huanitohormenarez
16.08.21, 14:17
Witam.
Odrazu mowie, ze nie jestem zlodziejem. Hejterzy sobie moga pisac co chca. Po mnie to splywa.
Mianowicie siedzialem w UK 13 lat. Wszystko bylo ok, ale przeszedlem tam dwie operacje i z tego wzgledu nie mialem mozliwosci podjac, jakiejkolwiek pracy. Zarowka w glowie " Przeciez mam karte kredytowa" i tak zaczolem jej uzywac w miedzy czasie dorabiajac z domu tworzac grafike komputerowa dla ludzi.
Dlug na karcie osiagnol 3K i limit. Od tego czasu zaczolem systematycznie splacac ten dlug chociaz minimalna kwota i tak 3 lata. Z powodow osobistych, musialem zjechac do PL. Zaczol sie COVID i mimo to dalej splacalem ten dlug minimalnymi kwotami , ale odstetki nie dadza zyc. Co wplace 150 funtow, wszystko praktycznie zabieraja odsetki, a dlug stoii w miejscu. Niestety dopadla mnie kolejna choroba i nie jestem juz w stanie tego splacac, bo brzez 3 lata splacilem praktycznie cala kwote kredytu, a tu dalej, kwota stoii w miejscu + odsetki. Bledne kolo. Zalamalem sie i mam dosc. Chce wrocic do UK i w chwili kiedy normalnie zaczne funkcjonowac splacic to im, ale nie kolejne miliony. Pomyslalem sobie, ze na chwile obecna to poprostu zostawie i nic z tym nie bede robill.
Co moze mi za to grozic lub jakich odsetek moge sie spodziewac ? Anglia wyszla z UE i nie wiem jakie w tej chwili moga poczynic postepowania. Chca, moge isc nawet siedziec, ale nie dam rady narazie tego splacic..
Jakies porady ??? Z gory dziekuje.