Dodaj do ulubionych

z tej biedy

08.06.14, 22:43
mam swój chleb

jeszcze gorący

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/xHvw8nUFVOij88nH4B.jpg
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 22:47
      No nie mów, że to Ty sam... smile
      • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 22:50
        a sam big_grin
        • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 22:54
          Kurczę.....!
          Ja bym nie umiała... uncertain A bym chciała...
          • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 22:58
            a to łatwe jest big_grin

z tym, że mam maszynę, która ciasto wymiędli big_grin

sorel.lina napisała:

> Kurczę.....!
            > Ja bym nie umiała... uncertain A bym chciała...
            • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 23:10
              Kurczę, nigdy się specjalnie sztuką kulinarną nie interesowałam...
              Teraz żałuję, naprawdę.
              Umiem jednak przyrządzić kapustkę z grochem, śledzika w śmietanie, bigosik, zupkę pomidorową i grzybową, tak że moim kochanym Anglikom oczy na wierzch wychodzą i szczęka opada! big_grin
              • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:12
                i pierogi big_grin

sorel.lina napisała:

> Kurczę, nigdy się specjalnie sztuką kulinarną nie interesowałam...
                > Teraz żałuję, naprawdę.
                > Umiem jednak przyrządzić kapustkę z grochem, śledzika w śmietanie, bigosik, zup
                > kę pomidorową i grzybową, tak że moim kochanym Anglikom oczy na wierzch wychodz
                > ą i szczęka opada! big_grin
                • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 23:15
                  Pierogów nie robię. Nie umiem. Ale goląbki - palce lizać! smile
                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:21
                    a ja umiem !! big_grin kiedyś fotki na dworcu były big_grin

a gołąbki też i owszem big_grin

sorel.lina napisała:

> Pierogów nie robię. Nie umiem. Ale goląbki - palce lizać! smile
                    • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:25
                      pewnie ściagniete z interneta suspicious
                      • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:34
                        chciałabyś big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> pewnie ściagniete z interneta suspicious
                        • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:37
                          fenikss.2972 napisał:

> chciałabyś big_grin big_grin big_grin

alee narobiłabym wrzasku, że to nie Twoje foty big_grin
                          ojj tongue_out
                          • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:39
                            a tu dupa, bo moje big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:
                            > alee narobiłabym wrzasku, że to nie Twoje foty big_grin
                            > ojj tongue_out
                            • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:44
                              własnie!!!...i zepsułes mi cała zabawę sad
                              • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:47
                                i nie wiem czemu, ale mię to cieszy big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> własnie!!!...i zepsułes mi cała zabawę sad
                                • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:53
                                  enikss.2972 napisał:

> i nie wiem czemu, ale mię to cieszy big_grin big_grin big_grin

To nic.....cos sie innego znajdzie suspicious
                                  wink
                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:54
                                    no no big_grin
                                    szukajcie, a znajdziecie
                                    proście, a będzie wam dane big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:
                                    > To nic.....cos sie innego znajdzie suspicious
                                    > wink
                                    • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:57
                                      big_grin......jednak chyba ta plotka jest..prawdziwa big_grin
                                      jestes księdzem?
                                      big_grinbig_grinbig_grin
                                      • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:00
                                        no !!! tym z kamienicą w Krakowie big_grin

rudka-a napisała:

> big_grin......jednak chyba ta plotka jest..prawdziwa big_grin
                                        > jestes księdzem?
                                        > big_grinbig_grinbig_grin
                                        • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:03
                                          big_grin
                                          a dzieci w tej bajce były??
                                          big_grin
                                          • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:07
                                            no big_grin tylko tu się źródła rozchodzą - czy trzy psy i 6 dzieci, czy odwrotnie big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> big_grin
                                            > a dzieci w tej bajce były??
                                            > big_grin
                                            • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:09
                                              ale była jeszcze inna bajka suspicious
                                              może sobie przypomnę o co w niej chodziło wink))
                                              • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:15
                                                o jasiu i małgosi big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> ale była jeszcze inna bajka suspicious
                                                > może sobie przypomnę o co w niej chodziło wink))
                                                >
                                                • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:16
                                                  i o palcu baby jagi suspicious
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:16
                                                    a tej to nie znam, ale o czerwonym kapturku znam big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> i o palcu baby jagi suspicious
                                                  • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:20
                                                    to chyba z tej serii "pocztaj mi mamo" suspicious
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:22
                                                    nie
                                                    to z serii kałacha.... big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> to chyba z tej serii "pocztaj mi mamo" suspicious
                                                  • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:34
                                                    widocznie na róznych bajkach wychowalismy się smile)
                                                    takich nie znaju suspicious
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:35
                                                    to spać big_grin i niech się wilk i zając przyśni big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> widocznie na róznych bajkach wychowalismy się smile)
                                                    > takich nie znaju suspicious
                          • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 23:46
                            Rudko, a z której Ty części Polski jesteś? Bo ja z Kujaw i z Mazowsza ( wiesz - kądziel, miecz, itp.) Z sentymentami małopolsko-kresowymi, nie wiedzieć, czemu smile
                            Allleee... smaki, to smaki. Nieważne skąd, byle dobre! Chociaż podobno lubimy to, co nam mamusia dawała...
                            • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:48
                              niezupełnie big_grin nie znoszę gotowanego mleka i owsianki !!! big_grin

sorel.lina napisała:

> Rudko, a z której Ty części Polski jesteś? Bo ja z Kujaw i z Mazowsza ( wiesz -
                              > kądziel, miecz, itp.) Z sentymentami małopolsko-kresowymi, nie wiedzieć, czemu
                              > smile
                              > Allleee... smaki, to smaki. Nieważne skąd, byle dobre! Chociaż podobno lubimy
                              > to, co nam mamusia dawała...
                              • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:49
                                Ja też juz nie lubie owsianki smile))))))
                                • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:52
                                  haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha .... big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> Ja też juz nie lubie owsianki smile))))))
                                  • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:54
                                    fenikss.2972 napisał:

> haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha .... big_grin big_grin big_grin

i co się nabijasz suspicious
                                    eee, jestes bezlitosny suspicious
                                    • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:55
                                      haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha big_grin

no !! big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:
                                      > i co się nabijasz suspicious
                                      > eee, jestes bezlitosny suspicious
                                      • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:58
                                        fenikss.2972 napisał:

> haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha big_grin
                                        >
                                        > no !! big_grin big_grin big_grin

ej, bo już gula skacze suspicious
                                        • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:01
                                          HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:
                                          >
                                          > ej, bo już gula skacze suspicious
                                          • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:04
                                            ....no czego...przejadła mi się suspicious
                                            • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:07
                                              mówiłem, że to obrzydliwe !!! big_grin mówiłem !!! big_grin

rudka-a napisała:

> ....no czego...przejadła mi się suspicious
                                              • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:10
                                                wtedy była pyszna suspicious
                                                teraz mi szkodzi suspicious
                                                • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:15
                                                  no cóż za zmienność big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> wtedy była pyszna suspicious
                                                  > teraz mi szkodzi suspicious
                                                  • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:21
                                                    jutro może mi sie odmienić, to fakt, ale kobieta przecież zmienną jest wink)
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:23
                                                    zmienną ? big_grin to kurde kalejdoskop !! big_grin big_grin big_grin

(bez skojarzeń... big_grin)

rudka-a napisała:

> jutro może mi sie odmienić, to fakt, ale kobieta przecież zmienną jest wink)
                                                  • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:27
                                                    Niestety...nigdy nie lubiłam takich odpustowych zabawek smile
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:29
                                                    czasem trzeba się zapoznać.... big_grin

rudka-a napisała:

> Niestety...nigdy nie lubiłam takich odpustowych zabawek smile
                                                    >
                                                  • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:33
                                                    big_grin no jasne smile))
                                                    lepiej nie przykładać oka suspicious nigdy nie wiadomo, co tam w środku jest suspicious
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:34
                                                    no !!! to fakt big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> big_grin no jasne smile))
                                                    > lepiej nie przykładać oka suspicious nigdy nie wiadomo, co tam w środku jest suspicious
                                                  • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:35
                                                    jakie szelmy potrząchają szkiełkami smile
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:36
                                                    motylki big_grin abo ćmy raczej big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> jakie szelmy potrząchają szkiełkami smile
                                                  • sorel.lina Re: z tej biedy 09.06.14, 00:41
                                                    Mam alergię (fizyczną i psychiczną) na ćmy! Serio!
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:42
                                                    motyl to motyl - jeden dzienny, drugi nocny - mentalność ta sama

sorel.lina napisała:

> Mam alergię (fizyczną i psychiczną) na ćmy! Serio!
                              • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 23:49
                                A ja owsiankę uwielbiam! I szpinak też! big_grin
                                • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:53
                                  o !! szpinak owszem big_grin pasjami big_grin

sorel.lina napisała:

> A ja owsiankę uwielbiam! I szpinak też! big_grin
                                  • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 23:56
                                    Szpinaaaczek, zieloniutki, z czosnkiem, jajeczkiem na twardo... mmmmm... paradise!
                                    • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 23:58
                                      Jaka klika?! Żadna klika! Po prostu smaki! Polskie, małopolskie i lubelskie też! big_grin
                                      • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:00
                                        klika i tyle !!! suspicious

big_grin big_grin big_grin

sorel.lina napisała:

> Jaka klika?! Żadna klika! Po prostu smaki! Polskie, małopolskie i lubelskie te
                                        > ż! big_grin
                                    • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:58
                                      czosnek tak - bez jaja, za to na omleciku big_grin

sorel.lina napisała:

> Szpinaaaczek, zieloniutki, z czosnkiem, jajeczkiem na twardo... mmmmm... paradi
                                      > se!
                            • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:49
                              Sorellino.. z małopolski...smile)
                              u nas sie wychodzi na ...pole smile)
                              z kresów, to zdaje się kutia...często gosciła na stole u mnie w rodzinnym domu smile)
                              • sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 23:52
                                Ojej! Z Małopolski jesteś!
                                To już wiem, dlaczego od razu Cię polubiłam! smile
                                • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:53
                                  no tak....kolejna klika.... suspicious

sorel.lina napisała:

> Ojej! Z Małopolski jesteś!
                                  > To już wiem, dlaczego od razu Cię polubiłam! smile
                                • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:57
                                  sorel.lina napisała:

> Ojej! Z Małopolski jesteś!
                                  > To już wiem, dlaczego od razu Cię polubiłam! smile

Dziekuję smile I Ty, Sorel jestes bardzo miła i sympatyczna smile)
                                  Wiem, że bardziej światowo by wyglądało, gdybym była z wieelkiego miasta wink
                                  ale kocham mój Tarnów...i gdziekolwiek jestem...zawsze tęsknie za nim smile
                                  • sorel.lina Re: z tej biedy 09.06.14, 00:08
                                    Rudko, ja nie z Małopolski, ale jakoś się z nią identyfikuję smile
                                    Kocham te ziemie tak, jak i ziemie lubelskie, kresowe...
                                    To dziwne - ja, Kujawianko - Mazowszanka... czuję z nimi jakąś szczególną więź...
                                    Sentyment? Historia? Genetyka zapomniana, nieodkryta?
                                    • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:14
                                      sorel.lina napisała:

> Rudko, ja nie z Małopolski, ale jakoś się z nią identyfikuję smile
                                      > Kocham te ziemie tak, jak i ziemie lubelskie, kresowe...
                                      > To dziwne - ja, Kujawianko - Mazowszanka... czuję z nimi jakąś szczególną więź.
                                      > ..
                                      > Sentyment? Historia? Genetyka zapomniana, nieodkryta?

O, tak! smile sa miejsca do których ma się sentyment, za którymi się po prostu tęskni smile
                                      ale gdzies tam w duszy graja wspomnienia....te dobre, z nutką optymistyczną...radosną...
                                      moze jeszcze w niektóre pojadę....zobaczymy, co przyniesie los..ten dobry los smile
                                      • sorel.lina Re: z tej biedy 09.06.14, 00:36
                                        rudka-a napisała:

> O, tak! smile sa miejsca do których ma się sentyment, za którymi się po prostu tęs
                                        > kni smile

Dokładnie! Exactly! C'est ca!
                                        Pozostaje pytanie: Dlaczego? Z jakiego powodu?

Bo powody bywają głupie, czytaj: irracjonalne, niewytłumaczalne.

Tęsknię za Zakopanem, chociaż przecież np. takie Chamonix... Nie tęsknię za Chamonix.
                                        Tęsknię za Sopotem i jego klifem, chociaż przecież Etretat... Nie tęsknię za Etretat.
                                        Tęsknię za Orłowem i jego dzikim brzegiem, chociaż przecież Algarve... Nie tęsknię za Algarve.
                                        Dziwny jest ten świat... I dziwne ludzkie upodopoania...

• sorel.lina Re: z tej biedy 08.06.14, 23:25
                      Feniksie, wpędzasz mnie w kompleksy!!! suspicious
                      Pierogi to my z WU na Festiwalu Smaków w Krakowie pojadamy! Mniaaaam!
                      Ale... podejrzewam, że Twoje jeszcze lepsze. Nieee, no ja muszę w lubelskie, żeby nie wiem, co! smile
                      • fenikss.2972 Re: z tej biedy 08.06.14, 23:35
                        u mnie pierogi to tradycja - pradziadek lepił, dziadek lepił - teraz ja - bo ojczulek przesadzał i mu nie nie wychodziło big_grin

sorel.lina napisała:

> Feniksie, wpędzasz mnie w kompleksy!!! suspicious
                        > Pierogi to my z WU na Festiwalu Smaków w Krakowie pojadamy! Mniaaaam!
                        > Ale... podejrzewam, że Twoje jeszcze lepsze. Nieee, no ja muszę w lubelskie, że
                        > by nie wiem, co! smile
                        • rudka-a Re: z tej biedy 08.06.14, 23:59
                          plujesz w palce?? suspicious
                          big_grinbig_grin
                          • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:02
                            nie pluję !! suspicious

rudka-a napisała:

> plujesz w palce?? suspicious
                            > big_grinbig_grin
                            • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:05
                              big_grin
                              tez bym zaprzeczyła suspicious

big_grin
                              uhahahah suspicious
                              big_grin
                              • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:08
                                no bo Ty plujesz big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> big_grin
                                > tez bym zaprzeczyła suspicious
                                >
                                > big_grin
                                > uhahahah suspicious
                                > big_grin
                                • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:15
                                  ja mam maszynkę tongue_out ona skleja smile
                                  smile
                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:16
                                    eeeeeeeeeeeeeee ja paluchami !!! ( nieplutymi !! suspicious)

rudka-a napisała:

> ja mam maszynkę tongue_out ona skleja smile
                                    > smile
                                    • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:23
                                      nie cierpię mącznych potraw suspicious
                                      • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:24
                                        chleb, pierogi, kluchi, pizza, omlet - najlepsze !!! big_grin

rudka-a napisała:

> nie cierpię mącznych potraw suspicious
                                        • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:28
                                          taa..racuszki, makaronik ze srem i inne bałabuchi smile)
                                          • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:30
                                            oooooooooooo !! i jeszcze wiele innych równie dobrych big_grin

rudka-a napisała:

> taa..racuszki, makaronik ze srem i inne bałabuchi smile)
                                            • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:31
                                              Poczekam na mięsne menu suspicious
                                              no tak jakos mam.....buły nie dla mnie smile)
                                              • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:33
                                                może być taki chlebuś pieczony z kiełbaską w środku big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> Poczekam na mięsne menu suspicious
                                                > no tak jakos mam.....buły nie dla mnie smile)
                                                • rudka-a Re: z tej biedy 09.06.14, 00:36
                                                  ooo, to moze być juz zjadliwe smile))
                                                  ale..pora na mnie smile) mowilam juz dobranoc, więc.....zmykam smile)
                                                  • fenikss.2972 Re: z tej biedy 09.06.14, 00:37
                                                    to nie tylko zjadliwe, ale pyszne i praktyczne big_grin

dobrej big_grin

rudka-a napisała:

> ooo, to moze być juz zjadliwe smile))
                                                    > ale..pora na mnie smile) mowilam juz dobranoc, więc.....zmykam smile)
    • 1zorro-bis Re: z tej biedy 09.06.14, 08:36
      no.....a bula to gdzie?big_grin
      fenikss.2972 napisał:

> mam swój chleb
      >
      > jeszcze gorący
      >
      >
      > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/xHvw8nUFVOij88nH4B.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka