Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

    pomocy_wgorycz w wiine z ryzu

    IP: *.pzl.swidnik.pl 16.03.09, 12:19
    Robie wino z ryżu. Po odlaniu ziaren ryzu, smak był ok,wino zostało
    zlane i poddane cichej fermentacji. Smak był supper.Po 3 tygodniach
    postanowiłam zlac wino do butelek. Próbujac wino poczułam pewna
    gorycz.Jak jej sie pozbyć? czy cos zle zrobiłam?-pomocy -pozdrawiam
    i czekam na rady-Julita
    Obserwuj wątek
      • skrzych Re: pomocy_wgorycz w wiine z ryzu 16.03.09, 21:01
        Prawdopodobnie podczas owych 3 tygodni drożdże zeżarły resztkę cukru, przez co
        wino stało się wytrawne.
        Podaj dokładny przepis, jeżeli masz cukromierz to podaj tez aktualny poziom cukru.

        Najlepiej będzie, jak dalszą dyskusję poprowadzimy w miejscu do tego
        przeznaczonym - zapraszam na forum domowych winiarzy - link w mej stopce.

        Pozdrawiam - Krzysztof

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

    Nakarm Pajacyka