Dodaj do ulubionych

noclegi w Pradze-doradzcie

IP: *.4web.pl 30.06.04, 17:36
doradzcie tanie noclegi w Pradze. czy lepiej rezerwować z Polski? czy uda się
znaleźć coś na miejscu? dziękuję z góry za rady
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: noclegi w Pradze-doradzcie 30.06.04, 18:00
      Gość portalu: Kruszynka napisał(a):

> doradzcie tanie noclegi w Pradze. czy lepiej rezerwować z Polski? czy uda się
      > znaleźć coś na miejscu? dziękuję z góry za rady

hehe, ciekawe czy kiedys dozyje tego szczesliwego dnia, kiedy ktos na tym forum
      spyta sie o "ladny" hotel, albo o "ciekawie polozony hotel" , albo "hotel
      mieszczacy sie w hisorycznym budynku" albo "hotel z doskonala obsluga"
      albo "hotel znany z restauracji o dobrej kuchni"....
    • fox Re: noclegi w Pradze-doradzcie 02.07.04, 12:06
      Gość portalu: Kruszynka napisał(a):

> doradzcie tanie noclegi w Pradze. czy lepiej rezerwować z Polski? czy uda się
      > znaleźć coś na miejscu? dziękuję z góry za rady

Napisz co dla Ciebie oznacza "tani"
      Jeśli dysponujesz samochodem, polecam (z własnego doświadczenia) znalezienie
      noclegu w miejscowosci połozonej w poblizu Pragi - ceny duzo niższe, dochodzi
      tylko pare złotych wydanych dodatkowo na benzynę. Do centrum i tak nie warto
      wjeżdzać autem, tylko zaparkować gdzieś na peryferiach koło stacji metra i
      dalej juz podróżowac w ten sposób.
      Jeśli interesują Cie szczegóły, to odszukam namiary na przyjemny pensjonat w
      Melniku, z ktorego ostatnio korzystałem i który mogę polecić.
      • Gość: jaco Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 00:30
        Fox, widze że masz doświadczenie w temacie:-) Gdzie można znaleźć jakiś fajny
        nocleg góra 50 kilometrów od Pragi? Orientujesz sie? Bo wybieram sie niedługo i
        już zacząłem się rozglądać za czymś odpowiednim, ale nic ciekawego na
        horyzoncie nie widze:/ Chciałbym się wyrobić w 300 koronach za nocke, myślisz
        że da rade, na peryferiach?
        • hepik1 Re: noclegi w Pradze-doradzcie 03.07.04, 15:34
          Płacić jak za pobyt w namiocie,
          Komfort za to jak w Mariocie:))
          --
          • operom Re: noclegi w Pradze-doradzcie 03.07.04, 17:00
            Foxie czy mógłbyś podać więcej informacji o miejscowościach, w których można by
            było załatwić noclegi?
      • Gość: Maraska Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 06:53
        Hej!
        Ja tez bylabym bardzo wdzieczna za namiary tego pensjonatu.
        pozdr Maraska
        • bgrega Re: noclegi w Pradze-doradzcie 04.07.04, 09:42
          przesylam adres akademika w pradze, nocleg ok 250 kc do centrum ok 30 min metrem
          C do stacji Chodov i dalej spacerek 10 min lub 2 przystanki autobusem 122 lub
          177 do przystanku Volha. www.vscht-suz.cz
          ul. K Vernaku 950
          Praha 4 - kunratice
          tel +420271914864
          jesli chcecie drozszy to jest blisko centrum hotel L'Opera - 400 kc
          tel +420 2 22230035
          • Gość: Maraska Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 20:05
            A sprawdzales moze ten akademik? Skoro polecasz tzn ze mozna zaufac ze miejsce
            fajne? nie ma zadnych robaczkow? pytam podejrzliwie bo wybieram sie z malutkim
            dzieckiem?
            pozdrawiam
            Maraska
            • miziek Re: noclegi w Pradze-doradzcie 06.07.04, 13:49
              Oj z dzieckiem to nie polecam akademików...
              Sprawdź coś na stronie www.praha.cz jest tam wesja angielska
              pzdr
            • bgrega Re: noclegi w Pradze-doradzcie 07.07.04, 12:16
              Akademik
              tak wielokrotnie bylam tam na pobyt krotki i dlugi jesli jestes zaimteresowana
              rezerwacja to moge spytac w sobote, gdyz znow tam bede.
              jestem pilotem i czesto jezdze tam z maluchami, nie ma zadnych insektow. pozdrawiam
        • Gość: Ren Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 19:17
          Polecam Pension 15 10 minut spacerkiem do starego maista 300 koron/os. Mają
          swoja stronę pokoje jak na zdjęciach byłam w maju spoko
          • Gość: Ren Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 19:19
            Oto jego strona:www.pension15.cz
            • Gość: praga11euro PRAGA 3*** sprawdzony z śniad. tylko 11 EUR os IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 09:07
              cena od osoby / śniadanie bufet / w pokoju łazienka,tv,tel - bezpieczna
              rezerwacja za pobyt płacisz na miejscu ! jestem pilotem wycieczek i pomagam w
              rezerwacjach piszczie konkretne terminy : praga2004@poczta.fm - oferta dostepna
              w niektórych terminach - hotel położony jest w Pradze - odradzam wszystkim
              kwaterowanie w okolicach Pragi bezsens - praga ma super rozwiniete metro i całą
              komunikację i nawet zakwaterowanie w Pradze przy najdalej położonych stacjach
              metra jest OK - w centrum lepiej odstawić samochód - piszcie pomagam doradze
              ale nie przez forum tylko na e-mail
              • Gość: Magda Re: PRAGA 3*** sprawdzony z śniad. tylko 11 EUR IP: *.Pradnik.Net 09.10.04, 12:38
                15-17 X wybieramy sie w cztery osoby do Pragi. Nie mamy jeszcze zarezerwowanego
                hotelu, ale interesuje nas taki hotel, który jest usytuowany blisko centrum,
                gdzie cena noclegu wynosiłaby około 50PLN. Czy możesz wskazać nam takie miejsca?
    • Gość: pinkola Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: 62.29.136.* 06.07.04, 22:19
      tanie - tzn. ok. 370 koron od łebka (0,16 PLN - korona) sa hostele Sport, jeden
      z nich mieści się na ul. Na nivach 15, 15 minut od centrum metrem, do stacji
      metra kilka kroków, blisko płatny, strzeżony parking.Faktycznie, najlepiej
      podróżować komunikacją miejską po mieście, zostawiając samochód na parkingu
      podczas pobytu.Aha podana cena to tylko nocleg w pokoju z łazienką (2x2 dla
      czterech osób), bez śniadania.Łatwiej zaklepac coć w Polsce przez strony
      internetowe, ale mnie zdarzyła się wpadka, bo rezerwacja nie obejmowała
      żądanych 8 dni,a tylko 4. Miły właściciel i tak znalazł miejsce, choć sezon w
      pełni.Poza tym niedrogie są kwatery prywatne, ale także dalej od centrum, można
      cos znaleźć na miejscu, zwykle ok. 1000 koron od pary.
    • trolka72 Re: noclegi w Pradze-doradzcie 07.07.04, 17:41
      My spaliśmy z rodzinką -w tym 2 dzieci, wówczas 1,5r, 4 latka w akademiku,
      który znaleźliśmy w przewodniku Pascala.10 min pieszo do centrum. Mieliśmy
      pokój 3 osobowy, czysty, łazienki czyste, wspólne, ale nie było tłoku. Byliśmy
      tam tydzień. Ja polecam, ale wszystko zależy od tego, czego oczekujesz.
    • Gość: Janek Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 22:04
      Polecam duży wybór pensjonatów i akademików na stronie www.wirtualnapraga.pl
      oraz www.zlotapraga.com.pl. Ceny już od 250 Kć za noc
    • Gość: w.filar@spcg.pl Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:32
      Czy dostałaś jakieś sensowne rady, jeżeli tak proszę o przesłanie ich. Dzięki.
    • Gość: swiety Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: 62.233.185.* 19.07.04, 13:35
      ja zamowilem nocleg w akademiku stosunkowo tani bo wychodzi zaledwie ponad 30
      zl co w porownaniu z cenami w centrum jest stosunkwo malo
    • Gość: Kasia Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 09:36
      Napisz pod adres welcome@bed.cz, ja w ten sposob zarezerwowalam hostel za 40 zl
      od osoby.

• Gość: ft Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 19:11
      Byłem w Pradze i miałem załatwione noclegi w pensjonacie "Fantasia"
      Praga 9 dzielnica Wysoczany, dobry dojazd autobusem, lub autobuem+metro
      z biura www.pragotour.home.pl/
      Płaciłem 2 lata temu po 45zł/os, teraz widzę, że przeliczają wg
      kursu euro (12-14 Euro), ale w tym jest znakomite śniadanie typu szwedzki stół w hotelu "Jaśmin", obok pensjonatu.
    • Gość: Tom www.wakacje.praha.pl IP: 83.208.39.* 24.07.04, 17:27
      Oosbiscie polecam noclegi, ktore mozna zarezerwowac w Polsce i po polsku. Ceny
      juz od 32 zł! Czyste akademiki i hotele! Polecam!!!
      • Gość: L Re: www.wakacje.praha.pl IP: *.icpnet.pl 25.07.04, 22:57
        Wybieramy się we wrześniu do Pragi na około tydzień... Zależy nam na niedrogim
        pokoju z łazienką... Dodam że jesteśmy niezmotoryzowani a to ma być nasza
        podróż poślubna...
        Czy ktoś nam pomoże... Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak zabrać się za
        szukanie noclegów...
        Mój adres: milka1974@o2.pl :)
        • Gość: Zoja Re: www.wakacje.praha.pl IP: 195.187.84.* 26.07.04, 10:29
          Bylismy z mężem w Pradze, bez rezerwacji i bardzo dobrze. Znaleźlismy hotelik,
          całiem fajny, niedaleko metra (1 przystanek tramwajem). Do centrum 5 min metrem.
          Hotelik nazywa się "U Vitażka". Jest ze śniadaniem, można jeść i inne posiłki,
          ale szkoda czasu. Płatny kartą. Parking strzeżony. Miła obsługa itd. Polecam
    • Gość: pedro Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:19
      polecam hostel Strahov w dzielnicy o tej samej nazwie. ceny sa bardzo
      przystepne czyli ok 220 koron za dobe od osoby. pokoje w miare ( tzn
      bezwielkiego luksusu ale spokokjnie można sie przespać i nie jest brudno). i
      plusem jest położenie w fajnej okolicy i bliskosc centru( jakies 10-15 mnut na
      piesz od rynku starego miasta)
    • Gość: mala podrzucam - może ktoś już wrócił? i IP: 81.21.197.* 05.08.04, 12:18
      i chciałby coś dodać :)
      ja chcę jechać na weekend we wrześniu
    • Gość: Janek Re: noclegi w Pradze-doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:27
      polecam tanie rodzinne pensjonaciki na www.wirtualnapraga.com.pl
      • sonador Re: noclegi w Pradze-doradzcie 20.08.04, 17:20
        czym placic w pradze lepiej euro czy korony
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka