Dodaj do ulubionych

Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie

IP: *.wroclaw.mm.pl 09.05.10, 17:26
prosiłbym opinie, wskazówki, oceny, osób, które kupiły tam
mieszkania(arch-m.pl/), bądź są zainteresowani tą inwestycją. Byłem tam
ostatnio faktycznie budowa posuwa się naprzód. Podobno 4 pierwsze klatki mają
być oddane do czerwca, a dwie ostatnie do października. Budynki znajdują się
co prawda na samym końcu Obornik, można by powiedzieć, ale bliskość lasu
rekompensuje te niedogodność. Osobiściem jestem zachwycony samym miasteczkiem,
czegoś takiego szukalem, choć biorę jeszcze pod uwagę Trzebnicę i Osiedle
brama Trębaczy, tez wybieram sie na rekonenans. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lok Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 11.05.10, 23:52
      Kupiłem tam mieszkanie i również podglądam co jakiś czas jak się posuwa
      . To miasto mnie urzekło osobiście mam już dość Wrocławia szukałem
      czegoś innego spokojnego o innym klimacie . I znalazłem to cudo.
      Pozdrawiam K.
      • Gość: kn Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 09:07
        Również kupiliśmy tam mieszkanie, miasto i okolica inwestycji bardzo nam się
        spodobała, Wrocław już nas trochę zmęczył:/ prace ostatnio jakoś posuwają się do
        przodu, chociaż w kwietniu mało się na budowie działo, mam nadzieję, że do końca
        czerwca zdążą!
        • Gość: K. Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 12.05.10, 12:49
          Macie jakieś aktualne zdjęcia jak posuwa się budowa może powymieniamy
          się ??
    • Gość: ll Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 08:45
      jak myślicie skończą w czerwcu ???? i odk kiedy mozna przystosowywać mieszkanko do zamieszkania ??
      • Gość: kn Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 10:01
        jestem dobrej myśli, ale jakby miało się coś przedłużyć, to pewnie jakiś miesiąc
        raczej nie dłużej. My chcielibyśmy wykańczać mieszkanie w lipcu, zależy nam na
        czasie, więc będziemy ich naglić, żeby dotrzymali terminu. pozdrawiam
        • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 21:39
          Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
          od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
          www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
          lub zadzwoń: 0-607-937-916 071-315-52-48
          Firma "Techbau"
    • Gość: tag Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 13.05.10, 22:03
      wie ktoś na jakim poziomie są wykończenia prowadzone tzn. klatki
      schodowe ??? instalacja wewnętrzna . Ja widziałem że w pierwszej klatce
      wstawili drzwi wejściowe ale barierek balkonowych i drzwi w innych
      klatkach brak. Kiedy resztę wykończą dajcie znać jak coś zobaczycie :)
      • Gość: k Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 14.05.10, 14:27
        co myślicie o zamianie parapetów z drewnianych na sztuczny marmur ?
        • Gość: kn Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 14:54
          dla nas to nie ma większego znaczenia, bo parapetów akurat mamy niewiele, a poza
          tym na parapecie ze sztucznego marmury będzie pewnie lepiej utrzymać czystość.
          Mam tylko nadzieję, że już żadnych zmian i innych zamienników nie będą wprowadzać!
          • Gość: K Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 14.05.10, 15:58
            osobiście bardziej robi na mnie dobre wrażenie parapet drewniany a tak
            na marginesie to jak wygląda ten zamiennik ???
            • Gość: red Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.10, 19:01
              a skad masz informacje o zamianie??
              P.S.
              Moze wypowie się ktoś, kto mial już wcześniej z tym inwestorem, ARCH-M,
              stycznosc, bo nigdzie nic nie można znaleźć??
              • Gość: ada Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 19.05.10, 14:52
                Wie ktoś jak daleko są prace ?? bo do oddania pozostał miesiąc
                • Gość: kn Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 07:33
                  deweloper twierdzi, że zdążą do 30 czerwca. Byliśmy na budowie w niedziele i w 4
                  klatce zaczęli osadzać okna, w 3 klatce robią wylewki, ostatnio wzięli się do
                  roboty, ale jak będzie cały czas padać to może być opóźnienie, miejmy jednak
                  nadziej, że niezbyt długie. W końcu to budownictwo, a tu opóźnienia zdarzają się
                  dość często:/
                  • Gość: Kb Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 20.05.10, 21:30
                    Wylewki okna fajnie a gdzie reszta wykończenie klatek schodowych montaż
                    instalacji w klatkach i mieszkaniach np(domofonów) itp , wykończenie
                    garażu , montaż barjerek na balkonach , parapetów, montaż barjerek na
                    kladkach schodowych , drzwi do klatek schodowych i mieszkań no i na
                    koniec odbiór mieszkań --
                    • Gość: kn Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 06:59
                      szczerze, to nie wierzę, my już im zwracaliśmy na to uwagę kilka razy, w marcu,
                      kwietniu, żeby pracowali szybciej, bo z wykończeniem jest najwięcej roboty! tak
                      jak pisałam wcześniej, trzeba być dobrej myśli, ale opóźnienie pewnie się
                      pojawi, trudno. Mają swojego wykonawce i my nic na to nie poradzimy, zwłaszcza,
                      że mówią, że się wyrobią!
                      • Gość: K Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 21.05.10, 15:32
                        Mnie osobiście bardzo zależy na czasie :) będziemy protestować za każdy
                        dzień spóźnienia lub chwalić za punktualność
                        • Gość: Ada Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 09:44
                          Wie ktoś jak daleko są posunięte prace wykończeniowe na dzień dzisiejszy ???
                          • Gość: kn Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 12:59
                            nam również bardzo zależy na czasie! więc nie odpuścimy i będziemy interweniować
                            jak będzie zbliżał się termin zakończenia budowy
                            • Gość: K Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 25.05.10, 18:03
                              za kilka dni czerwiec wie ktoś w jakiej fazie są prace wykończeniowe ?
                              ?
                              • Gość: .. Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 26.05.10, 21:27
                                ciężko to widzę z ich terminem najlepiej jak każdy sam to zobaczy sam
                                na budowie pozdrawiam
                                • Gość: ...... Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 26.05.10, 21:29
                                  mają bardzo mało czasu a dożo do zrobienia .......
                                  • Gość: Ewd Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 08:18
                                    miesiąc czasu a w klatce schodowej brak kafelek , drzwi wejściowych do mieszkań
                                    nie ,poręczy parapetów i innych rzeczy nie mówiąc o cho0dnikach itp na zewnątrz
                                    jak myślicie zdążą bo ja mam coraz mniejsze nadzieje
                                    • Gość: ada brama IP: 178.56.16.* 31.05.10, 14:57
                                      w jakich bramach macie mieszkania ja w 2
                                      • Gość: kn Re: brama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 07:22
                                        klatka 4
                                        • Gość: K... Re: brama IP: *.centertel.pl 01.06.10, 19:18
                                          klatka 3
                                          • Gość: .... Re: budowa IP: *.centertel.pl 04.06.10, 22:07
                                            w trzeciej klatce mają w poniedziałek kłaść płytki w 1,2 położono 4
                                            klatka daleko w tryle ogrzewanie do trzeciej klatki położone bez
                                            zamontowanych grzejników i barierek na balkonach oraz poręczy na
                                            klatkach , brak domofonów brak parapetów jednym słowem daleko a czasu
                                            mało o ile myślą ze zmieszczeniem się w terminie przy wjeździe do
                                            garażu jeziorko :) tak wiec garaż podziemny daleko.
                                            • Gość: .... Re: budowa IP: *.centertel.pl 04.06.10, 22:08
                                              brak chodników wokół budynku ciekawe gdzie mają w planach śmietnik
                                              kontenery
                                              • Gość: sssssssssss Re: opuźnienie zakończenia budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 08:26
                                                podobno opóźnienie ma wynieść dość sporo / planowano na koniec czerwca ?????
                                                • Gość: kn Re: opuźnienie zakończenia budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 09:45
                                                  szacuje, że opóźnienie wyniesie gdzieś ok 1,5 - 2 m-ce:( jest jeszcze sporo do
                                                  zrobienia, a czasu niewiele,np. infrastruktura, bo na razie do klatek nie ma jak
                                                  dojść!
                                                  • Gość: aaa Re: opuźnienie zakończenia budowy IP: *.centertel.pl 12.06.10, 12:50
                                                    koszmar
                                                  • Gość: .... Re: opuźnienie zakończenia budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 14:11
                                                    a co mają zrobić ci co od sierpnia nie będa mieli innego lokum poza tym co
                                                    kupili w Obornikach
                                                  • Gość: .... tak ma wygladać kladka schodowa ?? IP: *.centertel.pl 17.06.10, 18:25
                                                    dom.money.pl/rynek-pierwotny/oborniki;slaskie;osiedle;fredry,inwestycjagaleria;6164.html?
                                                    n=5
                                                  • Gość: kn Re: tak ma wygladać kladka schodowa ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 09:41
                                                    raczej nie, to tylko wizualizacja. Pytaliśmy się kiedyś o to i nie potwierdzili,
                                                    że tak będzie wyglądać.
                                                  • Gość: .... Re: tak ma wygladać kladka schodowa ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 11:33
                                                    jeżeli coś oficjalnie jest w ofercie jako wizualizacja i potem okazuje sie ze to
                                                    był kogoś wymysł czy nie podlega pod nieuczciwe działania kogoś kto umieszcza
                                                    takie zdjęcia ?
                                                  • Gość: .... Planowany termin oddania inwestycji koniec czerwca IP: *.centertel.pl 22.06.10, 18:43
                                                    I co dalej jak zaplanować realnie czas bo dnia oddania nie widać???
                                                  • Gość: xxx Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: *.centertel.pl 22.06.10, 21:29
                                                    18.06.2010 napisali na jednej ze stron inwestycja zrealizowana
                                                    dlaczego ???? skoro jeszcze nie nowe-inwestycje.nportal.pl/770/
                                                  • Gość: km Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 10:45
                                                    to nie wiem co oni wypisują:/ nam powiedzieli, że zakończenie planują na sierpień!
                                                  • Gość: ..... Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: *.centertel.pl 27.06.10, 22:07
                                                    gdybym wiedział że tak się opóźni wybrałbym kogoś innego ---brak
                                                    chodników brak drzwi na klatkach do mieszkań schodowych brak światła i
                                                    innych podłączeń brak chodników a na ogródkach przynależnych do
                                                    mieszkań plac budowy obiecanki cacanki obiecywali oddanie na koniec
                                                    czerwca 2010 a stronach internetowych piszą ukończona lubię tych co
                                                    dotrzymują terminów tym bardziej ze sami o nich mówią :) i co teraz ?
                                                  • Gość: Anonim Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: 94.254.165.* 28.06.10, 21:29
                                                    Na razie to trochę bicie piany. Z tego co wiem, to aktualny termin oddania jest
                                                    przewidziany w okolicach sierpnia, a więc mówimy o 1-2 miesięcznym opóźnieniu.
                                                    Biorąc pod uwagę, że zima była wyjątkowo długa i mroźna, a wiosną przez prawie 2
                                                    miesiące bez przerwy padał deszcz i opóźnienia dotyczą wszystkich placów budowy,
                                                    to nie ma tragedii. Panikować będzie można pod koniec sierpnia, ale może nie mam
                                                    racji.
                                                  • Gość: A. Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: 94.254.131.* 05.07.10, 17:44
                                                    Czy ma ktoś jakieś nowe info. o terminach odbiorów?
                                                  • Gość: ..... Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: *.centertel.pl 05.07.10, 19:37
                                                    ZIMA
                                                  • Gość: A. Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 12:15
                                                    Którego roku?;-)
                                                  • Gość: .... Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: *.centertel.pl 06.07.10, 19:51
                                                    jak chcesz znać przypuszczalny termin oddania to powinniście odwiedzić
                                                    budowę na necie piszą ukończona w realu jeszcze nie a kiedy nie wiem i
                                                    chyba nikt nie wie
                                                  • Gość: ..... Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: *.centertel.pl 06.07.10, 19:54
                                                    proponuje zamieszczać zdjęcia z budowy jak ktoś jakieś ma to proszę o
                                                    linki do nich pozdrawiam
                                                  • Gość: A. Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: 94.254.141.* 06.07.10, 20:12
                                                    Byłem kilka dni temu. Drzwi do budynku powstawiane. Barierek balkonowych ciągle
                                                    jednak brak. W środku nie byłem, więc nie wiem, ale na pewno klatki schodowe są
                                                    już wyłożone płytkami.
                                                  • Gość: ..... Uwagi i propozycje do wykończenia budowy IP: *.centertel.pl 06.07.10, 22:47
                                                    to co zauważyłam to to że wykończenie paneli emitujących drewno (na
                                                    zewnątrz koło klatek schodowych) jest jakby klejone ze szparami nie
                                                    sprawia to wrażenia trwałego mam nadzieje że to tymczasowe wykończenie
                                                    chodników jeszcze niema w ogóle a przed wjazdem do garażu dziura tą
                                                    skrzynie na gaz chyba rozdielka gazu mogli by jakoś zamaskować bo
                                                    szpetnie to wygląda płytki w klatkach są barierek brak drzwi
                                                    wejściowych do mieszkań brak
                                                  • Gość: Anonim Współczucia IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.07.10, 23:57
                                                    hej,

wspólczucia. Tak określiłabym wszystkich tych, którzy kupili tam mieszkania.
                                                    Swego czasu sami bylismy z mężem mocno napaleni na mieszkanie tam. Dzięki Bogu
                                                    nie kupiliśmy. Fajna okolica i las to nie wszystko. Pojechaliśmy tam ze znajomym
                                                    (inż. budowlanym) i facet się za głowę złapał, jak zobaczył jaką fuszerkę oni
                                                    tam odstawiają. Podsumowując, zmieniliśmy zdanie i kupiliśmy gdzie indziej.
                                                    Miesiąc po zakupie mamy już akt notarialny i stan mieszkania jest super, sciany
                                                    równiutkie jak nie wiem co i ogólnie wykończenie spoko.Nie to co tam. Podkreślam
                                                    jeszcze raz , WSPÓŁCZUCIA :(
                                                  • Gość: aa Re: Współczucia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 07:09
                                                    chyba lekka przesada, mieszkania nie są jeszcze oddawane do użytkowania, więc
                                                    trudno powiedzieć na dzień dzisiejszy jak to będzie wyglądać. Poza tym, jak
                                                    będzie fuszerka to żaden inspektor nie dobierze takiego budynku, więc będą
                                                    musieli poprawiać
                                                  • Gość: aaa Re: Współczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 10:08
                                                    Lekko to mało powiedziane, bo niby skąd wiadomo, że tutaj ściany będą nierówne,
                                                    skoro jeszcze nie ma odbiorów? Czyżby głos zabrała konkurencja?
                                                  • Gość: .... Re: Współczucia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 12:56
                                                    jednym słowem trzeba pilnować naszych spraw i wytykać od razu im błędy bo za
                                                    chwile może być za późno piszmy o wszystkim co nas niepokoi
                                                  • Gość: :) Re:Kiedy odbiór w tym roku ? IP: *.centertel.pl 10.07.10, 14:46
                                                    :)Czerwiec dawno miną fajnie :) w sobotę pustki na budowie sielanka
                                                    nikt
                                                    się nie śpieszy w końcu oni nie czekają na mieszkania po co się
                                                    śpieszyć a słyszał ktoś o punktualności :) na pewno nie tam ale
                                                    wróćmy
                                                    do rzeczywistości jakby chcieli to by dawno to skończyli ale w takim
                                                    tępe to to może do zimy A nam co pozostaje :) narzekać narzekać
                                                    narzekać narzekać i czekać czekać czekać nie wiem czy dobrze zrobiłam
                                                    zawierzając tej firmie ale jeszcze chwilkę poczekam
                                                  • Gość: GLX Re:Kiedy odbiór w tym roku ? IP: 94.254.204.* 10.07.10, 16:10
                                                    Z tego co wiem, to odbiory w sierpniu i wrześniu. Zależy w której klatce.
                                                  • Gość: :) Re:Kiedy odbiór w tym roku ?--- GLX IP: *.centertel.pl 10.07.10, 20:13
                                                    GLX
                                                  • Gość: GLX Re:Kiedy odbiór w tym roku ?--- GLX IP: 94.254.182.* 10.07.10, 21:21
                                                    To co napisałeś/aś to prawda. Termin sierpień-wrzesień podaje jednak deweloper,
                                                    więc ja sobie tego nie wymyśliłem. A czy zdążą w takim terminie, to już zupełnie
                                                    inna sprawa.;-) Będą kary umowne, chyba że ktoś sobie w umowie ich nie zapisał.;-)
                                                  • Gość: GLX Re:Kiedy odbiór w tym roku ?--- GLX IP: 94.254.182.* 10.07.10, 21:26
                                                    To co napisałeś/aś to prawda. Termin sierpień-wrzesień podaje jednak deweloper,
                                                    więc ja sobie tego nie wymyśliłem. A czy zdążą w takim terminie, to już zupełnie
                                                    inna sprawa.;-) Będą kary umowne, chyba że ktoś sobie w umowie ich nie zapisał.;-)
                                                  • Gość: :) Re:Kiedy odbiór w tym roku ?--- GLX IP: *.centertel.pl 10.07.10, 23:02
                                                    Nam mówiono czerwiec skończone będzie na 100%
                                                  • Gość: GLX Re:Kiedy odbiór w tym roku ?--- GLX IP: 109.243.86.* 11.07.10, 09:29
                                                    Bo taki był zakładany termin oddania inwestycji. Zresztą w umowie też mam
                                                    czerwiec, a umowę podpisałem w maju i było już wiadomo, że nie ma szans na
                                                    dotrzymanie terminu.
                                                  • impromptuarchm Re:Kiedy odbiór w tym roku ? 12.07.10, 14:09
                                                    Jestem jedną z "ofiar" , która związała się z ARCH-M .Jestem także z branży
                                                    budowlanej.Dlatego z cała odpowiedzialnością stwierdzam ,że skuszony
                                                    lokalizacją,ceną i ładnym projektem popełniłem błąd podpisując umowę z ARCH_M.
                                                    Właściciele kręcą od pół roku i nie wiem czemu to ma służyć.Ostatnia wersja mówi
                                                    o kłopotach z wykonawcą.Mam na ten temat swoją wersję. Póki co czeka nas rozmowa
                                                    - ma nadzieję,że już ostatnia. Potem chyba wojna.
                                                    Raczej ostrzegam przed tymi Panami - ale z konkretami wstrzymam sie na jakiś
                                                    tydzień .Potem odezwę się- a mam wiele do powiedzenia. Na szczęście nie
                                                    zainwestowałem dużo .Inni mogą być w gorszej sytuacji jeśli przelali większe
                                                    kwoty czy to z kredytu czy to własne pieniążki.Radzę się wstrzymać z dalszymi
                                                    wypłatami dla dewelopera.

Do zobaczenia

• Gość: bbb Re:Kiedy odbiór w tym roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 14:56
                                                    trzeba coś z tym faktycznie zrobić, bo te opóźnienia nie wiadomo z jakiego
                                                    powodu zaczynają być podejrzane;/
                                                  • Gość: GLX Do impromptuarchm IP: 94.254.142.* 12.07.10, 19:01
                                                    A może podzieli się Pan z nami tymi rewelacjami przez e-mail?
                                                  • Gość: ..... Re: Do impromptuarchm IP: *.centertel.pl 12.07.10, 21:41
                                                    prace idą bardzo wolno a mogły by iść dużo bardzo dużo szybciej
                                                    niektórzy zaczynają coś dłubać w swoich mieszkaniach mając nadzieje na
                                                    szybkie oddanie ale fakty są złe czemu tam tak mało robotników ????
                                                    czemu ta inwestycja prawie stoi w miejscu a niewiele zostało ???? czy
                                                    to ruszy???? czy wtopiliśmy kase ??? i jesteśmy na lodzie
                                                  • Gość: : Re: kiedy odbiór IP: *.centertel.pl 12.07.10, 21:51
                                                    a może mają kłopoty finansowe i nie stać ich na płacenie wykonawcą w
                                                    tydy byłby nasz koniec ?????
                                                  • Gość: .... Re: kiedy odbiór IP: *.centertel.pl 12.07.10, 21:53
                                                    żądajmy oficjalnej wypowiedzi na ten temat inwestora a nie tylko ble
                                                    ble ble
                                                  • Gość: beta Re: prośba IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.07.10, 19:17
                                                    Bardzo proszę podać gdzie kupiliście państwo mieszkanie bo ja też mam
                                                    wątpliwości
                                                  • Gość: ..... Re: prośba IP: *.centertel.pl 13.07.10, 21:23
                                                    Oborniki ŚLĄSKIE ul. Fredry czy coś więcej ??
                                                  • Gość: Anonim Re: prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 15:23
                                                    Byłem wczoraj na budowie i widziałem, że zamontowali balustrady na korytarzach i
                                                    robili barierki balkonowe.
                                                  • Gość: :) Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 14.07.10, 21:58
                                                    oglądałem większość budowy
                                                    i według mnie i nie tylko nic nie stoi na przeszkodzie żeby zakończyć
                                                    ją za kilka dni no prawie nic albo aż tak wiele że nie są w stanie tego
                                                    przeskoczyć tzn. brak fachowców w odpowiedniej ilości na budowie :)
                                                    gdyby była ekipa odopwiednia to mogli by skończyć za kilka dni a na
                                                    dzień dzisiejszy tam mało kto pracuje. Dlaczego nie wiem wiem jedno że
                                                    w takim tempie to do końca raku będzie problem
                                                  • Gość: :) Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 14.07.10, 22:07
                                                    Pytanie ? skoro w pierwszej kolejności ma być odbiór klatki 1 , 2, 3,
                                                    to możliwy jest taki odbiór wiedząc że w pozostałych klatkach jest
                                                    budowa a garaż również ???
                                                  • Gość: Anonim Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 12:07
                                                    Jest możliwy.
                                                  • Gość: gość Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: 193.46.186.* 15.07.10, 13:39
                                                    Z tego co sie orientuję to odbiór 1,2,3,4 klatki miał być prowadzony
                                                    jednocześnie, a nie tylko 1,2,3.
                                                    Klatki 1,2,3 są najbardziej zaawansowane ale 4 kaltka nadal jest
                                                    daleko w tyle, więc z tym odbiorem to raczej nie tak szybko.
                                                  • Gość: gość Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: 193.46.186.* 15.07.10, 13:45
                                                    Z tego co sie orientuję to odbiór 1,2,3,4 klatki miał być prowadzony
                                                    jednocześnie, a nie tylko 1,2,3.
                                                    Klatki 1,2,3 są najbardziej zaawansowane ale 4 kaltka nadal jest
                                                    daleko w tyle, więc z tym odbiorem to raczej nie tak szybko.
                                                  • Gość: Jazz Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: 195.187.134.* 15.07.10, 16:02
                                                    na wiosce mieszkac, zycie na dojazdach do Wrocka marnować, bezcenne.
                                                  • Gość: Aaa Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: 109.243.22.* 15.07.10, 16:49
                                                    To marnuj życie na staniu w korkach we Wrocku.
                                                  • Gość: .... Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 15.07.10, 18:26
                                                    wystarczy mi Wrocław w pracy i do teraz :) jak już oddadzą te
                                                    mieszkania to praca będzie jedno czytaj Wrocław a odpoczynek drugie
                                                    czytaj Oborniki Śl. Mama właśnie takie pragnienie by wypoczywać z dala
                                                    ale nie za daleko od Wrocka :) A oborniki ŚL. to wspaniałe miasteczko
                                                    właśnie takie . Ponad to daty odbioru chyba nikt naprawdę nie zna . I
                                                    nie wiadomo czy poznamy w najbliższym czasie w wszystkie sierpnie
                                                    wrześnie październiki itd to wróżenie z fusów bo budowa stoi.
                                                  • Gość: m Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.as.kn.pl 15.07.10, 21:02
                                                    wiecie co...Chetnie czytam ten watek,bo traktuje o miejscu bardzo mi
                                                    bliskim-Ja akurat jestem z obornik,choc juz wiele lat mieszkam we
                                                    Wr,w obornikach mam rodzine i czesto bywam,pomieszkuje..uwielbiam to
                                                    miejsce.Swego czasu zastanawialam sie nad kupnem mieszkania wlasnie
                                                    w Obornikach-dokladnie nawet na "waszym"osiedlu- zadecydowala jedna
                                                    sprawa-obserwujac zycie w obornikach od wielu lat,beda takze jego
                                                    czescia wiem,ze to cudowne miejsce do zycia pod warunkiem,ze
                                                    przenosisz sie tam z "calym"zyciem-praca,mieszkanie,wszytsko-wtedy
                                                    zyjesz obirnicka codziennoscia,rytmem
                                                    miasteczka,wspanialym,odprezajacym,masz 10 min na piechote do
                                                    pracy,wszedzie blisko,dookola lasy i wspanialy klimat-wtedy naprawde
                                                    tam zyjesz...Jesli jednak pracujesz we Wr(znalezienie pracy w
                                                    obornikach lub okolicach nie jest takie proste)-poza staniem w
                                                    korkach we Wr,dochodzi Ci stanie w korkach aby do niego
                                                    dojechac...Kiedy wracasz z pracy,zastajesz zamkniete juz obornickie
                                                    sklepy (pomijajac biedrone czy intermarche-reszta czynna najczesciej
                                                    do 17).Zostaje weekend-aby "chlonac atmosfere"-troche malo....z
                                                    korkami lepiej moze bedzie gdy rusza obwodnice-na razie to dramat-
                                                    serio.Pociagow lepiej nie bierzcie pod uwage...Oborniki z tego
                                                    wlasnie prozaicznego powodu pozostana moim wysnionym miejscem do
                                                    zycia-dlatego tym,ktorzy zdecydowali sie zyc tam-naprawde pozytywnie
                                                    zazdroszcze i gratuluje,tym,ktorzy chca dojezdzac,zycze wytrwalosci
                                                    i mam nadzieje,ze mimo nieustajacych podrozy beda mieli okazje
                                                    docenic wspaniale miejsce,w ktorym przyszlo im mieszkac.I zycze
                                                    szybkiego ukonczenia budowy:)pozdrawiam
                                                  • Gość: K Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 16.07.10, 17:12
                                                    kiedy zaczną prace nowe ekipy budowlane poprawiaczy ??
                                                  • Gość: .... Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 17.07.10, 19:44
                                                    i co z tymi nowymi ekipami ?? da się to naprawić kiedy skończą ?? kto
                                                    wierzy w SIERPIEŃ 2010 ?????????
                                                  • Gość: sdd Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: 188.33.187.* 18.07.10, 20:22
                                                    nikt.
                                                  • Gość: ....... Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 18.07.10, 22:02
                                                    czuje się bardzo oszukany bez kasy bez mieszkania w perspektywie sp
                                                    łata kredytu i wynajem mieszkania koszmar
                                                  • Gość: Elff Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.lanet.net.pl 19.07.10, 11:21
                                                    Witam,
                                                    zastanawiam się nad zakupem mieszkania od tego dewelopera, i po rozmowie
                                                    telefonicznej mila Pani poinformowała mnie że w tym tyg wychodzi nowa ekipa i do
                                                    polowy września mają być oddane mieszkania - pierwsze 4 klatki, reszta do końca
                                                    roku.
                                                    I właśnie przez to opóźnienie waham się co do zakupu, a co do ceny wyjściowej za
                                                    m kw to ich trochę poniosło ...
                                                  • Gość: Anonim Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 13:00
                                                    Ceny trzeba negocjować, a deweloper obniży ceny. A z tą połową września byłoby
                                                    pięknie, bo akurat opóźnienia to w budownictwie norma.
                                                  • Gość: ada Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 19.07.10, 17:55
                                                    Mają szczęście że woda tam nie doszła ( odra nie wylał) bo mileli by
                                                    następny pretekst do usprawiedliwienia do następnego
                                                    usprawiedliwienia
                                                    ) afakty są takie że od miesięcy wiedzieli ze nie zdążą bo wszyscy
                                                    zwracaliśmy uwagę na wolne tępo pracy a czasami na 100% zastoju
                                                    wystarczy pojechać było w którąś sobote jakby im zależało na
                                                    skończeniu na czas to by po popołudniu praca tam szła. A a
                                                    najwidoczniej im nie zależało. Jak nie podnieślibyśmy hałasu u nich
                                                    to do dej pory udawali by że nic się nie stało jednym słowem totalny
                                                    bałagan. A z tego co słyszałam teraz inni muszą poprawiać to co
                                                    poprzednicy sknocili . A gdzie był wtedy dozór kto sprawdzał co ekipy
                                                    tam robią ?????? Bez nadzieja
                                                  • Gość: ada Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 19.07.10, 18:23
                                                    skąd mamy pewność ze to co zepsuli inni da się jeszcze naprawić
                                                  • Gość: xxxxx Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.cdma.centertel.pl 20.07.10, 22:04
                                                    Witam,
                                                    Tez miałem pomysł kupna mieszkania od arch-m z tym ze obawiałem się tego ze to I
                                                    taki projekt tej firmy (a wiec zero doświadczenia i zero info na temat przebiegu
                                                    poprzednich inwestycji-do czasu kiedy powstało to forum i z tego co teraz czytam
                                                    to cieszę się ze swojej decyzji), był chyba marzec, a już w tedy byli w d..., a
                                                    do końca rzekomo 3mieś; cala realizacja na kredyt a mieszkań mało co
                                                    sprzedali... nie wiem dlaczego martwicie się tylko samym faktem ze będą
                                                    opóźnienia, co z resztą jest oczywiste...Opóźnienia, bo powoli robią... Może
                                                    robią powoli, bo im nie płacą, bo nie maja, z czego?, A jeszcze za kredyt trzeba
                                                    płacić... Ktoś powiedział nie wpłacajcie więcej hajsu.. –niby tak, ale jest 2
                                                    strona medalu.. nie wpłacając, a oni nie sprzedając nowych mieszkań kręcą na
                                                    siebie bata.. Nawet wczoraj na Onecie było, że w tym roku bankruta zaliczyło 2x
                                                    więcej firm niż w zeszłym- między innymi właśnie przez takie sytuacje- brak
                                                    płynności. Odnośnie odbioru to z tego co wiem to może i dostaniecie, ale do
                                                    czasu kiedy nie będziecie mieli aktu w ręku to wiecie.. a dzień po odbiorze też
                                                    wiecie co się może stać. Również z tego co wiem to to, że do odbioru musi być
                                                    wszystko na cycuś łącznie z takim szczegółem jak ścieżki, a co dopiero
                                                    poważniejsze rzeczy.. Aha gość który pisał że oprócz biedrony sklepy do 17
                                                    buahaha dobrze zryty beret masz.. rozumiem, że tak masz w tej wsi, która
                                                    dosłownie nazywa się wr i leży 5 km od granic Wrocławia.. Moglibyście napisać
                                                    ceny za metr jakie płaciliście. Mi zaproponowali 4500 za metr, oczywiście im
                                                    większa wpłata tym większa obniżka- kuszące. Pozdrawiam i trzymam za was kciuki
                                                    - Aha nie mówię, że tak musi być dokładnie i że się tak stanie... są to moje
                                                    przemyślenia i powody przez które ja nie zdecydowałem się na tą inwestycję. obym
                                                    się mylił a Arch-m wywiazał z umowy
                                                  • Gość: :) Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 20.07.10, 22:55
                                                    Jak zbankrutuje arch-m to co z biurem projektu też ucierpi na reputacji
                                                    a oni przecież dobrze się mają wydaje mi się że teraz żałują że
                                                    postanowili sami budować W końcu projekty nieźle im szły nap ten na
                                                    Placu Dominikańskim na wprost galerii . Oj zastanowią się nad następną
                                                    inwestycją a lepiej było by dla nich by tą zakończyli do końca. Jednym
                                                    słowem od początku mijali się z prawdą. Musimy na nich napierać !!!!!!
                                                    niech sami w kalosze wejdą i do roboty fachowcy ..
                                                  • Gość: werty Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.cdma.centertel.pl 20.07.10, 22:14
                                                    hehehe:) nie ma takiej fizycznej możliwości żeby zalało Oborniki.
                                                  • Gość: Anonim Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 13:19
                                                    Skąd macie takie informacje, że poprzedni wykonawca był niesolidny i trzeba po
                                                    nim poprawiać? To wersja firmy Arch-m? Ja słyszałem wersję wykonawcy i ona jest
                                                    nieco inna... Po prostu firma Arch-m nie płaciła.
                                                  • Gość: Kb Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: *.centertel.pl 21.07.10, 17:19
                                                    podobno centralne jest sknocone i muszą poprawiać to co zalane po za
                                                    tym panele a raczej sposób ich mocowania ma dużo do życzenia te drewno
                                                    podobne co do reszty to nie jestem fachowcem
                                                  • Gość: Anonim Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? IP: 109.243.180.* 21.07.10, 20:13
                                                    każdy ma swoją wersję...
                                                  • Gość: lokator Re:Żądam tego za co zapłaciłem !!!! IP: *.centertel.pl 21.07.10, 22:15
                                                    nie dodać nic odjąć co mnie to obchodzi kto co zepsuł ja miałam dać
                                                    kasę i to zrobiłam
                                                  • mtrela Re: Co dzieje się dzisiaj na budowie ?? 25.01.15, 05:28
                                                    Polecam własne usługi:Odbiory Mieszkań 503-762-371
                                                    mtrela.wix.com/odbiory-mieszkania
                                                  • Gość: gosc Re: Współczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 11:43
                                                    Wiecie widze te budowe codziennie poprostu nic sie tam nie dzieje od ponad dwoch
                                                    tygodni a jak juz cos robia to szkoda gadac naprawde robia fuszerke balagan
                                                    balagan balagan !!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: ??? Re: Planowany termin oddania inwestycji koniec cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 22:01
                                                    mój deweloper budujący we wrocku nie ma żadnych opoznieni ze wzgledu na pogodę
                                                    tej zimy i wiosny, nie ściemniajcie ludzi
    • Gość: asddd Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 13:41
      ja poczekam jeszcze tydzien. potem bede robic dym.
      • Gość: qwe Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 14:28
        My też na razie wstrzymujemy się z jakimiś decyzjami, damy im jeszcze trochę
        czasu. Wczoraj jak dzwoniliśmy do biura to nas poinformowali, że zmienili
        wykonawce i przez jakiś okres może być przestój, bo poprzedni wykonawca musi
        posprzątać plac budowy zanim zostanie przekazany nowemu wykonawcy. Pewnie może
        to potrwać kilka dni. Najważniejsze, żeby wkrótce ruszyły prace tak jak powinny
        już dawno!
        • Gość: .... Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.centertel.pl 22.07.10, 18:58
          znowu kłamią nowy wykonawca miał wejść od początku tego tygodnia
          • Gość: Anonim Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: 109.243.48.* 22.07.10, 19:48
            ja pojade na budowe za tydzien albo dwa i jak sie nic nie zmieni to odwiedze
            biuro i bedzie ostro
            • Gość: Marz Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 12:31
              SKANDAL dziś byłem na osiedlu w godzinach około 8.30 chodziłem po budowie bez
              problemu można dostać się wszędzie przez drzwi a raczej dziurę w garażu która
              sama zaprasza do wejścia nie zauważyłem nigdzie żadnego pracownika nikogo może
              gdzieś tam siedział ktoś w budzie jakiejś żelaznej tego nie wiem fakt jest taki
              że widziałem i byłem tam gdzie chciałem może potem rzucę wam zdjęcia na stronę z
              linkiem do tych zdjęć z garażu można wejść do każdej klatki i nieuczciwy
              człowiek nie miał by problemu zabrać co się chce w końcu oczywiście wbrew prawa
              ale jak z tym coś nie zrobimy to rozbiorą tą budowę zw ze względu na brak
              kontroli szkoda mówić najlepiej zobaczyć samemu . Dzwoniłem do biura by
              zabezpieczyli chociaż to co wybudowali by ktoś nie rozkradł z tego co wiem to
              możliwość wejścia na tą budowę od wielu miesięcy jest taka sama. Pytałem o
              nowego wykonawcę podobno są prowadzone rozmowy i ma wejść od przyszłego tygodnia
              ale kiedy zapytałem o dane wykonawcy bo chce4 sprawdzić czy naprawdę on jest nie
              dostałem odpowiedzi wobec tego tak naprawdę nie przekonali mnie czy istnieje już
              ten nowy wykonawca a trwają jedynie rozmowy ciekaw jestem jak dułgo te rozmowy
              bedą trwały :) bo czas leci a budowa stoi otwarta na oścież z wielką dziurą
              garażową oby tylko tam coś potem pozostało dla nas . Żądajcie nazwy nowego
              wykonawcy i adresu do wykonawcy , sprawdzajcie czy naprawdę jest i kiedy zacznie
              dalszą prace.
              Nad zdjęciami jeszcze pomyśle jak znajdę czas to wrzucę na neta pozdrawiam

Dzwoncie do nich by zabezpieczyli porządnie naszą budowę ja dzwoniłem bo to co
              zrobili z zabezpieczeniem to tak jakby sami innych kusili.
              • Gość: asxc Re: Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 12:51
                Masz rację, budowa jest całkowicie niezabezpieczona. Zwracaliśmy im już na to
                uwagę. W przyszłym tygodniu wybieramy się do nich. W końcu to będą nasze
                mieszkania i możemy żądać porządnego zabezpieczenia budynku! Co do wykonawcy to
                nie wiem czy mają w ogóle takie prawo aby nie udzielić informacji, jeśli to ktoś
                rzetelny to przecież nie powinno być to tajemnicą. Na pewno będziemy naciskać.
                Nie wiem, ale myślałam, że to są porządni ludzie, myślę o właścicielach, a
                wygląda to tak jakby im na niczym nie zależało, nie panują całkowicie nad tą
                inwestycją!!!
                • Gość: marz Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.centertel.pl 23.07.10, 17:10
                  Tak jak obiecałam zdjęcia z budowy zrobione dzisiaj 23.07.2010 8.30
                  szokujące. link marze.flog.pl/ co o tym sądzicie i co z tym
                  zrobimy ?????????????????????????????????????????? musimy pilnować
                  swoich interesów
                  • Gość: Wagabunda Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.07.10, 00:21
                    To jest jakaś porażka, co oni tam wyprawiają. Jak bym kupiła tam mieszkanie to chyba bym tego nie wytrzymała.

Ludziska, skrzyknijcie się razem i róbcie coś. To jest WASZA kasa, wasze ciężko zarobione pięniądze. Żądajcie od nich adresu i nazwy wykonawcy, macie do tego prawo. Żądajcie konkretnych terminów oddania budynków. Męczcie ich, dzwońcie,pytajcie.

Od 19.07 istnieje również możliwość wniesienia pozwów zbiorowych (m.in. na dewelperów jak najbardziej)do sądu. Uważam, że to jest jakaś furtka.

Walczcie.Jak nic nie będziecie robić to tacy deweloperzy jak oni ( "przekształceni" z architeków; ściślej rzecz biorąc architekci, którzy zabierają się za deweloperkę) będą się nadal mnożyć na rynku budowlanym jak grzyby po deszczu i nabijać ludzi w butelke.

Trzymam za Was kciuki.
                    • Gość: aa Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.chello.pl 24.07.10, 11:22
                      Tiaaa jasne podajmy ich do sadu... wtedy na pewno szybko zobaczymy mieszkania.
                      idz sie utop z takimi radami
                      • Gość: marz Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.centertel.pl 24.07.10, 13:50
                        pozew to ostateczność my musimy ich zmusić do tego by szybko ruszyły
                        prace kończące naszą inwestycje bez zbędnych kłamstw i motania. I niech
                        pilnują naszego majątku !!!! a nie partacza sprawy
                      • Gość: marz Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.centertel.pl 24.07.10, 14:00
                        Mam co robi tam kierownik budowy na budowie
                        po pierwsze ciężko go tam zastać ( je zeli przychodzi to kiedy chce)
                        po drugie nie dba o zabezpieczenie budowy i ( wystarczy popatrzeć na
                        budowę)
                        po trzecie kto mu płaci za to czego nie pilnuje ( powinnien być tam
                        ktoś kto chce zadbać o nasze sprawy)
                        • Gość: ..... Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.centertel.pl 25.07.10, 12:05
                          dobre zdjęcia naszej inwestycji marze.flog.pl/
                          • Gość: rfred Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 08:32
                            ale kogo obchodza zdjecia z gazaru niech oddadza mieszkania bo garazu moga sobie
                            dlubac jeszcze pol roku
                            • Gość: .... Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.centertel.pl 26.07.10, 09:05
                              zdjęcia są po to by zobrazować brak zabezpieczenia dobytku i brak ekip
                              budowlanych
                              • Gość: vfg Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 10:23
                                podobno zmienil się wykonawca wiadomo cos o tym nowym?
                                • Gość: .... Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.centertel.pl 26.07.10, 20:15
                                  brak zmian n a budowie ...... brak zmian w zabezpieczeniu szkoda słów
                                  nic z tym nie robią tak jakby ich to nie interesowało
                                  • Gość: Anonim Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 12:43
                                    ja czekam do przyszłego tygodnia... wtedy odwiedzę budowę i jeśli nie zastanę
                                    tam uwijających się jak w ukropie robotników to nie będę już dłużej siedział z
                                    założonymi rękami i zacznę działać, a wtedy może być nieprzyjemnie...
                                    • Gość: aaaaa Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.146.95.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.07.10, 17:17
                                      Wczoraj odwiedziliśmy dewelopera i podczas rozmowy dowiedzielismy
                                      się, że w pierwszej połowie sierpnia zacznie działać na budowie nowa
                                      firma wykonawcza. Wg informacji uzyskanych od dewelopera aktualnie
                                      trwa inwentaryzacja placu budowy, która jest niezbędna w momencie
                                      zmiany firmy wykonawczej. Na wszystkie pytania uzyskaliśmy jasne
                                      odpowiedzi, dlatego zachęcamy do indywidualnego udania sie do biura,
                                      a nie gdybania i nakręcania sie na forum.
                                      • Gość: ..... Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.centertel.pl 30.07.10, 21:12
                                        Fakty ..... niestety, dobrze się stało jak się stało ale stać się
                                        nie powinno. Wychodzi na to ze nasza Firma ARCH-M musiała zrobić to
                                        co zrobiła zmienić wykonawce dlatego i tylko dlatego byśmy byli w
                                        pełni zadowoleni z naszych mieszkań . Wykonawca okazał się
                                        naprawdę bardzo nie odpowiedzialny i musiano go zmienić. Nowy
                                        wykonawca już wchodzi na budowę wierze że w krótkim czasie spotkamy
                                        się w naszych mieszkankach wszyscy. Sprawdziłem i wiem że ARCH-M
                                        musiał zrobić to co zrobił ( nie podobają mi się opóźnienia) ale taka
                                        była najlepsza droga dla nas przyszłych lokatorów. Na pewno będziemy
                                        śledzić poczynania nowego wykonawcy jak sądzę solidnego. Każdy kto
                                        chce sam sprawdzić czy mam racje wystarczy że uda sie do biura Firmy
                                        i na budowę. Ja byłem nie raz i sam osobiście to sprawdziłem. Moja
                                        ufność do ARCH-m nabrał pozytywnej mocy i wiary. Pozdrawiam.
                                        • Gość: aa Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: 109.243.124.* 31.07.10, 15:12
                                          Chyba dobrze się stało. A wiadomo już jaka firma będzie nowym wykonawcą? I czy
                                          poprzedni wykonawca - firma EM-Ka Emilia Kalata pozabierał już z budowy swoje
                                          śmieci?
                                          • Gość: niki Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.217.146.194.generacja.pl 01.08.10, 14:20
                                            zdjęcie z lipca img27.imageshack.us/img27/6572/mmmax.jpg
                                            • Gość: Marz Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 09:04
                                              powinna tam być już inna firma ( wydaje mi się że to czas przekazania budowy)
                                              • Gość: bibi Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 09:26
                                                bardzo ładne i realistyczne zdjęcie nikli -dzięki jak coś jeszcze będziesz
                                                miała/miał wrzuć na forum
                                            • Gość: jery Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.10, 15:56
                                              witam przyszłych nowych mieszkańców Obornik Śl.Mieszkam od 2 lat w
                                              Obornikach i miałem te same problemy co Wy. Dla pocieszenia dodam że
                                              mieliśmy spóźnienie ...2 lata.Po rocznym opóźnieniu połowa
                                              mieszkanców mieszkała, następny rok to były prace wykończeniowe.W
                                              tej chwili mamy prace poprawkowe.Czasem z ciekawości zaglądam na
                                              teren budowy.Projekt ładny.To co zobaczyłem na zdjęciach i mając
                                              własne doświadczenia-koszmary, stwierdzam :jest masa prac
                                              pracochłonnych i kosztownych. A poprawki dopiero się zaczną, po lub
                                              przed odbiorem. U nas o były głównie pękające i przemakające
                                              ściany,nieszczelne okna,odpadające płytki na balkonach i tarasach.
                                              Myślę że nowa ekipa powinna się uporać z tym bajzlem do końca roku.
                                              Najważniejsze aby ukończyli inwestycje.Ja mieszkając w Obornikach
                                              odpoczywam,czas jakby dłużej tu upływa. Już zapomniałem co to znaczy
                                              kupić mieszkanie na rynku pierwotnym. Bo kupiłem prawie dziurę w
                                              ziemi.
                          • Gość: pestka Re: Zdjęcia z budowy zobaczcie IP: *.182.32.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.10, 02:21
                            Witam ! Też kupiłam mieszkanie. Wiem wszystko. Generalny wykonawca się wycofał i
                            nie ma następnego. Rozmawiam z deweloperem, dzwoniłam do telewizji
                            interwencyjnej. Pilnie prosze o kontakt aby się jakoś zintegrowac w działaniach.
                            Chyba nie będziecie tak czekać? Nie wiadomo czy to się zakończy do końca roku.
                            Pilne !!!! Podaję numer 609 14 19 31 . Czekam na wasze telefony. Pestka [/b]
                    • Gość: pestka Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.182.32.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.10, 02:35
                      Witam ! Też kupiłam tu mieszkanie. Wiem wszystko, nie ma generalnego
                      wykonawcy i nie wiadomo czy oddadzą do końca roku. Zawiadomiłam telewizję
                      interwencyjną. Pilnie prosze o kontakt. Musimy się zintegrować w działaniu !
                      Podajcie jakiś kontakt i piszcie. Czekam. Może wiele zrobić ale razem . Pestka.
                    • Gość: niki Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.pup-wroclaw.pl 16.08.10, 10:20
                      wczoraj byłam na budowie,
                      budowę ogrodzili nie da się już wejść przez wjazd do garażu, rusztowania zostały
                      zabrane. Ma weź nowa firma budowlana, dajcie znać jak zobaczycie, że się coś
                      ruszyło.
                      • Gość: :):):):):):):):):) Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 10:32
                        od pewnego czasu nie tylko nie budują ale powoli rozbierają i wywożą siną dal-)
                        :):):):):):):):):):):):)
                  • Gość: Mekto Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 11:49
                    Właśnie rozmawiałem z Panem Łabanem. Miałem umówiony odbiór na piątek i kręci
                    oczywiście żeby w czwartek podjechać do biura - ciekawe po co??
                    Zacznie mi opowiadać jakieś kłamstwa, że nie mogą terminu dotrzymać.

Będzie zadyma!!!
                    • Gość: fredzia Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.217.146.194.generacja.pl 04.08.10, 21:55
                      my też czekamy jeszcze kilka dni i pojedziemy d biura
                      • Gość: Marz Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 10:55
                        dzisiaj byli pracownicy na budowie niewielu ale było słychać stuki w klatkach nr
                        4 podobno od poniedziałku wchodzą dekarze tak jak się dowiedzieliśmy mają coś
                        poprawiać nad klatkami 1,2 trzeba mieć renkę na pulsie i mieć oko na to co się
                        tam dzieje bo czekamy na swoje mieszkanka z utęsknieniem pozdrawiam wszystkich
                        Ps mogli by już to zakończyć
                        • Gość: fredzia Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.chello.pl 05.08.10, 15:45
                          jestem ciekawa czy do 30 września oddadzą budynek jakby sie solidnie
                          wzięli do pracy to może by zdążyli, mam nadzieje że nie są żadnymi
                          oszustami , co chwile odwlekają oddanie
                          • Gość: [[[[ Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 10:47
                            tak z tego co widac i moze jak szybko pojawi sie wykonawca to termin oddania 30
                            wrzesienia ale 2011r
                            • Gość: Marz Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 11:30
                              nie strasz wiele im nie zostało ale muszą się przyłożyć do pracy i w końcu
                              zacząć na pełnych obrotach
                              • Gość: Anonim Do Marz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:02
                                dzisiaj bylem na budowie, ale tam nie bylo nikogo, kompletna pustka a pisales/as
                                ostatnio ze slyszales/as jakies stuki na budowie. obawiam sie, ze byly to tylko
                                dziecioly z pobliskiego lasu. chyba tylko pracownicy arch-m widza i slysza
                                robotnikow na budowie.

ps. termin odbiorow we wrzesniu 2011 rzeczywiscie realny, bo o wrzesniu 2010
                                radze zapomniec
                                • Gość: Marz Re: Do Marz IP: *.centertel.pl 06.08.10, 16:00
                                  czekam do poniedziałku z tmi co rozmawiałam a byli ubrani jak robotnicy
                                  i cos tam robili to powiedzieli ze od poniedziałku wchodzą dekarze
                                  • Gość: Anonim Re: Do Marz IP: 94.254.232.* 06.08.10, 16:26
                                    obys mial/miala racje.
                                    • Gość: marz Re: Do Marz IP: *.centertel.pl 06.08.10, 21:17
                                      musimy pilnować naszych spraw
                                      • Gość: Anonim Re: Do Marz IP: 109.243.105.* 07.08.10, 19:45
                                        to prawda zobaczymy co się będzie działo na budowie od poniedziałku
                  • Gość: pestka Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.182.32.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.10, 02:28
                    witam 1 Też kupiłam tu mieszkanie. Wiem wszystko, nie ma wykonawcy i nie
                    wiadomo kiedy to się skończy. Zawiadomiłam telewizję interwencyjną. Prosze o
                    kontakt pilne !!!! Trzeba się zintegrowac w działaniu. To może potrwać również
                    rok i dwa lata. Deweloper powiedział mi , że nie oddadzą tego do października a
                    może do końca roku. Czekam na odpowiedź i dajcie jakiś kontakt. Pestka.
                    • Gość: marz Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.centertel.pl 08.08.10, 08:27
                      jak masz race to znaczyło by to że jest to katastrofa
                    • Gość: anonim Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: 94.254.220.* 08.08.10, 09:56
                      chyba trzeba się zacząć organizować i zabrać sie za nich. w razie czego podaję
                      e-mail underwave@poczta.fm
                      • Gość: [[[ Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 11:10
                        nie chcę was straszyć ale słyszałem że ta firma jest stanie upadłości podobno
                        straciła sporo jako podwykonawca na stadionie po zerwaniu umowy Mostostal-miasto.
                        • Gość: anonim Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: 94.254.220.* 08.08.10, 11:34
                          bzdur nie wypisuj
                        • Gość: anonim Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: 94.254.220.* 08.08.10, 11:42
                          biuro architektoniczne było podwykonawcą na stadionie? nie pisz bzdur
                          • Gość: andzia Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: *.217.146.194.generacja.pl 08.08.10, 12:56
                            witam też zakupiliśmy tam mieszkanie transze wpłacone oprócz
                            ostatniej bo jest do 30 września byliśmy tam wczoraj po 16, jest
                            tylko płot metalowy i wstęp wzbroniony, ochroniarz był, niewiemy co
                            myśleć albo zwykłe opóźnienie albo przekręt ale zadużo jest
                            zrobione, chyba nie mają pieniędzy nikt nie chce tam robić
                          • Gość: marz Re: Zdjęcia z b udowy zobzczcie IP: 178.56.27.* 08.08.10, 13:07
                            Arch-m niema nic wspólnego ze stadionem po za tym maja kasę na
                            dokończenie inwestycji najgorsze to ze się ociągają trzeba ich
                            przycisnąć i tyle jak więcej będziemy krzyczeć tym lepiej niech w
                            końcu zaczną tam pracować pełną parą ekipy
                            • Gość: marz Re: Zdjęcia z budowy zobczcie IP: 178.56.27.* 08.08.10, 13:19
                              Fakt jest taki ze naprawdę poprzedni wykonawca skopał kilka spraw i
                              nowy musi to poprawić i dokończyć kto jest nowym nie wiemy . I w tym
                              szkopuł żądajcie nazwy i adresu nowego wykonawcy by potwierdzić
                              wiarygodność Archem potem sprawdźcie sami czy istotnie ten wykonawca
                              jest i dajcie znać na forum To będzie ważna sprawa by ustalić kiedy i
                              kto skończy naszą inwestycje. W razie czego zbierzemy się w grupę i
                              poślemy całe Arch + ..........
                              • Gość: misiek Re: Zdjęcia z budowy zobczcie IP: *.217.146.194.generacja.pl 08.08.10, 13:49
                                w jakim stopniu jest zaawansowana ta budowa