Dodaj do ulubionych

ADAKO - nie kupujcie u nich

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:31
Chciałbym przestrzec wszystkich przed dokonywaniem zakupów materiałów do
wykańczania łazienki w firmie ADAKO, zwłaszcza w ich sklepie przy ul.
Kamiennej.
Pracownicy są niekompetentni, potrafią wydać niewłaściwe materiały (w moim
przypadku do montażu wanny).
To, że na zamawiany towar przyjdzie Wam poczekać kilka miesięcy to norma.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zainteresowany Re: ADAKO - nie kupujcie u nich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.05, 18:57
      a może któryś z pracowników Adaka zabrałby głos?
      albo właściciel tej firmy?
    • Gość: JerzyR Re: ADAKO - nie kupujcie u nich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.05, 21:36
      nie martw sie w Cermagu na uszczelke do kabiny RAVAK (pociętą przez "fachowca" z
      certyfikatem Cermagu) czekałem ponad 2 misiace:(
      Kupowalem ok. 80 mkw róznych kafelek. Oczywiscie czekalem na relaizacje
      zamowienia ok. 4 tygodnie bo nie mieli na magazynie. Ale jak przyszy to dowiezli
      wszystko bez blednie i terminowo. Acha - to bylo Adako na Karmelkowej... i w
      okolicach marca 2005 r. Teraz jest szlenstwo zakupow we wsztkich sklepach branzy
      budowlanej i niestetty wszedzie tak jest.

JerzyR
    • Gość: jojo Re: ADAKO - nie kupujcie u nich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.05, 22:26
      ja mam tam 25% rabatu i obsługa jest spook, wystarczy czasami uśmiechąć gębę a
      nie wodzić oczami jak sęp i drzeć mordę jak wściekły pies gdy któryś się pomyli
      • Gość: Klient ADAKO Re: ADAKO - nie kupujcie u nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 09:20
        Witamy na forum pracowników ADAKO.
        Proszę podnieść jakość obsługi się po prostu nie mylić. To nie są chyba
        wygórowane oczekiwania. A jeśli to za trudne to należy zmienić pracę.
        • marlenkamc Re: ADAKO - nie kupujcie u nich 03.10.05, 09:23
          Dokładnie pracownicy Adako jedno co musza zapamietac to co i ile maja na stanie
          a przykro mi bardzo z tym jest tragicznie ... obsługa marna !!!
        • Gość: Kocurkowa Re: ADAKO - nie kupujcie u nich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.05, 21:32
          Kliencie Adako-witam! Chyba wściekłość przesłoniła Ci możliwość myślenia.
          Wiadomo, że teraz jest szał zakupów i czeka się długo, a jak wybrałeś materiały
          nietypowe to muszą je ściągnąć. Ja byłam ich klientem w spokojniejszym czasie i
          nie mogę złego słowa powiedzieć. A teraz zapewne uznasz w swoim móżdżku, że
          jestem pracownikiem, bo to już chyba taka Twoja natura - jak ktoś ma inne
          zdanie. Dostałam upust, kierownik zgodził się na zakup części opakowania
          mozaiki, którą sprzedają tylko w pełnych paczkach i dostarczyli towar w
          terminie przez nich wcześniej podanym. Pani od razu uprzedziła, żeby kupić
          wystarczająco dużo kafelek, ponieważ może się zdażyć zwłaszza przy polskich
          firmach, że z nowej dostawy kolor będzie trochę inny. gólnie mogę powiedzieć,
          że nie narzekam.
    • Gość: Magic ADAKO - ja mogę polecić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:50
      Ja też kupowałem u nich płytki i armaturkę i jakoś nie miałem kłopotu. Fakt
      sprzedawca poinformował mnie, że na płytki zagraniczne trzeba poczekać ale oni
      je ściągają z Włoch czy Hiszpanii. Zgodziłem się poczekać i jak płytki
      dojechały to sprzedawca dzwonił do mnie od razu jak płytki przyjechały. Ponadto
      rozwożą towar i kierowca też był miły. A najważniejsze porównywałem sobie
      ceny!! Opłacało się czekać. Zaoszczędziłem trochę kasy bo nie kupiłem u
      konkurencji.
      Jeśli o mnie chodzi to polecam.
      • Gość: Krystyna Re: ADAKO - ja mogę polecić IP: *.crowley.pl 03.10.05, 16:20
        Brzmisz jak prwcownik tej firmy...
        • Gość: JerzyR Re: ADAKO - ja mogę polecić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.05, 19:56
          czyżby kolega z konkurencji - np. Cermag:(

JR
          • Gość: jestem_zdziwoina Re: ADAKO - ja mogę polecić IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.10.05, 17:20
            dwa lata temu kupowałam naprawde duża ilość ceramiki właśnie na Kamiennej i
            byłam zadowolona. Juz dokładnie nie pamietam detali ale cos tam było , że
            powyzej jakiejś tam kwoty dostałam od firmy transoprt gratis9 chyba jak dobrze
            kojarze powyzej 2 tys zł.). Nie było żadnych problemów ani spięć. Nawet miałam
            taką sytuację, że cała paczka kafli do łazienki była potłuczona, jak się
            okazało gdy otworzyliśmy paczkę i oczywiście reklamowałam bez problemu tylko,
            że juz po nową jechałam osobiście do magazynu na Zwycięską. Bardzo mnie
            przeraziło to co piszecie bo zaraz po nowym roku bedę wykańczac kolejne
            mieszkanie i właśnie ucieszyłam się, że mam juz sprawdzony sklep!
            Co prawda nigdy nie kupowałam w Cermagu ale słuszałam o nich niepochlebne
            opinie dlatego ominełam łukiem. Czy teraz ADAKO przyjdzie mi omijać?
            Nieeeee...! czy w tej Polsce musi być zawsze tak koszmarnie?
            • Gość: Jula Re: ADAKO - OMIJAĆ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.05, 14:52
              szal zakupów nikogo nie tłumaczy, to raz
              po drugie praktyki polegające na braniu zaliczki i ustalaniu daty dostawy MOŻE
              za tydzień, a może za dwa ( bo nie wiadomo dokładnie KIEDY) to w przypadku
              polskich plytek skandaliczna praktyka.
              A zadzwonić do producenta przy kliencie i zapytać czy i kiedy wybrane plytki
              dostarczy to taka wielka trudnośc?
              widac dla Adako to za duża fatyga,
              A klient jaki ma wybór? mieszkać miesiąc przed remontem z kupą plytek na środku
              mieszkania? czy ryzykować , że wspaniala firma dostarczy płytki nie wiadomo
              kiedy?
              Byłoby dobrze gdyby własciciel Adako trochę sobie temat przemyślał,

• Gość: Kocurkowa Re: ADAKO - OMIJAĆ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.05, 00:09
                nie miałam takich problemów, wręcz odwrotnie powiedzieli mi kiedy będzie
                dostawa i tylko pytali o ltórej godzinie mogą przyjechać i byli na czas!
                Ponieważ nie chciałam odbierać płytek w kolejności ich przychodzenia to
                umówiłam się że oni przywiozą wszystko razem a w międzyczasie u siebie
                trzymali, a może to brak porozumienia tu gra ogromną role?A może od razu Klient
                się żołądkował zanim ktokolwiek cokolwiek powiedział?(nie jestem pracownikiem)
                • Gość: Jula Re: ADAKO - OMIJAĆ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.05, 14:21
                  klient sie nie żolądkował :))
                  grzecznie zapytalam , czy termin dostawy wyznaczony na przyszły tydzień jest
                  PEWNY,
                  i usłyszałm co usłyszałam,
                  Przyczyną problemu nie są lepsze lub gorsze maniery klienta
                  tylko organizacja pracy Adako oraz ich lekceważący stosunek do klienta,
                  bo co to niby za odpowiedź : przyjdą z fabryki albo nie przyjdą?

Mam iść do wróżki czy sama na własny koszt wydzwaniac do fabryki żeby się
                  dopytać?a przepraszam bardzo - wszystkie te Panie i Panowie pracujacy w Adako
                  to od czego są?
                  • Gość: gość Re: ADAKO - OMIJAĆ! IP: 80.50.30.* 10.10.05, 11:52
                    To "dziadowska" firma wystarczy popatrzeć jaki śmietnik mają przy swoich
                    magazynach na terenie byłych koszar przy Zwycięskiej. Co im nie potrzebne to
                    wywalają w krzaki.
                    • Gość: Edzia Re: ADAKO - OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:14
                      Firma jest chamska i lekceważy klienta jak może. Ja zamówiłam płyki 3 grudnia,
                      obiecali że będą za 3-4 tygodnie,potem zadzwonili, że nie zdąża i że płytki
                      będą do połowy stycznia. Połowa stycznia mija pod koniec tego tygodnia, a jak
                      pytałam czy teraz na pewno juz dotrą, to powiedzieli że nie są pewni.
                      Zaliczkę wzięli w chwili zamówienia.
                      Magazyny są ohydne. Nieogrzewane a na placu pełno błota. Byłam tam, żeby
                      odebrać pierwszą część dostawy (też zamówioną w grudniu).Pracownicy jak
                      kloszardzi palili śmieci w beczce, żeby choć trochę się ogrzać. Po za tym nie
                      można się do tej firmy dodzwonić. Sama widziałam jak pracownicy ADAKO podnoszą
                      słuchawkę i kasują połączenie.
                      • Gość: Edyta Zakupy tylko w ADAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:31
                        Ja jestem zadowolona z zakupów zostala zmieniona kadra pracownikow, mila
                        obsługa. zakupy tylko w adako super jakosc i ciekawe oferty.
                        • Gość: Klient ADAKO Re: Zakupy tylko w ADAKO IP: *.eranet.pl 29.10.06, 07:54
                          Dziękujemy nowej załodze za zareklamowanie sklepu.
                          Życzę wytrwałości i zadowolonych Klientów
                  • Gość: Pati Re: ADAKO - OMIJAĆ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:26
                    Radzę natychmiast po wydaniu kafelków sprawdzić ,czy w każdym kartoniku jest
                    ten sam kolor, bo później trzeba będzie jeździć do firmy i do magazynu,aby je
                    wymienić.W moim przypadku właśnie taka sytuacja miała miejsce.
            • Gość: Edzia Re: Pewnie ż płytki potłuczone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:17
              Na własne oczy widziałam, jak pracownik od widłaka rzucał paczkami o ziemię.
              Na pewno był sfrustrowany, bo warunki pracy jak na Syberii (na placu pełno
              błota a w halach potwornie zimno.) Wolę nie wiedzieć ile trwa wymiana
              potłuczonych płytek hiszpańskich sprowadzanych na zamówienie.
              • Gość: Klient ADAKO Re: Pewnie ż płytki potłuczone IP: *.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 09.01.06, 21:45
                Ciszę się, że zapoczątkowany przeze mnie wątek jest przestrogą dla innych, aby
                nie kupowali w ADAKO.

Dodam tylko, że otrzymane przeze mnie płytki były również popękane, ale miałem
                o to pretensje do firmy wykańczającej mieszkanie. Dzisiaj widzę, że może
                niesłusznie.

NIGDY WIĘCEJ W ADAKO.
                • Gość: zadowolony klient Re: Pewnie ż płytki potłuczone IP: *.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 09.01.06, 22:33
                  ja kupowałem płytki na Karmelkowej (odbiór na Zwycięskiej później przenieśli
                  magazyn na Ołtaszyńską) i nie miałem z nimi żadnego problemu, wszystko
                  realizowali w terminie żadnych pomyłek czy uszkodzeń, niemniej jednak powinni
                  zrobić porządek z magazynem, przede wszsytkim błotem które znajduje się przed
                  nim
                  co do armatury sanitarnej to polecam B&B na Zwycięskiej (niemal po sąsiedzku z
                  magazynem ADAKO), mają najniższe ceny trzeba się tylko trochę potargować
                  • Gość: Edzia U mnie problemu ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:46
                    Termin dostawy z "do połowy stycznia" przesunęli mi znów na "po 20-tym
                    stycznia", co w praktyce oznacza koniec stycznia, ja sądzę. Twierdzą, że nie
                    mają czym przywieźć, bo żaden TIR nie jedzie z Hiszpanii ani do Polski.
                    Jeżeli mogę coś poradzić, to odradzam jakiekolwiek zakupy "na zamówienie",
                    chyba że ma się dużo czasu do stracenia.
    • Gość: tina31 Re: ADAKO - nie kupujcie u nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:05
      co słychać u klientów asa na rynku , cudownej firmy AS-bau , WSZYSCY
      ZADOWOLENI ?
      • garfielg Re: ADAKO - nie kupujcie u nich 08.03.06, 17:17
        Ach Tino31, widzę, że mamy wspólnego WROGA:)
        Hahaha
        Ale to chyba moja droga nie to forum...

Muszę przyznać, że kupowałam w Adako, bez szczególnych problemów, ale
        rzeczywiście warunki pracy ludzi pracujących w magazynie są przerażajace, tam
        też stoi towar...

• Gość: hjhh Re: ADAKO - nie kupujcie u nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 01:15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka