Dodaj do ulubionych

Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs?

IP: *.boingboing.net 17.04.13, 14:00
Widzę wielkie spadki w kursie od poczatku roku. Widzę ze trudniej wstrzelić się w wsyoki kurs ale muszę powiedzieć że na stronie fucnika kurs jak na forex. Co sądzicie o ich transferach? Opłaca się czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaczmi_lol Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.conformal.com 17.04.13, 16:20
      Najwyzszy kurs był zawsze w Minutce, a teraz we Funciku. Do 50 funtow sie bardzo oplaca, potem jest opłata w zaleznosci od wyslanej sumy. Fajny serwis, podoba mi sie ich stronka ;)
      • Gość: salata R Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.chickenkiller.com 06.05.13, 09:55
        Nie mam dobrych wspomnien z transferami bo zaplacilem za ekspres a pieniadze doszly z opoznieneim. Teraz mam dwa konta, jedno w Funciku,a drugie w Sami Swoi-na jednym place za rachunki czy male kwoty a na drugim uzbierana grubsza sume. Polecam tego Funcika, jest wysoki kurs.
        • Gość: zonnk Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.13, 11:25
          sprawdźcie jeszcze www.transfer24.co.uk przy 100 funtach opłata 2,25 funta ;)))
        • Gość: any Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.14, 15:45
          a ja polecam ferpay.com :) blyszkawicznie przelewy, super obsluga i przede wszystkim taniocha!
        • Gość: Staszczyk Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.skybroadband.com 09.02.15, 13:31
          Zajrzyj na bettermoney.eu, jest tam wiele porad na temat przelewu zagranicznego, między innymi porównanie firm, wszystko o kodach swift/iban i krok po kroku jak zrobić taki przelew na przykładzie jednej ze stron.
          Pzdr.
      • Gość: JeKs Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.14, 09:19
        moim zdaniem transfer24.co.uk ze względu na najniższą opłatę 95p oraz maksymalnie jednodniowy termin oczekiwania, co do kursu aktualnie powyżej 5 funtów
    • Gość: Gustaw0007 Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.ro1.torservers.net 18.04.13, 11:58
      Firma postawila na to, co najbardziej sie przydaje w przelewach czyli płacenie rachunków w Polsce. Od teraz będę mógł zaoszczedzić troche, bo stałe zlecenia robię z nimi. niecały funt za zwykły przelew to bardzo dobrze, kursik super więc polecam ich. Przydało jeszcze sie zeby miec ustawienie (standing order) wtedy zero zmartwien. :-)
      • Gość: Woytyna Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.hatters.org.uk 03.06.13, 20:53
        Większoć z tych co szukają taniej firmy porównuje z innymi na forach albo na stronach gdzie są w zestawieniach porównawczych. Ja szukałem przelewów bankowych do Polski i znalazłem ta stronkę. Myslałem że jest jakiś haczyk bo widzę na pierwszej stronie taki kurs, ale żadnej małej gwiazdki nie ma. Myślę sobie pewnie tak wyszło że jeden dzień mieli wysoki kurs. Po kilku dniach wszedłem znowu, widzę że wciąz wysoki -prawie 5pln do funta. Zarejestrowałem się i wykonałem przekaz. Równo 5 zl kosztował funt, dla porównania w Sami Swoi czy England o 8penów mniej. Dla mnie to oszczedność polecam te przelewy,nie ma haczyka. No chyba że coś przegapiłem hehe.
        • Gość: apacz 009 Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.net.pbthawe.eu 03.07.13, 20:04
          tez uzyłem Funcika i teraz już co dwa tygodnie robię z nimi transfery. Solidny kurs to lubię!
          • Gość: xoxoxo Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.13, 18:32
            W Transfer24 opłata za przelew do 50 gbp wynosi zaledwie 95 p, a pieniądze są na polskim koncie nawet w kilka godzin.
    • Gość: la karolaa Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.net.pbthawe.eu 19.04.13, 07:27
      Mozna trochę przyoszczędzić dobre przelewy i porządny kurs .pozdrawiam Karolina
    • Gość: dancer marek Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.net.pbthawe.eu 19.04.13, 20:32
      Placę z nimi wszystkie opłaty w moim banku,wychodzi korzystkie.Do opłat za telewizje albo za mieszkanie moge polecić Funcik.co.uk,nie ma ukrytych opłat na końcu płatności.:-)
      • Gość: crac0via Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.kset.org 26.03.14, 11:55
        Opłata za telewizję n-kę w transfer24.eu opłata 0.95 GBP
        • sumi001 Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? 14.04.14, 13:15
          """Tani i bardzo szybki jest serwis ferpay (tak się to chyba pisze hehe)W ogóle mają wszystkie chyba rodzaje przelewów do Polski. Nawet takie, o których nigdy nie słyszałem, żeby ktoś robił z UK do Polski, jak dostawa gotówki do czyjegoś domu. Kiedyś wypróbuje Sami zobaczcie www.ferpay.com
          Nie chcę tu robić nikomu reklamy, ale naprawdę mają sporo opcji do wyboru i nawet dobrze to ogarnięte.Żaden przelew jeszcze się nie spóźnił ani tym bardziej nie zaginął

Pozdrawiam"""
    • Gość: lewy Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.net.pbthawe.eu 25.05.13, 15:03
      Wyslalem dzis pieniadze na dzien Matki,polecam ekspresowy przelew.Dobry kurs maja -generalnie warto uzywac.pozdrawiam
      • Gość: BorsukVbV Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: 82.221.102.* 27.05.13, 13:56
        Moge się zgodzic ze kurs maja najwyzszy, ale itak funt leci na pysk. Wszedzie! Tanio to bylo kiedys teraz to nawet w poundlandzie za funta nic nie kupisz
        • Gość: alesandko Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.net.pbthawe.eu 30.05.13, 21:03
          Dobre przelewy ,tanio i wysiki kurs. Przetestowalem jest orajt
          • Gość: dziovani Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.microshaft.org 31.05.13, 15:36
            Zdziwilem się bo firma jeszcze mało znana wsród polonii ale oferta dobrze spasowana pod kątem kursu. Przez Funcika zaoszczedziłem 20 zl na transferze, niby nie duzo ale 2 razy w miesiącu jak bede wysylal to juz niezle.
    • Gość: Labserdak Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.torservers.net 06.06.13, 13:22
      Kurs zachęca do przelewu, chćby dziś 5.02 zl Polecam ich
      • Gość: Candy man Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.1.privacyrepublic.org 12.06.13, 10:39
        Teraz wiem że wybrałem dobrą firmę. Przelewy do Polski z Funcikiem - kurs wyższy niż na innych stronach i kantorach
        • Gość: poldas Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: 217.115.10.* 25.06.13, 10:36
          Nie wiedziałem o nich dopiero ktos pisal opinie na formum to zajrzałem na stronę. Transfery do kwoty 50 fuli tylko 99p -dobra opcja,mogę polecić innym
    • Gość: inkubator Lepsze warunki niż w funciak ma... IP: *.inqbator.poznan.pl 14.06.13, 12:21
      Lepsze warunki ma inkantor.pl niż funciak.co.uk
      Choć koszt przelewu w inkantorze wydaje się wyższy 9,5 złocisza niż w funciaku 0,99 funciaka to kursy rekompensują to z nawiązką chyba że ktoś przelewa bardzo małe kwoty to wtedy polecam funciaka.
      W inkantorze można wysłać funty na rachunki w UK ale też bezpośrednio przysłać funciaki do sprzedaży z rachunku w UK.
      • Gość: ziolo Re: Lepsze warunki niż w funciak ma... IP: *.vibiznes.pl 26.07.13, 17:31
        Przy bardzo małych kwotach lepszy jest jednak Transfer24, gdyż opłata jest niższa niż w Funciaku i wynosi 0,95 funta, firmy działają na podobnych zasadach.
    • Gość: sukablec Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.conformal.com 17.06.13, 15:58
      Polecam tanie przelewy do Polski z nimi. Nie znajdziesz lepszej oferty. W katorach nie dostaneisz wyższego kursu.
    • Gość: pawel london Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.deklomp.se 26.06.13, 15:32
      Wysyłam i dotychczas bezusterkowo.
    • Gość: coolavy Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.icpnet.pl 05.07.13, 15:15
      To zależy ile chcesz przelać i czy zależy Ci na czasie. Jak porównasz kurs to wydaje się, że jest korzystniej ale często potem serwis odbija to sobie z nawiązką w opłatach za przelew, albo pieniądze idą i idą idą...
      Na małe kwoty przelewów to fajna opcja 99p, ale są jeszcze tańsze serwisy a równie dobre. Np. Ferpay. Tam za przelanie 50 funtów kosztuje 98p. Niby żadna różnica... Są jednak niezawodni. Ja wysyłałem nawet w niedzielę wieczorem a kasa była już w poniedziałek rano na koncie w Polsce.
      Jak już wspomniałem, to ten 1 pens to żadna różnica, ale warto pamiętać o alternatywie.
      Jak zależy Ci na czasie to oba serwisy oferują szybkie przelewy do Polski, ale funciak zdziera strasznie, bo bierze chyba Ł6.99 za przelew a Ferpay tylko Ł2,90. Różnica dość spora a efekt ten sam;) Jak chcesz dowiedzieć się więcej to sam sprawdź tutaj ferpay.com/
      • Gość: MoniaL.S Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.de 08.07.13, 08:51
        Oferta moze i nie zła,ale liczą sie zadowoleni użytkownicy. Jak widać opinie ludzi są niezbyt pochlebne na tym forum o Ferpayu.Tekst linka
        Brałam to pod uwagę wybierając firmę. Funcika ludzie chwalą za całoształt.
        • Gość: diablica91 Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: 178.20.55.* 06.02.14, 22:37
          Transfer24 tez jest bdb zero problemow
    • Gość: tatko z UK Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.serv-net.pl 14.08.13, 15:16
      Jz używam od miesiąca i nie mam zastrzeżeń, swoje przelewam na konto w BGZ dociera w termninie.Dobra firma
    • Gość: dzemol Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: 78.108.63.* 15.08.13, 19:50
      Funcik podobno jest czescia grupy Sami Swoi ktora od lat zajmuje sie przekazami pienieznymi,pod szyldem www.funcik.co.uk mozna wysłac pieniadze taniej niż u sami swoi uzyłem 2 razy w zeszłym miesiacu do zaplaty za telefon w polsce,poszło ok i za 99p fajny serwis
    • Gość: lechpiwiarz Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.net.pbthawe.eu 21.08.13, 20:27
      Kurs się podniesie po wakacjach, od 3 lat jest podobna sytuacja z funcikiem, na tornistry trzeba naskubac
      • mic.hael Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? 22.10.13, 11:52
        a ja polecam www.grosik.com

za przelewy na N-ke place tylko £1 oplaty i po kilku minutach maja juz na koncie

poza tym maja b dobry kurs wymiany.
        • Gość: arek Love las Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.net.pbthawe.eu 28.10.13, 20:46
          Zastanawia mnie to jak pieniadze idą do PL, widac ze wiele osob chce wrocic do kraju skoro wysysla regularnie swoje oszczednosci. Moze takie zabezpieczenei a moze obawa o to ze przykreca do konca ten kurek benefitow - a sporo osob na tym zeruje. Nie mam tu bron Boze na mysli naszych rodaków wylacznie, sa takie hieny brytyjskie ze mala bania. Funcika uzywam dopiero od kilku tygoni(poleił mi szwagie) wszystko dziala poprawnie, nie płacę duzo, bo jak juz pisaliście niecałego funta. Mogę innym polecić firmę Funcik- sprawdzone przeze mnie.
          funciki do Polski
    • Gość: Dyzio Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: 216.158.71.* 12.10.13, 11:43
      Widzisz Gadzina, ja mam podobnie ale z Transfer24 comiesięczne płacenie rachunków wymaga ode mnie częstego wykonywania przelewów na linii UK-PK. Nie mniej jednak przy dużo wyższych kwotach zdarzało mi się korzystać z Minutki.
      • knaf Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? 21.05.14, 18:41
        tutaj macie porównanie kursów przelewów do Polski poszczególnych firm kurs-na-funta.pl/porownanie-kursow-funta-firm-transferowych/
        • knaf Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? 01.06.14, 16:43
          knaf napisał(a):

> tutaj macie porównanie kursów przelewów do Polski poszczególnych firm kurs-na-funta.pl/porownanie-kursow-funta-firm-transferowych/

Nowy adres - porównanie kursów przelewów do Polski poszczególnych firm > kurs-na-funta.pl/porownanie-kursow-funta-przelewy-do-polski/
          • Gość: oligarcha uk Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.serv-net.pl 06.06.14, 16:15
            wedlug mnie to wzystko zalezy jak sie na to spojrzy calosciowo. slysze o tym funciku juz sporo dobrego i sie zastanawiam czy zalozyc tam konto. Obecnie przelewam na stronie sami swoi www.przekazypieniezne.com i tez nie mam uwag. kurs moze i wyzszy ale serwis i oferta sami swoi jest bardzo dobra jak dla mnie. nie wiem czy sie przekonam tylko do wyzszego kursu.
    • Gość: sebastian Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.ml-ext.ucar.edu 01.03.14, 12:24
      zgadzam sie z trkt ale korzystam z innej telewizji cyfrowej
      transfery w transfer24 za cyfrowy polsat sa szybkie i bezproblemowe
      • Gość: aqq Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.range86-186.btcentralplus.com 03.03.14, 11:28
        Sprawdzcie transferwise.
        Link polecajacy - transferwise.com/u/0717
        Kursy praktycznie jak miedzybankowe - "polskie" serwisy nie do porownania.
        Deklaruja do 3 dni a w praktyce jak rano zlecone to i nastepnego dnia po poludniu na polskim koncie bywa.
    • Gość: skyper voodoBydzia Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.torproxy-readme-arachnide-fr-35.fr 23.06.14, 13:45
      W 3 miesiace zrobiłem juz 23 transfery do Pl wynika z historii funcika. Oferuja wysoki kurs funta i faktycznie taki jest. Oplata niska - to prawda sa bardzo konkurencyjni do innych podobnych firm na rynku. Przelewy do Polski z Funcikiem albo Sami Swoi to najlpesze opcje wedlug mnie.
      • rzymianie1 Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? 05.02.15, 09:04
        transferwise.com/u/aa903
        Skoro twierdzisz ze najtaniej wychodzi funcikiem to sprawdz ta firme... Przesylam kaske po kursie zawsze ciut wyzszym nawet niz kurs kantorowy w Polsce!! kasa na drugi dzien rano w moim koncie w Polsce , plus jesli zaprosisz ze swojego linka referencyjnego 3 osoby , dostajesz od nich za darmo 50 funtow. Polecam porownac z innymi firmami , sami zauwazycie roznice
    • zklanur przelewy do polski 12.03.15, 18:32
      Witam.
      Zamiast drogiego western union, kombinowania z paypal i przelewów bankowych polecamfirmy transferujące, właściwie jedną - TRANSFERWISE - KURS MAJĄ RZECZYWISTY, NAJWYŻSZY ZE WSZYSTKICH DOSTĘPNYCH NA RYNKU! pieniądze na koncie w polsce na drugi dzień. Rejestrując się przez ten link: transferwise.com/u/68efb macie pierwszy przelew za darmo! Drugą firmą która ma również podobny kurs jest transfergo - link do darmowego przelewu: my.transfergo.com/pl/r/fSeGWh.
      reszty firm pośredniczących na ten moment nie ma sensu brać pod uwagę, bo mają strasznie zaniżone kursy...
      Pozdrawiam
    • Gość: ¥£₩ Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.static.kc.net.uk 19.12.16, 07:48
      Nie korzystam z Funcik narazie bo daje słaby kurs a każdy Grosik się liczy
    • pawllo95 Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? 22.02.18, 20:06
      Chcę polecić tanie przelewy do polski jak i poza granice :) Sprawdziłem sam i naprawdę warto, wszystko czarno na białym ile wysyłam i ile dostaje odbiorca, na dodatek dzięki mojemu poleceniu otrzymujemy pierwszy przelew całkowicie za darmo, a gdy wykonamy przelew na minimum 50£ ( lub równowartość tej kwoty w innej walucie ) otrzymujemy 10L na dowolny rachunek bankowy :) Link poniżej :
      trgo.co/pl/r/yyY2Fa
    • Gość: Jarek Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? IP: *.bb.sky.com 29.03.20, 15:11
      Nie opłaca się, kurs dobry, ale jakie opłaty za przelew! Prawie 20f za wyslanie 1000f, gdzie u konkurencji jest za darmo, lub za funt lub dwa. W porownywarce przekazow z UK do Polski transfero.co.uk sa na samym dole tabeli...
    • fiveroo Re: Przelewy do Polski z Funcikiem super kurs? 03.04.20, 19:07
      Mogę polecić Transfer24, korzystam od bardzo dawna. Do 50 funtów opłata 59p i kilka minut czekania na zaksięgowanie przelewu w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka