mwi_net 21.01.08, 09:58 Jadę we wtorek do Lublina. Czy ktoś może polecić dobry sklep z Winem w Lublinie? mwi --- moje wino Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: winnik Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: 83.238.166.* 14.02.08, 17:47 Krótka 3 dobra winiarnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania08 Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 23:00 Cafe Tamara odwiedz to miejsce , mają wina na wynos, warto Odpowiedz Link Zgłoś
ggreg71 Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 14.02.08, 23:23 Krótka 3 to LPdV, Tamara Cafe zaopatruje Marek Kondrat. Smutna prawda jest taka, że w Lublinie nie ma dobrego sklepu z winem... Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 15.02.08, 09:12 Tamara Cafe - jak to okolica, albo może mógłbym się uśmiechnąć o wskazówkę typu adres? Lubię odwiedzać nowe sklepy, bo zawsze jest szansa na jakieś nieznane wino:) Odpowiedz Link Zgłoś
ggreg71 Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 15.02.08, 21:16 Tamara Cafe - ul. Krakowskie Przedmieście 36, centrum miasta, ok. 200 m od Poczty Głównej w kierunku Bramy Krakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pre Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.chello.pl 17.02.08, 02:02 Winnice Orientalne ul. Bursztynowa 1 na Czubach. Bardzo duży wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.pronet.lublin.pl 20.02.08, 12:27 Jednym z takich sklepów mogą być Orientalne Winnice na ulicy Bursztynowej 1, osiedle Poręba.Duzy wybor,dobre ceny -polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 20.02.08, 22:35 > Czy ktoś może polecić dobry sklep z Winem w Lublinie? Powiem tak: Byłem już w Lublinie, ale po tylu sugestiach z przyjemnością pojadę tam ponownie:) Marek --- oceny wina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: 83.238.166.* 22.02.08, 11:58 W odpowiedzi na pytanie czy jest "dobry" sklep z winami w Lublinie. Odpowiem, że jest. Dobry i z profesjonalną obsługą. Nie wiem co to jest LPDV, ale wiem, że na ul. Krótkiej w tym małym butiku jest w czym wybierać bez ujmy dla pozostałych miejsc. Mają ciekawe wina z Izraela, Francji zwłaszcza z Bordeaux tak jak zauważyłem od wybitnych producentów.Ten sklep ma to coś co go wyróżnia, to jego klimat i wnętrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 22.02.08, 14:10 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > W odpowiedzi na pytanie czy jest "dobry" sklep z winami w Lublinie. > Odpowiem, że jest. Dobry i z profesjonalną obsługą. Nie wiem co to > jest LPDV, ale wiem, że na ul. Krótkiej w tym małym butiku jest w > czym wybierać bez ujmy dla pozostałych miejsc. LPDV: La passion du Vin (w internecie winnica_pl). Nie wiem czy to ten sklep - mają niezłe wina, choć według mojej opinii drogo (oczywiście mówię wyłącznie o tych winach, które da się namierzyć w innych sklepach w Łodzi). Ponadto (dalej według mnie) wina poniżej 50.- zł to jakieś wyjątkowe chłamy, najgorsze jakie się dało wybrać, jakby dla podkreślenia tezy, że tanie wina to gó..ane wina. Na tej podstawie wyrobiłem sobie ocenę, możliwe że absolutnie niesłuszną, że generalnie jest u nich drogo mwi --- moje wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: 83.238.166.* 22.02.08, 17:33 Faktycznie, chyba jest to ten sklep, gdyż ma napis na markizie La Passion du Vin.Dziękuję za stronę www. Ale swoją drogą kupiłem u nich parę win z polecenia Pani, która tam pracuje takie do 60zł. Nie były złe.Powiedziała czego się mogę spodziewać po nich. I wcale się nie pomyliła.Lubię tam chodzić bo przypomina mi sklep z winami w Paryżu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saint500 Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 22:33 no a Sarria Gran Villa 2000, nie powinna kosztować wiecej jak 30 pln, albo Torrontes czy Farnese Chardonnay, Chateau Haut Lalande 2002 (tu koło 50 tki )chyba możemy polemizować ... pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ggreg71 Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 12.04.08, 00:51 Właśnie wróciłem z otwarcia najświeższej lokalizacji w Lublinie - Orientalne Winnice na Czechowskiej. Pierwsze wrażenie jest bardzo OK. Powierzchniowo na pewno największy w mieście; na otwarcie deklarują 2500 różnych pozycji. Jest wreszcie w czym "pogmerać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.it-net.pl 17.04.08, 19:49 Polecam wina i cygara w Pałacu Parysów. Od 3 lat zaopatruje sie tam i jak do tej pory bezbłędnie opisane wina. Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 17.04.08, 21:55 Gość portalu: Anonim napisał(a): > Polecam wina i cygara w Pałacu Parysów. > Od 3 lat zaopatruje sie tam i jak do > tej pory bezbłędnie opisane wina. A mógłbyś podać adres? Nie znam Lublina a jadę tam znowu na początku maja Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 18.04.08, 08:17 mwi_net i Anonim napisali: > > Polecam wina i cygara w Pałacu Parysów... > > A mógłbyś podać adres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piar Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.chello.pl 03.05.08, 16:12 Właściciele ci sami co Orientalnych Winnic na Bursztynowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 07.05.08, 23:20 mwi_net napisał: > Czy ktoś może polecić dobry sklep z Winem w Lublinie? Dotarłem ponownie do Lublina w czasie, który pozwolił nazainteresowanie się Waszymi sugestiami. Na czuja wybrałem chyba najlepszy sklep to znaczy Winnice Orientalne na Bursztynowej. Moje uwagi: ----------- 1. Znalezienie tego sklepu dla nie tambylca graniczy z cudem (z Jana Pawła zaraz po przejchaniu pod wiaduktem w lewo, natychmiast w prawo przez parking z którego zdaje się że nie ma wyjazdu i po betonowych płytach pod sklep w podcieniach bloku 2. Sklep zaopatrzony niesamowicie ciekawie, w tym 2 wina super egzotyczne: z tajlandii i indii. Gdyby nie to, że białe to już bym je pił 3. Obsługiwał mnie Pan KArol. Po opowiedzeniu mu co mi smakowało a co nie podsunął kilka propozycji, któe mogą mi zasmakować (kilka trafił z win które piłem) 4. Ceny atrakcyjne a czasami nawet PATOLOGICZNIE niskie (zwłaszcza Concha Y Toro - sprzedawane w cenach o klasę niżej czyli SUnrise po 24.- [taniej niż w Makro] a Cassilero del Diablo po 32.- Escudo od Rotshilda po 56.- [kupowałem pod 90.-]) 5. Nie podobało mi się że dostałem za mały rabat (tylko 6% przy 9 winach za ponad 400.- zł z drugiej strony ceny niskie, więc nie jest to wielki problem) 6. W sklepie sprzedawane jest też piwo i żyto - kilka razy rozmowę przerywali "stali klienci", ale BARDZO kulturalnie, więc też do wybaczenia. Generalnie odczucia pozytywne 4/5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piar Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.chello.pl 20.05.08, 22:07 To sklep jakies 30metrów ode mnie :> więc bywam tam co kilka dni, ...miło blisko wszystko. Teraz otworzyli kolejny swój sklep. Wybór jakies 3-4x większy niż na Bursztynowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 23.05.08, 12:20 Gość portalu: piar napisał(a): > Teraz otworzyli kolejny swój sklep. > Wybór jakies 3-4x większy niż na > Bursztynowej. Mógłbyś napisać gdzie z jakimś dokłądniejszym wytłumaczeniem dla nie tambylca jak trafić? Odpowiedz Link Zgłoś
ggreg71 Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 24.05.08, 00:09 Wpisz w Google Lublin Czechowska, jedź w kierunku ul. St. Leszczyńskiego, patrz w prawo, na pewno trafisz:-) Po zakupach i degustacji podziel się proszę wrażeniami; sam się tam głównie teraz zaopatruję, więc rekomendacje są pożądane. Kilka szybkich moich "typów": - znane i lubiane Marques de Casa Concha Cabernet Sauvignon 2005 (ok. 45 zł z rabatem), - Barking Owl Shiraz 2002 Millbrook Winery (ok. 43 zł) - klasyczny łagodny owocowy australijski shiraz, - Chateau La Perriere Muscadet de Sevre et Maine sur Lie 2005 (ok. 35 zł), - Torrelongares Tempranillo-Garnacha Reserva 2002 (ok. 34 zł), - Beronia Crianza 2004 (ok. 30 zł), - Leopard’s Leap 2005 Pinotage Shiraz (ok. 37 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 24.05.08, 11:01 ggreg71 napisał: > Po zakupach i degustacji podziel się proszę wrażeniami; > sam się tam głównie teraz > zaopatruję, więc rekomendacje są pożądane. Na ceny już zwracałem uwagę, że bardzo niskie. Sądzę jednak, że następny wypad do Lublina nie wcześniej niż 10 czerwca a możliwe że dopiero pod koniec czerwca. Na pewno dam znak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stała Bywalczyni Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.centertel.pl 21.08.08, 23:53 Bywam w Orientalnych od dłuższego czasu, ale odkąd są na czechowskiej przeniosłam się - bliżej, z parkingiem i większy wybór. Od kilku tygodni mają otwarte różne wina (co kilka dni inne) do degustacji-zazwyczaj wiąze się to z promocją cenową. Ostatnio posmakowałam zupełnie nowej Gruzji , nie dostepnej w Lublinie miałam nawet możliwość porównania jej z inną winnicą (któą wybrałam zostawię dla siebie). Wybór duży - co jakiś czas coś nowego. Rabaty - faktycznie przy większych zakupach na początku później pamiętają (przynajmniej na razie;-0), dla stałych klientów czasami gift i byłam zaproszona na zamknietą degustację . Obsługa b.miła widać, że cały czas się uczą ( i niech to robią ;-)). Nie ma tłoku więc można spokojnie poszperać i porozmawiać o każdej porze - czynny od 9-22. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 22.08.08, 07:43 Gość portalu: Stała Bywalczyni napisał(a): > Bywam w Orientalnych...(...) Od kilku tygodni mają otwarte różne wina... Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 22.08.08, 10:09 docg napisał: > > Od kilku tygodni mają otwarte różne wina... > to tak można? myślałem, że przepisy zabraniają (nie otwierania > butelek, tylko częstowania klientów w sklepie). Może i nie można, ale bardzo lubię tą praktykę, stosowaną w większości sklepów, oczywiście tylko dla BARDZO stałych klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winoman Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.mobile.playmobile.pl 04.09.08, 15:54 jest nowy sklep na Sławinku, na pierwszej górce, Monte di Vino się nazywa. Dwóch bardzo przyjemnych facetów prowadzi (robią wrażenie że sie dobrze znają, zobaczymy), mają własny import. Bardzo dużo Włoch i Hiszpani. Ceny mają śmiesznie niskie,np. Coto de Imaz Riserva za 52 zł ! no i zawsze dają coś spróbować. mi się podoba, bo na dodatek wystrój sklepu maja świetny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczona Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.chello.pl 05.09.08, 05:49 Też tam byłam. Pan który mnie obsługiwał, naprawdę wiedział co sprzedaje, kupowałam włoskie wino z Marke /marche ?/, nie znałam tego regionu, bardzo polecał, no i za 30 zł, dostałam nie tylko bardzo dobre wino,ale opowieść o winnicy, jej właścicielce, denominacjach.Super ! Według mnie najlepszy sklep w Lublinie -przebija wszystkich jakością obsługi/z całym szacunkiem ale dziewczyny z Orientalnych czasem nic mi o winie powiedzieć nie potrafiły/, asortymentem bo rzeczywiście mają własny import i stąd dużo flaszek których nigdy na oczy nie widziałam, no i cenami. Ja na przykład moje ulubione/jedno z :)/ wino Montesierrę Crianzę widziałam u nich za 37 zł. Obłęd. Normalnie 50 i więcej. Oczywiście kupiłam od razu i wbrew moim podejrzeniom, że ją chyba sami robią - to rzeczywiście była Montesierra crianza. Jak zobaczyłam ten ostatni wpis o Monte di Vino to się strasznie ucieszyłam,że sie wieść rozchodzi. Ja tez polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganzallein Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 12:34 a ja wolalbym kupić dobre wino niż wysluchiwać opowieści o wlascicielach winnic.Jestem z Kraśnika i tu takie rzeczy się nie zdarzają- bierz flachę , idź i nie marudź, takie jest podejscie sprzedawców.Wina to biznes jak każdy inny i malo jest pasjonatów,zysk się liczy dla nich a nie "historie winne" Odpowiedz Link Zgłoś
docg prośba - uważajmy na nicki 05.09.08, 08:02 autora poprzedniego wpisu chciałbym uprzejmie poinformować, że nick "winoman" jest używany przez stałego użytkownika forum (nb. od początku jego powstania) i nie wypada się komuś innemu tak podpisywać. Nie zakładam twoich złych intencji, rozumiem, że na to forum dopiero co zajrzałeś i tak nick Ci przyszedł po prostu do głowy. Oczywiście niczego Ci nie mogę zabronić, ale jeśli chcesz tu być traktowany poważnie, to używaj innego podpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: namoniw Re: prośba - uważajmy na nicki IP: *.mobile.playmobile.pl 05.09.08, 20:50 Przyznaje jestem barbarzyńcą. Nie sledze tego forum, wiem ze jest i czasem bywam, nie wiedziałem że "nick "winoman" jest używany przez stałego użytkownika forum (nb. od początku jego powstania) i nie wypada się komuś innemu tak podpisywać". W związku z tym chcąc "byc traktowany poważnie" (sic!) oświadczam uroczyście że wzmiankowanym "winomanem" nie jestem. Co nie zmienia faktu, że pozostaję nim w sensie semantycznym. A tak na poważnie trudno aby "gość" znał wszystkie nicki najbardziej znaczących nawet uczestników forum. Jeśli problem stanowi podszywanie się pod nicki, to zamknijcie forum dla niezalogowanych. A tak na marginesie - jeśli "winoman" jest tu stałym bywalcem to rozumiem, że nie występuje z przedrostkiem "GOŚĆ:". W związku z czym cały ambaras generalnie staje się bezprzedmiotowy. A tak naprawdę wynika on tylko z jednego - BRAKU DYSTANSU DO SIEBIE - tak charakterystycznej cechy dla wielu osób, które zajmują sie winem. Ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: prośba - uważajmy na nicki 05.09.08, 22:26 Gość portalu: namoniw napisał(a): > Jeśli problem stanowi podszywanie się pod nicki, to > zamknijcie forum dla niezalogowanych. Nie sądzę, żeby ktoś zamierzał zamykać forum dla gości. Nie sądzę też, żeby ktoś pomylił Twoją wypowiedź z tym pierwszym winomanem. Natomiast zdarza się, że podpisujemy się swoimi nickami jako goście (np ze względu na brak możliwości zalogowania się ze względów bezpieczeństwa). Stąd popieram sugestię przedmówcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: prośba - uważajmy na nicki 08.09.08, 08:27 Mistrzu! Zwrócono Ci uprzejmie uwagę, że nick "winoman" jest używany przez kogoś innego. Wydaje mi się, że całkiem sensowną reakcją byłaby odpowiedź w stylu: "Aha, nie wiedziałem, od dziś mówcie mi Arnold". (Tak się składa, że póki co żaden z Arnoldów nie okazał się amatorem wina, a przynajmniej nie objawił tego na tym forum.) I żadnego ambarasu by nie było. Gość portalu: namoniw napisał(a): > związku z czym cały ambaras generalnie staje się bezprzedmiotowy. > A tak naprawdę wynika on tylko z jednego - > BRAKU DYSTANSU DO SIEBIE - tak charakterystycznej > cechy dla wielu osób, które zajmują sie winem. Ukłony. Dałbyś nam Mistrzu jakiś przykład do naśladowania owego DYSTANSU DO SIEBIE... Odpowiedz Link Zgłoś
ducale a ja to sie dziwie 08.09.08, 08:49 ze nikt ze stałych bywalców forum nie poleca winiarni-sklepu na Armatniej Gorze w Naleczowie ,przeciez to niedaleko Lublina pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: a ja to sie dziwie 08.09.08, 10:41 ducale napisał: > ze nikt ze stałych bywalców forum nie poleca winiarni-sklepu na > Armatniej Gorze w Naleczowie ,przeciez to niedaleko Lublina Poważnie? Właśnie się wybieram do Nałęczowa na spotkanie informatyków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: namoniw Re: prośba - uważajmy na nicki IP: *.mobile.playmobile.pl 08.09.08, 19:45 Miszczu, no właśnie problem w tym, że to to, z uprzejmym zwróceniem uwagi niewiele miało wspólnego. Więcej raczej z wyniosłym, mentorskim tonem, osób nie mających dystansu do siebie. W związku z przykładem, o który mnie miszczu prosiłeś definitywnie kończę temat, wznosząc twoje i docg zdrowie, całkiem sympatycznym dolcetto. Salute ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: prośba - uważajmy na nicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 20:40 Treść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurysa [...] IP: *.eastwest.com.pl 03.10.08, 23:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.it-net.pl 03.10.08, 22:19 najlepszy sklep z winami gdzie jest naprawde rewelacyjny wybór i świetny personel to ORIENTALNE WINNICE na ul CZECHOWSKIEJ 19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurysa [...] IP: *.eastwest.com.pl 03.10.08, 23:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eekaso Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.it-net.pl 03.10.08, 22:41 niedawno odwiedziłem sklep Orientalne Winnice na ul Czechowskiej sklep naprawdę robi wrażenie przywitała mnie przesympatyczna pani powiem tak po przedstawieniu moich oczekiwań poleciła mi kilka fajnych pozycji i ZNAŁA HISTORIĘ KAŻDEGO WINA:) spędziłem tam godzinke ale warto było wina trafione a ceny naprawde pozytywnie mnie zaskoczyły polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurysa Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.eastwest.com.pl 03.10.08, 23:26 Gość portalu: eekaso napisał(a): > niedawno odwiedziłem sklep Orientalne Winnice na ul Czechowskiej sklep naprawdę > robi wrażenie przywitała mnie przesympatyczna pani powiem tak po przedstawieniu > moich oczekiwań poleciła mi kilka fajnych pozycji i ZNAŁA HISTORIĘ KAŻDEGO > WINA:) spędziłem tam godzinke U mnie laska to minimum godzinka!!! Zapraszam Panów! ale warto było wina trafione a ceny naprawde > pozytywnie mnie zaskoczyły polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 12:00 chyba masz problem ze swoim zakutym łbem, zacznij się normalnie wypowiadać,baranie jeden, hurysa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eekaso Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.it-net.pl 05.10.08, 22:16 do tego hurysa czy coś tam to nie są rozmowy na twoim poziomie więc poszukaj innych stronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.chello.pl 17.05.09, 12:09 Witam, polecam Galerię Win na Al.Warszawskiej 23 zaraz za rondem z Racławickimi, bardzo duży wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 17.05.09, 22:07 Gość portalu: Gość napisał(a): > Witam, polecam Galerię Win na Al.Warszawskiej 23 > zaraz za rondem z Racławickimi, bardzo duży wybór. Nie wiesz, czy to sklep jakiejś sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganzallein Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 12:37 godzinę wino wybierać...niezdecydowany taki Odpowiedz Link Zgłoś
vinelover Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 09.06.09, 14:20 :) A ja wcale sie nie dziwię,bo wino można wybierać i cały dzień :) a nawet kilka dni. Jeśli np. pojedzie się do jakiejś winnej krainy i zwiedza się winnice i degustuje się wina i rozmawia z właścicielami o ich produkcji ..........mhm .. ale się rozmarzyłam :). A jak nie ma się czasu [lub pieniędzy] na takie wyprawy to wyprawy do sklepu,gdzie sprzedawcy lub właściciele wiedzą coś na temat win,które mają w swojej ofercie to jest to również bardzo przyjemne i dobrze o nich świadczy. Tylko w supermarketach podchodzi się do półki,wybiera wino [jeśli coś można tam wybrać akurat,bo to różnie bywa,ale skoro różnie,to znaczy ,że bywają tam też wina poprawne :)] i wychodzi . A w sklepie z winami - takim z prawdziwego zdarzenia - jak te, o których tu pisano,czyli i Monte di Vino i La passion du vin i Wina Orientalne trzeba trochę pobyć i za każdym razem znależć cos nowego ,ciekawego a jak jeszcze okaże się,że spełnia nasze oczekiwania - to już jest SUPER :) !!!! I tak w ogóle,to cieszę się ,że zwiększa się w Lublinie krąg ludzi interesujących się winem :). To forum o tym świadczy. Pozdrawiam wszystkich,dla których ten boski :) trunek jest równie bliski jak dla mnie. Vinelover P.S. chyba założyć by było trzeba nowe forum pod hasłem "wino" ale nie tylko po to żeby podawać adresy sklepów w Lublinie,ale żeby porozmawiać tu u nas lokalnie [czyli w naszym ukochanym Lublinie] na tematy związane z winem. Co prawda nigdy nie zakładałam nowego forum,ale myślę,że nie jest to takie trudne. Gdyby jednak się mi nie udało a ktoś chciałby w takim forum brać udział,to za dni kilka poproszę o pomoc. Pozdrawiam :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vinelover Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 13.06.09, 20:23 :)))). Udało się i założyłam nowe prywatne forum w zakładce "hobby" z tematem głównym: "Miłośnicy wina z Lublina łączcie się" :)))) ! I zapraszam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wino-man Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.nplay.net.pl 02.11.09, 22:40 polecam sklep z winami włoskimi "Magia delVino" w Lublinie- dowożą wina po całej Polscea po Lublinie w zalezności od zamówienia nawet bezpłatnie - www.magiadelvino.pl . Jak dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 23:18 Gość portalu: wino-man napisał(a): > nawet bezpłatnie - www.magiadelvino.pl . Jak dla mnie rewelacja Nawet za dopłatą nie piłbym tego co ten geszeft proponuje. Raptem parę, nędznych, bardzo drogich win od trzecioligowych producentów. Nawet bezpłatnie nie dotykać tej nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wino-man Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.nplay.net.pl 22.11.09, 14:09 Proponuję troszkę wiecej poczytać o winach, sposobie ich selekcji, porównać także oferty innych importerów, zgłebić tajnki win - wtedy będzie mógł Pan wyciągać wnioski i wygłaszać wiarygodne tezy, które będą pokryte faktami. Jesli sądzi Pan ze wina z magiadelvino.pl są słabe i drogie, a zapewnie nawet nie próbował Pan żadnego, proponuję więc przestudiowac relację z targów EnoExpo 2009, poczytać magazyn WINO czy też relację Vinisfery lub porozwmawiać z ludźmi którzy je już oceniali, a nawet przyjść na prezentację win w Lublinie - wtedy będzie mógł Pan wyciągać konstruktywne wnioski i wygłąszać miarodajne opinie. Życzę miłych doznań w ocenie win i więcej obiektyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mwi_net Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem 23.11.09, 21:29 Gość portalu: wino-man napisał(a): > więc przestudiowac relację z targów EnoExpo 2009 zapewne mogę poprosić o link? mwi --- wino oceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.nplay.net.pl 27.12.09, 12:59 Bardzo proszę, oto linki: www.vinisfera.pl/wina,711,150,0,0,F,news.html bonkowski.magazynwino.pl/2009/11/23/krakowskim-targiem/ Zyczę miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Panie Majka! Już pan raz nasrał na tym forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 23:24 Może raczy Pan przestać się rekalmować. Debili szukaj panie Majka na jakimś innym forum. Stąd zaś płyń do zlewu, razem z tm paskudztwem jakie wciskasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Panie Majka! Już pan raz nasrał na tym forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 14:44 Ten Pan już uruchomił stronę. No i wszystko jasne. Wybór win przypadkowy (choć nie całkiem, bo wina tylko od producentów mających magazyny zawalone winami z paru niesprzedanych roczników), ale to akurat typowe dla pupilków polskich "krytyków winiarskich". Rozkoszne jest jak sprzedawca majonezu popisuje sią znajomością oferty: region z którego oferuje wina to ARBUZJA. Pewnie z arbuza te wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijacz wina Grono ktoś już był ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 02.06.15, 16:49 Witam może ktoś już był i może powiedzieć czy warto sie trudzić ? www.gronolublin.pl z góry za odpowiedź dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wino Lublin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.15, 14:50 Polecam wstąpić do CANTINA SALON WIN na Chodźki 25 lokal 2. Duży wybór win i alkoholi, przekonajcie się sami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Wino Lublin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.15, 19:30 www.alkoholecantina.lublin.pl mają juz sklep internetowy można zaglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.15, 14:53 CANTINA RED&WHITE na Chodźki 25 polecam serdecznie ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: LUBLIN - szukam szybko dobrego sklepu z winem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.15, 13:27 alkoholecantina.pl tu można kupić dobre wina, a na terenie lublina dowiozą .. Odpowiedz Link Zgłoś