Dodaj do ulubionych

Kraków - Wenecja samochodem którędy?

IP: *.chello.pl 13.06.06, 11:53
Jak jechać do Wenecji w początkowej fazie przez Czechy? Kraków Ostrava Brno
Wiedeń?? czy przez Słowację?? Kraków Zilina Bratysława Wiedeń??? Dzięki za
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 13.06.06, 19:40
      Nie ma większego znaczenia ...zalezy co wolisz ... przez Bratysławe

to omijasz Wiedeń jadąc od granicy na Wiener- Neuestadt i dalej
      klasyczna autostrada do Włoch ...

a przez Czechy to jedziesz obrzezami Wiednia

Niby ogólnie jeździ się przez Czechy ale ............
      • liloom Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 14.06.06, 08:06
        katowice-cieszyn-olomouc-wieden-graz-klagenfurt-udine-mestre...

uwaga: michelin radzi przez bratyslawe
        • Gość: zbynek Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.plock.mm.pl 14.06.06, 20:51
          katowice-cieszyn-olomouc-wieden-graz-Maribor-Lublijana-Triest-Wenecja.
          Tylko taka trasa pozwala na szybki przejazd bez korków na trasie.W Słoweni jest
          autostrada ,mały ruch, spokojny przejazd.Jadąc autostradą na Udine wpadamy na
          korki a szczególnie na rozwidleniu w stronę Wenecji.
          • liloom Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 15.06.06, 19:16
            nigdy nie stalam tam w korkach, ale kolezanka wraca w niedziele do wiednia to
            zaktualizuje te infomacje (dlugi weekend boze cialo, zobaczymy)
            • ennka Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 16.06.06, 21:28
              Też nie stałam tam nigdy w korku, a jeździmy w tamtym kierunku od lat.
              Ściśle mówiąc , raz się zdarzył niewielki korek przed zjazdem na Bibione i
              Lignano Sabiadoro.To była sobota .Teraz unikamy przejazdu w weekendy, chociaż
              wtedy nie ma tirów na autostradach.
              Trasa z Warszawy przez Cieszyn ,Milukov ,Wiedeń , Udine jest najkrótsza i wg
              mnie najszybsza,pomimo dużego ruchu na niej.
              • Gość: zbynek Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.plock.mm.pl 17.06.06, 11:34
                nie jest najszybsza i najkrótsza jeżeli 3 godz. mniej jechałem na Słowenię i Triest.
                • amrin Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 19.06.06, 12:25
                  Mam jakąś starawą mapę i miejscami w Słowenii brak autostrady - a jak jest w
                  rzeczywistości? Może zbudowali ? Albo mimo braku droga jest szybka?
                  Planowałam tamtędy jechać by ominąć wiecznie naprawiany odc. Graz - Klagenfurt
                  Dzięki za porady
                  • Gość: zbynek Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.plock.mm.pl 19.06.06, 14:02
                    w Słoweni autostrada jest już od 2 lat.
                    • amrin Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 19.06.06, 16:16
                      wiem ,że jest ale chodzi mi o kawałek Vransko - Podgorica (przed Ljublaną od
                      strony Mariboru),
                      który na mojej mapie jest w "budowie"
                      Kilometrowo odcinek Graz - Wenecja przez Ljublanę albo przez Klagenfurt jest
                      dość zbliżony - chodzi mi o brak niespodzianek takich jak na odcinku
                      Graz-Klagenfurt
                      (już parę dobrych lat go modernizują i zawsze jakieś długie odcinki z jazdą
                      jednym pasem tam są)
                      • Gość: ron5 Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 06:33
                        A czy z Bratysławy do Wiener Neustadt droga jest dobrze oznakowana?Bo na mapie
                        trochę jak w dżunglii różneych dróg.Jadę z Krakowa na Istrię i pojadę jednak
                        przez Słowację.
                        • Gość: deo Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:42
                          jechałem tamtęty cztery lata temu w drodze do Chorwacji ... Nie
                          małem problemu jedzie sie z przejścia granicznego ... wtedy tak było
                          najpierw na Wiedeń a potem sa oznakowania na Wiener N-stad ...

do autostrady ....

raczej trudno sie zgubic .. przynajmniej ja problewów wtedy nie
                          miałem ... oczywiście ten dojazd to nie autostrada ...

ale dziur na drodze nie ma i wszystko jakieś takie schludne i
                          czysciutkie ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka