Dodaj do ulubionych

Ogrody Reja- szukam sasiadow

03.09.06, 17:24
mam pewne watpliwosci dotyczace umowy przedwstepnej (wstepna cena), jestem
ciekawa, jak je widza moi sasiedzi...
Obserwuj wątek
    • lzukrowski Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 08.09.06, 16:07
      Witam Sąsiadkę,
      Dla mnie największą niewiadomą jest stawka vat.Reszta na tyle restrykcyjna na
      ile pozwala popyt.Jedyna rada to podpisać umowe przedwstępną w formie aktu
      notarialnego i nie zadręczać się.
      Pozdrawiam
      Lee
      • mevko Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 08.09.06, 20:48
        Witam!
        wlasnie z VATem sa moje watpliwosci zwiazane. Czy wiesz jaki maja scenariusz w
        wypadku gdy budowa nie zakonczy sie przed 01.01.2008 a vat podniesie sie do 22%?
        • Gość: Siwy Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: 212.244.52.* 11.09.06, 10:57
          Witam! Ja również kupiłem mieszkanie na Reja. W sprawie podatku Vat to udało mi
          się wynegocjować z developerm zapis w umowie mówiący o tym, iż po 01.01.2008 r.
          koszty związane ze zmianą stawek podatkowych ponosi developer. Niestety z tego
          co mi wiadomo obecnie developer jest niechętny takim zapisom - ja zrobiłem to
          10 miesięcy temu (dzięki temu również mam atrakcyjną cenę mieszkania).
          Tak na marginesie czy ktoś był ostatnio na placu budowy? Jestem ciekawy jak
          idzie front robót i na jakim są obecnie etapie.
          • Gość: rainy Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 13:46
            Witam!
            Ja równiez kupiłam mieszkanie w Ogrodach Reja i podobnie jak mój przedmówca,
            umowę podpisywałam już jakiś czas temu, co skutkowało korzystniejszą ceną :)

Ostatnio na placu budowy byłam w sobotę. Fundamenty wylewają zdaje się. Ciekawa
            jestem jak będzie z dotrzymaniem terminu...
      • Gość: Mix Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:51
        Czy podpisują umowę przedwstępną?
    • mevko Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 12.09.06, 20:00
      O, jak milo! Witam sasiadow, dzis zdecydowalismy sie podpisac umowe, wiec
      pozostaje nam czekac.
      Pozdrawiam!!!
      • Gość: sztefan Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.crowley.pl 25.09.06, 10:09
        Czy jest moze jakies forum dot. tej wlasnie inwestycji ?
        Mysle ze warto byloby wszystkie sprawy/problemy omawiac na wspolnym forum sasiadow !
        Co Wy na to ?
        • mst.ch Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 25.09.06, 20:21
          Gość portalu: sztefan napisał(a):

> Czy jest moze jakies forum dot. tej wlasnie inwestycji ?
          > Mysle ze warto byloby wszystkie sprawy/problemy omawiac na wspolnym forum sasia
          > dow !
          > Co Wy na to ?

Ja jestem za. Dedykowanego forum niestety nie znalazłem.

Czy ktoś ma możliwość utworzenia forum na własnym serwerze?
          Czy po prostu stworzy się jakieś na gazeta.pl czy fora.pl?

michal
          • mevko Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 25.09.06, 23:02
            Tak, to bardzo dobry pomysl - tylko wlasnie jak?...
        • Gość: Siwy Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:46
          Witam!
          Nie bardzo widzę sens tworzenia nowego forum.
          Przecież jesteśmy na forum dotyczącym tej inwestycji i możemy sobie omawiać
          wszystkie problemy oraz wymieniać się swoimi spostrzeżeniami ponadto nowe osoby
          zinteresowane inwestycją łatwo odnajdą forum
          • Gość: sztefan Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.crowley.pl 26.09.06, 15:32
            W zasadzie tak - widze jednak minus: z pewnoscia bedzie poruszanych wiele
            roznych watkow, ktore nie sposob prowadzic w jednym drzewie - jak tutaj.
            Dedykowane forum z roznymi topikami bedzie chyba najlepsze.
            Czy ktos poleca jakies serwisy oferujace zalozenie darmowego forum ?
            A moze mamy wsrod sasiadow jakiegos admina ktory moglby posadzic jakies forum
            (np phpBB) na serwerze ?
            /sztefan
        • rainy.streets Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 26.09.06, 19:27
          jestem za. czekam na forum dla przyszłych sąsiadów z Reja :)
          • Gość: sztefan Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 00:05
            Hej
            Wlasnie zabieralem sie za zakladanie forum - ale w miedzyczasie okazalo sie ze
            ktos mnie ubiegl :)
            www.ogrodyreja.fora.pl/
            ZAPRASZAM

ps. warto powiadomic jak najwieksza ilosc przyszlych sasiadow :)
          • mst.ch Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 27.09.06, 00:11
            rainy.streets napisała:

> jestem za. czekam na forum dla przyszłych sąsiadów z Reja :)

No to już jest:

www.ogrodyreja.fora.pl/
            Skorzystałem z darmowego serwera for. Przygotowałem
            wstępną konfigurację. Jest to oczywiście propozycja.
            Zapraszam do komentowania, ale już na nowej stronie ;)

Michał
            • Gość: rejonówka:D Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:38
              hej mam pytanie:czy to prawda ze tam są rzuty mieszkań skiepszczone???
              słyszałam że np wc jest pzry kuchni a przedpokoj na końcu mieszkania, do
              którego wchodzi się przez salon.Jestem ciekawa jak zapatrują się na to nowi
              przyszli mieszańcy? pozdro dla wszystkich:)
              • mst.ch Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 15.10.06, 12:16
                > hej mam pytanie:czy to prawda ze tam są rzuty mieszkań skiepszczone???
                > słyszałam że np wc jest pzry kuchni a przedpokoj na końcu mieszkania, do
                > którego wchodzi się przez salon.Jestem ciekawa jak zapatrują się na to nowi
                > przyszli mieszańcy? pozdro dla wszystkich:)

Pewnie zależy od mieszkania. Na przykład domyślny rozkład mojego
                (poniżej link) posiada wspomniany wc przy kuchni, ale po moich
                poprawkach jest już całkiem przyzwoity (wywaliłem owy WC i połączyłem
                kuchnię z pokojem obok).

misto.e-informatyka.pl/fetch/AB-2B.pdf
                Tak naprawdę trzeba od początku patrzyć na rozkłady od razu
                z myślą jego zmiany, np gdzie są ściany nośne itp... Czy ma
                perspektywy... ;)

Zdarzają się na przykład mieszkania 3-pokojowe, gdzie jeden pokoj ma 24 m2
                i jest ograniczony nośnymi, a reszta pokojów jest małych gabarytów
                i nieustawna. Takiego rozkładu nie masz szans poprawić.

Michał
                • Gość: lubie mój wiek 32 Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:37
                  Słyszałem że zostały im już ostatnie sztuki, i to takie wybiórcze:typu parter
                  od północy.Niedługo już nic nie bedzie.
            • mst.ch Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow 26.02.07, 19:54
              Odświeżam wątek i zapraszam przyszłych sąsiadów z Reja
              do odwiedzenia i zarejestrowania się na forum:

www.ogrodyreja.fora.pl

Michał
              • Gość: Siwy Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:12
                Czas pokazał, iż nowe forum okazało się kompetną klapą. Kilka wpisów, wymiana
                poglądów praktycznie zamarła. Jedyny plus to te kilka zdjęć z budowy.
    • Gość: x Re: Ogrody Reja- szukam sasiadow IP: *.wro.vectranet.pl 02.03.07, 20:43
      jestem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka