Gość: Kruszynka IP: *.4web.pl 30.06.04, 17:36 doradzcie tanie noclegi w Pradze. czy lepiej rezerwować z Polski? czy uda się znaleźć coś na miejscu? dziękuję z góry za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: noclegi w Pradze-doradzcie 30.06.04, 18:00 Gość portalu: Kruszynka napisał(a): > doradzcie tanie noclegi w Pradze. czy lepiej rezerwować z Polski? czy uda się > znaleźć coś na miejscu? dziękuję z góry za rady hehe, ciekawe czy kiedys dozyje tego szczesliwego dnia, kiedy ktos na tym forum spyta sie o "ladny" hotel, albo o "ciekawie polozony hotel" , albo "hotel mieszczacy sie w hisorycznym budynku" albo "hotel z doskonala obsluga" albo "hotel znany z restauracji o dobrej kuchni".... Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: noclegi w Pradze-doradzcie 02.07.04, 12:06 Gość portalu: Kruszynka napisał(a): > doradzcie tanie noclegi w Pradze. czy lepiej rezerwować z Polski? czy uda się > znaleźć coś na miejscu? dziękuję z góry za rady Napisz co dla Ciebie oznacza "tani" Jeśli dysponujesz samochodem, polecam (z własnego doświadczenia) znalezienie noclegu w miejscowosci połozonej w poblizu Pragi - ceny duzo niższe, dochodzi tylko pare złotych wydanych dodatkowo na benzynę. Do centrum i tak nie warto wjeżdzać autem, tylko zaparkować gdzieś na peryferiach koło stacji metra i dalej juz podróżowac w ten sposób. Jeśli interesują Cie szczegóły, to odszukam namiary na przyjemny pensjonat w Melniku, z ktorego ostatnio korzystałem i który mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 00:30 Fox, widze że masz doświadczenie w temacie:-) Gdzie można znaleźć jakiś fajny nocleg góra 50 kilometrów od Pragi? Orientujesz sie? Bo wybieram sie niedługo i już zacząłem się rozglądać za czymś odpowiednim, ale nic ciekawego na horyzoncie nie widze:/ Chciałbym się wyrobić w 300 koronach za nocke, myślisz że da rade, na peryferiach? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: noclegi w Pradze-doradzcie 03.07.04, 15:34 Płacić jak za pobyt w namiocie, Komfort za to jak w Mariocie:)) -- Odpowiedz Link Zgłoś
operom Re: noclegi w Pradze-doradzcie 03.07.04, 17:00 Foxie czy mógłbyś podać więcej informacji o miejscowościach, w których można by było załatwić noclegi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 06:53 Hej! Ja tez bylabym bardzo wdzieczna za namiary tego pensjonatu. pozdr Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
bgrega Re: noclegi w Pradze-doradzcie 04.07.04, 09:42 przesylam adres akademika w pradze, nocleg ok 250 kc do centrum ok 30 min metrem C do stacji Chodov i dalej spacerek 10 min lub 2 przystanki autobusem 122 lub 177 do przystanku Volha. www.vscht-suz.cz ul. K Vernaku 950 Praha 4 - kunratice tel +420271914864 jesli chcecie drozszy to jest blisko centrum hotel L'Opera - 400 kc tel +420 2 22230035 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 20:05 A sprawdzales moze ten akademik? Skoro polecasz tzn ze mozna zaufac ze miejsce fajne? nie ma zadnych robaczkow? pytam podejrzliwie bo wybieram sie z malutkim dzieckiem? pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
miziek Re: noclegi w Pradze-doradzcie 06.07.04, 13:49 Oj z dzieckiem to nie polecam akademików... Sprawdź coś na stronie www.praha.cz jest tam wesja angielska pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bgrega Re: noclegi w Pradze-doradzcie 07.07.04, 12:16 Akademik tak wielokrotnie bylam tam na pobyt krotki i dlugi jesli jestes zaimteresowana rezerwacja to moge spytac w sobote, gdyz znow tam bede. jestem pilotem i czesto jezdze tam z maluchami, nie ma zadnych insektow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ren Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 19:17 Polecam Pension 15 10 minut spacerkiem do starego maista 300 koron/os. Mają swoja stronę pokoje jak na zdjęciach byłam w maju spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ren Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 19:19 Oto jego strona:www.pension15.cz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praga11euro PRAGA 3*** sprawdzony z śniad. tylko 11 EUR os IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 09:07 cena od osoby / śniadanie bufet / w pokoju łazienka,tv,tel - bezpieczna rezerwacja za pobyt płacisz na miejscu ! jestem pilotem wycieczek i pomagam w rezerwacjach piszczie konkretne terminy : praga2004@poczta.fm - oferta dostepna w niektórych terminach - hotel położony jest w Pradze - odradzam wszystkim kwaterowanie w okolicach Pragi bezsens - praga ma super rozwiniete metro i całą komunikację i nawet zakwaterowanie w Pradze przy najdalej położonych stacjach metra jest OK - w centrum lepiej odstawić samochód - piszcie pomagam doradze ale nie przez forum tylko na e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: PRAGA 3*** sprawdzony z śniad. tylko 11 EUR IP: *.Pradnik.Net 09.10.04, 12:38 15-17 X wybieramy sie w cztery osoby do Pragi. Nie mamy jeszcze zarezerwowanego hotelu, ale interesuje nas taki hotel, który jest usytuowany blisko centrum, gdzie cena noclegu wynosiłaby około 50PLN. Czy możesz wskazać nam takie miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinkola Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: 62.29.136.* 06.07.04, 22:19 tanie - tzn. ok. 370 koron od łebka (0,16 PLN - korona) sa hostele Sport, jeden z nich mieści się na ul. Na nivach 15, 15 minut od centrum metrem, do stacji metra kilka kroków, blisko płatny, strzeżony parking.Faktycznie, najlepiej podróżować komunikacją miejską po mieście, zostawiając samochód na parkingu podczas pobytu.Aha podana cena to tylko nocleg w pokoju z łazienką (2x2 dla czterech osób), bez śniadania.Łatwiej zaklepac coć w Polsce przez strony internetowe, ale mnie zdarzyła się wpadka, bo rezerwacja nie obejmowała żądanych 8 dni,a tylko 4. Miły właściciel i tak znalazł miejsce, choć sezon w pełni.Poza tym niedrogie są kwatery prywatne, ale także dalej od centrum, można cos znaleźć na miejscu, zwykle ok. 1000 koron od pary. Odpowiedz Link Zgłoś
trolka72 Re: noclegi w Pradze-doradzcie 07.07.04, 17:41 My spaliśmy z rodzinką -w tym 2 dzieci, wówczas 1,5r, 4 latka w akademiku, który znaleźliśmy w przewodniku Pascala.10 min pieszo do centrum. Mieliśmy pokój 3 osobowy, czysty, łazienki czyste, wspólne, ale nie było tłoku. Byliśmy tam tydzień. Ja polecam, ale wszystko zależy od tego, czego oczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 22:04 Polecam duży wybór pensjonatów i akademików na stronie www.wirtualnapraga.pl oraz www.zlotapraga.com.pl. Ceny już od 250 Kć za noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.filar@spcg.pl Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:32 Czy dostałaś jakieś sensowne rady, jeżeli tak proszę o przesłanie ich. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiety Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: 62.233.185.* 19.07.04, 13:35 ja zamowilem nocleg w akademiku stosunkowo tani bo wychodzi zaledwie ponad 30 zl co w porownaniu z cenami w centrum jest stosunkwo malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 09:36 Napisz pod adres welcome@bed.cz, ja w ten sposob zarezerwowalam hostel za 40 zl od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ft Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 19:11 Byłem w Pradze i miałem załatwione noclegi w pensjonacie "Fantasia" Praga 9 dzielnica Wysoczany, dobry dojazd autobusem, lub autobuem+metro z biura www.pragotour.home.pl/ Płaciłem 2 lata temu po 45zł/os, teraz widzę, że przeliczają wg kursu euro (12-14 Euro), ale w tym jest znakomite śniadanie typu szwedzki stół w hotelu "Jaśmin", obok pensjonatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom www.wakacje.praha.pl IP: 83.208.39.* 24.07.04, 17:27 Oosbiscie polecam noclegi, ktore mozna zarezerwowac w Polsce i po polsku. Ceny juz od 32 zł! Czyste akademiki i hotele! Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: www.wakacje.praha.pl IP: *.icpnet.pl 25.07.04, 22:57 Wybieramy się we wrześniu do Pragi na około tydzień... Zależy nam na niedrogim pokoju z łazienką... Dodam że jesteśmy niezmotoryzowani a to ma być nasza podróż poślubna... Czy ktoś nam pomoże... Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak zabrać się za szukanie noclegów... Mój adres: milka1974@o2.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Re: www.wakacje.praha.pl IP: 195.187.84.* 26.07.04, 10:29 Bylismy z mężem w Pradze, bez rezerwacji i bardzo dobrze. Znaleźlismy hotelik, całiem fajny, niedaleko metra (1 przystanek tramwajem). Do centrum 5 min metrem. Hotelik nazywa się "U Vitażka". Jest ze śniadaniem, można jeść i inne posiłki, ale szkoda czasu. Płatny kartą. Parking strzeżony. Miła obsługa itd. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:19 polecam hostel Strahov w dzielnicy o tej samej nazwie. ceny sa bardzo przystepne czyli ok 220 koron za dobe od osoby. pokoje w miare ( tzn bezwielkiego luksusu ale spokokjnie można sie przespać i nie jest brudno). i plusem jest położenie w fajnej okolicy i bliskosc centru( jakies 10-15 mnut na piesz od rynku starego miasta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala podrzucam - może ktoś już wrócił? i IP: 81.21.197.* 05.08.04, 12:18 i chciałby coś dodać :) ja chcę jechać na weekend we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:27 polecam tanie rodzinne pensjonaciki na www.wirtualnapraga.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sonador Re: noclegi w Pradze-doradzcie 20.08.04, 17:20 czym placic w pradze lepiej euro czy korony Odpowiedz Link Zgłoś