wislok1 30.06.19, 22:07 Tak twierdzi sporo ludzi, np. redakcja National Geographic Kulawe nie jest... Kto wie, gdzie dzisiaj bylem ? Spotkalem sporo Polakow... Powiedzialbym, ze bardzo duzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: Najladniejsze miejsce na swiecie ?! 03.07.19, 20:02 Jeszcze kilka fotek, moze ktos zgadnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tahiti Austriackie gadanie IP: *.centertel.pl 03.07.19, 20:59 Twardy wiedeński sznycel. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Fotka z National Geogr.... 05.07.19, 19:03 Ta ktora zadecydowala o zwyciestwie tego miejsna na najladniejsze na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.kasia Schwende, Szwajcaria IP: *.centertel.pl 06.07.19, 20:30 Berggasthaus Aescher-Wildkirchli. Byłam. Fondue jadłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
rzdrozny1 Re: Brawo 09.08.19, 15:05 No, no, no wislok1:) Zazdraszczam i wpisuję na listę celów:) Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Brawo 09.08.19, 17:19 Najpierw bylem sam, ostatnio z zona i dziecmi... Wszyscy bylismy zachwyceni.... TO jedno z takich miejsc, gdzie szczeka opada czesto... Co mnie najbardziej w Szwajcarii zaskakuje na plus to wyjatkowa UCZCIWOSC w knajapch i sklepach Kurs bankowy euro i franka jest 1,00 euro=1,10 franka i WSZEDZIE przyjmuja euro po oficjalnym kursie bankowym, nie przeliczaja 1=1 Mozna placic w euro w knajpach, reszte wydaja w euro Mozna placic w euro w sklepach, reszte wydaja w frankach Dla mnie to byl szok, bo doskonale pamietam, jak Czesi oszukuja Polakow placacych u nich zlotowkami,po prostu zawyzaja kurs korony i skubia strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Brawo 09.08.19, 17:26 I co tez zaskakuje w zwiazku z tym to brak KANTOROW na granicy Szwajcarii z sasiadami... NIE sa potrzebne, bo majac euro kupi sie w Szwajcarii po oficjalnym kursie, bez oszukiwania A jak ktos potrzebuje wybrac kase z bankomatu, to tez nie ma problemu, ale tu juz banki pobieraja prowizje ( zwykle ) Wiec sie oplaca placic w euro w kraju, ktory w strefie euro nie jest, a w samej Unii Europejskiej tez nie jest.... No i kontrole graniczne sa tylko wyrywkowe, na bocznych drogach przewaznie nikt nie kontroluje, tylko na glownych przejsciach granicznych stoja Szwajcarzy i od czasu do czasu komus sprawdza dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
dotsenko Re: Najladniejsze miejsce na swiecie ?! 13.12.19, 08:58 Na zdjęciu natura jest bardzo podobna do austriackich gór. Uwielbiamy podróżować z naszą rodziną, dlatego Włochy można z łatwością nazwać najpiękniejszym miejscem na świecie. Naszym zdaniem przyroda uosabiała tam całe swoje piękno. Wynajmujemy samochód i rozpoczynamy podróż od krajów południowych aż do Turynu, poprzez niekończące się serpentyny i wysokie góry. Tutaj naszym zdaniem jest najpiękniejsze miejsce na świecie, w którym drogi są wyższe niż chmury. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Najladniejsze miejsce na swiecie ?! 14.12.19, 17:41 No, ciekawa reklama Odpowiedz Link Zgłoś