Dodaj do ulubionych

nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawroc.pl

IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 04.11.09, 20:59
Witam wszystkich poszukujących mieszkań we Wrocławiu. Powstał nowy portal
przez który można kupić lub wynająć mieszkanie bez płacenia prowizji, w tym
pełna obsługa prawna oraz kredytowa. www.mieszkaniawroc.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: kupujący Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.09, 09:25
      Witam!! Stronka fajna, ale moim zdaniem jeszcze za mało ofert.
      Pomysł świetny, bo nie trzeba płacic tych cholernie drogich
      prowizji:)
      • Gość: sprzedający Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 79.110.194.* 05.11.09, 10:16
        wystarczy poszukać w necie, prowizji płacić nie trzeba jak sie umie szukać...
        obecnie sam sprzedaję mieszkanie i sprawa jest taka że jak ogłaszam w necie to
        jedyne telefony które otrzymuje są z biur! i to tego typu że już mają kupców na
        mieszkanie! więc się pytam - dlaczego Ci kupcy nie włączą netu i nie monitorują
        rynku ofert?!? Lepiej pójść do pośrednika? Sami jesteście sobie winni że ludzie
        dają oferty do pośredników!
        • Gość: ja Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 79.110.194.* 05.11.09, 10:19
          a skąd wiadomo że to nie są biura? nie ma tam żadnych informacji na temat osoby
          zamieszczajacej ogłoszenie! równie dobrze po wypełnieniu formularza kontaktowego
          może się okazać że to biuro! a portal - jak setki innych tego typu...
          • Gość: aleks Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.09, 19:44
            Czy to ważne kto za tym stoi? Najważniejsze jest to, że nie trzeba
            płacić prowizji.
        • Gość: xenia Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 188.33.239.* 05.11.09, 21:06
          sprawa jest taka że jak ogłaszam w necie to
          > jedyne telefony które otrzymuje są z biur! i to tego typu że już mają kupców na
          > mieszkanie!

Bzdura ... chętnych na kupowanie nie ma, a biuro próbuje Cię złowić.
          • Gość: sylwia0406 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.09, 21:38
            wystarczy poszukać w necie, prowizji płacić nie trzeba jak sie umie
            szukać...
            obecnie sam sprzedaję mieszkanie i sprawa jest taka że jak ogłaszam
            w necie to
            jedyne telefony które otrzymuje są z biur! i to tego typu że już
            mają kupców na
            mieszkanie! więc się pytam - dlaczego Ci kupcy nie włączą netu i nie
            monitorują
            rynku ofert?!? Lepiej pójść do pośrednika? Sami jesteście sobie
            winni że ludzie
            dają oferty do pośredników!
            Niedawno zamieściłam na kilku portalach ogłoszenie o sprzedaży
            mieszkania,poczatkowo dzwoniły tylko biura oferujac swoja pomoc w
            sprzedazy nieruchomosci.Agenci stosowali sztuczki typu:mam klienta
            na to mieszkanie, ale pani nie ma z nami umowy wiec nie mozemy
            pokazac mieszkania....dzieki takim zagrywkom podpisalam umowe z 8
            biurami,które tak naprawde nie zrobiły nic konkretnego/np. nie
            zmieniali ceny mieszkania w ogloszeniach pomimo mojej pisemnej
            prosby;mozna by rzec ,ze dzialały na moją szkode/,a zainteresowanych
            jak sie okazało bylo tylko trzech....
            Najbardziej zdziwiła mnie postawa pewnego biura,otóz pewnego dnia
            otrzymałam telefon,ze jest klient,któremu podoba sie moja oferta ale
            biuro mogłoby zrobic prezentacje dopiero jak podpisze z nimi umowe
            posrednictwa-problem w tym,ze mialam z tym biurem podpisana
            umowe.../ależ mi wtedy cisnienie skoczyło/...Pan byl bardzo
            zdziwiony i zwalił winę na wadliwy system...szkoda słów.
            Po tych doswiadczeniach zmobilizowałam się i zamieściłam swoją
            oferte na około 20 portalach,po kilku dniach odezwał się po raz
            pierwszy ktos prywatnie,umówiłam się na prezentacje i udało sie nam
            dojśc do porozumienia.Dziś własnie podpisalam umowę przedwstępną i
            jestem bardzo zadowolona,że nie musze płacic prowizji tym
            naciagaczom,ktorzy tak naprawde niewiele robią.
            Sama na poczatku nie wierzyłam,ze uda mi sie sprzedac mieszkanie bez
            posrednika,ale jak widac mozna.
            Zainteresowani kupnem nieruchomosci powinni przejrzec na oczy,to co
            wyrabiaja biura posrednictwa to rozbój w biały dzien.Branie prowizji
            zarówno od jednej jak i drugiej strony to zdecydowana przesada.
            • Gość: carolina-8 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.korbank.pl 05.11.09, 22:47
              Szukam kawalerki od kilku m-cy, i widzę że wszystkie oferty idą przez
              pośredniaków. Jak mam im zapłacić 5-6 tys zł za prowizję,to szlag mnie trafia!
              za tą kasę miałabym meble do kuchni!ludzie nie wiedzą jak sprzedawać, boją się
              formalności, nie znają się na tym, stąd lecą do biur nieruchomości...ale potem
              kupujący płaci dużą kasę.Nie dość,ze taksa notarialna, podatek do tego prowizja
              i wychodzi kilkanaście tysięcy za samą transakcję,którą przecież banki nie
              finansują! rozumiem sprzedających, ale to pójście na łatwiznę! dają łatwo
              zarobić pośredniakom i tyle..Dzwonie w sprawie oferty (niby bezpośrednio)a tam
              pośredniak-i mówi,ze wiele ofert w ogóle nie trafia do ogłoszeń, bo w biurze się
              wszystko sprzedaje.I żebym dała im zlecenie szukania mieszkania-czyli zapłaciła im..
              • Gość: xxx Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 23:10
                Ludzie, ruszcie dyńkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Nie mówcie że nie wiecie jak ominąć pośrednika?????????? :)

Z mojego doświadczenia wynika że trzeba raz dwa razy tygodniowo monitorować
                kilka portali ( tylko nie tych na jednym silniku)
                Ogłoszenia bezpośrednie pokazują sie raz później mają je już tylko sępy...

Gadanie że ogłoszenia nie pokazują się w necie to BULLSHIT!@@@@
                Najpopularniejszą metodą ominięcia pośrednika ( wbrew pozorom czasami pośrednik
                może dużo pomóc) jest metoda na studenta, ot i cała jazda :)
              • Gość: sylwia0406 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.09, 23:12
                Mam namiary na biuro,które nie pobiera podwójnej prowizji/płaci
                tylko sprzedający/,jesli jesteś zainteresowana to podam namiary.
                Ja nie podpisalam z nimi umowy, bo zadzwolnili z propozycją
                współpracy kiedy ja już bylam umówiona na umowe przedwstępną.
                • Gość: wrocław Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.11.09, 08:33
                  Niepotrzebnie wszyscy opisujecie tutaj jak działają biura
                  nieruchomosci - każdy to juz wie. Wątek ten nie powstał z myślą o
                  narzekaniach na biura, a o opinie nowego rozwiązania na rynku
                  nieruchomości.

Mieszkaniawroc.pl powstały z myślą, aby kupujący/wynajmujący nie
                  musiał płacić żadnej prowizji od kupna czy wynajmu, a w tym ma pełną
                  obsługę finansową i doradczą. Koszty prowizji pokrywa
                  sprzedający/wynajmujący.

Czy to złe rozwiązanie??
                  • Gość: sylwia0406 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.09, 09:17
                    Owszem,wątek dotyczy reklamy portalu nieruchomości,jednak my
                    rozmawiamy tu także o innych aspektach dotyczących sprzedaży/zakupu
                    nieruchomości,w tym o poczynaniach biur pośrednictwa.
                    Uważam,że powiedzenie wprost o sztuczkach biur zachęci przyszłych
                    klientów do omijania biur nieruchomości i poszukiwania ofert
                    sprzedaży/wynajmu właśnie na portalach internetowych.

• Gość: ktoś Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.11.09, 09:48
                      sylwia0406 myślę, że powinnaś załozyć swoje forum i tam pisać o
                      swoich doświadczeniach z biurami nieruchomości.
                      Temat tego wątku jest inny.
                  • Gość: xxx Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 83.1.81.* 06.11.09, 09:50
                    Bez żartów, dobrze ?
                    Popieram idee żeby sprzedawać/kupować bez pośredników ale proszę nie mydlić
                    oczu, strona powstała żeby ZARABIAĆ.... a że przy okazji realizuje fajną ideę to
                    też miło ;)
                    • Gość: 8y Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 86.47.59.* 06.11.09, 10:36
                      Wg mnie biura posrednictwa to zbedna rzecz. Powstaly na rynku z nikad. Przez to,
                      ze 'lowia' sprzedajacych psuja rynek. Mam nadzieje, ze kiedys wsyzskie biura upadna.
            • Gość: biuro nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.09, 13:19
              to Pani Sylwio jak nie ma płacić nikt prowizji to z czego mają biura żyć??Pani
              pracuje za darmo??
              • Gość: kupujący Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniaw IP: *.range86-157.btcentralplus.com 07.11.09, 13:13
                Może mają żyć z jakiejś uczciwej pracy, a nie z bycia hienami ? Dlaczego rano na
                portalu pojawia się oferta "sprzedam bezpośrednio", a po 2 godzinach jest
                telefon od pośrednika, że ma dla mnie super nową ofertę i to jest właśnie ta
                bezpośrednia. Czy to nie jest szukanie jelenia ? Czy to nie spełnia warunków
                nieuczciwego wyłudzenia pieniędzy ? Nie powinno być karalne ? Czy uczciwy
                człowiek może spac spokojnie uprawiając taki zawód ? Czy to przypadkiem nie jest
                "skok na kasę" ? Po co we Wrocławiu ponad 100 biur i agencji pośrednictwa ? Bo
                się różnym niedouczonym, którzy nawet nie umieja napisac po polsku (poczytajcie
                sobie oferty biur, czasem aż zęby bolą) nie chce pracować, a przy prowizjach
                rzędu kilkanaście tysięcy od transakcji można sprzedać 1 lokal na kwartał i miec
                pseudo-biuro we własnym mieszkaniu. W Wielkiej Brytanii posrednik ponosi
                odpowiedzialność za swoją pracę, w Polsce umowa opiewa tylko na połączenie stron
                transakcji. Czy to nie jest kryminał ?
                Popieram nowy portal całym sercem. Pośrednikom życzę jak najgorzej.
                • Gość: Marcin Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 14:15
                  W Wielkiej Brytanie odpowiedzialnośc pośrednika nie jest wieksza niz w Polsce. A wyngrodzenie wyższe: 6-10%. Za to brane tylko od sprzedającego. W Polsce 2-3% brane od dwóch stron co w sumie daje 4-6%. Tylko często dwie strony transakcji są obsługiwane przez różne biura, każdy płaci za własną obsługę i może wymagać pilnowania własnych interesów. Jeżeli płaci sprzedający to czyich interesów pilnuje pośrednik? Jak kupujący ma na tym zyskać? I najważniejsze - kto NAPRAWDĘ ponosi koszt pośrednika? - oczywiście kupujący bo te koszty są DOLICZONE do ceny, którą sprzedający chce uzyskać. Inną sprawą jest faktyczna jakość usług świadczonych przez biura. Ale często klienci nie wiedzą czego mogą i powinni od biur wymagać i gdzie można się poskarżyć na nierzetelnego pośrednika. Wszystko mozna zneleźć na stronie Ministerstwa Infrastruktury: www.mi.gov.pl/2-48231aa6831ab.htm
            • Gość: Sprzedam 3-pok. Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.lanet.net.pl 30.12.09, 20:42
              Hej Sylawia,

Czy mogłabyś napisać linki do tych 20 stu portali internetowych na
              których umieściłaś ogłoszenie? Ja znam maksymalnie 5 :
              www.domiporta.pl
              www.szybko.pl
              www.oferty.net

to chyba największe?

Daj znać i napisz proszę, z którego portalu odezwał się kupiec
              Twojego mieszkania.

Dziękuję z góy i pozdrawiam,
              Właściciel
      • Gość: Elfe6 Re: nie płać prowizji do biur!!! - ważna nowość IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.09, 11:11
        tu jest tekst o tym, że można zgodnie z prawem nie zapłacić prowizji kupując
        przez biuro - jeśli biuro ma podpisaną umowę ze sprzedającym, kupujący nie musi
        płacić prowizji
        www.nieruchomosci.com.pl/artykul,Wazne_zmiany_w_standardach,213.html
        • Gość: ja Re: nie płać prowizji do biur!!! - ważna nowość IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.09, 13:17
          i dobrze, ze ktoś wreszcie wziął się za to i można bez podpisywania umowy na
          masce coś załatwić;)
          • Gość: autor Re: nie płać prowizji do biur!!! - ważna nowość IP: *.centertel.pl 07.11.09, 11:37
            www.mieszkaniawroc.pl
            • Gość: ana Re: nie płać prowizji do biur!!! - ważna nowość IP: 79.110.196.* 07.11.09, 12:24
              Kilka razy korzystalam z klientow biur nieruchomosci,uzgadanialm,ze nie place
              prozwizji ale byly rozne nieprzyjemne sytuacje tezm,generalanie nie mam nic
              przeciwko posrednka ale jak nie robia glupa z kupujacych wciskajac mu wszystko i
              opowiadajac doslownie nieprawdziwe rzeczy na temat nieruchomosci lub wystwiaja
              nieruchomosci kazdy doklada prowizje nie policzona tylko wlicza sie ja co ceny
              wartosci nieruchomosci .Poszukujacy mogliby sami szukac mieszkan ale nie chca i
              niech placa to taka sama usluga jak kazda inna .A z kolei oglaszajacy sie nie
              chca sami szukac nabywcow ,wola doliczyc prowizje posrednika do warosci
              mieszkania i kolo sie zamyka stad tyle ofert posrednikow a nie bezporednio od
              wlascicieli pozniej .Narzekamy na ceny a w wiekszosci samym sprzedajacym i
              kupujacym nie chce sie wyszukiwac nabywcy bez posrednikow wola podpisywac umowy.
              • Gość: ja NIE PŁAĆ prowizji do biur - Sam szukaj ofert! IP: 217.153.67.* 07.11.09, 18:40
                we wszystkich portalach pojawiają się prywatne ogłoszenia! MONITORUJ rynek!
                Mieszkanie to nie bułki że kupujesz je od razu i bez namysłu! Trzeba byc
                cierpliwym i szukać, czekać na mieszkanie jakie nam odpowiada! A sprzedający -
                ogłaszajcie sami swoje mieszkania!

Ot cała filozofia - trochę dobrych chęci i zarówno sprzedający jak i kupujący
                zatrzymają kasę za prowizję dla siebie!

I to nie ważne w jakim portalu zacznie się taka akcja - trzeba ją po prostu zacząć!
                • Gość: zadowolona NIE PŁAĆ prowizji do biur IP: *.centertel.pl 07.11.09, 20:21
                  Jestem po pierwszym kontakcie z portalem i pirwsze odczucia
                  pozytywne:)
                  • Gość: andrzej Re: NIE PŁAĆ prowizji do biur IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.09, 10:07
                    Stronka ok - w końcu jedno z lepszych rozwiązań.
    • Gość: gość Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.09, 12:48
      www.mieszkaniawroc.pl
      • Gość: kupujący Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.range86-157.btcentralplus.com 12.11.09, 21:02
        No i oczywiście już się hieny zwiedziały i zaśmiecają kolejny portal ofertami biur.
        Nie ma na nich sposobu.
        • Gość: gość Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.multimo.pl 13.11.09, 22:11
          A gdybyś trochę miał wiedzy na ten temat to ... człowieku ten portal żyje z
          abonamentu comiesięcznego od biur nieruchomości i to on wysyła do biur setki
          maili dziennie żeby wykupić u nich abonament i ogłaszać się na nim , myślisz że
          istniałby jakiś portal bez kasy z biur nieruchomości????????????????????????
          • Gość: ja Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.09, 12:14
            Pytam, gdzie tam są oferty biur?? nie ma tam nic związanego z biurami a jak ktoś
            tego nie widzi to jego strata...
            • Gość: kupujący Re: nie płać prowizji do biur!! IP: *.as.kn.pl 15.11.09, 14:41
              Rozumiem, ze adnotację "kupujący nie płaci prowizji" zamieściła osoba prywatna ?
              Domiporta to też był na początku przyjazny portal prywatny.
              • Gość: gość Re: nie płać prowizji do biur!! IP: *.multimo.pl 16.11.09, 01:37
                A to fakt tę adnotację zamieścił pośrednik ;) Ale czy ktoś komukolwiek KAŻE
                kupować mieszkanie z pośrednikiem???? To Wasz wybór , można to porównać do umowy
                przedwstępnej która może być zawarta w domu spisana długopisem i zawierająca
                błędy prawne , które mogą się okazać tragiczne w skutkach bo niektórzy nie
                wiedzą że należy sprawdzić nieruchomość na przykład albo zawrzeć umowę za
                pieniądze u notariusz , który bierze na siebie odpowiedzialność , wybór należy
                do każdego i chyba mamy świadomość co robimy a nie marudzić później na forum ;)))
                • Gość: ja Re: nie płać prowizji do biur!! IP: *.centertel.pl 17.11.09, 08:31
                  Popieram :)
                  • Gość: zetor nie płać prowizji do biur!! IP: *.centertel.pl 17.11.09, 08:42
                    jak Wam ludzie nic nie pasuje, nawet nowe pomysły... ktoś coś
                    wymyślił a tu na forum nie na ten temat, a dwa, każdy sie wymądrza
                    na temat pośredników. W każdym zawodzie są czarne owce, czy w banku,
                    pani na poczcie, w sklepie przy kasie itd.Chodzi o to, aby ktoś
                    załatwił za nas profesjonalnie nasze sprawy na których sie nie znamy
                    i doprowadził do szczęśliwego finału przy zakupie nieruchomości i
                    czasem lepiej poświęcic pare złotych niż potem płakać, że własciciel
                    mieszkania nim nie jest, a my po wpłaceniu całej kasy nie jesteśmy
                    posiadaczami nieruchomości. Pozdrawiam.
                    • Gość: luiza Re: nie płać prowizji do biur!! IP: *.centertel.pl 18.11.09, 19:28
                      Po rozmowie telefonicznej juz widać, że miła i rzetelna obsługa.
                      Polecam
            • Gość: me Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 79.110.194.* 19.11.09, 10:48
              no bo ślepy/a jesteś... to jest jedno wielkie biuro pośrednictwa! widziałaś
              gdzies tam przycisk z możliwością dodawania ogłoszeń?!?
              NIE!
              bo trzeba się skontaktować, zapłacić za prezentację i dopiero wtedy może
              ogłoszenie się pojawi!

już wole dać ogłoszenie do gratki albo domiporty i zapłacić sms niż czekać na
              kontakt POŚREDNIKÓW!
              • Gość: ja Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.09, 15:04
                nie siej propagandy jak nawet nie skontaktowałaś się z portalem, dodawaj sobie
                gdzie chcesz ale nie zamieszczaj fałszywych informacji!!!
                Nic się nie płaci, jak nie umiesz czytać to się zacznij doszkalać!!!
    • wroclawianka3 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr 19.11.09, 19:35
      Dałam ogłoszenie sprzedam mieszkanie na kilkunastu portalach , na
      drugi dzień 15 telefonów z biur nieruchomości i doszłam do
      wniosku ,że to hieny większość chiała prowizję na poziomie 2,5 %
      plus vat od kupującego i od sprzedającego , łatwo przeliczyć ,że dla
      biura jest to zarobek niebagatela ok 20 tyś zł netto ,
      zaproponowałam ,że mogę maksymalnie dac jeden % to jest ok 3800 zł
      netto no i oprócz tego wezmą kasę od kupującego ,żadne biuro na to
      nie poszło ,stwierdzili ,że nie wchodzi w rachubę i odkładali
      słuchawkę i życzyli powodzenia w sprzedaży , naprawdę nie rozumiem o
      co chodzi niektórzy na 3800 muszą pracować 2 miesiące ,mam
      nadzieję ,że uda mi się sprzedać mieszkanie bez pomocy biura
      • Gość: jane austen Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.korbank.pl 19.11.09, 19:41
        O co chodzi autorowi wątku : nie płać prowizji do biur nieruchomości????
        Przecież na tym całym portalu są same oferty pośredników!! pokażcie mi jedną
        ofertę, bezpośrednią od sprzedającego!!!! co za idiotyczny sposób nakręcenia
        naiwniaków, jeszcze wyszukiwarka jest całkowicie do kitu!
        • Gość: ja Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.multimo.pl 19.11.09, 23:06
          No kurcze pieczone ludzie czy wy jesteście normalni???????????????????
          Kto wam każe na ten portal wchodzić ???? , kto wam każe korzystać z biura
          ????????????? człowieku jeśli podajesz swój numer telefonu publicznie i nie
          piszesz że nie życzysz sobie kontaktu z biurem to o co chodzi????? A ciekawe jak
          byś śpiewała gdybyś pół roku nie mogła sprzedać a biuro przyprowadziłoby
          klienta????????????? Bardzo zabawne!!! Idiotyczne narzekanie , nie chcecie
          płacić to nie płaćcie , to po co w ogóle rozmawiacie z biurem?????? A jak
          właściciele chca przycinać na mieszkaniach po kilkastet tysiecy to nikt nie
          narzeka?????????????????????????????????????????
          • Gość: ty Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 79.110.194.* 20.11.09, 10:36
            ja- ty to chyba nigdy mieszkania nie sprzedawałaś! co z tego że zaznaczysz że
            nie chcesz kontaktu z biurem? myślisz że coś to pomoże? I TAK BĘDĄ DZWONIĆ!!!
            więc nie odzywaj się w temacie jak nie masz pojęcia! A ty jesteś normalna?
            • Gość: ja2 nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.09, 11:25
              jak ktoś nie kuma o co chodzi w portalu do nie wypowiem sie na jego temat, tam
              sie kupuje bez prowizji!!!!!!!!!!! naciągacz to jesteś ty, bo bzdury opowiadasz
              i chyba skończyłeś podstawówke mądralo...
              • wroclawianka3 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniaw 22.11.09, 17:11

Przestańcie się wyzywać ,. sprzedaję mieszkanie i wszędzie
                napisałam ,że bez pośredników , nawet w niektórych była taka
                opcja ,że biura nie mają dzownić , mimo tego na drugi dzień i przez
                następny tydzień po 10 telefonów dziennie , nawet dzwoniło po parę
                osób z jednego biura i 100 mneili , i nie piszcie bzdur źeby nie
                odbierać telefonów , bo nie jestem jasnowidziem i nie wiem ,kto
                dzwoni,
            • Gość: my Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.09, 11:28
              "ty", to nie odbieraj telefonu i tyle i bzdury opowiadasz, że wszyscy co dzwonią
              to naciągacze!!!!
              • Gość: buractwo Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 79.110.194.* 23.11.09, 10:46
                pewnie, dać ogłoszenie a potem telefonu nie odbierać... pogratulować
                "Inteligencji"...
                • Gość: ja3 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.09, 12:02
                  buractwo to z ciebie wychodzi, wystarczy powiedzieć, ze się nie ma ochoty na
                  rozmowy z pośrednikiem i nikogo nic nie boli mądralo.
                  • Gość: adaś Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.centertel.pl 29.11.09, 16:17
                    ale wszystkich boli jak nieruchomosci zarabiają. Dał Wam ktoś pomysł
                    na obejście prowizji a Wy dalej swoje.
                    • Gość: sam Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.centertel.pl 01.12.09, 13:38
                      spoko pomysł:)
                      • Gość: sprzedający Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.centertel.pl 06.12.09, 12:19
                        a co trzeba zrobić, aby zamieścić tam swoje mieszkanie?
                        • Gość: gosc Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 16:38
                          To prawda ,że biura nieruch. strasznie oszukują jak np. z łodzi
                          firma -Estate - , biora i od kupującego i od sprzedającego . A na
                          dodatek jak transkacja nie dojdzie do skutku to tez chcą
                          prowizji .Jak sprawa w sądzie się znajdzie to wyobrażcie sobie ,że
                          śędzia przyznaje rację tym złodzjejom. Szok .
    • xymer10 Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj 08.12.09, 09:08
      błędów!
      Podobno kupując mieszkanie można popełnić około 77 różnych błędów. Jeśli nie korzysta się z pośrednika, to warto rozgryźć to samodzielnie: www.dobryebook.pl/ebook-93-0291.html
      • Gość: NOWY Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj IP: *.centertel.pl 11.12.09, 14:58
        mają tam nawet deweloperów:)
        • Gość: do-NOWY Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj IP: *.ha.pwr.wroc.pl 12.12.09, 21:30
          NOWY, nie podbijaj sobie postów, informacje o tym portalu zamieszczałeś
          z sieci centertela, więc nie traktuj nas jak głupków wkręcając
          "sztuczny" ruch.
          • Gość: Nowy Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj IP: *.centertel.pl 13.12.09, 11:22
            tylko jeden ma centertela mądralo co??
            • Gość: Nowy Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj IP: *.centertel.pl 13.12.09, 11:24
              a dwa "spostrzegawczy" zamieścił ktoś z ery...
              • Gość: Nowy Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj IP: *.centertel.pl 13.12.09, 11:35
                a po trzecie, to ktoś coś zrobił dla ludzi, tak aby nareszcie nie płacić prowizji nieudacznikom, a tobie nie pasuje, bo siedzisz na necie i doszukujesz sie wszędzie spisku i zazdrość nie daje ci spokoju, ze to nie ty wpadłes na jakiś świetny pomysł co załapał. Siedz sobie dalej na forum i rozpisuj się...
                • Gość: gosc Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj IP: 79.110.194.* 14.12.09, 11:00
                  świetny pomysł - buahahahaha nie rozśmieszaj mnie! jak ktoś nie umie szukać i
                  potrzebuje wszystkiego danego na tacy to rzeczywiście taka strona mu się przyda...
                  • Gość: janek Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 09:17
                    sam człowieku piszesz, ze jak ktoś chce na tacy to fajny pomysł, zastanów się...
                    • Gość: Autor nie płać prowizji do biur - ale nie popełniaj IP: *.centertel.pl 07.01.10, 13:42
                      www.mieszkaniawroc.pl/269-mieszkanie-okolice-wroclawia-kielczow-ulica-agrestowa-286000-pln.html
                      • Gość: Autor nie płać prowizji do biur - ale nie popełnia IP: *.centertel.pl 07.01.10, 13:43
                        www.mieszkaniawroc.pl/314-mieszkanie-fabryczna-ulica-zlotnicka-309000-pln.html
                        • Gość: Krysia Re: nie płać prowizji do biur - ale nie popełnia IP: *.centertel.pl 10.01.10, 21:14
                          nawet fajna stronka...
    • Gość: Tadeusz nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawroc.pl IP: *.centertel.pl 13.01.10, 12:34
      Muszę przyznać, że bardzo szybki kontakt z klientem na moje
      zapytanie ofertowe z www.mieszkaniawroc.pl. Najbardziej byłem
      ciekawy tej prowizji, czy rzeczywiście w żaden sposób jej nie
      pobierają. Jak się okazało, zostałem w pełni obsłużony, wszelkie
      doradztwo w sprawie kupna mieszkania, czy kredytu nic mnie nie
      kosztowało, a i żadnej prowizji za moje nowe mieszkanie nie
      zapłaciłem.
      W dzisiejszych czasach właśnie takiej obsługi klienci potrzebują -
      miłej i rzeczowej.
      T.K.
    • Gość: niezadowolony Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.10, 14:40
      ... żenada, kontakt nie działa, mało ofert, nie dopracowany servis -
      taaaak jak zwykle za darmo więc.... spróbujcie...
    • Gość: imca Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 00:20
      inicjatywa warta poparcia
      • Gość: dotuj mercedesa! Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr IP: 79.110.194.* 26.01.10, 10:34
        ciemny nowiutki mercedes b class z reklamą - bezcenny :lol:

nie płać prowizji do biur, płać za reklamę na mercedesie
    • andiandi69 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr 31.03.23, 08:57
      polecam tą firmę trojmiastohydraulik.pl/hydraulik-gdansk-jasien/
    • martin85 Re: nie płać prowizji do biur!!! www.mieszkaniawr 04.07.25, 22:23
      Bardzo ładna strona, jakby ktoś szukał fachowca z wrocławia to polecam

Mechanik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka