Dodaj do ulubionych

szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM Piast

IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 13:13
Poznajmy sie:)
Obserwuj wątek
    • guciaa Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 01.02.07, 14:23
      po ile sprzedają? jest gdzies oferta w internecie?
      • Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 21:41
        5400m2
      • lila1006 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 07.02.07, 15:49
        jest oferta w internecie??proszę podać adres,
        dziękuję..:-)
      • 48130k Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 16.02.07, 07:50
        czy ktoś podpisał umowę ze spółdzielnią SM Piast?
        • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 16.02.07, 11:08
          tak mysmy juz podpisali z Piastem umowe
    • neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 07.02.07, 13:42
      czesc,nazywam sie aneta.Bede mieszkala na Bajana
      • Gość: anka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 15:05
        A powiedzcie, co Was "urzekło" w tej inwestycji?
        • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 07.02.07, 15:07
          widzialam wizualizacje budynku i bardzo ladnie bedzie wygladal a poza tym w
          okresie w ktorym ja szukalam mieszkania zbyt wielkiego wyboru nie bylo a ceny
          strasznie szly do gory:((((((((
          • Gość: valery Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 07.02.07, 22:11
            Projektu czy wizualizacji nie widziałam, ale samo miejsce uważam za całkiem
            niezłe do zamieszkania. Może otoczenie i widoki nie są najpiękniejsze, ale
            myślę, że i tak będzie się Wam dobrze mieszkać. Sama mieszkam na Bajana i jestem
            zadowolona, chociaż na początku nie byłam zachwycona.
            • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 08.02.07, 07:25
              mieszkam do tej pory w bardzo bliskiej okolicy wiec te tereny sa mi bardzo
              dobrze znane:) poza tym blisko do przedszkoli,szkol,aptek,przychodni,astry,
              centrum tecza-specjalnie nie trzeba sie zbytnio rozpedzac a wszedzie blisko.A
              tak wogole to nareszcie wlasne M!
              • Gość: Weronika Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 08.02.07, 17:57
                witam, czy mógłby mi ktoś przesłać linka do strony z wizualizacją tego nowego
                bloku? Bardzo proszę:), I druga sprawa: wiecie może czy są jeszcze wolne
                mieszkania?
                • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 08.02.07, 19:00
                  niestety nie ma nigdzie wizualizacji umieszczonej w internecie-przynajmniej ja
                  nic na ten temat nie wiem:( ogladalam ja bezposrednio na miejscu w SM Piast.a
                  co do wolnych mieszkan to tez niestety nie wiem czy sa wolne .Po prostu zadzwon
                  do nich i sie spytaj 3213730.Pozdrawiam
                  • Gość: ada Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.07, 07:30
                    Witam serdecznie, czy ktoś już podpisał umowę ze spółdzielnia SM Piast?
                • Gość: xxx Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: 62.233.177.* 08.02.07, 21:56
                  Włala :
                  images2.fotosik.pl/77/6fa98be8c199f28b.jpg
                  • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 09.02.07, 07:17
                    no super dzieki za zdjecie:) teraz juz mam w kolorze moje przyszle miejsce
                    zamieszkania:)
                  • Gość: bajanka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.07, 11:13
                    Ładnie wygląda ten budynek, muszę przyznać, że ciekawy projekt, miejmy nadzieję,
                    że i w rzeczywistości będzie równie przyjemny dla oka.
                    • Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: 195.117.40.* 16.03.07, 13:05
                      blok b. ładny, ale otoczenie z wizualizacją to nie ma nic wspólnego :)
                      • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 20.03.07, 11:43
                        właśnie, ciekawe czy spółdzielnia przewiduje jakieś ciekawsze zagospodarowanie
                        terenu po zakończeniu budowy niż dotychczasowe "krzaki samosiejki"
                        • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.07, 13:17
                          Z zagospodarowaniem terenu może być różnie - bo obok budują kolejny blok,
                          docelowo ma być ich chyba 5. Obawiam się, że na początku będziemy mieć plac
                          budowy z wszystkimi urokami (dźwigi, błoto itd. ), ale później chyba mają w
                          planach ładny trawnik, ławeczki... przynajmniej mam taką nadzieję. Teraz nie
                          wygląda to zbyt ciekawie, niestety
                        • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.07, 09:26
                          Rozmawiałam z SM i potwierdzili, że będzie 5 budynków - niedługo obok budowy ma
                          stanąć tablica z wizualizacja tej inwestycji - można ją również obejrzeć w
                          biurze PIASTA. Docelowo zamierzają teren odpowiednio zagospodarowac - ale to
                          dopiero wtedy, jak skończą się budowy kolejnych bloków.
                          Jednak niepokoi mnie inna sprawa. Pytałam o akty notarialne i niestety sprawa
                          jest dość zagmatwana. Niby mogą być jakieś problemy z ich uzyskaniem dopóki nie
                          zakończy się budowa drugiego budynku. Wiecie coś na ten temat?
                          • Gość: netti88 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 26.03.07, 14:28
                            teraz to tez sie zaniepokoilam tymi aktami notarialnymi:(
                            nie wiem jaki ma zwiazek 1 budynek z drugim???
                            musze chyba tez "uderzyc" do piasta i sie zapytac ze swojej strony.
                            • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 03.04.07, 15:40
                              wiecie coś więcej o tych aktach notarialnych ?
                              • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 12:07
                                Do końca października najpóźniej mamy otrzymać umowy potwierdzające
                                spółdzielcze prawo własności do lokalu - natomiast akty notarialne będą później
                                (ale nie wiem dokłdanie kiedy)- związane jest to chyba z podziałem działki, na
                                której stoi blok.
                                Dowiedziałam się ostatnio, że spółdzielnia ma proponować pewne zmiany w
                                wyposażeniu mieszkań - tzn. będzie można zrezygnować z białego montażu i drzwi.
                                Miało to sie odbyć już teraz, ale jak zwykle w tej spółdzielni wszystko się
                                przedłuża. Czy z Wami też kontaktował się w tej sprawie ktoś ze spółdzielni?

Prace na budowie idą dość szybko (już ocieplają budynek), a wewnątrz mam
                                wrażenie, że już kładą tynki. Może uda się wprowadzic szybciej? Wiece coś?
    • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 09.02.07, 08:31
      mam pytanko czy ktos z was kupil tam mieszkanie???
      • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 12:37
        Witam sąsiadów!
        Cieszę się, że wreszcie znalazłam kogoś, kto również będzie mieszkał w nowym
        bloku SM Piast. Szczególne dzięki za wizualizację budynku - tego mi brakowało!
        Teraz mieszkam również na Bajana - więc na bieżąco jestem z wszelkimi postępami
        na budowie. Mam nadzieję, że oddadzą mieszkania wcześniej niż w październiku -
        wiecie coś na ten temat?
        Pozdrawiam - szczególnie kaltkę C :)
        • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 19.03.07, 22:55
          pozdrawiam z B :-)
          widzę że wiele osób jest wiernych lokalizacji Gądowa i wybrało inwestycję w
          okolicach swojego podwórka (ja także oczywiście)
          • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.07, 08:41
            Bardzo dobrze mieszka się na Gądowie :)
            Dodatkowo nie będzie problemów z przeprowadzką!
            • Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 20.03.07, 09:02
              no proszę, przyszli sąsiedzi po przekątnej :)
              • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.07, 10:53
                witam sąsiada :) miło poznać...
    • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 09.02.07, 17:36
      pozdrawiam przyszłych sąsiadów :-) !!!
      • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 10.02.07, 16:43
        bardzo mi milo.Bedziemy mieszkac w klatce A z utesknieniem czekamy na 10/2007:)
        • Gość: poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 11.02.07, 07:18
          my w B i też nie możemy się już doczekać :-) ale często obserwujemy postępy
          prac i myślę że sprawnie idzie wszystko do przodu, pozdrawiam
          • Gość: klatkaA Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 11.02.07, 15:15
            Wykonawcą jest firma PBI. Myślę, że będzie wszystko w porządku :).
            • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 12.02.07, 07:43
              moj maz chodzi na biezaco na budowe wiec zdaje mi relacje co i jak idzie:)
              Narazie nie mamy zadnych problemow jesli chodzi o budowe i mam nadzieje za
              bedzie tak do konca:)
              • Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:02
                No ciesze sie, ze sie ruszylo. Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow:)
                • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 22.02.07, 10:58
                  planowane zakonczenie w przypadku I bloku jest na 10/2007 wiec juz calkiem
                  niedlugo:) mam nadzieje ze zdaza ze wszystkim sie wyrobic
                  • Gość: Login Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: 80.68.236.* 22.02.07, 12:34
                    Mam pytanie do osób które kupiły tu mieszkanie bo rozumiem że jest to
                    SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA? Czyli tak naprawdę instytucja non-profit, budująca
                    mieszkania dla członków po kosztach budowy tego mieszkania a nie dla zysku i
                    rozliczajaca koszt 1m kwadratowego po zakończemiu inwestycji ściśle przecież
                    związanego z kosztem budowy. Więc czy ktoś z kupujących zapytał w spółdzielni
                    skąd wzieli taką cenę za metr kwadratowy? Z tego co GUS publikował w styczniu
                    to średnie koszty budowy 1m kwadratowego były w okolicach 3 tyś zł za metr. Ja
                    wiem, galopada cen, ale to jest SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA, nikogo to nie
                    zastanowiło?
      • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 12:45
        Pozdrawiam :)
        Tym razem klatka C
    • Gość: poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 20.03.07, 11:47
      a przy okazji zapytam - czy drodzy sąsiedzi "dzieciaci" są? :-)
      nasza córeczka ma 4 miesiące, fajnie by było gdyby jeszcze jakieś koleżanki i
      koledzy zamieszkali, pozdrawiam
      • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.07, 13:20
        Obecnie dzieci brak :(
        ale, jak już zamieszkamy we własnym M to kto wie, kto wie...
        • Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 21.03.07, 21:05
          a u mnie jest :)
          od dwóch dni :))))
          • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.07, 08:37
            Gratuluję :)
            Chłopiec czy dziewczynka?
            • Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 26.03.07, 19:06
              z braku czasu [:)] nie doczytałem pytania... Chłopak
          • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 22.03.07, 13:46
            o! to nasze Serdeczne GRATULACJE sąsiedzie!!! witamy na świecie nowego
            Lokatora !
            • Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 22.03.07, 17:09
              dziekuję Wam za życzenia, nowy lokator również dziekuje :), na razie niestety
              przez sen lub przerwy na jedzenie :)
    • Gość: lokator150 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 21.03.07, 21:02
      Szanowni Państwo. Mieszkam w budynku SM PIAST na osiedlu KOSMONAUTÓW III. Czyli
      Wasz budeynek będzie bardzo blisko mojego. Chciałbym napisać kilka słów z moich
      doświadczeń i w oparciu o pewne Wasze wątpliwości na temat SM PIAST. Jest to
      spółdzielnia w której Zarząd jest zainteresowany jedynie napychaniem sobie
      kieszeni. Dbałość o zasoby spółdzielni jest znikoma. Remonty tylko jak już nie
      ma innego wyjścia. Zagospodarowanie terenu, gdy członkowie spółdzielni
      przycisną Zarząd do muru. Ogólnie członkowie spółdzielni są olewani. Sam prezes
      prowadzi agencję nieruchomości (www.jkn.wroc.pl/i.html), która swojego
      czasu zajmowała się dość intensywnie obrotem zasobami spółdzielni, włącznie z
      faktem że w statucie był zapis że tylko Jego agencja ma do tego prawo, co było
      ewenementem w skali kraju. Co do ceny metra za który kupujecie Państwo
      mieszkanie, to mówi ona sama za siebie (jak to się ma do budownictwa
      spółdzielczego?). Fundusz remontowy to jakaś czarna dziura. Spółdzielnia obraca
      w skali roku milionami, a docieplenie starych budynków wykonuje na zasadzie
      wymuszenia na mieszkańcach zgody na kredyt który potem sami muszą spłacać w
      czynszu (niby spółdzielnia bierze za to odpowiedzialność, ale co z tego jeśli
      większy jest czynsz który płacą mieszkańcy). Dla ciekawostki, pensja prezesa
      wynosi 7.000 netto, 4-ech - vice - w granicach 6.500 - 5.500 netto. Finanse nie
      są transparentne, czyli nie wiadomo co spółdzielnia robi z tymi pieniędzmi, bo
      pracownicy nie chcą tych danych udostępnić. Czynsz być może nie jest jak na
      wrocławskie warunki olbrzymi, ale biorąc pod uwagę że stawka na fundusz
      remontowy to 1.30 PLN/m2 i stawka na eksploatację tyle samo, daje to w skali
      miesiąca sporą sumę, za którą nie otrzymujecie Państwo niemal nic w zamian.
      Reasumując będziecie Państwo płacić a i tak na remonty za kilka czy kilkanaście
      lat pewnie nie będzie pieniędzy bo znikną. Większość mieszkańców z tego co
      zauważyłem ma już dość Zarządu Spółdzielni i też olewa sprawe. W sumie jest to
      oczywiste, bo skoro i tak się nie da nic wywalczyć to jaki jest sens bić głową
      w mur. Więc ogólnie jest syf i dziadostwo. Mam nadzieje że jak Pańswo się
      wprowadzicie do swoich M, to w końcu powstanie jakieś prężne forum tego
      osiedla, które w końcu zrobi porządek z bandą klakierów przyklaskujących w
      radach osiedli prezesom i przywróci sytuację do normalności. Jeśli chodzi o
      kilka bram na osiedlu ładniejszych i bardziej zadbanych to oczywiście mieszkają
      tam pracownicy spółdzielni. Pozdrawiam
      • Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.e-wro.net.pl 22.03.07, 16:19
        a nie mozna założyć jakiejś wspólnoty mieszkaniowej?
      • Gość: olo Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.dialog.net.pl 18.06.07, 22:15
        ja niedawno sprzedałem mieszkanie w tej okolicy - jestem bardzo zadowolony, że
        nie będę tam mieszkać. Odradzam stare spółdzielcze blokowiska za kilkadziesiąt
        lat do wyburzenia...trzeba kupować nowe ale w nowych okolicach; jak miałbym
        wywalić 5400 za metr to wolałbym już dorzycić nawet koszzet metrażu lepszą
        lokalizację......płacić jeszcze za taki przeżytek jak spółdzielcze prawo tyle
        pięniędzy? Co wy kupujecie jakieś prawo do lokalu w tych czasach?
    • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 06.04.07, 14:10
      Życzymy Wesołych Świąt wszystkim przyszłym mieszkańcom !!! :-)
      • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.07, 09:26
        Czy jeszcze ktoś odwiedza to forum?
        Jakoś ostatnio aktywność nam zmalała niemal do zera.
        Szkoda, bo na budowie prace toczą się szybko - może zamieszkamy wcześniej?
        Pozdrawiam, odezwijcie się jeśli nadal zaglądacie na to forum...
        • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 11.05.07, 17:05
          obecna :-)
        • Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.07, 10:23
          Wieść gminna niesie, ze mieszkania maja podrożeć na bajana dla tych, co już je
          kupili. Czy ktoś słyszał cos o tym?!
          • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 12.05.07, 10:39
            nic nie słyszałam :-( z jakiego powodu? i czy mogą?
            • Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.07, 10:55
              No niestety mogą. Taka mamy umowę, ze jak podskoczą ceny za materiały
              budowlane, a tak się właśnie dzieje, to SM piast może nam podnieść ceny z m2. z
              tego, co wiem to ceny maja podskoczyć o około 400zl na m2. na razie nie
              dostałam żadnego pisma do domu od spółdzielni, ale od wykonawcy wiem, ze
              wczoraj toczyły się rozmowy z spółdzielnią w tej kwestii. Teraz pozostaje nam
              czekać na decyzje administracji. Chyba w najgorszej sytuacji są te osoby, które
              maja odbiór w przyszłym roku. Niestety z umowy wynika, ze na dokonanie wpłaty
              30 dni!!!
              • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 12.05.07, 13:14
                zgadza się, ale i tak jestem wkurzona, liczylam że nas to już nie będzie
                dotyczyło ! to będzie jeszcze spory wydatek
                • Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.07, 16:19
                  No nie powiem żebym ja była zadowolona z takich wieści. Już nie będę pisać, co
                  mi powiedział właściciel firmy, bo po prostu szkoda sobie marnować weekend.
                  Proszę mi powiedzieć, kiedy macie odbiór mieszkania? Bo ja niestety 08/08:( i
                  obawiam się, ze takich podwyżek będzie kilka do tego czasu.
                  Pozdrawiam
                  DB
                  • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.07, 08:38
                    Bardzo mnie zmartwiły informacje na temat podywżek ceny mieszkań, qurcze
                    niedobrze :( nie sądziłam, że nas to będzie dotyczyć.
                    Odbiór mieszkania mam teoretycznie do końca października 2007, ale obserwując
                    postępy na budowie nie sądzę, aby trwało to aż tak długo.
                    Wiecie może jakie będą te podwyżki, kiedy będą?
                    I jeszcze jedno: czy był ktoś może na terenie budowy, można jakoś tam wejść?
                    Pytałam w SM ale oczywiście odmawiają, może znacie sposób dostarcia do
                    wykonawcy. Będę wdzięczna za info.
                    • Gość: poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 15.05.07, 10:39
                      pytałam w spółdzielni o podwyżki, ale podobno nic na ten temat nie wiadomo,
                      przynajmniej na razie, ja też mam mieszkanie w I etapie, czyli z odbiorem na
                      październik
                      • Gość: Nowy lokator Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: 87.105.182.* 22.05.07, 14:04
                        Witam przyszlych mieszkancow tej inwestycji. Z uwagi na poruszony temat
                        chcialbym zapytac, zwlaszcza mieszkancow budynku nr 3:
                        1. Czy kazdy z Was przystal na warunku umowy w paragrafie 5 dotyczacym wzrostu
                        mkw mieszkania przy wzrostach kosztow budowy (materialow) i obowiazkowi
                        wniesienia wplaty w terminie 30dni? Przy obecnym trendzie wzrostu cen
                        materialow budowlanych takich podwyzek moze byc kilka,zwlaszcza dla budynku nr
                        3. Nikt chyba z SM nie zagwarantuje iz takich podwyzek nie bedzie ? Wycena z IV
                        kwartalu 2006 uwzglednia wzrost cen materialow z I kwartalu 2007?
                        2. SM nie precyzuje rodzaju okolicznosci zewn. i zdarzen ktore moga miec wplyw
                        na opoznienie terminu odbioru mieszkan, tym samym gdy takie opoznienie bedzie
                        miec miejsce lokatorzy nie maja prawa ubiegania sie o rekompensate za zwloke.
                        Rozumiem ze postep w budowie jest widoczny ale dla budynkow nr 1 i 2. W
                        przypadku budynek nr 3 nie rozpoczeto zadnych prac jak dotad.
                        Dziekuje za wszelkie sugestie i uwagi.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Ania Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.07, 16:13
                          O ile wiem umowy nie podlegały negocjacji i każdy pospisywał podobna umowę.
                          Rozliczenie inwestycji ma nastąpić po zakończeniu budowy i będzie to jedna
                          korekta, jeśli w ogóle. Trzymajmy kciuki za "w ogóle":)
                          PS budynek trzeci ma już dziurę w ziemi i jakąś wylewkę betonowa:)
                          • diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 15.06.07, 20:25

witam przyszłych sąsiadów. dzisiaj bylismy zobaczyc rozkład mieszkania a w srode
                            podpisujemy umowę na mieszkanie w budynku 3 klatka b.
                            Przy nas dzwoniła pani chetna jesli ona podpisze tez umowe to wszystkie
                            mieszkania w tym budynku sprzedane.

Ktos pisała o dzieciach, my mamy 6 miesiecznego synka.
                            • ewapaw5 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 16.06.07, 00:23
                              Moze ktos wie jaka jest teraz aktualna cena m mieszkania w sprzedazy
                              • diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 16.06.07, 08:07
                                5700 ale z tego co wiem wszystkie moieszkania albo sprzedane albo zarezerwowane
                                w budynku 3
                            • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 19.06.07, 13:52
                              to mamy rówieśników, u nas córeczka :-)
                            • Gość: Diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 15.07.07, 22:03
                              szukam osób które maja mieszkanie z I etapu na 2 pietrze bez balkonu o metrazu
                              43,1. Była bym wdzięczna za możliwość obejżenia takiego mieszkanka jak zostanie
                              ono oddane przez SM
                      • Gość: kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.07, 10:31
                        Czy wiecie może coś więcej na temat tych podwyżek? wyjaśniło się może już coś?
                        nie ukrywam, że niepokoi mnie ta sytuacja - jeśli coś wiecie będę wdzięczna za
                        info (chodzi o mieszkania w I etapie)
                        • Gość: medżi Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 16.07.07, 23:34
                          nie przejmujcie się, jak zabraknie na budowę ściągną ze starych mieszkańców
                          osiedla : fundusz remontowy - z którego nic nie remontują w starych blokach
                          • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 30.07.07, 13:15
                            czy wiecie moze cos na temat terminu oddania pierwszego bloku???? juz sie nie
                            mzoemy doczekac:)
                            • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.07, 12:06
                              niestety nadal nic nie wiemy :( choć podobno ma to sie wydarzyć niebawem...
                              też nie możemy sie doczekać :)
                              a prace na budowie wydają sie już byc na ukończeniu - jeśli bedziecie coś
                              wiedzieć dajcie znać!
                            • Gość: kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.07, 09:43
                              Podobno po 1 września mają zacząć się odbiory mieszkań. Wiecie może
                              coś?
                              • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 16.08.07, 13:31
                                wlasnie dzisiaj probuje sie dodzwonic do spoldzielni zeby sie
                                zapytac kiedy????? ale albo gdzies lataja cos zalatwiaja albo sa na
                                urlopach bo nikt nie odbiera:(
                                na budowie wszyscy mowia ze na koniec sierpnia chca oddac blok wiec
                                juz sama nie wiem....
                                • Gość: kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.07, 15:51
                                  też próbowałam dzwonić :( stawiam na urlop...
                                  jak będziesz coś wiedzieć o terminie daj znać :) może wyjaśni się
                                  też coś na temat tych dopłat (wciąż mnie to niepokoi :(
                                  Pozdrawiam Sąsiadów!
                                  • Gość: ann003 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.07, 16:25
                                    Witam sąsiadów,
                                    Czy ktoś z Was brał łazienkę od SM Piast? Czy wiecie, co oni
                                    oferują, jaka wanna, jaki zlew i jaka miska, no i jakie baterie?
                                  • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 13.09.07, 14:57
                                    Macie juz klucze??????????? my juz mamy hurraaaaaaaaaa
                                    • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.07, 15:19
                                      Gratuluję!!... i zazdroszczę
                                      my niestety jeszcze czekamy, aż usuną usterki - szkoda, ze trwa to
                                      tak długo :(
                                      a wiecie moze cos więcej na temat ewentualnej dopłaty, bo nam nic
                                      konkretnego nie powiedzieli, a warto by wiedzieć, na jaką kwotę sie
                                      przygotować - zwłaszcza biorąc pod uwagę wydatki na wykończenie
                                      mieszkania.
                                      Pozdrawiam i do zobaczenia być może :)
                                      • Gość: netti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 14.09.07, 14:44
                                        narazie niestety nic nie wiemy o ewentualnej doplacie:( znajac zycie
                                        dowiemy sie pewnie wyciagajac zawiadomienie ze skrzynki:(((((((((
                                        mamy ogromna nadzieje ze nie beda to jakies zabojcze kwoty:)
                                        nasze mieszkanko juz sie powoli wykancza:)
                                        co mieliscie zglaszane do usterek?
                                        • Gość: Diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 16.09.07, 21:58
                                          Zazdrosze wam . My mamy jeszcze tyleeee czekania (budynek 3) własnie ostatnio
                                          przyklepaliśmy ostateczne poprawki projektowedo naszego mieszkanka.
                                          pozdrawiam przyszłych sasiadów. Moze ktoś pozwoli zajzeć wcześniej do
                                          wykończonego mieszkana metraż 43,1 najlepiej na 2 pietrze, zeby balkon nie
                                          drażnił hihih. oj będzie mi go na pewno brakować!!!
                                        • Gość: kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.07, 08:18
                                          Też już mamy klucze :) zabieramy się za wykańczanie mieszkania!
                                          • Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 20.09.07, 08:26
                                            no to gratulacje. Trzeba przyznać że ten pierwszy budynek prezentuje się
                                            naprawdę nieźle...
    • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 25.09.07, 10:42
      hej sąsiedzi, czy prace wykończeniowe w I już rozpoczęte, u nas
      malowanie :-)
      • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.07, 13:35
        Witam sąsiadów :)
        my zaczynamy z płytkami, potem panele, a do malowania jeszcze
        daleko...
        nie moge się już doczekać kiedy wreszcie się wprowadzimy :), a Wy
        na kiedy planujecie zamieszkanie?
        Pozdrawiam
        • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 26.09.07, 11:24
          niestety pewnie nie prędko, zamin zakończą się wszystkie prace to
          jeszcze potrwa, na którym piętrze macie mieszkanko?
          • Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.07, 11:31
            no cóż trzeba jeszcze trochę cierpliwości...
            będziemy mieszkać na 3 piętrze, a Wy?
            • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 02.10.07, 11:12
              na drugim :-)
              • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 07.10.07, 10:56
                Poziomka555 jaki masz meteraż? bo my szukamy kogoś kto ma 43,1 chętnie byśmy
                obejrzeli juz oddane mieszkanko.

wiecie już czy macie cos dopłacać?
                czy coś wiadomo o wysokości czynszu??
                my już z ustęsknieniem czekamy na nasze mieszkanko
                • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 07.10.07, 23:35
                  witaj, mamy trochę inne, większe,
                  na temat dopłat nic nam jeszcze nie wiadomo, z resztą już jakiś czas
                  nie pytałam w spółdzielni o to, pozdrawiam
                  • Gość: Tom Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:05
                    Jak się mieszka w nowych mieszkankach?
                    Czy wiadomo coś o wysokości czynszu?
                    A jak sprawa z ewentualnymi dopłatami....?

pozdrawiami i do zobaczenia na osiedlu :)
                    • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 25.10.07, 21:35
                      cześć czy ktoś robił jakieś przeróbki do projektu zlecane budowalańocom
                      budującym? ile płaciliście bo z SM trudno sie dogadac i otrzymac wycenę , bo
                      zawsze jest cos waznjeszego ....
                      Wiem ze rozliczają właśnie PIERWSZY budynek, nasz 3 mają ponoć oddać nawet przed
                      czasem hurra
                      pozdrawiam

halo mieszkańcy jak tam z tym czynszem ile za niego trzeba bedzie bulić?
                      • Gość: Tom Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:59
                        Witam przyszłych mieszkańców budynku nr 3.

Dziś widział, że właśnie rozpoczęło się docieplanie budynku.
                        Jak widać prace posuwają sie do przodu, miejmy nadzieje że budynek
                        oddadzą przed zakładnym terminem.

Ale pytanie dotyczące wysokości czynszów wciąż aktualne!

Pozdrowienia
                        • poziomka555 etap I :-) 27.10.07, 23:12
                          a kto jest z etapu pierwszego? to pozdrawiam sąsiadów :-)
                          • lesny_duszek Re: etap I :-) 05.11.07, 11:24
                            Witam :)
                            my jesteśmy z I etapu i bardzo chcielibyśmy się już wprowadzić -
                            niestety przeraża nas brak ciepłej wody i zimne kaloryfery - wiecie
                            może coś na ten temat - kiedy SM się z tym upora? co do ewentualnej
                            dopłaty też nadal nie mamy informacji - może ktoś coś wie - będę
                            niezmiernie wdzięczna za info...
                            Warto by się poznać - sąsiedzi :)
                            Pozdrawiam
                        • Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.171.196.2.crowley.pl 05.11.07, 13:06
                          Nie mam pojęcia czy ma to jakieś odniesienie do waszych nowych mieszkań ale
                          znajomy w bloku naprzeciwko przyszłego waszego płacił ok 350-400 zł za nieco
                          ponad 50 metrów... (nie znam niestety szczegółów - kosztów ogrzewania - blok nie
                          był ocieplony, funduszu remontowego, itp.)
                          • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 05.11.07, 14:39
                            Dzięki za info fakir. Jestem bardzo ciekawa jaki czynsz będziemy
                            płacić, a niestety w SM nie chcą nic powiedzieć (ich ulubione
                            określenie: "trudno powiedzieć").
                            Będę wdzięczna za wszelkie info na temat wysokości czynszów.
                            Dzięki i pozdrawiam :)
                            • Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 05.11.07, 14:52
                              Witam, czy wiecie cos moze na temat terminu oddania bloku nr 1 do
                              uzytkowania? tzn kiedy sie bedzie mozna wreszcie przeprowadzic i
                              kiedy wlacza to cieplo bo zimno jak 150:(
                              pozdrawiam przyszlych sasiadow
                              • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 05.11.07, 21:56
                                miejmy nadzieje ze czynsze bedą nizsze niz w tych starych blokach Piasta
                                Pozdrowionka dla sasiaidów z 3
                                • Gość: zastanów sie zastanów się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.07, 16:54
                                  zastanów się co kupiłaś? Spółdzielcze prawo w spółdzielni
                                  mieszkaniowej....czynsze będą takie same jak w starych blokach a
                                  może wyższe (budynek nowy potrzebuje więcej energii na początku)-
                                  dla Piasta spółdzielni (PRL-owej konstrukcji organizacji) nie ma
                                  obniżek zapamiętaj to!!! Czynsze mogą w spółdzielniach tylko roznąć
                                  w górę!!!
                                  Lepiej byście zrobili jak byście kupili od dewelopera własność....np
                                  z własnym piecem CO c.w.o. !!!
                                  • Gość: fakir Re: zastanów się IP: *.171.196.2.crowley.pl 15.11.07, 11:35
                                    faktycznie z opisywanego niżej powodu kupując jakiś czas temu mieszkanie nie
                                    brałem pod uwagę spółdzielni...

Ale trzymam kciuki za przyszłych sąsiadów żeby nie płacili za dużo...
                                  • kirsza1 Re: zastanów się 15.03.09, 20:41
                                    a jak to jest z tym czynszem?? jak kupuje od spoldzielni to wiem...a jak od
                                    developera? to potem komu sie placi taki jakis czynsz?? bo chyba jest jest cos
                                    takiego prawda??
                                    i jaka jest roznica w cenie miesieczna??

• lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 09.11.07, 08:37
                                Zapowiadają, że w przyszłym tygodniu powinni już włączyć
                                ogrzewanie, ale jak to będzie to sami zobaczymy - jak dotąd w
                                budynku jest koszmarnie zmino :( co do dopłaty nadal nic nie
                                wiadomo, nie wiadomo też jak to będzie z prądem - tzn.
                                podpisywaniem indywidualnych umów i zakładaniem liczników.
                                Generalnie strasznie się to wszystko opóźnia, a w SM nie można
                                uzyskać konkretnych informacji - szkoda, bo chcielibyśmy się już
                                wprowadzić. Pozdrawiam
                                • Gość: 2 blok hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.07, 10:33
                                  Hej. A w ktorym bloku nie ma ogrzewania? w tym 1 na bajana? my
                                  czekamy na oddanie drugiego bloku- na hynka. Obiecali ze oddadza na
                                  koniec grudnia, ale nawet nie dokonczyli drewnem okladac:(
                                  pozdrawiam przyszlych sasiadow
                                  • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 15.11.07, 15:43
                                    Jak do tej pory został oddany (w tej inwestycji) tylko jeden blok
                                    więc nie ma zbytnio możliwości wyboru - w którym nie grzeją...
                                    Radzę uzbroić się w cierpliwość, bo nie sądzę żeby zdążyli na czas
                                    i chyba się tym zbytnio nie przejmują (w oddanym budynku wciąż nie
                                    ma ogrzewania, a SM zupełnie nie poczuwa się do odpowiedzialności
                                    za zaistniałą sytuację i trudno uzyskać konkretne informacje). Mimo
                                    wszystko życzę żebyście mieli więcej szczęścia niż mieszkańcy 1
                                    bloku. Pozdrawiam!
                                    • Gość: 2 blok hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.07, 21:57
                                      Uwaga! dzwonilam dzis do piasta i powiedzili ze wpuszcza nas do 2
                                      bloku na poczatku lutego - nie mieszkac, ale sobie remontowac i
                                      urzadzac. Pozdrawiam:)
                                    • Gość: Hynka_2blok Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.08, 09:43
                                      Witam Mam pytanie do 1 bloku. Jakie macie drzwi do piwnicy?? Czy
                                      drzwi jak drzwi czy drzwi zbite z paru deseczek??
                                      I jeszcze jedno, bloku nr 2?? dlaczego my mamy inne okna niz blok 1
                                      i 3?? Nasze sa okropne:(((((((((
                                      • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.08, 23:38
                                        to jak tam blok 1 macie stawki czynsu? widzialam ze pomieszkujecie
                                        juz. jak mieszkanka fajne, ciepłe?
                                    • Gość: bao Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 20.06.08, 10:08
                                      szczerze mówiąc, podziwiam ludzi / i trochę nie rozumiem /, chcących mieszkać w
                                      tym konkretnie miejscu / os. Kosmonautów /
                                      każdy ma swoją bajkę,szanuję to, ale...
                                      osiedle fatalne, ciągle w wielu miejscach niebezpieczne
                                      brud, smród, ``chuliganeria``
                                      budynek ładny, ale wokół ``koszmarki``
                                      nie liczcie na przestrzenie, wszystkie łąki będą zabudowane
                                      SM Piast jest chyba najgorszą we Wrocławiu, najbardziej olewatorską, zarządzaną
                                      przez tych samych ludzi od wczesnych lat 80-tych- oni nie zauważają specjalnie
                                      zmian, które się dokonały
                                      świadczą o niej/ Sp-ni / te wszystkie wspomniane ``koszmarki``- ocieplane w
                                      najbardziej ślimaczym tempie w mieście / porównaj Kozanów, Gaj itd. /
                                      praktycznie pozostawione samym sobie
                                      Astra nie jest żadnym atutem- jeden z droższych sklepów w mieście
                                      uwaga na samochody- ciągle ich wnętrza kuszą złodziei

to tak, dla zastanowienia tym, którzy jeszcze nie wiedzą, czy kupować
                                      przepraszam, jeśli uraziłem przyszłych, pewnych już mieszkańców
                                      napisałem prawdę, mieszkam tu stanowczo za długo
                                      miejsce potrafi zdołować
                                      nie piszcie, żebym się wobec tego wyprowadził, bo właśnie to czynię, życząc
                                      miejscu zmian- stanowczych zmian !!!
                                      pozdr
                                  • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 15.11.07, 18:00
                                    tak, w I jeszcze nie ma ogrzewania... :-) ale też budynek nie jest
                                    jeszcze oddany do zamieszkania tylko celem wykończenia mieszkań, a
                                    II myślę że całkiem realna jest na przełomie roku z tego co
                                    obserwuję "z zewnątrz"
    • rrogoda Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 16.11.07, 13:08
      Witam wszystkich przyszłych sąsiadów.
      My z narzeczoną czekamy na oddanie budybku nr 2 - Hynka 20,
      więc chęnie poznamy przyszłych sąsiadów, a także jakie są ostatnie
      niusy z "Piast"a, czy ktoś kontaktował się z Nimi ostatnio odnośnie
      terminu realizacji? Czy jest szansa na święta Bożego Narodzenia? :)
      A sąsiadom z bloku nr 1 życzę dużo ciepła i ciepłej wody.

pozdrawiam
      Radek
      • Gość: 2blok hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.07, 15:44
        Witaj Radku! Ja z narzeczonym tez czekamy na hynka 20 :) Obiecywali,
        ze na koniec grudnia, ale ja w to szczerze watpie. Naleze z
        rodzicami do Piasta od ponad 20 lat... i nie mozna im zbytnio ufac.
        Pozdrawiam P.
        • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 20.11.07, 15:58
          Szczerze życzę Wam, aby SM dotrzymała terminu, ale bardzo w to
          wątpię. W pierwszym budynku, pomimo terminu na koniec października,
          nadal nie uporali się z ogrzewaniem (jest koszmarnie zmino!!!),
          teraz chcą wyłączyć prąd, nadal nie wiadomo kiedy będzie zgoda na
          zamieszkanie. Generalnie jeden wielki bałagan (choć warto użyć i
          gorszych słów), a SM nic sobie z zaistniałej sytuacji nierobi -
          totalna niekompetencja i łganie ludziom w oczy...
          Oby Wam z drugim budynkiem poszło łatwiej, pozdrawiam
          • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 20.11.07, 23:22
            z drugim pójdzie już na pewno łatwiej, nauczą się na błędach
            jedynki :-)
            • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 22.11.07, 22:04
              nauka na błędach hmmm raczej nie sadzę że się naucza czegokolwiek.
              Z technicznym nie da cie dogadać, bo on teraz sie nie zajmuje tymi nowymi
              mieszkaniami, bo ma na głowie odrębne własności mieszkań lokatorskich .....
              ostatnio byłam w administracji na hynka 10 i tam pan nie wiedział ze 2 blok to
              hynka, sądził ze bajana.hmmmmm DOBRZE POINFORMOWANY ...

Mieszkańcy z jedynki Zyczymy dużo ciepłaaaa!!!!
              p. Basia mówiła ze to bardzo ciepłeee mieszkania ....

czy ktos robił jakies zmiany do projektu dopłacaliście coś??
    • asiakoti Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 23.11.07, 12:16
      Witam, chcę kupić mieszkanie w mającym zacząć powstawać czwartym
      bloku na hynka. Bardzo proszę o przesłanie linka do strony gdzie
      znajdują się rzuty mieszkań w juz powstałych blokach, szczególnie
      zalezy mina rzucie kawalerek. A jeśli sie orientujecie to podajcie
      mi proszę metraż każdego pomieszczenia w kawalerce. Dzięki wielkie z
      góry!
      • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 23.11.07, 12:36
        Niestety, ale ta Spółdzielnia nie dotarła jeszcze do tego poziomu
        rozwoju technicznego, by umieszcać rzuty mieszkań na swojej stronie
        internetowej. Trzeba raczej liczyć na uczynnych sąsiadów...
        Dysponuję rzutem 2-pokojowego mieszkania - ale to chyba Cię nie
        intersuje. Radzę się dobrze zastanowić czy warto kupić to
        mieszkanie, ja z prespektywy opóźnień i niekompetencji przy
        oddawaniu bloku nr 1 zaczynam pomału mieć wątpliwości...
        Pozdrawiam
    • Gość: markes Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.crowley.pl 26.11.07, 11:48
      nie wiecie co z ciepłem bo narazie to sibir
      • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 26.11.07, 21:33
        a budynek wogóle oddany do mieszkania czy tylko na remonty? a zreszta jeden
        czort juz powinni właczyć mury musza byc ogrzane ....
        • poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 27.11.07, 22:42
          na razie tylko na wykończenie mieszkań, co i tak spółdzielni nie
          usprawiedliwia
          • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 29.11.07, 10:32
            Z ostatnich wiadomości ze Spółdzielni wynika, że ogrzewanie ma być
            na początku przyszłego tygodnia. Oby tym razem mówili prawdę, bo
            cała ta sytuacja naprawdę zaczyna być nieciekawa...
            Ucichła natomiast kwestia dopłaty, oczywiście trudno się od SM
            czegoś konkretnego dowiedzieć. Może Wy coś wiecie?
            Dzięki za info. Pozdrawiam
            • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 03.12.07, 21:39
              ja sie nie moge doprosic kosztorysu zmian które wprowadzilismy do projektu ....
              szkoda słów

czy moze ktos wie jaki koszt m2 bedzie w tym nowym budynku nr 4?? tak z
              ciekawosci i dla porównaia.
    • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 12.12.07, 20:08
      Czy może komuś udało się już zameldować?
      Będę wdzięczna za info :)
      • Gość: mariolka25 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.07, 21:31
        Witam
        Czy ktos ma maila do spoldzielni.
        Bylabym wdzieczna
        • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.dialog.net.pl 17.12.07, 21:32
          Sekretariat: sekretariat@smpiast.com.pl
          Dział członkowski: dc@smpiast.com.pl
          Dział finansowy: df@smpiast.com.pl
          Dział techniczny: tt@smpiast.com.pl
          Dział opłat: dio@smpiast.com.pl
          Dział organizacyjny: do@smpiast.com.pl
          Dział gospodarki zasobami mieszkaniowymi: gzm@smpiast.com.pl
          Radcy prawni: dr@smpiast.com.pl
          Dział windykacyjny tw@smpiast.com.pl
        • Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.dialog.net.pl 17.12.07, 21:34
          mieszkańcy bloku 1 czy znacie juz czynsze, na kiedy macie odbiory

Zna ktos cene mieszkań w bloku 4?

Blok 2 ns kiedy mieliście termin oddania wg umowy?????
          • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 18.12.07, 08:41
            Jeśli chodzi o blok 1 to termin z umowy to 31 października 2007
            jednak nadal nie ma zgody na zamieszkanie - mieszkania zostały
            jedynie oddane do wykończenia - podobno procedura się toczy, ale
            ile potrwa spółdzielnia nie chce powiedzieć.
            Co do czynszów też jeszcze SM nie podała stawek - też jesteśmy
            ciekawi - Będziemy wdzięczni za info :)
            A gdzie będzie stał blok nr 4 - wie ktoś? będzie miał 3 czy 4
            klatki? Jaka cena za metr? Budowa pewnie ruszy na wiosnę...
          • Gość: 2 blok hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.07, 16:34
            Oddanie jest na 31 marca, ale powiedzili ze na poczatku lutego
            mozemy tam wejsc i sobie remonttowac
            • Gość: Hynka 2 blok Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.08, 13:21
              Prosze blok 1 o odpowiedz na pytanie jakie macie drzwi do piwnicy?
              czy wiecie cos o tych barakach ? tzn czy maja zamiar je zburzyc? tam
              jest zulernia...
              • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 23.01.08, 13:23
                W piwnicy mamy drzwi z desek, do których indywidualnie juz
                zakładamy sobie kłódki. W kwestii baraków nic nie wiem, ale będę
                wdzięczna za info :)
                Kiedy macie termin przekazania mieszkań - wiecie już coś konkretnie?
                Pozdrawiam
                • Gość: don kichot Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.08, 01:14
                  Witam wszystkich.
                  Czy wie ktoś moze cos o nowym etapie budowy/sprzedaży ?
                  Zależy mi na mieszkaniu w tej lokalizacji, a spółdzielnia tajemniczo milczy...
                  pozdrawiam.
                  • Gość: hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.08, 10:12
                    z tego co wiem, to zapisy i rezerwacje na mieszkania z kolejnych
                    blokow odbywaly sie we wrzesniu. pozdrawiam
                    • lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 25.01.08, 11:06
                      A ile we wrześniu kosztował metr kwdratowy mieszkania w tych
                      kolejnych blokach? Pytam z czystej ciekawości - jaka jest różnica
                      między blokiem nr 1, a tymi teraz?
                      Dzięki za odpowiedź, pzdr
                      • Gość: julii Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.08, 19:20
                        Ponawiam pytanie diablicy_7 o wysokość czynszu jaki narzuciła
                        spółdzielnia. Jeśli ktoś może podzielić się taką informacją to
                        bardzo proszę.
                        • otu85 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 23.02.08, 16:21
                          ...może trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam
                          mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z
                          wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam
                          inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w
                          protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę).
                          Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać
                          wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2.
                          • Gość: ??? Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.08, 23:50
                            ale reklama...
                          • Gość: biedronka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 24.03.08, 11:28
                            kochana! robisz ten numer na wszystkich forach deweloperów/spóldzielni - wyraźnie szukasz roboty dla pana Sławka; pomocy w odbiorze moze udzielić kazda osoba choć troche znajaca się na remoncie mieszkania, najlepej ktos z rodziny i znajomych. Znam przypadek gdy osoba wynajeta na siłe szukała usterek, by tylko zarobic na swoją stawkę. Ostrzegam. Pozdrawiam.
                        • lesny_duszek Kiedy akty notarialne? 09.03.08, 18:11
                          Witam!
                          Czy wiecie może, kiedy będą podpisywane akty notarialne z
                          mieszkańcami bloku nr1? Co z dopłatą - będzie, w jakiej wysokości?
                          Niestety w SM nic nie chcą na ten temat powiedzieć :( Co do
                          czynszów to naliczane są od początku marca, ale nie poinformowano
                          nas w jakiej będą wysokości. Dowiemy się zapewne na koniec
                          miesiąca - generalnie bałagan - jak zwykle.
                          Blok nr 2 chyba już udostępniono do wykańczania mieszkań.
                          Pozdrawiam i dzięki za info :)
                          • Gość: Hynek kamery? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 21:32
                            Witam. Mam pytanie. Co to za kamery montuja na dachach? Czy wiecie
                            po co ? Pozdrawiam
                            • lesny_duszek Re: kamery? 26.03.08, 19:10
                              Również zauważyłam, że kamery zostały zamontowane na pierwszym i
                              drugim budynku.
                              Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
                              • Gość: ergo Re: kamery? IP: *.chello.pl 29.03.08, 09:24
                                big brothera beda krecic od was z domu on line ale jazda bedzie
                          • Gość: kk Re: Kiedy akty notarialne? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.08, 09:49
                            czy wiecie coś na temat aktów - kiedy będą podpisywane?
                            a ostateczne rozliczenie kosztó: będzie trzeba dopłacić?
                            • Gość: Diablica_7 Re: Kiedy akty notarialne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.08, 16:36
                              hej wiecie coś o budynku 3?

hmmm ale do czasu jak nie będzie aktu notarialnego i księgi
                              wieczystej kredyt wyższy sie płaci, przynajmniej my tak mamy
                              (ubezpieczenie),lepiej niech się pośpieszą bo ich obciążę tymi
                              kosztami itp .... za sztuczne utrudnianie.

Sąsiedzi z 1 jak długo czekaliście na ostateczny odbiór po dokonainu
                              remontu??
                              • lesny_duszek Re: Kiedy akty notarialne? 08.04.08, 20:03
                                Hej :)
                                klucze do mieszkania otrzymaliśmy we wrześniu 2007, a ostateczny
                                odbiór był pod koniec lutego 2008 więc "chwilę" im to zajęło...
                                ale SM twierdzi, że najtrudniej jest przy pierwszym budynku potem
                                pójdzie już łatwiej
                                Na akty nadal czekamy - choć podobno miały być jeszcze w grudniu -
                                ale wiadomo, że w tej SM nic się nie dzieje szybko, ciągle są
                                podawane nowe terminy, wymówki odnośnie procedur urzędowych itd.
                                A wiadomo, że koszty wyższe kredytu płacimy - to są konkretne
                                pieniądze przecież :(

Budynek 3 kończą - widać, że prace trwają (teraz chyba skupili się
                                na parkingu przed blokiem i drodze dojazdowej). Do tego zlikwidowali
                                parking strzeżony i chyba będą zabierali się za budowę następnego
                                budynku - tak więc jeszcze przez długi czas będziemy mieszkać w
                                budowlanej scenerii.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów - jeśli macie jakieś info na temat
                                aktów czy dopłaty piszcie proszę:)
                                • Gość: sasiad A kiedy sie wprowadzacie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.08, 09:10
                                  Witam. Mam pytanko do bloku 2. Kiedy sie wprowadzacie?? Czekacie na
                                  akty notarialne?? Widzieliscie, ze w piwnicy podczas ulewy leciala
                                  woda?? Pozdro