Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam!

IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 16.05.11, 20:15
    Od środy w biedronce nowa (stara) Portugalia.

Gazetka do obejrzenia pod linkiem:

picasaweb.google.com/114278294013944023458/NowaPortugalia?authkey=Gv1sRgCPbK56mmncXMIA#
    Jeśli ktoś zna z tej listy coś godnego polecenia, to chętnie wysłucham argumentów!

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.143.136.245.spray.net.pl 17.05.11, 08:15
        jak na biedronkę to ...drogo,
        część win to stary asortyment
        • Gość: Bartosz Re: Stojak na Wino z Łańcucha! IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.11, 17:18
          Stojak z prawdziwego metalowego łańcucha,
          którym odmienisz całkowicie wygląd swojego stołu lub biurka!
          ZOBACZ GO KONIECZNIE!
      • Gość: Karol 2 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 10:41
        Spoko, dzięki za skan.
        Vinho Verde biorę w ciemno dla żony. :)
        • Gość: pr0methe0 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 17.05.11, 12:12
          Ja rowniez i to zapewne 6 szt od razu =]
      • Gość: n Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.ctmpolonia.pl 17.05.11, 12:16
        Przynajmniej część z tych win nie jest anonimowa, np. Loios oceniane przez Parkera, 87 pt Wine Spectator. A cena ??? :) winezja.pl/wino/portugal-ramos-loios-alentejano-red
        • Gość: Darek 69 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.183.178.36.dsl.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 21:28
          Sprawdziłem u Bienczyka i Bońkowskiego w Winach europy 2009 i producent Quinta do Cotto oceniono na **.
          Ps Gadiva reserva przeceniono w wybranych sklepach z 30 zł na 15.
        • Gość: n Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.156.163.67.ip.dev.euron.pl 22.05.11, 21:14
          He, he, jak mawia nadtrener Gmoch, zdjęli to wino z winezji. Kosztowało 40 zł czy jakieś tam parę złotych więcej nawet.
      • Gość: pr0methe0 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 17.05.11, 21:27
        Białe Vinho Verde spełnia oczekiwania. Lekkie, delikatnie musujące, niewymagające, zimne dobrze wchodzi :-)
      • Gość: winolub Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 13:38
        Kilka lat temu przywiozłem zapas Monte Velho (s. 24) i bardzo dobrze wspominam. O ile dobrze pamiętam to wyprzedażowa cena wynosiła 4EUR, ale nie dam sobie niczego uciąć.
        I jak ktoś nigdy nie próbował portugalskiego muszkatela, to koniecznie trzeba sprawdzić czy się polubi Moscatel de Setubal (s. 32). My z żoną lubimy :)
        • estoril2 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 19.06.11, 13:46
          mieszkałem przez dobrych parę lat w Portugalii i muszę powiedzieć, że Monte Velho i JP (dostępne w biedronkowej ofercie) były jednymi z najczęściej kupowanych win z półki określanej przeze mnie "najtańszych z doskonałą relacją jakości do ceny". Oba wina mogę polecić z czystym sumieniem!
      • Gość: denko Re: Obrigacho;-)!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.11, 18:13
        • Gość: pr0methe0 Re: Obrigacho;-)!!! IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 18.05.11, 19:41
          Nie za ma co :-) W końcu nick zobowiązuje :-)

Wczoraj zakupiłem 6x Vinho Verde białe, delikatny bąbelek, 1x Lello, 1x Boas Vinhas, 1x Praca Velha, 1x Tapada dos ganhoes, 1x Monte Velho. Do tej pory wziąłem na język dwa spośród nich - Vinho Verde (dokupiłem dziś kilka na czarną godzinę) i pisząc te słowa - Tapada dos ganhoes.

Muszę powiedzieć, że moje oczekiwania do tej pory mniej więcej się spełniają :-) Obydwa wina zdecydowanie przewyższają swoją klasę cenową, ustabilizowaną przez rynek winiarski w Polsce. Szału nie ma, ale w tej cenie wina co najmniej przyjemnościowe =]

Mniam!
      • Gość: krk Moscatel IP: *.maxnet.biz 19.05.11, 00:50
        Dla mnie okazja nr 1 to Moscatel de Setubal (Bocalhoa) za 20 zł, zwykłe ceny nie schodzą poniżej 40 zł. Wino idealne na zakończenie degustacji, zrównoważona herbaciana słodycz.
        • Gość: cava vinho verde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 09:16
          wczoraj nabyłem pare but. z kolekcji "portugalia"
          i na stół poszło wino ze str.6, moje wrażenia... fajna but. przypomina trochę alzację, mały korek, wąska szyjka, winko lekko musujące, silny bukiet owoców cytrusowych, zrównowazone, końcówka lekko gorzkawa, idealne na aperitif, na gorące dni, takie jak dziś, polecam, za taką kasę można kupić kilka butelek...nie zmarnuję sie;)
        • monia.i Re: Moscatel 19.05.11, 18:45
          Być może właśnie dlatego do Warszawy Moscatela nie dowieźli ;) W każdym razie nie wszędzie trafił, ja nie miałam szczęścia :(
        • Gość: krk Re: Moscatel IP: *.maxnet.biz 21.05.11, 00:58
          Wczoraj upolowałem w Gdyni - Dąbrowie, na półkach jeszcze nie było, stało na zapleczu. Właśnie się rozlało po kieliszkach - to rzeczywiście jedno z najbardziej niedocenianych win deserowych świata. Dziękujemy ci Biedronko ;]
        • estoril2 Re: Moscatel 19.06.11, 14:10
          Zgadza się! Wino wzmacniane moscatel z Setubal to narodowy skarb Portugalii. To serwowane w Biedronce produkowane jest przez Bacalhoa i dostępne jest, jak na Polskę w bardzo przystępnej cenie. Jeszcze lepszym moscatelem z Setubal jest (wg. mnie oczywiście) Jose Maria Fonseca Moscatel ale to już z innej półki cenowej :)

Nie pamiętam czy jest ta informacja na etykiecie ale moscatel najlepiej jest serwować schłodzony. Ja osobiście lubię go też w szklaneczce z kostką lub dwiema lodu (za dużo lodu nie warto, żeby smaku nie rozcieńczyć ..) i plasterkiem limonki.
          Oprócz tego, że jest winem deserowym, czyli podaje się go w okolicach deserów właśnie, doskonale pasuje do niektórych pasztetów czy słonych przekąsek, np. solonych migdałów; również można nim (pamiętajmy aby było mocno schłodzone!) popijać ... krewetki!
          • Gość: grześ Re: Moscatel IP: *.play-internet.pl 10.01.12, 21:12
            Czy zdarzyło się wam kiedyś ,że po paru dniach trzymania wina w lodówce ono po prostu wyparowało???
            • Gość: głodomor Re: Moscatel IP: *.play-internet.pl 10.01.12, 21:14
              ja miałem już taki przypadek-podrobiane wina które zawierają metan po prostu się utleniają. na pewno marna podróba...
              • Gość: krk Re: Moscatel IP: *.maxnet.biz 11.01.12, 11:52
                i posty same na siebie odpowiadają... cuda, panie, cuda
                • Gość: cava Re: Moscatel IP: *.open.pl 11.01.12, 13:01
                  głodny grześ chcial pogadać;) z kims mądrym czyli...ze sobą;)
                  • Gość: roha Re: Moscatel IP: 94.42.140.* 11.01.12, 15:02
                    U mnie też z lodówki wino się ulatniało. Za to opiekunka do dziecka chodziła cały czas napruta. Może tym metanem się nawaliła, jak się ulatniał?
      • Gość: falco Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.11, 22:31
        Spróbowałem Conde de Serpa. Można spróbować, ale nie zachwyca. Będę szukał dalej w nowej ofercie.
        • Gość: Rogy Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:41
          Gość portalu: falco napisał(a):

> Spróbowałem Conde de S
          > erpa
          . Można spróbować, ale nie zachwyca. Będę szukał dalej w nowej oferci
          > e.

Jakie były łzy!!!? Grube? Potoczyste?
          • Gość: pr0methe0 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 20.05.11, 06:55
            Łzy były pewnie czyste, rzęsiste ;-)

Jeśli chodzi o moscatela to dostałem go dopiero w trzeciej odwiedzonej biedronce. Wczoraj spróbowałem i rzeczywiście jest zdecydowanie warte wydanych pieniędzy. Warto spróbować.

Pzdr
            • monia.i Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 20.05.11, 10:21
              Gość portalu: pr0methe0 napisał(a):

> Jeśli chodzi o moscatela to dostałem go dopiero w trzeciej odwiedzonej biedronc
              > e.
              Ale w trzeciej odwiedzonej w Warszawie?:-) Bo ja w trzech kolejnych nie spotkałam i tak myślę, że może do Warszawy po prostu jeszcze nie dotarł...
              • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.143.136.245.spray.net.pl 25.05.11, 10:37
                byłem dzis rano w biedronce na witolińskiej (grochów) i był moscatel, praktycznie wszystkie były z gazetki
          • Gość: falco Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.usr.onet.pl 20.05.11, 09:22
            Bardzo ładne: wąskie, wolne, regularne. Wino ma 14%, więc to trochę tłumaczy.
      • Gość: pr0methe0 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 20.05.11, 21:16
        Monte Velho - brać w ciemno. Za te pieniądze - rewelka.
        • estoril2 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 19.06.11, 14:17
          nic dodać, nic ująć :)
      • 2444grzesio Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 20.05.11, 22:34
        Tak gneralnie do wszystkich:
        Może zróbcie forum o Biedronece ?
        • Gość: n Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.156.163.67.ip.dev.euron.pl 20.05.11, 23:08
          No i co?
          A jakby zrobili forum o Mielżyńskim to by było ok? Bardziej prestiżowo?
      • extrafresh Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 22.05.11, 20:38
        Szkoda, że nie ściągnęli jakiegoś dobrego Porto...
        • Gość: mb Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.kalisz.mm.pl 01.06.11, 20:32
          czy ktoś degustował Quinta de Cotto? Jesli tak to proszę o opinię
          • Gość: Józef Cotto IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 22:22
            Proste, ale czyste, za 25 zł warto, poleży parę lat, zdecydowanie najlepsze wino z oferty Biedy aktualnie (poza Moscatelem). Wypadło lepiej niż Gadiva za 20 zł
            • Gość: cava folha da vinha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 09:47
              wino ze str.28,wczoraj piłem, polecam, proste, orzeźwiające, białe,...czerwonemu też nic nie brakuje, delikatne
              • Gość: paweł Re: folha da vinha IP: *.toya.net.pl 10.06.11, 15:50
                Powiem krótko - najlepsza z dotychczasowych ofert biedronkowych.
                • Gość: grzegorz Re: Stojak na Wino z Łańcucha! IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.11, 17:16
                  ZOBACZ GO KONIECZNIE!

• Gość: Marian Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.com 13.06.11, 14:34
        na nasz temat wypowiedzial sie altorytet
        bonkowski.wordpress.com/
        hehe namawia do kupowania dwa razy drozej w sklepach u zlodziei. pewnie jak sie cale zycie pije za friko to niema sprawy
        • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 15:42
          przeczytałem,... czy namawia do kupna u innych? raczej nie, pisze ogólnie o biedzie i innych importerach...po częsci zgadzam sie z nim
          • Gość: wwa Portugalia już przeceniona... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 20:56
            Wina z tej promocji już są przecenione.

Pojawiły się z nowej promocji - chyba NOWY ŚWIAT.
            • Gość: cava Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 10:45
              ciekawe co przecenili bo na niektore mam chrapkę:) a z nowego świata cos ciekawego? dzis moze podjade i ewent. zdam relację
              • estoril2 Re: Portugalia już przeceniona... 08.07.11, 11:02
                nie wiem, czy wczoraj dobrze widziałem ale wydawało mi się, że widziałem moscatela za 15,50 zł ... i chyba Monte Velho też o parę złotych przeceniono
                • Gość: cava Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 11:41
                  akurat monte velho mi smakowało, (czarna etykieta) takie codzienne wino do "kotleta"
                  • estoril2 Re: Portugalia już przeceniona... 08.07.11, 12:08
                    dokładnie :) z tego typu win dobre jest też JP ale ostatnio go już na półce nie widziałem
              • Gość: winolub Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 13:04
                Monte Velho 13,79
                Loios Tinto 12,49
                Palha Canas Tinto 12,99
                Tova Tinto 7,99
                Falua 14,99 - może ktoś pamięta ile kosztowała?
                • estoril2 Re: Portugalia już przeceniona... 08.07.11, 13:25
                  Monte Velho chyba 17,70...
                  • Gość: cava Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 13:35
                    18pln, zresztą ceny są w pierwszym poście, w gazetce
                    • estoril2 Re: Portugalia już przeceniona... 08.07.11, 13:42
                      ano właśnie :)
                      • Gość: nowy świat Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.toya.net.pl 08.07.11, 16:25
                        Wina z Nowego Świata z obecnej oferty biedronkowej są w większości rozlewane w Europie. Mam dystans do takich win, więc raczej nie wyprodukuję tym razem żadnej recenzji
                        • Gość: cava Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.143.136.245.spray.net.pl 08.07.11, 21:39
                          trzeba korzystać z przeceny win portugalskich, dzis nabyłem pare but.,
                          tova 7,99 poprawne, trzeba schłodzic bo inaczej ciężko wypic
                          praca 15.59 poprzednio 19.99
                          loios 12,49 pop.17.99
                          quinta 18.39 pop.24.99 podobno najlepsze z oferty port.
                          moscatel 15.79 pln pop. 19.99 słodkie
                          a z nowego swiata to chyba jedynie chile trawię bo inne rzeczywiscie słabe (carlo rossi, sutter home-dla mnie syf) jedna pozycja jest ciekawa-nowa zelandia, sauvignon blanc 19pln, Hans Greyl,poczekam na opinie
                          • Gość: pr0methe0 Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 09.07.11, 21:15
                            Z nowej oferty piłem sauvignon blanc z nowej zenlandii - gdyby kosztowało 11-12 brałbym od razu cały karton. Szału nie ma ale winko w sam raz na gorące wieczory i jak za te pieniądze...
                            Syrah-cabernet z australii omijać szerokim łukiem.
                        • Gość: need Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.156.163.67.ip.dev.euron.pl 28.07.11, 19:00
                          Ktoś już coś próbował z nowej oferty? Jest coś ciekawego czy raczej lipka?
                          btw moja "biedra" zrobiła mnie "w konia" ;) na półce prawie wszystkie butelki z Portugalii ale .... ceny normalne, tj. nie przecenione. Odpuściłem więc zakup, znalazłem w innej przeceniony Loios i Lello. Dzisiaj bylem tam znowu, butelki stoją, jak stały, ceny bz. ok nie będę nigdzie latał za 5 zł więc wziąłem kilka butelek. Jakież było moje zdziwienie, gdy przy kasie okazało się, że wszystkie są w niższych cenach. Po prostu pracownicy postanowili tego nie upubliczniać i na regałach wciąż są ceny regularne (a przecena już od 2 tyg.) Wiemy tylko ja i oni ;)
                          • Gość: cava Re: Portugalia już przeceniona... IP: *.143.136.245.spray.net.pl 28.07.11, 21:39
                            z nowej oferty nic nie piłem, miałem zamiar kupić nową zelandię ale jak wpadłem do biedy to już nie było..inne mają dziwne nalepki, np. wino z australii rozlewane w ...hiszpanii, więc odpuszczam sobie,...z przeceny portugalii nalezy brać co sie da...to sie tak szybko nie powtórzy...ja poluje na dolhę białą ale nigdzie nie ma, loios białe też jest warte tych pieniędzy, i praca czerwone super!! z innej beczki, kupiłem u kondrata zestaw bartolo za 164pln/12but., piłem czerwone...warto, tyle napisze żeby nie za bardzo reklamować ;)
                            • Gość: mer75 Re: Portugalia już przeceniona... IP: 94.42.140.* 01.08.11, 12:31
                              Nowa Zelandia słabizna. Z białej taniochy to teraz Auchan ma sporo różnych vinho verde po 10-20 zł, można spróbować
      • Gość: winolub Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.217.146.194.generacja.pl 16.08.11, 22:32
        W Biedronie powariowali.
        Acr 14,99
        Quinta do Cotto 14,99
        Monte Velho 11,99
        Loios 9,99
        Boas Vinhas 9,99
        Tapada 9,99
        Ale ilości szczątkowe. Szczęśliwi, co mają miasteczka w pobliżu - tam pewnie łatwiej zrobić zapasy.
        • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:37
          farciarze, w "mojej" biedzie nic nie ma, nawet ostatni "nowy swiat' rozebrany, stoi pare but. isla-chile i jakies francuzy+włochy ktore widze juz od pół roku :( a po małych mieścinach nie bedę jeździł, są gdzie indziej wyprzedaże, nie bedę pisał gdzie bo zaraz mnie posądzą że "reklamuje"
          • Gość: need Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.ctmpolonia.pl 17.08.11, 11:05
            No to pytanie za 100 pkt, czy ktoś widział gdzieś jeszcze Ripasso z niegdysiejszej promocji? W obrębie województwa łódzkiego jestem gotów jechać wszędzie żeby je nabyć.
            • Gość: winolub Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.217.146.194.generacja.pl 17.08.11, 11:15
              Jest tylko "Barolo" za 19,99 ;)
            • paoloman Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 11.09.11, 15:00
              Tak się składa, że mam kilka butelek owego Ripasso. Jeżeli jesteś zainteresowany to daj znać. Mogę odsprzedać.
              • need Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 11.09.11, 19:39
                jak możemy skontaktować się w sprawie tego ripasso? Skąd jesteś?
                Proszę o kontakt na nszymkowiak@wp.pl
                Dzięki
                • need Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 16.09.11, 17:29
                  Chciałbym z tego miejsca serdecznie podziękować koledze @paoloman Dzięki jego niebywałej uprzejmości dojechały do mnie dzisiaj moje upragnione Ripasso. Widać są jeszcze ludzie gotowi nieść pomoc bliźniemu w potrzebie ;)
                  Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
                  Nikodem
                  • Gość: piotr Re: Stojak na Wino z prawdziwego Łańcucha! IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.11, 17:17
                    ZOBACZ GO KONIECZNIE !
        • Gość: j.ro Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:46
          Udało mi się kupić jeszcze to vinho verde w zawrotnej cenie 7.99 :)
          • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 12:54
            vinha da folha-białe, wezme nawet po starej cenie i to spora ilość, tylko dajcie znać czy gdzieś w wawie jest???
            • Gość: winolub Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.217.146.194.generacja.pl 17.08.11, 21:46
              Szczerze mówiąc w okolicach Wrocka nie widziałem ani razu. I to od początku sprzedaży.
              • Gość: c64 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 20:02
                Ja też w ogóle nie kojarzę z warszawskich b-dronek (tj. 2-3, które znam).
          • Gość: Ewa Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 09:54
            Wczoraj kupiłam kilka butelek Moscatela po 14.99..
            • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 12:23
              moscatel jeszcze nie piłem, czekam do zimy;) podobno niezłe, ciekawe czy gdzies w wawie jest?
              • estoril2 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 25.08.11, 12:28
                absolutnie nie warto czekać do zimy! mała szklaneczka, 2 kostki lodu, plasterek limonki, moscatel i doskonały drink na upalne dni! :)
                • Gość: MM Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 25.08.11, 21:22
                  Na te upały to polecam białe Vinho Verde. Zmrożone smakuje cudownie. Lekko gazowane - subtelny delikatny smak. Gdyby nie uderzało do głowy wypił bym na raz 2 butelki sam. A cena w biedronce 7,99 zł. Jutro lecę kupić 2 kartony.
      • Gość: winolub Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 12:20
        Było minęło. Może jeszcze gdzieś się pojedyncze butelczyny zachowały na sklepach, ale czas podsumować. Jakie są wasze typy? U mnie czerwone niezdecydowane (kilka dobrych), ale białe typ pewny.
        Najlepsze białe: Loios
        Najlepsze czerwone: Praca Velha
        • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 13:29
          z czerwonych praca, cotto,
          z białych folha,
          czekam na replay;) moze za rok
          • Gość: pr0methe0 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.ronus.pl 12.09.11, 15:07
            A czy są chętni żeby jeszcze kilka butelek nabyć?
            • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 15:33
              ja bym wziął folhe białą i pracę czerwoną, no i po jakich kosztach?;)
              • Gość: pr0methe0 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.ronus.pl 12.09.11, 16:12
                Kwota zależy od bieżącej, która w każdym sklepie różni się nieco, bo nie jest gazetkową a ceną z wyprzedaży.

PLUS MINUS te droższe w granicach 18/but, te tansze 15/but + wysyłka.
                Zakładam wielokrotność 6but - tak jak karton. Mniej nie ma sensu moim zdaniem, tym bardziej że nie mam tego pod nosem.

Do czwartku czekam, potem jesli będą chętni to podziałamy, a jak nie to nie.

Piszcie:

pr0m3th3o@gmail.com
                • topis1 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 18.09.11, 18:13
                  wczoraj postanowiłem zakupić coś na wieczór i wybór padł na Boas Vinhas w promocji za 9,99 PLN. I przyznam szczerze, że zakup w ciemno okazał się trafiony (portugalskie DOC= włoskim DOCG)

ale ostatnio zdarza mi się kupić camparron z esp :) i też jest bardzo dobre ;) tempranillo- godne polecenia:)
                  • paoloman Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 18.09.11, 21:19
                    Portugalia w wydaniu biedronki, to naprawdę fajna oferta. Nigdzie w Polsce nie dostanie się tak dobrego portugalskiego wina w takiej cenie. Ja wypiłem wiele butelek z czerwonych Folha, Louis i Reserva - i wszystkie nawet nie patrząc na niską cenę uważam, że były bardzo dobre. Z białych tak jak wcześniej już wspominałem Vino Vherde - świetny smak - i świetnie gasi pragnienie w upalne dni. Jeżeli ktoś ma w pobliżu biedronkę, gdzie są jeszcze na wyprzedaży portugalskie wina to niech kupuje w ciemno bo naprawdę dobre.
                    • estoril2 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 18.09.11, 21:28
                      Emocje, które wzbudzają portugalskie wina (co widać również i na tym forum), bardzo mnie cieszy. Zawsze twierdziłem, że są one warte odkrycia ...

Uśmiecham się, kiedy patrzę na mój post o winach z tego kraju, który opublikowałem na rok przed tą szaloną biedronkową promocją :)
      • estoril2 Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! 23.09.11, 20:56
        zobaczmy, co inni sądzą o portugalskich winach: Złota 50 -ka portugalskich win wg. International Wine Review
        • Gość: GAP Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 20:43
          Według mnie portugalskie wina maja najlepszy stosunek jakość/cena.
          Szczególnie kupowane na miejscu. :]
          Szkoda, że to tak daleko...
          • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.143.136.245.spray.net.pl 25.09.11, 10:30
            wczoraj poszła ostatnia but. cotto.....:( żal że ostatnia, rewelka za te pieniądze
          • Gość: Carlos Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: 217.8.167.* 26.09.11, 10:07
            To prawda,
            nawet w PL mozna zakupic butelke dobrego winka z okolic Douro, za cene ok 20 zł.
            Świetne warunki sprawiają ze wino jest zazwyczaj godne polecenia.
            Co ciekawe nasz portugalski dyskont często raczy nam ciekawymi dostawami win z tej strony Europy.

--
            pozdrowienia
            Carlos
            Forum miłośników win - WineCellar.pl
      • Gość: winolub Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 12:58
        We Wrocławiu rzucili Praca Velha po 15,50. Inna butelka niż w czerwcu i smak nie zachwyca jak wtedy. Zobaczymy przy drugiej butelce, bo odruchowo wziąłem zapas. Ostatnia butelka była pita na "chybcika".
        • Gość: cava Re: OK nadchochi nowa Portugalia, zapraszam! IP: *.open.pl 30.11.11, 13:51
          "praca" jesli dobrze pamietam to rocznik 2007, moze przez te pół roku 'potencjał" wina sie ulotnił;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka