mevko 03.09.06, 17:24 mam pewne watpliwosci dotyczace umowy przedwstepnej (wstepna cena), jestem ciekawa, jak je widza moi sasiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lzukrowski Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 08.09.06, 16:07 Witam Sąsiadkę, Dla mnie największą niewiadomą jest stawka vat.Reszta na tyle restrykcyjna na ile pozwala popyt.Jedyna rada to podpisać umowe przedwstępną w formie aktu notarialnego i nie zadręczać się. Pozdrawiam Lee Odpowiedz Link Zgłoś
mevko Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 08.09.06, 20:48 Witam! wlasnie z VATem sa moje watpliwosci zwiazane. Czy wiesz jaki maja scenariusz w wypadku gdy budowa nie zakonczy sie przed 01.01.2008 a vat podniesie sie do 22%? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Siwy Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: 212.244.52.* 11.09.06, 10:57 Witam! Ja również kupiłem mieszkanie na Reja. W sprawie podatku Vat to udało mi się wynegocjować z developerm zapis w umowie mówiący o tym, iż po 01.01.2008 r. koszty związane ze zmianą stawek podatkowych ponosi developer. Niestety z tego co mi wiadomo obecnie developer jest niechętny takim zapisom - ja zrobiłem to 10 miesięcy temu (dzięki temu również mam atrakcyjną cenę mieszkania). Tak na marginesie czy ktoś był ostatnio na placu budowy? Jestem ciekawy jak idzie front robót i na jakim są obecnie etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rainy Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 13:46 Witam! Ja równiez kupiłam mieszkanie w Ogrodach Reja i podobnie jak mój przedmówca, umowę podpisywałam już jakiś czas temu, co skutkowało korzystniejszą ceną :) Ostatnio na placu budowy byłam w sobotę. Fundamenty wylewają zdaje się. Ciekawa jestem jak będzie z dotrzymaniem terminu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mix Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:51 Czy podpisują umowę przedwstępną? Odpowiedz Link Zgłoś
mevko Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 12.09.06, 20:00 O, jak milo! Witam sasiadow, dzis zdecydowalismy sie podpisac umowe, wiec pozostaje nam czekac. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sztefan Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.crowley.pl 25.09.06, 10:09 Czy jest moze jakies forum dot. tej wlasnie inwestycji ? Mysle ze warto byloby wszystkie sprawy/problemy omawiac na wspolnym forum sasiadow ! Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
mst.ch Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 25.09.06, 20:21 Gość portalu: sztefan napisał(a): > Czy jest moze jakies forum dot. tej wlasnie inwestycji ? > Mysle ze warto byloby wszystkie sprawy/problemy omawiac na wspolnym forum sasia > dow ! > Co Wy na to ? Ja jestem za. Dedykowanego forum niestety nie znalazłem. Czy ktoś ma możliwość utworzenia forum na własnym serwerze? Czy po prostu stworzy się jakieś na gazeta.pl czy fora.pl? michal Odpowiedz Link Zgłoś
mevko Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 25.09.06, 23:02 Tak, to bardzo dobry pomysl - tylko wlasnie jak?... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Siwy Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:46 Witam! Nie bardzo widzę sens tworzenia nowego forum. Przecież jesteśmy na forum dotyczącym tej inwestycji i możemy sobie omawiać wszystkie problemy oraz wymieniać się swoimi spostrzeżeniami ponadto nowe osoby zinteresowane inwestycją łatwo odnajdą forum Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sztefan Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.crowley.pl 26.09.06, 15:32 W zasadzie tak - widze jednak minus: z pewnoscia bedzie poruszanych wiele roznych watkow, ktore nie sposob prowadzic w jednym drzewie - jak tutaj. Dedykowane forum z roznymi topikami bedzie chyba najlepsze. Czy ktos poleca jakies serwisy oferujace zalozenie darmowego forum ? A moze mamy wsrod sasiadow jakiegos admina ktory moglby posadzic jakies forum (np phpBB) na serwerze ? /sztefan Odpowiedz Link Zgłoś
rainy.streets Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 26.09.06, 19:27 jestem za. czekam na forum dla przyszłych sąsiadów z Reja :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sztefan Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 00:05 Hej Wlasnie zabieralem sie za zakladanie forum - ale w miedzyczasie okazalo sie ze ktos mnie ubiegl :) www.ogrodyreja.fora.pl/ ZAPRASZAM ps. warto powiadomic jak najwieksza ilosc przyszlych sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
mst.ch Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 27.09.06, 00:11 rainy.streets napisała: > jestem za. czekam na forum dla przyszłych sąsiadów z Reja :) No to już jest: www.ogrodyreja.fora.pl/ Skorzystałem z darmowego serwera for. Przygotowałem wstępną konfigurację. Jest to oczywiście propozycja. Zapraszam do komentowania, ale już na nowej stronie ;) Michał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rejonówka:D Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:38 hej mam pytanie:czy to prawda ze tam są rzuty mieszkań skiepszczone??? słyszałam że np wc jest pzry kuchni a przedpokoj na końcu mieszkania, do którego wchodzi się przez salon.Jestem ciekawa jak zapatrują się na to nowi przyszli mieszańcy? pozdro dla wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
mst.ch Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 15.10.06, 12:16 > hej mam pytanie:czy to prawda ze tam są rzuty mieszkań skiepszczone??? > słyszałam że np wc jest pzry kuchni a przedpokoj na końcu mieszkania, do > którego wchodzi się przez salon.Jestem ciekawa jak zapatrują się na to nowi > przyszli mieszańcy? pozdro dla wszystkich:) Pewnie zależy od mieszkania. Na przykład domyślny rozkład mojego (poniżej link) posiada wspomniany wc przy kuchni, ale po moich poprawkach jest już całkiem przyzwoity (wywaliłem owy WC i połączyłem kuchnię z pokojem obok). misto.e-informatyka.pl/fetch/AB-2B.pdf Tak naprawdę trzeba od początku patrzyć na rozkłady od razu z myślą jego zmiany, np gdzie są ściany nośne itp... Czy ma perspektywy... ;) Zdarzają się na przykład mieszkania 3-pokojowe, gdzie jeden pokoj ma 24 m2 i jest ograniczony nośnymi, a reszta pokojów jest małych gabarytów i nieustawna. Takiego rozkładu nie masz szans poprawić. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lubie mój wiek 32 Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:37 Słyszałem że zostały im już ostatnie sztuki, i to takie wybiórcze:typu parter od północy.Niedługo już nic nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mst.ch Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 26.02.07, 19:54 Odświeżam wątek i zapraszam przyszłych sąsiadów z Reja do odwiedzenia i zarejestrowania się na forum: www.ogrodyreja.fora.pl Michał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Siwy Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:12 Czas pokazał, iż nowe forum okazało się kompetną klapą. Kilka wpisów, wymiana poglądów praktycznie zamarła. Jedyny plus to te kilka zdjęć z budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.wro.vectranet.pl 02.03.07, 20:43 jestem Odpowiedz Link Zgłoś