skurcze mam czasami non stop. Ale nie zwracam na nie zbytniej uwagi, bo
          po co się stresowac. Spróbuj zatkac noc i wypchnąc przez niego powietrze aż
          do"zatkania" bębenków. Jak zrobisz to na początku takiego ataku powinien minąc.
          Ja mam np. cos takiego: siedzę w pokoju i słyszę jak łyżeczka uderza o podłogę
          (spadła po prostu) i mimo, iż wiem, że to tylko cholerna łyżeczka serce na
          moment przestaje mi bic a potem zaczyna szalec. I niespecjalnie moge na to w
          tym momencie cokolwiek poradzic. A jak widzę gliniarzy to też serduszko dziwnie
          się zachowuje, a mam poł rodziny w policji więc powinno byc przyzwyczajone:P
          Może rzeczywiście jakieś leki uspokajające typu seroxat by Ci się przydały? Idź
          do neurologa albo psychologa (psychiatry) i poproś o coś takiego, opisz
          wszystkie Twoje objawy. Warto podreperowac nerwy przy takim serduszku. Nawet
          kardiolog powiedział, że powinnam brac takie leki przy moim zwariowanym sercu:)
          • hanss25 Re: jaki lek na nerwicowe skurcze dodatkowe?? 01.05.07, 15:33
            dzis od rana jak wstalem nic, serduszka nie czuje,a wczoraj caly dzien
            pykalo,ale te pykania sa rozne, czasem tak sie potyka co jakis czas ,czsem sie
            zatzrymuje na sekunde, kilka razy pod rzadu w ciagu minuty, to jeest najgorsze
            bo wydaje mi sie ze zaraz stanie na amen,raz tak delikatnie,a nieraz ze az boli
            przez chwile serce i czuje bol w plecach.zacina sie moze naoliwic?serce mam
            zdrowe bo ukg nic nie wykazalo.
            • green_land Re: jaki lek na nerwicowe skurcze dodatkowe?? 01.05.07, 15:42
              Jeżeli serce masz zdrowe to super!!! Więc musisz to sobie bez przerwy
              powtarzac, ale tak, jakby było to faktem, a nie naboznym życzeniem!:) Z tymi
              tabletkami na nerwicę to nie jest zły pomył - zastanów się nad tym. I nie
              zadręczaj się sercem bo jest jeszcze gorzej od takiego myślenia. Przechodziłam
              przez to, więc wiem, jak może byc.
              Zajrzyj na tą stronę, bardzo ciekawa forum.kardiolo.pl/temat1.htm
              Pozdrawiam serdecznie i zyczę spokoju i dystanu. Gratuluję zdrowego serduszka:)
              • hanss25 Re: jaki lek na nerwicowe skurcze dodatkowe?? 13.05.07, 20:28
                Postanowilem sie wziasc za sport,dzis zrobilem 4 km biegnąc wśród pol po jurze
                krak-czest ,bo kiedys biegalem w sredniej biegi przelajowe na
                zawodach,zmeczylem serducho ,a po godzinie wystapily skurcze dodatkowe ,mimo ze
                sie super czuje zrelaksowany,czy mozna zrobic ablacje na skurcze dodatkowe??czy
                to aby napewno nerwica??,a nie dodatkow droga przewodzenia??gdzie mozna sie
                zglosic na badania zeby dokladnie zanalizowac tą arytmie??
                • green_land Re: jaki lek na nerwicowe skurcze dodatkowe?? 14.05.07, 20:09
                  Zapytaj tu forum.kardiolo.pl/temat1.htm , mam nadzieję, że dr Kowalski
                  jeszcze odpowiada, bo trochę się zniechęcił niektórymi postami:(
                  Mnie też ciekawi ta sprawa, bo częstoskurcze nadkomorowe miałam tylko 3, za to
                  serce mnie męczy przeokrutnie. Nie ma godziny, by mnie coś nie męczyło. Ale
                  chyba nie da się robić w tym wypadku ablacji, chociaż... Daj znać, co odpowie
                  doktor.
                  Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka