Gość: sim IP: *.chello.pl 02.01.05, 16:56 witam! szukam informacji na temat koncertu noworocznego filharmonikow wiedenskich. po ile ceny i gdzie mozna dokonac rezerwacji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ennka Re: koncert noworoczny w wiedniu 12.04.05, 23:41 Wątek stary,ale może kogoś jeszcze zainteresuje na przyszłość. Z tego co wiem , to biletów na koncert noworoczny filharmoników wiedeńskich nie można zarezerwować. Należy wysłać list wyrażający chęć zakupu biletów na ich adres do Wiednia . Rozpatrywane będą tylko te listy ,które dotrą do nich dokładnie 2 stycznia /na najbliższy Nowy Rok oczywiście./ Nie oznacza to ,że każdy ,któremu to się uda będzie miał możność zakupu biletów. Tych miejsc jest niewiele , bo większość wykupują ambasady ,różne instytucje i osoby mające całoroczne karnety. Jakie są kryteria przydziału wolnych miejsc , niestety nie wiem . Jedno jest pewne , zwykły śmiertelnik nie ma na to szans. Słuchamy tych koncertów od ponad 20-tu lat i swojego czasu interesowałam się możliwością zakupu biletów. Cen nie znam ,ale wiem ,że są bardzo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: koncert noworoczny w wiedniu 13.04.05, 07:35 proponuje szukac na tych stronach www.viennaconcerts.com/deutsch/ Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: koncert noworoczny w wiedniu 13.04.05, 13:11 ennka napisała: > Wątek stary,ale może kogoś jeszcze zainteresuje na przyszłość. > Z tego co wiem , to biletów na koncert noworoczny filharmoników wiedeńskich nie > > można zarezerwować. www.viennaconcerts.com/deutsch/newyear.php Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: koncert noworoczny w wiedniu 13.04.05, 21:27 Dzięki Vojager za podanie tego linka. Okazało się ,że moje informacje są przestarzałe. Fakt , dowiadywałam się o to z jakieś 1o lat/!!!!/ temu . Powinnam była sprawdzić ,czy nadal aktualne. Tak się jednak przyzwyczaiłam ,że w cesarskim Wiedniu zmiany następują bardzo powoli ,że nie pomyślałam ,że mogą "unowoczesnić" formę rezerwacji. Może sama skorzystam z tego i spełnie swoje marzenie ,żeby wysłuchać koncertu w Wiedniu , a nie z Wiednia. Właśnie zaczęłam pertraktacje ze swoja drugą połową. Pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: koncert noworoczny w wiedniu 14.04.05, 10:00 milo mi, ze do czegos moge sie przydac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: koncert noworoczny w wiedniu 23.04.05, 16:55 Do Vojagera! Wracam do tego ,może niezbyt aktualnego tematu. Korzystając z Twoich sugestji i podanego linka ,postanowiłam zarezerwować bilet na koncert noworoczny w Wiedniu. Owszem można , cena jak na stronie , ale NIE jest to koncert w Wiedeńskim Towarzystwie Muzycznym ,czyli nie ten , który co roku jest transmitowany w TV. Okazuje się ,że koncertów noworocznych w Wiedniu jest kilka. M.in. w Hofburgu ,Schenbrunie ,na Grinzingu i.t.d.i na te można kupić bilety. Natomiast na koncert w WTM nadal bilety są nieosiagalne dla zwykłego śmiertelnika.Na ich stronie jest program na cały rok , a na temat koncertu noworocznego ani słowa. Szczerze mówiąc ,żałuje ,że to nie o ten koncert chodzi. Bardzo chciałabym na nim być chociaż raz w życiu i ucieszyłam się ,że jest szansa.Niestety .....Nawet już mężowskiego przekonałam do tematu i właściwie to on zwrócił mi uwagę ,że to nie ten koncert . Trudno , nie wszystkie marzenia się spełniają , a poza tym dobrze je mieć. Pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: koncert noworoczny w wiedniu 25.04.05, 10:59 przykro mi, ze nie moglem pomoc, na ten koncert chodzi ELITA, a ze miejsc jest stosunkowo malo a elity europejskiej sporo, to i trudnosci z biletami proponuje jednak sprobowac, zamow bilety i poczekaj co ci odpowiedza, innej rady nie ma alternatywa moze byc ktos znajomy, obracajacy sie kolo a moze wsrod wiedenskiej elity, ktory Cie "wprowadzi", wszedzie trzeba miec wejscia powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: koncert noworoczny w wiedniu 25.04.05, 11:10 jesli nie masz kliknij tu www.classictic.com/?lang=de&location=venues&ven_id=4&sid=ca106ebf5d604a14153f07a1ae0aead8 Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: wyslij do nich e-mail z zapytaniem o bilety 25.04.05, 11:15 www.classictic.com/?lang=de&location=concerts&cid=10005 Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: i nie zapomnij opisac .................. 25.04.05, 11:29 co soba reprezentujesz tzn. najlepiej zebys miala hrabiowskie, minimum szlacheckie pochodzenie lub jakas inna spoleczna pozycje, najlepiej poparta poteznym kontem bankowym zarty na bok ale chyba tak to wyglada z karta wstepu na Koncert Noworoczny, sa miejsca czy zdarzenia o ktorych "normalny smiertelnik" moze tylko pomarzyc, no nie, sorry, jest jeszcze TV, radio, CD lub DVD jak nie dostaniecie kart, proponuje kupic DVD z konceru i do tego dobry sprzet audio 6,1, zapewniam, bedziecie mieli wspaniale przezycie akustyczne i wizualne Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: i nie zapomnij opisac .................. 25.04.05, 20:11 Dziekuję Voyager za odpowiedź. Rozbawiłam się przy czytaniu. Niestety , zadnych "elyt" wiedeńskich nie znam ,chociaż miewam kontakty z placówkami polskimi w Wiedniu. Znanym herbem też się nie pieczętuję , więc widzisz sam ,że zwykły ze mnie smiertelnik , tylko marzenia mam trochę na wyrost. Masz racje ,że smych koncertów można posłuchać w dobrym wykonaniu, w domu .My co roku słuchamy bezposredniej transmisji w Nowy Rok. Nie o to jednak chodzi. Mamy od lat takie marzenie ,żeby raz wysłuchać tego koncertu w Wiedniu.Kochamy Wiedeń ,jego klimat , architekturę ,ład i spokój jakim emanuje.Może to trochę sentymentalne i bierze się stąd ,że było to pierwsze miasto ,które poznaliśmy po okresie "niewoli". Zachwyciło nas i co roku tam jeździmy , bodaj na 2-3dni. Myślę ,że posłucham Twojej rady i wyślę e-maila z zapytaniem. Jeszcze raz dzięki za wszystko i pozdrawiam. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: i nie zapomnij opisac .................. 26.04.05, 08:05 jestem ciekaw jaka dostaniesz odpowiedz, napisz pozdrawiam i zycze powodzenia ps. przypominam sobie takie zdarzenie z Wiednia, jak ci wiadomo, w Wiedniu odbywa sie bal noworoczny, sa tam zapraszani wlasciwie tylko promineci, jednak pewien austriacki, bogaty wlasciel firmy budowlanej (byl co prawda bogaty ale do elity nie nalezal a nie mial wprowadzajacego) postanowil bywac na tym balu i za duza forse, zapraszajac jakas gwiazdeczke, czy kilka gwiazdeczek karte otrzymal, bylo to takie kuriozum, ze rozpisala sie o tym bulwarowa prasa europejska podobnie jest i z noworocznym koncertem ale zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: i nie zapomnij opisac .................. 26.04.05, 11:48 vojager29 napisała: > jestem ciekaw jaka dostaniesz odpowiedz, napisz > > pozdrawiam i zycze powodzenia > > ps. przypominam sobie takie zdarzenie z Wiednia, jak ci wiadomo, w Wiedniu > odbywa sie bal noworoczny, sa tam zapraszani wlasciwie tylko promineci, ****totalna bzdura, kazdy moze kupic bilet i isc na ten bal jednak > pewien austriacki, bogaty wlasciel firmy budowlanej (byl co prawda bogaty ale > do elity nie nalezal a nie mial wprowadzajacego) postanowil bywac na tym balu i > > za duza forse, zapraszajac jakas gwiazdeczke, czy kilka gwiazdeczek karte > otrzymal, bylo to takie kuriozum, ze rozpisala sie o tym bulwarowa prasa > europejska > podobnie jest i z noworocznym koncertem ale zycze powodzenia ****pomieszales i poplatales zadrzenia i fakty, gdzies dzwonia tylko nie wiesz w ktorym kosciele otoz na bal moze pojsc kazdy a baumaister lugner ma szczegolne zadanie na balu i wszyscy sa zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: nie mam zamiaru .............. 26.04.05, 11:57 podpowiem tylko. ze wybrales/as dobry nick Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: nie mam zamiaru .............. 26.04.05, 12:01 masz jakis argument do rozmowy o balu czy masz zamiar prowadzic dysputy na temat mojego nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: argumenty a rozsadek 26.04.05, 12:55 jesli zarzuca sie komus "totalna bzdure", nalezy samemu wyjsc z mocnymi argumentami niezbicie udowadniajcymi, ze ma sie racje albo wychodzi sie na dupka uwaga: sa zwiazki, organizacje czy tylko imprezy, gdzie co prawda nie ma pisanych ograniczen, za to sa ograniczenia innego charakteru nie do przebycia dla zwyklego smiertelnika i dyskusja na ten temat jest calkowicie bezprzedmiotowa ale czekam na twoje argumenty, tylko nie w rodzaju "bo bylem i wiem", to powiedziec moze kazdy ja nie bylem ale wiem Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: argumenty a rozsadek 26.04.05, 14:09 mieszkam w wiedniu od 16 lat, bywam na balach najrozniejszych ograniczeniem dla zwyklego smiertelnika moze byc tylko to czy go stac na wstep i czy ma odpowiednia garderobe zeby go wpuscili i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: to zaden argument i .... 26.04.05, 14:22 zadne wyjasnienie "totalnej bzdury" w Wiedniu jest dziesiatki bali noworocznych, tu jest mowa o tym jednym, jedynym jak zauwazyla ennka, w Wiedniu jest wiele koncertow ale na ten jeden, jedyny kart poprostu nie ma, zalapujesz Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: to zaden argument i .... 26.04.05, 15:02 slizgasz sie po temacie a ja nie mam zamiaru wdawac sie tutaj w bezsensowne dyskusje jeszcze raz: bilety na bal w operze (z lugnerem czyli TEN bal) sa mozliwe do kupienia dla kazdego zwyklego smiertelnika Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: to zaden argument i .... 26.04.05, 18:59 Tralalumpek , może najpierw przeczytaj dokładnie o czym była mowa ,zastanów się czy masz coś sensownego do powiedzenia i dopiero pisz. Dla wyjaśnienia ,bo najwidoczniej masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego , cały czas rozmawiamy o koncercie noworocznym , jaki każdego roku odbywa się w Wiedeńskim Towarzystwie Muzycznym. Jak jesteś taki mocny , to załatw mi dwa na 1 stycznia 2006. Jako premię daję ich równowartość. Nie pomyl tylko znowu czegoś. Trzymaj się Bozena Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: to zaden argument i .... 26.04.05, 19:04 ennka napisała: > Tralalumpek , może najpierw przeczytaj dokładnie o czym była mowa ,zastanów się > > czy masz coś sensownego do powiedzenia i dopiero pisz. > Dla wyjaśnienia ,bo najwidoczniej masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego , > > cały czas rozmawiamy o koncercie noworocznym , jaki każdego roku odbywa się w > Wiedeńskim Towarzystwie Muzycznym. > Jak jesteś taki mocny , to załatw mi dwa na 1 stycznia 2006. > Jako premię daję ich równowartość. > Nie pomyl tylko znowu czegoś. > Trzymaj się Bozena kochanie ja zrozumialam o co idzie a ty chyba niekoniecznie a zatem idzie albo szlo o bal noworoczny w operze z rysiem lugnerem nie podniecaj sie tak na forum i czytaj ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: to zaden argument i .... 26.04.05, 23:50 Nie wiem na jakie bale chodzisz w Wiedniu ,ale napewno nie na te , na których wymagane są dobre maniery. Nie wiem też ,kto to jest "baumaister" Rysiek Lugner ,może Twój brygadzista na budowie ? A tak naprawde , to nic mnie to nie obchodzi , bo temat nie ten. Reszta komentarza , patrz wyżej i przeczytaj jeszcze raz uważnie ,najlepiej od samego poczatku.Jak nie zrozumiesz , to poproś kogos bardziej kumatego ,żeby ci wytłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: to zaden argument i .... 27.04.05, 12:07 ennka napisała: > Nie wiem na jakie bale chodzisz w Wiedniu ,ale napewno nie na te , na których > wymagane są dobre maniery. ***nie powinnam ale pozwole sobie odpisac co do dobrych manier to moze nie nawiazuj poniewaz to ty nie rozumiejac o czym dyskutuej weszlas "miedzy wodke a zakaske" na jakie ja bale chodze i jak jestem wychowna to raczej przez wzglad naswoje dobre wychowanie nie komentuj > Nie wiem też ,kto to jest "baumaister" Rysiek Lugner ,może Twój brygadzista na > budowie ? A tak naprawde , to nic mnie to nie obchodzi , bo temat nie ten. **** no wlasnie, jak nie wiesz o co idzie to nie zabieraj glosu co do budowy to moze i smieszne to co powiedzialas ale kazdy mierzy wlasna miarka .... > Reszta komentarza , patrz wyżej i przeczytaj jeszcze raz uważnie ,najlepiej od > samego poczatku.Jak nie zrozumiesz , to poproś kogos bardziej kumatego ,żeby ci > > wytłumaczył. ****dobrze kumo, popytam bardziej kumatych a ty popros bardziej myslacych od siebie i nie badz upierdliwa jak baba na targu, tym razem nic mi nie sprzedajesz Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: to zaden argument i .... 27.04.05, 18:12 Ponieważ dyskusja zeszła na poziom dla mnie nie do przyjęcia i do tego nie widzę celu ,żeby ją kontynuować , na tym ją zakończę. Wszystkich ,którzy zechcieli to czytać przepraszam za niezamierzony przeze mnie finał. Vojager, z tego wszystkiego zapomniałam o Tobie. Jeśli coś nowego ustale w sprawie koncertu , o ktorym rozmawialiśmy ,to dam Ci znać. Pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
liloom neujahrskonzert wien... 01.05.05, 21:25 www.wienerphilharmoniker.at/index.php?set_language=de&cccpage=tickets_newyearsconcert ja rowniez z wiednia - informacja jest po niemiecku, angielsku lub japonsku - jesli wolicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: neujahrskonzert wien... 02.05.05, 07:51 czy, ze wszyscy moga karte kupic-wylosowac trzeba byc bezgranicznie naiwnym, zeby w to uwierzyc proponuje zagrac w LOTTO, pewnie tam jest wieksza szansa na wygrana Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: neujahrskonzert wien... 02.05.05, 17:59 Wyglada na to ,że moje informacje o możliwości kupienia biletów na koncert noworoczny w Wiedniu były dobre.Różnica jest tylko w szczegółach , a tak naprawdę ,to szansa jak w Lotto.Do tego już za późno ,żeby mysleć o koncercie w 2006 roku.Pożyjemy , zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś