Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wiedza o winie

24.09.12, 21:20
    enologia, kurs sommeliera, co polecacie żeby poszerzyć wiedzę o winie, procesie jego tworzenia, rodzajach, sposobie serwowania?
    Obserwuj wątek
      • Gość: janusz Re: wiedza o winie IP: *.bb.sky.com 29.09.12, 09:23
        enologia zajmuje sie konkretnie wiedza na temat uprawy winorosli i produkcji wina to raczej dla kogos kto chce produkowac wino, polecam kurs sommelierski tam tez masz wiedze na temat produkcji ale przede wszystkim uszysz sie serwisu, degustacji, doboru do potraw
        • tomasz.re Re: wiedza o winie 30.09.12, 13:48
          Z tego co napisałeś zdecydowanie w moim przypadku lepszy kurs sommeliera.
          A jeśli chodzi o literaturę, możesz polecić coś z tej tematyki?
          • Gość: janusz Re: wiedza o winie IP: *.bb.sky.com 02.10.12, 09:58
            z polskiej literatury to nie wiem bo nie mieszkam w Polsce a kurs robilem we Wloszech, moze inni ci cos poleca, a jesli chodzi o nauke degustacji to musisz zrobic szkolenia, chodzic na spotkania itp.
      • Gość: Wiktoria877 Re: wiedza o winie IP: *.uni.lodz.pl 07.06.13, 16:57
        Z tego, co słyszałam w dniach 21-23 czerwca w Warszawie odbędzie się weekendowy kurs wprowadzający w świat wina. Dla zawodowców oraz dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z winem. Prowadzenie Wojciech Giebuta. Myślę, że na tych warsztatach zdobędziesz interessującą Cię wiedzę. Sczegóły tutaj
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka