Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chateau La Courtiade 2007 Bordeaux Super Charlatan

02.11.14, 09:16
    Dostałam to wino na imieniny. czerwone wytrawne.
    Zaiste superieur ha, ha... Tylko butelka korek i etykietka. Reszta kwaśna i po 2 minutach nie pamięta się co się piło - tylko wspomnienie kwasu... Temperatura degustacji itd tak jak na nalepce. I co?
    Pierwszy lepszy z brzegu czerwony wytrawny Cabernet Savignon z 2012 roku rodem z Kaliforni z serii Cimarosa zakupiony w Lidlu za 12 zł o niebo lepszy. Kolejne francowate nabijanie głupawych snobów w butelkę ha, ha... Nie wiem ile mój ofiarodawca dał za ten bajer (sianko w kartoniku ha, ha...) i w którym sklepiku nabili, jednak nawet nie wpada poniewczasie opinii jemu wydawać, bo przecież darowanemu koniowi... No i co z góry wiadomo? Wina do 50,- zł najlepiej kupować w Lidlu i Biedronce! Ale, ale - jak mawiał klasyk Kwaśniewski (nomen omen) na ukraińskim wykładzie. Być może że i do 100 zł wina lepsze w Lidlu... A na butelce tego francowatego kwasu jeszcze przyblakła niebieskawa etykietka winnica.pl.
    Obserwuj wątek
      • gdynianka_od_urodzenia Re: Chateau La Courtiade 2007 Bordeaux Super Char 02.11.14, 09:21
        Znalazłam cenę tego kwasiora dobrego do lutowania - 43,- zł. Na necie winiartniapietraszek.pl. Ale same bajery ten kartonik i siano oraz nalepki - korek oryginalny z drukiem - tak się nabija polactwo w butelkę...
        • gdynianka_od_urodzenia Re: Chateau La Courtiade 2007 Bordeaux Super Char 02.11.14, 09:30
          Pełny dosłowny napis nalepki na butelce (nie zasługuje przecież na nazwę etykiety): Chateau LA COURTIADE 2007 BORDEAUX SUPERIEUR Appelation Bordeaux Superieur Controlee HENRI SICARD "Le Canton" EYNESSE - GIRONDE - FRANCE
          Produit de France GRAND VIN DE BORDEAUX
      • Gość: Rayas2001 Re: Chateau La Courtiade 2007 Bordeaux Super Char IP: *.w86-195.abo.wanadoo.fr 07.11.14, 11:05
        Wino jest samo w sobie dziadowskie, rocznik 2007 tez dziadowski a i do tego nie powinno lezakowac dluzej niz 5 lat - czyli juz dawno powinno byc wypite.Cena max 5 ?. No ale byto sianko jak do Angelusa :)
        I jeszcze jedna wazna uwaga. Takie wino ma ladowac w zlewie a nie w kieliszkach :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka