Gość: Janek IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.09, 01:16 I co będziecie próbowali w pierwszej kolejności i następnych...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zdzichu Re: Gambero Rosso - kto się wybiera? IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.09, 21:14 Chyba się nikt nie wybiera. Ale uczestniczyć będą na pewno ci państwo: Allegrini Marchesi Antinori Argiolas Banfi Benanti Guido Berlucchi & C. Bertani Biondi Santi SPA Bisceglia Cantina Bolzano Arnaldo Caprai Cantine Due Palme Castellare di Castellina CAVIT Michele Chiarlo Eugenio Collavini Colle Massari Cusumano Di Majo Norante Donnafugata Feudi di San Gregorio Firriato Ambrogio e Giovanni Folonari Fontanafredda Tenuta Friggiali Gaja Gruppo Italiano Vini Azienda Agricola Gulfi Il Molino di Grace Illuminati Fattoria Le Pupille Lungarotti Marchesi de' Frescobaldi Marchesi di Barolo Masciarelli Masi Mastroberardino Nals Margreid Nino Franco Spumanti Petra - Contadi Castaldi Pio Cesare Planeta Ruffino Saiagricola San Felice Tenuta San Guido Tenute Sella&Mosca Tenuta Sette Ponti Tasca d'Almerita Torrevento Umani Ronchi Valle Reale Velenosi Villa Medoro Volpe Pasini Zenato Casa Vinicola Zonin Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: Gambero Rosso - kto się wybiera? 16.04.09, 00:56 Gość portalu: Zdzichu napisał(a): > Chyba się nikt nie wybiera. > Ale uczestniczyć będą na pewno ci państwo: (...) - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Gambero Rosso - kto się wybiera? IP: *.chello.pl 17.04.09, 15:50 A do której to Tenutki Sz.P. DOCG uderzy w koperczaki w pierwszej kolejności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foka ktoś był? IP: 89.108.243.* 23.04.09, 12:33 Jakie wrażenia jak wina, i co ciekawego mówili producenci? Szczególnie jestem ciekaw jak wypadła kolacja somelierska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: ktoś był? IP: *.ip.netia.com.pl 23.04.09, 12:58 ja byłem i było też dużo innych osób;) jak dla mnie, to w przypadku tego typu degustacji brakuje mi spokoju by sie jakos skoncentrowac na winie. Na stojaco w posopiechu to jednak nie to samo - szczegolnie w przypadku win bardziej zlozonych, a takich nie brakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyaccess warto (było) 23.04.09, 14:52 Byłem pierwszy raz na degustacji, więc nie wiedziałem czego się spodziewać. Rzeczywiście było więcej osób niż myślałem, ale ogólne wrażenia bardzo pozytywne! Zdecydowanie można było poczuć się jak na ekspresowej, ale inspriującej i bardzo efektywnej edukacyjnie, wycieczce po winiarskich Włoszech. No i przede wszystkim spróbować win, na które szary człowiek nie ma normalnie szans (ceny niektórych butelek €100+). Nie wiem na ile ta degustacja była reprezentatywna (w sensie polskich degustacji), ale lamerom winnym, takim jak ja, zdradzę, że nie są to jakieś nadęte imprezy, na których trzeba się odpowiednio ubrać/zachować/wykazać w temacie, tylko po prostu się podchodzi do kolejnych stoisk i próbuje wina:) Na kolacji (450zł) niestety nie byłem. Ktoś był? Warto na coś takiego chodzić? Za osobisty sukces, credits to Magazyn Wino (darmowa wejściówka) i sstarwines.pl, z którego się dowiedziałem o tej imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstar Sassicaia - spotkanie z legendą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 10:31 www.sstarwines.pl/sample.php?inc=note.php¬e=5037 Pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś
markiz_de_c-c Re: Sassicaia - spotkanie z legendą 24.04.09, 11:35 Gość portalu: sstar napisał(a): > www.sstarwines.pl/sample.php?inc=note.php¬e=5037 > Pzdr, sstar I w ten sposób zdominowałem GR :-) SStar to odwołanie do mojej legendy czyli Chiarlo a nie do sassicai :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstar Re: Sassicaia - spotkanie z legendą - poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 16:42 www.sstarwines.pl/sample.php?inc=note.php¬e=6921 a odnośnik był nie do Twojej Nizzy a Ruralowej;-) pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś
norbicz Re: Gambero Rosso - kto się wybiera? 24.04.09, 10:39 No i brakowało paru perełek u niektórych producentów ale jak na pierwszy raz to impreza chyba udana. Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: Gambero Rosso - kto się wybiera? 24.04.09, 10:59 czy ktos wie wg jakiego klucza dobierano producentów? czemu wielkim nieobecnym byla nagrodzona Felsina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peyotl Naj... IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 01:00 Najfajniejszy był kucharz, który przez kilka godzin przyrządzał pierogi z różnymi sosami. Wielki - gruby, w wielkiej czapie, wielki artysta. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: Naj... 25.04.09, 15:08 Gość portalu: peyotl napisał(a): > Najfajniejszy był kucharz, który przez kilka godzin przyrządzał pierogi z > różnymi sosami. Wielki - gruby, w wielkiej czapie, wielki artysta. -->Kucharz i jego pierożki z krewetkami pierwsza klasa. Także rozdawanie wody w małych butelkach to świetny pomysł, miałem czym kieliszek płukać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś