GoĹÄ: gość IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 19.10.04, 18:05 Czy Ktoś cos wie na temat inwestycji Blockpol przy zbiegu ulic Skrajnej, Przyjazni, Rodzinnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:39 Wiem nieco na temat tej inwestycji. zalezy jednak czego chcesz sie dowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
drake57 Umowa. 06.05.05, 20:45 Cze. Mam podpisac umowę przedwstepną ,na co mam zwrócić szczególną uwagę,czym rózni się od notarialnej?Czy ktos moze mi doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitado Re: Umowa. IP: 5.5.* / 80.58.1.* 07.05.05, 00:56 zwroc uwage na: odsetki waloryzacyjne od niezaplaconej kwoty powiaz kolejne raty z postepami na budowie zwroc uwage na gwarancje (kiedy i jak beda poprawione ewentualne usterki) To tyle mi na razie przychodzi do glowy jak mi sie cos jeszcze przypomni dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Umowa. 07.05.05, 20:19 Witam, co do umowy jest kilka propozycji kilkadziesiąt postów wczesniej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.visp.energis.pl 24.10.04, 22:13 Ja też wiem kilka rzeczy - kupiłem tam mieszkanie w realizowanej właśnie inwestycji - co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bono Vox Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.04, 09:17 Witam, czy to prawda, że koło Was (pod oknami) będzie przebiegać droga (przedłużenie ul. Jeździeckiej do ul. Krzyckiej)??? Pozdrawiam, Przyszły sąsiad ze Stalmontu. BV Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: 194.146.120.* 25.10.04, 10:41 Pierwsze slysze od Ciebie - nawet nie wiem gdzie tam jest miejsce na jakas droge?? Pozdrawiam przyszly sąsiad z Blockpol'u Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bono Vox Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.04, 11:01 wroclaw.plan.pl/wroclaw/mapa/index.php?ulica=je%BCdziecka ponoć ten zakręt Jeździecka-Partynicka-Skrajna jest niebezpieczny, dlatego chcą go "wyprostować".. A hipotetyczna droga byłaby przedłużeniem ul. Jeździeckiej w stronę Krzyckiej i przebiegałaby pod Waszymi oknami.. - i dalej w stronę Racławickiej. Takie plotki słyszałem. Mam nadzieję, że to tylko plotki. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olopolska Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:43 Witam! Nowa droga bedzie przebiegac okolo 4 -5 metrow od budynku A-B. Cala jezdnia z wysepka zieleni i chodnikami bedzie liczyla okolo 8 - 10. Jesli ktos chce zobaczyc plan zagospodarowania terenu lacznie z planowana droga obok budynkow "Blockpol-u" wystarczy poprosic o to w UM lub w biurze "Blockpolu" na ul. Krzyckiej. Mysle, ze droga ta nie powstanie predko z uwagi na sytuacje finansowa KDDPiA. Pozdrawiam - przyszly mieszkaniec "Blockpol-u". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: 194.146.120.* 08.11.04, 11:16 no to mnie to raczej nie dotyczy ponieważ mam mieszkanie w bloku C - olopolska - na którym piętrze zakupiłeś mieszkanie i w jakim bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olopolska Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:34 Czolem!! Zakupilem w bloku A na poddaszu,dokladnie od tej strony gdzie bedzie droga (na planie zagospodarowania przestrzennego wyglada na troche "wielka" w porownaniu z blokiem). Mysle, ze droga moze byc pewna uciazliwoscia dla wszystkich mieszkancow budynkow A-B i C z uwagi na bliskosc zabudowy. Nie przejmuje sie halasem i spalinami, ktore projektowana droga moze przyniesc w przyszlosci raczej mysle, aby zabezpieczyc "nasze" osiedle. Moze na pierwszym spotkaniu Wspolnoty-:) moze by uchwalic jakis monitoring lub ogrodzenie przynajmniej od omawianej drogi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: 194.146.120.* 16.11.04, 09:39 Sluchaj a nie wiesz jak będzie w tych blokach z internetem? będą jakieś przyłącza - czy będziemy musieli sobie sami coś kombinować? Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Blockpol-czy ktos cos wie? 16.11.04, 12:35 Hello! Na dzien dzisiejszy nie bedzie osobnych lacz internetowych np. LAN, umowa rowniez tego nie precyzuje, wiec bedziemy musieli cos sami skrecic - nie powinno byc z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.10.04, 17:35 Witam Własciwie interesuje mnie wszystko,czy firma jest godna polecenia,czy w inwestycji miesci sie budynek czy budynek i droga i podwórko......itp Czy miejsce jest dosyć ciche..... Jak wyglada umowa i czy są jakies problemy i niejasności z nia zwiazane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 12:49 Jeśli chodzi o drogę: - na początku roku 2005 - miasto ma zrobić asfalt na ulicy Skrajnej, Siostrzanej a Blockpol od tej drogi ma zrobić już asfalt (dojazd) do 2 bloków. - umowę troszkę pomznienialiśmy, między harmonogram spłat i ewentualne obsunięcie w terminie realizacji - narazie są około 1 miesiąc do przodu - czyli jedno piętro szybciej niż w harmonogramie - zresztą zaczęli już budować drugi budynek - a milei wstęopnie go zacząć w gruniu. Żadnych kłopotów nie było - firma ma wszystkie dokumenty- nie ma żadnego kredytu pod zastaw działki, sprawdzałęm wszystko co się da przed zakupem - wygląda na solidną - wybudowali już dużo budynków - zastanawiałem się wcześniej nad Stalmonetm - ale zrezygnowałem bo się troszke bałem - to ich pierwsza inwestycja - ale jak widać też sobie dobrze radzą. Myślę że wszystko będzie ok i wprowadzimy się tam przed terminem który mam w umowie czyli wrzesień 2005 - tak zresztą mówi nawet prezes Blockpolu. Jeśli chcesz wsię dowiedzieć jeszcze coś więcej to pytaj. acha jedyne co w umowie mi się niepodoba to wartość waloryzacji - 1 % miesięcznie - no ale nie dało się tego wynegcjować - udało nam się tylko że przez pierwsze 3 miseiące nie jest naliczana waloryzacje - więc całkiem dużo - bo wtedy wartość niewpłaconej kwoty jest największa, teraz robimy aneks do umowy żeby pozostałą kwotę wpłącić w jednej transzy i pozbyć się tym samym waloryzaci - około 4 tys. PLN Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.11.04, 19:23 Dziekuje za wiadomości. Narazie nie mam wiecej pytań, chociaz zastanawiam sie nad tą "plotką" dotycząca ul Jezdzieckiej. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: 194.146.120.* 05.11.04, 12:43 ja osobiście nie znalazłem takiej informacji nigdzie na stronie ZDIK - jedyny raz kiedy o tym słaysząłem to własnie na forum - 3 posty wcześniej. osobieście to nie wiem gdzie tam można zrobić jakąs drogę - raczej jestem spokojny - radzę pojechać na budowę i zobaczyć ... albo zadzwonić do ZDIk i się spytać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marian Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:51 ooo! droga chyba bedzie - 3 komentarze wczesniej (pare minut temu wskoczyla ta wiadomosc) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Umberto Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.SKARB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:51 Pytanko? Kiedy robiłeś wgląd w księgi wieczyste? Pytanie czy w między czasie coś się nie zmieniło. Kumpel mieszka na Osiedlu Chabrowym (Integer) i juz martwi sie czy II etap budowy nie będzie finansowany z kredytu wziętego pod zastaw działki na którym stoi jego blok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzemik Re: Blockpol-czy ktos cos wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:21 Dzis bylem w ksiegach no i widziałem tylko jedna ksiege bo na druga trzeba sie zapisac i dopiero w srode moglbym ja zobaczyc. W tej ktora widziałem wszystko jest Ok, z tego co tam widzialem to 4 osoby kupily umowy z aktem notarialnym! Ale dwie nie sa opisane choc widnieje zapis w dziale roszczen! Jest tylko nazwisko Pani notariusz ktora byla juz wymieniana na tym forum ... i nie byla polecana ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe do Olopolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 15:45 Kupilem mieszkanie na 2 pietrze na "rogu" - 55,6 m2 - od strony budynku ktory juz stoi w sasiedztwie. Takie samo mieszkanie kupil moj kolega tyle ze na 3 pietrze - razem szualismy i tutaj znalezlismy takie jak nam odpowiadalo - czyli jednego sasiada juz znam :) moj kumpel pietro wyzej no I TY? - ale pisales ze kupiles w budynku A. wlasnie ogladam stronke blockpolu i chyba maja blad po wprowadznie zmian - tzn zle linki do planow - pomylili budynki :) a Ty ktore zakupiles? Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: do Olopolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 15:47 acha - a jeszcze apropo statystyk - co WPB ma takie wysokie - dlatego bo wiekszosc postow na nim to klotnia z mieszkancami Stalmontu :) i spory kto bedzie mial lepsze mieszkania - dla mnie to bardzo smieszne i zenujace :) no ale jak im sie nudzi to niech pisza Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JerzyR Re: do Olopolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.04, 16:02 kłotnie nie o lepszosci mieszkan ale o wyzszosci jednej technologii nad drugą (porotherm vs beton) - dyskusja o tym byla jednym z watkow; Poza tym mam kolegow zarowno w Stalmoncie jak i WPB Pozdrawiam dalszych sasiadow z Blockpolu A tak a propos to blizej Was są te rudery... moze je rozbiora albo sie same rozleca? JerzyR klient WPB Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: do Olopolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 10:23 jedną mają rozbierać - tą bliżej skrzyżowania z Krzycką - a druga pewnie jeszcze postoi - szkoda - ale pewnie za kilka lat dopiero cos sie zmieni - dla mnie wazniejsze by byloa jak by zrobili porzadnie ulice Przyjazni!! ;( PelEe Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: do Olopolska 28.11.04, 19:24 Witam przyszłego mieszkańca WPB - JerzegoR! Myślę, ze wszystkie 3 budowle są w zasięgu ruder także przypisywanie ich jednemu bądź drugiemu nie ma sensu – z pewnością z czasem jak pisałeś cos z nimi zrobią. Lepiej można by było pomyśleć o jakimś wspólnym osiedlowym lokalu w którym kiedyś moglibyśmy się spotkać na jakimś piwku-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JerzyR Re: do Olopolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.04, 22:17 faktycznie coś by się przydało:) Na Klecinie odpada bo tam ponoc rządzą "czarni" - może gdzieś w okolicach Krzyckiej/Skarbowców jest jakas knajpka? JR Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: do Olopolska 28.11.04, 23:50 No problem, trzeba będzie zebrać ekipę! Mam takie pytanko (mieszkam poza Wrocławiem) nasze budowle to dokładnie do jakiego osiedla się zalicza - mam kiepskie informacje w tym względzie [sorry, że Ciebie nie zapytałem]¹). Aha Ci, którzy rządzą to co jest grane. Olo ¹)do: Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JerzyR Re: do Olopolska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 15:12 osiedle Krzyki, obręb Partnice JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pedro Re: do Olopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 11:33 chłopaki jak idziecie na piwko to dajcie znać też się chętnie z wami wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: do Olopolska 29.11.04, 14:21 Witam! To oczywiste, ze z przyszlymi mieszkancami Blockpol'u idziemy. W tej kwesti jestesmy w scislym kontakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: do Olopolska 28.11.04, 18:47 Witam Marcina! Moje mieszkanie będzie (tak jak pisałem wcześniej) w budynku A na poddaszu od strony południowo - zachodniej, liczyć będzie 42,00m² - jest to powierzchnia użytkowa - w mieszkanie to będzie miało skosy przez które (powierzchnia użytkowa lokalu zmniejsza się z 52,00m² na 42,00m²). Jest to mieszkanie narożne z balkonem i dodatkowo na drugiej ścianie jest portfenetr. Generalnie 2 pokoje. A co do strony www Blocpol'u to nie patrz na wizualizacje ponieważ obiekt będzie całkiem inny (poddasze) niż prezentowany. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitado Blockpol co tutaj tak cicho? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.12.04, 21:48 Zbieram opinie na temat firmy... A na forum cicho jak makiem zasial? Bede wdzieczny za kazda konstruktywna opinie Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Blockpol co tutaj tak cicho? 22.12.04, 11:14 Witam! Nabyłem mieszkanie w tej firmie, jak się mogłeś wcześniej dowiedzieć czytając forum. Generalnie jakie informacje "pozostałe" Cię interesują. P.S Wszystkim przyszłym mieszkańcą 'Blockpolu" oraz "Stalmotu" i "WPB" życzę wesołych świat oraz bezusterkowego odbioru mieszkań. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bono Vox Re: Blockpol co tutaj tak cicho? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.04, 13:27 olopolska napisał: Wszystkim przyszłym mieszkańcą 'Blockpolu" oraz "Stalmotu" i "WPB" życzę wesołych świat oraz bezusterkowego odbioru mieszkań... Dziękujemy i nawzajem!!! :-))) pzdr. BV Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pedro Re: Blockpol co tutaj tak cicho? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 12:44 I WPB dziękuje. Też Życzymy wszystkiego Najlepszego:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol co tutaj tak cicho? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 21:14 Witajcie sąsiedzi! Przeczytałem całe wasze, no i moje blockpolowe forum i cieszy mnie, że bedę miał takich fajnych sąsiadów, zwłaszcza tych z budynku C ;). Ale przyznam - a to informacja zwłaszcza dla tych, którzy jeszcze zastanawiają się nad inwestycją - by gruntownie przeczytali umowę. Jeśli chodzi o samą budowę to nie mam się czego czepiać, bo pewnie ewentualne mankamenty wyjdą dopiero po zamieszkaniu. Natomiast jestem zawiedzony obsługą jaką "obdarzają" swoich nabywców szefowie Blockpolu. Zastanawiam się czy to tylko ja muszę się prosić o informacjęjak o "audiencję" czy inni tez tak mają. Generlanie sądzę, że inwestycja będzie udana, tym bardziej że Krzyki to Krzyki, do Parku Południowego całkiem niedaleko. Wesołych Świąt Blockpolacy ;) magyar Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Blockpol co tutaj tak cicho? 24.12.04, 00:26 Witam magyar'a - kurcze a o sąsiedzie z budynku „A” zapomniałeś? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol co tutaj tak cicho? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 10:31 oczywiscie, ze nie zapomniałem. sasiadów i sąsiadki pozdrawiami zycze wesołych swiąt :) magyar Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol co tutaj tak cicho? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 21:21 P.S. Ostatnio udałem się do Sądu Rejestrowego zobaczyć co nowego w firmie. Stoi, jest cała, wczesniej widniała pod nazwą "e-invest" bądź o podobnej nazwie. Nie wiem dlaczego została zmieniona nazwa, chociaż zarząd pozostał bez zmian. Kapitał jest za to malutki, tylko 50 tys. zł, no ale to przy zawiązaniu. A poza tym to budowali wcześniej dla Wrocławskiej Jedynki i kilku innych spółdzielni. Mam nadzieję, że będąc inwestorem i wykonawcą zarazem postarają się o jak najlepszą markę na przyszłośc, bo każdy wie, że co innego budować dla kogoś, a co innego dla "siebie". magyar Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J23 Re: Blockpol co tutaj tak cicho? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.06, 18:50 Firma Blocpol to cwany naciągacz pod szumnym logiem. Kupiłem mieszkanie w tamtym roku i już głaszam reklamacje. Jednak nikt nie raczył ich naprawic. Nie wspomnę o opóźnieniach z oddaniem bloku do użytku, kluczy do mieszkania i lejącą się wodą przez nieszczelne tynki. Odradzam każdemu, kto tylko zamierz kupic mieszkanie wybudowane przez tych "fachowców". Jednym słowem koszmar za ciężkie pieniądze. Tylko dla amatorów mocnych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: info Re: Blockpol co tutaj tak cicho? IP: *.crowley.pl 08.08.06, 16:04 teraz głośniej jest na www.rodzinna.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitado Blockpol - pytania IP: *.wroclaw.mm.pl 26.12.04, 11:36 Mam nastepujace pytania dotyczace firmy blockpol bede wdzieczny za każdą konstruktywną odpowiedź: 1. Kim jest współwłaściciel spółki BLOCKPOL II Mirosław Biliński? 2. Czy budowane nieruchomości na Krzykach są obciążone jakimś kredytem bankowym? 3. Jak przebiega pierwsza inwestycja firmy Blockpol na ulicy Prusa? 4. Jakie pułapki czyhają na podpisujących umowę przedstępną? 5. Co sądzicie o wiarygodności tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol - pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 12:01 zadajesz bardzo szczególowe pytania. 1. Szczerze powiedziawszy nie wiem kim jest Mirosław Biliński. Jest współwłaścicielem spółki, wchodzi w skład zarządu i powinien wespół z drugin członkiem zarządu reprezentować spółkę, w przeciwnym wypadku oświadczenia spółki będą nieważne. Nic więcej o nim nie wiem. 2. Co do obciążenia nieruchomości na Krzykach jakimś kredytem bankowym, to na dzień dzisiejszy nic takiego nie widnieje w księgach wieczystych.Zjednej storny to dobrze, z drugiej źle, bo prawdopodnie całość inwestycji finansują z naszych, nabywców pieniędzy, a wiadomo, że bank zawsze lepiej zagwarantuje wykonanie zobowiązania niż nabywca. 3. nie mam pojęcia. wiem, że coś tam robią, ale nie interesuje mnie to. 4. jeśli chodzi o umowę przedwstępną z Blockpolem bo jestem zaskoczony małym przedmitoem regulacji. Jest dużo haczyków, których tu opisać się nie da, ale z pewnością negocjuj to co Ci się nie podoba. A jak co to pisz na forum, zapewne nie tylko ja będziemy mogli Ci coś podpowiedzieć. 5. Wiarygodność. Sam nie wiem, pisałem już wcześniej, że budowali dla Jedynki Wrocławskiej (tej słynnej Jedynki) i kilku innych spóldzielni. To jest, o ile się nie mylę, ich pierwsza inwestycja mieszkaniowa, samodzielna. Mam obawy, ale byłem ostatnio na budowie i ida zgodnie z planem. Jeśli będzie im zależało na klientach to powinni się dobrze wywiązać z tej inwestycji, ale jeśli chodzi o co innego to... Jesli byłeś u nich w firmie to zauważysz, że wiele firm developerskich nie ma tak całkiem dobrze wyposażonego biura jak oni, a po drugie to Panowie prezesi są raczej mało uchwytni, co mnie szczególnie irytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitado Re: Blockpol - pytania IP: *.wroclaw.mm.pl 26.12.04, 16:32 to druga inwestycja pierwszą jest budynek na Prusa dziekuje za szybka odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Blockpol - pytania 26.12.04, 23:50 Witam! W październiku byłem na ul. Prusa – właśnie wtedy podejmowałem decyzję o zakupie mieszkania. Budynek, który tam widziałem miał być oddany do końca roku 2004, ale poza terenem przy budynku (chodniki itp.) prawie wszystko było już skończone. Nie widziałem mieszkań – udało mi się zobaczyć budynek wewnątrz (klatka, korytarz) – wszystko wydawało mi się oki. Myślę, że budynek na Partynicach/Krzyki będzie oddany wcześniej bez żadnych problemów -). P.S. Nie wiem jak często aktualizują stronę ‘www’ odnośnie już sprzedanych mieszkaniach, bo od 3 tygodni bez zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 28.12.04, 09:43 Witam, Chwile mnie nie było - więc mała przerwa... Przed Swiętami poszedłem sobei na spacer zobaczyć na budynek wykonywany przez BlocKpol na Prusa. Ogólnie wrażenia bardzo dobre - bardzo ładnie zrobiona elewacja i inne szczegóły - typu barierki - to co widać z zewnątrz. Widać że w środku co niektórzy się już urządzają :) Chętnie poznałnbym opinię ludzi którzy tam kupili już mieszkanie. Pozdrwiam sąsiadów. pelEe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Blockpol - pytania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.05, 02:25 Z tego co mi wiadomo, Pan Biliński jest wspol/wlascicielem firmy Stalmet (STALMET Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe zakład Pracy Chronionej w Kunicach), ciezko znalezc o niej informacje w internecie. Jest/byl tez powiazany z KGHM (www.kghm.pl/firma06-2.php), byl wiceprezesem za czasow Mariana Krzeminskiego. Jest również wiceprezesem Remy (www.remy.com.pl/ofirmie.html). To tyle informacji, ktore mozna znalezc w internecie. Osobiscie nie znam. Post jest czysto informacyjny - ani za ani przeciw Panu Bilińskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 28.12.04, 09:53 1. Kim jest wspówłaściciel spółki BLOCKPOL II Mirosław Biliński? Z tego co mi wiadomo jest to człoweik - który wszedł do tej firmy z kapitałem - więcej nic. Ale ogólnie miły gość. 2. Czy budowane nieruchomości na Krzykach są obciążone jakimś kredytem bankowym? nie - ale nie wiem czy to jest plus czy minus - według mnie plus. 3. Jak przebiega pierwsza inwestycja firmy Blockpol na ulicy Prusa? mogę podesłać zdjęcia - według mnie całkiem nieźle. 4. Jakie pułapki czyhają na podpisujących umowę przedstępną? było kilka szczegółów z którymi się nie zgadzałem - ale dało się wynegocjowac - ogólnie nic bardzo ważnego - największą zmianą było dogranie harmonogramu wpłat do harmonogramu robót - jeżeli tu się spóźniają to nie wpłacam kolejnych rat (taki mam zapis w umowie). Wielki minus - to duża waoryzacja - 1% miesięcznie - i raczej nie da się tego obejść. 5. Co sądzicie o wiarygodności tej firmy? według mnie ok - ale lepiej będzie jak sobie sam posprawdzasz - ja sprawdzałem wszystka razem z kolegą - On tez kupił takie same mieszkanko - tylko piętrzo wyżej - najwięcej baliśmy się tej spółki BlockPol II - ale jestesmy dobrej myśli. Szczerze mówiąc - wczesniej zastanwialiśmy się nad Stalmontem - ale tutaj było chyba jeszcze więcej obaw.... - ale myslę że i w tym i w tym przypadku będzie wszystk ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol - pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:54 waloryzację da się wynegocjować, zapewniam. Ja mam waloryzację 0,5% miesięcznie. 1% waloryzacji to przecież niemalże wyzysk. A co do umowy, to bym się nie zgodził z Tobą PelEe, jest zbyt dużo niedomówień. Ale pomysł z wpłata rat wraz z postępami na budowie jest godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 28.12.04, 12:07 jeszcze odnosnie waloryzacji - myśmy wynegocjowali start waloryzacji dopieor po 3 miesiącach od podpisania umowy - 3 miesiące mieliśy promocje - w tym kierunku więcej się nie dało. Odnośnie niedomówień w umowie - to faktycznie było kilka - teraz już nie pamietam wszystkiego - zmienialiśmy coś dotyczacego usuwania usterek - tzn wstawiliśmy maksymalny termin kiedy mają być poparwione. jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę - zmian było ok. 8 - 10. Mam jeszcze małe wątpliwości dotyczące drogi dojazdowej - w Księdzy jest wpis dotyczący użytkownia drogi (tylko już teraz nie pamiętam od której strony - chyba od strony Hurtowni - za który trzeba płacić - jednak jak mi przekazał P. Prezes - dojazd będzie teraz od Rodzinnej - ale jakoś nie ma tego nigdzie w umowie. No i tak samo nie wiem kiedy będzie remontowana ulica rodzinna - bo to już niby nalezy do miasta. Sorki za styl pisania - ale musze się spieszyć ponieważ jestem w pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol - pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 12:11 z tą drogą to też mnie martwi. PelEe powiedz na którym piętrze kupiłeś mieszkanko, może będziemy sąsiadami :) Poza tym jakoś inny blockpolacy ucichli... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 28.12.04, 12:31 Ja kupiłem na 2 piętrze w klatce bodajże C. Mieszkanie jest na rogu - z widokiem na sąsiedni budynek (aktualnie stojący) + widok na przyszły plac zabaw - pomiędzy budynkami naszymi nowymi budynkami. Mój kolega który kupił takie samo mieszkanko (tylko na 3 pietrze) - nie ma za bardzo czasu pisać na tym forum :) - ale go na bieżąco informuje. Ogólnie ja się nie martwie - martwiłem się do momentu podpipsania umowy - teraz jestem dobrej myśli. Rozmawiałem z jednym i drugim prezesem (ciężko ich zastać to fakt) i wyglądają mi na spoko kolesi. A Ty które kupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol - pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 12:51 z tego wygląda, że będziemy "dalekimi" sąsiadami. Ja całkiem po drugiej, pólnocnej stronie na 3 piętrze. Tez budynek C Ja w sumie też jestem dobrej myśli, chociaż z racji tego, że pakuje tyle pieniedzy boje się o swoje. Póki co faktycznie idzie dobrze, i chociaż są pewne sprawy które mnie denerwują to jestem zadowolony. Dobrze też by było gdyby, jak wcześniej mówiłeś, zrobili nam dobrą drogę,bo to co tam jest to cieżko nazwać drogą. A czy ktoś wie czy juz na 100% będzie tam prąd czy gaz? Ja bym optował za gazem. magyar Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 28.12.04, 13:06 Nie no ztego co wiem to gazu nie będzie - będzie tylko prąd. W większosci nowych budynków - takich małych nie ma gazu. Odnośnie drogi - to od rodzinnej do budynku ma zorbić BlockPol - a rodzinna (dzwoniłem do ZDIK - jakieś 2 miesiące temu) to miasto - mają zacząc w 1 kwartale 2005 - około marca - tak mi powiedziała Pani z ZDIK. A tak się jeszcze przyznam na koniec - że z uwagi na tą wysoką waloryzację - i na malejący kurs franka - wpłaciłem w listopadzie całą kwotę za mieszkanie :( - więc teraz muszę być juz dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Blockpol - pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 13:14 i dobrze, że jesteś dobrej myśli. A co do gazu, to jakiś czas temu byłem w siedzibie Blockpolu i przemiła pani powiedziała, że jeszcze nic na 100% nie jest pewne, bo wielu nabywców pyta właśnie o gaz pod kuchenki :) nie wiem czy to jest od nas jeszcze zależne, ale ja faktycznie wolałbym gaz. A druga sprawa to ogrzewanie, bo mamy mieć własną kotłownie - opinie są rózne co lepsze, czy kotłownia czy MPEC. Sam nie mam zdania, chociaż teraz jestem "na MPECU" i jest mi dobrze, dlatego ta opcja wydaje mi się rozsądniejsza. A co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 28.12.04, 13:19 niestety - nie mam doświdczenia aniz MPEC ani z własną kotłownią - i dlatego nie wim co lepsze - trzeba by było się kogos popytać. Może jednak MPEC byłby lepszy???. A odnośnie gazu czy prądu - to mi jest chyba obojęntnie - skoro ogrzewanie i ciepła woda będzie z zewnątrz - to zostaje tylko kuchnia - myślę że aż takich róznic nie będzie - a płacić za przesyłke gazu stałą opłatę też trzeba - więc jak już napisałem jest mi to obojetne - może być sam prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Blockpol - pytania 28.12.04, 19:57 Witam! Wszystko pod kontrolą, trzymam rękę na pulsie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Teren - zagospodarowanie 28.12.04, 20:29 Serwus! Chciałem nawiązać do otoczenia ‘naszej’ zabudowy Blockpolowej tz. nie chodzi mi o tereny zagospodarowania przy samych budynkach – mniej więcej wiem co tam będzie ale, interesuje mnie teren wokół a ściślej mówiąc plac między ‘naszymi’ budynkami tz. budynek „C” a ul. Rodzinną i ul. Siostrzaną. Czy macie jakieś informację dotyczące zagospodarowania tego terenu, który mógł być kiedyś jakimś ogródkiem z uwagi na ‘szczątki’ drzewek owocowych. Generalnie, czy na tym terenie jest coś przewidziane np. budynek mieszkalny, sklep, obszar zieleni itp.? Dzięki Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Teren - zagospodarowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:16 też jestem ciekawy jak zostanie zagospodarowany ten teren. Mam nadzieję, że nie postawią tam żadnego nowego budynku, chociaż wydaje mi się to bardzo prawdopodobne. Jeśli ktoś ma informacje co do tego co tam planują będę również wdzięczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bono Vox Re: Teren - zagospodarowanie.... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 13:22 Witam sąsiadów z Blockpolu !!! :-) w kwestii zagospodarowania terenu posłużę się wypowiedzią kolegi z forum STALMONT "Autor: deuter Data: 29.11.2004 16:17 Witam, Plan zagospodarowania można też zobaczyć tutaj: uchwaly.um.wroc.pl/zal/0160ru04mapa.pdf Jakość nie powala niestety ale to co trzeba - widać." Szczęśliwego Nowego Roku!! :-) Pozdrawiam, BV Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Teren - zagospodarowanie IP: 194.146.120.* 29.12.04, 09:27 Witam, Pytałem o to samo panią Michałuszko z Blockpolu, powiedziała że narazie nie wiadomo co tam bedzie. Firma Blockpol chciala to kupic - ale narazie jest nieuregulowana wlasnosc na ten teren - i miasto nie moze jeszcze tego sprzedac - wiecej informacji na ten temat nie posiadam - fajni by bylo jak by tu zrobili jakis "zielony teren" - na budynek to chyba malo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Teren - zagospodarowanie 29.12.04, 12:09 Witam! Właśnie sobie przypomniałem, że właścicielem terenu na, którym będą stać nasze budynki jest osoba mająca hurtownię budowlaną na ul. Skrajnej (zaraz obok) – być może on jest również właścicielem w/w terenu. Może posiada jakieś świeższe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Teren - zagospodarowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:48 co?? nie rozumiem. Olopolska, przecież właścicielem nieruchomości jest wg. ksiąg wieczystych Blockpol. Czyżby zaszły jakieś radykalne zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Teren - zagospodarowanie 29.12.04, 14:57 O kurcze! Zapomniałem dopisać, że "byłym" właścicielem tego gruntu. Osoba ta udzieliłam mi naprawdę wiele informacji, nawet więcej niż otrzymałem z Blockpol’u. Ale na temat dalszej zabudowy nie rozmawiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Teren - zagospodarowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:09 ufff! konsternacja zapanowała na forum po Twojej wiadomości ;) A ty droga sąsiadko gdzie będziesz mieszkała, też w budynku "c"? A PelEe coś się nie odzywa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Teren - zagospodarowanie IP: 194.146.120.* 29.12.04, 15:52 teraz zapanuje chyba konsternacja po Twoim wpisie - z etgo co wiem olopolska nie jest Kobieta - tylko Facetem :) odnosnie tych gruntow - to nie posiadam takich informacji jak olopolska Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Teren - zagospodarowanie 29.12.04, 19:03 Witam sąsiadkę magyar'a!!! Rozumiem, że być może zapis ten spowodowany jest przesileniem po świątecznym i przed sylwestrowym , tak więc z tego tytułu nie czuję urazy. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ANETA Re: Blockpol - pytania IP: 195.205.44.* 03.01.05, 10:46 Jestem sąsiadką z ulicy Siostrzanej, wasz blok powstaje dokładnie na przeciwko moich okien. Mam do Was pytanie, czy to wam nie przeszkadza, na wizualizacjach Blockopolu nie ma nigdzie zaznaczonego nazsego budynku? Tylko zieleń, plac zabaw, po prostuy supe. Tymczase tam jest teraz strasznie ciasno, a co dopiero gdy budynki będą zamieszkane, mały kołchoz. Poza tym droge na rodzinnej obiecują nam od czasu zamieszkania czyli od 6 lat, więc życzę wam równie duzego optymizymu w przyszłosci. Droga to naprawde duży problem - straszne dziury, błoto, szczególnie w okresie jesień-wiosna, mam nadzieję, że fakt że zamieszka tam więcej ludzi wreszcie zmotywuje urzędasów i rzeczywiście ruszą prace z budową drogi dojazdowej. Teraz to horror, patrząć z perspektywy nie kupiłabym już nigdy mieszkania na osiedlu gdzie nie ma zrobionej drogi dojazdowej, na początku wydaje sie to mało znaczący szczegól ale codzienność naprawdę rozczarowuje. Pozdrawiam Was, przyszłych sasiadów zdziwona, że taka lokalizacja jest tak popularna (mam na myśli zagęszczenie terenu) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 03.01.05, 11:57 Witam, dzięki również za taką opinię. Dorga martwi nas bardzo. Jednak dzowniłem do ZDIK - pod koniec października i pani zapeniła mnie że w pierwszym kwartale roku 2005 - będą 3 nowe drogi - siostrzana, rodzinna, i skrajna. Może by Ktoś zadzwonił teraz jeszcze raz i się upewnił na drugą rękę? \ Pozdrawiam - mam nadzieje że będzie się mieszkanło nam sąsiadom - jak najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 03.01.05, 13:52 a wracając jeszcze do odległości pomiędzy budynkami, to myślę że kołchoz to nie będzie - większość nowych osiedli czy też pojedyńczych budynków realizowanych przez deweloperów wygląda podobnie - tzn wokół są budynki a w środku jakis plac zabaw. Wię w tym przypadku będzie to wyglądało podobnie. Nawet wczoraj byłem na podobnym osiedlu właśnie oddawanym - przez Mój Dom na różance - też podobnie w środku można sobie patrzeć z jednego bloku do drugiego. Jedyno co mnie martwi to tylko ta nieszczęsna droga! Właśnie dzowniłem do Blocpolu i Pani powiedziała mi że są jakieś problemy - ponieważ Dachbud coś tam przyblokwał - tym samy się dowiedziałem - że nasz sąsiedni budynek jest z Dachbudu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: Blockpol - pytania IP: 195.205.44.* 03.01.05, 16:09 A i owszem z dach-budu. Co do blokowania przez dachBud to nie chce mi sie w to wierzyć, bo my mieszkańcy z Siostrznej nękamy ich o to konsekwentnie (dachbud jak i urzędasów). Chcieliśmy nawet brać na siebie częśc kosztów związanych z budową drogi, jednak odpowiedź była odmowna. Oby to była prawda z tą drogą, chociaż jak mówiłam wcześniej mało już mam w to wiary. Pozdrawiam, sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Blockpol - pytania IP: 194.146.120.* 03.01.05, 16:23 moze lepiej nam pojdzie jak bedzie Nas wiecej - przeciez teraz przybedzie tam az 100 nowych mieszkan - wiec cos sie musi zmienic pozdrawiam sasiad Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Umberto Re: Blockpol - pytania IP: *.SKARB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:09 Jestem w chwili obecnej na etapie przygotowywania umowy przedwstępnej. Może przyszły sąsiad przedstawi jakieś cenne uwagi. Zwłaszcza treść zapisu uzależnienia wpłat od postępów budowy. Byłbym zobowiązany. (mój e-mail: n-system@pf.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitado Harmonogram spłat a zaawansowanie budowy IP: *.wroclaw.mm.pl 29.12.04, 17:23 Witam wszystkich, Mam pytanie czy udało Wam się powiązać terminy wpłaty kolejnych rat z zaawansowaniem na budowie. Jeśli tak, to na jakie etapy to wszystko podzieliliście? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Harmonogram spłat a zaawansowanie budowy IP: 194.146.120.* 29.12.04, 17:37 jak pisałem już wcześniej - mi się udało coś takiego zawrzeć w umowie - popraostu załącznikiem jest harmonogram prac i wpłat - i zapis że jeżeli harmonogram jest przesuniety o wiecej niz jeden miesiac- nie wplacam kolejnej raty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tisiek blockpol IP: 156.17.253.* 30.12.04, 11:57 cześć szukam sąsiadów w budynku A, z tego co wiem to większość mieszkań w pobliżu mojego (4 piętro) została już sprzedana.Ja także słyszałam o przebudowie ul. Jeździeckiej, ale z tego co mi wiadomo to nie jest takie pewne bo brakuje na tą inwestycję środków finansowych. Bardziej martwi mnie kwestia odpłatności i użytkowania drogi dojazdowej od ul. Przyjaźni. Czy ktoś z was na 100% wie jak będzie zapewniony dojazd do budynku A Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: blockpol IP: 194.146.120.* 30.12.04, 12:45 Mnie zapewniono ze takiej odpaltnosci nei bedzie - ta opalata dotyczyla tylko dojazdu - droga - pomiedzy hurtowniami - a teraz my bedziemy mieli dojazd od ulicy rodzinnej - to juz jest droga nalezaca do miasta. ma Ktos jakies inne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: blockpol 30.12.04, 15:43 Witam! Również zakupiłem mieszkanie w budynku A jak mogłeś wcześniej przeczytać na forum będę miał mieszkanie na IV piętrze (A1/M16). A dojazd do budynku A będzie od ul. Rodzinnej (należącej do UM ), kończyć się będzie na klatce do budynku A1 – od niej zaplanowany jest chodnik. Na każdej ulotce reklamowej Blockpol’u jest ta droga mniej więcej przedstawiona. Pozdrawiam drugiego sąsiada na tym forum z budynku A! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: blockpol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:50 Przepraszam Olopolska za pomyłkę. to chyba spowodowane tym, ze w pracy otaczają mnie same kobiety. A co do dojazdu do naszych budynków to słyszałem, że ewentualne prae zaczą się dopiero wtedy, gdy się do tego dorzucimy. Pozdrawiam i życze wszytskiego najlepszego w nowym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: blockpol IP: 194.146.120.* 04.01.05, 15:41 No wlasnie.. dzownilem dzisiaj do ZDIK - jeszcze raz. Jakas pani powiedziala, ze wspolnoty mieszkaniowe ktorem znajduja sie kolo rodzinnej i sasiedzkiej - chca sie dorzucic do tych inwestycji - ZDIK - jeszcze wyslalo jakies pismo do miasta. maja problem z wlasnosica terenow - ogolnie wszystko sie komplikuje - mowila ze moze w pierwszej polowie roku zaczna przygotowywac inwestycje - pod warunkiem ze zalatwia wszystkei sprawy prawne. Widze ze bedzie trzeba sie troche odenerwowac- mysle ze moze zaczelibysmy juz teraz cos robic - bo z ta droga to bedzie straszna tragedia! - bylem tam jak lal deszcz - poprostu strasznie!!! Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: blockpol 04.01.05, 21:00 Witam magayra’a – spoko. A co do drogi myślę, że dojazd będzie jeżeli nie od strony ul. Rodzinnej w co wątpię to od „wyprostowanej” ul. Jeździeckiej - uchwaly.um.wroc.pl/zal/0160ru04mapa.pdf . P.S. Na reklamówce firmy Blockpol rzeczywiście nie ma zaznaczonego budynku firmy „Dachbud” na ul. Siostrzanej - www.dachbud.com.pl/CM/content.php/realizacje/realizacje? sub=1&SID=4c276503d14ec0dcf62aeba2e1770b25 , ale na planie zagospodarowania terenu już jest -) uchwaly.um.wroc.pl/zal/0160ru04mapa.pdf Pozdrawiam mieszkańców ul. Siostrzanej, ulicy z obecnych w obrębie najlepiej zagospodarowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitados Witamy sąsiadów IP: *.wroclaw.mm.pl 04.01.05, 19:42 w końcu się zdecydowaliśmy na zakup i jesteśmy dobrej myśli. okolica wcale nie wygląda na kołchoz, a oferta wydała nam się lepsza w porównaniu do WPB i Stalmontu. A z tą drogą to mamy nadzieję, że do stycznia 2006 będzie już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bono Vox Re: do invitados IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 11:06 Gość portalu: invitados napisał(a): >... a oferta wydała nam się lepsza w porównaniu do WPB i Stalmontu. Witam, odnoszę się z całym szacunkiem do Towjego wyboru, ale mam pytanie - jaką ofertę ma w chwili obecnej Stalmont? Z tego co wiem, to mieszkania w realizowanej inwestycji przy ul. Braterskiej-Siostrzanej-Partynickiej są już sprzedane. Oczywiście, istnieje zawsze drugi obieg obrotu mieszkaniami.... :-))) Bynajmniej na stronie www.stalmont.pl zostały tylko lokale usługowe. pzdr. BV Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Witamy sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 14:43 witam sąsiedzie. dobry wybór!!! teraz to już będziesz się z nami dzielił swoimi radościami i smutkami związanymi z mieszkaniem, ale z pewnością tych drugich będzie dużo mniej. Blockpolacy górą :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Witamy sąsiadów IP: 194.146.120.* 06.01.05, 17:00 Ja też witam i gratuluje dobrego wyboru (mam nadzieje). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar co nowego na naszej budowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:53 czy był ktoś z Was na budowie naszego wspólnego domu? jak to obecnie wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: co nowego na naszej budowie? IP: 194.146.120.* 11.01.05, 15:05 Hej, ja miałem się udać w weekend - ale jakoś mi brakło czasu - niewiecie może kiedy można by było już wejść i pooglądać cokolwiek w budynku C? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: co nowego na naszej budowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:33 PelEe, idź śmiało, ja byłem tam miesiąc temu, budowlańcy mnie wpuścili i miałem możliwośc zobaczenia swojego M. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pelEe Re: co nowego na naszej budowie? IP: 194.146.120.* 11.01.05, 16:05 i jak wrażenia??? widziałeś już może jakieś usterki? Ja już zrobiłem zdjęcie swojego balkonu narożnego i wysłałem jako reklamacje - bo jest bardzo krzywy filar - Pani w Blockpolu się bardzo załamała jak to zobaczyła - i obiecała że poprawią - daj znać jak wygląda budowa w środku na tym etapie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: co nowego na naszej budowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:54 narazie nic nie zauważyłem. a z tym filarem to ciekawe, moze jakiś pracownik za długo się opierał i się przekrzywiło ;) jak coś będę wiedział to oczywiście napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar cisza na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 10:13 Widać nic się nie dzieje strasznego, że nikt głosu nie zabiera. a chętnie bym posłuchał nowinek z placu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: cisza na budowie 18.01.05, 11:02 Witam! Ostatnio byłem na budowie: budynek „C” zakładają okna w poddaszu, budynek „B” zalewali strop parteru, budynek „A” strop piwnic – garaży. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: cisza na budowie IP: 194.146.120.* 18.01.05, 12:17 witam, ale się przestraszyłem tematu Wtojego postu - cisza na budowie - myślałem że nic się nie dzieje :). A czy okna zakładają tylko na poddaszu czy w całym budynku? Musze się wybrać bo już też nie byłem chyba z 3 tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: cisza na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:48 Witam, czy macie może jakieś aktualne zdjęcie z budowy? jeśli tak to przyślijcie proszę mi na maila marp@poczta.fm dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar biały montaż - oto jest pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 08:48 niestety nie mam żadnego zdjęcia. Mam za to do Was pytanie, czy rezygnujecie z niektórych elementów wykończenia np. wanna, muszle itp.?? Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: biały montaż - oto jest pytanie 25.01.05, 09:25 Witam! Ja zrezygnowałem ze wszystkich elementów wchodzących w skład białego montażu. Oprócz tego zrezygnowałem z metalowych ościeżnic są okropne – ale to trzeba zgłosić przed wybudowanie ścianek działowych ponieważ ościeżnice ruchome np. typu „Porta” potrzebują dodatkowych wypustów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pelEe Re: biały montaż - oto jest pytanie IP: 194.146.120.* 25.01.05, 09:28 Olo dzieki za zdjecia. ja rozniewz zrezygnowlem z nialego montazu - z wszystkeigo - metalowe futryny takze wywalilem - bo fatalnie wygladaja. jedyne co mnie teraz ciekawi to ile zwroca za te wszystkie rzeczy? Moze znacie kogos z Prusa - tam kosztowalo to mniej wiecej tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: biały montaż - oto jest pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:34 jestem zszokowany!!! bowiem ja też chcę zrezygnować z białego montażu, a tu proszę oznajmiono mi że nie można. A jeszcze jedno pytanie: czy byliście zawiadamiani o możliwości zmiany aranżacji np. inne ustawienie ścianek działowych itp. Jeśli tak to w jaki sposób was zawiadomiono. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: biały montaż - oto jest pytanie IP: 194.146.120.* 25.01.05, 12:04 Ja byłem zawiadomiony listownie - był podany termin do kiedy maksymalnie można zrezygnować - pewnie już został przekroczony. Scianki tez można było wtedy poprzestawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: biały montaż - oto jest pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:16 zwykłym listem? pytam, bo okazało się, że niby do mnie też został wysłany, a ja nic nie dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: biały montaż - oto jest pytanie IP: 194.146.120.* 25.01.05, 14:19 zwykłym - do kolegi też zwykłym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: biały montaż - oto jest pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:10 dlatego tym bardziej nie jestem zdziwiony, że do mnie nie dotarł. Ale przyznam, że czasem mam ochotę na wytkać pewnym osobom - nie wam :) - ale nie mogę tego zrobić na forum, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: biały montaż - oto jest pytanie IP: 194.146.120.* 25.01.05, 15:26 tez byłem zdziwiony jak otrzymałem zwykły list - myślałem że takei rzeczy załatwia się listami poleconymi :( p.s. w trakcie podpisywania umowy - dużo razy przypominałem pani E.M. z blockpolu aby pamiętała o powiadomieniu nas o tym fakcie, no i powiadomiła :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: biały montaż - oto jest pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:45 ja też prosiłem, ale widać pomimo posiadania mojego nr telefonu i maila nie poowiodło się. Łatwo sobie wyobrazić jak szok przeżyłem, gdy sam o to spytałem, a tu sie okazuje, że po terminie. Widać "cuda z pocztą" się dzieją ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_pp Pierwszy czynsz... 01.12.05, 16:20 Jak zapłata pierwszego czynku. Czy wszyscy mieli włączone ogrzeanie juz w Październiku??? Bo ja z Pelee nie miałem, a w opłacie i tak musze zapłacić. Moze to pierduła ale w swietle wysokich wydatków na remont dla mnie ważna. Pozatym zwródźcie uwagę jak bedziecie w swoim mieszkaniu, w których miejscach istalują wam włączniki światła, szczególnie jak rezygnujecie z drzwi i macie swoja wizje ich wstawienia. Mi okazało sie, ze włacznik przypada za drzwiami...nicy nic, ale musze je przekładać, zamiast spokjnie malować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar krach systemu dobrej woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:09 mam nadzieję, że wy koledzy nie macie takich problemów z naszych "zbywcą" jak ja. żałuje, że nie słuchałem innych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: krach systemu dobrej woli IP: 194.146.120.* 26.01.05, 15:21 Pozwole sobie wpisać 100 wpis :) magyar jakie masz problemy ze zbywcą? chodzi o te zmiany w mieszkaniu czy o coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: krach systemu dobrej woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:27 nie chce o tym pisać na forum, ale okazało się, że co innego jest przy podpisywaniu umowy, a co innego w trakcie. W każdym razie służę każdemu radą, by w umowie było wszystko co ma być, a nie wierzyć w deklaracje, które później okazują się puste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitado Re: krach systemu dobrej woli IP: 193.148.35.* 27.01.05, 14:30 moze jednak uchylisz rabka tajemnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: krach systemu dobrej woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:37 napiszę tylko tyle, by osoby które jeszcze nie wpłaciły całości ceny mieszkania, tzn. mają rozłożoną ją na raty, baczniej przypatrzyły się naliczanej waloryzacji. Ale to zależy od indywidualnych ustaleń między kupującym a zbywającym, wiec nie każdy może mieć z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitados Re: krach systemu dobrej woli IP: 193.148.35.* 28.01.05, 15:10 dzieki za odpowiedz. wydaje mi sie ze u nas wszystko jest ok. do umowy dolaczony jest aneks z terminami rat i ich wysokoscia (takze sa wyszczegolnione odsetki) sprawdzalismy kilka razy z kalkuratorem ;) pozdrawiamy przyszlych sasiadow i zyczymy milego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: krach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:28 powiem tak. w mojej umowie, też jest aneks z terminami rat i ich wysokością (także są wyszczególnione odsetki). To co jest w umowie jest jak najbardziej prawidłowe, ale w toku okazało się nieco inaczej. Nie chodzio jakieś zawrotne sumy, ale o zasadę. Zależy jednak co ty wpłacasz, czy raty w wysokości przed waloryzacją, czy raty w wysokości po waloryzacji. Jednak mysle, ze razem bedziemy w stanie działac wspolnie dla naszego osiedla :) Również zycze miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pelEe Re: krach IP: 194.146.120.* 28.01.05, 17:11 pozwolicie że dołącze do tej dyskusji ja miałem taki sam harmonogram jak Wy. Jednak w penwym momencie zdecydowałem się wpłacić całą kwotę aby uniknąć waloryzacji w blockpolu i w banku jednocześnie - Blockpol potrącił mi kwotę waloryzacji niespłaconych rat - nie wiem czy o to Ci chodzi - jeśli tak to sa nie fair - a jeśli nie to napisałem nie na temat :) Miłego weekednu - jutro jade robić zdjęcia postępów - około 14 - więc jak ktoś też się wybiera możemy się spotkać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitado Re: krach IP: 5.5.* / 80.58.1.* 28.01.05, 22:42 ja niestety nie moge ale chetnie poslucham nowinek z budowy szczegolnie tych dotyczacych budynku B Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: krach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 10:31 też się zastanawiałem nad wpłatą całej kwoty, ale po wielu ifnormacjach o problemach z developerami nie zdecydowałem się, tym samym zgodziłem się na waloryzację. I nie mam nic przeciwko tej waloryzacji, gdyby nie to, że następnie była ona dodawana do raty i znowu waloryzowana. Oczywiście, to nie są ogromne pieniędze, ale tak jak mówiłem, chodzi o zasadę. Generalnie, nie mam żadnych zarzutów do Blockpolu, bo sądzę, że to jest nieuwaga osoby liczacej waloryzacje, ale jezeli ktos mi wyjasnia że tak ma byc, to chyab jest cos nie tak. PelEe, napisz co nowego w naszym "C"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzemik Re: krach systemu dobrej woli IP: *.tvk-gaj.pl 30.01.05, 16:27 Witam wszystkich BlockPolowcow! W tym tygodniu zamierzam podpisac umowę i mam nadzieje ze ... wszystko pojdzie gladko... przeczytalem wlasnie wszystkie posty i widze ze sasiedztwo na prawde fajne mi sie szykuje! Jak ktos moze mi jeszcze cos doradzic w kwestii umowy to prosze o wszelkie informacje! Z gory wielkie DZIĘKI! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tisiek biały montaż IP: 156.17.253.* 01.02.05, 13:36 Jeśli ktokolwiek z was jest zainteresowany, jaką sumę zamierzają w firmie odliczyć za rezygnację między innymi z białego montażu, to wczoraj Pani Michałuszko, wstępnie określiła te sumy ( w oparciu o rozliczenie inwestycji na Prusa): biały montaż w łazience - 1100 zł. zlewozmywak - do 200 zł drzwi wewnętrzne w mieszkaniu - po 200 zł od szt kuchenka elektryczna - 700 zł Oczywiście są to sumy przybliżone ale zawsze coś już wiadomo. Czy ktokolwiek z was słyszał o innych propozycjach? Sumy są strasznie niskie, więc można przypuszczać, że z pewnością nie są to rzeczy nawet ze średniej półki. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów bliższych i dlaszych i mam nadzijeę, że się niedługo może spotkamy, choćby na budowie. Acha i jakby było możliwe wysłanie mi na maila zdjęć z budowy, bo byłam tam trzy tygodnie temu, to byłoby super. (mail: tisiek@poczta.onet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar spotkanie blockpolaków :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:07 robi się coraz cieplej. może umówimy się na piwo, co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Zdjęcia i nie tylko. 29.01.05, 12:56 Witam! Mam ogromną prośbę do PeLEe’go jak będziesz robił zdjęcia to prześlij kilka do mnie. Z góry dzięki. P.S Sprawa waloryzacji: Miałem mieszkanie rozłożone na 5 rat z dopisanymi kwotami waloryzacji, ostatnio zdecydowałem się wpłacić jedną ratę wcześniej. Wysłałem maila do firmy i dostałem nowy harmonogram pomniejszony o odsetki waloryzacji z uwagi na wcześniejszą spłatę jednej z rat. Jak na razie wszystko oki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Zdjęcia i nie tylko. IP: *.visp.energis.pl 29.01.05, 18:56 Bylem, zrobilem zdjecia - jak chcecie zebym Wam podelsla to podajcie maile. Do Olopolska juz mam - zdjecia wysle w poneidzialek - poniewaz w domu mam tylko modem :(. Ogolnie wygladalo ok - zaczeli juz wstawic okna do budynku C - dach prawie skonczony. Budynek B - postawionych jest troche scianek od 1 pietra - reszte napisze w poniedzialek. PelEe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: invitados Re: Zdjęcia i nie tylko. IP: 5.5.* / 80.58.1.* 29.01.05, 21:42 Super. Jesli moglbys podrzucic mi kilka zdjec (szczegolnie interesuje mnie budynek B z oczywistych wzgledów) to bede bardzo wdzieczny moj mail matixy@wp.pl Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzemik Re: Poddasze w BLOCKPOLU IP: *.tvk-gaj.pl 30.01.05, 17:42 Orientuje sie ktos może jak wyglada ocieplenie poddasza? Oraz jaki bedzie kat nachylenia dachu? I wogole jak to jest? O co chodzi z tymi 80 cm od sciany? Jaka planowo ma byc wysokość ściany do chwili pochylenia dachu? (nie wiem czy sie jasno wyrazam ale nie jestem obcykany w zagadnieniach budowlanych) Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Poddasze w BLOCKPOLU 30.01.05, 18:41 Serwus 1. Ocieplenie – 16 cm-wa warstwa wełny, 2. Nachylenie 60°, 3. 80 cm od kąta prostego przy ścianie pochylonej do wysokości standardowej, 4. Wysokość ściany do chwili nachylenia 45 cm (od 90° do 60°). Pozdrowienia dla ‘nowego’. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzemik Re: Poddasze w BLOCKPOLU IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 30.01.05, 18:51 Dzieki.... to jeszcze nie jest pewne na 100% ale takie 90 ... pozdrawiam! .. i jeszcze jedno te 16 cm to nie bedzie za malutko? Bo przymierzam sie do poddasza... i martwie się zeby potem za bardzo nie marznac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Poddasze w BLOCKPOLU 30.01.05, 23:40 Jest to standardowe rozwiązanie dodatkowo nad stropem mieszkania na poddaszu (5 kondygnacja) jest tz. ‘stryszek’, którego podłoga będzie również ocieplona. To pomieszczenie będzie nieużywane, najlepiej jak poprosisz w biurze Blockpolu o przekrój poddasz wraz z pomieszczeniem nad nim ( to mniej więcej wygląda tak [ /┴\ ] - dla kondygnacji, [ /−│ ] – dla mieszkania, nad kreską poziomą to w/w ‘stryszek’ nieużytkowy). Wydaje mi się, że jest to rozwiązanie b. dobre, czy skuteczne to się okaże po zamieszkaniu. Życzę udanej tranzakcji, również zakupiłem mieszkanie na poddaszu o czym można się dowiedzieć z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Poddasze w BLOCKPOLU IP: 194.146.120.* 31.01.05, 11:17 Witam w nowym tygodniu. Wysłałem zainteresownym zdjecia, na skrzynki - milego ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: Poddasze w BLOCKPOLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:01 PelEe, jeszcze ja poproszę. magyaros@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Poddasze w BLOCKPOLU IP: 194.146.120.* 01.02.05, 15:13 Moge podeslac dopiero jutro - bo nie mam ze soba tych zdjec - chyba ze poprosicie dzisiaj olopolska PelEe Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Zdjęcia cz. 2 01.02.05, 15:42 Witam! Wysyłam zdjęcia do magyar’a oraz tiśka. P.S. Ten biały montaż to chyba jest ‘przemysłowy’. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzemik Re: Zdjęcia cz. 2 IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 01.02.05, 18:50 jakby ktos z was mogl jeszcze mi przyslac te zdjecia to bede wdzieczny krzemik@interia.pl Z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tisiek Re: Zdjęcia cz. 2 IP: 156.17.253.* 02.02.05, 11:11 Dzięki serdecznie za zdjęcia, przynajmnie po budynku c mogę sobie teraz trochę wyobraxić jak będą może wyglądały pozostałe budynki. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzemik Re: Umowa przedwstępna cywilna czy jako akt? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 01.02.05, 18:53 Czy mogłby mi ktoś jasno wyjaśnić różnice pomiędzy umową notarialną a umową cywilno prawną? Jak wiadomo notarialna kosztuje? ALe czy mam jakieś wieksze gwarancje z tego powodu co zyskuje? O co w tym wszystkim chodzi? Wielkie dzieki Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Umowa przedwstępna cywilna czy jako akt? IP: 194.146.120.* 01.02.05, 19:09 Ja podpisałem Notarialną - nie pamiętam dokładnie - ale zapłaciłem około 900 PLN. Różnica jest taka (tak mi się wydaje) że w momencie gdyby coś pilnego się stało - to jesteś na tym samym poziomie co wierzyciele danej firmie - czyli w przypadku upadku - należy Ci sie jakaś rekompensata - nie wiem jak to dokładnie opisać bo nie znam się na tym i mi się już trochę zapomniało - jakie były korzyści z umowy notarialnej - ale jest dużo watków na forum - jeśli chce Ci się to poszukaj. Pozdrawiam PelEe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzemik Re: Umowa przedwstępna cywilna czy jako akt? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 01.02.05, 19:28 dzieki PelEe jeszcze poszukam... tylko wszedzie jest to tak pogmatwane i namieszane ze w sumie nie wiadomo jasno... co by sie stalo gdyby... itd moze jeszcze ktos ma jakąs wiedze na ten temat i chcialby sie nią podzielić własnie w tym miejscu na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
olopolska Re: Umowa przedwstępna cywilna czy jako akt? 01.02.05, 20:30 Witam, podpisana przeze mnie umowa przedwstępna ma charakter cywilno-prawny, nie podpisywałem jej w obecności notariusza ze względów – ‘ finansowych’. Prawda jest taka, że w ‘naszym’ kraju mamy pewnego rodzaju ‘nieporządek prawny’, który mało skutecznie chroni nasze ‘małe’ interesy, więc jeśli dany developer ogłosiłby upadłość to czy jest to akt, zwykła umowa a może odcisk ‘pięty’ to jeśli jest ktoś bankrutem to nasze pieniądze już niestety przepadły. Generalnie trzeba polegać na opiniach osób posiadających wiedzę z autopsji, własnych przemyśleniach o danym developerze, choć nawet ci z superlatywami dużymi jak przepaść miedzy Polską a ‘zachodem’ z czasem działalność ich zakrawa niestety o matactwo. Przede wszystkim każdą podejmowaną decyzję należy wypośrodkować. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Umowa przedwstępna cywilna czy jako akt? IP: 193.148.35.* 02.02.05, 11:47 Hej! Mysmy podpisali umowe w formie aktu notarialnego, zeby spac ciutke spokojniej. Ten mini komfort jaki dostajesz z ta umowa to kolejnosc w jakiej wyplacane sa naleznosci wierzycielom w przypadku np. bankructwa. I ta kolejnosc jest taka: - bank - wierzyciele z umowa notarialna - wierzyciele z umowa cywilno-prawna W ksiedze wieczystej dla naszej dzialki (budowa Blockpol II) nie ma wzmianki o zadnym banku, za to sa wymienione osoby, ktore podpisaly juz umowe w formie aktu notarialnego (a wiec sa wpisani jako wierzyciele). To tyle teorii. A rzeczywistosc, nie wiem, bo na szczescie nie musialam sie przekonywac jak to wyglada "w praniu". I obym nie musiala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PelEe Re: Umowa przedwstępna cywilna czy jako akt? IP: 194.146.120.* 02.02.05, 12:30 do Ewy - a wieszmoze teraz ile jest osob wpisanych do Księgi - napewno ja z kolegą bylismy pierwsi - a nie wiem jaki jes teraz stan Księgi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Umowa przedwstępna cywilna czy jako akt? IP: 193.148.35.* 02.02.05, 14:04 Ksiege sprawdzalismy w grudniu i byly 2 lub 3 wpisy. No i teraz na pewno jeszcze jestesmy my. Niestety nie pamietam nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś