Gość: Mary IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 02:54 dokad sie to wysyla i jak dlugo trzeba czekac na nią z powrotem/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ted Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 22.07.05, 08:01 Najlepiej udać się do ddziału NFZ z zaświadczeniem o opłaceniu składki ubezpieczeniowej i otrzymasz "kwit" od ręki, ale tylko na okres za jaki składka została opłacona. Życzę dużo zdrowia. Ted Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Jak długo trzeba czekac na E111? 22.07.05, 08:03 Gdy pójdziesz z wypełnionym formularzem i wymaganymi dokumentami ( m.in. ZUS RMUA z ostatniego miesiąca ) do NFZ, to dostaniesz od reki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:22 ale ja mam ubezpieczenie studenckie, tj.pieczatka w indeksie Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Jak długo trzeba czekac na E111? 22.07.05, 14:36 To musisz mieć oświadczenie o opłacaniu składek przez rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:30 ok, wydrukowalam i wypelnilam, wystarczy ze zaniose do najblizszej przychodni? dodam ze jestem w miescie, w ktorym studiuje a nie w ktorym jestem zameldowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.toya.net.pl 22.07.05, 19:25 dziewczyno nie kompromituj sie. jako studentka powinnas miec jakies zalazki inteligencji. wnioski o wydanie e111 sklada sie w okreslonych punktach nfz a nie w najblizszych przychodniach. jezeli umiesz czytac a nawet jak piszesz wydrukowalas i wypelnilas wniosek to powinnas i przeczytac wszystkie informacje napisane na stronie nfz. po tym co tu piszesz wnioskuje ze z wypelnionym wnioskiem powinnas udac sie do najblizszej przychodni psychiatrycznej Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte_von_mahlsdorf Re: Jak długo trzeba czekac na E111? 22.07.05, 20:22 chyba ktoś tu ma problem i nie jest to Mary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.toya.net.pl 22.07.05, 20:52 szanowna baronowno van cos tam moze lepiej zrobilabys gdybys udzielila mary konkretnej odpowiedzi co zrobic z wnioskiem o wydanie druku e111. jezeli oczywiscie znasz odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.toya.net.pl 22.07.05, 20:49 nastepna chetna na zaniesienie wniosku o wydanie e111 do najblizszej pzychodni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polecam Prozac Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:42 wyluzuj sie Maju, cieszymy sie, ze posiadlas wiedze dotyczaca procedur ubezpieczniowych NFZ w najwyzszym stopniu, to sie chwali, nawet bardzo , ale moze zaniedbalas edukacje w zakresie dystansu do samej siebie Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Jak długo trzeba czekac na E111? 22.07.05, 23:14 Tak po prawdzie to troszke sie nie dziwie Mai, ze dworuje sobie z Mary. Po coz bowiem pytac i nie sluchac tego, co inni mowia ? Wchodzac na strone www.nfz.gov.pl/ue/index.php?katnr=5&dzialnr=4&artnr=1046 mamy wyraxnie podane oddzialy, do ktorych trzeba sie zglaszac w poszczegolnych wojewodztwach z wnioskami. dalej wielkimi literami jest napisane: "UWAGA: W KAŻDYM PRZYPADKU DO WNIOSKU O WYDANIE FORMULARZA NALEŻY DOŁĄCZYĆ KSEROKOPIĘ DOWODU POTWIERDZAJĄCEGO BIEŻĄCE OPŁACANIE SKŁADEK NA UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE, NP.: pracownicy zatrudnieni - ZUA + RMUA; członek rodziny osoby ubezpieczonej - ZCZA (ZCNA) + RMUA; osoba pracująca na własny rachunek - ZUA + ostatni dowód opłacenia składki na ubezpieczenie zdrowotne; członek rodziny osoby prowadzącej działalność - ZCZA (ZCNA)+ ZUA + ostatni dowód opłacenia składki na ubezpieczenie zdrowotne; emeryt/ rencista - ostatni odcinek emerytury/ renty, ewentualnie wyciąg bankowy; student: - legitymacja studencka, ZCZA (ZCNA)+ ZUA + ostatni dowód opłacenia składki; - lub ZCZA (ZCNA)+ RMUA; - lub legitymacja emeryta/ rencisty, w której student jest dopisany jako członek rodziny + ostatni odcinek emerytury/ renty (gdy jest to członek rodziny emeryta/ rencisty); osoba zarejestrowana w Urzędzie Pracy - zaświadczenie z Urzędu Pracy o odprowadzanych składkach na ubezpieczenie zdrowotne; osoba zarejestrowana w KRUS-ie - zaświadczenie z KRUS o odprowadzanych składkach na ubezpieczenie zdrowotne, ostatni dowód opłacenia składki na ubezpieczenie zdrowotne." Ja jestem tylko glupia blondynka ale choc do niedawna wszystko zalatwiali za mnie rodzice juz teraz bym wiedziala, jak to z grubsza zalatwic. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.toya.net.pl 23.07.05, 23:25 a ja polecam oleum jak mawial pan zagloba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.chello.pl 25.07.05, 12:54 dzis dostalam od reki po czekaniu w 10 min kolejce (NFZ w-wa Prosta 69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 16:54 Jeżeli masz jużformularz to musisz go wypełnic i wysłac do swojego NFZ, a najlepiej tam pójśc osobiście i otrzymazs pięczatkę od razu na miejscu, tylko pamiętaj że musisz iśc na tydzień przed wyjazdem nie wcześniej, formularz zaś jest ważny 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.toya.net.pl 25.07.05, 19:23 skąd ta informacja że nie można go dostać wcześniej niż tydzień przed wyjazdem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:57 Stąd, że byłam po odbiór mojego bo wyjeżdżam w sobotę na Słowację i pani mi powiedziałą, ze muszę przyjsc tydzień przed wyjazdem bo wcześniej mi nie da, a byłam trzy tygodnie wcześniej, i co musiałam iśc jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Jak długo trzeba czekac na E111? 26.07.05, 07:32 Monikaa13, w takim razie ta pani była osobom niekompetentna. Formularz jest ważny trzy miesiące i nikomu z NFZ-u nic do tego, kiedy wyjeżdzam. Ja już pobrałam dla całej rodziny, a wyjeżdzamy 25 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:32 Chyba żartujesz to co to za baba tam siedzi, ż emi tak powiedziała, kurcze musiałąm jechac dwa razy, szkoda ze wcześniej nie wiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.compower.pl 30.07.05, 23:59 Trzeba iść do NFZ z papierami z zakładu pracy, postać 2h (Kraków) w kolejce i dają od razu. www.nfz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak długo trzeba czekac na E111? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:38 dowiesz sie szczegółów jak wejdzisz na stronę nfz - tam są telefony do poszczególnych punktów składania druków itp. Odpowiedz Link Zgłoś