Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżenie!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 18:42
    Drogi moderatorze, zanim znowu usuniesz ten wątek, radzę sprawdzić co w nim narusza regulamin forum? Bo niema tu ani jednego słowa nieprawdy, a wszystkie umieszczone odnośniki są cenną informacją dla konsumenta.
    Możecie pisać że La Passion du Vin to ma drogie wina, ale to co wyrabia krakowski Dom Wina to są szczyty pazerności! Kupują masową przemysłówkę i pchają naiwniakom za prawie 100 złotych. Jak to się utrzymuje na rynku? Żeby to były jeszcze dobre wina, ale to w większości beznadzieja jest!
    Dostałem w prezencie kartonik wina i chciałem się coś o nich dowiedzieć. Natrafiłem na strony Domu Wina i okazało się że ktoś chce nas zwyczajnie orżnąć.

Ludzie o jakimś cukrze za 5 złotych bajdurzą a takich rzeczy nie widzą. Dziwne.
    Obserwuj wątek
      • Gość: klient wykiwany odnośniki do porównania cen DOM WINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 18:45
        www.sklep-wina.pl/287,allora-negroamaro.html
        www.vinoscout.de/products/de/Rotwein/Italien/Apulien/Allora-Negroamaro-IGT-Puglia-2007.html
        www.sklep-wina.pl/299,nozzole-chianti-classico.html
        www.vinizia.de/index.php?cl=details&anid=c514d2c5edac14621.03602787
        www.sklep-wina.pl/296,pancole-di-gracciano-svetoni.html
        www.vinizia.de/index.php?cl=details&staffelid=27f4d8a12f51b9324.64293976&anid=3174bf67ad9c306a8.28942925
        www.sklep-wina.pl/290,terre-di-ginestra-nero-d-avola.html
        www.vinoscout.de/products/de/Rotwein/Italien/Sizilien/Terre-di-Ginestra-Nero-dAvola-IGT-Sicilia-2008.html
        www.sklep-wina.pl/591,fuentespina-crianza.html
        www.vino24.de/product_info.php?info=p1629_Bod--Fuentespina--Ribera-del-Duero-Crianza-D-O-.html
        www.sklep-wina.pl/133,fuentespina-reserva.html
        www.vino24.de/product_info.php?info=p735_Bod--Fuentespina--Ribera-del-Duero-Reserva-D-O-.html
        www.sklep-wina.pl/195,martin-codax.html
        www.fabelhafter-wein.de/s01.php?shopid=s01&cur=eur&sp=de&ag=3&pp=aa&bnr=1191
        www.sklep-wina.pl/175,pertigas-reserva.html
        www.terra-vinum.de/product_info.php?info=p14731_Pertigas-Reserva-Valdepenas-D-O--Bodegas-Navarro-L-oacute-pez-1999-2000er.html
        www.sklep-wina.pl/595,ramon-bilbao-reserva.html
        www.vinoteck-online.de/bilbao/reserva05
        UWAGA, UWAGA:
        www.sklep-wina.pl/188,rioja-ogga.html
        www.wein-noll.de/Weine-aus-Spanien/Rioja-Alta/Santiago-Ijalba-OGGA-RESERVA-PREMIUM-2000-Tinto::305.html
        www.sklep-wina.pl/152,yllera-tipo-gran-reserva-dominus.html
        tienda.verema.com/2_20_683_1_2/Yllera%20Dominus%202004%20.htm
        www.sklep-wina.pl/232,-tres-pomares-branco.html
        www.vinhoweb.pt/detail.aspx?section=Wine&idc=46&ido=8875&vat=1
        www.sklep-wina.pl/230,douro-doc.html
        www.garrafeiratiopepe.pt/produtos_detalhes.asp?codcategoria=27&codigo=561&inicio=128
        www.sklep-wina.pl/49,la-palma-cabernet-sauvignon.html
        www.schneekloth.de/de/weinshop/Rotwein/Uebersee/Chile/La-Palma-Cabernet-Sauvignon-trocken--1736.html
        www.sklep-wina.pl/61,tamaya-merlot-cabernet-syrah-reserva.html
        www.der-wein-weber.de/site/pages_de_de/katalog/katalog/katalog.php?step=3&artnr=300306&cat1=Wein&cat2=Rotwein&land=Chile®ion=Limari%20Tal
        www.sklep-wina.pl/286,badacsonyi-pinot-noir.html
        www.bortarsasag.hu/hu/wine/szeremley-pinot-noir-feher-2008-badacsony (to 5 euro chyba, co?)
        www.sklep-wina.pl/74,uby.html
        www.karstadt.de/Uby-Colombard-Ugni-Blanc-Vin-de-Pays-des-Cotes-de-Gascogne/p/?lc=9&pt=33&un=1&bst=520&custom=1492891023461134337&pfad=2976+884194+6193+149552+863398&pid=3697679&abt=0&ln=3
        HAHA:
        www.sklep-wina.pl/80,chateau-durfort-vivens.html
        www.krote.de/angebote/grand-cru-grand-cru-classe/2002er-margaux-grand-cru-classe-ac-chteau-durfort-vivens?SID=SID_38Qoc8ef3VmQcuoacj8Xnki8fBaH
        www.krote.de/angebote/medoc/2006er-margaux-grand-cru-classe-ac-2-cru-classe-margaux-chteau-durfort-vivens?SID=SID_38Qoc8ef3VmQcuoacj8Xnki8fBaH
        www.krote.de/angebote/medoc/2007er-margaux-grand-cru-classe-ac-2-cru-classe-margaux-chteau-durfort-vivens?SID=SID_38Qoc8ef3VmQcuoacj8Xnki8fBaH
        • Gość: klient wykiwany [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 18:50
          Treść postu jest niedostępna.
          • kissmygrass Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. 17.04.11, 13:32
            Gość portalu: klient wykiwany napisał(a):

> Zdeaktywizowali odnośniki do swoich paskarskich cen. Nic nie szkodzi. Każdy moż
            > e zobaczyć normalne ceny tych win w Europie i sobie w ich sklepie poszukać że t
            > e same wina sprzedają 200-300% drożej. Co za tchórzliwe typki.

To teraz wysil się trochę i znajdź polski sklep z tymi samymi winami w niższych cenach. O ile moja memoria nie jest fragilis, to niższe ceny w niemieckich sklepach internetowych nic nie dają, bo i tak z nich nie zamówisz.
            • Gość: ja Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.11, 17:39
              DOM WINA wcale nie ma aż tak wysokich cen, bez przesady. Pijam ich wina od 6 lat i jestem zadowolonym klientem. Piłem sporo win z La Passion du Vin, ale u nich wino z tej samej półki jakościowej kosztuje 30 - 40% drożej. A jeśli dla kogoś wydatek 40 - 60zł za butelkę dobrego wina jest zbyt dużym wydatkiem, to niech kupuje przemysłowe sikacze w lidlu albo biedronce. Jak mam wydać 40zł na wino, zawsze pójdę do branżowego sklepu, nie zaryzykuję kupna wina w supermarkecie - dobrze wiem jak takie wina się przechowuje i transportuje.
              • Gość: on Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. IP: *.home.aster.pl 14.06.11, 14:32
                Klient?? ;)
                czy raczej pracownik :)
              • Gość: Tomasz Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 21:42
                Podaj kolego konkretny przykład na winach .Jak masz racje skrzynia margaux dla ciebie nie żartuje .
                Nie porównuj firmy o wieloletniej tradycji i selekcji ,którą stworzyli wielcy producenci z jakimiś winami tu pytam jakimi?

• Gość: szperacz Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. IP: *.lodz.mtl.pl 10.08.11, 14:17
              A ja znalazłem porównanie z 3 sklepów:
              www.sklep-wina.pl/306,langhe-chardonnay-vivace.html - najlepsza promocyjna cena: 44,99PLN
              i inne propozycje tego wina , inne tzn w innych cenach :)
              1. www.magiadelvino.pl/veglio-michelino-e-figlio/130-langhe-chardonnay-doc-2009-vivace.html cena: 19,90 PLN - importer z Lublina
              2. www.divino.pl/wina/region/4/Piemont cena 31 PLN -importer z Krakowa

Wiec cos z tą marżą DOMU WINA jest potwierdzone, bo skoro inni importerzy kupuja , sprzedają z mniejszym lub wiekszym zyskiem i wychodzą na swoje, to coś jest w takim razie nie tak. Pazerność ludzi czasami nie zna granic. Pozostaje nam tylko kupować tam , gdzie stosownie nas szanują i traktują jak istoty myślące.
              • Gość: oo. Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 15:49
                Pier... Hipolicie - to są trzy różne wina, do tego oferta jest nieaktualna. Żaden dowód - sztuczne zamieszanie i kiepska kryptoreklama
                • Gość: szperacz Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. IP: *.lodz.mtl.pl 11.08.11, 15:49
                  Kolega chyba niespecjalnie zna się na rynku win i ich imporcie. Większość winiarzy sprzedaje te same roczniki z różnymi etykietami. Tak aby miec i wyłącznego importera na główną etykietę i dodatkowych importerów na inne etykiety. Tak już jest i tego się nie zmieni. A zamieszanie jest słuszne. Ale jak widac nie dla wszystkich.
              • Gość: sir.roland Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. IP: 193.59.41.* 05.08.12, 13:47
                A ja tam u nich kupuje bo mają dobrą stronę bo organizują fajne wyjazdy bo dają ciekawą gazetę.Jest teraz pozycja outlet gdzie ceny powiedzmy za cabernet z australii winnica heartland są dwie dychy tańsze niż powiedzmy w makro gdzie też czasami coś kupuję ze szklanych gablot;-) A i pani z hotline jest mila.a zamiast narzekac i wylewać tu pomyje - komu się nie podoba do innego sklepu i po sprawie.Mamy wolny rynek "helou"!!!!
                Pozdrawiam normalnych;-)
                sir
                • Gość: morela908 Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 18:59
                  To bydło i spamerzy. Do tego zwykli oszuści.
          • kissmygrass Re: DOM WINA wytraszył się prawdy. 30.05.11, 19:06
            Cały czas czekam na przykładowe ceny tych samych win w innych polskich sklepach...
      • Gość: ja Re: Pajace z Domu Korkowego IP: *.centertel.pl 17.06.11, 22:38
        www.dodge.ca/en/vehicle_home.php?np=Caliber&mc=CAL_CVP
        www.dodge.pl/download/cennik_dodge.pdf
        też kolego poszalałeś, porównując ceny polskie i włoskie.
        Tu Masz powyżej przykład na różnice cen samochodów w Polsce i Kanadzie. U nas taniej tylko wóda wychodzi.
      • Gość: cava kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.143.136.245.spray.net.pl 18.06.11, 10:34
        popieram temat, marża na winie więcej niż 100% to już rozbój, mój przykład, wino to...
        www.zacnewina.pl/index.php?wine=437
        w zwykłym sklepie z alkoholem kosztuje 18pln, czy tzw. sklepy specjalistyczne muszą walić takie marże???
        • Gość: turysta Re: kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 01:39
          To prawda,Dom Wina jest dzisiaj rzeczywiście drogi/ bardzo drogi.Kiedyś z okazji corocznej Degustacji robili krótką sprzedaż z 30% dyskontem, co umożliwiało zakup ich najlepszych butelek w niezłych cenach .Jeszcze teraz mam przyjemność otworzyć taką butelke kupioną okazyjnie kilka lat temu , ale teraz od 3 lat zarzucili tą promocję. Jaki wniosek czekać,lub znaleźć inne rozwiązanie.Szkoda, ale obrażać ich nie ma sensu,mamy przecież wolność wyboru kupić u nich lub nie kupić.
          • Gość: robban Re: kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.bredband.comhem.se 25.09.11, 23:35
            za drogo to prawda, niektore wina dobre ale bardzo nierowne, czasami udalo mi sie kupic cos dobrego ale srednia raczej niska a ceny no powiedzmy bardzo przesadzone, kupilem 3 zestawy ale wiecej raczej nie bedzie, szkoda. juz wole Konrada, nie jest lepiej ale za to przynajmniej duzo taniej, na szczescie sa inne powazne firmy ale nie bede reklamowal na tym forum
            rob
            • kissmygrass Re: kolejne wina z astronomiczną marżą 26.09.11, 13:39
              Gość portalu: robban napisał(a):

> juz wole Konrada

Nie znam, jakiś nowy importer?

MSPANC
              • Gość: dość! Re: kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 16:03
                "Krasnodębska" i reszta spamerskiego bydła z "Domu Wina" to zwykłe k ur wy!
            • Gość: gosc Re: kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.11, 23:06
              A może zareklamuj - dla dobra klienta :) Tylko nie DOM WINA
            • Gość: gosc Re: kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.12, 19:44
              Ja polecam Pawlinę i www.enoklub.pl
              • Gość: krzepkiradek Re: kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 12:40
                Gość portalu: gosc napisał(a):

> Ja polecam Pawlinę

Dobry żart. Ten koleś to też niezły as:

45 Złotych

4,70 Euro
                • Gość: Louis83 Re: kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 16:07
                  U nas jak u Pawliny.
                  • Gość: liza Re: kolejne wina z astronomiczną marżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.13, 14:57
                    Zdziercy okropni ten Dom Wina.
      • Gość: Radek Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 14:06
        A możesz podać jakiś konkreny przykład ? tzn. jakie wino za ile kupiłeś, bo zaciekwaiła mnie ta sprawa.
        Pozdrawiam
        • Gość: AS Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:08
          Trudno oczekiwać po sklepie zlokalizowanym w centrum handlowym, gdzie są potężne czynsze, że będą sprzedawać coś w rozsądnej cenie. Dotyczy to wszelkich produktów. Ostatnio kupiłem kurtkę sportową, którą oglądałem za ponad 400 zł w M1 w sklepie górskim. Znalazłem ją w innym sklepie i zamówiłem przez internet za 230 zł. I nie obrażam się na pierwszego sprzedawcę. Wiem, że znajdzie wielu klientów. To samo dotyczy wina. Jedni kupią w Domu Wina inni nie. Odnoszę wrażenie, że krzykaczom z tego wątku żal d.ściska bo kupili tam wino a potem się zorientowali, że przepłacili.
          Ja tam raz kupiłem wino, mając kupon zniżkowy GROUPON. Zapłaciłem sporo, wino był takie sobie. Wielkim znawcą nie jestem ale więcej bym się spodziewał po winie za 150 zł (cena bez zniżek).
          Znalazłem to wino w internecie. W Niemczech kosztuje kilkanaście EUR. I co? I nic. Takie sklepy mają swoich klientów i mają prawo dyktować ceny. Gdy będą za wysokie to ludzie przestaną tam kupować.
          Najwyraźniej póki co ich ceny znajdują akceptację. Nie muszę tak kupować, ale co mi przeszkadza ich działalność? Nie oszukują nikogo, sprzedają wino w cenie, którą podają.
          • Gość: smakosz Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 22:46
            wina calkiem niezle ale dlaczego tak drogo, marza wysoka ponad 100 procent, to nie fair
            w innych sklepach czy u innych dostawcow jest bardziej prxzyzwoicie
            szukajcie a znajdziecie
            s
            • Gość: Gosc Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.12, 19:41
              Widzę, że temat wiecznie żywy - NAJDROŻSZE WINA W DOMU WINA
              • Gość: Dinn Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 16:26
                Nie no. Niektóre wina mają tańsze niż u konkurencji. Ale TYLKO niektóre...
                • Gość: Kasia9086 Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 12:02
                  Wino z Biedronki? NIeporozumienie. Ja na swoje wesele zaopatruję się w Domie Najwyższych Cen. Wstyd byłoby mi podać wino takie jak Carlo Rossi czy Fresco. Można kupic już naprawdę dobre, eleganckie wina za 30 zł w outlecie prowadzonym przez wiele winiarni. Pozdrawiam
                • Gość: Hugh Johnson Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 12:36
                  Potwierdzam.
              • Gość: moredlina Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.173.52.41.tesatnet.pl 08.01.14, 09:08
                Coraz drożej więc teraz spamują "wycieczkami".
          • Gość: maranta Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 15:56
            Sprzedają tam najgorsze wino jakie w życiu piłam: Pinot vom Berg od Braunstein! Obrzydliwe!!!
      • Gość: Winohochlik Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 13:20
        Potwierdzam w sumie. Wina - DROŻYZNA!!! Ktoś ma kasę i chce iść na łatwiznę - zamawiajcie w DOMU WINA, jeśli macie rozum - rozejrzyjcie się odrobinkę, łatwo znaleźć lepsze ceny. O WIELE LEPSZE!!!!
        • Gość: BOG Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.piotrkow.pilicka.pl 16.08.12, 22:18
          drożyzna i jeszcze raz drożyzna . można by to przeżyć, gdyby wina były dobre ale to przeciętne i zwykłe "kwachy". Dla Pań z obsługi klubowej to same wibitne rarytasy- one chyba w zyciu nie piły wina.
        • Gość: bodega pirineos Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.play-internet.pl 19.08.12, 18:16
          Ja również polecam ;) Zestaw Smaki z Somontano za 300 zł. Super inwestycja. Wina pochodzą z dawnej spółdzielni Pirineos. Obecnie słynie z prostych, "chłopskich" win. 5 z 6 win można kupić w detalu! poniżej 4.20 EUR za butelkę. Faktyczna wartość zestawu +/- 150 zł.
          • Gość: uświadomiony DOM WINA Hiper drogi !! IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 21:42
            Trzeba dużo mówić jaki rynek winiarski gotują nam "wielcy importerzy".
            Rozdrobnieni, z dużym apetytem na szybki zysk, doliczają do 200 sztuk sprowadzonych butelek swoje tak "wysokie koszty utrzymania interesu" wyjazdy do winiarza, transport, koszty najmu lokalu, ZUSy, leasing Audi Q7, itd
            No i z butelki za 3 Eur robi się w Polsce wyjątkowe wino z wyższej półki... bo za 45zł.

A za 15 zł to możemy się napić Witoshy:) lub Sophi albo innego mixa z Bartexu, dzięki importerzy. Dzięki Wam spożycie wina w Polsce na pewno rośnie.

Niech przykładem dla Was będzie berlińska hurtownia Andupez. Jakoś detaliści zaopatrujący się u nich mogą mieć wino 1-2 Eur [a nie 10 - 20 ] droższe niż jego cena w kraju pochodzenia.
            Zagotowało się jak biedronka wprowadziła Monte Velho za 18 zł, wcześnij można było kupić za 42 zł.

Reasumując: deska 25x90x1200 kosztuje 5 zł. U Was 50 zł
            • Gość: mariola91 Re: DOM WINA Hiper drogi !! IP: *.173.52.41.tesatnet.pl 07.10.13, 11:43
              Potwierdzam! Najdroższy sklep na świecie!
      • Gość: gosc Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.creativeteam.com.pl 28.09.12, 16:05
        dlatego kupujcie w zagranicznych sklepach internetowych. Nawet doliczając koszty transportu (kuriera) i tak wychodzi znacznie znacznie taniej niż u polskich importerów.
        www.vinatis.de
        www.superiore.de
        www.inbarrique.de
        www.vinexus.de
        • kissmygrass Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen 28.09.12, 17:43
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> dlatego kupujcie w zagranicznych sklepach internetowych.

Zdradzisz jak to zrobić w pełni legalnie?

W
          • Gość: plikot Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.12, 21:00
            Legalnie? To przeciez własnie dobrodziejstwa Wspólnego Rynku. Jesli sie nie mylę do 120 litrów wina możesz przewieźć przez naszą granicę zupełnie legalnie w ramach Unii.
            • Gość: radca Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 12:30
              Gość portalu: plikot napisał(a):

> Legalnie? To przeciez własnie dobrodziejstwa Wspólnego Rynku. Jesli sie nie my
              > lę do 120 litrów wina możesz przewieźć przez naszą granicę zupełnie legalnie w
              > ramach Unii.

Dobrze kombinujesz. Właśnie słowo przywieźć jest kluczowe. Możesz OSOBIŚCIE PRZYWIEŹĆ na własny użytek 90 litrów wina. Sprzedaż wysyłkowa wina to dokładnie takie samo przestępstwo jak przemyt papierosów bez znaków akcyzy i płacenia podatku. Może coś gdzieś słyszałeś na ten temat w mediach nawet.
            • kissmygrass Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen 29.09.12, 16:01
              Gość portalu: plikot napisał(a):

> Legalnie? To przeciez własnie dobrodziejstwa Wspólnego Rynku. Jesli sie nie my
              > lę do 120 litrów wina możesz przewieźć przez naszą granicę zupełnie legalnie w
              > ramach Unii.

Nie pytałem o samodzielne przewożenie, a o zakup w sklepie internetowym na terenie UE.
      • wwilkk Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen 15.10.12, 10:33
        Faktycznie jest to jeden z droższych sklepów w Polsce razem z La Passion du Vin,
        Ja szukając moich ulubionych win izraelskich w końcu trafiłem na mały sklepik w Krakowie, Kolekcja Wybornych Win Vienna G.R. Posiadają duży wybór win, ale przede wszystkim mają Gamle i Yardeny w całkiem przyzwoitych cenach,
        Można zamówić większą ilość. Sklep OK, z bardzo miła obsluga co tez ostatnio jest żadkością.
        • Gość: GOSC Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.12, 17:15
          Widzę, że wątek wiecznie żywy :) żadkość pisze się przez "rz"
      • Gość: Anonim sommelier Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.icpnet.pl 07.01.13, 15:35
        Zgadzam sie w 1000% z tym tekstem. Wino zaczyna byc u nas w Polsce dopiero co popularne ale handlarze chca za duzo na nim zarobic. Bierzcie przyklad z handlarzy w Niemczech czy Holandi!!! Ja zajmuje sie edukacja i zawsze mam problem relacji jakosci do ceny. Cza skonczyc z nienaturalnym podbijaniem cen na wina w Polsce!
        • Gość: gość Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.13, 09:19
          Niektóre z tych win są dostępne w Czechach, w Niemczech czy Holandii w supermarketach duzo taniej, np. Porto Kopke poniżej 10 euro, Ironstone cabernet w przeliczeniu 13zł, Fortius reserva poniżej 10 euro...
          • kissmygrass Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen 08.04.13, 18:12
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Niektóre z tych win są dostępne w Czechach, w Niemczech czy Holandii w supermar
            > ketach duzo taniej, np. Porto Kopke poniżej 10 euro, Ironstone cabernet w przel
            > iczeniu 13zł, Fortius reserva poniżej 10 euro...

To teraz podaj jeszcze receptę jak LEGALNIE w świetle obowiązującego prawa zakupić te wina w takich cenach z dostawą do domu.
            • Gość: jotka691 Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 13:10
              My som dobre spamery!
              • Gość: , Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.173.52.41.tesatnet.pl 11.11.13, 19:34
                .
      • Gość: Rollan 200% marży :) IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 10:12
        Faktycznie pracowniku DW tylko dwukrotnie przepłaciłeś;)

- portugalski Pomares tinto(50zł) pozostaje 2 krotnie droższy: www.vinhoweb.pt/detail.aspx?section=Wine&idc=46&ido=8874&vat=1

- quanta nova reserva (174zł) pozostaje 2 krotnie droższa.
        www.vinhoweb.pt/detail.aspx?section=Wine&idc=46&ido=8872&vat=1
        • kissmygrass Re: 200% marży :) 16.04.13, 14:20
          Zaiste, wystarczy do Estoril pojechać w weekend i zakupić ;) Tylko koszty trochę wzrosną...
          • Gość: Andrzej Re: 200% marży :) IP: *.net.meganet.net.pl 17.04.13, 14:24
            Wystarczy za zachodnią granicę. A jak masz daleko to polecam sklep internetowy DW. Udanych zakupów :)
          • Gość: Andrzej Re: 200% marży :) IP: *.net.meganet.net.pl 17.04.13, 14:33
            A jak już będziesz w Niemczech.
            To polecam zakup kartonika Altum Gewurztraminer Auslese
            240 zł zostanie Ci w kieszeni
            www.meinvorlo.de/vollmer-altum-gewurztraminer-auslese-0-5l.html
            • kissmygrass Re: 200% marży :) 17.04.13, 15:11
              Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> A jak już będziesz w Niemczech.

Nie zamierzam w najbliższym czasie (poza przesiadkami na lotniskach). Nawet nie skomentuję tego typu porad.

Cały czas mnie zadziwia, że tyle osób narzeka, a nikt jakoś jeszcze nie otworzył sklepu sprzedającego te same wina w "niemieckich" cenach. Czyżby jednak się nie opłacało?
      • Gość: ppp Re: Oczywiście że chodzi o ten sklep! IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.13, 17:29
        Kolego, sam też robię tak zakupy, ale zainteresował mnie twój tekst, a może poleciłbyś jakiś inny sklep?
        • Gość: Złodzieje Yardena Re: Oczywiście że chodzi o ten sklep! IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 21:35
      • Gość: AlicjaB67 Re: szukam fachowych czasopism, serwisów o winie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 16:42
        Mój tata często zagląda do kieliszka, a że pasjonuje się tematyką alkoholi , myślę więc, że picie jest godne polecenia. Z tego co wiem najgłupszym znanym serwisem o winach jest Czas Wina.
        • kissmygrass Re: szukam fachowych czasopism, serwisów o winie 04.07.13, 00:59
          Zaiste, więcej pożytku by przyniosło gdyby zamiast wypisywać różne rzeczy na forach internetowych przeciwnicy DW zebrali się w sobie i stworzyli realną konkurencję (skoro ewidentnie jest miejsce na rynku i sukces gwarantowany). Chętnie skorzystam. Na razie pozostaje mi od czasu do czasu w kontrolowany sposób skorzystać z oferty DW (nie jestem w żaden sposób z nimi powiązany). Jeszcze raz powtórzę, może mniej pitolenia na forach, więcej działania. Fakt, że coś jest tańsze w niemieckich sklepach ma się nijak do mojej rzeczywistości.
      • Gość: cala prawa83 Re: Oczywiście że chodzi o ten sklep! IP: *.proxnetwork.com 10.07.13, 15:05
        wy naprawdę nie macie co robić? jest sobie sklep, jego sprawa jakie ma marże, co sprzedaje i za ile sprzedaje. nie podoba się to kupujcie gdize indziej:) założcie sobie winiarnię i wtedy zobaczycie jak będą na was najeżdżac
        • Gość: cala prawa83 Re: Oczywiście że chodzi o ten sklep! IP: *.proxnetwork.com 10.07.13, 15:20
          Gość portalu: cala prawa83 napisał(a):

> wy naprawdę nie macie co robić? jest sobie sklep, jego sprawa jakie ma marże, c
          > o sprzedaje i za ile sprzedaje.

Faktem jest że to co wyprawiają ze spamowaniem na tym i innych forach to jest coś tak beznadziejnie głupiego że chyba na miejscu właścicieli bym tych wszystkich niedorozwiniętych umysłowo pracowników wywalił z roboty dyscyplinarnie!
          • Gość: murytre Re: Oczywiście że chodzi o ten sklep! IP: 8.35.201.* 10.07.13, 15:38
            a jak mają spamować? bo nie rozumiem. zadna praca nie hańbi, pracę musza wykonać.
            • Gość: cala prawa83 Re: Oczywiście że chodzi o ten sklep! IP: *.proxnetwork.com 10.07.13, 16:23
              Gość portalu: murytre napisał(a):

> a jak mają spamować? bo nie rozumiem. zadna praca nie hańbi, pracę musza wykona
              > ć.

Jest regulamin tego forum i netykieta. Tylko trzeba posiadać mózg i rozumieć tak elementarne sprawy.
      • Gość: RosMaron Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 22:47
        W ogóle drogie wina to ściema!

www.winniczek.blogspot.com
      • Gość: berta893 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 14:11
        Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: zbysiu Re: Ja kupiłam w tym pseudo "sklepie" jakiś ocet! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 23:00
        Ja kupuje moje ulubione Monteverdi na Allegro i jestem happy po 6 butelek na raz taniej za transport wychodzi i nie muszę kupowac nowosci po 100
      • Gość: . Fakt: IP: *.173.52.41.tesatnet.pl 11.11.13, 19:36
        forum.gazeta.pl/forum/w,18,147757434,147770909,Jeszcze_zapomnialam_wazna_informacje_napisac.html
      • Gość: Saint Re: DOM WINA Najdroższy sklep w Polsce. Ostrzeżen IP: *.dynamic.mm.pl 23.03.14, 13:55
        Czołowieku! Weź się ogarnij!!! Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj!!!Po pierwsze jak, nie chcesz to nie kupuj, po drugie widać że się nie znasz ,a co za tym idzie nie wiesz co dla Ciebie dobre:(
        już nawet dziecko wie że za granicą są tanie siurki jak i wina dla prawdziwych koneserów i różnią się znacznie cenami.Mam klientów z całego świata i sami potwierdzają ten fakt,a to że wszystkie akcyzyjne itp. tematy są bardzo drogie to nie wina Domu Wina! PARANOJA!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka