beatrix01 23.03.07, 10:25 jaka stolica wywarla na was najwieksze wrazenie i jesli mielibyscie wybor to gdzie byscie chcieli zamieszkac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orchidea27 Re: najpiekniejsza stolica europy 24.03.07, 12:25 Berno. Bo nie jest tak ruchliwe, jak inne stolice. A zwlaszcza spacerujac po jego pieknej, starej czesci ma sie wrazenie, ze jest sie w jakis malym, prowincjonalnym miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: najpiekniejsza stolica europy 29.03.07, 11:27 PRAGA długo nic LIZBONA Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 ..L I S B O A.. :)) - bez wahania! 29.03.07, 14:37 No, ale ja skrzywiona jestem, nie od dziś wiadomo ;)) ...kiedyś mi się uda (..z tym lizbońskim adresem, naturalmente;)! :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: najpiekniejsza stolica europy 30.03.07, 10:26 widze ze Lizbona ma juz duzo glosow...moze warto sei tam wybrac..oj trzeba pomyslec nad tym,wakacje sie zblizaja;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga72 Re: najpiekniejsza stolica europy 30.03.07, 10:51 Wiedeń - piękno i czystość. Na drugim miejscu Praga. Lizbona mnie nie powaliła na kolana. Ciekawa jestem, co czym tak zachwyca innych, co niestety nie napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: najpiekniejsza stolica europy 30.03.07, 11:12 aga72 napisała: > Wiedeń - piękno i czystość. Na drugim miejscu Praga. Lizbona mnie nie powaliła > na kolana. Ciekawa jestem, co czym tak zachwyca innych, co niestety nie > napisali. ZGODA PRAGA TEZ JEST PIEKNA...AZ MOZNA STOLICY SASIADOM ZAZDROSCIC CO NIE?;) Odpowiedz Link Zgłoś
meo.z Re: najpiekniejsza stolica europy 30.03.07, 14:28 Tallinn, Ljubljana, Berno moze jeszcze Wilno i Praga m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masza Re: najpiekniejsza stolica europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:32 Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: najpiekniejsza stolica europy 30.03.07, 22:02 Gość portalu: masza napisał(a): > Warszawa.... wow...myslaalm ze najbrzydsza;) Odpowiedz Link Zgłoś
m3rkury Re: najpiekniejsza stolica europy 04.04.07, 22:14 1. Lizbona 2. Praga 3. Wiedeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: najpiekniejsza stolica europy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.07, 22:40 rzym, londyn, barcelona(jako stolica kataloni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: najpiekniejsza stolica europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:27 PRAGA, PRAGA, PRAGA!!!!!!!!!! Rok bez Pragi jest rokiem straconym! PS. Kiedyś, dawno, dawno temu spacerowałem po Pradze z bardzo ważnym urzędnikiem ówczesnej władzy. (Mam nadzieję, że mnie z tego powodu nie zlustrują!) Na moje zachwyty nad Pragą, człowiek ów ( nb. miły, sympatyczny i kulturalny) powiedział - ale myśmy sobie nie zafundowali powstania, tak jak wy! Nie dopatruję w tym złośliwości. Szukam raczej refleksji, także własnej. Trzeba jednak Czechom zazdrościć zdrowego rozsądku..... A zaraz potem RZYM, oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: najpiekniejsza stolica europy 10.04.07, 10:39 zgadzam sie calkowicie, Praga jest magiczna i hipnotyzujaca ;-) fajnie ze tak blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Lisbona i Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 12:26 Ale chyba na pierwszym miejscu Praga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjosk Re: najpiekniejsza stolica europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 14:44 trzeba im raczej współczuć mentalności, ale to moje zdanie. Śmieszy mnie ta cała Praga i Czesi, a bylem tam juz chyba 6 razy. Co do tematu to odpowiedz mam jedną: LIZBONA! Najśliczniejsze miasto świata. W rankingu na najbardziej klimatyczne wygrywa moja Warszawa. A Lizbona (tez moja) zaraz za nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Po wizycie w Lizbonie IP: *.cpe.netcabo.pt 04.05.07, 22:30 Potwierdzam i uzpełniam. Lizbona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: najpiekniejsza stolica europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:18 Tallin, Rzym, Budapeszt, Praga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coraczek Re: najpiekniejsza stolica europy IP: *.chello.pl 07.05.07, 18:52 Budapeszt, Sztokholm, Lizbona, Berlin (może nie piękne, ale na pewno fascynujące miasto) Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: najpiekniejsza stolica europy 15.05.07, 09:28 Moje ukochane miasto to Lwów...ale jesli chodzi o stolice,Budapeszt jest genialny:) Odpowiedz Link Zgłoś
malutki_kwiatusek Warszawa!!! 29.05.07, 18:53 żart ;) 1. WIEDEŃ 2. BUDAPESZT 3. PRAGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: najpiekniejsza stolica europy IP: 80.241.133.* 29.05.07, 19:29 edynburg byłby wysoko, ale trzeba trochę poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: najpiekniejsza stolica europy 30.05.07, 00:14 proponuje najpierw wymienic wszystkie stolice europy, zapytac ile z nich sie widzialo a potem zadac pytanie ktora najpiekniejsza bo smiech ogarnia czatajc wypowiedzi osob ktorzy widzieli jedna ze ...jest najpiekniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: najpiekniejsza stolica europy 30.05.07, 11:22 fakt,ze pewnie malo kto osobiscie zwiedzil wszystkie stolice Europy, ale kazdy ma jakies swoje ulubione miejsce,do ktorego chetnie bedzie wracal i ktore go bardzo zaskoczylo. reszte mozna tez poznac ze zdjec i miec pewne wyobrazenie...chociaz wiadomo ze to nigdy nie to samo co widziec na zywo. pozdrawiam i czekam na dalsze typy !! Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: najpiekniejsza stolica europy 04.06.07, 21:55 Na dzis Londyn, ale może to się zmieni po kolejnych wojażach. Praga owszem, ale nie na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macius Re: najpiekniejsza stolica europy IP: *.rev.stofanet.dk 05.06.07, 08:27 z europejskich stolic widzialem - Sztokholm, Oslo, Kopenhage, Berlin, Warszawe, Wieden, Zagrzeb, Rzym, Paryz, Bern, Londyn, Bruksele, Luksemburg, Amsterdam, kazda jest absolutnie inna i nieporownywalna, nie jestem w stanie okreslic, ktora jest naladniejsza, nie ma takiej, kazda z nich ma gdzies w sobie niepowtrzalna atmosfere a z czasem i te najciekawsze wrazenia jakos sie zacieraja, pamieta sie ta ostatnia jako "najpiekniejsza", to ludzkie szczegolnie jesli sie widzialo tylko ta jedna Amsterdam jest wyjatkowa stolica Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: najpiekniejsza stolica europy 05.06.07, 11:20 ja z europejskich stolic zwiedzilam (niektore nawet pare razy): - reykjavik - oslo - stockholm - kopenhaga (za malo) - amsterdam - berlin - warszawa - praga - bratyslawa - wieden - edynburg - londyn - dublin - rzym - berno - vaduz wydaje mi sie ze wszystkie wymienilam i tez nie powiem ktora stolica najladniejsza, kazda ma swoj klimat do najbrzydszych chaba zalicze berlin, warszawe i bratyslawe Odpowiedz Link Zgłoś