magdastas10 08.09.06, 13:45 Kupiłam tam mieszkanie i szukam osób, które też będą tam mieszkać. Może co nieco będzie można na ten temat porozmawiać, np. o postępach w budowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 08.09.06, 16:06 Ja bedę mieszkał na Objazdwej 48 - biało-czerwony budyenk (mówi się o tej inwestycji objazdwa - rumiankowa). Nie wiem, czy akurat o ten ci chodzi, bo Wrocławski Dom buduje dwa budynki na Objazdowej Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maru100 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.07, 23:18 Wracając do wątku grzyba. Grzyb był to pewne bo zrobiłem zdjęcia. W moim mieszkaniu też. Panowie zapomnieli zamontować rury spustowe i cała woda z rynien polała się na ściany. Przemokły dokumentnie. Akurat jestem inżynierem budownictwa i w pracy robię m.i.n. ekspertyzy mikologiczne tak więc na sprawach zawilgocenia się zmam. W początkowej fazie grzyba można zwalczyć środkami grzybobójczymi (oczywiści po wysuszeniu ściany). Jeżeli grzyb jest zawansowany trzeba skuwać tynk. Niezawodna jest technika osuszania mikrofalami (osusza ścianę a mikrofale zabijają zarodniki grzyba). Ale jest to metoda droga i nie sadzę aby naszych g... wykonawców było na to stać. Jak widziałem te patałachy suszą grzejnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:55 Maru, mam do Ciebie tylko krótkie pytanko, w którym miejscu bloku masz mieszkanie? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 12.09.06, 16:21 Ja również kupiłam mieszkanko w inwestycji "Rumiankowa" (czyli na Objazdowej ;)) Postępy na budowie niewątpliwie jakieś są, choć od pewnego czasu mam wrażenie, że jest ich nieco mniej niż wcześniej. Szkoda, że spółdzielnia nie organizuje tzw. drzwi otwartych, na których możnaby było pooglądać mieszkanie od środka. Nie chcę malkontencić, ale do dziś nie znam dokładnych wymiarów ścian w poszczególnych pomieszczeniach(chodzi głównie o proporcje), nie mówiąc już o rozmieszczeniu mediów. Ale co tam! Może już w listopadzie przyjdzie mi się z tym zmierzyć. Jakoś wytrzymam do tego czasu;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 13.09.06, 23:45 do blanka: Ja byłem parę razy i bez problemu wszedłem do swojego mieszkanka. nawet zmieniłem układu ścianek działowych. W środku już wszystko prawie jest. Bylem trzy dni temu, zakładają już balkony. U mnie w mieszkanku już jest. A będe mieszkał w klatce pierwszej od kościoła Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 14.09.06, 09:50 No pięknie! ;) Niewątpliwie będizemy sąsiadami - ja zamieszkam w 2 bramie od kościoła. Nie wiesz może na kiedy planowany jest odbiór? A i czy coś się ruszyło w sprawie internetu? Ostatnio (minęło już sporo czasu..) kiedy o to pytałam panie nic nie wiedziały. Podobno został ogłoszony przetarg, w wyniku którego miała zostać wybrana firma dostarczająca net. Czy już coś wiadomo co to za firma? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:02 Do zbig79 a w jakich godzinach byłeś na budowie?? Bo ja byłem i mnie się nie udało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 14.09.06, 10:28 do blanka: Nic nie wie, co i jak w sprawie netu, bo nawet się nie dowiadywałem Do chris: tak koło 12, a także po po 18, gdy był tylko stróż, a tam jest fajny gostek i zawsze można z nim się jakoś dogadać:) Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 14.09.06, 11:18 A co z terminem oddania mieszkań? Mojej koleżance (sąsiadce z bramy 4 od kościoła ;) uprzjemy pan powiedział, że być może nawet w listopadzie będizemy zapraszani na odbór mieszkań. Kolejny telefon odebrała już równie sympatyczna pani, która niestety nie potwierdziła rewelacji miłego pana, a termin odbioru określiła na grudzień... Oczywiście, w perspektywie już rocznego oczekiwania tydzień,dwa nie robi wielkiej różnicy,ale... Jak myślicie, na jaki termin można liczyc? Dzięki za wszelkie informacje! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 15.09.06, 15:03 Generalnie jest tak, jak pisałaś, że ostatnio jakby wszystko sie spowolniło. jak byłem tamw czewrcu, to już były w środku mieszkań gniazdka i ludzie z budowy mówili, że we wrześniu już będzie odbiór mieszkania. Teraz już mówi się o listopadzie, może nawet o grudniu, ale Spółdzielnia dała termin IV kwartał i myślę, że zdążą, bo naprawdę jest zrobione sporo. Ja jestem optymistą - mam nadzieję, że przed koncem roku będzie można już odebrać klucze, ale jak sie spóźnią, to przecież spółdzielnia będzie nam płacić. Mnie tak tylko ciekawi ile zapłacimy za tzw. wpis do spółdzielni - ktoś się dowiadywał?? Ja słyszałem cos o kwocie 2 tysiecy złotcyh!, ale mam nadzieję, że tak zle nie będzie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:06 Jak podpisywałem umowę, to termin odbioru był III kwartał, natomiast ostatnie mieszkania sprzedawali już z terminem odbioru w IV kwartale... Zbig79 wg moich informacji to jednak będzie 2000 złotych. Blanka - ja też ze swoją drugą połówką będę mieszkał w drugiej bramie od Kościoła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 19.09.06, 12:12 :) uszanowanie sąsiadowi! :) Co do pytania o kwotę wpisowego, to jeśli mnie pamięć nie myli było to jakoś 1850 zł (albo jakoś tak). Spora suma, nie powiem... Dodatkowo jesteśmy zobligowani umową do poniesienia kosztów przyłącza szerokopasmowej anteny tv (bagatela 2000 zł) (tu uzyskałyśmy info, że zamiast 6 kanałów uraczą nas 24!..)- ja akurat tv nie posiadam, więc jakoś mnie to szczególnie nie cieszy. Mam nadzieję, że w związku z tym udogodnieniem, koszt przylącza nie ulegnie zwiększeniu. Zamiast 24 kanałów tv wolałabym szybki i tani net :p Odpowiedz Link Zgłoś
magdastas10 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 19.09.06, 12:48 Dla mnie i męża to dobrze że będzie więcej kanałów. Dowiedziałaś się tego ze spóldzielni, to jest pewne? Myślę że będzie również w mierę tani net. Na razie nic nie wiadomo ale myslę że bedzie. A czy wiadomo kiedy będziemy odbierać mieszkania, czy ten termin I kwartał 2007 roku jest wogóle realny? No i czy realna jest wysokość czynszu 2,5 zł/m2. Może wiesz coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 19.09.06, 13:43 Powiadasz I kwartał 2007? - no to mówimy o różnych inwestycjach. Prawdopodobnie piszesz o Objazdowej 74-78 (czy jak tam..), a ja o tzw. "Rumiankowej" :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Co obok domu na Rumiankowej? 19.09.06, 18:49 Tak odchodząc trochę od głownego tematu wątku chciałem sytać ludzi, ktorzy wykupili mieszkanie w inwestycji Rumiankowa, czy nie orientują się, czy i kiedy zostanie coś wybudowane obok naszego bloku - Bo jest tam miejsce i niepokojace jest. ze cos tam moze powstac i to blisko... Zreszta w bardzo bliskiej odlaeglosci sa domy na rumiankowej w strone nowego dworu Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: Co obok domu na Rumiankowej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:20 Według moich informacji, nasza spółdzielnia przymierza się do wybudowania tam jeszcze jednego bloku, ale jak narazie nie może kupić tej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:29 Do Blanka4 - część mieszkań z naszego bloku ma termin oddania w 200t roku (info potwierdzone w SM) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klucha Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 09:17 mówimy o tej inwestycji? www.wroclawskidom.pl/rumiankowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ww Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:30 TAK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maru100 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.wroclaw.mm.pl 25.01.07, 00:01 Podobno jest jakiś problem z gazem, nie mieli jeszcze nawet odbioru instalacji... Mam nadziej że to nie jest jakaś większa sprawa. Poza tym chyba czekali z zagospodarowaniem terenu na zimę.. no i się doczekali... Odpowiedz Link Zgłoś
tomiaga Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 12.09.06, 20:35 Byliśmy dzisiaj na Objazdowej 74-76 i już garaże są zadaszone :-) Bloczki do budowy ścian przyjechały na budowe, a fachowcy robią nawet po 17.00. Mamy nadzieje,że termin oddania inwestycji się nie zmieni. Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów i czekamy na Wasze spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:42 Ja też ze swoją połowką zakupiliśmy mieszkanko w tym bloku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania81 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:14 Witamy sąsiadów,my też kupiliśmy mieszkanie w pierwszej bramie od kościoła.Na początku września dzwiniłam do spółdzielni i miła pani poinformowała mnie,że odbiór mieszkań planują na październik,więc jesteśmy dobrej myśli :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 27.09.06, 19:26 Witam wszystkich, w minionym tygodniu miałam okazję zobaczyć od środka swoje mieszkanko i szczerze mówiąc wszystko jest gotowe! Wystarczy pomalować tak jak przewidziano w umowie, założyć kontakty i ... klamki od okien ;)Także termin późno październikowy jest realny. A co do okien, to troszkę niepokoi mnie sposób ich otwierania. Chodzi o okno kuchenne. Nie wiem, czy to feler mojego m,ale jakaś mądra głowa wmontowała mi okno otwierające się od strony mebli!Apel do tych, którzy już odwiedzili swoje lokale, czy też tak macie??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ww Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 217.96.51.* 28.09.06, 12:16 Z tym terminem koniec października to nierealne. Wczoraj byłem na budowie i rzeczywiście część mieszkań jest gotowych ale w innych nie ma podłóg, ogrzewania itd. Niemówiąc o tym w jakim stanie są klatki schodowe, garaże i otoczenie budynku. Chciałbym się mylić ale myśle że jeżeli do końca listopada skończą to będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:50 Witam! Pozdrawiam wszystkich mieszkańców bloku, a szczególnie moich sąsiadów z klatki numer 5 . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: somsiadka Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 00:56 Wiatm wszystkich, być może i my z męzem dołączymy do was już w poniedziałek, bo idziemy podpisywać umowe :) Napiszcie jak najwięcej, co wiecie, bo nie jesteśmy jeszcze do końca zdecydowani. Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ww Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 217.96.51.* 02.10.06, 14:09 a w którym budynku są wolne mieszkania??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:49 Witam, czy ktoś się orientuje kiedy bedzie odbiór mieszkań. Jak Wam sie podobają kolory naszego bloku? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Kiedy odbiór?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:45 Witam wszystkich sąsiadów Mam pytanko, czy ktoś wie kiedy można będzie się spodziewać odbioru mieszkan? Bo według moich informacji ma być to przełom grudnia i stycznia. Ma ktoś moze jakieś nowsze wieści? A może ktoś wie czy coś się dzieje na naszej budowie?? Bo dawno mnie tam nie było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: Kiedy odbiór?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 08:06 Witaj, jak juz wczesniej pisalam, zmieniono kolory naszego bloku. Zamiast zoltego jest ceglasty (bardzo ladny). Piony nad wejsciami maja rozne kolory - czerwony,jasny zolty, zolty, zielony. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch. Re: Kiedy odbiór?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 17:28 Odbiór będzie może na początku lutego, wcześniej nie zdążą! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maru100 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.07, 20:42 Może początek lutego!! A może w marcu... Zaczynam się trochę irytować. Termin w umowie to był wrzesień!! Ale spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 23.01.07, 15:09 hmm... a mi powiedziano, zeby sie nastawiać na koniec lutego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 07:45 przyszła zima, to będą mieli kolejne wytłumaczenie!!!! Obecnie Pani Biernacka w spółdzielni nie potrafi podać żadnego nawet przybliżonego terminu.Nic sobie nie robią z tego że ludzie czekają na mieszkania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:35 A co ma powiedzieć? Od niej to też nie jest zależne... a nam zostaje czekać i naliczać odsetki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 07:18 Jasne że to nie od niej zależy. Ale reprezentuje spółdzielnie a to właśnie spółdzielnia nie wywiązuje się z umowy. Nie potrafią zaplanować terminu odbioru z dokładnością do pół roku!!! Czekać - oczywiście, ale nie kupowaliśmy mieszkań poto żeby czkać tylko mieszkać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.ha.pwr.wroc.pl 26.01.07, 21:30 mam pytanie: Również kupiłam mieszkanie we Wrocławskim Domu i czytam o opóźnieniach w odbiorach na Objazdowej. Jaki termin mieliście wpisany w umowie? tylko kwartał, czy jakiś konkretny miesiąc? Ja mam 3 kwartał 2007, czyli teoretycznie od lipca do końca września, ale spółdzielnia zastrzegła sobie 3 miesiące obsuwy bez wypłacania kar i odsetek. czyli teoretycznie mogą przeciągać do grudnia. Chcę wiedzieć na kiedy się mogę nastawiać na odbiór mając wpisany w umowie 3 kwartał. Z góry dziękuję i owocnych odbiorów! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris1978 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:58 W mojm przypadku umowa mówiła o III kwartale 2006, bez konkretnego miesiąca. A kedy możesz odebrać mieszkanie, wszystko zależy od ekipy budowlanej i pogody, bo moze być w terminie albo tak jak my będziesz czekał na odbiór o wiele dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xtb Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.wroclaw.mm.pl 05.03.07, 22:20 Witam sąsiadów i Państwa z SM, jak wiemy po spotkaniach, czytających forum. Co do wcześniejszego odbierania mieszkań to tych co liżą dupy na świecie nie zabraknie i szkoda to komentować ale wina jest tylko SM. To było po prostu nie eleganckie Panowie i Panie z SM. Tłumaczenie Pana Przedstawiciela Zarządu przyjąłem ze spokoje. Pan mógł sobie darować tylko wypomnienie faktu że wobec gwałtownego wzrostu cen nie rozwiązali z nami umów. Jesteśmy świadomi ze zgodnie z umową mieli takie prawo i każdy z nas stracił by po kilkadziesiąt tysięcy. SM walczyła i walczy o swoja wiarygodność. To co mówił Pan Przedstawiciel o rynku budownictwa jest prawdą i ta inwestycja jeżeli wykonawca zagroził zerwaniem umowy w obliczu wzrostu cen mogła zawisnąć na włosku. Uważam, że SM jest rzetelnym partnerem, niestety wykonawca naszego budynku to patałach który nie potrafi zrealizować swoich zobowiązań, zatrudnia gó..zjadów i nie potrafi budować. Zresztą wystarczyło popatrzeć na kierownika. Jest też oczywiście winą SM, że zleciło realizację inwestycji takim partaczą. Niestety po zawirowaniach na rynku wszyscy znaleźliśmy się pod ścianą i zapłacimy za to licznymi usterkami. Pocieszmy się tym, że jak już będziemy właścicielami to będziemy mogli powiedzieć, że na kupnie tych mieszkań nieźle zarobiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 07:12 Jakiś sąsiad bez kultury dołączył się do naszego forum. Powstrzymaj się koleś od takich komentarzy, bo ktoś taki jak ty pierwszy by odebrał mieszkanie. Gdyby tylko potrafił to sobie załatwić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xtb Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:35 Załatwić?? O czym ty mówisz człowieku? Ty sobie załatwiłeś jak rozumiem. Czyli co dałeś komuś w łapę czy wybłagałeś to mieszkanie. Ja nie będę się poniżał do takich zachowań. Zresztą nieważne jak do tego doszło. SM nie powinna nikomu wcześniej przekazywać mieszkań bo po pierwsze sama jeszcze nie dokonała odbioru budynku a po drugie wszystkich klientów powinna traktować jednakowo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:08 Też tak uważam, że powinni wszystkim wydać w jednym czasie o czym pisałem ostatnio i dużo wcześniej też!!! I nie czepiaj sie kogoś ze wzgledu że spółdzielnia jest niesprawiedliwa i różnie traktuje poszczególnych klientów. Zmień też ton i nie oskarżaj kogoś o dawanie lapówek. Bez urazy ale mam wrażenie że frajer z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xtb Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.wroclaw.mm.pl 06.03.07, 21:15 Tak, uważasz różne rzeczy. Zbig79 przypomniał 04.03.2007 twoje wcześniejsze poglądy. Po drugie nie oskarżam tylko pytam, skoro używasz sformułowania, że sobie załatwiłeś. Pewnie wszystkich którzy jeszcze nie odebrali mieszkań też masz za frajerów, ale nieważne... Ta polemika nie ma sensu wiec ja w tym miejscu kończę. Wykańczaj i niech Ci się dobrze mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 07:49 Rozumieć załatwienie sprawy jako danie łapówki - to podejście jeszcze z poprzedniego systemu. Do wszystkich sąsiadów mam duży szacunek, gdybym olewał temat opóźnienia w odbiorach to od momentu odbioru bym już nie pisał na forum. Jednak uważam że podejście spółdzielni do tematu jest problemem nas wszystkich a nie tylko tych którzy jeszcze nie odebrali. Uważam, że wszyscy sasiedzi powinni sobie pomagać a nie kłócić się między sobą Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 07:50 Mam pytanie do tych którzy byli na spotkaniu co sądzicie o wykupie gruntu? Jakie to moga być kwoty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koniu1976 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.e-wro.net.pl 07.03.07, 08:28 Pani z SM wpominała o jakiś 500-1000zł za wykup gruntu + miejsce parkingowe ci co je mają. Dowiedział się może ktoś z Was ile będzie wynosił czynsz za parkinking?? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 31.01.07, 12:57 Dziś dowiadywałem się w Spółdzielni i kobieta powiedziała, że mieszkania zostaną oddane w połowie lutego. Trzeba także przygotować około 4000 - na wpis do spółdzielni i na antenę... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mwi Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:33 Witam ja również czekam na odbiór mieszkania ale na prawdziwej "Objazdowej". Dziś poczytałem troszeczkę o wpisowym do spółdzielni mieszkaniowej i wg artykułu z gazety prawnej GAZETA PRAWNA NR 243 (1862) 2006-12-15 www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1862.11.459.2.2.1.0.1.htm wpisowego nie może przekroczyć wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę.( Minimalne wynagrodzenie za pracę od 1 stycznia 2007 r. wynosi 936 zł.)Warto zapytać w spółdzielni dlaczego kwota wpisowego wynosi 2000 zł tym bardziej że członkostwo nie jest obowiązkowe! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m+t Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.um.wroc.pl 01.02.07, 10:51 to nie jest tak jak mowisz. Wpisowe w SM wynosi 900 zł (chyba 930 zł), a udzial w SM 1000 zł. Więc razem jest to prawie 2000 zl, ale wpisowe nie przekracza tej ustawowej kwoty. Warto dodać że ze SM można wystąpić i wtedy udział członkowski jest zwracany właścicielowi mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 01.02.07, 11:25 to można wpłacić tylko wpis za 930 i nie płacić tego tysiaka?? fajnie by było jakby istniała taka możliwośc Ktoś coś wie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mwi Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:54 Niestety jak wpłacisz 930 to już jesteś członkiem SM i masz obowiązek wpłacenia 1000 wynikający z Ustawy o Prawie Spółdzielczym Art 19. Jedyne wyjście to nie zgodzić się na członkostwo ale nie wiem czym to skutkuje w SM Wrocławski Dom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mwi Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:41 Jeżeli są udziały to się z tobą zgadzam, tylko powiedz mi po co mam wstępować do SM płacić wpisowe oraz udziały a później wystąpić tracąc 930zł bo wpisowe przepada a udziałów tak szybko nie odzyskasz.(przynajmniej 3 miesiące później i to też zależy od czasu kiedy zrezygnujesz z członkostwa SM) Ale nie chodzi mi o pieniądze tylko co nam daje członkostwo w SM? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bella3 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:03 Witam, dlaczego 2000 tyś? przecież SM udziela informacji,że łączna kwota (udział i wpis) to 1936 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiu Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.07, 06:23 Tak masz rację Bella3 chodzi o kwotę 1936 zł a nie 2000, to wynik zaokrąglania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.02.07, 00:14 Witam przyszłych sąsiadów. Czy ktoś z Was dostał jakąś konkretniejszą informacje dotyczącą terminu odbioru. Bo mi w zeszłym tygodniu powiedzieli że MOŻE pod koniec lutego?!? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 05.02.07, 01:08 tak samo - generalnie imnwestycja rumiankowa sie przesunela bo mają mniej robotników.... juz podobno lokatorzy podpisują umowy z elektrownią Odpowiedz Link Zgłoś
maru100 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 05.02.07, 13:34 Tak, teraz chcą rozliczenia za zmiany i domofon... A kiedy będą rozliczane odsetki za niedotrzymanie terminu. Ja teoretycznie naliczam już od 1 stycznia... Odpowiedz Link Zgłoś
maru100 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 05.02.07, 13:42 A jeszcze jedna sprawa „Największą w Polsce sortownię odpadów komunalnych wybuduje przy ulicy Szczecińskiej we Wrocławiu spółka WPO Alba. Do tej pory największa sortownia śmieci była w Łodzi - przerabia rocznie 82 tys. ton odpadów. Wrocławska będzie mogła przerobić aż 210 tys. ton.” To bardzo blisko nas i już zaczęli budować – czy myślicie że będzie śmierdzieć??? :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 05.02.07, 15:24 Trudna sprawa, ale mysle ze chyba nie bedzie to uciążliwe. To bedzie zamkniety obiekt i mysle że teraz są takie technologie, że o takich sprawach się myśli. Poza tym an szczecinskiej jest sortownia odpadów i teoretycznie tez powinno smierdziec, ale jakos nie czuc.:) przynajmniej ilekroć tam byłem w okolicy nie musiałem zatykać nosa. No chyba, że wiatr wiał w inną stronę:) Niemniej nie jestem ekspertem od sortowni odpadów, dlatego też nie potrafię profesjonalnie ocenic jej wpływu na życie mieszkańców Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 16:38 co sądzicie o tym, że niektórym juz oddali klucze i mogą wykańczać wnętrze mieszkań. chyba w naszej spółdzielni nierówno się wszystkich traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 05.02.07, 18:20 a jednak... też o tym słyszałam, ale pani Ania na takie novum roześmiała się i powiedziała, że jeszcze nie otrzymali odbioru kominiarzy, wiec takie fortele sa niemożliwe. No i teraz nie wiem, co o tym sądzić... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xx Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:22 niestety to chyba prawda,w dwóch mieszkaniach świecą sie światła i ktoś już sobie szykuje mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:14 byłem dziś w spółdzielni i Pani Zofia i Pani Ania potwierdziły mi że ze wzgledu na specjalną sytuacje tych osób przekazali im klucze (jednej osobie w bramie 1, jednej w bramie 4 i jeszcze komuś). Ja jednak nie przyjmuje takiego tłumaczenia że ktoś był w specjalnej sytuacji (kobieta w ciąży itp.) przecież gdybym miał gdzie mieszkać to bym nie kupował mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edi Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:34 wrocławski dom rzeczywiście robi sobie żarty z klientów. Podobno jedna z osób która dostała juz mieszkanie to znajomy kogoś ze spółdzielni. A my mamy czekać może do końca lutego ale nikt tego terminu nie zagwarantuje więc pewnie będzie to marzec albo później!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 16.02.07, 15:05 Podciągam wątek - dziś zadzwoniłam do spółdzielni i otrzymałam informację o kolejnym przesunięciu terminu oddania (na 15 marca.. nie spytałam o rok - optymistycznie założyłam, że 2007 ;))... Mam pytanie, czy podpisujecie już umowy z elektryką? Panie w spółdzielni wręcz nalegają,aby jak najszybciej załatwić tę sprawę.. Zastanawia mnie tylko dlaczego już mam to załatwiać? Czy nie wystarczy, że na tydzień przed odbiorem dopełnię niezbędnych formalności? Od momentu podpisania umowy płaci się tzw. prognozy, czyż nie? Z doświadczenia wiem, ze podłączenie prądu i montaż liczników może potrwać kilka dni, więc po co mam już płacić rachunki za prąd, który cholewka może ktoś inny ciągnie? (sorry za złośliwości...bezradnam i irytuje mnie to) Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:38 Pozdrawiam Cię również. Mi w tym tygodniu powiedzieli że koniec lutego. Więc każdemu mówią coinnego. Jeżeli chodzi o prąd to myślę że płaci się za jednostki licznikowe zużyte od momentu przejęcia licznika a nie od daty podpisania umowy. Mnie z kolei denerwuje że jedni już wykańczają. A my musimy jeszcze czekać. Przejeżdżam codziennie obok budowy i tak naprawdę niewiele się tam dzieje. A wczoraj sie nieoficjalnie dowiedziałem że pracownicy tej budowy za osobna opłatą wykonują prace wykończeniowe w mieszkaniach (znajomy korzysta z takiej usługi). I to może być powód że reszta prac się nie posuwa do przodu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:12 Szkoda że jest takie małe zainteresowanie tym forum, ponieważ gdyby więcej z nas się tu komunikowało to łatwiej by było wychwycić kłamstwa spółdzielni a ponadto można by wspólnie się zastanowić co zrobić z tym terminem odbioru. Może istnieje możliwość na zmuszenie ich do przyspieszenia prac. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 16.02.07, 17:52 ano szkoda, ze mało osób się tu wypowiada.. co do prądu - zapytałam, czy po podpisaniu tej umowy będę musiała płacić prognozy i niestety, tak to działa, że płacisz z góry tzw. prognozy (które określili na ~30 zł). Po jakimś okresie (np. pół lub 1 roku) jest wyrównanie. Wiem, że elektryka zakłada mi licznik i jestem rozliczana z tego, co on wykazuje, ale jakoś nieufnie do tego podchodzę... Może dlatego, że już nam pokazali, jakim zaufaniem należy ich obdarzać, przekazując mieszkania "wybrańcom". Ja dziś usłyszałam, że jednym z powodów przedłużenia terminu odbioru jest zagrzybienie niektórych mieszkań... Cudnie nie ma co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:01 to rzeczywiście nieźle - kupić nowe mieszkanie i mieć w nim grzyba! Ciekawe w której bramie tą pieczarkarnie zrobili? Wczoraj rzeczywiście stał pod blokiem samochód z napisem osuszanie lub coś podobnego. Faceci wynosili jakieś urządzenia z 5 bramy? A z kim dziś rozmawiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:03 Faktycznie mało nas się tu wypowiada. A razme moze udało by się coś wywalczyć... Ostatnio jak dzowniłem to Pani z Spóldzielni coś gadała, że przyczyną opóźnienia jest to, że uwaga: nie chcą podnosić ceny mieszkania!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:14 Cześć Chris Mi też podobne rzeczy mówiły ale powiedziałem im co o tym "myślę" i już takich rzeczy ni opowiadają. Poprostu chcą jak najtańszym kosztem wybudować aby najwięcej zarobić. A do tego uważam, że powód który podała Blanka jeste też prawdziwy. Oni jeszcze mają komunę we krwi i myślą że jak faceci będą się łazili po budowie to się samo wybuduje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 16.02.07, 18:23 a z tym odbiorem można sobie załatwić wcześniej. Wystarczy pogadać ...z budowlańcami. Z nimi wszystko sie załatwi, jak się odpowiednio podejdzie. A co do grzyba, to wcale niewykluczone. W końcu budynek jest na terenie podmokłym, więc ci co kupili na parterze mogą mieć jaja... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:31 a ty sobie już załatwiłeś??? Myślę że z budowlańcami można załatwić żeby coś w mieszkaniu zrobili bo budowy napewno nie przyspieszą. Ja nie mam zamiaru z nimi gadać widząc jak budują nie chciałbym żeby mieli cokolwiek wspólnego z wykańczaniem mojego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 16.02.07, 18:39 Nie załatwiłem, bo wole nie ryzykować, ale powiedzmy, że byłem świadkiem jak ktoś inny załatwiał... Martwi mnie ten grzyb, bo naprawde dramat, ale coz...takie mamy czasy pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:54 takie czasy.........? grzyb jest bardziej rakotwórczy od pustaków żużlowych których używało się za komuny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 16.02.07, 19:28 w sumie racja, ale w takim razie "grzybiarze" moga domagać się odszkodowania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:36 Zamalują i się nikt niedowie że ma grzyba w mieszkaniu. Wyjdzie mu po jakimś czasie a gwarancji jest tylko rok a potem szukaj wiatru w polu....:). Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 17.02.07, 21:17 Dowiedziałem się co z grzybem. Otóż grzyba jako takiego nie było. Prawdą jest jednak to, ze czesc mieszkan było zalanych i spółdzielnia wynajęła firmę, która te mieszkania osuszały. Na pewno niezagrożone są mieszkania na I pietrze, bo woda znalazła się tam, albo przez przeciekajacy dach, albo z piwnicy, bo to teren podmokły. Ahaa i firma osuszająca dałą gwarancje, że ponoć teraz jest wszystko cacy... Tak slyszalem ze żródeł zbliżonych do oficjalnych:) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 18.02.07, 11:32 bardzo ciekawych rzeczy się tu dowiaduję... Ekipa budująca nasze mieszkania jest zbieraniną ludzi "z przypadku" kursujących nieustannie między sklepem a budową (nie uogólniam, bo zdaje się, że tam pracują 2 ekipy i jedna jest solidna). Kupiłam mieszkanie na I piętrze i niestety, przy okazji moich listopadowych odwiedzin, bardzo konkretny i rzeczowy pan wykańczający moje m stwierdził obecność grzyba... Jak tłumaczył, roboty postępują zbyt szybko, ściany nie schną (bo mieszkania są niewietrzone - w oknach nie ma klamek ;D - i niesuszone...). Do tego pewnie ten podmokły teren zrobił swoje... Ręce opadają. Przyczepię się elektryki - kto z was już podpisał umowę??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 08:21 tak, ja już podpisałem umowę z energetyką. Choć pani Biernacka nie była pewna czy energetyka przyjmie od nich te umowy i że jest możliwa konieczność osobistej wizyty w z.e. Natomiast pracowitość ekip jest rzeczywiście na niskim poziomie w zeszłym tygodniu byłem na budowie codziennie i jedynych robotników których widziałem to tych którzy szli do sklepu ( gdzieś za kościół), tam też widziałem pana kierownika. Dodam że bywałem tam o różnych porach. Dziwi to tym bardziej, że z informacji które przekazuje spółdzielnia wynika, że pozostały głównie prace związane z najblizszą okolicą budynku. A na zewnątrz nikt nic nie robi. Myśle, że ci panowie to barzdzo głodni ludzie i jedzą śniadanie od 7 do 16:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: togo Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.um.wroc.pl 19.02.07, 08:30 Czy Wy wszyscy mowicie o inwestycji Objazdowa Rumiankowa czy Objazdowa 74? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:47 objazdow 46-48 Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 19.02.07, 11:20 Wczoraj byłam na budowie. Mamy różno kolorowe balkoniki... Podobno nadal są niewykończone garaże (goły beton). Irytuje mnie ta sytuacja, gdzie wykonawca olewa sprawę, nie ma nadzoru nad pracownikami! Przecież jakieś sankcje za niedotrzymanie terminów ta firma musi ponieść! Ale nie nasza w tym głowa, by wyręczać spółdzielnie w dopilnowaniu prac budowlanych. Może SM Wrocławski dom aktualnie oferująca mieszkania na Żernickiej liczy na rozgłos??? Mam nadzieję, że osoby rozważające zakup mieszkania w tej spółdzielni przeczytają ten wątek. Podobno, przy realizacji mieszkań na Strachowickiej też mieli półroczne spóźnienie... Widać taka u nich praktyka... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:36 mają taka tradycje i nic chyba tego nie zmieni:) też byłem wczoraj, i nie zauważyłem żeby balkony były kolorowe. Możesz mi coś podpowiedzieć? A jeżeli chodzi o garaże to wewnątrz one nie będą nigdy otynkowane. oni jedynie pomalowali cegły na biało. Oni nie przejmują się rozgłosem - są świadomi ze jest koniunktura na mieszkania i mają wszystko w ...... Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 19.02.07, 16:01 Chodziło mi o to,że ściany na balkonach środkowych mieszkań (na poziomie I i II piętra) zostały pomalowane na identyczny kolor, co brama. Czyli jesli ktoś mieszka w 5, to ma zieloną, a jeśli w 3 to żółtą :) Co do pytania Chrisa - w niedzielę tam nawet stróża nie było, ale w dzień powszedni, jak się da panom na piwo(albo też nie da), można wejść. Chyba w tej kwestii się nic nie zmieniło. Ostatni raz byłam w środku w listopadzie ;/... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:32 Pewnie naliczą im kary umowne. Z tych pieniędzy zapłacą nam za oóźnienia, a i tak pewnie jeszcze na tym wyjdą na swoje... Czy robią jakieś problemy, gdy ktoś che wejść na terne budowy i obejrzeć swoje mieszkanko?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 217.96.51.* 19.02.07, 15:59 Generalnie jest to zabronione ale podobno w zeszłym roku było można "po cichu" wjść. Obecnie portierzy nie mają już kluczy od mieszkań więc chyba się nie da. Ale bez obaw do wakacji podobno mają przekazań mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 19.02.07, 16:05 ej, to nie jest śmieszne... Jakie wakacje? Czy może tegoroczne?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 217.96.51.* 19.02.07, 17:44 mam nadzieje że tegoroczne wakacje, bo w oczekiwaniu na mieszkanie już nie zaplanowalem żadnego wyjazdu na narty i nie chciałbym tak samo się urządzic w lecie:). mam propozycje - może jak zrobi się cieplej zorganizujemy się i zrobimy grila pod blokiem jeżeli jeszcze nam do tego czasu nie dadzą kluczy? Bylibyśmy prawie u siebie:)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pak_ Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:51 Witam. Byłem dzisiaj na budowie. Chciałem poinformować Szanownych Sąsiadów, że w klatce pierwszej od kościoła już na stałe ktoś mieszka i dodatkowo naliczyłem około 5 wykańczanych już mieszkań. Zrobiłem także mały wywiad i z tą wilgocią grzybem) jest to szczera prawda. Pomimo tego, że firma specjalizująca się w usuwaniu wilgoci już była, ponoć zrobiła swoje, wilgoć znowu wychodzi (chociażby w garażach-w tym w moim). Czuję się już trochę oszukiwany przez SM z tym przekładaniem terminów (mnie zapewniono na 100% że jest to druga połowa lutego) i nie mówieniem prawdy. Dodatkowo dziwne jest to załatwianie umów z energetyką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 217.96.51.* 19.02.07, 17:57 tam wszystko jest dziwne. ja dostałem z kolei dziś zapewnienie od pana viceprezesa, że na 90% będzie to druga połowa marca! A jeżeli chodzi o umowy z energetyką to macie jakąś informacje czy są już podpisane z drugiej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 19.02.07, 18:46 Olewam ich wewnętrzne umowy z energetyką! Nie będę biegać z Grudziądzkiej na Trzebnicką!Naprawdę nie widzę w tym wszystkim udogodnienia,skoro wcześniej lokatorzy załatwiali wszystko u źródła, czyli na Trzebnickiej.. Powiadasz, że wice zapowiada drugą połowę marca... hmm.. co człowiek, to inna opinia!Mogliby choć dla przyzwoitości omówić wcześniej strategię :) Na grilla się piszę - koło apteki jest piękny kawałek zielonego ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nottm Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.nott.cable.ntl.com 19.02.07, 20:13 Witam, przenosze sie do Was sasiedniego watku (Zernicka211-215). My rowniez wplacilismy zaliczke na mieszkania budowane przez Wroclawski Dom. Przyznam, ze gdybysmy wczesniej wiedzieli, ze sa tak nieslowni, to pewnie mocno bysmy sie zastanawiali. Ale coz, stalo sie, a oferte mieli najlepsza na rynku...Poza tym z sama spodzielnia nie mielismy dotychczas jeszcze nic wspolnego (jedynie z posrednikiem). Podejrzewam tez, ze rok z kawalkiem bedziemy w tej samej sytuacji, w ktorej jestescie teraz. Chcialabym jedynie zapytac, jaka firma buduje Wasze mieszkania? Czy jest to, jak w naszym przypadku, Arkop? Bede wdzieczna za odpowiedz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 19.02.07, 21:08 Koniec marca na oddanie mieszkan to i tak optymistyczny termin. Proponuje wejść do garaży i zobaczyć jaki jest stan przygotowań... Wątpie szczerze mówiąc, że dadzą rady do wakacji, myśle, że w takim tempie to w otymistyczbej wersji zdążą na listopad. Oby tylko to był listopad Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:21 Byłem wczoraj wieczorem i rzeczywiści ktoś juz mieszka w pierwszej bramie na parterze. Pewnie dostali klucze conajmniej miesiąc temu. A my mamy czekać..... Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 20.02.07, 14:59 Tak naprawdę, to jeśli się nie zbierzemy w większą grupę i nie przedstawimy swoich roszczeń spółdzielni zbiorowo, możemy sobie tak tutaj pisać do listopada, albo i dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 20.02.07, 15:43 spoko można tak zrobić, tylko tak zastanawiam co to da...na pewno nie przyspieszy budowy, na pewno nie dadzą nam większych odszkodowań niż te wynikające z umowy, a jak niektore mieszkania są mokre, to i tak przecież ludzie się tam nie wprowadzą. Generalnie mówiąc sytuacja jest patowa i - nie da się ukryć - denerwująca, niemniej niestety prawo rynku jest po stronie spółdzielni... Ale zadziałać tak czy inaczej trzeba, na razie jednak nie wiem za bardzo jak... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 62.233.177.* 20.02.07, 20:43 jakby co to my się dołączymy. Byłem dziś na budowie, nawet udała mi się wejść do mojego mieszkanka:)) Według gościa, od którego dostałem klucze, mówiłm, że oni oddadzą budynek do końca miesiąca... a reszta zalezy od spółdzielni. A w pierwszej bramie na parterze, ktoś już się faktycznie urządził,bo nawet firanki i kwiatki w oknach ma. Trafia mnie to, ze ktoś już sobie mieszka a my musimy czekać... Nie wiem czy nie jest to temat dla prasy lub innego organu... W swoim mieszkaniu śladu jakiegoś zalania albo grzyba nie stwierdziłem... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mado Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.um.wroc.pl 21.02.07, 07:36 Mam pytanie do Chrisa: Ty masz mieszkanie w budynku przy Objazdowej/Rumiankowej, a nie Objazdowej 74? Zgadza się? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bella 3 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:40 Co do umów energetycznych, to chce coś wyjaśnić: wszędzie trzeba podpisywać umowy z Energiapro, bo inaczej nie będziesz mieć prądu, spółdzielnia tego nie wymyśliła, a prognozę ustalasz sama, a nie Spółdzielnia za ciebie, wypisujecie takie bzdury o wcześniejszych płatnościach zamiast się czegoś dowiedzieć. Płacić będziesz od momentu przejęcia mieszkania, a nie zaraz po podpisaniu umowy z energiapro, czy to jasne? Ale możesz nie podpisywać umowy, możesz żyć przy świeczkach, to wolny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:21 temat umów to już stary temat - ktoś tu zaspał z tym oburzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 21.02.07, 12:24 przecież nikt nie mówi o niepodpisywaniu umów z energetyką... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bella 3 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:43 przecież to ty blanka4 ją "olewasz" (19.02):) Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 21.02.07, 14:05 ;) olewam podpisywanie umów na miesiąc (lub więcej) przed odbiorem. Nie napisałam, że nie podpiszę w ogóle umowy z energetyką - w takim wypadku olałabym sprawę juz na początku i nie bulwersowała się tym, że jestem zmuszana do jej popisywania bez odbioru mieszkania lub chociaż wiążącego terminu jego odbioru... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 62.233.177.* 21.02.07, 20:40 Witam wszystkich, dostaliście już list z zaproszeniem na spotkanie integracyjne w siedzibie SM?? Są dwa terminy: wtorek (27.02) i czwartek (01.03), oba o godz. 17. Ktoś się wybiera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marzena Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 15:00 Witam serdecznie wszystkich Sąsiadów z Rumiankowej :) Ja niestety, nie dostałam jeszcze listu od spółdzielni. Czy mógłbyś "zdradzić" treść listu? Ciekawa jestem, czy pismo zostało wysłane do wszystkich nabywców mieszkań na Rumiankowej czy jedynie do "wybranych". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Miros Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.electrolux.se 02.03.07, 14:11 witam wszystkich sąsiadów. Ja nie zamierzam się ukrywać pod pseudo - nie żebym coś miał do tego, ale chcę, żeby SM znała moje oficjalne zdanie. Na wczorajszym spotkaniu dowiedziałem się z żoną wielu "ciekawych" rzeczy. Zresztą - może niektórzy pamiętają - skomentowałem to na bieżąco. Jedno jest pewne. Mojej żony dziadek idzie z nami na odbiór mieszkania - a ma w tym doświadczenie w NIK. Ja ze swojej strony nie odbiorę mieszkania jak będzie istniała jakakolwiek usterka. 2 temat - podliczę SM wszystkie odsetki umowne - tylko jeden problem. Teoretycznie mają czas do 31.03 na oddanie mi mieszkania - nie wierzę w to jednak, że zdążą. Co do zalań, rur-wieszaków, tarasów nie będę się k.... wypowiadał bo jak tak dalej pójdzie to z mojej strony skończy się to w sądzie. Proszę resztę rozsądnych sąsiadów. Wiem, że czekamy juz bardzo długo i każdy chce zamieszkać ale nie wymiękajmy. Wyegzekwujmy od SM to co się nam prawnie należy. Pozdrawiam i do zobaczenia na parapetówkach grillach itp. - może nawet jużtego lata. JM Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 02.03.07, 16:11 Z tego co wiem, to spółdzielnia ma prosić mieszkańców, aby nie żądali zapłaty karnych odsetek. Tak słyszałem na zebraniu...BO SM nie ma już kasy. Ot po prosrtu Jeśli chodzi o niewymiękanie. Ja mógłbym poczekać, ale wiem, że jest wielu ludzi którzy chcą zamieszkać już od teraz, bo zyją na kartonach i zgodzą się pewnie na wiele spraw, aby tylko dostać klucze do upragnionego M. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:23 Dokładnie tak. Mi naprzykład udało się odebrać mieszkanie mimo wielu usterek ale poprostu nie mam gdzie mieszkać. Jeżeli chodzi o odsetki to uważam, że oni nawet nie powinni prosić o ich umożenie. Niech nie gadają że nia mają kasy bo to że ceny mieszkań zwiększyły się dwókrotnie to koszt wybudowania aż tak się nie zmienił. Ponadto uważam, że powinni już wszystkim przekazać mieszkania a samamu dalej wykańczać garaż, parking itp. (oczywiście tym którzy chcą wcześniej odebrać), Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 02.03.07, 18:11 No to super, znow ktos dostal mieszkanie, a inni czekaja w nieskonczonosc:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ??? Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 62.233.177.* 02.03.07, 18:34 czyli jesteś tą 6 osobą, która po pierwszej turze zebrania wyżebrała mieszkanie od SM. A tak się zarzekali, ze wyróżniając niektórych klientów popełnili okropny błąd, którego już NIGDY nie powtórzą... Cóż - pozostaje pogratulować tobie odbioru, a zarządowi spółdzielni hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Miros Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.media4.pl 03.03.07, 11:45 Witam jeszcze raz. Wiedziałem, że na solidarność mieszkańców raczej nie ma co liczyć/ Gratuluje dobrego humoru tym co odebrali już mieszkanie. Nie wiecie jednak, że usuwanie usterek będzie u Was trwało w nieskończoiność. Zapytajcie o doświadczenia innych osób w tym względzie - kolegów, rodziny. JM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:35 nie wiem czy dostałem jako 6 czy w jeszcze innej kolejności. też nie znam usteleń z zebrań. Uważam, że keżeli ktoś odebrał wcześniej nie można oskarżać go o brak solidarności jeżeli już to mozna mieć pretensje do SM albo zachować je dla siebie PANIE JANUSZU!!!. Zależało mi na mieszkaniu i udało mi się już odebrać, choć uważam, że powinni wydawać wszystkim równocześnie bo jest to z pewnością nierówne traktowanie. Pozdrawiam i proszę bez złośliwej zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Miros Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.media4.pl 04.03.07, 12:04 Sorki Arch - chyba źle mnie zrozumiałeś. Ja Ci wcale nie zazdroszczę. Chdziło mi tylko o to, żeby dać komuś dobrą radę. Ja Po prostu współczuję Ci późniejszych problemów z usuwaniem usterek. Zawsze najłątwiej je usunąć przed odebraniem, wtedy spółdzielni zależy. Później jedyną osobą, której będzie zależeć będziesz Ty. OK. Widzę, że jest tutaj za dużo pisania bez sensu. Więc to mój ostatni wpis. Do widzenia w takim razie w okolicy za jakiś czas. Co do członka SM od kilku lat. Ty nigdy nie byłeś w sytuacji czekania na mieszkanie. Poszedłeś, zobaczyłęś i kupiłeś. My musimy czekać i jeszcze co jakiś czas pojawiająsię jakieś jaja typu grzyb, rury-wieszaki i nie wiadomo co zrobić z tarasami. To jest chore i nie sądzę, żebyś był odpowiednią osobą do krytykowania nas. JM Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 04.03.07, 01:32 do arch... Tak a propos złośliwej zazdrości... Oto wycinek z twoich wpisów wczesniejszych: byłem dziś w spółdzielni i Pani Zofia i Pani Ania potwierdziły mi że ze wzgledu na specjalną sytuacje tych osób przekazali im klucze (jednej osobie w bramie 1, jednej w bramie 4 i jeszcze komuś). Ja jednak nie przyjmuje takiego tłumaczenia że ktoś był w specjalnej sytuacji (kobieta w ciąży itp.) przecież gdybym miał gdzie mieszkać to bym nie kupował mieszkania. Byłem wczoraj wieczorem i rzeczywiści ktoś juz mieszka w pierwszej bramie na parterze. Pewnie dostali klucze conajmniej miesiąc temu. A my mamy czekać... Pozdrawiam Cię również. Mi w tym tygodniu powiedzieli że koniec lutego. Więc każdemu mówią coinnego. Jeżeli chodzi o prąd to myślę że płaci się za jednostki licznikowe zużyte od momentu przejęcia licznika a nie od daty podpisania umowy. Mnie z kolei denerwuje że jedni już wykańczają. A my musimy jeszcze czekać. Ale rozumiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.... Powodzenia w wykańczaniu i miłego mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 62.233.177.* 04.03.07, 12:02 Mam dwa pytania: 1. Do Arch. jakie miałeś usterki w mieszkaniu, bo pomoże to następnym osobom, które będą odbierać mieszkania?? 2. Co zrobić, gdy swierdzimy u siebie usterki? Poczekać aż usuną i dopiero wtedy podpisać protokół odbioru, czy podpisać od razu protokół i czekać później, aż je usuną? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Miros Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.electrolux.se 05.03.07, 08:52 Chris - wszystko zależy od Ciebie i od usterek. Ogólnie to po odebraniu Ty jesteś jedyną osobą, której zalezy na usunięciu usterek. Przed - wiadomo SM będzie chciała jak naszybciej usunąć usterki i podpisać odbiór, żeby nie była zobowiazana płacić odsetek. Dołączam się do prośby - Arch powiedz co to było dokładniej. JM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:22 Jeżeli chodzi o usterki - to tynki są niezbyt równe, i rzeczywiście z wilgocią na ścianach mają problem bo jest jej dużo. Poza tym to ok. Do Janusza, rozumiem masz racje że lepiej jest zaczekać i mieć wszystko poprawione na gotowo ale w sytuacji gdy nie ma się gdzie mieszkać to lepiej iść na kompromis. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że niedługo wszystkim wam oddadzą i już nie będzie podziału na tych którzy odebrali i na tych którzy czekają, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 07:36 Witam, jeżeli pamiętasz to dalej twierdzę że powinni oddać wszystkim albo nikomu. Więc nie zmieniłem zdanaia w tej sprawie. Ale w sytuacji w której spółdzielnia wyraziła mi zgodę na wcześniejszy odbiór to odebrałem. Przecież każdy by odebrał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Miros Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.electrolux.se 05.03.07, 08:42 Do Arch i nie tylko. Żeby wszystko było jasne. Ja nie mam pretensji do nikogo, kto odebrał mieszkanie wcześniej. Tylko mówiłem, ze z doświadczenia wiem, że będziecie mieli większe problemy z usunięciem usterek po odebraniu już niż Ci, którzy zdecydują się wypunktować wszystko i poczekac na poprawę. JM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: 195.187.251.* 26.06.07, 20:53 Witam wszystkich sąsiadów!! Co sądzicie o sprawie wykupu gruntów? Wg. moich informacji warto to zrobić, tzn wkupić tą ziemię za cenę 5% wartości, niż w przyszłości płacić 100%. To chyba opłacalny interes. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koniu1976 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.e-wro.net.pl 28.06.07, 00:25 Pemnie że tak, ale i wcześniej załatwimy sprawy z księgami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nick Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.telsat.wroc.pl 04.07.07, 08:25 kto wybieral decyzje administracyjna ? ciekaw jestem jaki czynsz teraz bedzie i czy ten grunt tyle jest wart - sprawdzał to ktoś może ? Czy ktoś z Was otrzymał pieniądze za spóźnienie w budowie od spółdzielni ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:50 czy moglby mi ktos wyjasnic ostatnie pismo dot statusu lokalu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koniu1976 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.e-wro.net.pl 18.07.07, 00:35 powiem szczerze że troszke sami nie rozumiemy, więc chyba pozostaje zadzwonić do naszej kochanej spółdzielni:( Odpowiedz Link Zgłoś
daro78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 18.07.07, 14:30 Ja dzwoniłem i kobieta mniej wiecej wytlumaczyła mi to słowami zawartymi w tym pismie. Też nie za bardzo kumam o co chodzi...Podobno trzeba bedzie zaplacic za to 660 zl (60 zl dla spolodzielni + 600 zl dla notariusza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koniu1976 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.e-wro.net.pl 18.07.07, 22:22 Mam pytanie do was, czy zauważyliście dziwne litery na drzwiami do domów w górnym prawym rogu. Nie to że panikuje ale pamiętam że jak kolega odebrał mieszkanie pare lat temu to były podobne litery i oznaczały kto kiedy jest w domu. I pare mieszkań na początku zostało okradzionych w biały dzień (wiadomo nikt nikogo jeszcze niezna). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nick Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.telsat.wroc.pl 19.07.07, 13:24 taaa... a z tarasów maja trawę zabierać na murawę stadionu na Maślicach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nick Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.telsat.wroc.pl 20.07.07, 19:37 skąd masz info o takiej kwocie ? czy kochana spoldzielnia obdziera nas z pieniedzy ? z tego co sie orientuje notariusz bierze 1/3 najnizszego wynagrodzenia ( 260 zł ? ) za założenie i wpis do ksiegi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nick Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.telsat.wroc.pl 03.12.07, 21:14 kto składał wniosek o wpis do księgi ? Ktoś wie może co i jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka4 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 22.02.07, 15:05 :( mnie nie zaprosili. Póki co nic nie otrzymałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:11 O wysłaniu tych listów dowiedziałem się przypadkowo, gdy zadzwoniłem do Spółdzielni. Wg. moich informacji listy mają dostać wszyscy, którzy kupili tu mieszkania. Pytanie tylko kiedy je wysłano i kiedy dotrą... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:31 ja, też nic nie dostałem. Myślę że nie zrobili by sobie takiej krzywdy zapraszając ponad 50 wkurzonych nabywców mieszkań i to w jednym terminie. Chętnie bym się udał na takie spotkanie choć nie wydaje mi się aby to była prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 22.02.07, 17:03 No to generalnie cyrk z tym grzybem. Ja też nie dostałem zawiadomienia o tym spotkaniu. Generalnie sytuacja robi się poważna, bardzo poważna...Zastanawiam się, czy nawet w grupie nie uderzyć do sądu i powalczyć o gigatyczne odszkodowania, jeśli będzie coś na rzeczy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:49 gigantyczne odszkodowania - to tematy z amerykańskiej telewizji. W naszych sądach to taka sprawa trwała by rok albo dłużej a na koniec okazało by się że trzeba za nią zapłacić. A jeżeli chodzi o grzyba to ciekawe których mieszkań to dotyczy i czy da się to jakoś poznać po odbiorze? Odpowiedz Link Zgłoś
daro78 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 23.02.07, 00:48 List otrzymałem - takie generalnie ble, ble ble, że idea spółdzielni jest taka, aby sąsiedzi się poznali itd, itp. Oprocz wzajemnego zapoznania się, mamy poznac osobuy, z którymi będziemy się kontaktować w kwestii ewentualnych przyszłych problemów (myślę, że nie będzie ich wcale:P) No i członkowie władz spółdzielni przedstawią zasady jej funkcjonowania oraz informacje z zakresu gospodarki zasobami mieszkaniowymi. Aha - i mój termin to 27 lutego o godz 17 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 07:26 Niech oni sobie te listy, zaproszenia do d.. wsadzą, lepiej niech przekażą mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:21 przecież na objazdowej 72 jeszcze budują więc nie dostałby kluczy do mieszkania bo jeszcze nie ma drzwi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbig79 Re: szukam sąsiadów przy Objazdowej -SM Wrocławsk 01.03.07, 21:21 Witam, podbijam wątek Jak wasze wrażenia po spotkaniu w siedzibie spółdzielni ? Pozdr