Gość: tr42 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.06, 21:25 Witam, jakie macie opinie na temat tej inwestycji - deweloper Inter-Es, ponoć mają lekkie opóźnienie w rozpoczęciu budowy. deweloper.inter-es.pl/index.php?w=p&id=3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 12.11.06, 22:07 lekkie opoznienie? masakryczne opoznienie!!!! juz chyba nie zaczna w tym roku a oglaszaja sie w ten sam spospb juz od pol roku Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 05.01.07, 00:13 Witam, kupilem mieszkanie w bud A,nie ma aktualnie w Polsce i nie moge sprawdzic jak posuwaja sie prace?Za kazdym razem jak dzwonie do siedziby dewelopera to standardowo slysze wszystko ok:)a co innego moglby mi powiedziec? Czy zna ktos moze stronke gdzie moze sa jakies zdjecia z budowy?na forum znalazlem tylko jeden link.Z tego co wiem to u innych deweloperow na stronie jest mnustwo zdjec i caly czas uaktualniane(,,lokum-deweloper..).A po drugie czy nie zwrociliscie uwagi ze przewaznie nikt nie odbiera tel w siedzibie,a o odpisaniu na maila czeka sie tydzien!!!!moze na cenie mieszkaniua zaoszczedzil na sekretarke?????pozdrawiam i dzieki za info...... Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 05.01.07, 00:18 Acha czy ktos wie jak wyglada sprawa z garazami w budynku A?Bo niby maja byc one w budynakch B i C wiec bede niby czlonkiem wspolnoty mieszkaniowej w tych trzch budynkach i co za tym idzie bede musial placic skladke za 3???!!!Nic nie pasuje, moze pod ta niska cena za metr kryje sie cos wiecej,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonecki Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.os1.kn.pl 12.11.06, 22:13 Szelest? Dobre! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.30.* 13.11.06, 08:55 z tego co wiem to mają problem z pozwoleniem na budowę. Działka jest tak mała że nie ma na niej miejsca na zplanowane budynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-136.btcentralplus.com 13.11.06, 15:48 uhhh to faktycznie troche lipa. moze dlatego cena jest tak atrakcyjna. I Dawno nie widzialem tak fajnie rozmieszczonych mieszkan. Generalnie bardzo mi sie wszystko podoba no ale brak pozwolenia na budowe i opoznienie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.110-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.12.06, 12:36 no wlasnie...ta dzialka jest za waska-miedzy jednym a drugim budynkiem bedzie taka przerwa ze ci ludzie swiatla nie beda miec wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyteck Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.06, 20:01 Czy coś ruszyło się w temacie? Też jestem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 07.12.06, 21:17 ruszylo sie tyle ze zaczeli robic bud A bo dostali pozwolenie. Na B i C w dalszym ciagu nie ma pozwolenia, ale cholera wie dlalczego to tak dlugo trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 08.12.06, 23:27 czy ktos ma moze jakies info o co tak naprawde chodzi z tym pozwoleniem?ja podpisalam umowe rezerwacyjna w lipcu!!! z terminem wrzesniowym na podpisanie umowy przedwstepnej i ....i do dnia dzisiejszego cisza!!!....na www dewelopera widac,ze wiekszosc mieszkan zostala sprzedana/zarezerwowana. mniemam, ze "sprzedane" powinno sie czytac "zarezerwowane", skoro pozwolenia wciaz brak?? ja zastanawiam sie nad odstapieniem od umowy rezerwacyjnej....bo jak dlugo mozna czekac???...czy ktos juz moze zrezygnowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 217.153.72.* 09.12.06, 00:16 czy sa jeszcze jakies wolne mieszkania w tej inwestycji? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-143.btcentralplus.com 09.12.06, 00:34 majka czy zanim zadalas sobie trud napisania tego jakze madrego posta to czy bylas na podanej juz stronie www dewelopera???? domyslam sie ze nie. A warto by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 217.153.72.* 09.12.06, 00:41 kurcze, jaki z Ciebie madry gosc, az ręce opadaja po przeczytaniu Twoich rad. Daruj sobie. Nie traktuj ludzi, jak debili, bo to swiadczy raczej o Tobie samym.Jasne, że byłam. Większosc mieszkań wysprzedana, ale czesto bywa tak, ze sprzedane sa po prostu zarezerwowane, czasem tez ktos rezygnuje. Wiec rusz główka zanim napiszesz jakas uszczypliwa uwage. Jak nie masz ochoty podac jakiejs konstruktywnej odpowiedzi, to zrób przysługe i nie klikaj wcale. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-137.btcentralplus.com 09.12.06, 23:40 droga majko. Podobnie jak Ty jestem zainteresowany ta inwestycja i zdecydowalem sie wydac kilkadziesiat groszy na telefon do firmy, gdzie dowiedzialem sie ze to co widac na stronie developera jako wolne to faktycznie jest wolne. Strona jest stale uaktualniana. mi nie chodzi o kasliwe uwagi wzgledem Twojej osoby i wcale bardziej denerwuje mnie to ze prosisz ludzi o "klikanie" odpowiedzi dla Ciebie bo Tobie sie nie chcialo poszukac. Na innych postach piszesz ze szukasz od kilku miesiecy i bez skutku. Moze czas najwyzszy zaczac naprawde szukac samemu a nie wyreczajac sie innymi. Inni pewnie juz znalezli a Tobie zycze owocnych poszukiwan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 10.12.06, 22:15 no wlasnie nie wiadomo o co chodzi, bo az niemozliwe zeby tak dlugo czekac. A czy ktos moze szukal informacji na ten temat poza samym deweloperem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 11.12.06, 00:50 probowalam w urzedzie miasta, ale pani niestety odprawila mnie z kwitkiem, jak to pani z urzedu.....nie mam innego pomyslu gdzie zasiegnac info w tej sprawie, jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.30.* 11.12.06, 14:46 ponoć kłopoty z wydaniem pozwolenia wynikają ze zbyt małej działki w stosunku do planowanego budynku. Ostanio coś sie dzieje w budynku nr 1 kilku pracowników "wybebesza" budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:50 no chyba golym okiem widac ze ta dzialka jest za mala!! Jak wy to chcecie kupic?Macie zamiar sasiadowi z drugiego budynku cukier przez okno podawac? Naprawde dziwi mnie ludzka bezmyslnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-136.btcentralplus.com 11.12.06, 18:55 na poczatku przyznam ze nie widzialem dzialki, ale prawo budowlanie jasno okresla odleglosc budunkow wzgledem siebie. -------------------- www.zlotapodkowa.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 11.12.06, 22:21 no dobrze, że określa prawo budowlane? ale jak to prawo się to ma do omawianej działki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 11.12.06, 22:24 Ponoć wiadomo czyli skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 12.12.06, 23:50 czy to oznacza mozliwosc zmiany projektu? przypuszczam, ze skoro prace w bud A juz sie rozpoczely, developer na pewno nie zrezygnuje z planow postawienia kolejnych budynkow, bo czy inaczej moza ten plac wykorzystac?....jesli warunkiem otrzymania pozwolenia bedzie zmiana projektu Bud B i C.....to....to chyba nie ja jedna bede "w kropce"?!!.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 13.12.06, 18:29 Marta albo ktokolwiek inny, a czy wogóle ktoś z Was sprawdzał księgi weiczyste tej działki albo cokolwiek innego potwierdzającego wiarygodność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr42 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.06, 18:38 na stronie www dewelopera, pojawił się dokument w postaci odpisu z księgi wieczystej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 13.12.06, 19:11 a faktycznie... ha! ale pojawila sie tez nowa cena!!!!!!! wysza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 14.12.06, 01:45 KW sprawdzalam osobiscie w sadzie, zreszta jak widac na www dewelopera jest ok. ale to nie zmienia faktu, ze cos ze skaldanym wnioskiem jest nie tak? mozemy tylko przypuszczac, ze to "wina" malej dzialki, ale czy to prawdziwy i jedyny powod, ze pozwolenia wciaz brak?...i tu by sie przydala "ciocia" w urzedzie....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr42 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 19:07 Ja myślę, że tak działają panie z urzędu po prostu, data złożenia pozwoleniu na budowę budynku A to 19.01.2006, a decyzja zapadła 14.09.2006. Po takim długim okresie, czekoladek bym raczej nie zaniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 14.12.06, 22:21 a co myślicie o pełnomocnictwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 14.12.06, 23:47 hm..nie jestem prawnikiem, ale..pelnomcnictwo zostalo ustanowione w maju, wniosek do urzedu w styczniu, czy to oznacza, ze skldajac wniosek o pozwolenie na budowe developer nie mial jeszcze pelnomocnictwa do samodzielnego zarzadzania owa dzialka?.....znaczy sie nieruchomoscia?.....no wlasnie, dlaczego w Pelnomocnictwie jest tylko mowa o nieruchomoci zabudowanej?...rozumiem bud A?....a moze powolywanie sie tylko na te "nieruchomosc zabud" wynika z wydzielenia tylko jednej KW....mam nadzieje, ze to pelnomocnictwo tyczy sie calej dzialki nie tylko stojacego juz na niej budynku.........i tu zwracam sie o pomoc do radcow prawnych?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 30.12.06, 23:08 jakies nowe wiesci ktos ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lanet.net.pl 31.12.06, 10:25 na budynek A jest juz pozwolenie, wiec kilku budowlańców zaczyna coś tam działać :) patrz foto : picasaweb.google.com/nautilus.76.wroclaw/InterEsBudowaObroCWPocztyGdaSkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 31.12.06, 15:05 no tak, ale w A juz nie kupie bo wszystko sprzedane, bardziej mnie B i C interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 01.01.07, 17:55 przepraszam za glupie pytanie. Przygladalem sie "z daleka, na luzno" tej inwestycji ale nie wiedzialem, ze jest to adaptacja istniejacego budynku. Jak ma byc z pozostalymi bydynkami, czy maja byc nowe, czy tak samo jak ten odnawiane. ------------------------ www.zlotapodkowa.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lanet.net.pl 01.01.07, 19:42 pozostałe 2 budynki maja być nowe, budowane od zera. Natomiast budynek A bedzie miał nową nadbudówke w postaci drugiego pietra i poddasza, obecnie co widac na zdjeciu budynek jest 1 pietrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 11.01.07, 21:39 witam serdecznie, jakies nowe wiesci w omawianym przedmiocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 12.01.07, 18:13 zadnych postow nie ma nowych na ten temat, dzwonic chyba tez nie warto bo pewnie znowu bedzie odpowiedz ze jut niedlugo... chyba lepiej sie nie denerwowac i nie tracic kasy na telefon tylko poczekac az sami zadzwonia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 12.01.07, 20:10 a czy nie jest tak ze wiekszosc innych deweloperow tez ma ogromne opoznienia z tym magicznym papierkiem zwanym "pozwolenie na budowe"... to chyba nasze polskie wzgledy proceduralne sa winne a nie deweloper... Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 16.01.07, 22:35 Witam ,z tego co mi wiadomo to nasza polska biurokracja spowolnia wszystkie pozwolenia,wiec skoro mowi ze czeka to chyba tak jest,ja kupilem w bud A i tez podobno dlugo deweloper czekal na pozwolenie.Na razie wszystko jest ok wszystkie zmiany w projekcie mieszkania sa jak chce wiec jestem zadowolony z dewelopera:)acha ma ktos moze dostep do zdjec jakis z budowy,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 22.01.07, 11:22 Hej szukam kogos kto kupil mieszkanie w bud A!dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria669 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 25.01.07, 10:52 witam, a propos pozwolenia to zasłyszana wiadomość, że właczył się nadzór konserwatorski. Jeśli coś wykopią to muszą zgłosić i będzie przerwa w pracach. Może ktoś ma możliwość uzyskać jakieś info u konserwatora? Załatwianie pozwolenia trwa już od wiosny. Może ktoś z pierwszych chętnych poda datę podpisania umowy rezerwacyjnej i wpłaty opłaty rezerwacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 12:56 witam, niektorzy licza tutaj na to, ze wplacili po 5 tys. zlotych a w zamian za to interEs jako dobry samarytanin sprzeda im mieszkania w 2008 r po ca. 4.5 tys netto i lekka raczka dolozy juz na dzien dzisiejszy po ok 1.5 do 2 tys, za kw.m? (bo do konca inwestycji kwota jeszcze o wiele wzrosnie).Nie liczcie na to! Jak na razie policzcie jakimi pieniazkami obraca sobie za friko? (ilosc mieszkan x kw.rezerwacji).nie bedzie przyjemniestanac przed alternatywa duzej doplaty (sposob na to prawnicy developera znajda), bez np. zdolnosci kredytowej..Miraz wlasnego mieszkania..moze zniknac na zawsze. Z pewnoscia czytaliscie juz co pisze prasa na ten temat. Maly cytat z artykulu: "Rekord padł we Wrocławiu, gdzie ceny mieszkań z drugiej ręki podrożały w ciągu minionego roku aż o 85 proc. Ta niebywała koniunktura na rynku nieruchomości spowodowała, że wielu deweloperów stara się na wszystkie sposoby pozbyć tych klientów, którzy podpisali umowy na kupno mieszkania jeszcze po cenach sprzed boomu. Aby zarobić więcej, deweloperzy uciekają się do różnych sztuczek by "odzyskać" teoretycznie sprzedane już mieszkania i wystawić je ponownie na rynek według nowych wyższych stawek." Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 13:01 a to przyklad zs Szczecina opisywany w artykule : ...."Musimy dopłacić prawie 22 tys. zł! Postawili nas pod murem, nie mamy szans na większy kredyt. Czujemy się oszukani - żali się Stanisław Jessa. - W umowie przedwstępnej metr kwadratowy kosztował 2700 zł i miała to być cena ostateczna, a teraz mamy zapłacić 3100 zł. Takie listy otrzymało 60 osób. Podwyżkę cen deweloper tłumaczy wzrostem cen materiałów i płac dla budowlańców. - Koszty wzrosły średnio o 30 proc., o tyle ceny podniosła nam np. firma Topbeton. Zabrakło nam 2 mln zł, by zakończyć budowę - wyjaśnia Krzysztof Turbaczewski, prezes zarządu Sanix-Tur Development. - Musieliśmy podnieść cenę. Inaczej świadomie zadłużylibyśmy firmę (co jest karalne) albo obciążylibyśmy hipotekę budynku. Uważam, że postąpiliśmy uczciwie, mówiąc o tym klientom teraz, a nie po zakończeniu budowy. Topbeton twierdzi, że podniósł cenę betonu o niecałe 15 proc. Sęk w tym, że klienci Sanix-Tur mają słabo zabezpieczone umowy. Za ich zerwanie, spółka oddaje wpłacone pieniądze i karę umowną 5 proc. wartości lokalu. - W moim wypadku to trochę więcej niż 7 tys. zł - wyliczył Jessa. - A firma mieszkanie sprzeda za 4 tys. zł za metr kw. i na tym nieźle zarobi. Nie wiemy, co zrobić. Jeżeli zgodzimy się na odstąpienie od umowy, to córka nie będzie miała mieszkania. Jeżeli zgodzimy się na zapłatę, wpadniemy w tarapaty finansowe. Okazuje się, że deweloper mógł bezkarnie zmienić umowę" !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 13:09 a co macie w umowie rezerwaczjnej, w przypadku jesli inter es odstapi od podpisania umowy przedwstepnej wg podanej stawki??? Bo ja nic tu nie znalazlam..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 13:40 bo nic takiego nie jest tam napisane... ta umowa rezerwacyjna to swistek papieru tylko z literkami... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 13:58 hm, nie jestem prawnikiem, nie znam sie na umowach, ale patrzac na umowe z InterEs, nasuwaja mi sie pytania. Nigdzie nie znalazlam regresu w przypadku odstapienia od umowy przez InterEs!!!Praktycznie bezkarnie moze to zrobic w kazdej chwili: ============================================ Par. .7 pkt.5 „Jeśli umowa zostanie zerwana z winy jednej ze stron jedynym zadośćuczynieniem będzie forma zadatku, strony zrzekają się z dochodzenia jakichkolwiek roszczeń a w szczególności odszkodowań.` ================================================ inny paragraf: "W przypadku istotnych zmian okoliczności, których Strony nawet przy dołożeniu należytej staranności nie mogły przewidzieć w chwili zawierania niniejszej umowy, Stronom przysługuje prawo renegocjacji warunków umowy, a przy braku porozumienia umowa ulegnie rozwiązaniu bez stosowania kar umownych. Brak odmowy zaakceptowania nowych warunków lub brak wniosku o renegocjację ze strony Kupującego w terminie 14 dni od doręczenia mu przez Sprzedającego równoznaczny jest ze zgodą na zaproponowane warunki. =============================================================== no i fajnie. Nikt nie moze przewidziec wzrostu cen materialow, robocizny itd A wiec podpisujac taka umowe z gory zgadzamy sie na dowolna zmiane ceny mieszkania, kiedy tylko developer sobie zazyczy....!? W zwiazku z powyzszym bezproblemowo developer podpisze umowe z cena rezerwacyjna, bo zarabia na wypowiedzeniu umowy w kazdym wypadku!!!! Moze zle mysle i ktos mi wyjasni...? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 14:18 a tu ciekawa moze wskazowka: ============================================ Jak się ustrzec przed takimi podwyżkami? "Umowę przedwstępną należy podpisać w formie aktu notarialnego. Kosztuje to ok. 1000-1500 zł. W odróżnieniu od ceny z umowy cywilnej, którą deweloper może jeszcze zmienić, cena z umowy notarialnej jest ostateczna. Dzięki aktowi notarialnemu mamy podstawę do roszczenia przeniesienia na nas własności nieruchomości, więc deweloper mimo żądania dodatkowych pieniędzy musi wydać nam mieszkanie. Nie może on też sprzedać mieszkania komuś innemu ani na jego hipotekę zaciągnąć kredytu, bo w księdze wieczystej jest wpis o naszym roszczeniu. Należy też zwracać uwagę na karę umowną - jeżeli jest zbyt niska, to jej zapłacenie nie będzie dla firmy przeszkodą w zerwaniu umowy. Dlatego kara umowna powinna odpowiadać przewidywanemu rzeczywistemu wzrostowi cen nieruchomości. W 2006 r. ceny wzrosły o ok. 40 proc. - Proponowałbym też nie podpisywać umowy, w której jest klauzula o możliwości odstąpienia od umowy z winy dewelopera, bo w takim wypadku jak ten opłaca mu się zerwać umowę i sprzedać mieszkania po wyższej cenie - radzi prawnik Stefan Mazurkiewicz." ========================================= Ciekawe co na to InterEs????? Czy zgodzi sie na taka umowe!!!!!! ????? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 14:23 I jeszce cos. Umowe podpisuje wlasciciel prywatnej firmy, czyli gwarancja w razie bankructwa jest majatek wlasciciela. A co jesli wlasciciel w takiej sytuacji nie bedzie posiadal juz zadnego majatku????? A wiec sytuacja taka jak w programie Jaworowicz!!! Do konca zycia trzeba splacac kredyt do banku...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 28.01.07, 15:13 dziekuje za bardzo cenne wskazowki. przyznam szczerze, ze moze to moja naiwnosc ale licze ze deweloper wywiaze sie z podpisanej umowy, zobaczymy....uwazam, ze my-jako kupujacy nie jestesmy w stanie zabezpieczyc sie przed nieuczciwymi deweloperami, zadne akty notarialne itp nie pomoga jesli deweloper sie po prostu zwinie...co nam pozostalo?...kupic mieszkanie na rynku wtornym, wybudowac dom...albo po prostu zaryzykowac....chociaz moze to glupie?...ja czekam juz pare ladnych m-cy na to pozwolenie i nie wiem co dalej?...po prostu chcialabym znac prawde dlaczego to tak dlugo trwa?...mam tez pyt do Pani Justyny - czy ma Pani przykre dosw z firma Inter-es? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 15:29 Marta kiedy ostatnio kontaktowalas sie z deweloperem? bo ja tez juz kilka miesiecy czekam i za kazdym razem slysze tylko, ze to nie jego wina, a ze juz juz bedzie na dniach, wiec w sumie z kilku miesiecy zrobilo sie kilkadziesiat albo nawet kilkaset juz dni... szukalas jakiegos niezaleznego info? Justyna, zabezpieczenia o ktorych piszesz owszem sa cenna wskazowka, ale to dopiero na poziomie aktu notarialnego, ktorego nie podpisze nikt rozsadny bez pozwolenia na budowe. Tymczasem umowa rezerwacyjna jest tak naprawde bardzo niekorzystna dla kupujacego i tak naprawde to wszyscy liczymy teraz tylko na uczciwosc dewelopera ze obiecana cena w umowie a takze w jego slowie bedzie cena ostateczna. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 15:56 "Justyna, zabezpieczenia o ktorych piszesz owszem sa cenna wskazowka, ale to dopiero na poziomie aktu notarialnego, ktorego nie podpisze nikt rozsadny bez pozwolenia na budowe. Tymczasem umowa rezerwacyjna jest tak naprawde bardzo niekorzystna dla kupujacego i tak naprawde to wszyscy liczymy teraz tylko na uczciwosc dewelopera ze obiecana cena w umowie a takze w jego slowie bedzie cena ostateczna." ========================= Drogi Ja!!! ostateczne to sa wyroki boskie...wiesz jakie :) Jasne ze umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego mozliwa po pozwoleniu na budowe itd. I tam ujeta cena jest koncowa. Dlatego tak ciekawa jestem ktona na Bud.A podisal w formie notarialnej umowe i na jaka cene? bo jesli podisal tylko normalna cywilno-prawna to chyba dlugo sie nia nie nacieszy, na tych warunkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 16:15 wlasnie spojrzalam na dokumenty UM odnosnie pozwolenia na bud A. jest tam zawarta koniecznosc opinii konserwatora!! ale z dat wynika, ze opinia wydana byla szybko, bo po miesiacu. Czyli Wiktoria ma racje, ze obowiazuja jeszcze przepisy zwaizane z ochrona konserw. terenow porosyjskiej armii Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 16:36 Przejrzalam jeszce raz KW i pelnomocnictwo. Jasno wynika ze osoba fizyczna Pan Sebastian Ponikowski (brat???) jest wlascicielem a pan Piotr moze dysponowac tym jak mu sie podoba bo ma nieograniczone pelnomocnictwo!!!.Rownie dobrze kazda inna osoba moglaby byc pelnomocnikiem. A wiec mamy sie martwic raczej o wlasciciela?????i jego nigdzie nie wystepujaca firma Proline...??? marto ze dla banku jest ok. pospisane u notariusza spelnia wymogi. Dla nas jest to informacja, ze kto inny jest wlascicielem kto inny sprzeda w jego imieniu..A co bedzie jak sie Panowie "niedoinformuja" i w tym samym czasie sprzeda wlasciciel i pelnomocnik??? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 16:42 Pan Sebastian to brat, bo na NIPIE te same imiona rodzicow. Czy ktos zna tego Pana???? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 16:57 Proline to sprzet komputerowy z oddzialami w calej Polsce. Podziwiam biznesowa zylke tych panow. Tym bardziej sie przekonuje, ze nikomu nie zrobia prezentu w postaci taniego mieszkanka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 15:31 a nie martwi Was jedynie pelnomocnictwo do dysponowania nieruchomoscia? w sumie wynika z tego ze deweloper nie jest wlascicielem tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 28.01.07, 15:48 pelnomocnictwo mnie nie martwi.prawnik w banku powiedzial, ze ok. co do ostatniej rozmowy z deweloperem, ktora miala m-ce ok 2 tyg temu, powiedziano mi, ze pozwolenie bedzie juz po niedzieli...czyli po 15tym...dzis juz 28 a pozwolenia jak nie bylo tak nie ma....przyznam szczerze, ze jestem w kropce..nie wiem co robic?.....gdzie sie podziala etyka i kultura w biznesie?....w gre wchodza duze pieniadze, stronami sa ludzie dorosli...a jednak okazuje sie, ze uczciwosc to dzis rzadkosc....bo przeciez czekac mozna...tylko ile? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 15:43 Marto, nie mma zadnych doswiadczen z f-ma InterEs. Sledzilam tylko przepychanki, w internecie, z usuwaniem dosc powaznych usterek, na poprzedniej inwestycji. Okazalo sie, Ze frima scisle trzyma sie tego co zapisane w umowie,a umowa skonstruowana na korzysc sprzedajacego. A wiec licza sie zapisy,a nie sentymenty.Jesli umowa jest przestrzegana, to skoro ja podpisalas, nie mozesz mowic, ze ktos jest nieuczciwy! Mozesz miec pretensje do siebie,ze bylas naiwna. Czekasz 6 miesiecy. Moglas podpisac z kim innym! ceny poszly w gore!i dalej pojda. Jesli teraz wezmiesz kredyt, powiedzmy 200 tys. To czy bedziesz miala zdolnosc kredytowa, za jakis czas nad odatkowe 100 tys?? Nie???To moze, za odstepnym znajdziesz szybko nastepce? Ale kwota, ktora dostaniesz nie wyrownasz niczego. Mieszkania dalej nie bedziesz miala. Co robic? nie wiem? Ale zostac z reka w...tez niedobrze! Moze ktosmadrzejszy dolaczy do naszych dywagacji i cos podpowie? A forma umowy jest wazna!!!Nie sadze zeby f-ma InterEs nie chciala dalej robic kasy na boomie mieszkaniowym! Jej wlaswciciel to zdolny biznesmen!!! Ma rozne f-my. Raczej bezwzglednie skorzysta z wszelki´ch mozliwosci jakie da mu umowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 15:25 Spojrzalam na www interEs. Cena za 1 m. kw. tej inwest. na dzien dzisiejszy, to patrzac na Bud.A ok. 6 tys. brutto,( mieszkania do sprzedania). ciekawe czy ktos podpisal umowe notarialna na Bud. A? A moze ktos powie jaka podpisal umowe przedwstepna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 28.01.07, 17:14 a ja bede bardzo wdzieczna za info od osob, ktore podpisaly juz umowe przedwstepna na bud A. czy robiliscie to w formie aktu not? czy wprowadzalisciejakies przerobki w mieszkaniu?ico na to deweloper? z gory dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:44 mialem podpisana umowe rezerwacyjna na kwote duzo nizsza niz 4,5 tys i musze cie rozczarowac: PP dotrzymał umowy i niepodniósł ceny. Jesli chodzi o mnie to nie mam co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:57 kupilem mieszkanie w bud A. jesli chodzi o przeróbki to nie ma zadnego problemu. Trzeba bedzie doplacic jesli bedzie trzeba uzyc dodatkowego materialu. z usowaniem scian to zalezy ktore pietro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 17:20 co znaczy zaslyszana, mozesz podac konkretne zrodlo? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 17:44 do "ja" kogo pytasz??? co masz na mysli z tym zaslyszeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 17:59 to pytanie do Wiktorii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 09:33 witam. przeczytalam wasz watek dokladnie, bowiem w sierpniu decydowalam sie na zakup mieszkania, a ta intwestcja byla w 4 ktora zostawilam pod rozwage i teraz sie ciesze ze zdecydowalam sie na inne mieszkanie. Ten deweloper buduje rowniez przy ul. Slowianskiej plombe, termin oddania mial na grudzien 2006, a budynke jest w stanie surowym otwartym, i jeszcze mu to pewnie sporo zajmnie, bo na budowie nie dzieje sie za wiele. Mnie do inwestycji zniecheci sam szef, nic nie chcial zmieniac w zapisie w umowie, poza tym na kazde moje 'ale', dawal odpowiedz wymijajaca, ale tak pewnym siebie tonem glosu, zeby czlowiek pomysla ze otrzymal komplet wiadomosci. Mialam okazje z nim rozmawiac pare razy, ale jakos nie wzbudzil mego zaufania. Coz zycze reszcie by cierpliwie sie doczekali mieszkan, ale takze by nie dali sie zbyc slowami, zas umowy podpisywali a formie aktu notarialnego.POZDRawiam niedoszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 10:10 Coz spojrzalam na strone i prosze sobie wyobrazic, iz Panstwa deweloper, ktory juz dawno mial wysprzedane mieszkania przy ul.Slowianskiej i to za cene ok 3tys. mam teraz ponownie te mieszkania w sprzedazy i to 7 tys!!??? I nagle ma wolne lokale, coz to calkiem przekonuje mnie ze ten deweloper kreci i to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:22 lokale ma dlatego wolne bo dobudował jeszcze jedno pietro. poczytajcie najpierw dokladnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 12:11 coz poczytac dokladnie to ja proponuje z jednego pietro nie przybylo by tyle mieszkan, poza tym wolne mieszkania sa nie tylko na ostatnim pietrze, ale na roznych poziomach. Tam wszystkie mieszkania byly w sierpniu 2006 sprzedane. Ta budowe widze codziennie przez okno. Naprawde nikomu zle nie zycze, dziele sie tylko tym co da sie zaobserwowac. Mieszkam przy tej ulicy i powiem ze cena 7tys za taka lokalizajce jest strasznie przesadzona (zajezdnia tranwajowa, sasiedztwo starych kamienic gdzie ciagle cos sie dzieje, podworko na ktore strach wyjsc,nie wspome ze wedlug policji nowy 'trojka' przeniosl sie wlasnie od Olbina przez Nowowiejska w kierunku Grunwaldzkiej). Coz ja tylko uprzedzam, jak ktos mam ochote ryzykowac to juz jego wybor. Ja po przeczytaniu Panstwa postow, obserwacji budowy i rozmowach telefonicznych z szefem, ciesze sie ze dokonalam innego wyboru. Ale kazdy robi co chce, a forum jest po to, by dzielic sie informacjami.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.30.* 29.01.07, 12:18 Miszkam przy ulicy Zwycięskiej i mam okazje obserwowac prace przy budynku nr 1. Nie wygląda to dobrze zresztą wystarczy przyjechać i zobaczyć jak wygląda plac "budowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 14:28 czy mozesz sprecyzowc co miales na mysli piszac - "nie za dobrze to wyglada".niestety nie mam mozliwosci odwiedzenia placu bud w najblizszych dniach. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:15 szukam przyszlych lokatorow w budynku A. mail: adamdam3@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 30.01.07, 18:17 Witam, kupilem mieszkanie w bud A i mowiac szczerze czytajac wszystkie poprzednie wypowiedzi zaczelem sie stresowac co do naszego dewelopera!!Jak do tej pory nie mialem zadnych problemow z Panem Piotrem, wszystkie zmiany w mieszkaniu tak jak chcialem byly zmienione za darmo i jak narazie nie mam zadnych zastrzezen.Mam pytanie co do podpisania umowy czy powinienem zmienic ja na formie aktu notarialnego?Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 31.01.07, 10:09 witam a co podpisales w umowie w par. 13? ze w w razie zaistnienia.... bedziesz renegocjowal umowe? a w razie braku porozumienia, wypadasz z umowy bez zadnego odszkodowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 01.02.07, 11:35 Witam umowe mam tak ze w razie jakby deweloper chcial zerwac umowe to oddaje mi zadatek(podwojna wartosc ktora dalem),w umowie dalem taka wartosc ze jakby co to powinno starczyc na pokrycie wzrostu cen za metr.Z tego co wiem to znajomi kupili mieszkania u inych deweloperow i wszystkie umowy sa w podobny sposob na kozysc sprzedajacego:(wiec nie pozostaje nic jak zaufac.Jakby co to zawsze mam zadatek. Bede teraz podpisywal juz w formie aktu notarialnego.Mam duzo znajomych prawnikow co sprawdzali ta umowe i po podpisaniu aktu notarialnego mowia ze jak cos to do sadu,ale miejmy nadzieje ze bedzie dobrze,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 04.02.07, 17:28 no to budynek A cos tam ma. A B???? jest ktos z B? cos sie ruszylo oprocz zapewnien z epozwolenie za kilka dni???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 25.02.07, 20:12 dalej czekacie? to jakies przegiecie, mysle ze nie wiem jak dlugo urzedy by zwlekaly to bez przesady... radze Wam zdobyc jakis numer czy cos tego rzekomego wniosku o wydanie pozwolenia na budowe i zwyczajnie zadzwonic albo sie przejsc do urzedu. Duzo czasu Wam to nie zajmnie a moze sie cos wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.07, 17:52 witam. powiem wam ze podziwiam wszystkich ktorzy cierpliwie czekaja. Bardzo sie ciesze ze nie kupilam jednak u nich mieszkania, to nie jest solidna firma, to co oni wyrabiaja, sprzedaja mieszkania min. od sierpnia a jeszcze nie maja nawet pozwolenia na budowe, ja kupilam, we wrzesniu od innego dewelopera, u ktorego moje mieszkanie to pierwsza inwestycja, ale teraz sie ciesze z mego wyboru bo jednak inter-es nie jest solidna firma. To co robia przy Obroncow Poczty ( tyle czasu czekaja na pozwolenie na budowe) i na Slowianskiej (opnienie tereminu, podwyzka ceny i zero ruchu na budowie) jest ponizej krytyki. pozdrawiam i zycze wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr42 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:04 Zgadza się, mam rezerwację od maja 2006, w czerwcu mieli dostać pozwolenie :) Już mnie nie inter-esuje, że to jest problem z załatwianiem formalności w urzędzie, to tłumaczenie mnie już nudzi. Szkoda tylko, że ceny zaszalały, ale ja temu deweloperowi mówię papa. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 28.02.07, 19:42 witam wszystkich oczekujacych!czy cos sie ruszylo w sprawie? jak dlugo to czekanie jeszcze ma trwac?...czy ktos juz sie wycofal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 02.03.07, 00:34 nie wiem czy sie ruszylo ale przetasowania z mieszkaniami byly (pojawialy sie dostepne i zaraz byly sprzedane, wiec widac niecierpliwi byli... a na ich miejsce wskakuja osoby placace min 1000pln wiecej za metr... mysle ze inter-es na tym nie ucerpi :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spartan69 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 17:55 Drogi Panie! Określenie niecierpliwi ja zastąpiłbym słowem rozsądni. Ja dałem naciągnąć się ponikowskiemu w czerwcu 2006 roku. Do dnia dzisiejszego ten pan dalej ściemnia i opoiwada bajki o rychłym otrzymaniu pozwolenia. że już dostał sms-a od Pani z urzędu, że niby pozwolenie jest tuż tuż. cha cha! Trwa to już 9 miesiąc. I dalej nic. Dzisiaj na rynku mieszkań można kupić to które jest naprawdę, a nie na etapie dziury w ziemi, mieszkanie realnie namacalne a nie jakieś dalej wirtualne. Nie myślicie chyba że pan przez małe "p" okarze się wspaniałomyślny i dobroduszny i spzreda Pańśtwu te mieszkania po cenie z czerwca 2006. czyli lekka ręką odda w prezencie wszystkim po średnio 100 tys jako dbający o dobre imię firmy uczciwy deweloper. Ja mu dziękuję mam gdzie mieszkać i wolę kupić córce mniejsze o 10m, ale prawdziwe. Szaleństwo zakupów mieszkań wyraźnie stanęło, więc będę przebierał w gotowych produktach, i przede wszystkim realnych. Odpowiedz Link Zgłoś
matali Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 04.03.07, 21:24 ale osoby które kupiły mieszkanie w budynku A, na który to budynek pozwolenie na budowę jest, mogą spać spokojnie? czy deweloper również z nimi może rozwiązać umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 04.03.07, 21:46 witam Nie wiem czy tacy rozsadni... mnie stac bylo na mieszkanie/kredyt w czerwcu tamtego roku (i wtedy tez zarezerowowalem mieszkanie w inter-esie) a teraz mnie juz na nie najzwyczajniej nie stac... i mysle ze w gronie "nabywcow" mieszkanw budynku B i C jest bardzo podobnie... to ze opieszalosc urzedow wydajacych pozwolenie jest taka a nie inna to akurat nie jest wina inter-esu, natomiast czy wlasciciel dotrzyma ustalen pisemno-slownych i nie podwyzszy ceny po otrzymaniu pozwolenia to juz okaze sie w praktyce... z tego co wiem Nabywcy w budynku A sa zadowoleni nieuwazamtez ze szalenstwo zakupow jakos specjalnie stanelo, nieco spowolnilo napewno bo coraz drozej, ale napewno niespowolnilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spartan69 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 22:56 Więc życzę powodzenia. Pan "p" przekonywał mnie że ceny to on nie podniesie tak jak inni deweloperzy np. mówił że chcą 7tys za metr a on ma rozsądne ceny! a tu proszę popatrzyć na inwestycję przy ulicy słowiańskiej cena = 7tys. więc co to ma znaczyć, czyżby znów mydłił komuś oczy. a jakie macie gwarancje że ceny nie podniesie, tylko nie mówcie mi że ten świstek papieru tzw. umowa rezerwacyjna da wam gwarancje ceny za 4100 + vat. bez notariusza. Nie ma rzadnych gwarancji. Więc ja takiego ryzyka nie podejmuję, nie chce na wszelki wypadek aby pan p wpuścił mnie w kredytowe bagno. Kupuję gotowca. Długo na tym myslałem. Jest kilka znaków zapytania. Czy pan p jest właścicielem przedmiotowego gruntu przy ul. Poczty Gdańskiej? Nie! kto inny jest właścicielem, inny ktoś buduje. kto przeniesie własność na Was? A pracownicy firmy budującej i firmA wybudują za pół darmo? itd. Pan p im dopłaci z własnej kieszeni. Ale wiem co możecie innego napisać ja też miałam takie wątpliwości i dylematy, ale teraz kupuję towar gotowy. poza tym nie słyszałam że na budynek A pan p podpisywał umowy przedwstępne w obecności notariusza. Ale co ja plotę, zapomniałam, pan p obiecał że cena nie ulegnie zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spartanka69 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 23:33 I jeszcze jedno. Fakt wpłaty na mieszkanie przed terminem nie ma znaczenia bo za moment zakupu przyjmuje się datę podpisania aktu notarialnego przenoszącego wlasność, a to w Waszym przypadku jak sie domyślam nastąpi dopiero w 2008 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 06.03.07, 00:32 Pewnie nie nie mam pewnosci... ale nie mam tez wyboru... albo sie uda z tamta cena na ktora mnie bylo stac, ale mieszkania nie kupie i... tyle bedzie mnie w Polsce widac... Wlasciciel inter-es ma bardzo duzo wspolnych biznesow z bratem i tutaj bym raczje nie upatrywal "walka" gotowiec... fajnie, ale w tym momencie 7tys lekka raczka trzeba miec... ja nie mam, a mieszkanie rzedu 35m2 jakos mnie nie kreci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 05.03.07, 19:29 zgadzam sie ze spartanem. Dodam tylko, ze cena to nie wszystko. Czy wy naprawdę macie zaufanie do faceta, który jest deweloperem w postaci osoby fizycznej, mało tego jest ososbą fizyczną nie będącą właścicielem gruntu, opóźnia się z oddaniem słowiańskiej, jest sztucznie miły przez telefon i za każdym razem twierdzi że "już w przyszłym tygodniu", a tak naprawdę nie kwapi się udowodnić, że kwestia braku pozwolenia nie wynika z jego winy? A ten żenujący plac budowy bud A...? A w ogóle skąd macie pewność, że wniosek o to pozwolenie dotarł do urzędu. Tak długo czekacie i nie potraficie zasięgnąć niezależnej informacji? Jak można byc tak nierozsądnym i nieuważnym przy podejmowaniu decyzji mieszkania za takie pieniądze? Gościu się nie zmartwi jak zrezygnujecie, bo zarobi na tym krocie sprzedając komuś więcej - to fakt, ale nie myślcie tymi kategoriami! Facet nie ucierpi. Rozumiem, że jesteście w kropce i może faktycznie warto czekac, może faktycznie gość nie podniesie ceny, ale nawet gdyby to jak myślicie przełoży się wykonawstwo projektu, na którym de facto gościu jest relatywnie stratny jeśli Wam nie podniesie cen? Z drugiej strony jak Wam podniesie to do obecnej ceny rynkowej - ale wtedy zadałabym sobie pytanie czy przez następne 2 lata w słuchawce będe słyszeć, "tak, juz w przyszłym tygodniu wchodzimy na plac budowy", albo "tak, już w przyszłym tygodniu rozpoczynamy kolejny etap inwestycji" itd., itd., a kredyt trzeba będzie spłacać. Na nic nie namawiam, ale zdecydowanie tego pana nie polecam pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 06.03.07, 00:35 ja czekalem na osade... i wyszedlem na tym $#%#%$#%$#... bylem juz zdecydowany na zakup w activ investement ale cos mnie podkusilo poczekac na osade... bo taniej, bo wroclaw, bo kolesga tam kupil wczesniej... zwodzli 3 miesiace po czym wszystko sie sprzedalo w ciagu kilku godzin... w jeden nie mozliwy do okreslenia dzien (no chybaze dzownilo sie codzinnie wysluchujac za kazdym razem obelg wrecz osob udzieljaych infoamcje typu "niewiemy" albo "w poniedzielk".... mieszkanie prawdobodobnie w 90% poszly wsrod juz aktywnych czlownkow tej spoldzielni... bo mieli cynk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:47 jako własciciel budujacego sie mieszkania w bud A ( co do tempa nie bede sie wypowiadał ) ciesze sie ze wytrzymalem i nie zrezygnowalem. kupilem za 3,5 brutto za m2 i tylko na taka cena mnie stac. jakbym zrezygnowal musialbym dac co najmniej 5,0. czekam, czekam, ale nie narzekam, bo mnie po "dzisiejszych cenach" nie stac. jeszcze jedno - umowy na wykonanie robot podpisuje sie z duzym wyprzedzeniem - pewno gdy zaczal sprzedawac mieszkania ( przelom 2005/2006 ) juz mial skalkulowana cene. to co robi sie teraz to dla pp niesamowity bonus. poza tym jest jeszcze cos takiego jak wiarygodnosc firmy. z tego co wiem jest to jedna z najwaznieszych rzeczy dla firmy. a o pp sie nie matrwcie - na pewno nie straci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.30.* 08.03.07, 11:26 Mam przyjemność mieszkać niedaleko terenu budowy ww bloku i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami, które być może uratują komuś ładny kawał grosza. 1. Inwestor nie ma żadnego interesu, aby oddać budynek numer 1 w jakimś przewidywalnym terminie, co go do tego zmusi ??? 2. To, co jest aktualnie robione bardziej przypomina budowę z przed 20 lat, kilu panów o dziwnej prezencji bez podstawowego sprzętu i wyposażenia, próbuje przebudować budynek. 3. Pozwolenia na dalszy etap nie ma i być może wcale nie będzie gdyż planowane budynki są najzwyczajniej za blisko siebie a nie można ich przybliżyć do ulicy gdyż obowiązuje lina zabudowy. 4. Na planowanym placu budowy znajduje się zieleń, która wygląda może niepozornie, ale niektóre okazy liczą sobie dobrze ponad 100 lat. Za ich wycięcie pod warunkiem, że zgodzi się konserwator przyrody należy słono zapłacić. 5. Biorąc pod uwagę wcześniejsze posty nie wygląda to różowo obawiam się, że nazwa inwestycji jest symboliczna, bo oznacza szelest zielonych dla właściciela. 6. Moja rada płacić tylko za wykonane etapy i ani złotówki więcej – dobrymi radami jest ….ale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 09.03.07, 09:06 hmm 1) dlaczego inwestor nie ma interesu oddac budynek w terminie? 2) widzialem ze nie wyglada to za rozowo... moze rusza na wiosne? 3) nie wydaje mi sie zeby ktos robi wielomilionowa inwestycje z tak podstawowym bledem jak podstawowa odleglosc miedzy budynkami?! 4) j.w. 5) bez komentarza 6) latwo sie mowi, gorzej wykonac... biorac kredyt nie jest to takie latwe... jestem w identycznej sytuacji jak budA... na podpisana umowe mnie stac, na ta teraz na rynku nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.07, 15:39 Ludzie kto moze niech ucieka od tego dewelopera. Na SLowianskiej gdzie juz jest grube poznienie, tez widze codzinnie budowę, jak od czasu do czasu widac 3 osoby to dobrze, praca ich stoi w miejscu choc pozwolenie tam maja. Ktos tu pisal ze to wiarygodny developer, to ja sie pytam na czym ta jego wiarygodnosc polega???? Naprawde nikomu zle nie zycze, ale opacznosc sprawila ze sie na to budowe nie pokusilem i ciesze sie okropnie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NotBear Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.03.07, 00:49 > 1,2) A po co się spieszyć? Porządny, szybki wykonawca pewnie będzie droższy. Przecież Ci, co już zapłacili i tak poczekają. A jak się zniecierpliwią, to się rozwiąże umowę i sprzeda 1,5x albo i 2x drożej. > 3, 4 A może nie ruszą wcale? Deweloper ma z umów rezerwacyjnych cudowny kredyt 0%. I to z nieokreślonym terminem spłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.03.07, 01:08 1 i 2 >> mysle, ze kazdemu deweloperowi mozna to zarzucic ktory skasowal ludzi po cenach <5tys 3 i 4 >> przy kapitale inter-es kilka pieciotysiecznych wplat to nie jest jakas wielka atrakcja jak bedzie zobaczymy... mam nadzieje ze sie nie zawiode... a jak sie zawiode... pozostanie mi tylko domek pod miastem chyba bo pakowac 400tys w mieszkanie 50 czy 60m2 nie zamierzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matali Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lanet.net.pl 10.03.07, 12:13 obecny stan zawansowanej budowy :( picasaweb.google.com/nautilus.76.wroclaw/InterEsBudowaObroCWPocztyGdaSkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.03.07, 13:19 troche sie budynek przez 2,5 miesiaca zmienil tylko... robotnikow nie widac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matali Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lanet.net.pl 10.03.07, 13:56 nie widać robotników, ale na bramie tej inwestycji wisi ogłoszenie, że poszukiwany jest lokal/mieszkanie dla 10 budowlańców, więc jak znajdą lokal to pewnie przyjadą chłopaki na budowę z drugiego końca Polski. Płacą 15zł/noc/osobę za wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 14.03.07, 23:30 Witam Wszystkich! czy ktos moze ma jakies dobre wiesci??czy moze moja osoba niepotrzebnie naiwnie ufa, ze cos sie w koncu ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.europe.hp.net 15.03.07, 08:20 chcesz dobre wiesci, to zadzwon do pana p., na pewno Ci powie, ze juz w przyszlym tygodniu bedzie pozwolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 21.03.07, 11:44 moja naiwna osoba tez ufa... czy ktos ma info jak postepy w budynku A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 62.87.244.* 03.04.07, 13:32 Jejku - to zaraz koło mnie! te budynki zsłonią mi słońce! O ile uda sie je tam wepchnąć... Zielony Szelest - dobre. He, he - szelest = warkot samolotów. Mieszkam obok i latają jak szalone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 10:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=74200067&a=76110744 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.07, 20:14 trzymam kciuki za cierpliwych :) Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 02.04.07, 16:49 Witam wszystkich czy ktos z was piszacy te wszystkie negatywy byl wogtole osobiscie u Pan P?Ja mialem okazje byc u niego jak i rowniez u kierownika budowy i poswiecilem im kilkanascie minut bo mam mieszkanie w bud A.Drodzy panstwo jak dla mnie nie mam zastrzezen wszystkier zmiany w projekcie ktore chcialem miec mam(i to za darmo),Budowa jak dla mnie idzie a jak cos to bedzie Pan P placil odsetki.Rozumiem niepokuj tych co wciaz czekaja na pozwolenie w bud B i C ale nie pozostaje nic jak czekac(czy dowiadywaliscie sie Panstwo wogole dlaczego nie ma pozwolenia jeszcze?)Bo chyba od tego trzeba by bylo zaczac a pozniej pisac negatywy .Pozdrawiam wszystkich, w razie jakis pytan i zdjec z bud prosze dac znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 04.04.07, 11:28 ja tez generalnie licze w pomyslny final, "zaklepane" mam mieszkanie w budynku B... bylem ostatnio na terenie budowy (jesli ktos chce fotki to pisac) i postepy w budynku A jakies sa... teren pod B i C tez nie wydaje sie jakis nie wielki wiec mysle ze spokojnie stanie tam budynek wg zasad budowlanych (co poniektorzy tu zarzucaja) rowniez drzewa nie wygladaja na zabytkowe. W okolicy robi sie sporo nowych niewielkich budynkow, wypada tylko miec nadzieje, ze drogi sie polepsza :) Reasumujac wszystko sie strasznie przedluza ale mimo wszystko mam nadzieje ze bedzie wg ustalonych i spisanych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 06.04.07, 20:45 Witam co do odleglosci miedzy budynakmi to prawo budowlane mowi o ok 9-12m odleglosci miedzy budynkami a bylem u Pana P i widzialem projekty u na tym osiedlu ma byc 16 tzn miedzy A i B,nie pamietam jak to sie ma do C.Zdjecia jakby ktos chcial rowniez mam wiec dajcie znac.Bedac na budowie udalo mi sie wejsc do srodka i tam prace ida wiec do kilku wypowiedzzi poprzednikow ze nic sie tam nie dzieje to pisza chyba tak zeby pisac.Co do tych samolotow to chyba troche naciagane,pozdrawiam wspolokatorow!:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunka_79 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 08.04.07, 23:05 Buggy, Tu sasiadka z bud.A.Jestem ciekawa czy juz dach zaczeli robic?! Masz jakies fotki to chetnie bym zerknela, a moze ze srodka tez masz...bo mam skosy w mieszkaniu i nie wiem jak to bedzie wygladac..:) Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 10.04.07, 13:52 Witam sasiadko:):)Co do dachu to jak bylem w polowie marca to dachowki jeszcze nie zaczeli jedynie polozyli bloczki w okolicach okien na dachu!Co do zzdjec to mam z zew i 2 wew ale tylko na parterze zaraz przy wejsciu ale z projektow mieszkan i tak beda tam wszytsko zmieniac.Wyslij mi prosze na gg adres maila to przesle wszystko co mam gg 1909507,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 10.04.07, 18:41 witam sasiadke:):)moj numer gg to 1909507, prosze zostaw mi tam maila twojego a przesle wszystkie zdjecia i wiadomosci co mam, pozdrawiam,nie wiem czy ta wiadomosc nie poszla dwa razy bo mialem problemy z netem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.europe.hp.net 24.04.07, 13:19 witam Panie i Panów, widzę, że na stronie dewelopera pojawiło się pozwolenie na budowę. Jak tam dotychczasowe kontakty z deweloperem? cena zmieniła się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:23 no to sie sie cierpliwi doczekali! cena sie nie zmienila. rusza podpisywanie umow w nastepnym tygodniu! zostaly przeze mnie przejrzane fora internetowe nt konkretnych wroclawskich developerow, i wszedzie cos. nie ma inwestycji idealnej dla wszystkich.zawsze krytyka bo jakis powod do niezadowolenia.najciekawsze ze zawsze sa tez zadowoleni.w kazdym razie lepiej poczekac i ponarzekac a miec nowe mieszkanie, w ladnym miejscu! niedlugo przecietny Kowalski bedzie tylko mogl pomarzyc o wlasnym mieszkaniu, placac wieksza czesc swej pensji wynajmujacemu.zwlaszcza we Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.05.07, 20:28 czy sa tu jacys forumowicze ktorzy uz podpisali umowy (notaralnie?) na budynki B lub C? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:18 tez jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 17.05.07, 16:02 ahoy... a juz podpisalem umowe... wszystkie warunki zostaly niezmienione, z czego jestem bardzo zadowolony... choc ryzyko dalej jest... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 05.06.07, 13:44 Witam wszystkich!:)Widze ze odkad zostalo wydane pozwolenie na budowe na bud B i C ,nie ma zadnych negatywow:)Bylem ostatnio na bud i wydaje mi sie ze ida wg planu,jezeli ktos jest zainteresowany zdjeciami moge bez problemu przeslac.czekam na nowe wiesci o Zielonym Szelescie:):)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 26.06.07, 23:27 Witam!Mam pytanie czy ktos kto kupil mieszkanie w bud A, podpisal umowe notarlialna?Jezeli tak to czy byly jakies problemy ze strony Pana P?dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 27.06.07, 02:08 hey, z tego co pamietam Ty kupielsw budynku A... i jak sobie chwalisz? wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 27.06.07, 18:33 Witam!Dokladnie, ja kupilem w bud A i jak narazie nie mam problemow, ale ostatnio poczytalem kilka artykulow na temat sytuacji deweloperow i coraz wiecej jest przypadkow ze deweloperzy chca podnosic ceny albo rozwiazywac umowy.Podobno jedynym zabezpieczeniem moze byc umowa w formie aktu notarialnego, wiec mam pytanie czy ktos juz ja podpisal z wlascicieli mieszkan w bud A i czy byly z tym jakies problemy?Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 28.06.07, 01:58 ja podpisalem notarialnie na budynek B, ale nie uwazam zeby ta forma umowy byla dla mnie jakims szczegolnym zabezpieczeniem... tez czytam raczej na bierzaco informacje o problemach... mysle ze czesc z nich jest przesadzona, a czesc ma swoje pokrcyei w rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.06.07, 18:33 witam jeszcze jedno pytanie, czy to prawda ze koszty oplaty notarialnej przy odbiorze mieszkania i ustaleniu hipoteki beda pomniejszone o koszty oplaty notarialnej z umowu przedwstepnej w przypadku podpisania takiej teraz??dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:18 pp nie robi zadnych problemow z aktem notarialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 30.06.07, 18:08 gdzies czytalem ze tak wlasnie jest >> fifty-fifty... ale wpraktyce jak bedzie nie wiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 12:35 Witam. Wlasnie rozwazam rezerwacje mieszkania w budynku B ale te wszystkie opinie troche mnie przerazaja! Czy jest juz chociazby pozwolenie na budowe tego budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 27.07.07, 15:40 a sprobowalas przejrzec poza lista mieszkan wszystkie informacje zawarte na stronie dewelopera?? pozatym sprawdzilas daty postow tych ktore Cie przerazaja?? zreszta nie wiem do konca ktore Cie tak przerazaja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 16:08 ostatnie posty so ok ale widze, ze ludzie czekali miesiace... to nie jest budujace! jednak inwestuje sie troche kasy! boje sie, ze na mieszkanie przyjdzie mi czekac 2 razy dluzej! Strone dewelopera znam na pamiec ale z doswiadczenia wiem, ze roznie to bywa z tymi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 27.07.07, 17:45 skoro na stronie dewelopera sa informacje i dokumenty do pobrania w tym pozwolenie na budowe oraz uprawomocnienie pozwolenia na budowe to nie rozumiem zasadnosci pytania "Czy jest juz chociazby pozwolenie na budowe tego budynku?" nie czekalismy miesiacami na to pozwolenie ale dluzej bo ja osobiscie okragly rok... co poniektorzy jeszcze dluzej... polecam pojechac na plac budowy, gdzie budynek A jest juz dosc mocno przerobiony, a "dziura" i fundamenty pod budynek C sie pojawiaja dosc systematycznie... w sumie B jest nieruszony jeszcze niestety ale wydaje mi sie, ze to z uwagi na to, ze organizacyjnie jest wygodniej poki co trzymac tam materialy budowlane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.07.07, 19:54 lepiej sprawdz sobie sama - ja ponad rok temu prawie sie nie wpakowalam w tá inwestycje - i pozowlenie na budowe mialo byc tuz tuz, dlatego z ciekawosci zagladam tu od czasu do czasu i patrze czy cos wreszcie ruszylo. radze wszytskiego dokladnie samemu sie dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 12:30 Mialem mieszkanie na Obroncow Poczty Gdanskiej, ale PP nie jest lojalny wobec ludzi i sie wycofalem. Radze uwazac na tego developera, bo jeszcze nie jedna osoba sie na nim przejedzie. Budynek B mial stac juz w styczniu 2008 (tam mi mowil PP) a tu nie wiadome czy stanie w grudniu 2008. Zycze powodzenia i cierpliwosci z tym developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 30.07.07, 18:16 a mozesz dodac kiedy deklarowal taki termin? Pewnie przed otrzymaniem pozwolenia moglbys tez podac jak sie przejawia nielojalnosc Pana PP ??? btw z ktorym deweloperem na aktualnym rynku nie trzeba wykazac duza doze cierpliwosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mietkow.com 30.07.07, 20:23 Oczywiscie jak podpisywalem umowe rezerwacyjna to roztaczal przedemna piekne horyzonty ze budynek bedzie stal juz w styczniu 2008 - slowa PP. Oczywiscie przed otrzymaniem pozwolenia. I co z tego jak nawet jeszcze ani jedna lopata nie zostala wbita pod bud. B, smieszne poniewaz kaze juz placic. Powodzenia pewnie w 2009 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 30.07.07, 23:43 od poczatku termin realizacji byl na 2 kwartal 2008 roku, wiec nie wydaje mi sie zeby w ktorymkolwiek momencie ktos mowil o styczniu 2008... ja uwazam, ze budynek B i C to jedna inwestycja i organizacyjnie wygodniej jest zaczac od "dziury" pod C... mysle p.Gosc, ze pan PP nie straci na tym, ze Pan rozwiazal umowe rezerwacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 156.17.101.* 31.07.07, 10:59 mam mieszkanie w bud A. powiem szczerze ze jestem troche zawiedziony postepami na budowie ( ale ponoc opoznienie to norma ) ale mimo wszystko spodziewalem sie pojdzie to troche sprawniej ( w koncu prawie ie bylo zimy. pytanie: czy ktos dostał od pp jakikolwiek termin planowanego zakonczenia budowy. PP powiedział mi tylko ze przekazanie aktu wlasnosci sie opozni, ale bez jakichkolwiek przyblizonych terminow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: host by host Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:36 Widze ze PP standardowo sie wykreca mowiac ze wszystko sie opoznia, ale cierpliwosc ma tez swoje granice. W bud. A cos sie przynajmniej dzieje, a co do B to kpina w bialy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 03.08.07, 16:05 a nie uwazasz, ze wykopanie dziury pod budynek B sprawiloby ze nie bedzie kompletnie gdzie trzymac materialow i sprzetu ciezkiego na tej budowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.as.wcom.net 04.08.07, 19:48 able ale kogo to obchodzi ze tam materialy sa skladowane? Jezeli termin byl obiecany a jeszcze tam nic sie nie dzieje w B to deweloper zeby dotrzymac obietnicy powinien sobie znalezc inne miejsce na skladowanie. Co to za podejscie w ogole ze nie ma gdzie zlozyc materialow? pffffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.07, 22:35 a nie wydaja wam sie te wpisy broniace dewelopera - sa naciagane, kto moze tak wychwalac dewelopera gdy rok trzeba bylo na pozwolenie czekac na budowe,ciagle zwodzenie, a rezerwacja juz nie pamitam 10 tys chyba wynilo, zreszta slowinska inna inwstycja ma juz ponad 8 miesiecy opoznienia czyli to nie wyjatek na poczcie gdanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.07, 08:17 dostaliście już fakturę za III etap budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 08.08.07, 16:52 nie mam zamiaru bronic rekami i nogami dewelopera ale staram sie patrzec na to obiektywnie... calosc inwestycji nawet z budynkiem A to jest JEDNO pozwolenie na budowe i JEDNA inwestycja... szczegolnie budynek B i C sa scisle ze soba zwiazane z uwagi na parking podziemny, troche mniej budynek A co jest logiczne bo stal wczesniej i wymaga mniej pracy... mysle ze bedzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --> Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mietkow.com 11.08.07, 22:37 A jadnak bronisz, tak fatalnego developera chyba nie ma we Wrocławiu. Co to za wykręcanie się że nie ma gdzie trzymać matariałów, i na 100% budynek B zostanie oddany w 2009 roku, a nie jak to mówił developer (około rok temu) na początku 2008 roku. Śmiać się chce ale widzę że niektórym to odpowiada. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mietkow.com 12.08.07, 10:05 Ciekawe dlaczego developer PP obniżył ceny swoich mieszkań o 10%. I tak to nie zmienia faktu że osiedle będzie wybudowane z ogromnym opóźnieniem. Powodzenia w czekaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 12.08.07, 18:13 a co mam robic panikowac i wyzywac? wtedy bedzie lepiej? sa ZNACZNIE gorsi developerzy, poczytaj inne posty, przejdz sie po innych deweloperach... ja szukajac mieszkania poltora roku temu zwiedzielm osobiscie, dzownielm lub pisalem mejle do 90% developerow/spoldzielni wiec jakis przekroj chocby w traktowaniu klienta mam... przyklad pierwszy z brzegu to rafin i jego opoznienia w budowaniu, nie mowiac juz oakcie wlasnosci (14 miesiecy opoznienia) pomyslz materialami to MOJ PRYWATNY domysl, a nie argument dewelopera, w umowie budynek B ma byc do konca roku 2008, od 1 stycznia 2009 przewidziane sa odsetki. Smiac mi sie chce jak ludzie oczekuja normalnosci w tak nienormalnym rynku jak rynek nieruchomosci w Polsce. Zreszta sprobuj cos zalatwic w urzedzie architektury to moze troche sie zrefkletujesz... obnizenie 10% wynika po pierwsze z okresu wakacji (zastuj) a po drugie zwolnieniem wzrostu cen (co wiaze sie pkt pierwszym) mi PP od poczatku mowil, ze budynki powstana w ok 1,5 roku od otrzymania pozwolenia na budowe, niestety ten dokument sie rok przeciagal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --> Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 12:03 Raczej dokument sie nie przeciagal, ale developer to zlewal klientow. Wczoraj znalazem kartke na ktorej PP narysowal mi ze mieszkania beda gotowe juz w styczniu 2008. I kto tu jest oszustem. Pozdrawiam i zycze wam cierpliwosci. Ja juz nie musze sie martwic bo mam mieszkanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 22.08.07, 20:33 raczej NAPEWNO ten dokument sie przeciagal, powtarzam raz jeszcze... SPROBUJ sam cos zalawic we wroclawskim wydziale architektury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOSIA1212 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.07, 08:35 Ja kupiłem od PP mieszkanie na ul. Słowiańskiej jak sie okazało za bardzo bardzo małe pieniądze, o dziwo deweloper nie zmienił ceny ani nie wypowiedział mi umowy tylko dokończył budynek i myślę że na tym mieszkaniu dużżżżo dołożył. Moim zdaniem PP jest bardzo uczciwym człowiekiem i o swoje pieniądze u niego nie martwił bym się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba z Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-134.btcentralplus.com 31.10.07, 23:04 PP to zwykly oszust.moj ojczym kupil u niego mieszkanie a ten mu wymowil umowe.i jeszczs czekal 5 miesiecy na zwrot pieniedzy.nierobcie z nim zadych interesow,to cwaniak.czytajcie dokladnie umowy rezerwacyjne i przedwstepne.oszust i kretacz.slyszalem ze duzo osob rezygnuje z mieszkan na obroncow.juz sie na nim poznali