Dodaj do ulubionych

Lloyds Bank- Zadluzona Karta Kredytowa

16.08.21, 14:17
Witam.
Odrazu mowie, ze nie jestem zlodziejem. Hejterzy sobie moga pisac co chca. Po mnie to splywa.

Mianowicie siedzialem w UK 13 lat. Wszystko bylo ok, ale przeszedlem tam dwie operacje i z tego wzgledu nie mialem mozliwosci podjac, jakiejkolwiek pracy. Zarowka w glowie " Przeciez mam karte kredytowa" i tak zaczolem jej uzywac w miedzy czasie dorabiajac z domu tworzac grafike komputerowa dla ludzi.
Dlug na karcie osiagnol 3K i limit. Od tego czasu zaczolem systematycznie splacac ten dlug chociaz minimalna kwota i tak 3 lata. Z powodow osobistych, musialem zjechac do PL. Zaczol sie COVID i mimo to dalej splacalem ten dlug minimalnymi kwotami , ale odstetki nie dadza zyc. Co wplace 150 funtow, wszystko praktycznie zabieraja odsetki, a dlug stoii w miejscu. Niestety dopadla mnie kolejna choroba i nie jestem juz w stanie tego splacac, bo brzez 3 lata splacilem praktycznie cala kwote kredytu, a tu dalej, kwota stoii w miejscu + odsetki. Bledne kolo. Zalamalem sie i mam dosc. Chce wrocic do UK i w chwili kiedy normalnie zaczne funkcjonowac splacic to im, ale nie kolejne miliony. Pomyslalem sobie, ze na chwile obecna to poprostu zostawie i nic z tym nie bede robill.

Co moze mi za to grozic lub jakich odsetek moge sie spodziewac ? Anglia wyszla z UE i nie wiem jakie w tej chwili moga poczynic postepowania. Chca, moge isc nawet siedziec, ale nie dam rady narazie tego splacic..

Jakies porady ??? Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: rasputinuk Re: Lloyds Bank- Zadluzona Karta Kredytowa IP: *.website 28.09.22, 19:05
      druga karta balance transfer czesciowo rozwiaze twoj problem dlug pozostanie ale odsetki nie beda rosnac przy nowych kartach jest to zazwyczaj kilkanascie miesiecy w tym czasie mozna splacic dlug i bedzie spokoj.
    • Gość: Rad Re: Lloyds Bank- Zadluzona Karta Kredytowa IP: *.m247.com 25.10.22, 14:23
      Zglos sie do citizens advice bureau, powiedz im ze masz dlug i nie jestes w stanie splacac.
      Pokaz im dokumenty ze chorujesz. Oni napisza list do banku i bank na 100% przestanie naliczac odsetki, zamknie Ci konto kredytowe i bedziesz splacal kapital przez 5 lat po 20 czy iles tam funtow miesiecznie.
      W najlepszym wypadku jak masz mocne papiery od lekarza (jakas nieuleczalna choroba) bank umorzy Ci calkowicie dlug.
      Zalatwialem takie sprawy wiec mowie z zycia jak to wyglada.
      Pozdrawiam
      Rad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka