Dodaj do ulubionych

,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’’

IP: *.chello.pl 29.10.09, 13:33
Witam,
Mam pytanie, czy ktoś słyszał o hiszpańskim deweloperze ,Portero Wrocław
Gagarina Sp. z o.o.’’, którego inwestycję (mieszkania w leśnicy) obsługuje
biuro nieruchomości Kruk. Zainteresowała mnie ich oferta, ale nie jest pewna,
czy sa godni zaufania.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 14:00
      Biuro nieruchomości Kruk kilka lat temu obsługiwało też dewelopera "Mbud"
      Czesław Wachowiak przy Zielonogórskiej. Ci, którzy kupili za pośrednictwem tego
      biura mieszkania z aktami notarialnymi do dziś walczą w sądach o swoją własność.
      • Gość: Aga Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.chello.pl 29.10.09, 16:01
        Czytałam coś o tym, zastanawiam się tylko, czy w takim razie drugi raz popełnią
        taki sam błąd, czy może mieli nauczkę ;)
        • Gość: MARCIN Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 217.153.188.* 16.11.09, 19:06
          Witam też się tą inwestycją interesuje ale jakoś ciężko doszukać się
          jakiś materiałów na temat tego developera może ktoś więcej wie o nim
          byłbym bardzo wdzięczny
          • Gość: iza Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 27.11.09, 16:08
            ja też z chęcią bym sie coś dowiedziała... Pani z biura
            nieruchomosci ma zadzwonic i podac mi ich adres strony internetowej
            i inne dane, wiec jak cos bede miala to na pewno dam:)
            • technissat Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# 23.07.10, 15:51
              Portero to jeden pokój w pałacu kultury, telefonu nikt nie odbiera, i generalnie
              potrero nie płaci podwykonawcom. Wiem bo czekam w kolejce na swoje faktury do
              zapłaty.......
              • broszkaa Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# 02.08.10, 13:54
                niedawno rozgladalam sie za kupnem mieszkania w Lesnicy. bylam na budowe zerknac
                jak ida prace, a ida sprawnie wiec nie sadze ze zalegaja podwykonawca, kolezanke
                ze stolicy wyslalam do nich do biura w warszawie, jest calkiem calkiem,
                pogadala, podpytala, pozytywnie, jest tez strona portero.pl, ja jestem na tak,
                jeszcze kwestia kredytu:)
              • Gość: DETEKTYW Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 22.01.12, 19:25
                DRODZY PANSTWO FIRMY PORTERO NIE MA JUZ W WARSZAWIE ANI WE WROCLAWIU NA RYNKU WSZYSTKO SIE ZAWINEŁO I JEST CZASAMI NA SREDZKIEJ WE WROCLAWIU JAK MNIE ZŁAPIESZ TO SIE UDA A WLASCICIEL CZASAMI SIE POKAZUJE BO CHOWA SIE PRZED KOMORNIKIEM
                • Gość: DETEKTYW Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 22.01.12, 19:26
                  WLASNIE FIRMA WINDYKACYJNA ZLECIŁA MI ODNALEZIENIE JEGO CZYLI RAMONA
                  • Gość: OBSERWATOR Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 22.01.12, 19:29
                    poszukuje go cbś za malwersacje finansowe
                  • Gość: podwykonawca Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 20:38
                    dla kogo pan detektyw ma zlecenie? pytam poniewaz my tez uruchamiamy proces windykacyjny
                    • Gość: detektyw Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.emmerson.pl 24.01.12, 14:03
                      ale głupoty gadacie...
                • Gość: pablo21 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.12, 14:31
                  Witam,
                  ja kupiłam mieszkanie w Leśnicy od firmy Portero. Zawsze przy tego typu transakcjach są mniejsze lub większe problemy, ale u mnie finał był pozytywny. Nikt przede mną się nie chował ani nie uciekał. Wszystko zostało dograne tak jak sobie życzyłam. Może tempo realizacji nie zawsze właściwe, ale generalnie ok.
                  Jeśli mają jakieś problemy natury finansowej to myślę, że w dużej mierze przez naszych podwykonawców - partaczy i złodziei. Co do p.Andrzeja - no cóż taka Jego rola ( ale potrafi być i szczery i ludzki). Ogólnie w biurze przy Średzkiej pracownicy są dostępni, a szefowie z Hiszpanii nie uciekają. Chodzą po budynku, jadają w lokalnych knajpkach. Także proszę aż tak nie przesadzać i nie straszyć potencjalnych klientów. Ja jestem zadowolona, mieszkanie super!
                  • Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 19:34
                    a jak tam im idzie budowa na Gagarina? Wie ktoś? Bo fajnie to wygląda u nich na stronie.
                  • Gość: mam Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.e-wro.net.pl 28.01.12, 15:24
                    a kiedy kupiłas mieszkanie?
                    bo zastanawiam sie czy serio dadzą radę, czy specjalnie ten komentarz został dodany, opinie ogólnie nie są dobre, ponoc pomałuuu buduja, ale jak to zxwerykowac jak kazdy inaczej mówi, jak juz zaczeli to wybuduja nie?
                    a obiorów na lesnicy nie ma od pól roku??
                    • Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 29.01.12, 17:31
                      aktów notarialnych też nie ma?
                    • Gość: pablo21 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.12, 10:26
                      Witam,
                      mieszkanie kupiłam na początku czerwca. Mieszkam już od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona. Niebawem budynek zostanie ostatecznie odebrany - jestem w kontakcie z pracownikami biura i na własne oczy obserwuję to co dzieje się na tej budowie. Mój komentarz jest szczery i nie mam żadnego interesu żeby podlizywać się firmie Portero. Budynek jest świetnie zlokalizowany ( to jego wielki atut!!!). Mieszkania przestronne, ciepłe, wszystko działa jak należy! I nikt z pracowników nie chowa się po kątach i nie ucieka - można o wszystko pytać, dzwonić - są ogólnie dostępni.
                      Fajnie się krytykuje kiedy nie trzeba się ujawniać i można kogoś opluwać do woli. Gorzej kiedy trzeba się zaprezentować :).
                      • Gość: ellof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 03.02.12, 19:41
                        a jaka jest jakość wykonania w Leśnicy?
                        • Gość: pablo21 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.12, 22:17
                          Witam,

najlepiej przekonać się na własne oczy. Każdy postrzega pewne sprawy inaczej. Najlepiej obejrzeć i ocenić samemu. Pozdr
                          • Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 12:10
                            przy jakiej ulicy znajduje się ta inwestycja w Leśnicy?
                      • Gość: ZS Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 12.02.12, 16:50
                        Witam, Pospisałem z Portero umowę rezerwacyjną i chciałbym spotkać sie z kimś już mieszkającym (chodzi w inwestycję w Leśnicy) i porozmawiać o firmie zanim pójdę dalej.
                        Chodzi mi o bezpośrednią rozmowę poniewaz nie mam pełnego zaufania do informacji na forach internetowych.
                        • Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 17:23
                          na forach ludzie różne dziwne rzeczy potrafią pisać - zwłaszcza złośliwi. P.S. udało się utargować jakiś rabat na mieszkanie na Gagarina?
                  • Gość: Zbyszek Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 12.02.12, 17:49
                    Witam, Pospisałem z Portero umowę rezerwacyjną i chciałbym spotkać sie z kimś już mieszkającym (chodzi w inwestycję w Leśnicy) i porozmawiać o firmie.
                    • Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 18:53
                      ok, myślałem że na Gagarina się przymierzasz :)
                    • Gość: pablo21 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.12, 10:30
                      Witam,

służę pomocą i pozdrawiam.
                      • Gość: mieszkaniec Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 212.160.172.* 22.02.12, 08:14
                        Witam
                        Może warto wspomnieć o rachunkach wystawionych za ogrzewanie przez developera. Kwoty są średnio 1500 zł za miesiąc (jeden miesiąc).
                        • Gość: lokator Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 11:59
                          Witam,

kolejna bzdura! Nie za jeden miesiąc tylko za dwa a faktura ogólna dla całego budynku obejmuje okres rozliczeniowy przewidzianego zużycia gazu za 4 miesiące. Poza tym takie kwoty z czegoś wynikają - każdy doskonale wie jak z niego korzystał i na ile miał ustawiony termostat.
                          • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 89.174.38.* 22.02.12, 15:17
                            a co nie ma liczników?
                            • Gość: lokator/pablo21 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 15:40
                              Oczywiście, że są! Może nie wszyscy byli świadomi i grzali na maksa, a teraz jest problem bo trzeba za to zapłacić i najlepszym argumentem jest brak umów końcowych (aktów) itd. W związku z tym faktem, niektórzy uważają, że deweloper powinien zapłacić za całość. Każde mieszkanie ma swój licznik. Fajnie było jak było ciepełko w mieszkaniu, ale jak przyszło za to zapłacić to już jest dużo gorzej i jest bunt. Lokatorzy mają zapłacić za ogrzewanie wg. stanu własnego licznika (faktyczne zużycie przypadające na dany lokal w danym dniu). Pozdrawiam
                              • Gość: gosc5 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 212.160.172.* 23.02.12, 08:48
                                Liczniki zostały założone nie wiadomo kiedy, lokatorzy nie zostali o tym poinformowani, nie było protokołu odbioru liczników, spisania stanu licznika w dniu podłączenia, lokatorzy nie mają kluczy do skrzynek z licznikami, nie było informacji o kosztach ogrzewania. a przy przepływowym ogrzewaniu koszty naprawdę urosły do ponad 3tyś. za te kilka miesięcy. Faktura z terminem płatności tydzień i groźbą odcięcia ogrzewania, itd. itd.
                                Teraz owszem, jak lokatorzy dowiedzieli się że są liczniki to zaczęli ustawiać termostaty. A nie można było tak od razu poinformować lokatorów? jesteśmy w tym samym budynku.
                                Jeżeli liczniki są zakładane po kryjomu (przy przekazaniu mieszkania do wykańczania nie było liczników), bez podania stanu licznika w dniu założenia, to nic dziwnego że są wątpliwości o prawidłowym postępowaniu dewelopera i niestety, w ten sposób spada zaufanie. pozdrawiam
                                • Gość: pablo21 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 20:48
                                  To fakt. Zostało to zrobione w sposób beznadziejny. Żadnej konkretnej informacji. Totalny bałagan, brak prawidłowego podejścia do mieszkańców. Stąd większość a może i wszyscy czują się potraktowani jak ... więcej szacunku do ludzi, którzy za ciężkie pieniądze kupili te mieszkania i oczekują jasnych sytuacji. Pozdrawiam
                                  • Gość: mieszkaniec Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 212.160.172.* 24.02.12, 08:02
                                    Dzięki, że ktoś myśli podobnie. Jak ta sprawa zostanie wyjaśniona, to może w tedy zmienię zdanie o deweloperze, na razie pozostaje niesmak i ostrzeżenie dla innych. Pozdrawiam
                                    • Gość: l Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 25.02.12, 21:22

po pierwsze liczniki zamontowane nie nadają się do pomiaru ciepła stoa te przekłamania są to liczniki do cieplej wody a nie do ciepła przed zapłaceniem rachunku poproś o świadectwo legalizacji urządzenia tam wszystko poisz do czego są przeznaczone
                                • Gość: i Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 25.02.12, 21:29
                                  czy podpisywałeś protokół przejęcia licznika i stanu jeśli nie to nic nie musisz płacić i ciepła ci nikt nie wyłączy poproś o świadectwo legalizacji licznika oraz oplombowanie i czy licznik jest przeznaczony do pomiaru ciepła
                                  • Gość: k Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 26.02.12, 15:07
                                    a po za tym mieszkania niesprzedane są tez ogrzewane a tam nie ma liczników
                                • Gość: k Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 16:36
                                  hahaha:D dobre:D "liczniki zakładane po kryjomu" :D no tak, na pewno Hiszpanie obłowili się za wasze rachunki za ogrzewanie:D matko kochana!! za tego tysiaka pewnie poszaleją przez tydzień na Bermudach:D
                                  • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 83.2.112.* 29.02.12, 16:49
                                    Jeżeli odcięto dopływ gazu cały budynek co z ludźmi , którzy płacili?
                                    Czyżby znowu odpowiedzialność zbiorowa?
                                    Zarządzający firmą Portero powinien rozwiązywać problemy spółki ,a nie komentować i oczerniać ludzi na tym portalu . Wstyd tak obrażać ludzi panie kolego , weź się pan do pracy i do poznawania polskiego prawa
                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.12, 14:15
                                    Panie kolego, jakiego tysiaka? długi macie wszędzie i próbujecie wyłudzić pieniądze od mieszkańców. Z tego co mi wiadomo,rachunki po 3 tysiace za mieszkanie od kilku mieszkań nie dałoby sumy nieprzekraczającej tysiąca a dałoby grube dziesiątki tysięcy, niewiadomo nawet na co byście je spożytkowali. Jak możecie wykazywać się taką obłudą? Jesteście bardzo złymi ludźmi.
                                  • Gość: K Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 01.03.12, 20:49
                                    JAKA TY PUSTA
                                    • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 01.03.12, 21:28
                                      Jak czytam większość tych wypowiedzi to jest mi po prostu wstyd. Totalny prymitywizm! Nie chcę pisać, że Portero to wspaniała firma, profesjonalni pracownicy itp. Ale dajcie spokój Andrzejowi S.; człowiek tam pracuje, otrzymuje jakieś wynagrodzenie i musi wypowiadać się tak jak sobie tego życzą jego pracodawcy. Czy bylibyście inni?!
                                      A jeśli chodzi o ten nieszczęsny gaz, to prawda jest taka, że te rachunki nie są za jeden miesiąc. Jak byście sobie skalkulowali, że nie płaciliście czynszu ani żadnych innych opłat za media, to rozkładając to na tych kilka miesięcy i płacąc nawet w ratach nie wyszłoby to najgorzej. A tak wyszła d... blada. Odcięli gaz, zimno w mieszkaniach, woda wykręca łapy, latacie z garami,a w łazience zamiast schnącego prania jest śmierdząca zgnilizna. Za ok.dwa miesiące będą pewnie akty własności, będzie powołana wspólnota i wtedy system płacenia rachunków będzie wyglądał inaczej. Można było to inaczej rozegrać - zwłaszcza, że ludzie zaczęli się jakoś z nimi dogadywać i chcieli płacić. Tym bardziej, że do finału coraz bliżej i pewnie wszystko by się jakoś ułożyło. Kto wie jakie jakie dopadną nas temperatury i jaka aura. Czy warto było aż tak się buntować??? niech każdy odpowie sobie sam siedząc w lodówie. Zobaczymy jakie będą rachunki za prąd (farelki, grzejniki olejowe, gary z gorącą wodą itd.), czy to się będzie kalkulowało. Byłoby ogrzewanie, zapłacona faktura, a za niedługo podpisalibyśmy jako wspólnota umowę z gazownią i byłoby wszystko tak jak należy,a teraz w tej sytuacji to nie wiem jak to się zakończy. Myślę, że większość jest zaniepokojona i przerażona. Trzeba było to wszystko inaczej rozwiązać. Życie w takich warunkach nie daje żadnego komfortu i co nam z tego buntu????
                                      • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 23:49
                                        to dlaczego deweloper unikał jak ognia spisania stanów liczników??? kilkakrotnie umawiałam się z nim na spisanie liczników a nikt od nich się nie zgłaszał na umówiony termin!!! To było celowe działanie z ich strony!!!!
                                        • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.06.12, 21:50
                                          Ty to akurat kobito jestes zdrowo stuknieta:D:D:D:D ja na ich miejscu tez bym unikala spotkan z toba:D:D:D:D staropanienstwo i zgredliwosc masz na twarzy wypisane:D:D:D:D:D
                                          • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.12, 08:55
                                            Jak jesteś w stanie baranie ocenić co kto ma wypisane na twarzy przez internet? Ja akurat wiem, że głupotę, obłudę, kłamstwo, złodziejstwo, amatorstwo, bandyctwo, bezradność, brak wykształcenia i oszustwo mają na gębach wypisane wszystkie osoby związane ze spółką. Aż dziw bierze, że to wszystko potrafi się zmieścić na jednej gębie. Szczególnie Pan Andrzej S. wyjątkowo głupawo się prezentuje a jak jeszcze się odezwie to już w ogóle człowiek ma wrażenie, że trafił nie do biura sprzedaży mieszkań, a do domu dla obłąkanych.
                                            • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.static.tvk.wroc.pl 17.06.12, 22:30
                                              Bo Cie kobito widziałam setki razy w moim życiu i kazdego spotkania zaluje:D skwaszona mordeczko:D przemądrzała do bólu :D
                                              • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.12, 08:40
                                                I w tym wypadku się mylisz, nieomylna mądrości. Jestem mężczyzną i mylisz mnie z kimś innym :)
                                                • colmo Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# 18.07.12, 17:56
                                                  Witam wszystkich na tym forum i mam pytanko
                                                  czy ten deweloper o którym wszyscy się miło wypowiadają
                                                  buduje teraz osiedle na Gagarina osiedle bo w biurze nieruchomości
                                                  przekonywano mnie i moja żonę przez półtora godziny jaki to wspaniały deweloper
                                                  zapytałem jakie ma osiągnięcia na polskim rynku powiedziano mi że na Gagarina
                                                  to pierwsza jego budowa w Polsce
                                                  • Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 21:38
                                                    przy ul. Gagarina buduje spółka Prodiport Investment Polska sp. z o.o. - spółka z grupy Portero. Natomiast przy ul. Średzkiej budowała spółka Portero Wrocław Gagarina.
                                                  • colmo Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# 18.07.12, 23:31
                                                    Ale to dalej mi nic mówi :(
                                                  • colmo Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# 18.07.12, 23:47
                                                    www.portero.pl/aktualne-inwestycje/inwestycja-na-muchoborze-wielkim/informacje/informacje-o-inwestycji.html
                                                    na tym linku widnieje jako Portero
                                                    ale jak jeszcze się raz kliknie Aktualne inwestycje to już tego osiedla nie widać .

www.osiedlegalaktyka.pl/ a to już nowy inwestor .

Po tylu waszych opiniach chyba kupie od innego dewelopera mieszkanie .

• Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 15:43
                                                    Portero to generalny wykonawca, a Prodiport to developer (sprzedawca).
                                                  • Gość: Progator Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.e-wro.net.pl 19.07.12, 21:05
                                                    Prodiport to developer (sprzedawca). ?

oferty tego osiedla widziałem tylko w wybranych biurach nie ruchomości :)
                                                  • Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 21:29
                                                    bo część developerów (zwłaszcza z zagranicznym kapitałem) tak sprzedaje - nie mają swojego działu sprzedaży, tylko za pośrednictwem biur nieruchomości (pewnie tak jest tanie). Np. Verona Buliding we Wrocławiu itp.
                                                  • Gość: zawiedziony Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.12, 10:45
                                                    Drogi kolego. To sa dokladnie Ci sami ludzie. Czy prodiport, czy portero polska czy gagarina. Budynek w Lesnicy budowalo Portero Polska a sprzedaje Portero Gagarina .Teraz robia podobny zabieg z Muchoborem. Jest jeszcze spolka PB Portero. Kiedy zaczynaja sie problemy, odsylaja Cie do innej spolki mimo tego, że zasiadają w zarządach obu spółek i taki kabaret. Mozesz robic co chcesz, a oni będą Ci się śmiali w oczy. Moim zdaniem powinienes dac sobie z tym spokoj. Po co Ci problemy. Jak ktos zaklada tyle spolek i przerzuca tylko inwestycjami i kapitalem miedzy nimi i zwala odpowiedzialnosc, to na pewno nie ma dobrych intencji. Kup mieszkanie u porzadnego dewelopera (o ile taki istnieje), najlepiej kup mieszkanie na rynku wtornym a unikniesz tragicznych problemów. My wszyscy wdepnęliśmy w niezłe g&*^% i nie życzę nikomu takich problemów. Im wiecej ludzi bedzie czytało fora przed zakupem mieszkania tym szybciej wyeliminujemy nieuczciwych "przedsiębiorców" z naszego rynku. Przypominam, wszystko to są Ci sami ludzie. Biura nieruchomości zawsze Cię będą przekonywały o wspaniałości ich klienta, bo chcą zarobić. Prawdziwego zdania zasięgniesz tutaj, prawdę poznasz od ludzi, którzy nie mają interesu, żeby Cię oszukać. Życzę Ci powodzenia w szukaniu wymarzonego mieszkania, i proszę, żebyś nie powielał błędów innych. Pozdrawiam
                                                  • Gość: Progatror Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.e-wro.net.pl 27.07.12, 20:06
                                                    Dzięki temu Forum nie dałem się nadziać , kupiłem mieszkanie nie daleko Gagdarina
                                                    które w styczniu oddane jest do użytku od dewelopera . Budynek ma wszystkie formalności
                                                    prawne .
                                                  • Gość: playonline Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.play-internet.pl 27.07.12, 21:57
                                                    nie piszcie bzdur, budynek przy ul. Gagarina jest już na ukończeniu - można podjechać na budowę i samemu sprawdzić - więc nie wiem na co mieli Cię nadziać.
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.12, 22:04
                                                    Katastrofa budowlana a nie budynek
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.12, 11:48
                                                    Piszac katastrofa budowlana miałem namyśli ze pewnie powychodzi kupę jakiś niedoróbek, usterek do usunięcia których oczywiście firma nie będzie się poczuwała tak jak na lesnicy.
                                                  • Gość: Progator Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.e-wro.net.pl 28.07.12, 20:56
                                                    Tak na ukończeniu to będzie jak będzie miał odbiór ,wystarczy pojechać na budowę i wejść do budynku i zobaczyć na jakim jest etapie . Nie ma co obsmarowywać do puki nie będzie wybudowany . Ponoć ma być od dany w październiku wtedy będzie można ocenić czy jest wszystko w porządku jak będą małe niedoróbki które da się poprawić to nie ma co narzekać .
                                                    Poczekajmy ocenimy .
                                                  • Gość: playonline Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 11:41
                                                    no dokładnie, mi chodziło o budowę, a odbiory mogą się ciągnąć (jak wszędzie zresztą). Generanie lokale prawie wszystkie już są ukończone, tylko im została część elewacji + prace w klatkach i wokół budynku, ale to mogą sobie kończyć - najważniejsze żeby budynek był gotowy, a ponoć we wrześniu mają kończyć. Budowa dosyć szybko idzie, prawie tak szybko jak budowa Biedronki naprzeciwko :)
                                                  • Gość: bleeeeee Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 29.07.12, 20:59
                                                    niesamowite! Jakiś Ty słodki! bleeeeeeee
                                                    Ludzie nad czym tu się zastanawiać skoro ma się do czynienia z oszustami!? Mam nadzieję, że będę świadkiem, gdy będą wyprowadzać ich w kajdanach!
                                                    Oszuści śmierdzący!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawiedliwość Was dosięgnie złodzieje parszywi!!!!!!!!!
                                                  • Gość: ... Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 29.07.12, 21:22
                                                    ...a zresztą kto chce niech sobie kupuje mieszkanie od Hiszpanów. Jeżeli to forum, budynek w Leśnicy i oszukani mieszkańcy nie są wystarczającymi argumentami przeciw, to proszę bardzo. Człowiek uczy się na błędach i chociaż ja zostałam bardzo pokrzywdzona przez portero (okradziono mnie i bardzo pogorszył się stan mojego zdrowia), to jestem bogatsza o nowe doświadczenia, ostrożniejsza i mądrzejsza.
                                                  • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.12, 18:32
                                                    .... i na dodatek Jesteś starą, zgorzknaiałą panną, która tylko wypatruje nowych postów na forum i ma satysfakcję jak po raz kolejny obsmaruje Hiszpanów. Żałosne!!! A dla mnie takie fora (obserwuję to od samego początku) to przestroga żeby się nimi nie sugerować kupując mieszkanie. Dyskusje są na masakrycznie niskim poziomie (szczególnie niektóre wątki). Najlepiej wybrać się do konkretnego budynku, porozmawiać z mieszkańcami i podjąć samemu decyzję.
                                                  • Gość: forum Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 19:19
                                                    może tym co piszą takie bzdury szkoda jest że oni nie mogą kupić - dlatego tak piszą, a dalej im żal i tak w koło Macieja :)

...a budowa na ukończeniu.

P.S. psy szczekają karawana jedzie dalej.
                                                  • Gość: okular Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.e-wro.net.pl 02.08.12, 20:26
                                                    Drodzy Państwo jak zadaszenie i otynkowanie jest końcem budowy to gratuluje , ci co piszą
                                                    że budowa jest na ukończeniu to nie maja pojęcia o budowlance . Pisząc o że budowa jest na ukończeniu nie przyspieszycie odbioru Inspektorat Nadzoru Budowlanego .

Pozdrawiam
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 08:14
                                                    Jak najbardziej popieram. Ludzie odwiedzajcie klientów, którzy kupili mieszkania u tego dewelopera a poznacie prawdę. Wtedy to już na 1 000 000 % nie kupicie od nich mieszkania :) A kto Twoim zdaniem pisze na tych forach? Przypadkowe osoby, które dla jaj sobie tutaj działają? Obudź się człowieku.
                                                  • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 01.08.12, 17:46
                                                    I jakoś kupują... i słyszałem od wielu osób, że jest ok. Problemy były, są i będą. A myślicie, że na innych budowach ich nie ma ?! Są opóźnienia, niedoróbki itp. Dajcie spokój z tym biadoleniem bo jest to już nudne jak ... są ludzie, którzy nie zobaczyli swoich mieszkań, zostali z kredytami i teraz walczą w sądach. Jak ktoś ma takie problemy to zawsze może walczyć i dochodzić swoich racji w odpowiedniej instytucji.
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.12, 08:27
                                                    jesli slyszales, że jest ok, to tylko od pracownikow Portero, którzy być może są nawet Twoimi kolegami z pracy ;)
                                                  • Gość: wesoła żonka :) Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 02.08.12, 21:01
                                                    Pewnie Cię bardzo zaskoczę, ale jestem radosną, młodą mężatką, której do pełni szczęścia brakuje sprawiedliwego ukarania winnych. Chciałabym również namówić do ostrożności zainteresowanych kupnem mieszkań u bardzo nieuczciwego dewelopera. Każdy normalny, myślący człowiek dostrzegłby moje dobre intencje.
                                                    Zgadzam się z Tobą w 100% jeżeli chodzi o kwestię "masakrycznie niskiego poziomu" niektórych wypowiedzi na tym forum. Oczywiście kwalifikujesz się do tej grupy (chociaż Tobie na pewno się wydaje, że Twoje wypowiedzi są wybitne i świadczą o Twoim wysokim rozwoju umysłowym).
                                                    Oczywiście zgadzam się, że "najlepiej wybrać się do konkretnego budynku, porozmawiać z mieszkańcami i podjąć samemu decyzję". Musisz wiedzieć, iż bardzo życzliwi mieszkańcy budynku w Leśnicy chętnie pomogą zainteresowanym w podjęciu słusznej decyzji.
                                                  • Gość: okular Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.e-wro.net.pl 02.08.12, 21:30
                                                    W leśnicy przejazdem byłem i widziałem grzyby na suficie tylko nie jestem pewny czy to w tej starej czy nowej części budynku bo nowy jest doklejony do starego jak się nie mylę .
                                                  • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.12, 10:22
                                                    "wesoła żonka":))) i masz super wesołego męża, i pieska lub kotka? Tragedia!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 29.08.12, 08:46
                                                    nie za bardzo rozumiem o co chodzi w Twojej wypowiedzi i co ona wnosi do tej dyskusji?
                                                  • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.12, 22:36
                                                    A co tutaj można jeszcze wnieść człowieku! Jaka dyskusja? Trzeba się stąd ewakuować i już nigdy więcej nie zaglądać. Można tylko ubolewać, że ceny mieszkań tak spadły, że pozostał tylko żal . W tych czasach zatrzymać kilkadziesiąt tysięcy w kieszeni to coś!
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.12, 08:33
                                                    to sie ewakuuj z powrotem do Hiszpanii i nigdy tu nie wracaj. Wtedy ceny mieszkań na pewno podskoczą bo jak nie będzie tutaj takich jak Ty, to standardy budownictwa zdecydowanie się podniosą. Deweloperzy będą cenieni za jakość wykonywanych robót i nie będą uważani za zwykłych oszustów, złodziei i leserów.
                                            • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.static.tvk.wroc.pl 17.06.12, 22:31
                                              aaa i nie baranie, co najwyzej owieczko:D chyba ze masz problemy z odroznianiem plci, co wiele by tlumaczylo:D:D:D:D
                                      • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 02.03.12, 07:58
                                        Rozumiem, że zgadzasz się z barbarzyńskimi metodami właścicieli firmy i chcesz dać się zaszantażować? miękniesz ze względu na to, że jest Ci zimno i chcesz płacić myto? Takimi właśnie metodami działania chcą Cię złamać, nie wolno dać się zastraszyć i zaszantażować bo to będzie się powtarzało, to trzeba zrozumieć, tu trzeba twardego bezwzględnego prawnika, który szybko załatwi sprawę. To, że nie musimy teraz płacić czynszu nikogo nie ratuje, bo ten kto brał kredyt na to mieszkanie, a pewnie jest to większość z nas płaci niemałe ubezpieczenie z tytułu braku własności. Dodatkowo proszę napisz za jaki okres chcesz placic taką kasę bo mówisz, że jakby to rozlozyc na caly rok to nie byloby tak zle, nie wiem czy zauważyłeś/łaś, że rachunki zostaly wystawione za 3 miesiace(listopad, grudzień, styczeń) czyli dla niektórych wychodzi 1000zł za miesiąc, to dla Ciebie jest do przyjęcia? Niektórzy ludzie mieszkali tylko miesiąc i dostali rachunki po 1500-2000. Jeśli ktoś zarabia 10 000 na miesiac to nie bylby to dla niego problem, ale i tak by nie zaplacil, bo to rozbój w bialy dzien. w kwietniu prawdopodobnie dostałbyś taki sam rachunek i co? kolejny kredyt? Nie łam się i nie mięknij, że Ci zimno, bo o to im chodzi, żeby Cie zmiekczyc temperaturą. Jesli chodzi o Pana Andrzeja S., nie wierz w jego uczciwość. To człowiek,który śmieje się ludziom prosto w twarz po zakręceniu gazu, brak mu współczucia i jakichkolwiek dobrych manier. Zdecydowana większość mieszkańców ma już o nim wyrobione zdanie, którego na pewno już nie zmieni. Na pewno nie po takich doświadczeniach z tym typem. Jeśli widziałeś/łaś w postach na tym forum jakikolwiek prymitywizm, to był on po stronie osób podszywających się pod naszych sąsiadów. Osoba pisząca z IP hiszpańskiego dostawcy internetu, na pewno nie jest naszym sąsiadem, który uważa, ze powinniśmy zapłacić za gaz, a osobą która próbuje zasiać miedzy nami ziarenko niepewności i nieufności. Próbują nami manipulować. O to im chodzi, żebyśmy myśleli, ze są wśród nas osoby które zgadzają się z ich tokiem myślenia i zgadzają się z wyłudzaniem. To właśnie można nazwać prymitywnym zachowaniem. Trzymam za Ciebie kciuki kolego, trzymaj się, nie daj się zastraszyć.
                                      • Gość: nieprymitywny lok Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 02.03.12, 14:38
                                        "Jak czytam większość tych wypowiedzi to jest mi po prostu wstyd. Totalny prymitywizm!"
                                        Mam takie samo odczucie odnośnie Twojego posta. Nie mogę za bardzo uwierzyć, że mógł to napisać któryś z lokatorów. Dla Twojej informacji niektórzy jeszcze nie mieszkają w tym budynku i czekają na wykończenie mieszkania przez dewelopera, a pomimo tego chcą od nich wyciągnąć kasę za ogrzewanie (w dodatku naliczoną za okres, w którym nie mieli nawet podpisanej umowy przedwstępnej). Ciekawe jakbyś drogi "gościu" postąpił gdybyś znalazł się w takiej sytuacji.
                                        • Gość: adrzeju .s Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 02.03.12, 19:38
                                          Andrzeju.s i Katarzyno nie idźcie ta droga
                                      • Gość: do a.s i kompanów Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 02.03.12, 19:42
                                        gary to masz zryte pisząc takie rzecze bo wodę gotuje w garnku
                                        • Gość: przydupas ramona Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 02.03.12, 19:44
                                      • Gość: donosiciel Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 02.03.12, 20:16
                                        co mamy płacić za wodę która zalała garaż bo niebezpieczniejszy rur przed mrozem i była używana do budowy
                                        • Gość: Farciarz Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 217.153.189.* 08.05.12, 21:25
                                          Jakieś 2 lata temu chciałem tam kupić mieszkanie kupiłem u innego dewelopera i nie mam żadnych problemów... współczuje wam naprawdę mocno ale tez sie ciesze ze mnie to nie spotkało
                                          • Gość: zawiedziony Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.12, 07:54
                                            Witam kolego. Cieszę się, że nie masz takich problemów jak my. Jak ja szukalem mieszkania to tez nie bylo o nich żadnych opinii. Wlasnie po to ludzie pisza na forach i pokazują swoją krzywdę, żeby ostrzec innych o nieuczciwych deweloperach. Takie akcje nie mają prawa bytu na naszym rynku budowlanym. To jest pełna fuszera, chęć zarobienia jak największej kasy jak najmniejszym kosztem, wyłudzanie pieniędzy od ludzi z premedytacją, to wszystko jest totalnie absurdalne. Ludzie powinni raz na zawsze zapamiętać tą nazwę i do końca życia trzymać się od niej z daleka. Nie dotykaj g%$#@ bo bardzo mocno śmierdzi. Pozdrowienia
                          • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 83.2.112.* 28.02.12, 18:56
                            Kończ waść wstydu oszczędź , zawaliłeś Andrzejku S. i kłamiesz a raczej łżesz jak pies z tej budy, o której pisałeś w poprzednim poście.
                            • Gość: q Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 28.02.12, 19:23
                              noł kesz noł gaz
                            • Gość: q Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 28.02.12, 19:26

kiedy ktos tym oszustom powie dość
                            • Gość: j Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 28.02.12, 19:29
                              goniC to cwaniactao skad przysli dosc najwnosci polaków
                          • Gość: szczesciarz Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.range86-132.btcentralplus.com 01.03.12, 21:32
                            chyba nie wiesz co mowisz, ja kupilam ponad rok temu mieszkanie u innego dewelopera i za cale 2 zimy grzewcze zaplacilam 400 zl, moze masz tyle szcescia ze spisz na worku pieniedzy. 1500 nawet za 2 msc to jest stanowczo za duzo ciesze sie ze wybralam inna inwestycje i nie zdecydowalam sie na zakup mieszkania od portero pozdrawiam
                            • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 01.03.12, 21:48
                              nie rozumiemy się kompletnie. Trzeba w tym wszystkim siedzieć żeby zrozumieć o co mi chodzi. S
                              • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 83.2.112.* 01.03.12, 23:51
                                Matko kochano co ty piszesz "S" ty straciłeś kontakt z rzeczywistością .Człowieku sprawa staje się głośna w całym Wrocławiu.
                              • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 02.03.12, 08:21
                                Wybacz, ale w tym wypadku to Ciebie nie można zrozumieć. Chyba chciałeś powiedzieć, że trzeba trochę posiedzieć, żeby coś wreszcie zrozumieć, a nie w tym siedzieć. Czy o to Ci chodziło?
                                • Gość: pablo21 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.12, 14:52
                                  Spora część gazu została wykorzystana przy rozruchu tej całej instalacji. Wtedy cały budynek (kilkadziesiąt pomieszczeń) był ogrzewany na maksa 4 piecami przez długi czas. Wszędzie była totalna sauna i co??? my teraz mamy za to zapłacić!!! to chyba jakiś żart!!! Żebyśmy nawet grzali wszyscy na 6 dniami i nocami to takie rachunki są jakimś absurdem. Myślę, że każdy z lokatorów chce zapłacić, ale takie kosmiczne sumy to jakaś pomyłka - nikt nie jest aż takim baranem, żeby płacić za to za co powinien zapłacić deweloper. No cóż ta sztuczka im nie wyszła, zatem powinni uderzyć się w pierś, przeprosić lokatorów i rozliczyć to w uczciwy sposób. Chyba, że jest to forma prowokacji bo mają inny plan czyli UPADŁOŚĆ.
                                  A teraz z innej beczki, p.Andrzeju toniemy w śmieciach. Po brązowym domku biegają zwierzaki różnego kalibru....rozumiem, jest Pan teraz obrażony na nas (mieszkańców) i nie ma Pan ochoty na takie uwagi ( nie wspomnę już o innych sprawach) , ale to w końcu Pan jest PEŁNOMOCNIKIEM tej firmy. Myślałam, że jako nowy deweloper chcecie wyrobić sobie jak najlepszą opinię, ale niestety byłam w błędzie. Taki ładny budynek, że aż żal. Wszystko idzie w świat, czy Wam nie szkoda, że sami zrobiliście sobie tak koło tyłka. Ludzie zanim kupią mieszkanie to przede wszystkim szukają w sieci co piszą inni .... ale cóż głupota ludzka nie zna granic. Zawiodłam się, a jeszcze do niedawna miałam dobre zdanie na Wasz temat.
                                  • Gość: pomoc pilne Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 02.03.12, 19:04
                                    drodzy lokatorzy jakie obowiązki na dewelopera nakłada ta ustawa poczytajcie i złóżcie doniesienie do prokuratury zawiadomienie o poświadczeniu nieprawdy do nadzoru budowlanego690
                                    ROZPORZÑDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
                                    z dnia 12 kwietnia 2002 r.
                                    w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadaç budynki i ich usytuowanie.10. Poszczególne cz´Êci instalacji ogrzewczej powinny
                                    byç wyposa˝one w armatur´ umo˝liwiajàcà zamkni
                                    ´cie dopΠywu ciepΠa do nich i opró˝nienie z czynnika
                                    grzejnego bez koniecznoÊci przerywania dziaΠania
                                    pozostaΠej cz´Êci instalacji.
                                    § 135. 1. Instalacje ogrzewcze powinny byç zaopatrzone
                                    w odpowiednià aparatur´ kontrolnà i pomiarowà,
                                    zapewniajàcà ich bezpieczne u˝ytkowanie.
                                    2. W budynkach z instalacjà ogrzewczà wodnà zasilanà
                                    z sieci ciepΠowniczej powinny znajdowaç si´ urzàdzenia
                                    sΠu˝àce do rozliczania zu˝ytego ciepΠa:
                                    1) ciepΠomierz (ukΠad pomiarowo-rozliczeniowy) do
                                    pomiaru iloÊci ciepΠa dostarczanego do instalacji
                                    ogrzewczej budynku
                                    • Gość: pomoc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 02.03.12, 19:10
                                      ponieważ wasz budynek tego nie spełnia niedziałania instalacje pe-poz i wiele wad ukrytych i zatajonych przez nadzór budowy ciekawe czy mu będzie tak wesoło jak nie wyrwie ostatniej transzy z banku
                                • Gość: . Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 02.03.12, 20:43
                                  zawsze Ramon i jego świta są biedni i pokrzywdzeni tylko my jesteśmy winni za nie dajemy się złupić
                                  • Gość: 4 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 06.03.12, 17:26
                                    ojkok
                                    • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.e-wro.net.pl 06.03.12, 18:05
                                      a kiedy będzie z powrotem gaz?
                                      • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.12, 07:55
                                        nie wiadomo kiedy
                                        • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 83.2.112.* 12.03.12, 22:01
                                          Czyżby mieszkańcy dali się zmanipulować?
                                      • Gość: GOSC Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 23.04.12, 10:22
                                        CZY KTOS MA JUZ OGRZEWANIE I CIEPLA WODE?
                                        • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 15:53
                                          Nikt nie ma. Deweloper oszukał wszystkich.
                                          • Gość: załamana nerwowo Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 26.04.12, 17:41
                                            Nie rozumiem jak oni mogą być tak nieuczciwymi ludźmi. Czy oni nie mają sumienia?
                                            • Gość: oszukany Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.centertel.pl 26.04.12, 20:45
                                              to aż dziwne, że jeszcze firma istnieje, jak jest tak zakłamana i źle zarządzana i w ogóle nie mająca pojęcia o polskim prawie. miejmy nadzieje że to nie potrwa już długo. wnioski same się nasuwają co trzeba zrobić, jeśli ktoś łamie prawo
                                              • Gość: kto chce pieczarki Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 26.04.12, 21:49
                                                Ależ co Wy opowiadacie! Apartamenty u Portero są super! Dostałam gratis własną pieczarkarnie na ścianach i panelach! Ponadto udało mi się kupic mieszkanie po okazyjnej cenie: kredyt tylko na 30 lat! To nie wszystko zaproponowali mi super wykończenie mojego APARTAMENTU. Podczas prac remontowych zastosowali między innymi nowoczesne metody wykańczania ścian: zamiast tynków mam fajną piankę. Szkoda tylko, że zwędzili mi zestaw wc, ale co tam widocznie mieli gorszy dzień.
                                                Zresztą co Wam będę opowiadała, zobaczcie sami jaki jest standard mieszkania zakupionego u Portero: img135.imageshack.us/img135/1876/p1010041ip.jpg
                                                To prawdziwy powód do dumy !!!
                                                • Gość: wszystko Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 07.05.12, 10:04
                                                  porterowroclawopinie.wordpress.com/ na próżno szukać pozytywnych opinii.
                                                • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.06.12, 21:55
                                                  jak masz niskie dochody to i kredyt na 30 lat. to juz nie wina tej firmy ze nie umialas sie dorobic wczesniej:D
                                                  • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetunion.pl 13.06.12, 22:35
                                                    co ma kredyt do oszustw dewelopera??? a jak ktoś nie ma kredytu to daje się okradać?
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.static.tvk.wroc.pl 17.06.12, 22:35
                                                    No właśnie nie wiem po co jeździsz po deweloperze i skarzysz sie ze kredyt masz na 30 lat. co to kogo obchodzi... mozesz miec wąty o czynsz, oplaty, opoznienia ale nie o to ze bank dal Ci kredyt na 30 lat i ze Ci sie cena nie podoba, bo chyba znalas ją w momencie kupna, no chyba ze bralas kota w worze:D
                                                  • Gość: klient Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetia.net.pl 14.10.12, 21:35
                                                    Witam,
                                                    jestem w chwili obecnej zainteresowana kupnem mieszkania w Leśnicy od w/w dewelopera ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi na jego temat chyba dam sobie spokój. Proszę napisać tak szczerze jak jest naprawdę jakie są problemy po zakupieniu mieszkania czy warto ryzykować czy lepiej dać sobie spokój. W chwili obecnej obniżyli cenę za metr2 mieszkania dość znacznie więc już mnie trochę to zaintrygowało, gdyż jest sporo tych mieszkań jeszcze wolnych w tym budynku.
                                                  • Gość: ip Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 21.10.12, 11:27
                                                    daj sobie spokój z hiszpańskim oszustem i jego feuda listom Sułkowskim który ma siodło na plecach założone przez jego pana Ramona .jego sytuacja i prowizja od sprzedanego mieszkania aby opowiadał wam co chcecie usłyszeć niedługo w toalecie u Ramona będzie zajmował miejsce stworzone na papier toaletowy przecież będzie taniej
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.12, 09:00
                                                    zlodziej ma wysokie dochody, ale nie umie ich wykazać, bo ich nie rozlicza. Dostaje wypłaty pod stołem, wiec i kredytu na krótszy okres nie dostanie :D Zastanów się człowieku na kim zarabiasz zanim coś znowu napiszesz. Wydaje Ci się, że wszystko możesz to się mylisz. Tacy jak Ty szybko trafiają tam gdzie powinni. Szkoda tylko, że jesteś tak bardzo nieświadomy na jakim świecie żyjesz. Jak tak źle się w tym kraju zarabia to wracaj do Hiszpanii, po co tu wróciłeś?
                                                  • Gość: pieczarkarnia Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.12, 09:05
                                                    Inwestowałam wcześniej w to co mam w głowie (STUDIOWAŁAM), a nie to co Ty osiołku
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.static.tvk.wroc.pl 17.06.12, 22:45
                                                    ja rowniez mam ukonczone studia wyzsze i tytul magistra z 2 kierunkow,ale nie opowiadam ludziom na forum na ile lat dostalam kredyt i nie obwiniam za to dewelopera. bo Twoj kredyt, rata i problemy obchodza mnie tyle co zeszloroczny snieg, albo nawet mniej:D
                                                  • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.12, 08:38
                                                    Jeżeli fryzjerstwo jest dla Ciebie wyższym wykształceniem to rzeczywiście masz wyższe wykształcenie. Nie wiem czy zauważyłaś ironię osoby, która napisała post o tym, że m.in. związała się kredytem "tylko" na 30 lat, żeby spłacać "wymarzone mieszkanie" i podeszła do sprawy poważnie, a deweloper sądząc po zdarzeniach i zdjęciach, niezbyt poważnie traktuje ludzi. Nie rozumiem czego się tutaj czepiasz, że kogoś nie stać na to, żeby wziąć kredyt na 10 lat, żeby spłacić tą ruderę? Jaki poziom sobą reprezentujesz Ty mały człowieczku? Ludzie mają poważne problemy z oszustami a Ty się tutaj wywyższasz, naśmiewasz i dzielisz się swoimi głupio-mądrymi teoriami i opiniami. Zlapalas sie dwoch słów w jednym zdaniu i męczysz to i męczysz, aż się niedobrze robi. Zeby Twoje zdanie miało chociaż minimalny sens to moglibyśmy podyskutować na poziomie, ale chyba jestem parę poziomów niżej od Ciebie, bo Ty skończyłaś dwa kierunki (fryzjerstwo i kosmetologię?;)) Nie obrażając fryzjerów i kosmetologów (od razu ich przepraszam, że porównałem ich poziomem do Ciebie, bo to dla nich obraza). Życzę Ci takich samych problemów jak mamy my Ty mała gnido, żryj grzyba ze ścian mała franco ;) Jakbyś nie zauważyła, nie jestem "kobitą" i nie rozumiem o co do mnie pijesz, bo nie widziałaś mojej gęby, a mi jednocześnie poprawia się humor gdy myślę, że ja nie wiem jak wygląda Twoja, koszmary po nocach jeszcze mi się nie śnią, a prawdopodobnie po spotkaniu z Tobą musiałbym bardzo długo do siebie dochodzić. PS. Jeśli jesteś tak bogata i masz tak niesamowite dochody,l to możesz odkupisz od tych biednych ludzi mieszkania? Wtedy nie będziesz musiała oglądać ich gęb tych setek razy i żałować żadnego ze spotkań. Taka osoba jak Ty ma na pewno miliony pomysłów na rozwiązanie poważnych problemów. Tak przecież wynika z Twoich niezwykle inteligentnych postów, które zwalają wszystkich z nóg.
                                          • Gość: fix Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.e-wro.net.pl 21.10.12, 23:51
                                            interesuję się kupnem mieszkania na ul. płońskiego.Opinie które tu przeczytałam nie zachęcają .. ale postanowiłam podrążyć temat.
                                            Czy ktoś wie kiedy, będzie miało miejsce uprawomocnienie się wspólnoty mieszkaniowej?
                                            Czy jest szansa na założenie liczników i tym samym obniżenie kosztów ogrzewania ?
                • Gość: ja Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 16:43
                  jesli chcieliby państwo uzyskać informacje na temat budowy prosze dzwonic pod numer 71 349 36 65. Biura w warszawie i w Rynku we Wroclawiu zostały zlikwidowane, gdyż biuro jest teraz na Średzkiej we Wrocławiu. Mieszkania sa gotowe wiec dziury w ziemi kupowac nie trzeba. Deweloper obnizyl tez ostatnio ceny i zaluje ze nie poczekalam troszke dluzej bo teraz ceny sa bardzo korzystne a jakosc wysoka, a jak sie pojawily drobne usterki, ktore zawsze pojawiaja sie na kazdej budowie, to zostaly szybko usuniete.
                  • Gość: gość Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 23:59
                    Jakie drobne usterki??? Wystarczy wejść na parking podziemny i podziwiać piękne "jezioro"! Deweloper zapomniał w ofercie chyba napisać że sprzedaje mieszkania z basenem zamiast miejsc postojowych.
                    • Gość: 3 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 26.02.12, 15:10
                      instalacje przeciwpożarowe są niesprawne a w garzu jest jezioro ponieważ popękały rury z woda
                      • Gość: tom Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 20:12
                        Deweloper nigdy nie jest w porządku,nasz też. Rury pękają przy dużym mrozie zdarza się to szczególnie w zimie przy drobnych zaniedbaniach . Problem ma zawsze deweloper nie mieszkańcy,on to musi naprawić. Odrobinę współczucia POLACY . Liczniki do ogrzewania były założone w skandaliczny sposób , zgoda.Ale grzalismy się wszyscy . Czy wszyscy mieszkancy dotychczas mieszkali w lesie ,bez obrazy.Nikt oczywiście nie miał pojęcia że za ciepło w mieszkaniu trzeba zapłacić . To jakaś nowość na rynku że za ogrzewanie się płaci. Jeszcze raz podkreślam cała ta sytuacja z licznikami została załatwiona według mnie w sposób skandaliczny.
                        W momencie odbioru mieszkań przez właścicieli wszystkie liczniki do ciepłej i zimnej wody były zamontowane , w tym przypadku odkręcając kran nikomu nie przyszło do głowy że za to się płaci.To jest takie nasze polskie . Tylko czy jeszcze piękne.
                        • Gość: 0 Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 28.02.12, 20:21
                          ale przed sprzedazom kupujacego informuje sie o cenie
                          a ja nie zamierzam płacic za ogrzewanie niesprzedanych mieszkan
                          • Gość: ania Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 10:11
                            chryste!! w zyciu nie widzialam tylu bledow ortograficznych !!! pisze się klient a nie klijent!!! sprzedażą a nie sprzedazom!!! do ksiazek!!!
                            • Gość: gosc Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ip.netia.com.pl 29.02.12, 13:29
                              Przepraszam droga Aniu, ale co ma wytykanie błędów ortograficznych przedmówcy do tematu tej dyskusji? Może jest dysortografikiem i ma problemy z ortografią, w czym książki mu nie pomogą? Może zna się za to dużo lepiej na zarządzaniu nieruchomościami i identyfikowaniu oszustów?
                              • Gość: biska Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 16:27
                                Brak znajomości ortografii to świadectwo poziomu inteligencji. Wg mnie lokatorzy, którzy nie płacą swoich rachunków to oszuści. Na szczęście kąpiele w zimnej wodzie dobrze wpływają na krążenie:) :) :)
                                • Gość: ; Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 29.02.12, 16:56
                                  płacić można tylko uczciwie a nie moim kosztem developer ogrzewa swoje niepomianowane mieszkania
                            • Gość: ; Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 29.02.12, 16:42
                              książki właśnie spaliłem aby mieć ciepło w mieszkaniu
                        • Gość: q Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Martel.Biz 28.02.12, 20:30

liczniki były załozone pózniej do ogrzewania(wodomierze a nie liczniki ciepla poniewaz portero chciało zaoszczedzic naszym kosztem a dlaczego liczniki nie sa załozone w mieszkaniach nie szprzedanych a one tez sa ogrzewane)poniewaz adrzej .s. znowu zaspał
                        • Gość: nysy Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.dynamic.mm.pl 21.10.12, 23:32
                          A co obejmuje czynsz? Czy tam sa czynsze, czy rachunki? PZreciez ktos zarządza tym budynkiem? Sprząta , odnieża? Kto to jest ? Zainteresowany Nysy
            • Gość: sara Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.Red-95-122-9.staticIP.rima-tde.net 29.01.11, 16:15
              www.portero.pl/historia-firmy.html
              Emmerson S.A.
              ul. Gajowicka 195
              53-150 Wrocław
              kom.516 000 745
              tel.71 750 50 12
              dzial sprzedazy

• Gość: G. Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.as.kn.pl 06.09.10, 18:09
      Witam,
      niestety nie mogę Ci pomóc w sprawie developera jednak chciałabym ostrzec przed biurem Kruk. Kupowałam mieszkanie za pośrednictwem tego biura i z powodu wprowadzenia mnie w błąd przez rok miałam problemy prawne związane z tym mieszkaniem.
      Lepiej być ostrożnym i samemu wszystko sprawdzić.
      Powodzenia.
      • Gość: Will Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 10:17
        no niestety dalej to u nas działa!

nawciskają, a cżłowiek niech płąci i się męczy!

ciekawe jak długo jeszcze w polsce trzeba będzie być prawnikiem, lekarzem, mechanikiem....
    • fitosz Aranzacja Wnetrz 31.10.10, 09:52
      Wszystkim poszukujacym ciekawych rozwiazan do wnetrz polecam P. Filipine Szczepankiewicz. Ciekawe rozwiazania, przystepne ceny, szybka realizacja.

• Gość: Will Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 10:18
      I co myślicie o tym Kruku teraz?

Trzymać się z dala?
      Czy można z kijem podejść?
      • Gość: jasiek Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 21:02
        jak nie chcesz Kruk idź do innego biura
        tam chyba teraz 3 sprzedaje.
        Widziałem nowy baner na inwestycji ale nie pamiętam kto to jest
        Pozdro
        • Gość: Bela Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.11, 21:03
          Nie pamiętasz leszczu? Pamięc nie szkolona? Ksiązek sie nie czytało co?
          • Gość: asia Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 89.174.38.* 13.09.11, 11:43
            hej ludzie, nie slyszeliscie nic nowego o tym deweloperze? pani przez telefon wydaje sie byc mila i wszystko wiedziec, a ciekawe jaka jakosc wykonania i dokumentacja ,nie wiecie gdzie mozna podpytac? moze znajdzie sie ktos kto np kupił inwestycje na lesnicy, jaki pokoj?
    • Gość: ZAINTERESOWANY Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 89.174.38.* 24.11.11, 08:50
      HEJ LUDZIE, proszę o jakiekolwiek opinie na temat PORTERO, wiecie cos, budynek wyglada bardzo ladnie, pnie sie w góre, jak chodze tamtedy to widze,ze praca wre, ale cos wiecie o portero!!!!????????
      • Gość: ... Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 217.153.64.* 25.11.11, 07:23
        nie płacą podwykonawcom ,
        sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy warto
        • Gość: a Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: 89.174.38.* 02.12.11, 11:33
          ale podwykonawcy mnie srednio interesuja, jak postawia mi dom i bedzie wszystko grało, to juz ich problem czy sie z podwykonawcami beda sądzić - czyli co oszuści?
          • Gość: gość Zwirki i Wigu Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetia.net.pl 22.01.12, 16:59
            @ a:i tu się grubo mylisz , myśląc ,że niepłacenie podwykonawcom to nie twoja sprawa. Jak się wysądzą o niezapłacone należności to jak myślisz, gdzie komornik poszuka zaspokojenia wierzytelności ? Na kontach tej firmy, gdzie nie będzie już oczywiście ani złotówki, bo cwaniak wyprowadzi kapitał do innej spółki ? Sąd zrobi Ci wpis do hipoteki nieruchomości i .... proszę bardzo, kupuj sobie taką chałupkę obciążoną cudzym długiem... Oczywiście, jak będziesz podpisywał przedwstępną umowę notarialną- hipoteka będzie czysta, wpisy pojawią się pod koniec, jak już będziesz się szykować do podpisania finalnej umowy przeniesienia własności. A zatem... przemyśl sprawę, zanim zadasz się z taką firmą, nawet jeśli nie masz głęboko gdzieś etyczne aspekty takiej działalności. Nie zapominaj też o tym, że deweloperzy w znacznej części budują ze środków klientów a nie własnych, więc jak myślisz, co powinni robić z kasą, którą otrzymali od Klientów ( tj. z ich banków) w formie transz, jak nie płacić wykonawcom ? Nie znam firmy Portero ale jej bezpośredniej sąsiedztwo z działkami innej firmy ( a raczej firm) które nie zapisały się dobrze w ludzkiej opinii, jest dość niepokojące. Secundo: spójrz sobie do KRS'u- jedyną osobą która stanowi o być albo nie być tej firmy jest jakiś obcokrajowiec i.... nikt poza tym. Ani wiceprezesów, ani prokurentów ani członków zarządu...
            • Gość: xxx Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.emmerson.pl 24.01.12, 14:07
              Kolego widać, że się nie znasz na tym tylko zwykły szczekacz z ciebie. Nawet gdyby do tego doszło co opisujesz w co się prawie nigdy nie zdarza, to do umowy końcowej musisz mieć zaświadczenie o bezobciążeniowym wydzieleniu lokalu... Wtedy idziesz kw zakładasz KW i nikt ci hipoteki nie wpisze.
              • Gość: gość Zwirki i Wigu Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.internetia.net.pl 24.01.12, 16:51
                @xxx: proszę czytać ze zrozumieniem ! gdzie napisałem, że w ogóle dojdzie do podpisania końcowego aktu notarialnego ? Deweloper może się na ciebie wypiąć i stanąć do umowy w przyrzeczonym terminie, a hipoteka na nieruchomości będzie tymczasem puchnąć od wpisów kolejnych wierzycieli. Niestety, przypadek taki jest z życia wzięty- coś do powiedzenia mają na ten temat klienci MKM Investment , lokale na ŻiW 14-18, którzy 3 rok nie mogą się doprosić aktów- inwestycja jest nadal placem budowy a na hipotece powiesili się właśnie podwykonawcy i ZUS
                • Gość: zainteresowany Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.12, 10:03
                  Proszę Państwa nie można porównywać tych dwóch inwestycji z jednego prostego powodu na Żwirki i Wigury inwestorem i wykonawcą było MKM Investment Sp. z o.o. a na Leśnicy inwestorem jest Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o. a wykonawcą Portero Polska Sp. z o.o., która zakończyła prace i złożyła wszystkie dokumenty do Nadzoru Budowlanego. Pozwolenie na Użytkowanie w najbliższym czasie.
                  • Gość: elof Re: ,Portero Wrocław Gagarina Sp. z o.o.’&# IP: *.man.tk-internet.pl 06.02.12, 11:27
                    Zainteresowany - Portero też buduje na Gagarina. MKM to inny developer (wybudował dwie inwestycję przy ul. Gagarina). Czemu łączysz MKM Investment z Portero ? Przecież to dwóch różnych developerów.