tomasz.re 24.09.12, 21:20 enologia, kurs sommeliera, co polecacie żeby poszerzyć wiedzę o winie, procesie jego tworzenia, rodzajach, sposobie serwowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janusz Re: wiedza o winie IP: *.bb.sky.com 29.09.12, 09:23 enologia zajmuje sie konkretnie wiedza na temat uprawy winorosli i produkcji wina to raczej dla kogos kto chce produkowac wino, polecam kurs sommelierski tam tez masz wiedze na temat produkcji ale przede wszystkim uszysz sie serwisu, degustacji, doboru do potraw Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.re Re: wiedza o winie 30.09.12, 13:48 Z tego co napisałeś zdecydowanie w moim przypadku lepszy kurs sommeliera. A jeśli chodzi o literaturę, możesz polecić coś z tej tematyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: wiedza o winie IP: *.bb.sky.com 02.10.12, 09:58 z polskiej literatury to nie wiem bo nie mieszkam w Polsce a kurs robilem we Wloszech, moze inni ci cos poleca, a jesli chodzi o nauke degustacji to musisz zrobic szkolenia, chodzic na spotkania itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktoria877 Re: wiedza o winie IP: *.uni.lodz.pl 07.06.13, 16:57 Z tego, co słyszałam w dniach 21-23 czerwca w Warszawie odbędzie się weekendowy kurs wprowadzający w świat wina. Dla zawodowców oraz dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z winem. Prowadzenie Wojciech Giebuta. Myślę, że na tych warsztatach zdobędziesz interessującą Cię wiedzę. Sczegóły tutaj Odpowiedz Link Zgłoś