Dodaj do ulubionych

inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast

11.11.09, 14:43
Witam,
SM Piast już rozpoczęła budowę budynku mieszkalnego przy ul. Drzewieckiego 38.
Zamierzam podpisać w najbliższym czasie umowę.
Może zaglądnie tutaj ktoś, kto też postanowił tam zamieszkać.
Co Wam się spodobało w tej inwestycji? Czego się obawiacie? Jakie opinie
słyszeliście o SM Piast bądź o pozostałych budynkach (ul. Hynka i Bajana)?
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • kudotu43 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 11.11.09, 18:24
      Witam!
      Jeśli to nie jest tajemnicą możesz poddac cenę za metr.
      Lokalizacja jest fajna.
      Pozdrawiam
      • kwiacynta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 11.11.09, 18:34
        6 200 zł za metr kwadratowy
        • Gość: ??? Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 00:37
          sporo za spółdzielcze - na betonowej pustyni...hm
        • Gość: gość Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.12.09, 19:52
          Lepiej kup za parkiem na Kozanowie - SM Kozanów IV cena mają tylko
          5000,00brutto a także spółdzielcze prawo-własnościowe......
          • pussia Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 24.01.10, 22:17
            A na kiedy planują oddanie mieszkań?
            • kwiacynta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 25.01.10, 20:07
              czerwiec 2011
              • Gość: nitrog Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 22:31
                ciekawe czy zdaza, czy jak zwykle bedzie poslizg i jaki ?
          • evrin Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 28.01.10, 11:30
            a tam nie bylo wody (Kozanow) jak byla powodz?
          • Gość: gosc1 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.197.16.250.threembb.co.uk 28.01.10, 16:55
            Jak ktos lubi pływac to Kozanow najlepszy ;) Nie wiem czy zdajesz
            sobie sprawe ale Kozanow to byl niegdys polder zalewowy. Wiec
            jakakolwiek wieksze zasilenie rzeki spowoduje ze osiedle bedzie
            znowu plywc.
          • Gość: alek Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.197.16.250.threembb.co.uk 28.01.10, 16:56
            Nigdy nie kupiłbym tam mieszkania.
    • evrin Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 28.01.10, 11:35
      Witaj,
      tu masz watek do postudiowania

forum.gazeta.pl/forum/w,186,56543551,71738988,szukam_sasiadow_Hynka_BAJANA_nowa_inwesty_SM_Piast.html?s=0
      Mieszkam w bud. 3 od roku, wszyscy mamy juz akty notarialne i nie bylo wiekszych problemow z mieszkaniami ani spoldzielnia.

Na kozanowie bym za to nie kupila nigdy mieszkania, bo tam jest tylko 1 droga dojazdowa i sa kosmiczne korki, kto mieszkal, ten wie :) a na Kosmonautow , odpukac, mozna spokojnie dojechac.
      • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 28.09.10, 10:53
        wszystkie mieszkania sprzedane ..
        mam pytanie , to będzie wspólnota ?
        jesli nie to można od razu wejść w pełna własność

pozdrawiam
        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 28.09.10, 22:35
          Pełna własność
          • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 29.09.10, 07:40
            super
            wszystko właściwie ok
            dobra inwestycja
            pozdrawiam
    • kwiacynta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 30.09.10, 11:09
      Wyposażenie łazienki i drzwi - rezygnujecie z tego i na własną rękę kupujecie, czy pozwalacie spółdzielni na zakup i montaż??
      • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 30.09.10, 12:58
        Jeśli robisz zmiany to koniecznie przed budową należy zgłosić spółdzielni i oni nanoszą zmiany (ja zgłosiłem,że rezygnuje z wanny,wc i zmieniłem szerokość ściany w kuchni).Ale takie rzeczy należy zgłosić przed budową ścian nośnych)
    • kwiacynta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 13.12.10, 15:56
      Dla zainteresowanych - jeszcze do niedawna można było rezygnować z wyposażenia.

Wiadomo coś, o wcześniejszym oddaniu? :) Jakieś szanse, że robotnicy wyjdą wcześniej z budynku ?:)
      • Gość: mike Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 13.12.10, 17:13
        ostro pracuja ale czy przed terminem to za wczesniej na dywagacje ...
        ważne że okna przedm mrozami są i po wietrzeniu całego budynku

pzdr
      • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 15.12.10, 09:14
        Jak na razie zima nie odpuszcza i trudno jest w takich warunkach ocieplić budynek po zewnętrznej stronie (i to im tylko zostało plus winda przy klatce F i zrobienie parkingu).Wewnątrz budynku jest już wszystko gotowe.
        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 17.12.10, 22:44
          Dowiedziałem się,że jest opóźnienie z ogrzewaniem w budynku (chodzi o centralne ogrzewanie).Na razie pracownicy nie mogą dokończyć instalacji we wszystkich klatkach ze względu na niską temperaturę i w związku z tym mogą nie zdążyć w terminie.Prace z ocieplaniem budynku na zewnątrz przebiegają nadal i w przyszłym tygodniu zaczną już powoli ocieplać 2 piętro od strony balkonów (już można zobaczyć na zewnątrz jak będzie wyglądać budynek na drugim piętrze-widać zarys drewna.Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
          • Gość: gosc Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 19:06
            a przepraszam, o jakim terminie jest mowa? bo w umowie jest czerwiec, była mowa wcześniej o marcu...czy ktoś coś wie konkretnie?
            • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 19.12.10, 22:26
              W umowie jest mowa o wydaniu lokalu w dniu 30 czerwca 2011 (jest to dzień podpisania protokołu odbioru).Natomiast zakończenie robót ma być 31 marca 2011 i tutaj możliwy jest poślizg.
              • Gość: isi Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 11:46
                A czy po 31 marca będzie można już coś robić w mieszkaniu typu malowanie, kafelki? czy z tym wszystkim trzeba czekać do lipca?
                • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 25.12.10, 14:24
                  Po otrzymaniu kluczy na czas remontu,będzie można sobie już remontować i urządzać mieszkanie (tak było przy blokach 1-4).Tak sobie teraz myślę,że po skończeniu urządzania będzie można sobie pomieszkiwać ale nie mieszkać (do momentu otrzymania właściwych kluczy od SM Piast i podpisania dokumentów).
                  • Gość: isi Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 11:26
                    Czyli nie będzie zdziwienia, jeśli w czerwcu przy obiorze mieszkanie będzie już w pełni umeblowane? :>
                    • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 26.12.10, 18:27
                      Nie nie będą :-).Po to dają klucze aby sobie urządzać :-)
    • Gość: gość Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 12:55
      Witam,

od razu chciałabym zaznaczyć, że nie chce nikogo oszukiwać i odstraszać od tej inwestycji, jednak wyraże swoją opinie na temat SM Piast.

Mieszkam od dłuższego czasu w blokach z wielkiej płyty zarządzanych przez tą spółdzielnię i w tej chwili jestem na etapie kupna innego mieszkania, bo szkoda mi nerwów na to co tam sie dzieje. SM Piast jest kompletnie niezorganizowana, obsługa rodem z PRLu, ci ludzie nie mają kompletnie pojęcia o zarządzaniu osiedlami - to jest takie typowe zbiorowisko ludzi, którzy biorą tylko pieniądze i nic od siebie nie dają. Jedni wielcy naciągacze. Zreszta - co tu dużo mówić - proponuję przejść się po blokach i pooglądać jak one wygladają i jak dba o nie spółdzielnia, a poza tym - poczytać fora nt. SM Piast.

Jeden wielki chaos, brak chęci do współpracy i złodziejstwo. Chęć władzy i pieniędzy przysłoniły tym ludziom wszystko. Przykre niestety :/
      • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 20.12.10, 13:26
        wiem kolego że wielka płyta plus spółdzielnia kolos to niezbyt zgrana para
        ale ale tutaj nowe ładne , naprawdę ładne pełna własność i do tego wspólnota zatem komentarz nie za bardzo w temacie
        dodatkowym plusem są opłaty , niskie ... w szóstce dwukrotnie wyższe , teraz tam mieszkam
        dodatkowy plus okolica , duży parking zarówno naziemny jak i podziemny , cena za m również za to plus hmmm tak myslę , że nie ma do czego sie przyczepić ...
        kupiłem tutaj pod wynajem co prawda mieszkanie ale sam z chęcia bym tu zxamieszkał ... naprawdę eleganckie

pzdr
        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 22.12.10, 18:22
          Ostatnio pisałem,że możliwy jest mały poślizg z ukończeniem budowy w terminie Do piątku panowie na budowie mają zakończyć łączenie rury wodno-kanalizacyjnej i oznacza to,że po świętach nastąpi uruchomienie centralnego ogrzewania w budynku.Opóźnienia jako takiego nie będzie.
    • kwiacynta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 18.01.11, 00:37
      Co z przekształceniem? :)
      • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 18.01.11, 07:08
        jakim przekształceniem ?
        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 18.01.11, 09:56
          coś się dzieje o czym ja nie wiem? :-)
          • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 18.01.11, 11:38
            chodzi o wieczyste ?
            no problem ..
      • kwiacynta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 19.01.11, 17:12
        Chodzi mi o przekształcenie prawa wieczystego użytkowania w prawo własności nieruchomości ...
        • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 19.01.11, 17:45
          właściwie to nie ważne dla mnie
          a jak właściwie ma się ta sprawa tutaj ?
          • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 24.01.11, 09:05
            Prawo własności nieruchomości raczej jest możliwe ale należy to uzgodnić ze wszystkimi lokatorami z bud.5 np: na jakimś spotkaniu po pół roku od zamieszkania.Z tego co mi wiadomo,to Hynka/Bajana taką czynność dokonało (dzięki temu sami o wszystkim decydują i to jest dobre).A ja natomiast chciałem się dowiedzieć jak to jest z czynszem,płacimy od razu po odebraniu kluczy,czy dopiero po urządzeniu?
    • Gość: ciekawa Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 08:02
      Nie wiecie w jakim terminie przewidują zakończyc budowę
      • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 28.01.11, 08:22
        Oficjalne zakończenie robót 2011.03.31.Jeśli się ociepli to może szybciej to nastąpi.
        • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 28.01.11, 10:17
          po co szybciej , niech robia dobrze a nawet z poslizgiem

pozdrawiam
          • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 28.01.11, 10:32
            Pozostało im ocieplenie budynku,zrobienie drogi dojazdowej,chodnika i windy oraz wykończenie korytarzy w klatkach schodowych (2 miesiące to dużo czasu).Opóźnienie i przekroczenie terminu wykończenia wiąże się z karami finansowymi dla pracowników i całej firmy budowlanej i w związku z tym muszą powoli się spieszyć :-)
            • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 28.01.11, 12:47
              najwięcej czasu zabiera własnie to co pozostało do zrobienia
              poslizg bedzie ale nieznaczny ważne żeby oddali to na co licza przyszli właściciele
              p.s. nie trzeba będzie byc cżłonkiem spółdzielni Piast ?

pozdrawiam
              • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 28.01.11, 15:17
                Jeśli wykupi się na własność to nie będziemy podlegać spółdzielni Piast.Taką czynność dokonali lokatorzy z Hynka/Bajana.My też możemy tak zrobić ale musielibyśmy przedyskutować ze wszystkimi lokatorami z naszego budynku (na jakimś spotkaniu lub zebraniu lokatorów za jakieś pół roku od zamieszkania) i wtedy jeśli wszyscy się zgodzą,to jest to możliwe.
                • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 28.01.11, 18:11
                  hmm , to będzie pełna własnośc od początku zarządzna przez wspólnotę zatem członkostwo w spółdzielni bedzie zbyteczne od poczatku

pozdro
                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 31.01.11, 09:22
                    Chciałem się dowiedzieć jak to jest z czynszem,płacimy od razu po odebraniu kluczy,czy dopiero po urządzeniu
                    • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 31.01.11, 12:37
                      od odbioru mieszkania płacimy czynsz
                      • Gość: satc Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 10.02.11, 08:40
                        pojawiły sie elementy drewniane , całkiem ładny bedzie ten nasz budynek ...

pozdrawiam
                        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 10.02.11, 09:11
                          Im cieplej na dworze tym szybciej ocieplają :-).
                          • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 18.02.11, 09:45
                            jakies nowe wieści z budowy ?
                            • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 19.02.11, 14:40
                              Nowe wieści nie są optymistyczne,ponieważ mają opóźnienia w wykańczaniu ze względu na pogodę i prawdopodobnie klucze dostaniemy dopiero w czerwcu
                              • kwiacynta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 22.02.11, 22:15
                                Ktoś się w lutym +10 stopni C spodziewał planując budowę? :(
                                Czyli stoją z elewacją? A w środku jak tam? :)
                                • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 23.02.11, 22:01
                                  Kwiacynta, z tego co wiem,to niektóre rzeczy można robić nawet przy -5,-10 (na zewnątrz budynku można kłaść panele i styropian,ale nie można ocieplać wełną mineralną i tynkować-wełna traci właściwości jak jest nanoszona w mrozie a tynk może odpaść po paru miesiącach.Wełna była nanoszona powoli już w połowie grudnia (jak było ocieplenie) pozostała część budynku była ocieplana wełną ale sporadycznie bo przyszedł ponownie mróz i część budynku była chroniona specjalnym płótnem aby uchronić przed mrozem.Obecnie połowa budynku jest chroniona i panele są już w 3 częściach budynku,licząc od klatki A,B,C.W chwili obecnej wszystkie części są już ocieplone styropianem i powoli kładą panele, zaprawę na styropian (cały czas mówię o części po której są balkony.Strona frontowa będzie ocieplana dopiero w połowie marca aby na wiosnę otynkować i malować.Jeśli chodzi pracę wewnątrz to pozostało do zrobienia wszystkie klatki schodowe,garaż i piwnice oraz winda obok klatki F a na koniec robót chodnik i parking na zewnątrz budynku (z tym parkingiem to nie wiem jak to będzie bo przecież mamy wewnątrz budynku ale chyba też będzie?).Mam nadzieję,że jak w marcu przyjdzie już ocieplenie to prace przyspieszą
    • hipoteczny11 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 22.02.11, 21:23
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej.

Zapraszam
      Piotr
      • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 11.03.11, 11:38
        i co nowego w temacie ?
        mała obsuwa jest ale cos poza tym ciekawego słychać
        elewacje drewniane powstaja , złącza chyba juz są
        pzdr
        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 12.03.11, 00:28
          Z nowych rzeczy,to zaczynają ocieplać budynek od strony frontowej i po bokach (co do elewacji drewnianej to pozostała jedna część budynku).Reszta jest otynkowana i gotowa na pomalowanie.Zamontowali uchwyty na balkoniki,które będą po bokach budynku i tradycyjne zabezpieczenia na balkonach (2 i 3 piętra)
          Co do złącz,to cały budynek jest już podłączony do prądu,wody i ogrzewania.
          Myślę,że do końca marca ocieplą budynek i pomalują w pierwszej połowie kwietnia i zaczną robić windę i robić ścieżke.Jak dobrze pójdzie to w maju będzie koniec
          pozdro
          • Gość: karamba Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 30.03.11, 22:24
            budynek juz otynkowany, został tylko malutki kawałek, jak dziś widziałam...
            • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 30.03.11, 22:55
              Pozostało dokończenie klatek schodowych,pomalowanie budynku,zrobienie wjazdu do garażu,zrobienie ścieżki dojazdowej do bloku i prawdopodobnie małego parkingu przed blokiem.zrobienie tarasu,wykończenie windy przed klatką F, zamontowanie krat ochronnych na bakonach.zamontowanie drzwi wejściowych do bloku i domofonu.Dokończenie montażu drewna w niektórych częściach bloku...Chyba wszystkie rzeczy wymieniłem? Wydaje mi się,że odbiór kluczy nastąpi dopiero na wakacje (czerwiec-lipiec)
              • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 31.03.11, 08:07
                chyba nie trzeba będzie byc członkiem spółdzielni skoro ma byc od początku wspólnota ?
                • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 31.03.11, 09:09
                  a skąd masz taką informację?
                  • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 31.03.11, 09:28
                    to było pytanie
                    natomiast fakty są takie , że będzie to pełna własność a nie spółdzielcze własnościowe
                    zarządzającym będzie wspólnota zatem członkostwo w spółdzielni będzie chyba zbędne ...

pozdrawiam
                    • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 31.03.11, 11:22
                      Będzie to pełna własność.Druga sprawa to z tego co ja wiem należy się wypisać całkowicie od spółdzielni SM PIAST.Później utworzyć wspólnotę zarządzającą.Aby to zrobić należy mieć zgodę wszystkich lokatorów (w tym celu należy zrobić zebranie i poruszyć ten temat jak już zamieszkamy).Tak robili na Hynka\Bajana
                      • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 31.03.11, 11:36
                        tutaj będzie zatem inaczej
                        od razu będzie wspólnota i takie zamierzenie jest juz od początku tej własnie inwestycji
                        nie jestem członkiem SM Piast i nie będę musiał nim byc
                        z tego co wiem to wspólnota ma być zarządzana przez Piasta
                        ale to dwie róznie rzeczy
                        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 05.04.11, 17:06
                          Mam wrażenie,że praca przyspieszyła.Kończą malowanie budynku od strony klatek schodowych.Kolor ten sam co na budynkach hynka/bajana).
                          • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 05.04.11, 17:40
                            fajnie byłoby gdyby wspólnota podjęcła decyzje w sprawie ogrodzenia od strony chodnika po obydwu stronach , wówczas nie będzie dostepu na tarasiki osób postronnych , chociaz jest tam głęboki dół może to wystarczy
                            • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 05.04.11, 19:22
                              Ten dół o którym wspominasz będzie zasypany.
                              • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 05.04.11, 19:35
                                maja zasadzić tak jakies większe krzaczory
                                • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 05.04.11, 19:40
                                  nie będzie przejścia ani dojścia do przestrzeni od tarasików do płotu szkoły i po bokach
                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 05.04.11, 20:17
                                    Przecież tarasy będą miały zabezpieczenie w postaci ogrodzenia (taki płotek czy jak to tam się nazywa).Czym się martwicie? :-).
                                    • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 05.04.11, 20:31
                                      po prostu osoby postronne nie będą miały mozliwości wejscia
                                      i o to chodzi
                                      • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 11.04.11, 18:08
                                        front ładnie malnięty , że tak się wyraże he
                                        • Gość: Gość Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 12.04.11, 17:02
                                          Czy ktoś może wie, jak przedstawia się stan budynku wewnątrz? Tzn. czy wszystko już jest tam gotowe?
                                          • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 12.04.11, 17:52
                                            Wewnątrz budynku wszystko jest już zrobione,oprócz klatek schodowych
                                            • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 18.04.11, 13:08
                                              Dzisiaj jadąc do pracy przechodziłem obok bloku i już malują drugą stronę budynku i dokańczają kładzenie drewna na jednym balkonie.Zasypują dziurę i szykują już plac na budowę ścieżki.Ścieżka jest już prawie zrobiona blisko szkoły (ta która przebiega obok bloku i prowadzi do szkoły).W sobotę udało mi się zobaczyć klatkę w mojej bramie (F) i z tego co widziałem to uszczelniają okna od wewnątrz i kładą płytki na schody.W przyszłym tygodniu będą robić barierki i na koniec malowanie...tak jest we wszystkich klatkach.Dowiedziałem się,że klucze będą do odbioru w pierwszej połowie czerwca
                                              • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 19.04.11, 18:50
                                                Przed blokiem już prawie posprzątane.Robią już nasyp przed klatkami schodowymi i od przyszłego tygodnia będą budować schodki do bram i kłaść kostkę (ścieżka i parking przed blokiem).W klatce F wstawiono już drzwi od mieszkań i kończą kłaść kafelki na schodkach.W pozostałych klatkach prace trwają ale idzie to szybko.Od strony szkolnej malują już budynek i na tarasie jest posprzątane Dziura pod tarasami częściowo zasypana.Chodnik o którym pisałem przedwczoraj jest już zrobiony
                                                • Gość: Gość Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 08.05.11, 21:47
                                                  Widziałm dziś, że prace postępują szybko. Są juz nasypy pod klatkami A-D, ułożona nawet na nich jest juz kostka. Przy drodze betonowej leżą palety z kostkami. Domyślam się, że mają w planie zacząć robić drogę dojazdową z nich.
                                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 15.05.11, 23:03
                                                    Wejścia do bloku są już ponumerowane (pierwsza klatka oznaczona jest jako 38-od lewej, druga 38a i ostatnia jest jako 38e).Przy klatce 38e pracują nad windą.Do końca maja mają skończyć drogę dojazdową i dojście do bloku.W pierwszej połowie czerwca dostaniemy zawiadomienie o odebranie kluczy
                                                  • Gość: moneta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.flowpax.pl 29.05.11, 12:56
                                                    To chyba żarty, drogi nie ma, budowlańcy są jeszcze na budowie, partactwo i niechlujstwo. A na tablicy informacyjnej było że mają oddać do końca I kwartału 2011. Myślę że będą takie same usterki jak na Hynka. Tam wyrolowali ludzi to i tu tak zrobią. Jeżeli Król mówi to mówi, lawirant jakich dużo w tej spółdzielni.
                                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 29.05.11, 13:20
                                                    'Moneta' o czym Ty mówisz?.To,że nie ma drogi dojazdowej to Twoim zdaniem partactwo i niedoróbka?.Planowane oddanie jest wyznaczone na 1 lipca.Byłem wewnątrz budynku i to na wielu mieszkaniach jak i moim i nie dostrzegłem ani jednej niedoróbki.Wszystko solidnie wykonane.Sam byłem zaskoczony (jedyna rzecz która była źle zrobiona to źle zamontowany kaloryfer bo z mojej winy nie dopilnowałem przeniesienia,ale szybko o tym powiadomiłem i zmieniono miejsce montowania).
                                                  • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 29.05.11, 16:04
                                                    ale troche racji moneta ma , byłem wczoraj sobota ładna pogoda a nikogo na budowie nie ma , zreszta jak dwa tygodnie temu cos tam robili to ręcę opadaja , banda młokosów ganiających się z wiaderkami taki widok , a do zrobienia jest pełno rzeczy ... zobaczymy mi sie na szczęście nie spieszy bo to inwestycja ale dla większości to kredyty na całe zycie .A Krl raczej słowa dotrzymuje , tak na marginesie

pzdr
                                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 30.05.11, 08:38
                                                    W tą sobotę faktycznie nie pracowali.Trochę racji moneta ma i nie zaprzeczyłem w poprzednim wpisie.Mnie raczej chodziło o to,że moneta stwierdziła,że wszystko jest spartaczone (wewnątrz budynku jej zdaniem też) no tak zrozumiałem ale tak nie jest.Byłem w budynku na moim mieszkaniu jak i na innych i jest bardzo dobrze wszystko zrobione.Obecnie prace trwają przy wjeździe do garażu i przy dźwigu.Od środy będą kłaść kafelki na tarasie i robić ogrodzenie.Do środy mają również zamontować na wszystkich balkonach kraty ochronne.Planowany termin oddania budynku jest wyznaczony na 1 lipca
                                                    pzdr

• Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 30.05.11, 09:30
                                                    mieszkania w środku faktycznie dobrze zrobione , okna rolety ładnie wykończone , drzwi oklejone folia itd.. nie narzekam

pzdr
                                                  • kwiacynta Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 30.05.11, 18:34
                                                    Gość portalu: ... napisał(a):

> mieszkania w środku faktycznie dobrze zrobione , okna rolety ładnie wykończone
                                                    > , drzwi oklejone folia itd.. nie narzekam
                                                    >
                                                    > pzdr

przy każdym oknie są rolety czy tylko na parterze?
                                                  • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 30.05.11, 20:03
                                                    parter zdaje sie ale nie zwróciłem uwagi dokłądnie ...
                                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 31.05.11, 08:28
                                                    Rolety są tylko na parterze
                                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 02.06.11, 08:24
                                                    Właśnie się dowiedziałem,że klucze dostaniemy w momencie,gdy droga dojazdowa do bloku będzie gotowa...czyli koniec czerwca/początek lipca
                                                  • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 16.05.11, 07:06
                                                    własnie byłem w środku w kilku klatkach i kilku mieszkaniach , standart może byc , wykończenie dosyć dokładne , troche jednak jeszcze zostało zwłaszcza wykończenia tarasy i takie tam ... miesiąc może byc mało
                                                  • Gość: kulka Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.scbank.pl 16.05.11, 11:55
                                                    Nam powiedzieli na budowie, że przekazanie kluczy to będzie jednak bardziej lipiec niż czerwiec...
                                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 16.05.11, 12:44
                                                    Ja o kluczach dowiedziałem się od p.Króla bo dzwoniłem do SM PIAST i powiadomił mnie,że gdy zostanie ukończona droga dojazdowa i wejścia do budynku dostanę klucze w pierwszej połowie czerwca (możliwe,że pierwsi dostaną ci,co zapłacili z góry ale wtedy reszta lokatorów byłaby źle potraktowana).Co do wykończenia tarasów to być może,będą wykańczać resztę w czasie gdy będziemy już w mieszkaniach i sobie robić (tak było na Hynka/Bajana)
                                                  • Gość: gość Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 06.06.11, 23:07
                                                    coś nie zanosi sie na razie na zaczęcie choćby drogi dojazdowej i jak to sie ma do odbioru kluczy , wie ktoś coś ? Pojawiły się tylko sterty piachu, gruzu wzdłuż drogi i tyle, ale co tamtędy przechodzę to nie widzę, żeby cokolwiek z tym robili.
                                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 07.06.11, 10:22
                                                    a o której przechodzisz koło budynku?.Ja przechodze zawsze rano i po pracy wracając i rano pracują jak mrówki.Przez ostatnie 1.5 tygodnia montowali w mieszkaniach domofony,kible i wanny a na balkonach kraty ochronne.Dzisiaj rano zaczeli juz wywozić gruz o którym wspomniałeś a droga będzie robiona jak zrobią wjazd do garażu i jeszcze winde bo muszą ścieżkę dokończyć.Mają na to 2.5 tygodnia
                                                  • Gość: gość Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 07.06.11, 11:15
                                                    no niestety przechodzę tylko w weekendy, albo popoludniami i nie mam okazji obserwowac prac w toku, widze tylko efekty. Wanny chyba dalej montuja, bo w niedzielę widziałam , ze sa poskładane w jednym z mieszkan, dosc sporo ich bylo jeszcze. Fajnie byłoby gdyby uporali się z wszytkim do końca miesiąca.
                                                  • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 07.06.11, 14:27
                                                    Najważniejsza jest droga dojazdowa.Jeśli dostaniemy klucze wcześniej, to i tak nic nie zrobimy w mieszkaniach bo nie będziemy mogli przywozić rzeczy w celu urządzania sobie mieszkań (no oczywiście można na siłę nosić kawałek do domu no ale to bez sensu by było)...chyba się ze mną zgodzicie? :-).Jak skończą drogę,to dostaniemy klucze (a mają na to 1.5 tygodnia no ja bym wliczył jeszcze pierwszy tydzień lipca bo myślę,że będą kłaść kafelki na tarasie i robić ogrodzenie...czyli w drugim tygodniu lipca możemy się spodziewać kluczy.Oddanie budynku jest na koniec czerwca i dobrze mówię z tymi kluczami...A tak przy okazji pisania,czy jest tu ktoś z klatki E (dawnej F)? :-)).
      • Gość: Daniel Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.static.korbank.pl 07.06.11, 16:24
        Witam, wie ktoś może jacy dostawcy internetu będą dostępni i kiedy będzie można podłączać internet ?
        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 07.06.11, 18:31
          Providerzy internetu to: Dialog,kom-net i UPC.Natomiast jeśli chodzi o TV,to: Dialog,UPC i Azart (dialog i UPC mają oferować HD)
          • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 16.06.11, 12:17
            Od wtorku panowie zaczęli robić plac przed budynkiem i w chwili obecnej sypią ziemie i jeżdżą małymi walcami w celu wyrównania ziemi (robią to blisko klatki A ,B,C.Na tarasie położyli coś co przypomina mi gumę w kolorze niebieskim i będą kłaść kafelki.Umieszczono też na całej długości tarasu miejsce mocowania ogrodzenia.Do lipca pozostało 1.5 tygodnia
          • Gość: daxus Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.static.korbank.pl 16.06.11, 13:52
            ogolnie jest ciekawie bo wyslalem e-maila do UPC czy bedzie mozliwosc podlaczenia internetu w naszym bloku. Dostalem odpowiedz : w tej chwili nie ma technicznych mozliwosci na uruchomienie uslug UPC w tej lokalizacji. Oczywiscie jakis geniusz w biurze obslugi klienta nie przeczytal ze pytalem o przyszlosc tzn lipiec, bo teraz wiadomo ze sie nie da. Ale jak widac wazne zeby sprawa byla z glowy, odpisali lakonicznie ze sie nie da teraz.
            • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 16.06.11, 14:17
              w UPC to tradycja...oni mają takiego robota co ma zakodowany skrypt o takiej treści :-))
              • Gość: gość Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.mofnet.gov.pl 16.06.11, 15:32
                Czy ktos był moze w spółdzielni i pytał o realny termin przekazania kluczy, bo ewidentnie mają opóźnienie?
                • Gość: gość Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 17.06.11, 11:02
                  ja otrzymałam informację, że od połowy lipca będą dawać klucze. Najprawdopodobniej będą dawać po kilka dziennie, więc trochę to zajmie..
                  • keri_lex Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 17.06.11, 11:28
                    Czyli mają zupełny luzik? Opóźnienie jest ewidentne, a prace na budowie uległy wyraźnemu opóźnieniu. Jak usłyszałem obecnie, to jest w momencie, kiedy odnotowano już opóźnienie, ortodoksyjnie musi być przestrzegany kodeks pracy, mowy nie ma o pracy w nadgodzinach czy pracy w sobotę. Was to obchodzi? Bo mnie wcale. W umowie wpisany jest termin 30 czerwca 2011 r. i ja chcę odebrać do tego dnia klucze/ Odbieranie na raty, po 15 lipca- przecież to skandal!
                    Ciekawe kto mi pokryje szkody- związane z rezerwacją fachowców- albo pójdą, których zarezerwowałem do wykańczania mieszkania- albo pójdą gdzie indziej, albo będą musiał im zapłacić. A koszty urlopu, z którego przyjdzie rezygnować, bo Państwo się nie wyrobili i mają wszystko w d. To są chyba problemy na tym etapie, a nie kwestia Internet? Jak uważacie?
                    • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 17.06.11, 11:44
                      kazdy ma prawo wyrażać swoje sugestie , mi sie nie spieszy wcale wręcz opóxnienie mi jest na rękę bo to tylko inwestycja , zatem czy internet czy odbiór kluczy to sprawy tej samej wagi
                      • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 17.06.11, 13:13
                        Panowie i koleżanki nie kłócimy się bo kłótnią daleko nie zajedziemy.Na opóźnienie zakończenia nie mamy wpływu.Panowie na budowie lecą co prawda w kulki bo obserwowałem ich pracę od 1 czerwca do 14 czerwca i stwierdzam,że mało zrobili (w tym czasie zrobili schody ale to za mało a do lipca mają 1.5 tygodnia.Doszedłem do wniosku,że prace przy wykańczaniu przed budynkiem (droga i schody) robi inna firma niż ta,która robiła budynek.Stwierdzam to po tym,jak robiono kraty ochronne na balkonach dwa tygodnie temu.Tamta ekipa pracowała solidnie i na czas (3 dni temu ta sama ekipa kończyła kładzenie specjalnej pianki na kafle na tarasie (nie wiem jak to fachowo się nazywa? i miejsce mocowania murku na tarasie.Ekipa zrobiła to w 1.5 dnia).Natomiast ta ekipa,która pracuje dzień w dzień przy bloku na terenie,gdzie ma być droga,po prostu ślimaczy się.Jeśli chodzi o klucze, to będziemy je dostawać w drugim tygodniu lipca (czyli od połowy-dla mnie to druga połowa :-)) )
                      • keri_lex Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 17.06.11, 13:58
                        Ciekawe podejście- jeśli to inwestycja, która ma po prostu "leżeć", to trudno nie uznać, że przy takiej przede wszystkim internet jest bez znaczenia, jeśli mieszkanie jest inwestycją przeznaczoną na wynajmem, to opóźnienie ma znaczenie- czynsz z najmu będzie później. Czyli logika godna Spółdzielni- dla niej nic się nie stało. A może i sam wpis pochodzi od Spółdzielni, albo z jej inspiracji?
                    • Gość: daxus Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.emea.ibm.com 17.06.11, 17:07
                      jak mozna zyc bez internetu ? :))))
                      • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 20.06.11, 21:59
                        Ciekawe, co lub kto będzie decydowało o kolejności odbierania kluczy...
                        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 20.06.11, 22:40
                          Oddanie budynku nastąpi 14 lipca a 15 lipca dostajemy klucze (na 100%).
                          • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 21.06.11, 07:10
                            ładnie sie prezentuje budyneczek , co ma być między płotem szkoły a tarasami , ktos cos wspominał o wysokich nasadzeniach , drzewach ?
                            • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 21.06.11, 08:04
                              Drzewa będą sadzone i jakieś krzaki,ale to trochę później
                              • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 21.06.11, 09:19
                                trza naszej nowej wspólnocie wpoic do głowy , żeby cały teren przed budynkiem zagospodarowac na parking , wtedy nie wcisna innego budynku przed naszym ...
                                • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 21.06.11, 10:04
                                  Rok temu był powieszony plan w sm piast i na planie był zaznaczony budynek 6 koło naszego (blisko przychodni) ale ze względu na to,że mieszkańcy napisali pismo że są oburzeni bo budują nasz budynek w miejscu gdzie ludzie wyprowadzają pieski aby mogły brudzić teren kupami i siuśkami :-)) tak tam itd,Piast zrezygnował z budowy 6 budynku i przenieśli budowę koło Bajana/Hynka (prawdopodobnie inwestycja ma ruszyć za rok ale nie jestem tego pewnien na 100% teraz bo coś się zmieniło).Koło naszego budynku ma być zieleń a ja bym chciał abyśmy MY jak już zamieszkali zrobili tak jak na Bajana\Hynka (mianowicie aby oddzielić parking tak,aby był tylko dla nas bo myślę,że inni z innych bloków (te które są obok nas) będą parkować na naszym.Wiecie co mam na myśli?
                                  • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 21.06.11, 10:34
                                    dokładnie , mozna tak zrobić , trzeba tak zrobić ...
                                    • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 21.06.11, 11:02
                                      Z tym parkingiem dobrze powiedziałem i to byłby nasz priorytet do zrobienia.Na Bajana/Hynka oddzielili się ze względu na to że inni mieszkańcy parkowali sobie na parkingu przydzielonym do nowych budynków i był totalny bałagan.Teraz mają spokój i my też tak musimy zrobić
                                      • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: 217.153.64.* 21.06.11, 11:48
                                        to oczywiste że sępów będzie cora więcej
                                        poza tym teren między szkołą a tarasikami trzeba odgrodzic po bokach żeby nie było przejścia
                                        wogóle jeśli wspólnota będzie myśląca mozna ogrodzic teren całego budynku wraz z parkingiem , pewna inwestycja będzie ale zwiększy bezpieczeństwo ale i podniesie samą wycene nieruchomości ... kto jest za
                                        • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 21.06.11, 11:56
                                          Ja jestem za.Ale to musimy kiedyś się spotkać (już po zamieszkaniu na jakimś spotkaniu i wszystko przedyskutować co zrobić aby było super).Teraz to można już myśleć jak się urządzać od 15 lipca :-)
                                          • Gość: ... Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast IP: *.internetia.net.pl 25.06.11, 17:17
                                            w kńcu zasuwaja także w soboty , panowie do roboty chociaz beż pospiechu bo kafelki na rantach jakoś roche niedbale leżą ... ale to szczegóły pzdr
                                            • t7m8 Re: inwestycja ul. Drzewieckiego 38 - SM Piast 26.06.11, 16:52
                                              Ładnie się robi koło domu :-)
    • kwiacynta Odbiór 01.07.11, 21:08
      Odbieracie sami czy zatrudniacie jakiegoś inspektora/ kogoś kto się zna??
      • t7m8 Re: Odbiór 02.07.11, 20:51
        Ja już moje sprawdziłem (z fachowcem znajomym) i jest wszystko tak jak powinno być i tak jak chciałem.Większość lokali jest bardzo dobrze wykonana (robotnicy naprawdę się postarali co do wykończenia).Byłem przekonany,że znajdę jakiś defekt przy oknach ale jednak nie znalazłem.Wszystko pięknie wykończone.
        Chciałem jeszcze poinformować odnośnie odbioru.W chwili obecnej w bloku jest wyłączony prąd.Aby go włączyć musi przyjść elektryk i zamontować licznik i tutaj informuje Was bo nikt o tym nie mówił (ja się dowiedziałem wczoraj na miejscu od inżyniera na budowie).Każdy z nas aby mieć założony licznik i uruchomienie prądu będzie musiał pod koniec przyszłego tygodnia (oczywiście będziemy wzywani) do energetyki w celu podpisania umowy i wtedy przyjedzie elektryk do naszego lokalu i podłączy prąd..Informacja o licznikach jest dla tych,którzy chcą zacząć urządzanie po 18 lipca.Ja bym radził jak najszybciej załatwić sprawę z licznikami bo im szybciej tym lepiej.Jeśli chodzi o klucze to klucze zaczną wydawać od 15 lipca (telefonicznie będziemy informowani)
        Co do drogi to ma być ukończona przed 15 lipca...
        • Gość: a Re: Odbiór IP: *.opera-mini.net 02.07.11, 23:53
          Do t7m8 ,w jaki sposób ty tam ciagle bez problemu wchodzisz,ogladasz ,sprawdzasz? Ja kiedy chce ogladnac swoje mieszkanie, uniemozliwia mi to pod róznymi pretekstami kierownik budowy. O co chodzi ?
          • t7m8 Re: Odbiór 03.07.11, 15:20
            Do 'a' - Bez problemu to ja nie wchodziłem.Kierownik budowy też mnie nie wpuszczał.Od maja,gdy już klatki i mieszkania były gotowe,poszedłem do kierownika i zapytałem czy istnieje możliwość abym mógł sprawdzić mieszkanie bo obawiam się,czy wszystkie zmiany,które naniosłem są zrobione i kierownik się zgodził.Parę rzeczy było do poprawki i powiedziałem,że tu należy poprawić i tam np. w innym miejscu był kaloryfer i po mojej interwencji zmieniono miejsce montowania kaloryfera...Nie wiem co mówisz kierownikowi ale w chwili obecnej istnieje możliwość wejścia i sprawdzenia.Kierownik ma obowiązek wpuszczenia ale nie o wszystkich porach.Tutaj na forum też jest osoba chyba o nicku 'gość', która też czasami miała pozwolenie sprawdzenia...Pozdrawiam
            • Gość: .... Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 03.07.11, 16:17
              dokładnie , byłem tez wczoraj ale niestety ku mojemu zdziwieniu moje wnioski złozone jeszcze w listopadzie pozostały bez echa , tzn nie zrobili zmian o które wnosiłem ... nieładnie Panie Król
              • t7m8 Re: Odbiór 03.07.11, 16:31
                do 'gość' - Król nie ma nic wspólnego ze zmianami.Król dogląda budowy i patrzy czy wszystko idzie z planem.Wszystkie zmiany,które nanosiliśmy należało zgłaszać kierownikowi (inżynierowi) na budowie (ten inżynier,który siedzi w budce) i to on nanosi zmiany i defekty,które widzimy.Należało jemu zgłosić zmiany i miałbyś ekipę w mieszkaniu,która poprawia na drugi dzień.
                • Gość: ... Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 03.07.11, 18:00
                  ale pismo dostał król zgodnie z rozmową a kierownik nawet nie widział go na oczy
                • Gość: .. Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 03.07.11, 18:01
                  kupił ktos duży boks na auto? jesli tak kiedy i czy są jakies jeszcze wolne może ktoś ma wiedzę
        • Gość: Omias Re: Odbiór IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.11, 09:53
          Witam

Rozmawiałem dziś z Panią Basią a propos odbioru itp. - podała mi informację, że droga będzie gotowa najprawdopodobniej przed 20. lipca więc klucze dopiero po 20-tym (pewnie ta data nie jest sztywna i trzeba obserwować jak idą prace przed blokiem). Co do podpisania umowy z energetyką - nie mamy jeszcze żadnych papierów (protokół odbioru) więc do czasu oddania budynku nic sami nie załatwimy. Spółdzielnia będzie informowała telefonicznie o spotkaniu, na którym poinformują wszystkich co i gdzie jeszcze mamy załatwić. Co do drogi i parkingu przed blokiem to tak jak jest już zrobione + droga - parking na dwa samochody po długości - droga do bloku, gdzie na chwilę obecną nie ma przejazdu.
          • t7m8 Re: Odbiór 04.07.11, 10:20
            Omias,czy posiadasz informację,jak droga dojazdowa będzie przebiegać? Będą kłaść kostkę do samej ulicy Drzewieckiego czy będzie połączona z drogą przebiegającą koło sklepu spożywczego?
            • t7m8 Re: Odbiór 04.07.11, 10:25
              Bo zapewne będą zrywać płyty betonowe (te co są już za płotem) jak chcą robić drogę z kostki jak chcą połączyć ja z główną drogą...dlatego pytam :-))
              • Gość: Omias Re: Odbiór IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.11, 11:44
                Rozmawiałem z jakimś gościem z budowy i mówił, że droga będzie od strony Drzewieckiego - przez nasz parking - i z tego co zrozumiałem aż do tego bloku od strony Horbaczewskiego - nie wiem czy będzie tam przejazd... w SM mają dokładny plan ale niestety nie widziałem, tzn widziałem jakieś pół roku temu ale nie pamiętam. Kierownik budowy powinien coś takiego posiadać więc można jego popytać o konkrety.

Pzdr
                • t7m8 Re: Odbiór 04.07.11, 11:48
                  no tak,ja też widziałem plan pół roku temu i coś tam się zmieniło trochę ale dzięki za info
                  • t7m8 Re: Odbiór 05.07.11, 18:46
                    Domofony przed bramami wejściowymi zamontowane.Zrobili dodatkowe schodki wejściowe do bramy 38e.Droga dojazdowa jest już prawie koło wjazdu do garażu i teraz jestem ciekawy jak planują dalej ją pokierować ? :-)
                    • Gość: ... Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 12.07.11, 17:57
                      chyba pokierują ją, tak jak ułożone są betonowe płyty...Nie sądzę, że do 20 lipca zdążą, a szkoda. raczej realny jest termin ostatnie dni lipca. Ktoś ma inne informacje ?
                      • t7m8 Re: Odbiór 12.07.11, 23:44
                        Ja mam informacje (od kierownika budowy),że klucze mamy odbierać od 20 lipca.Taką samą informację uzyskałem telefonicznie z sm piast.
                        Co do drogi,to jeśli będą kłaść kostkę,aż do samej drogi łączącej z główną drogą (Drzewieckiego) to musieliby sprzątnąć auta z tego pseudo parkingu (zrobionej z płyt) ale widać,że na to się nie zanosi bo już by tych aut nie było i zamiast aut by była ryta ziemia.Myślę,że kostka będzie tylko do tego miejsca gdzie stoją te auta ale mogę.
                        • Gość: ? Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 13.07.11, 11:05
                          Niestety, mam nadzieję, że się mylę, ale nie wierzę w 20 lipca, bo wiem, że firma co robi kostke ma podpisana umowę do 31 lipca, więc mają jeszcze czas ( w ich mniemaniu zapewne). A jak bylem, w pon lub wtorek kolo 16 to na budowie bylo juz pusto... No przepraszam, jeden pan robił coś przy płytkach naokoło tarasów.
                          • t7m8 Re: Odbiór 13.07.11, 11:18
                            Ale proszę abyś nie miał do mnie pretensji o to,że mówię o dniu 20 lipca.Ja mam info od kierownika budowy i z sm piast...I jeśli oni tak informują to znaczy,że tak ma być.Z tym 31 lipca to i ja też się zgodzę i też takie mam wrażenie,że zakończenie będzie 31 lipca,ale klucze możemy dostawać wcześniej,czyli 20 lipca (sugeruje to po tym,że mamy pozałatwiać sprawy z prądem itd)
                            • Gość: .... Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 13.07.11, 12:41
                              robił ktos zmiany w mieszkaniach parterowych , chodzi o przeniesienie kuchni do dużego pokoju i jak wyglądąły rozliczenie za to...
                              wogóle jak wyglądaja rozliczenia za zmainy które wnioskowaliśmy jeszcze w zeszłym roku a ich nadal nie ma ?
                            • Gość: ? Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 13.07.11, 17:15
                              Źle to odebrałeś! Nie mam do nikogo pretensji :)
                              • t7m8 Re: Odbiór 23.07.11, 11:05
                                Od czwartku podłączono prąd do wszystkich latarni przed blokiem i pięknie oświetlają klatki wejściowe (na moje oko świecą żółtym światłem,które nie razi zbyt intensywnie co jest dobre dla lokatorów).Przy drzwiach wejściowych,też już jest oświetlenie (numery klatek i lampa na górnej ścianie bloku (przy klatce).Oprócz tego skończono już garaż i zamontowano bramę zamykającą garaż.Na tarasie kończą kładzenie płytek i montują już 'ogrodzenie' na tarasie z desek drewnianych.
                                Jeśli chodzi o samą drogę dojazdową to pozostaje im ukończenie jej już poza wjazdem na teren budynku (po bokach miejsca parkingowe a po środku droga dojazdowa) ale z tego co widzę,to panowie 'grają sobie w kulki' bo pozostał tydzień do zakończenia a mało pracują...czy w tydzień można zrobić 200 metrów drogi z kostki?
                                • t7m8 Re: Odbiór 23.07.11, 21:29
                                  Chciałem przekazać Wam drodzy sąsiedzi,że od przyszłego tygodnia,to znaczy 25.07.2011 będziemy odbierać klucze do mieszkań...Nie wiem jeszcze czy wszyscy jednakowo ale ważne,że już od poniedziałku będziemy informowani telefonicznie o możliwości odbioru...Droga dojazdowa ma być gotowa do przyszłej soboty aby ułatwić nam dojazd do bloku.Całkowite zakończenie prac wyznaczone jest na 31.08.2011 (chodzi o dokładne wykończenie placu przed budynkiem,zrobienie windy i tym podobnych rzeczy).Te wykończenia będą robione w czasie naszego urządzania i nie będą nam przeszkadzać.Pozdrawiam
                                  • t7m8 Re: Odbiór 25.07.11, 16:53
                                    Już pierwsi lokatorzy dostali klucze :-) wracając przed chwilą z pracy widziałem jak dwie osoby otwierały drzwi (klatka B). Oprócz tych osób ktoś jeszcze posiada klucze???? :-))) Ja jeszcze nie dostałem (powiadomienia też nie dostałem)
                                    • Gość: ... Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 25.07.11, 16:59
                                      też nie dostaem , i nie chę dostać he
                                      • t7m8 Re: Odbiór 25.07.11, 17:00
                                        hehe,dlaczego ?
                                        • Gość: .. Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 25.07.11, 17:14
                                          a jakoś leniwy jestem ostatnio i mie sie nie chce ale pewnie będe musiał ..
                                          ale Wam powodzenia życzę
                                          • Gość: tyr Re: Odbiór IP: *.internetia.net.pl 25.07.11, 17:16