Gość: podróżnik IP: *.chello.pl 13.06.06, 11:53 Jak jechać do Wenecji w początkowej fazie przez Czechy? Kraków Ostrava Brno Wiedeń?? czy przez Słowację?? Kraków Zilina Bratysława Wiedeń??? Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 13.06.06, 19:40 Nie ma większego znaczenia ...zalezy co wolisz ... przez Bratysławe to omijasz Wiedeń jadąc od granicy na Wiener- Neuestadt i dalej klasyczna autostrada do Włoch ... a przez Czechy to jedziesz obrzezami Wiednia Niby ogólnie jeździ się przez Czechy ale ............ Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 14.06.06, 08:06 katowice-cieszyn-olomouc-wieden-graz-klagenfurt-udine-mestre... uwaga: michelin radzi przez bratyslawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.plock.mm.pl 14.06.06, 20:51 katowice-cieszyn-olomouc-wieden-graz-Maribor-Lublijana-Triest-Wenecja. Tylko taka trasa pozwala na szybki przejazd bez korków na trasie.W Słoweni jest autostrada ,mały ruch, spokojny przejazd.Jadąc autostradą na Udine wpadamy na korki a szczególnie na rozwidleniu w stronę Wenecji. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 15.06.06, 19:16 nigdy nie stalam tam w korkach, ale kolezanka wraca w niedziele do wiednia to zaktualizuje te infomacje (dlugi weekend boze cialo, zobaczymy) Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 16.06.06, 21:28 Też nie stałam tam nigdy w korku, a jeździmy w tamtym kierunku od lat. Ściśle mówiąc , raz się zdarzył niewielki korek przed zjazdem na Bibione i Lignano Sabiadoro.To była sobota .Teraz unikamy przejazdu w weekendy, chociaż wtedy nie ma tirów na autostradach. Trasa z Warszawy przez Cieszyn ,Milukov ,Wiedeń , Udine jest najkrótsza i wg mnie najszybsza,pomimo dużego ruchu na niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.plock.mm.pl 17.06.06, 11:34 nie jest najszybsza i najkrótsza jeżeli 3 godz. mniej jechałem na Słowenię i Triest. Odpowiedz Link Zgłoś
amrin Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 19.06.06, 12:25 Mam jakąś starawą mapę i miejscami w Słowenii brak autostrady - a jak jest w rzeczywistości? Może zbudowali ? Albo mimo braku droga jest szybka? Planowałam tamtędy jechać by ominąć wiecznie naprawiany odc. Graz - Klagenfurt Dzięki za porady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.plock.mm.pl 19.06.06, 14:02 w Słoweni autostrada jest już od 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
amrin Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? 19.06.06, 16:16 wiem ,że jest ale chodzi mi o kawałek Vransko - Podgorica (przed Ljublaną od strony Mariboru), który na mojej mapie jest w "budowie" Kilometrowo odcinek Graz - Wenecja przez Ljublanę albo przez Klagenfurt jest dość zbliżony - chodzi mi o brak niespodzianek takich jak na odcinku Graz-Klagenfurt (już parę dobrych lat go modernizują i zawsze jakieś długie odcinki z jazdą jednym pasem tam są) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 06:33 A czy z Bratysławy do Wiener Neustadt droga jest dobrze oznakowana?Bo na mapie trochę jak w dżunglii różneych dróg.Jadę z Krakowa na Istrię i pojadę jednak przez Słowację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Kraków - Wenecja samochodem którędy? IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:42 jechałem tamtęty cztery lata temu w drodze do Chorwacji ... Nie małem problemu jedzie sie z przejścia granicznego ... wtedy tak było najpierw na Wiedeń a potem sa oznakowania na Wiener N-stad ... do autostrady .... raczej trudno sie zgubic .. przynajmniej ja problewów wtedy nie miałem ... oczywiście ten dojazd to nie autostrada ... ale dziur na drodze nie ma i wszystko jakieś takie schludne i czysciutkie .... Odpowiedz Link Zgłoś