Dodaj do ulubionych

Karta Revolut pytanie do doświadczonych turystów

19.10.18, 20:32
Karta Revolut : jaką walutę wybiera przy kilku kontach. Na przykład mam na karcie konto złotówkowe i w funtach czy w euro. Płacę w Bułgarii w sklepie co przeliczy mi na lewa : złotówki, euro czy funty i dlaczego wybiera tą walutę?
Obserwuj wątek
    • aga72 Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 24.10.18, 20:35
      tez sie zastanawiam nad zakupem tej karty. podobno umozliwia platnosci w 25 walutach. zaleta jest to ze to karta prepaid i mozna ja zasilic blyskawicznie przez aplikacje w telefonie, brak jest prowizji za przewalutowanie a kurs jest korzystny
      www.fly4free.pl/karta-revolut/
      czy to jednak prawda tego nie wiem. jak ktos ma doswiadczenie podpinam sie pod pytanie
      • warmiak2 Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 25.10.18, 08:52
        Ja już mam taką kartę i bardzo ją sobie chwalę. Używam ją głownie jako kartę płatniczą. Można też wypłacać do ok. 200 Euro /mies. z bankomatu ale trzeba najpierw sprawdzić prowizje . Euronet np. zaczął pobierać dziwnie duże prowizje od tych wypłat. Co do mojego pytania to już znam odpowiedź. Najpierw przelicza z konta waluty kraju w którym założyłeś/łaś kartę czyli złotówki jeżeli nie masz ich na koncie to przelicza walutę z konta z największym zasobem.
        • warmiak2 Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 25.10.18, 08:59
          Jeszcze jedno uzupełnienie. Revolut obsługuje następujące waluty pieniężne do przechowywania i wymiany: USD, GBP, EUR, PLN, CHF, DKK, NOK, SEK, RON, SGD, HKD, AUD, NZD, TRY, ILS, AED, CAD, HUF, JPY, MAD, CZK, QAR, THB oraz ZAR ale ponoszenie wydatków i realizację wypłat w bankomacie Revolut obsługuje obecnie w ponad 150 walutach.
    • ortpol Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 27.12.18, 14:40
      Polecam niemiecką kartę N26 n26.com/r/sebastin8576 . Dostajemy niemiecki IBAN, karta jak również wysyłka karty są darmowe. Wypłaty w strefie euro za darmo, poza strefą 1,7%, bardzo przyjazny interfejs użytkownika. To jest niemiecki bank z 1,5 miliona klientów, od miesiąca obsługuje Polaków.
      • zaklejew Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 03.04.19, 17:38
        Najtaniej wychodzi otwarcie konta walutowego z kartą i korzystanie z kantoru online jak shiftrex.com bo te 1,7% to jakaś kosmiczna kwota jest
    • dragonek43 Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 31.01.19, 12:01
      Polecam zapoznać się finhack.pl/jak-korzystac-z-bankomatow-przy-uzyciu-revoluta/ , jeżeli planujecie korzystanie z bankomatów... Bo za granicą nagminnie występują surcharge (prowizje operatora bankomatów).
    • michalmi Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 15.03.19, 12:45
      cześć, korzystam z tej karyt I jak na razie jestem zadowolony. Testowaliśmy przelicznik w UE - średnio jest 10 groszy taniej na jednym EUR niż przy płatności kartą kredytową z AliorBank.
      Jeżeli ktoś chce skorzystać, to w aplikacji pojawiła sie promocja - osoby z polecenia nie zapłacą za przesyłkę karty.
      PS. Nie jestem pracownikiem Revolut, nie zarabiam nic na tym kodzie promocyjnym :)

revolut.com/r/michalshk
    • e_roo Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 10.04.19, 20:40
      Hej! Polecam Revolut :) Jeśli chodzi o waluty, to jeśli masz na swoim koncie revolut konto w walucie danego kraju, to wybiera właśnie tę. W tym przypadku - jeśli masz konto w bułgarskiej walucie, to wybierze lewa. W innym przypadku raczej funty, bo to domyślna waluta Revolut.
    • jadorota1 Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 03.11.19, 13:03
      Jeśli ktoś ma ochotę zamówić revoluta to podrzucam link
      Przez pare dni jest promka i zwrot na kartę 33 zł PKO pierwszej płatności revolut.com/referral/dorotapawk!a13221
      • jadorota1 Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 03.11.19, 13:04
        Po nie pko
    • ewa.pe1234 Re: Karta Revolut pytanie do doświadczonych turys 30.12.19, 10:59
      jak nic nie wybierzesz to będą funty

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka