Dodaj do ulubionych

Stalmont - Zwycięska już odebrane!

IP: 62.87.244.* 02.10.06, 08:51
Pozwoliłam sobie założyc nowy wątek, bo stary trochę się rozrósł.
Może wymienimy się tutaj przemyśleniami po odbiorach.
U mnie jak pisałam ok, tylko zastanawiam się kiedy podłączą prąd, bo
chciałabym już działać.
A czy ktoś wie ile będa liczyli sobie czynszu? Bo to już od 1 listopada.

Pozdrawiam - Lokatorka z 3 klatki
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 02.10.06, 08:52
      Tutaj wklejam linka do wczesniejszych dyskusji

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=23956276
    • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 03.10.06, 16:13
      U nas po odbiorze drobne usterki(widać, że na szybko wykańczali mieszkania, ale
      raczej ok (okaże się co do usterek jak budynek zacznie pracować - pierwsze lata
      użytkowania,jak zaczną go ogrzewać i przyjdą nowe obciążenia od użytkowników
      mieszkań). Z prądem mają problem, ale można ponoć z prądu przemysłowego
      korzystać. Powiedziano nam, że niby do końca tego tygodnia mają prąd podłączyć,
      lecz to się zobaczy... Pozdrawiam!
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 05.10.06, 09:22
      Mozna korzystać z przemysłowego prądu? Ale wystarczy się podłączyc wtyczką (
      jest taka koło mojego mieszkania), czy trzeba specjalnie pytać o zgodę?
      • Gość: ecwia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 05.10.06, 14:13
        Z tego co mi wiadomo, to ci co się już remontują korzystają z prądu
        przemysłowego i nie pytają się o zgodę, tylko się podłączają. W końcu to wina
        STALMONTU, że nie uregulowali jeszcze sprawy z prądem. Oddając mieszkania
        powinien prąd w budynku już być załatwiony. Niby do końca tego tygodnia mają to
        załatwić, ale nie wierzę... A jak podłączą ten prąd do budynku to i tak na to
        aby energetyka podłączyła prąd w mieszkaniu i założyła liczniki trzeba poczekać
        (jest to nawet kwestia 2-tyg). Także chwilę to może jeszcze potrwać. Pozdrawiam
        i życzę udanych prac remontowych.
        • Gość: gość Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.233.250.* 05.10.06, 14:58
          Tutaj wklejam linka do wczesniejszych dyskusji

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=23956276
          • Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 06.10.06, 10:51
            Witam sąsiadów!

Byłem wczoraj w naszym budynku, widziałem, że kilku sąsiadów już korzysta z
            udostępnionych gniazd elektrycznych na korytarzach i wystartowali z urządzaniem
            mieszkań. Widziałem również jak wyglądają nasze garaże, platformy to zupełna
            nowość dla nas Wrocławiaków, są duże i nie będzie żadnego problemu na nie
            wjeżdżać, niektórzy również załapali się na zwykłe miejsca postojowe (nie na
            platformach, dotyczy droższych mieszkań).

Po odbiorze wrażenia mieszane, jest sporo niedociągnięć, które pan kierownik
            obiecał poprawić do końca tego tygodnia, zobaczymy. Jedno co mi się bardzo nie
            podoba to odrażający dzwięk przy zamykaniu naszych blaszanych drzwi.

Developer jeszcze nie ustalił stawki czynszowej, więc czekamy na oszacowanie
            wstępnych kosztów utrzymania budynku itd.

Pozdrawiam,
            Wojtek
            • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:19
              hej! jakie mieliście niedoróbki w mieszkaniach?
              • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 24.10.06, 14:18
                W zasadzie w mieszkaniach nie było się czego doczepić (drobne usterki). Ale
                cały budynek jednak nie jest ok (jest pełno usterek dość istotnych). Czy ktoś
                może w końcu coś wie na temat prądu i ogrzewania w naszym budynku. Bo z tego co
                słyszałam to uruchomienie ogrzewania jest uzależnione od podłączenia prądu do
                naszego budynku.
                Jak tu pomalować ściany, albo położyć deski w mieszkaniu.... Przecież jak
                puszczą ogrzewanie to będzie masakra! Teraz w budynku jest zimniej niż na
                dworze.
                Tak naprawdę nas nie powinno obchodzić to, że Stalmont nie morze dogadać się ze
                współnotą i energetyką w sprawie prądu. Mieszkania przy odbiorze powinny być
                podłączone do prądu (nie do prądu budowlanego jak to teraz ma miejsce). Jak tak
                dalej będzie (bowiem Stalmont zbywa lokatorów już około miesiąca) to ogrzewanie
                i prąd będzie na wiosnę.
                Pozdrawiam wszystkich lokatorów.
    • ewelita Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 06.10.06, 12:44
      Nie ma jeszcze termostatów na grzejnikach. Słyszałam, że o tym kiedy będa
      ogrzewać ma zadecydować wspólnota. Ciekawe, myślałam, że sezon grzewczy
      warunkuje temperatura na zewnątrz. Nie usmiecha mi się siedzieć w zimnym
      mieszkaniu do grudnia.
      • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.06, 09:55
        z tym ogrzewaniem i prądem to jakaś paranoja. z wczorajszej rozmowy z
        kierownikiem dowiedziałam się że prąd budowlany będzie tylko do 1.11.czyli co
        po tym terminie?-przerwa w remoncie jak sądzę, bo jak, bez prądu???!!!!!
        • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 26.10.06, 10:59
          paranoja, paranoja... niby mówią, że do końca października ma być prąd i
          ogrzewanie, ale im nie wierzę. Pozdrawiam lokatorów.
    • Gość: ewelita Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 26.10.06, 12:42
      Dzwoniłam do Stalmontu, pani powiedziała, że nic nie wie! Prąd ma być do konca
      października, a to tylko trzy dni robocze! Prąd budowlany do czasu podłączenia
      liczników stałych. Ogrzewanie???? Barierki na balkonach????

W ogóle pani powiedziała, ze oni się tym nie zajmują i żeby jej nie pytać.
      Paranoja, żałuję, że w ogole odebrałam mieszkanie. Jeszcze nic nie mam
      zrobionego, ciemno i zimno jak w psiarni, wytrzymac sie tam nie da dłużej niż
      trzy, cztery godziny i to w ciągłym ruchu.
      Pozdrawiam
      • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 26.10.06, 13:34
        A kto ma to wiedzieć jak nie pracownicy STALMONTU. Też żałuję, że odebraliśmy
        mieszkanie, ale budynku na pewno tak łatwo nie odbierzemy, jest kupę
        niedoróbek. A poza tym ta sprawa kwalifikuje się na drogę prawną. Proponuję
        niech każdy lokator przywiezie po kilkanaście OLEJNIAKÓW i zacznijmy ogrzewać
        budynek na KOSZT STALMONTU wykorzystuąc prąd budowlany.
        • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:39
          fajnie by było z tym ogrzewaniem na koszt Stalmontu, tylko że nie będzie się
          gdzie wpiąć, jak od listopada (!)ma nie być naszej prowizorycznej instalacji
          prądu budowlanego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          ps. jakas kartka w sprawie ogrzewania wisi na drzwiach każdej klatki , więc
          jest szansa że ogrzewanie ma być.Chociaż już w nic nie wierzę- natomiast czynsz
          mamy płacić od listopada - za co, jak się tam nie da mieszkać!!!!?
    • Gość: ewelita Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 27.10.06, 09:13
      Nie zamierzam płacić czynszu od 1 listopada. Jeśli nie będzie prądu, ogrzewania
      itp. Za co? Karteczkę o grzejnikach wczoraj zobaczyłam. Wkurza mnie droga
      informacji w Stalmoncie. Gdy rano do nich dzwoniłam, to pani nic nie wiedziała
      o ogrzewaniu, a kartka na budynku jest datowana 25.10.06???? Nie mam obowiązku
      codziennie siedzieć na budowie.
      Ciekawe jak z prądem będzie, też dzień wcześniej powiedzą?
      W ogóle scianę w łazience pod grzejnikiem mam fatalną!! To skutek odbiorów bez
      światła. Swoją droga ciekawa taktyka, oddać budynek bez mediów, ale niby w
      czasie ( do 30 września)
    • Gość: ewelita Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 27.10.06, 09:14
      A tak w ogóle to ktoś wie ile tego czynszu będą sobie liczyli? Ma być naliczany
      od 1, a zadnej informacji o wysokości i za co nie otrzymałam.
      • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:47
        nikt nic nie wie a z panem kierownikiem trudno sie dogadać - niestety mówi
        strasznie niewyraźnie
        • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 27.10.06, 11:07
          Brunon wyjąłeś mi to z ust. Właśnie o tym samym chciałam napisać. Moja rozmowa
          telefoniczna z kierownikiem zakończyła się fjaskiem, bowiem nie mogłam go
          zrozumieć.
          A tak poza tym to strasznie zaczynają mnie wkurzać Ci STALMOTOWCY, bo lecą
          sobie w bambuko. Teren przed budynkiem i za nim kompletnie nie uporządkowany
          (Ciekawe co zrobią jak ich zima zastanie, na wiosnę to uporządkują????). A
          płacoć od listopada trzeba.
          A propos ogrzewania, to Panie w Stalmoncie to dalej śpiące królewny, bo
          niektóre z nich to dalej nic nie wiedzą (dobrze, że wiedzą, że żyją....)
          Proponuję Prezesowi zmienić częściowo załogę, bo ich kompetencja jest żenująca.
          A poza tym to Stalmont powinien powiadamiać lokatorów telefonicznie o swoich
          planach (np.ogrzewanie), bowiem nie mam obowiązku koczować na budowie!!!! Chyba
          telefon w tej firmie posiadają jeszcze?????????
          Pozdrawiam Panie ze STALMONTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ewelita Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 27.10.06, 12:40
      He, he a ja myślałam, że tylko ja tego kierownika nie rozumiem!!! Nawet mówiłam
      pani w Stalmoncie, ktora mnie do niego odsyłała, że sie z nim dogadać nie mogę:-
      ))
      Z tymi grzejnikami też wyskoczyli, w sobotę akurat nie mogę.Ciekawe, czy tylko
      je sprawdza, czy zaczną ogrzewać?
      • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:39
        Ma już ktoś podpisana umowę z zakładem energetycznym? jakie dokumenty sa do
        tego potrzebne?
        • Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.core.lanet.net.pl 29.10.06, 18:17
          Umowę z zakładem energetycznym można podpisać dopiero po wręczeniu dokumentu,
          który otrzymamy od naszego developera, slyszalem ze na koniec przyszlego
          tygodnia, ale jak będzie w rzeczywistosci, ciezko przewidzieć.

Apropos niedoróbek, wyłażą one jak grzyby po deszczu, zapadający się chodnik
          przed galeryjką, nierówno położone kafle na korytarzach i wiele innych
          rzeczy...niewspominając już o prądzie.
          Mam nadzieję, że developer znajdzie czas i chęci na wykonanie stosownych
          poprawek.

/Wojtek
          • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:52
            a podobno ktos juz ma w gniazdku prąd.a jaki to jest dokument?
            • Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 30.10.06, 09:36
              Jeśli ktoś ma w gniazdku prąd to na pewno jest to prąd budowlany lecz
              podłączony do tablicy rozdzielczej.

Prawdopodobnie dokument, który otrzymamy będzie pismem odbioru budynku przez
              energetykę.
    • Gość: ewelita Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 30.10.06, 13:41
      W sobotę mieli sprawdzić grzejniki. Włączyli ogrzewanie?? No i do kiedy będzie
      prąd budowlany??
      • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:00
        prąd budowlany nie wiadomo do kiedy będzie - wg moich informacji może i nawet
        byc do piątku, ale kto to wie jak będzie naprawdę;)
      • Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 31.10.06, 14:43
        Ogrzewanie nareszcie działa!!!
        Kaloryferki już ciepłe (nie gorące).
        Kierownik budowy poinformował mnie, że w czwartek odetną prąd budowlany, każdy
        dostanie pismo od Stalmontu i będzie musiał podpisać umowę z energetyką.
        • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 18:08
          no prosze - jak zwykle sprzeczne informacje, my dowiedzieliśmy sie że umowy z
          energetyka będziemy podpisywac po spotkaniu z naszym zarzadca tymczasowym i
          bedzie na ten temat kartka na drzwiach. ciekawe....
          • Gość: szuka Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:17
            A kto chce sprzedac tam mieszkanko ?? :)
            • Gość: nnn Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:36
              ?????????
          • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 08.11.06, 14:19
            Czy ktoś już wie coś na temat podłączenia prądu w budynku? Bo mają nam ponoć
            odłączyć już wkrótce prąd budowlany! I co przez kilka dni nie będzie prądu,
            zanim energetyka podłączy prąd?
            • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:46
              prad ma byc podobno az do momentu az indywidualnie podpiszemy umowę z
              energetyką. jak bedzie nie wie nikt, a na razie najważniejsze że prąd jest. ;)
              • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:45
                najnowsze newsy - na dzwiach wisi kartka z informacja od naszego nowego
                tymczasowego zarzadcy - można u niego podpisywać umowy z energatyką. Może w
                końcu włączą prad;)??
                • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 17.11.06, 12:16
                  Kolejna nowość to to, że mamy za niskie garaże (ok 155 cm wysokości na
                  platformach). To znaczy, że jak ktoś ma niestety samochód typu "wan", to nie
                  zaparkuje auta. To jakiś absurd. Trzeba chyba sprzedać auta i wymienić na
                  niższe!!! I nie wydziwiać i kupić sobie malucha!!! Ha ha ha... Także chyba
                  dlatego nie dopuszczają nas do garaży, żeby lokatorzy nie robili już zadymy za
                  to. Przecież ręce opadają...
                  A poza tym w skrzynkach są już rachunki za listopad i wyszczególniona jest na
                  nich opłata m.in. za garaż (jak z niego nie korzystamy to ciekawe dlaczego za
                  niego płacimy???). Pozdrawiam lokalorów.
                  • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:56
                    ha! zapewne jest też tam opłata za sprzatanie budynku - a czy ktos widział,
                    żeby w środku było posprzatane;)ps. czy ktos się może orientuje kiedy wreszcie
                    wstawią szyby na balkonach?
                    • Gość: piotr Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.ikatel.pl 17.11.06, 21:27
                      Proponuje spotkać się i rozpocząć dyskusję nt. opłat. Firma PUMAZ ma też umowe
                      z firmą dom-invest na zarzadzanie budynkiem. tam tez byly dziwne pozycje. np
                      ubezpieczenie budynku: z tego co mi wiadomo budynek jest jeszcze nieoddany wiec
                      jest jeszcze "placem budowy". budowa musi być ubezpieczona, ale nie jest to
                      kosztem mieszkancow. nie mozna z drugiej strony ubezpieczyc naszego budynku
                      podwójnie, to samo tyczy sie utrzymania zieleni - jakiej zieleni?????. Z
                      drugiej strony nie można negować wszystkich opłat bo przecież utrzymanie
                      budynku kosztuje. Propozycja byśmy wszyscy podeszli do tego z rozsądkiem.
                      pozdrawiam sąsiadów
                      • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:37
                        ja nie neguje tylkoi jesli płace za sprzątanie, pragne aby było czysto na
                        schodach a non stop jest brud i błoto
                        • Gość: piotr Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.ikatel.pl 17.11.06, 22:02
                          ze sprzątaniem masz rację, chodzi mi o to że jeśli podejdziemy powaznie do
                          rozmów o opłatach i rzeczywistych usługach które są świadczone, powaznie
                          potraktuje nas PUMAZ i Stalmont. Pewne pozycje na przedsatwionym nam
                          zestawieniu są niedozaakceptowania. np sprawa prądu wspólnego. Jak wszyscy
                          wiemy nasz budynek jest nieskończony, od dziś koniec z prądem budowalnym.
                          Pytanie: czy teraz wszystkie prace bedą szły z prau wspólnego. Myśle że jest
                          więcej takich spraw.
                          • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:37
                            prad budowlany wciąz jest:) a płatnosći różnych dziwnych jest kilka - np.
                            opłata z a miejsce parkingowe. przecież garaże są jeszcze nieodebrane!- ktos
                            zatem korzysta z nich?
                            • Gość: piotr Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.ikatel.pl 19.11.06, 21:04
                              ja korzystam, swoim super niskim , latającym pojazdem samojezdnym :). a nie
                              podoba ci się np utrzymanie zieleni, chyba że zieleń jest rozumiana jako
                              kwiatek doniczkowy w biurze zarządcy :D
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 20.11.06, 09:12
      A opłata za windę?? 9 zł ! A winda jedzie tylko na parter. :-))
      Za tydzień minie dwa miesiące od odbioru mieszkania, a prądu nie widać...
      • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:49
        moim zdaniem powinna byc jeszce opłata za widok przez niestawioną szybę na
        balkonie.wrrrrrrrrrrrrrrr jeśli chodzi o prąd to jest jakaś paranoja.
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 22.11.06, 15:19
      Ktoś wie, jak to jest z meldunkami?
      Kiedy będzie mozna się zameldować w mieszkanku? Dopiero po akcie not. czy po
      odbiorach technicznych?
      • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 23.11.06, 11:59
        Jeżeli chodzi o rachunki (a raczej jakieś dizwne jarteczki jakie były w
        skrzynce), to Pani ze Stalmontu powiedziała mi żebym zapłaciła za to z czego
        korzystam. Więc mogę nie płacić za nic teoretycznie, bo z niczego jeszcze nie
        korzystam. Jakiś absurd! Oni powinni mi przysłać normalny rachunek (a nie każdy
        płaci za co chce!) A poza tym, to dlaczego te pieniądze idą na konto Stalmontu,
        skoro ze wszystkim odsyłają nas do zarządcy?
        • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 17:37
          Zameldować się można bez problemu, chociaż są pewne wątpliwości co do adresu
          (czy Zwycięska 14F2 czy może 14FII)?? wystarczy zgłosić się do Stalmontu po
          odpowiedni papierek
          • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 28.11.06, 10:29
            Czy ktoś może już wie, kiedy będą oddane miejsca parkingowe do dyspozycji
            lokatorów?
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 28.11.06, 15:04
      Kierownik budowy mówił, ze parking zostanie oddany dopiero po odbiorze
      technicznym całego budynku, czyli około stycznia. Do tego czasu nic tam
      parkować nie może.
      Ciekawe, a płacić trzeba... Ja zapłacilam, a teraz widzę głupią karteczkę, aby
      sobie parking i windę odjąć... Paranoja! Jeszcze sobie utrzymanie czystości w
      budynku i na zewnatrz odejmę, bo brudno!
      Oswieciło mnie w mieszkaniu iii zobaczyłam jakie koszmarne mam sufity!!Masakra!
    • Gość: lokator Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.06, 18:11
      Szanowni Panstwo. Pyta sie Ewa ile bedzie wynosil czynsz. A ja sie pytam:
      czy mieszkania, budynek, otoczenie, garaze jest nasze. Jesli odpowiedz jest
      twierdzaca, to czy my, wlasciciele tego wszystkiego nie mamy prawa do
      dysponowania tym wszystkim? To my mamy, nie zbywalne prawodo decydowania kto
      bedzie konserwowal winde, sprzatal klatke, kosil trawe i.t.d. To my powinnismy
      wybrac sobie ludzi do administrowania nasza posiadloscia, czy nie? A na koncu
      policzymy wydatki powiekszone o wode, prad, smiecie, przyszle remonty i.t.d.
      ito nam da wysokosc czynszu.
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 29.11.06, 09:25
      No tak, ale przecież ten budynek i teren wokoło to jeszcze budowa. O ile wiem,
      nie została ona zakończona, bo nie ma odbiorów technicznych budynku. Dlaczego
      więc karzą nam płacic za sprzatanie, konserwację, itp, skoro formalnie nikt na
      budowie nie może mieszkac?? Jak coś się stanie ( wypadek) w mieszkaniu, to
      Stalmont powie - przecież to budowa, dlaczego ktos tam przebywał??
      Widzę, ze Pan Zarzadca bardzo się rozpanoszył, naliczył sobie opłatę za
      zarządzanie, choć wszystko ma głęboko...
      Musimy zaprotestować. Nie mam zamiaru więcej płacić, zapłaciłam raz i teraz
      załuję. Gdy budowa zostanie zakończona i rozliczona - to tak.
      • Gość: lokatorka Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 29.11.06, 09:47
        Ja jeszcze nie zapłaciłam i chyba nie zapłacę dopuki nie będę miała sprawy
        jasnej za co!. Bo jak mam za coś płacić, czego nie ma . Zgadzam się z tym, że
        to jeszcze plac budowy i jeszcze masę rzeczy jest nie zrobionych. Powinny tą
        karteczkę z opłatami przemyśleć, to nie było by wątpliwości. Co to znaczy, że
        ja mam sobie coś nagle sama od rachunku coś odpisywać? Jakiś absurd. A poza tym
        jak STALMONT sobie teraz tak pogrywa, to co dopiero będzie później! Nie mają
        racji, co do pewnych rzeczy i nie potrafią tego załatwić. Mieliśmy już
        przewałkę z prądem, wilgoć wychodzi na klatkach straszna, a oni udają, że tego
        nie widać! Następny przypał będzie z garażami (za niskie rampy na wyższe
        samochody), ale oni udają oczywiście, że nic się nie dzieje.... Więc apeluję do
        STALMONTU, wiem, że jest teraz świetna koniunktura na mieszkania i budownicto i
        macie teraz to gdzieś, bo i tak wasze mieszkania WAM się sprzedają, ale
        pamiętajcie wszystko co dobra kiedyś się kończy!!! Przypomnijcie sobie jak
        pierwsze mieszkania sprzedawaliście, jacy byliście potulni!
      • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 29.11.06, 09:52
        Popieram, nie płacę, sprawa nadaje się na drogę prawną!
        Pozdrawiam lokatorów!
        PS. Sprzedaję samochód, bo i tak nim na rampę nie wjadę, bo ma ponad 155 cm.HA,
        ha ,ha. Chyba, że sobie zmiażdżę dach i PODAM STALMONT do sądu o
        odszkodowanie!!! Może to dobra myśl...
        • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 12:25
          rzeczywiście, Stalmont ma nas gdzies - np. dlaczego wciąz nie są wstawione
          przegrody balkonowe????????? .Z tego co widzę, już kilka osób mieszka, w końcu,
          mieszkania były oddane dwa miesiące temu!!!!! to dlaczego po zakończeniu
          własnego remontu nie mieliby zamieszkać?!. Coraz wiecej rzeczy mnie oburza -
          np. sprawa zlikwidwania prądu budowlanego i włączenia go w gniazdkach - nie
          było ani jednej zakichanej karteczki, że oto nagle od dnia takiego jest prąd w
          gniazdkach!!! Mogłam się w końcu przyzwyczaić że go nie ma i nie bedzie, i
          dotknąć łapą wywalnoego do malowania gniazdka!!!!!!!
          Za to odpowiada oczwiscie zarzadca, który po nalezna sobie kasę rękę wyciąga, a
          ze swoich wielu obowi.azków się nie wywiązuje ( np. wspominane już wcześniej
          pzrez mnie sprzątanie - czy ktoś widział, żeby tam było choć raz posprzątane na
          klatce!!!!?)
          pozdrawiam
          • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 29.11.06, 12:57
            Ja raz widziałm jakieś 3 tyg temu jak pani zamiatała, ale na tym koniec. To
            jest przykre. A poza ty wszelkie uwagi zgłaszane stalmontowi(np.prezesowi lub
            kierownikowi budowy) są bezsensowne. Bo oni Twierdzą, że my się czepiamy. To w
            takim razie skoro Prezes Cieśla tak reaguje na nasze skargi (wręcz jest
            oburzony, że coś mu się mówi na temat ich niekompetencji), to o czym tu
            rozmawiać z resztą pracowników. Wydaje mi się, że STALMONT dąży do tego aby
            znaleźć się NA CZARNEJ LIŚCIE DEWELOPERÓW. A przecież, czy tak dużo Trzeba do
            zakończenia tej inwestycji, trochę by się sprężyli i po sprawie.
            Pozdrawiam lokatorów!
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 29.11.06, 14:23
      Skargi składane Zarządcy - nie, nie to nie do mnie, do prezesa Cieśli.
      Skarga do Stalmontu - nie, nie, to Zarzadca odpowiada.
      I tak w kóło Macieja.
      A zabiło mnie, gdy zarzadca powiedział mi, "To trzeba bylo mieszkania nie
      odbierać!"
      Tak, no i czekac dwa miesiace na prąd??
      • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:34
        szl;ag mnie trafia - rzeczywiście wystarczyłaby odrobina dobrej woli i budowa
        by się szczęśliwie zakończyła - tymczasem budowlańcy stalmontu zamiast skończyc
        to, co zaczeli - zabierają się za budowanie budynku obok. Czyli najwidoczniej
        pozostaniemy z taką budowlaną niedoróbką aż do wiosny.
        Ps. a kto, jaik nie Stalmont odpowiada za zakończenie
        budowy????????????????????????????????????
        • Gość: Mark Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 23:47
          jezuuu, ale my uwielbiamy jęczeć.
          co takiego jest niby w tym budynku tak skaszanionego, co usprawiedliwiałoby te
          lamenty?
          przecież to jeszcze i faktycznie i formalnie plac budowy - jak ktoś decyduje
          sie tutaj NIELEGALNIE mieszkac, to może powinien liczyć sie z pewnymi
          niedognościami?
          jak wpuścił nas stalmont przed terminem odbiorów,żeby mozna było samemu
          mieszkania powykańczać, to może sie lepiej na tym skupić ? zawsze można
          poczekać jeszczej akiś czas na odbiory i dopiero wtedy sie wprowadzać, jak
          wszystko "na zewnatrz"mieszkań będzie ok, jak ktos taki wrażliwy.
          był prąd budowlany ( na koszt stalmontu) - niedobrze ( mimo ze to budowa)
          właczyli normalny - niedobrze, po karteczki nie przykleili ( moze jeszcze mieli
          nam na kaloryferach przylepiać,żeby ktoś sobie tyłka nie oparzył, bo się
          przyzwyczaił,że zimny był do tej pory)
          nie było ogrzewania - niedobrze
          właczyli - niedobrze bo zapłacić trzeba za części wspólne ( wogóle za co ten
          zarządca kase chce, jak to jeszcze budowa ! nie płacimy !)
          itd,itd
          • Gość: gośćz Partynickiej Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 08:10
            Taka rada
            Poczytajcie sobie forum "Stalmont -ktoś coś wie" i wyciągnijcie wnioski
            odnośnie Stalmontu i tego jak np. szybko naprawia usterki. U nas odbiory były w
            czerwcu 2005r a niektóre usterki nie zostały usunięte do dziś!!! Nie mówiąc już
            o wadach, które wyszły po ok 2 miesiącach (np. zacieki na elewacji prawie
            całego budynku). Stalmont udaje że ich nie ma, pomimo że mieszkańcy podnoszą
            ten temat prawie na każdym zebraniu wspólnoty. Jak ich teraz mocno i stanowczo
            nie przyciśniecie to potem już nic nie wskóracie.
            pzdr
          • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 30.11.06, 08:32
            Ja tam nie mieszkam i mieszkać nie będę. Chcę wiedzieć konkretnie, kiedy bedzie
            zakończona budowa i za co płacę. Zapłaciłam zaliczkę na czynsz zaraz po
            otrzymaniu informacji no i co? Teraz mam za swoje, że w terminie zapłaciłam,
            bo za windę i garaż można nie płacić!!
            Mnie się tam podoba, za dużo niedoróbek nie widziałam, ale szlag mnie trafia
            jak widzę podejście Stalmontu do mieszkańców. Totalne olewanie. Nikt nie
            potrafi dac konkretnej odpowiedzi. Zadowoliłaby mnie nawet odpowiedz że w tej
            chwili niewiedzą, ale jak tylko się dowiedzą to poinformują - nie ściemnianie,
            ze wszystko jest tuż, tuż.
            Miło ze strony Stalmontu, ze udostępnił prąd budowlany. Mam ich po rękach
            całować, że po odbiorze mieszkania nie siedziałam w ciemnościach? To ich
            obowiązek oddać mieszkanie z prądem, pochrzanili sprawę, to musieli ponieśc
            koszty. To niezadna łaska. Zresztą za ten ich prąd budowlany my też prędzej czy
            później zapłacimy.
            Jeszcze pytanko w grudniu również obowiązuje kwota zaliczki pomniejszona o
            garaż i windę? Bo prąd jest, ale i tak do garażu zjechać nie można.
          • Gość: lokator z partynic Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 30.11.06, 10:38
            Ja do MARKA.
            Nie wiem, być może jesteś wysłannikiem terenowym STALMONTU, ale my na ich temat
            możemy więcej powiedzieć. Kilkanaście miesięcy po odbiorach nie robią nic, nie
            poprawiają usterek i mają wszystko gdzieś! Także lepiej egzekwujcie swoje
            sprawy teraz jak są w pobliżu, bo później się zawiedziecie.
            W końcu nie dostajemy tych mieszkań za darmo.
            Życzę powodzenia, my dalej walczymy, KOŃCA NIE WIDAĆ...
            • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 30.11.06, 11:44
              Zgadzam się. Ich zakichanym obowiązkiem jest dokończenie wszystkich
              niedociągnięć. Przegrody w balkonach dalej nieskończone, wilgoć na klatkach
              wychodzi jak cholera, garaże podziemne spiep.... (za niskie) i nieczynne, a
              pałcić trzeba. Za co. Ja też jeszcze nie mieszkam, skoro to jest plac budowy to
              niech się biorą do roboty, a nie zabrali się za wykonastwo następnego budynku.
              Rozumiem, że od nas kasę już dostali, ale niech się sprężą i będzie po sprawie.
              Jednak trochę nas te mieszkania kosztowały...
              Pozdrawiam lokatorów
          • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 18:25
            Drogi Marku , piszesz :co takiego jest niby w tym budynku tak skaszanionego, co
            usprawiedliwiałoby te
            > lamenty?
            > przecież to jeszcze i faktycznie i formalnie plac budowy - jak ktoś decyduje
            > sie tutaj NIELEGALNIE mieszkac, to może powinien liczyć sie z pewnymi
            > niedognościami?
            Otóż lamentujemy i narzekamy, ponieważ to włąśnie nie jest formalnie żaden plac
            budowy, tylko to są nasze mieszkania - juz całkiem legalne , bo nie dość że
            zapłacone, to jeszcze FORMALNIE odebrane.
            Piszesz o niedogościach??????? np. o tym że 2 miesiące od odbioru mieszkania
            nie było pradu- to jest twoim zdaniem niedogodnośc??????? moim zdaniem to jest
            skandal, bo jak odbierasz mieszkanie, to ono powinno być z prądem OD RAZU bo
            niby jak mam sprawdzić, czy wszystko zreczywiście działa jak powinno?!.
            Stalmont miał nas totalnie gdzieś, nikt nic nie wiedział, nagle włączyli bez
            ostrzezenia prąd ( tak, uważam, że powinni byli o tym
            zawiadomić!!!!!!).Piszesz :"był prąd budowlany ( na koszt stalmontu) -
            niedobrze ( mimo ze to budowa)" - no pewnie ze niedobrze, bo powinniśmy mieć
            własny zakichany prąd - a łaski Stalmont nie zrobił że włączył prąd budowlany -
            zresztą jakbyś był poinformowany, wcale nie byli tacy chętni i niektórzy
            walczyli o to, żebyś ty miał chociaż prąd budowlany !!!!!!!
            "> właczyli normalny - niedobrze, po karteczki nie przykleili" - bez
            komentarza , może bys skomentował, gdyby cię pokopało.
            Piszesz : jak wpuścił nas stalmont przed terminem odbiorów,żeby mozna było
            samemu
            > mieszkania powykańczać, to może sie lepiej na tym skupić ? zawsze można
            > poczekać jeszczej akiś czas na odbiory i dopiero wtedy sie wprowadzać"
            Stalmont nam kochany łąski nie robi, że dał nam mieszkania do obbioru - tak
            bowiem stało w umowie i powiedzmy że sie wywiązali - spryciarze, porobili
            odbiory w terminie, tymczasem FORMALNIE nic nie jest skończone.Tymczasem trzeba
            płacić za rzeczy, z których nie da się korzystać.
            Wiesz, oburzamy się, bo zapłacilismy kupę kasy za mieszkanie, w którym nie da
            się mieszkac, mimo że od dwóch miesięcy jest odebrane i MAMY DO TEGO PRAWO.
            • Gość: Mark Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 19:36
              "Otóż lamentujemy i narzekamy, ponieważ to włąśnie nie jest formalnie żaden plac
              >
              > budowy, tylko to są nasze mieszkania - juz całkiem legalne , bo nie dość że
              > zapłacone, to jeszcze FORMALNIE odebrane."

Drogi, Brunonie, niestety sie mylisz.
              FORMALNIE to jest właśnie plac budowy, do czasu odbioru budynku przez
              inspektorat nadzoru budowlanego ( co trwa niestety kilka miesiecy od momentu
              zgłoszenia zakończenia robót - najpierw jeszcze sa odbiory strazackie,
              sanepidowskie, bhp, urzędu dozoru technicznego itp ) Dopiero wtedy mozna
              wydzielić formalnie lokale i je sprzedać ( na razie właścicielem wszystkich
              jest Stalmont). "odbiór" przez lokatorów w tej sytuacji nic nie zmienia.
              Prądu "normalnego" w momencie odbioru nie było , bo być nie mogło - energetyka
              zakłada liczniki i podpisuje umowy z indywidualnymi odbiorcami ( czyli
              najwcześniej po odbiorze lokatorskim). oczywiście mógł i powinien być
              wcześniej - tj w ciagu kilku - kilkunastu dni po odbiorach. rzeczywiście nie
              było, ale była możliwość korzystania z budowlanego i nie robie z tego tragedii.
              co jeszcze ?
              nie powiadomili o włączeniu - ok, może powinni to zrobić
              dalej ? - brak przegród miedzy balkonami - rzeczywiście tragedia. nie da sie
              żyć . szczególnie na budowie.
              jeszcze coś ? - wilgoć na klatkach. Nie zaobserwowałem. Ciekawe zreszta skąd,
              skoro pod wszystkimi klatkami jest garaż.
              Nieczynny garaż ? - nieczynny, bo nie ma odbioru platform z urzedu dozoru
              technicznego i pozostałych odbiorów. W razie jakiegokolwiek wypadku kierownik
              budowy idzie siedzieć ( zreszta nie dotyczy to tylko garażu ) zresztą, po co
              garaz na budowie ?

jakies jeszcze potworne usterki, które , jak to ktos tutaj napisał "kwalifikują
              sie na droge prawną " ?

ludzie, bez przesady !
              Wygłupił sie stalmont z tymi opłatami za zieleń, garaż i winde - i tyle. Plus
              miał jakieś kłopoty z podłaczeniem docelowego prądu , ale nie umożliwiało to
              prac w mieszkaniach tym, którzy chcieli je wykonywać.

• Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:56
                dalej ? - brak przegród miedzy balkonami - rzeczywiście tragedia. nie da sie
                żyć . szczególnie na budowie.
                jeszcze coś ? - wilgoć na klatkach. Nie zaobserwowałem. Ciekawe zreszta skąd,
                skoro pod wszystkimi klatkami jest garaż.
                Nieczynny garaż ? - nieczynny, bo nie ma odbioru platform z urzedu dozoru
                technicznego i pozostałych odbiorów. W razie jakiegokolwiek wypadku kierownik
                budowy idzie siedzieć ( zreszta nie dotyczy to tylko garażu ) zresztą, po co
                garaz na budowie .
                To mało niedoróbek ???????????????????
                Mi na przykłąd przeszkadza brak przegrody, bo od miesiąca panowie budowlancy
                mnie zbywają i jakoś nie chce im się jje załozyć.A byc powinna byc, skoro
                oddają mieszkania. Wszyscy dobrze widzimy, że stalmont nie wywiązuje się ze
                swoich obowiązków, kwestia jest tylko taka, że niektórym mało to przeszkadza że
                ktoś ich olewa i nie ma zamiaru dokonczyć budowy.
                Poza tym nikt nie orientuje się kiedy nastąpi WIELKI KONIEC budowy i można
                bedzie wreszcie zamieszkac w naszych mieszkaniach.
                • Gość: gość z Partynickie Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:22
                  Witam
                  U nas też zrobili odbiór mieszkań przed zakończeniem prac. I kończyli te prace
                  podpinając się pod nasz Wspólnotowy prąd (nie zapłacili za niego - czyli go nam
                  ukradli)Kiedy mieszkańcy poruszyli ten problem na zebraniu wspólnoty to
                  Stalmont stwierdził że przecież zrobili nam ładną zieleń (podtekst był taki że
                  powinnismy być im wdzięczni a nie się czepiać o jakis tam prąd)
                  Więc sprawdzcie sobie pod jaki licznik jest podpięty teraz Stalmont wykańczając
                  wasz budynek.
                  Natomiast każdy mieszkańiec po odbiorze mieszkania musiał się pofatygować do
                  energetyki aby podpisać umowę i aby energetyka założyła mu licznik i podłączyla
                  prąd.

Odbiór mieszkań przez nadzór budowlany odbył się u nas z kilkumiesięcznym
                  opóżnieniem

I jeszcze raz doradzam: nie odpuszczajcie z żadnymi usterkami bo zostaniecie z
                  niczym. I wszystkie usterki zgłaszajcie pisemnie z potwiedzeniem odbioru pisma
                  przez Stalmont.
                  pzdr

• Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:38
                    Hej ~! u nas też zapewne odbedzie się za kilka miesięcy, bo stoją jeszcze w
                    lesie w budową.Co do prądu, faktycznie, trzeba to sprawdzić, bo niby dlaczego
                    mielibysmy płacić za coś, co jest ich ewidentnym zawinieniem?
                    "Stalmont stwierdził że przecież zrobili nam ładną zieleń"
                    U nas też tak zepewne bedzie, bo za " utrzymanie zieleni" juz płacimy
                    ;)
                    Pozdr.
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 30.11.06, 11:54
      Co do garaży - to tutaj niestety mają rację. 155 cm to chyba jest minimum . Ale
      przecież mogli zrobić więcej, prawda??

Wilgoci nigdzie nie widziałam, a brak przegrody balkonowej sprzyja integracji
      sąsiedzkiej :-)))
      Prawdę mówiąc prawie wykończyli mnie nerwowo z prądem, więc już nie mam siły
      się czepiać...
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 01.12.06, 12:24
      Ponawiam pytanie - czy w opłacie za grudzień też mam odliczyć graż i windę? A
      sprzatanie i utrzymanie zieleni?
      W ogóle ktoś płaci, czy tylko ja???
      • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 20:01
        my też zapłącilismy - więc nie jestes jedyna;)
        zobaczymy, co bedzie z tymi garażami, ale pewnie znów bedziemy odliczać bo
        przecież budowa wiecznie niedokończona !!!
        • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:11
          i co nowego na budowie? jakies nowinki'?
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 07.12.06, 10:07
      Zamontowano domofon. Niestety, u mnie w mieszkaniu nie działa. Stąd pytanie -
      czy on w ogóle nie działa, czy tylko u mnie nie działa??

Jeszcze jedno - od ponad dwóch tygodni (?) nie ma światła w wiatrołapie i przy
      skrzynkach na listy w klatce trzeciej. To już nie pierwszy raz, bo kilka tyg.
      temu była podobna sytuacja, czyżby żarówka tak szybko się przepalała??
      • Gość: Mark Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:56
        Jeszcze jedno - od ponad dwóch tygodni (?) nie ma światła w wiatrołapie i przy
        >
        > skrzynkach na listy w klatce trzeciej. To już nie pierwszy raz, bo kilka tyg.
        > temu była podobna sytuacja, czyżby żarówka tak szybko się przepalała??

kolejne sprawa dla prokuratora.
        skandal.
        prezesi razem se swoimi pomagierami nieudacznikami powinni juz od dłuższego
        czasu siedzieć.
        • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 08.12.06, 09:40
          Gość portalu: Mark napisał(a):

> Jeszcze jedno - od ponad dwóch tygodni (?) nie ma światła w wiatrołapie i przy
          > >
          > > skrzynkach na listy w klatce trzeciej. To już nie pierwszy raz, bo kilka
          > tyg.
          > > temu była podobna sytuacja, czyżby żarówka tak szybko się przepalała??
          >
          > kolejne sprawa dla prokuratora.
          > skandal.
          > prezesi razem se swoimi pomagierami nieudacznikami powinni juz od dłuższego
          > czasu siedzieć.

Marku
          Nie wiem, co masz na celu kpiąc ze wszystkich mieszkańców i ich problemów??
          Nigdzie nie napisałam, ze to skandal.
          Po prostu - nie ma swiatłai staje się to trochę męczące, np. otworzenie drzwi
          kluczem, zaglądanie do skrzynki, itp, szczególnie, gdy wracam późno i jest
          naprawde ciemno.
          Dziwi mnie tylko, ze nowy blok, a ciągle nie ma światla, skoro przepala sie tak
          szybko żarówka, to coś jest nie tak z podłączeniem chyba.
          Zresztą, kiedy mamy zgłaszać usterki, jak nie teraz?? Jak budowa się zakończy i
          wszyscy sobie pójdą??

Cieszę sie, ze w Twoim mieszkaniu wszystko jest wykonane idealnie i
          zazdroszczę, ze jesteś taki zadowolony.
          Niestety, u mnie tak nie było stąd moje rozżalenie. Pomijając sprawę z prądem
          nie mam wiele do zarzucenia Stalmontowi. Pod względem usterkowości, partactwa i
          opieszałości nie wyrózniaja się jakoś znacząco na tle innych deweloperów.

Tak więc Marku, życzę Ci więcej wyrozumiałości.
          • Gość: lokator Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 08.12.06, 11:58
            Marku, ja już jestem pewien, że pracujesz w Stalmoncie! Skoro nie masz
            problemów ze swoim mieszkaniem (i jeśli mieszkasz w tym budynku, bo raczej w to
            wątpię), to może nie komentuj innych, bo uważam, że jeżeli za coś się płaci, i
            to nie mało to ma się prawo wymagać czegoś od dewelopera. Stalmont już oddał
            jeden felerny blok na partynicach i niestety do tej pory nie usunął usterek.
            Także to chyba o czymś świadczy. Pozdrawiam lokatorów.
            PS. Mark może się w końcu przedstawisz, gdzie mieszkasz chętnie wszyscy Cię
            poznamy i pogratulujemy OPTYMIZMU!
            • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 20:07
              pozdrawiamy wszystkich pracownikow stalmontu i gratulujemy dobrego
              samopoczucia:)
              • Gość: Mark Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 00:31
                Zdemaskowaliście mnie.
                Trudno.
                Naprawdę nazywam się Robert i sprzedałem wam te felerne mieszkanka.
                Przy okazji dziękuję w imieniu całej firmy za pozdrowienia, również pozdrawiamy.
                :)
                .
                Naprawdę nie jesteście w stanie przyjąć do wiadomości,że może być ktoś kto jest
                zadowolony z tego co kupił ? I tego faktu nie jest mu w stanie przesłonić
                przepalona żarówka, to ,że prąd przez jakiś czas idzie z innego licznika, czy
                że przegroda między balkonami w mieszkaniach w których jeszcze nikt nie mieszka
                była wstawiona trochę później ( przy okazji, Panie Brunonie - juz
                wstawili,jeśli pytał sie pan o nowości )
                pozdrawiam
                • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 17:29
                  wstawili - ale nie wszystkim. pozdrawiamy panie Robku
                  • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 12.12.06, 13:29
                    Marku!
                    U mnie w mieszkaniu jest też wszystko ok. Ale niestety u sąsiadów widziałm
                    spore usterki i myślę, że mają prawo interweniować.
                    Ciekawa jestem co powiesz na temat miejsca postojowego w garażu podziemnym. Ja
                    np. swoim autem tam nie zaparkuję, bowiem moje auto osobowe przekracza wysokość
                    155 cm. I przy kupnie mieszkania pytałam się o to w STALMONCIE, gdzie mnie
                    poinformowano, że wszystkie auta osobowe się tam zmieszczą. Podobnie będą mieli
                    ludzie problem z zaparkowaniem aut na platformach z bagażnikami na dachu. Przed
                    każdym wiazdem do garażu będą musieli je demontować. Więc nie mów mi, że w tej
                    kwestii przesadzam, bowiem niemożliwość wjazdu do garażu jest chyba dużym
                    problemem. Mam sobie w takim razie auta parkować pod domem na parkingu, któtego
                    nasz blok nie ma??? Gdyby mnie poinformowali o tych garażach przed zawarciem
                    umowy, to na pewno nie kupiła bym tego mieszkania, bowiem na miejscu postojowym
                    naprawdę mi zależało!
                    I głupotą jest teraz jest ich tłumaczenia, że te miejsca i tak były w cenie
                    mieszkania (bowiem na umowie mamy wyszczególnione je - po jakiej cenie było), a
                    po drugie, to znaczy jak za darmo, to co... cieszcie się głupki, że je macie
                    ale i tak nie możecie z nich korzystać?! To tak jak by mi dali w promocji
                    balkon, na który nie można wejś, bo nie ma drzwi balkonowych... Ha ha
                    Pozdrawiam
                    • Gość: md Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.core.lanet.net.pl 12.12.06, 17:16
                      www.woehr.de/brd/download/pdf_files/parklift/313.pdf
                      tu jest specyfikacja platform zastosowanych w tym budynku (313)
                      również w dokumentacji był ten sam model. jego zastosowanie niesie oczywiście
                      pewne ograniczenia, ale developer powinien o nich informować ( wedle mojej
                      wiedzy - informował).
                      niemniej , mając auto wyższe niż zdecydowana większość samochodów( np terenowe,
                      minivana, kombi z religami itp) i wiedząc zę kupuję takie nietypowe miejsce
                      postojowe, sam zainteresowałbym sie dokładnymi danymi...
                      • Gość: Magda i Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 04.01.07, 10:12
                        Bzdury opowiadasz. Nikt w Stalmoncie nie informował o wysokości tych miejsc
                        postojowych! Nas na pewno nie. Nawet do głowy nam nie przyszło, że problemem
                        może byc wysokość. I o jakich samochodach Ty piszesz że są nietypowe - kombi z
                        relingami jest nie typowym samochodem. A może popatrz na jakikolwiek samochód
                        to zobaczysz antenę radiową i co mam ją ściągać za każdym razem. Tak samo jak
                        bagażnik dachowy. To jakiś absurd. To nie są miejsca postojowe tylko "puszki"
                        do przechowywania samochodów gdzieś w fabryce w Monachium a nie do używania
                        jako miejsca postojowe. Po prostu tego nie odbiorzemy. Pozdr mieszkańców.
                    • Gość: Mark Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 00:32
                      Ewo,
                      nikt nikomu prawa do interweniowania w sprawie usterek nie odbiera.
                      Zdenerwowało mnie tylko, typowe dla naszego narodu :) , zrzędzenie i przy
                      okazji wymachiwanie szabelka ( do sądu z nimi !) bez podawania przykładów jakis
                      rzeczywiscie poważnych niedoróbek.
                      sam napisałem, że zachowanie developera w sprawie naliczania opłat za rzeczy ,
                      których póki co nie zapewnia, było głupie, ale traktowałbym to raczej jako
                      wypadek przy pracy.
                      prąd - chyba już wszystko zostało powiedziane
                      przegrody - też już są ( wydawało mi sie że wszsytkie, ale moge sie mylić)
                      żarówka sie spaliła :)
                      ja nic poważnego wiecej nie zuważyłem, natomiast widze trochę rzeczy które mnie
                      cieszą :)

Rzeczywiście powaznym problemem może być dla ciebie platforma parkingowa,
                      jeżeli masz wyższe auto - ale musisz przyznać,że to ,że część parkingów jest na
                      platformach było wiadome od początku i stalmont ten projekt pokazywał(zdaje się
                      do dzisiaj rysunek z ta platformą wisi na ścianie w biurze sprzedaży). Gdybym
                      miał vana ( a o takim samochodzie chyba wcześniej pisałaś) - to bym sie
                      konkretnie o tego vana zapytał ( albo sam sprawdził), a nie zadowalał się
                      odpowiedzią panienki z marketigu ze "wszystkie auta osobowe się zmieszczą" ,
                      nawet jeżeli tak padła (czego teraz Stalmontowi nie udowodnisz, podpisałaś za
                      to w umowie,że zapoznałaś się z dokumentacją) .
                      Mozna było kupić mieszkanie z miejscem "pełnowymiarowym" po drugiej stronie
                      przejazdu - troche droższe , ale (przynajmniej na poczatku) możliwość wyboru
                      była.Teraz trochę nie widze wyjścia z sytuacji, ale nie jetsem pewien , czy nie
                      powinnaś mieć pretensji przede wszsytkim do siebie...
                      porównanie do sytuacji z balkonem trochę demagogiczne - to nie jest tak ,że na
                      tę platforme nie może nikt wjechac - nie możesz na nia wjechać Ty swoim vanem (
                      albo innym autem wyższym niż 150 cm).
                      To raczej tak jakby na ten balkon drzwi były za wąskie dla niektórych osób :)
                      aha, wygląda na to,że maksymalna wysokość samochodu to chyba nawet 150 cm, a
                      nie 155.
                      pzdr
                      • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 13.12.06, 10:51
                        Chciałam kupić miejsce postojowe nie na platformie, jednak powiedziano mi, że
                        tak je podzielili, że do tych największych mieszkań, są przeznaczone te miejsca
                        samodzielne (bo tak uważają, że jest sprawiedliwe). Może mój błąd, że nie
                        sprawdziłam dokładnie wymiarów tych platform. Owszem Pani pokazała mi rysunek
                        jak one będą wyglądać, ale nie było na nich dokładnych wymiarów (bardziej
                        przypominało to zdjęcie)- . Jednak zarówno Pani, jak i prezes zapewniali, że
                        np. Citroen Berlingo się zmieści na Platformie. Może i mój błąd, że nie
                        sprawdziłam tego dokładnie. One chyba na początku sprzedaży tych mieszkań same
                        o tym nie miały bladego pojęcia. No i tak....
                        Pozdrawiam!
                        Jeszcze jedno pytanko, czy za grudzień też płacimy taką samą kwotę, jaką
                        dostaliśmy w rozliczeniu za listopad?
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 13.12.06, 13:17
      Działają u was domofony???

Zamontowano je w grudniu, czy za listopad mam sobie konserwacje domofonu
      odliczyć ( jak garaż i windę)bo go nie było??
      • marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 14.12.06, 13:28
        Ewcia ma rację, my też byliśmy zainteresowani normalnym miejscem parkingowym i
        chociaż nie były jeszcze wtedy wszystkie sprzedane, to i tak możliwości zamiany
        (nawet za dopłatą) nie mieliśmy.
        co do domofonu - u nas działa!
        pozdrawiamy.
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 14.12.06, 13:42
      Marta i Jarek, u was działa domofon??? W której klatce i od kiedy??
      • marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 15.12.06, 12:43
        tak działa, w klatce 3.
        • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:10
          my też z 3 klatki i u nas nie działa domofon.poza tym widze, że w trzech
          mieszkaniach przegrody wciąż nie zainstalowane;)
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 18.12.06, 09:47
      Ale numery z tym domofonem ( dosłownie) :-))
      Zadzwoniłam do kierownika budowy i okazało się, ze domofon i owszem, działa,
      ale trzeba go jakoś specjalnie zakodować. Przyszli panowie, zakodowali,
      zapinowali i działa. Jeszcze taki bajer z pinem.
      Szkoda, ze nie było żadnej informacji na tablicy ogłoszeń, ze trzeba się
      zgłaszać, aby ten domofon zakodowali. Ale cóż, komunikacja w Stalmoncie nie
      jest ich mocną stroną.

P.S
      panie Marku! Ja wcale nie marudzę. Cieszę się jak jasna chol...a, że ten
      domofon już mam. Teraz nic mi do szczęścia już nie brakuje. ( bo swiatło w
      wiatrołapie już jest) :-))
      • Gość: Mark Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:32
        "P.S
        panie Marku! Ja wcale nie marudzę. Cieszę się jak jasna chol...a, że ten
        domofon już mam. Teraz nic mi do szczęścia już nie brakuje. ( bo swiatło w
        wiatrołapie już jest) :-))"

fantastycznie
        jeszcze niech te przegrody sąsiadom Pana Brunona zamontują, to i On będzie
        szczęśliwy :)
        pzdr
        • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.06, 12:06
          Ech:) w sumie to nie moje pzregrody;)jakoś na razie pzreżyję:)
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 19.12.06, 09:52
      No to skoro wszyscy tacy szczęśliwi to... Wesołych Świąt i Wszystkiego
      Najlepszego w Nowym Roku!!!
      Aby nasze mieszkanka były piękne i niczego w budynku nie brakowało. Aby czynsz
      był niski, światło się paliło, aby było czysto na korytarzach i wokół budynku (
      pośród "utrzymywanej" zieleni) . Wreszcie, aby w parkingu nasze samochody się
      zmieściły, a winda... aby nas powiozła do nieba :-))
      Aby każdy lokator był odgrodzony od wścibskich sąsiadów i aby te kominki z
      budynku obok tak nie smrodziły.
      Wszystkiego Dobrego!!
      • Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 02.01.07, 12:56
        Witam
        Równierz chciałem złożyć Wszystkim mieszkańcom Zwycięskiej Bożonarodzeniowe i
        Noworoczne Życzenia - spóźnione ale szczere.
        Pozdrawiam wszystkich a w szczególności 3 klatkę
        marta, jarek mam nadzeję że sylwester się udał

Oby nam się dobrze mieszkało
        • Gość: Magda i Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 04.01.07, 10:14
          <tu jest specyfikacja platform zastosowanych w tym budynku (313)
          <również w dokumentacji był ten sam model. jego zastosowanie niesie oczywiście
          <pewne ograniczenia, ale developer powinien o nich informować ( wedle mojej
          <wiedzy - informował).
          <niemniej , mając auto wyższe niż zdecydowana większość samochodów( np
          <terenowe,
          <minivana, kombi z religami itp) i wiedząc zę kupuję takie nietypowe miejsce
          <postojowe, sam zainteresowałbym sie dokładnymi danymi...

Bzdury opowiadasz. Nikt w Stalmoncie nie informował o wysokości tych miejsc
          postojowych! Nas na pewno nie. Nawet do głowy nam nie przyszło, że problemem
          może byc wysokość. I o jakich samochodach Ty piszesz że są nietypowe - kombi z
          relingami jest nie typowym samochodem. A może popatrz na jakikolwiek samochód
          to zobaczysz antenę radiową i co mam ją ściągać za każdym razem. Tak samo jak
          bagażnik dachowy. To jakiś absurd. To nie są miejsca postojowe tylko "puszki"
          do przechowywania samochodów gdzieś w fabryce w Monachium a nie do używania
          jako miejsca postojowe. Po prostu tego nie odbiorzemy. Pozdr mieszkańców.
    • Gość: ewa Kiedy odbiór techniczny??? IP: 62.87.244.* 15.01.07, 08:37
      Ktoś wie, kiedy będzie odbiór budynku?? Do stycznia mieliśmy wykończyć
      mieszkania...

no i co z tymi miejscami postojowymi. Było w cenie mieszkania, a teraz trzeba
      płacić za jego utrzymanie. A jeśli mój samochód tam się nie mieści i będę
      musiała parkować na ulicy?...
      • Gość: Tomek Re: Kiedy odbiór techniczny??? IP: *.crowley.pl 15.01.07, 08:46
        Chyba nie tylko Twój samochód tam nie wejdzie. Problem jest wielki czy da sie
        go jakoś rozwiązać. A budynek to chyba na wiosnę odbiorą (jak skończą wszystko
        hehe)
        Pytanie: Kto z mieszkańców płacił już te zaliczki czynszowe i w jakiej
        wysokości? Na razie nikt się nie upomina bo ja nie płaciłem jeszcze?
        Pozdr
    • Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 15.01.07, 12:14
      Ja płacę te zaliczki. Co miesiąc.
      Odliczam opłatę za parking i windę ( bo nie ma)
      W listopadzie odliczyłam też domofon (bo go nie było) oraz utrzymanie zieleni (
      bo był to plac budowy z walającymi się worami i pudłami) Za zieleń zapłacę
      teraz, za styczeń bo widzę, ze coś robią.
      Nikt się nie upomina, bo mają taki bałagan, ze sami nie wiedzą.
      Cociaż, w zasadzie to oni nie musza się upominać... to ty masz obowiazek płacić.
      Pozdrowienia
      • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 15.01.07, 15:56
        Lecą sobie w bambuko. Ja zapłaciłam pierwsze wpłaty, ale teraz też nie zapłacę.
        Poczekam. A z tymi miejscami postojowymi, to szkoda słów. One nie były w cenie
        mieszkania, bowiem ja na umowie mam wyszczególnione ile ono kosztowało. Mam
        wrażenie, że oni przeciągają to specjalnie, bo wiedzą, że wyniknie z tego
        zadyma.
        A poza tym, jak widziałam, że ROBOTNICY(tak zawani FACHOWCY) wylewają murki na
        humusie (koło budynku, od strony garażu), to ręce mi opadły. GDZIE JEST I CO
        ROBI KIEROWNIK BUDOWY! Może znowu ktoś powie, że się czepiam, ale to już jest
        przesada. Pozdrawiam. Miłych prac remontowych.
        • Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 16.01.07, 11:27
          Dokładnie Ewcio. Kierowniki budowy to już mysli tylko o nowej budowie - tej na
          przeciw a naszego budynku to już nie pilnuje. Więc kto się ma tym zajmować do
          cholery - może my sami mamy zrobić dyżury i dziś 1-wsza klatka pilnuje, jutro
          druga itp. Przecież to bez sensu to oni budują i powinni skończyć wszystko
          należycie a coś się nie zanosi na to. Faktycznie w umowie miejsca postojowe są
          w osobnej pozycji więc niech się teraz boją co z tym zrobić. A wśród
          mieszkańców jakoś taki spokój panuje czy mi się wydaje? Jeszcze trochę i
          będziemy musieli się zorganizować chyba i zacząć coś robić w obronie naszych
          praw ;). Pozdr
          • Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 17.01.07, 15:24
            Według mnie Stalmont miał się wyrobić z zakończeniem całej inwestycji do końca
            września. Owszem w umowie było zaznaczone, że jest możliwy poślizg 2 miesięczny
            (czyli do końca listopada). A tu mamy koniec stycznia i garaże dalej nie oddane
            oraz teren koło budynku.
            Ciekawe... To dlaczego mamy płacić za coś co nie jest skończone. Każdy sobie
            odlicza od opłat co mu się podoba. Żadne nowe rozliczenia nie przychodzą. Istna
            samowola.
            Odbiór techniczny też w planach i nie wiadomo kiedy będzie. Więc przepisowo
            jeszcze nikt nie może mieszkać w tym budynku. Ciekawe co na to nadzór budowlany
            by powiedział, że lokatorzy mieszkają a odbioru budynku brak.
            A pamiętam jak Pan kierownik budowy mówił, żebyśmy się z pracami remontowymi
            pospieszyli, bo odbioru nie zrobią! I proszę kto tu zawalił...

Pozdrawiam
            • Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:29
              inna rzecz, że mało kto się z pracami pospieszył, bo mam wrażenie, że dopiero
              teraz wszyscy zaczeli ryć w scianach dzien i noc;)
              my czynsz oczywiście płącimy, odliczając to, z czego nie można korzystac, czyli
              garaż - poza tym mieszkać się da - a od wczoraj chyba sa nawet SWIETNE hustawki
              od strony Zwycięskiej:):)
              mam pytanie - czy ktos wie, jaki ma być formalny nasz adres : Zwycięska
              14f2/... czy może Zwycieska 14fII / ...
              bardzo mnie to interesuje bo jest mi potrzebne do wyrobienia nowego dowodu, a
              okazuje sie , że na kazym dokumencie ( papiery ze stalmontu, umowa z
              energetyki) jest to inaczej zapiasane.
              pozdrawiamy wszystkich !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka