Dodaj do ulubionych

Invest Henryk Flejter Oleśnica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 17:41
Witam serdecznie :) Czy ktoś ma jakieś opinie o tej fimie. Jestem
zaintersowana nową inwestycją na skrzyżowaniu ulic Daszyńskiego i Hallera.
Martwi mnie fakt, iż prace w poprzednim bloku posuwają się bardzo wolno.
Proszę o kontakt na forum osoby, które kupiły mieszkania w poprzednim bloku,
lub wiedza coś na temat inwestora, dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: sirzb Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.eranet.pl 05.04.07, 23:21
      Ostatnio jest nagonka na wszytskich developerow bo jak komus ma sie dobrze to
      trzeba mu wbic szpilke. O tym gosciu raczej nic dobrego nie slychac ale to nie
      znaczy ze ma byc to przekret. Poki co ich budowa stoi ale mam nadzieje ze sie
      zakonczy bo siostra kupila tam mieszkanie. I to byl jej blad.
      • Gość: Magdalena Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.200.* 06.04.07, 20:20
        Budowa na pewno nie stoi!!! Praca wre:) Opóźnienie było i jest, ale coś się
        dzieje!!! I tego sie trzymajmy. Wesołych Świąt!
    • Gość: mona Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:08
      Cwaniak ma wszystkich gdzies. Budowa stoi a on kupil sobie najnowszego mercedes
      amg za pol milona zlotych. Wzial pieniadze za mieszkania ktore juz niedlugo
      trzeba bedzie remontowac i jest happy. Trzeba miec tupet!!!
      • kobylka27 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica 15.04.07, 23:09
        Myślę że przy wyborze tej inwestycji trzeba wziąść pod uwogę następujące fakty:
        Poprzednia inwestycja pomino terminu oddania IV kw 2006 jest zaawansowana
        według mnie w 45-50%(stan surowy zamknienty).Przy obecnym tempie robót nowi
        lokatorzy wprowadzą się w I kw 2008.
        Na stronie internetowej inwestora jest odnośnik o iwestycjach zrealizowanych-
        strona jest w budowie od kilku miesięcy.Może spytać inwestora co do tej pory
        zrealizował.
        Dlaczego pracownicy inwestora usilnie namawiają na jak najszybszą wpłatę całej
        kwoty na mieszkanie.
        Mieszkania w tej inwestycji są usytuowane obok już istniejących że wiekszość z
        nich będzie miało bardzo mało światła dziennego.
        Uważam że inwestycja ma bardzo małe szanse na dotrzymanie terminu ukończenia a
        dotychczasowe osiągnięcia dewelopera nie imponują.
    • Gość: gdalens Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.rz.uni-potsdam.de 12.05.07, 11:08
      Witam Pana!
      Rozumiem Pana obawy. Inwestycja jest opozniona o pol roku, ale niestety to nie
      jest jedyny przypadek na rynku nieruchomosci. Miejmy nadzieje, ze budowa
      zakonczy sie bez wiekszych sensacji.
      Pozdrawiam serdecznie
      • kristoff26 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica 12.05.07, 11:43
        Witam.
        Ja również przez chwilkę interesowałem się w/w developerem i jego inwestycją ale
        kilka rzeczy spowodowało że nie wszedłem w to.
        Po pierwsze jak dzwoniłem do firmy pierwszy raz to podali mi jakąś cenę za m2
        (coś koło 3700 czy 3800). Była to cena do przyjęcia więc wybrałem się dosłownie
        godzinkę po telefonie do Oleśnicy po szczegóły. Na miejscu dowiedziałem się że
        cena uległa zmianie i wynosi coś koło 4200. Nie lubię takich zagrywek.
        Po drugie poprzednia inwestycja się mocno ślimaczy (wszystko na to wskazuje).
        Po trzecie planowany blok ma być wciśnięty między inne budynki co mi się bardzo
        nie podoba. Będzie ciasno i ciemno.
        Po czwarte (niby nic ale jednak) w mniejszych mieszkaniach nie było balkonów i
        chyba nie ma w ogóle komórek lokatorskich.
        No i chyba na koniec coś mi się nie spodobało z tempem płatności. Nie pamiętam
        szczegółów bo szybko się zniechęciłem ale chcieli kasę jakoś szybko i nie wiem
        czy nie w całości (tutaj nie jestem pewien).
        Pozdrawiam
        • Gość: zoja Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.tktelekom.pl 18.05.07, 07:43
          Zgadzam sie z powyższą wypowiedzią. Dokładnie potraktowano mnie w ten sam
          sposób. W moim przekonaniu firma szuka kasy a umowa przedwstepna w postaci jaką
          mi dano do przeczytania, nie trzyma sie kupy. Oferując tak mało atrakcyjne
          mieszkania moze powinni sie zastanowic nad marketingiem, zwłaszcza ze maja
          zamiar nadal budować i to jak głoszą 150 mieszkań. Tylko czy z takim podejsciem
          do sprawy znajdą nabywców. Pozdrowienia.
          • Gość: ania Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 30.05.07, 11:04
            Witam
            A ja kompletnie nie zgadzam sie z Waszymi negatywnymi opiniami. Mam kupione
            mieszkanie u tego dewelopera w jednej inwestycji, która jest własnie kończona i
            drugie w nowej. Przykro sie czyta - firma każdemu z osobna wyjaśniała powód
            przestoju, nie podniosła cen jak chociażby taki SOLAR czy inni z Olesnicy, wiec
            pół roku przesuwu to jeszcze nic.
            A Pan co zdziwił sie ceną w nowej inwestycji - z tego co wiem 3890 to cena
            netto, prosze dodac vat a wyjdzie Wam powód różnicy. W kazdym ogłoszeniu dawali
            netto cene!!
            Plotki tylko siejecie!!
            • kristoff26 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica 30.05.07, 11:38
              Ja pisałem tylko o sytuacji, która dotyczyła bezpośrednio mnie. Nie znam powodów
              przesunięcia terminu w poprzedniej inwestycji.
              A co do pieniędzy to niestety nie ma Pani racji. Jak dzwoniłem pierwszy raz to
              podano mi cenę coś koło tego co Pani pisze (coś koło 3800zł/m2) i była to cena
              brutto. Dosłownie godzinkę później byłem już w Oleśnicy i cena brutto nagle
              okazała się być wyższa. Pan nie tłumaczył się tym że wcześniej podał cenę netto
              (bo tak nie było) tylko że dziś (wtedy tak mówił) dostał jakieś dokumenty -
              którymi mi nawet przed nosem pomachał - przez które musi podnieść cenę. Po
              prostu nie uwierzyłem że dostał te papiery 10 minut przed moim przyjazdem i
              nagle skalkulował inną cenę. Musiał wiedzieć wcześniej o podwyżce a mimo
              wszystko przez telefon usłyszałem starą cenę. To wszystko. Dla mnie była to
              zagrywka nie fair bo jakbym przez telefon usłyszał aktualną cenę to bym nie
              tracił czasu i paliwa na pielgrzymkę do Oleśnicy.
              • kristoff26 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica 30.05.07, 11:44
                Jeszcze w kwestii uzupełnienia bo zapomniałem w poprzednim wpisie. Ja się
                pytałem o ceny brutto a oni wszędzie rzeczywiście podawali kwoty netto. Tylko że
                przez telefon było to coś koło 3500-3600 (netto) co dawało cenę brutto ok.
                3800zł, a na miejscu ok. 3900zł/m2 netto co dało gdzieś ok. 4200zł brutto. Nie
                chodzi mi o dyskredytowanie developera. Opisuję tylko to co sam usłyszałem.
                Pozdrawiam
              • Gość: ania Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 30.05.07, 13:51
                Ojj, wie Pan co... w sumie jak sie tak zastanowic, to ruch cenowy na rynku
                nieruchomosci jest taki, ze te wahania mnie nie dziwią nawet. W tej
                nieruchomosci, w której juz mam mieszkanie, kupowałam je ponizej 2000 zł za
                metr!!! I nikt mi nie podniósł ceny pomimo ze wiadomo jak materiały poszły w
                góre i jaki stał sie problem z firmami. W obecnej inwestycji podpisałam umowe
                na prawie 300 tysiecy złotych i wiem, ze cena sie nie zmieni. Że akurat ten
                deweloper nie podniesie mi nagle kosztu mieszkania, bo cos sie uwidziało lub na
                głowe spadło. A taki jeden inny deweloper z Olesnicy, z Solaru, to mojej
                kolezance rozwiazał umowe mimo ze wplaciła mu już całą wartośc. Bo opłaciło mu
                sie oddac jej kare umowną i sprzedac to mieszkanie drozej. Bardzo sie ciesze że
                nie trafiłam tam :)
                • Gość: Gość Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.07, 14:11
                  Nie pisz tak bo nie wiadomo co zrobi Flejter przed oddaniem, jeszcze nie oddal
                  inwestycji. Pozatym mam takie wrazenie ze przedmowca to sam Flejter albo jego
                  "sekretarka" Daniel :) dal bym sobie reke odciac.
                  Wracajac do inwestycji, poraz kolejny przesuniecie terminu, podsuwaja aneksy do
                  podpisania i pismo od podwykonawcy tlumaczace ze to nie jego wina opoznienia
                  tylko poprzedniego podwykonawcy, najsmieszniejsze jest to ze pismo to nawet nie
                  jest przez nikogo podpisane, takie cos mogl nawet sam Flejter napisac.
                  Pozatym jak podniesie ceny Flejter to jest na rynku spalony jako developer,
                  zobaczcie jak skonczyli wlasciciele Solar2, siedza w wiezieniu, ludzie lawinowo
                  pomagaja urzedowi skarbowemu itp
                  Odnosnie samochodu Flejtera, przygladnijcie sie ze to nie ta wersja na jaka by
                  wygladalo, Flejter kazal soibie znaczek dokleic w salonie hehe.
      • Gość: 432 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.200.* 27.09.07, 09:37
        wątpie on sie przeinwestował......nawet nie wiem czy ma kase na
        wykończenie tego co zaczą a co dopiero nowe budynki....Gość jest
        spalony na rynku oleśnickim....
        • Gość: tomek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 12.10.07, 10:56
          pani Izo
          rozumiem, interesy, mieszkania u siebie sprzedawać trzeba, ale pani
          firma, którą tak pani tu zachwala, też jeszcze chyba nic nie
          wybudowała, czyż nie tak?
          • Gość: izabella Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.200.* 14.10.07, 10:10
            Tak ma Pan rację jeszcze nie budowała a to oznacza tylko jedno że
            nie spóźniła się z oddaniem mieszkan.
            I ręcze że się nie spóźni.......
            Jesteśmy bardzo dobrze przygotowani,aaaa i zima nas też nie zaskoczy.

• Gość: tomek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 15.10.07, 00:40
              a podpisują Państwo umowy w formie umowy notarialnej?

trudno wierzyć w dobre zamiary, jeśli wykonawca nie ma
              doświadczenia, poza tym rynek budowlany sprzyjający nie jest.

A co do investu, nie wiem, czy jest "spalony"
              Ma kłopoty, bo faktycznie poinwestował tu i tam i może zbyt dużym
              optymizmem się wykazał, ale przynajmniej ma już za sobą pierwsze
              doświadczenie, z którego może wyciągnie wnioski. I chyba tak, skoro
              podpisuje umowy u notariusza.
              • Gość: izabella Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.200.* 15.10.07, 08:28
                skoro........... zaczął!!!!!! pod naciskiem ludzi podpisywać umowy u
                notariusza.
                my mamy dobrą sytuacjię bo budujemy za gotówke,nie jestesmy
                obciązeni żadnymi kredytami więc nawet jeżeli cos sie powali to
                zawsze możemy wziąć kredyt...
                Ludzie uważają że jeżeli ktoś poraz pierwszy zaczyna budować to
                znaczy że nie ma doświadczenia.Powiem tak mylą się..
                Dlatego że co ma inwestor do budowy?? Wykłada pieniądze.
                Jest sztab ludzi którzy zajmują się budową są to firmy które wygrały
                przetarg są to firmy budowlane które postawiły we wrocławiu i nie
                tylko mase nowych osiedli.My mamy pieniądze oni budują.A ręcze Panu
                że sa to dobrzy fachowcy.Pozdrawiam.
                • Gość: tomek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 15.10.07, 15:29
                  tu chyba nie miało znaczenia obciążenie kredytem, a raczej wiele
                  inwestycji. Więc w tym przypadku budowa za gotówkę nie jest żadnym
                  dobrym argumentem.
                  Nie odpowiedziała Pani, czy podpisujecie umowy u notariusza,
                  niektórzy nie chcą tego robić nawet pod naciskiem, więc?
                  Oczywiście, ze inwestor musi mieć pojęcie o inwestowaniu w
                  budownictwo. Nie musi znać się na cemencie, ale na inwestycjach
                  owszem i na zarządzaniu tego typu biznesem
                  Nie wątpię, że będziecie wreszcie dobrym przykładem budownictwa w
                  Oleśnicy, ale jak narazie, z tego co widzę, najbezpieczniej jest coś
                  kupić na rynku wtórnym, albo wybudować się samemu.

• Gość: izabella Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.200.* 15.10.07, 19:28
                    Panie Tomku
                    Jeżeli życzy Pan sobie umowę notarialną będzie to umowa notarialna.
                    Zapraszm do biura 071-314-70-71,lub na stronę internetową
                    www.saturn-deweloper.pl
                    Pozdrawiam
    • Gość: gdalens Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.rz.uni-potsdam.de 05.07.07, 10:20
      Czy macie Panstwo informacje, dlaczego termin oddania inwestycji na rogu ulic
      Hallera i Daszynskiego znow sie przesunal? Tym razem na koniec sierpnia. Jest
      to troche niepokojace. Pozdrawiam serdecznie!
      • Gość: ania Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 06.07.07, 09:16
        No dostałam aneks i sie bardzo z niego ucieszyłam. Chodziły plotki ze mogą
        podnieśc nam cene na koniec, ale proszę... Nic takiego sie nie stało, firma
        okazała sie bardzo w porządku, co wg mnie rekompensuje ten jeszcze jeden czy
        dwa miesiące opóźnienia. Swoim klientom wytłumaczyli i ja rozumiem to
        opóźnienie. NIe ich wina, ze poprzedni ich wykonawca zabrał całą dokumentacje i
        starali się o wszystkie papiery i projekty przyłączeń i innych takich od nowa.
        Wystarczy zobaczyc teraz jak od kwietnia budowa sunie do przodu a przy okazji
        widac jak Panowie wypadaja na tle innych deweloperów w Oleśnicy:
        NIE PODNIEŚLI CEN
        NIE WYMÓWILI UMÓW i MIESZKAŃ
        NIKT ICH NIE SCIGA ZA PRZEKRĘTY
        NIKT Z NICH WCZEŚNIEJ NIE SIEDZIAŁ :)

A tak apropos, INVEST rozpoczął kolejną inwestycje, a ostatnio w biurze miły
        Pan pokazywal mi plany kolejnego budynku, ktory ruszy po nowym roku. Ktoś kto
        mialby problemy rozpoczynałby tyle inwestycji? NIE... O planach Investu mówiła
        w pozytywach nawet telweizja ogólnopolska i burmistrz miasta Oleśnica.

A reszta sie wykrusza :) Pozostaje tylko współczuc klientom pozostałych
        deweloperów :)

CZY WIECIE ZE TYLKO FIRMA INVEST PODPISUJE W OLEŚNICY UMOWY W FORMIE AKTU
        NOTARIALNEGO???

I to swiadczy na olbrzymią korzyśc!!! CZY nie??

Pozdrawiam
        ania
        • Gość: Gość Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.07, 14:28
          Szanowna firmo INVEST

Prosze nie robic ludza wody z mozgu i nie wciskac im kitu w postaci samych
          plusow odnosnie firmy Invest
          W tym watku napisaliscie kilka razy podszywajac sie pod zadowolonych klientow
          firmy INVEST oczerniajac przy okazji innych developerow. To ze SOLAR2 tak zrobil
          to nie znaczy ze sa inni developerzy ktorzy tak robia a wasza inwestycja sie
          jeszcze nie skonczyla i wszystko moze sie zmienic na niekozysc klientow .
          Nic klientom nie wytlumaczyliscie, podsuneliscie aneksy do podpisania podsuwajac
          im wytlumaczenie podwykonawcy ktore nawet nie bylo podpisane !
          Wasza inwestycja przeciaga sie juz rok, przez rok wiece Panstwo ile osoby
          posiadajace obiekty uslugowe ile stracili juz ? 50 000 zl ? i dalej beda tracic.
          W gazecie oglaszaliscie sie obiekt na zielonym rynku oddacie na przlomie
          2007/2008 roku, hehe kpina jakas, chyba o 1,5 roku pozniej chcieliscie
          powiedziec ale lepiej oszukac wszystkich zeby to ladnie wygladalo i szybko wam
          kupcy z zielonego rynku wplacili pieniadze.
          • maraxela a o co chodzi z tym solarem2 01.08.07, 12:25
            ja tam kupilam mieszkanie ale jak kazali mi wplacic calosc kasy do grudnia
            temtego roku to wycofalam sie z tego ,jakie byly tego dalsze losy-chodzi mi o
            ta budowe kolo tej nowej chali na przeciwko zielonego rynku
            • Gość: majka Re: a o co chodzi z tym solarem2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:46
              powaznie ten burak-wlasciciel Solar2 siedzi w wiezieniu??
              To sprawdzone info??
              Miałam u niego kupować mieszkanie ale na szczescie mi sie odwidziało:))
            • Gość: iza Re: a o co chodzi z tym solarem2 IP: 80.54.200.* 27.09.07, 09:33
              to są oszuści i kretacze nie wchodzcie z nimi w układy1!!!!
      • Gość: Gość Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 83.14.227.* 05.09.07, 21:44
        Jest wrzesien a budowa na pewno nie zostanie ukonczona w tym roku ! Rozmawialem
        dzisiaj z wykonawca i okazuje sie ze inwestor nie placi za wykonana robote,
        czyzby znowu miala sie powtorzyc historia jak z pierwszym wykonawca ? znowu
        inwestor powie ze opoznienia sa wina wykonawcy ?
        Interesuje mnie jak taki developer chce budowac kolejne domy dla ludzi.
        Na zielonym rynku miala byc Galeria Olesnicka do konca roku, hehe rok sie konczy
        a tam nawet nie wyburzono budynki ale zeby bylo smieszne, inwestor wyrzucil
        poprzednich najemcow bo niby maja burzyc budynek a teraz wisi reklama do wynajecia.
        Oj szkoda mi ludzi ktorzy nabieraja sie u tego developera, tylko co bedzie jak
        CBS albo CBA zajmie sie i tym developerem jak bylo z innymi ?
        • Gość: xxxxxxxxxxx Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.200.* 27.09.07, 09:31
          Saturn Deweloper...podaj numer zadzwonimy do ciebie lub napisz
          ikozera@vp.pl
          • Gość: Goska Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 11:28
            Jestem inicjatorką tego wątku. Zrezygnowałam na szczescie z tej
            inwestycji (w marcu jak wstepnie rezerwowałam mieszkanie byla mowa,
            ze termin oddania to najpózniej 1 kwartał 2008, ale byc moze zdąża
            na grudzien...a budowa nie posuwa sie praktycznie wcale), kupiłam
            mieszkanko na rynku wtórnym i od wrzesnia jestem oleśniczanką :)
            Pozdrawiam
            • Gość: izabella Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.200.* 14.10.07, 10:03
              gratuluje witaj w naszym mieście....
              • Gość: inwestor Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 20:21
                A jednak oszustwo - wyglada na to, ze inwestycja to jeden wielki wał!!! Do
                zobaczenia w sądzie
                • Gość: andzej Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:30
                • Gość: aANDRZEJ Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:34
                  POROZMAWIAJMY ,M JUTRO O 10:00 3-p 5

• Gość: gdalens Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.rz.uni-potsdam.de 31.10.07, 13:15
                  co to ma znaczyc, ze inwestycja to "jeden wielki wal"?
                  • Gość: fezuj Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.scansafe.net 31.10.07, 13:26
                    No jak to co - to ze klienci zostali wydymani.
                    • Gość: Mieszkanie Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 08:26
                      Oj nie zostalismy wydymani. Dymac bede Flejter i tego jego Danielka. Nikt sie w
                      dzisiejszych czasach nie da zrobic w balona. moze sprawa bedzie dlugo sie
                      toczyła w sadzie ale to bedzie koniec Flejtera i jego współpracownikow, tzn.
                      Daniela, Rudej Pani oraz Notariuszki która z nimi trzyma...
                      Zbiorka w sobote 17.11.2007 na budowie
                      • Gość: bardzozdenerwowana Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.07, 15:06
                        proszę o kontakt na forum osoby, które kupiły mieszkanie od solar-2, nie
                        wycofały się z umowy i czekają na oddanie mieszkań.
                        • Gość: a Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 18:30
                          Okazuje sie, ze Pan Fleiter nic nie robi sobie z osób, które kopiły mieszkanie w
                          jego inwestycji. Ja na szczęście nie jestem jedna z nich, zastanawiałam sie nad
                          kupieniem mieszkania w nowym bloku na Daszynskiego, ale stwierdzilam, ze stan
                          budowy poprzedniego bloku mówi sam za siebie. Ja tego nie rozumiem, facet chce
                          byc skonczony!!!Jemu juz nikt nie zaufa!!!Jego same nazwisko jest juz zle
                          kojarzone w Olesnicy.
                        • Gość: sasiad Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.gprs.plus.pl 08.02.08, 01:05
                          czekac sobie mozemy, pomysl kobieto, Zielinski i tak bedzie siedzial
                          w pudelku i ma gdzies nas, kupil swoje lalce BMW , podobno po
                          areszcie dostal do glowy i jest niepoczytalny, wiec czegu tu sie
                          spodziewac, ja juz rozgladam sie za innym mieszkaniem bo mieszkac
                          trzeba... a swoja droga to nie odpuszcze:)
                      • Gość: q Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 19.01.08, 12:14
                        zapraszamy Panie Czarnasiak na wspólną orgie... przepraszam, a kupił
                        Pan coś u nas? NIe widze Pana na liście klientów ;-)
                        • Gość: obserwator Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.171.21.78.edial.pl 29.01.08, 22:35
                          BRAWO!!! Gratuluję poziomu dyskusji!! A swoją drogą to czas skończyć tą
                          inwestycję Panowie! Termin oddania minął ponad rok temu i nie zdziwię się jak
                          "dobije" do dwóch lat... jeśli nie więcej
                          • Gość: Zadowolony Zadowolony z SOLAR-2 IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 11:33
                            A ja zaryzykowałem i kupiłem mieszkanie w SOLAR-2 termin oddania troszkę się
                            opóźnił ale już jest wszystko w porządeczku. Mam akt notarialny i za miesiąc się
                            wprowadzam.
                            • Gość: eh Re: Zadowolony z SOLAR-2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 11:03
                              do grzyba i wilgoci chyba ;)
                        • Gość: Gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.08, 12:40
                          Z tego co wiem to Pan Czarnasiak ma zone i dziecko i nie wiem czy by chcial z
                          geyami wspolzyć szczegolnie z takim gejem ktory z siebie kobiete robi i sie maluje.
                          A przy okazji mieszkanie moje jest tak zalane ze wyglada na to ze bede mial
                          grzyba na scianie na wiele lat, pewnie dlatego Flejter zakazal wchodzic
                          komukolwiek do mieszkan, nawet pod nadzorem osob uprawnionych.
                          Widzieliscie ten cienko polozony tynk na scianach w korytarzach ? z pod ktorego
                          wystaja kablem od pradu ?
                          Fuszerka na calego.
                          • otu85 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica 23.02.08, 16:00
                            ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie
                            dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o
                            zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana
                            Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym
                            odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy
                            złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych
                            usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2.
                            • Gość: tomek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 13.03.08, 20:03
                              pisanie tu o odbiorze mieszkania jest, hmmm... trochę nie na miejscu
                              wobec osób zainteresowanych tym wątkiem ;) Wszyscy wokół odbierają,
                              ale tu się jeszcze nie zapowiada...
                              • Gość: Tomek2 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.08, 08:45
                                Kolejne opoznienie, mialo byc do konca roku, pozniej do konca lutego, nastepnie
                                marca a wyglada na to ze inwestor ma nas dalej w dupie i sie nie spieszy ale gdy
                                sprzedal najwieksze mieszkanie na poddaszu to zamiast zainwestowac kase w budowe
                                i przyspieszyc to odebral swoj samochod z komisu.
                                Inne budowy ktore sie pozniej zaczynaly sa juz oddane a my ? my czekamy dalej,
                                kolejny rok ?
                                • Gość: przyszły lokator Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.200.* 18.03.08, 23:11
                                  Jednym z powodów "opóźnienia" i niemożności wejścia do mieszkań, nawet pod
                                  nadzorem osób uprawnionych, może być fakt iż mieszkania na ostatnim piętrze
                                  posiadają wilgotne zacieki na ścianach oraz brudne tynki. Okna są non-stop
                                  otwarte żeby wysuszyć to partactwo!!! Panowie takie balkony to się spawa w dwa
                                  tygodnie a nie dwa miesiące. Firma budująca naprzeciwko nas wzięła kredyt
                                  inwestycyjny i tam się wprowadzą szybciej od nas, a tutaj buduje się za
                                  pieniądze przyszłych lokatorów i za czynsze z Zielonego Rynku!!! A efekt widać
                                  od grudnia 2006 roku!!
                                  • Gość: tomek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 19.03.08, 01:07
                                    jeszcze jest problem prądu...
                                    Panowie z balkonami śpieszyć się nie muszą, bo i tak prądu w bloku
                                    nie ma, ulice pewnie trzeba jeszcze rozkopać...
                                    • Gość: aga Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.uni-giessen.de 20.03.08, 01:07
                                      A dlaczego niby nie ma pradu? Pierwsze slysze!
                                      • Gość: tomek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 20.03.08, 17:51
                                        nie jest podciągnięty do bloku przez zakład energetyczny
                                        czyli uliczkę trzeba przekopać, musi jakaś firma pewnie wygrać
                                        przetarg, żeby to zrobić, jeśli ten przetarg jest już ogłoszony :/
                                        • Gość: gość Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.08, 20:56
                                          Cóz się dziwić-przeciez to najgorszy "deweloper" i głupek w mieście,
                                          zreszta razem ze swoją sekretarką Damianem
                                          • Gość: gość1 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 25.03.08, 22:22
                                            Wiecie co to wszystko co tu piszecie wcale nie służy tej inwestycji.
                                            I co Wam z tego przyjdzie że na forum naubliżacie inwestorowi oraz
                                            jego pracownikom.
                                            • Gość: Gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.08, 15:51
                                              A co mamy zrobic innego ?
                                              Na spotkaniu pod budowom w tamtym roku bylo mowione ze budowa ma byc skonczona
                                              do konca 2007 roku i pozniej do dwoch miesiecy na formalnosci zawiazane z
                                              odbiorami i przepisywaniami notarialnymi, a my mamy juz praktycznie kwiecien i
                                              nie widac konca budowy. Slyszalam od znajomego ze Lewek przestaje budowac wiec
                                              co ? znowu jakies oszustwo i budowa stanie na rok ?
                                              Przez takich ludzi jak ty, ktorzy trzesa portkami Flejter czuje sie bezkarny.
                                              Gdzie teraz jest pani Rajczyk, tak sie cieszyla ze podpisala umowe przedwstepna
                                              ze zapomniala o reszcie grupy i co ? tez jest wykiwana.
                                              Ja powiem tak, jezeli wezma sie za budowe pelna para to dostaniemy kluczyki
                                              najwczesniej w pazdzierniku 2008.
                                              Pamietajcie, takiego partactwa nikt nie odbierze a wiec my nie bedziemy mogli
                                              podpisac aktow.
                                              Przy okazji, jak balkony beda tak wygladac na jakie wyglada to ja nie pozwole
                                              aby dzieci przebywaly na balkonach gdyz moze to sie skonczyc tragedia.
                                              • Gość: ja Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.08, 18:15
                                                Co sie dziwić jak burak wziął się za budowanie...
                                              • Gość: tomek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 27.03.08, 21:58
                                                a o co chodzi z balkonami?
                                                jakie dokładnie błędy w budowie, które przeszkodzą odebraniu budynku?

Ekipa Pana Lewka została wycofana z budowy obok, czemu trudno się
                                                dziwić, normalnie robota im się w rękach pali... :(

Balkony robi zupełnie inna firma, zostaje prąd i zagospodarowanie
                                                terenu wokół budynku, Pan Lewek już tu chyba nie ma zbyt wiele
                                                roboty... Wybudowanie ściany oporowej i tynki na balkonach...
                                                Wszystkimi targają już emocje dające się wyrazić tylko
                                                niecenzuralnymi słowami...
                                              • Gość: gość1 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 29.03.08, 21:56
                                                odpowidając na pytanie "a co mamy zrobić innego?" to nie wydaje mi
                                                się aby niecenzuralne słowa i obrażenie innych było słusznym
                                                rozwiązaniem.
                                                A co do zarzutu trzęsienia tykiem to naprawdę proszę się powstrzymać
                                                bo Pan/Pani nie zna mnie osobiście.
                                                • Gość: Gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.08, 11:13
                                                  Przepraszam ale w ktorym miejscu napisalam niecenzuralne slowa ?
                                                  Moja wypowiedz tez moze byla zle zrozumiana, chodzilo mi o to ze nic nie robimy
                                                  w naszym interesie, bedziemy kiedys wspólnotom i bedziemy dbac razem o dobro
                                                  budynku (moze ruiny) a nie potrafimy wspolnie zadbac o nasze interesy juz teraz.
                                                  Na spotkaniach bylam w grupie ludzi ktorzy chcieli sprawe ruszyc poprzez
                                                  prawnika i uwazam, ze zle zrobiono ze dano Flejterowi jeszcze jedna szanse.
                                                  Argumenty ludzi ktorzy chcieli dac mu szanse sie nie sprawdzily poraz kolejny,
                                                  ,on poprostu nie ma zadnych ludzkich odruchow. Nawet jezeli budynek bedzie
                                                  skonczony to klopoty nasze zaczna sie przy odbiorach.
                                                  Porownajcie wszystkich deweloperow na okolo, wszystkie budynki pozniej
                                                  rozpoczynane sa albo oddane albo juz konczone a nasz ?
                                                  Policzcie swoje straty, kredytow, dodatkowych ubezpieczen, kosztow wynajmowanych
                                                  mieszkan, klopotow z bankami, nie mowiac o naszych nerwach. Czy to sie nie liczy ?
                                                  Jak narazie to deweloper nawet nie powiedzial slowa przepraszam.

• Gość: Gośś Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 18:41
                                              Trzeba gościa wywyeść i zrobić porżadek.
    • Gość: tomek nowy termin ? IP: *.lanet.net.pl 05.04.08, 13:54
      Jakieś wieści z budowy?
      Ktoś zna nową datę odbioru mieszkań?
      • Gość: gosc Re: nowy termin ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.08, 15:20
        za rok ?
        • Gość: tomek Re: nowy termin ? IP: *.lanet.net.pl 06.04.08, 00:35
          w zasadzie, zważywszy na brak prądu, jest to całkiem realne :(
          • Gość: lokator Re: nowy termin ? IP: 80.54.202.* 11.04.08, 19:16
            jedna pani w posiadaniu lokalu uslugowego podpisała z Inwestem umowe w formie
            aktu notarialnego z terminem 31.07.08.
            • Gość: tomek Re: nowy termin ? IP: *.lanet.net.pl 11.04.08, 23:14
              w tej sytuacji to nie wiadomo, czy się z takiego terminu cieszyć,
              czy nad nim płakać...
            • Gość: Mariusz Re: nowy termin ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.08, 09:27
              To prawda, potwierdzam
              Inwestor przy tym aneksie nie umial sie okreslic czy jest to ostateczny termin,
              Pan Daniel przyznal ze nie ma zadnych ruchow robionych w kierunku odbioru
              budynku, nie umial nawet odpowiedziec czy sa juz przygotowywane dokumenty w tym
              celu.
            • Gość: Gosc Re: nowy termin ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 17:12
              Ten termin na pewno nie bedzie dotrzymany. Wyznacznikiem ukonczenia budowy
              bedzie rozebranie ogrodzenia i od tego czasu do ukonczenia bedzie jakies 2-3
              miesiace, jak na razie ogrodzenie stoi.
              Po tym terminie odbiory, ktore jak wiemy na pewno sie przeciagna z powodu
              ogromnych ilosci usterek, tak mowia pracownicy na budowie, nikt tego nie ukrywa
              ze inwestor oszczedza na wszystkim a oni nie maja z czego budowac i dlatego jest
              to co widac.
              • Gość: tomek Re: nowy termin ? IP: *.lanet.net.pl 17.04.08, 20:02
                to wszystko wygląda bardzo poważnie

• Gość: lokator Re: nowy termin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 08:19
                  i burak podobno znowu przestał płacic!!!
                  • Gość: lokator Re: nowy termin ? IP: 80.54.202.* 06.05.08, 22:21
                    wg ostatniej rozmowy z p. Danielem budynek ma być oddany do 30 maja, co też
                    potwierdzają robotnicy na budowie.

Jak widać balkony juz są gotowe, podjazd do garażu w trakcie budowy. Problemem
                    pozostaje transformator, który jest za słaby na obecne zapotrzebowanie
                    energetyczne. Jak sie dowiedziałem Invest złożył podanie o wymiane już w 2005
                    roku...Ale myślę, że z tym nie będzie problem jak już będzie wspólnota
                    mieszkaniowa to muszą wymienić jak najszybciej, bo przecież każdy czajnik włączy
                    czy wiertarkę w czasie remontu i transformator padnie :). Pozdrawiam!
                    • Gość: lokatorka z nadzieją IP: *.spnjo.uni.wroc.pl 08.05.08, 12:50
                      No właśnie, widać, że budowa powolutku ma się ku końcowi. Mam
                      nadzieję, że pan Fleiter nas nie rozczaruje i blok będzie oddany do
                      końca czerwca. Pozostaje pytanie, czy jakość wykonania będzie do
                      przyjęcia, miejmy nadzieję, że to już koniec koszmaru i że Fleiter
                      zrehabilituje się w oczach Oleśniczan...
                    • Gość: Gosc Re: nowy termin ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.08, 14:45
                      >wg ostatniej rozmowy z p. Danielem budynek ma być oddany do 30 maja, >co też
                      >potwierdzają robotnicy na budowie.

Boze ludzie, nauczcie sie liczyc. Czy wy naprawde uwazacie ze w 2-3 tygodnie uda
                      sie oddac ten budynek ?
                      Czy wam naprawde mozna wcisnac kazdy kit a wy zaraz w to wierzycie ?
                      Ten sam Pan Daniel mowil mi ze kasztan w lutym bedzie wyciety a mamy maj i
                      drzewo rosnie dalej, to tylko przyklad bo nic do tego drzewa nie mam, bardzo mi
                      sie podoba.
        • Gość: Lubie Go Re: Nie tak Szybko skonczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:21
          Lokatorzy czy moze słyszeliscie o tym ze ta farbowana małpa chce
          wylodzic pieniadze od najacow stoisk oraz tam przedajacych osob po
          15000 na nowa realizacje swoich marzen odnosnie hali "GALERII" jak
          to okresla tem pomalowany frajer ze zbuduje ja dla nich haha a te
          piedziadze poszlyby na dokonczenie waszych mieszkan a tak lipa
          ludzie ktorzy tam sprzedaja nie chca mu dac tych pieniedzy bo
          widzac wasza MĘKĘ wycofuja sie i Pan flejter nie ma kasy a na
          dodatek nie zaplacil jeszcze panu pieniedzy ktory wam koczy juz
          budynek aha podobno juz skonczyl bo czytalem ze do 30 maja ma byc
          skonczony ok
    • Gość: tomek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 19.05.08, 16:50
      czy jest już jakiś lokator, który posiada klucze do własnego M i coś
      tam sobie robi... ?
    • Gość: jakub Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:08
      Proponowalbym szczerze nie kupowac od tego pana nic bo szkoda psuc
      sobie nerwwy a zdrowie warzniejsze . Ten oto dewoloper ma marne
      szanse zaistniec na olesnickim rynku mieszkaniowym jest poprostu
      zerem wspulczuje gleboko osobom ktore daly sie na mowic na zakup
      mieszkan na ul halera bardzo wam wspolczuje .Mieszkania ktore moze
      wkoncu otrzymacie proponuje bardzo szczególowo sprawdzic pod
      wzglende metrow kwadratowych jaki jest stan scian czy nie ma
      widocznych plam grzybicy .
    • Gość: kolezanka Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:39
      Czlowiek dostal od Boga rozum i serce aby myslal i czu w przybaku
      flejtera to sie nie dotyczy kim jest pytam was? No coz odpowiem
      farbowana malpa ktora was wykiwala ale jak jak nie ma mozgu nie mam
      pojecia.Czlowiek ktory klamie was jak moze terminy przeklada
      wielkie panisko jest zeerem ktora ja bedzie cos chla sprzedac to
      tylko sprzeda wlasna dupe w pierdlu >gosc ktory ma wiecej dlugu niz
      zycia samemu lewkowi bedzie chyba splacac kilka lat .A tak pieknie
      opisuje swoja firme na swojej stronie
      interrnetowej"""""Zadowolenie naszych klientów tworzące pozytywną
      opinię o firmie oraz szansę na jej dalszy rozwój to dla nas sprawa
      priorytetowa. Dlatego też cała nasza uwaga koncentruje się na jak
      najlepszej obsłudze Klientów, tak by ich satysfakcja ze współpracy
      z firmą „INVEST”s.c. przerodzić się mogła w radość z nowego i
      atrakcyjnego miejsca zamieszkania.

ludzie piszczie jak najwiecej o tej farbowanej to wszyscy sie
      przestrasza moze bedzie was mniej oszukanych pomozcie innym
      • Gość: kuba Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 07.06.08, 12:00
        ja też mam tego dość, ale to głupio robić chaotyczne trzy wpisy pod
        różnymi nickami

czy ktoś coś wie na temat prądu???
        i w ogóle jakieś nowe wieści?

budowa ma się ku końcowi, ale pewnie wszystko będzie stać przez ten
        prąd
        chyba, że jeszcze jakieś niespodzianki na horyzoncie...

• Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.08, 08:21
          Inwestor twierdzi ze roboty skoncza sie pod koniec czerwca ale nie maja pojecia
          co zrobic z wpisem w ksiedze wieczystej, bez tego nie mozna przeniesc wlasnosci,
          wymyslaja jakies nowe aneksy, tylko co da nam aneks jezeli dalej nie jestesmy
          wlascicielami mieszkan ?
          Mam przeczucie ze w tym roku nie skonczy sie nasza gehenna.
          • Gość: kuba Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 10.06.08, 13:32
            a jak to robią inny deweloperzy?

od 1 sierpnia muszę opuścić wynajmowane mieszkanie, następnego
            wynajmować nie zamierzam, płacę kredyt, nie stać mnie

nie mam wyjścia, muszę zająć mieszkanie na Hallera...
            I myślę, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji...

Aneksy :):):)

• Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.08, 17:55
              Inni developerzy nie maja dlugow i przez to maja czyste ksiegi wieczyste. W taki
              sposob jak nie splaca dlugu to i przez kilka lat mieszkan nie przekarze Flejtuh nam.
              Oficjalnie i legalnie na budowe nie mozna wejsc i zamieszkac oraz robic remontu
              bo budowa nie jest odebrana, oficjalnie jest to ciagle budowa a pozatym jak nie
              ma przekazania wlasnosci to komu bedziesz remontowal ? Flejtuchowi ?
              • Gość: kuba Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 10.06.08, 21:21
                czy informacja o długach dotyczących tej inwestycji jest pewna? Czy
                tylko przypuszczenia?
                • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.08, 22:13
                  Slyszalem ze wpisany w KW jest pierwszy wykonawca, ktoremu nie zaplacil
                  inwestor, skoro tyle czasu nie zaplacil to dlaczego ma teraz to szybko sie
                  zmienic ? rok temu na spotkaniu bylo mowione ze inwestor twierdzil ze zostalo to
                  uregulowane tylko sad jeszcze nie wykreslil wierzyciela z KW na ktory ma 3
                  miesiace, minal rok a zapis jest dalej.
                  Kiedy wam w koncu otworza sie oczy ze facet was oszukuje od samego poczatku ?
                  Inwestor z niego taki ze juz chce nastepna inwestycje zaczac i ludzi oszukac,
                  nie dziwne dla was jest to ze od okolo 1,5 roku ukazuja sie w gazetach artykuly
                  w ktorych niby to budowa na "zielonym Rynku" zaczyna sie juz za 2-3 miesiace i
                  jakims cudownym trafem zawsze z przeciekow maja wizualizacje. Przeciez to jest
                  widoczne jak na dloni ze "inwestor" puszcza sponsorowane artykuly zeby podkrecac
                  ludzi i sciagac kase a ze jest frajerow mniej niz myslal bo ludzie nie sa glupi
                  i widza co sie dzieje do tej pory to farbowany inwestor nic sobie nie robiac z
                  wczesniejszych sponsorowanych artykulow nie buduje dalej nic na zielonym rynku.
                  • dakota-0 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica 11.06.08, 11:35
                    Witam,
                    Czy jest ktoś kto kupił mieszkanie na Daszyńskiego w nowej
                    inwestycji?
                    • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 91.90.162.* 12.06.08, 10:40
                      Prosze Panstwa, mam przykra wiadomosc dla wszystkich.
                      Pan Flejter sprzedawal lokale podwojnie !!!
                      Te osoby ktore nie maja umowy przedwstepnej spisanej u notariusza maja czego sie
                      bac. Aby nie bylo ze sobie zmyslam to lokal U3 Pani ktora na Traugutta ma sklep
                      dzieciecy zostal rowniez sprzedany panstwu Lech, obydwie osoby wplacily pelne
                      kwoty za lokale. To samo jest z lokalem U4.
                      Proponuje moze taka akcje sprawdzenia wlascicieli aby gdzies stworzyc baze
                      lokali i aby wlasciciele sie tam wpisywali i aby wylapac lokale podwojnie sprzdane.
                      Zauwazcie Panstwo ze informacja o podwojnym sprzedaniu lokalu przez Pana
                      Flejtera wyszla dopiero niedawno, po kilku latach od sprzedazy.
                      Uwazac nalezy rowniez z propozycja Pana Flejtera, ze mozna wchodzic juz do
                      mieszkan i robic remonty, te mieszkania nie sa wasza wlasnoscia jeszcze.

Jezeli ma ktos pomysl na to jak skontaktowac sie ze wszystkimi wlascicielami to
                      piszcie tutaj.
                      • Gość: w Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 11:26
                        myślę, że spotkanie jest konieczne
                        najlepiej stałoby się, gdyby był na nim również developer i
                        przekazał informację o aktualnym stanie prac
                        to jednak wydaje się być niemożliwe

sprawa podwójnej sprzedaży jest trochę dziwna logicznie rozumując
                        jak ktoś sprzedaje podwójnie to ucieka, póki się to nie wyda

nie podpisuje w następnym budynku umów notarialnych i raczej nie
                        próbuje sprzedawać dalej, bo to za małe miasto, zeby to się szybko
                        nie wydało

takich sensacji się nie spodziewam
                        choć wszystko możliwe...
                        • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 91.90.162.* 12.06.08, 11:54
                          Prosze Pana, podalem namiary na konkretne osoby, nie podalem przypuszczen.
                          Sprawa jest juz znana u wielu osob, proponuje kontaktowac sie nawzajem.
                          Mozna to sprawdzic, dlatego tez zeby wylapac ewentualne inne takie przypadki
                          zaproponowalem jakas akcje informacyjna. Np podsylanie pod jeden adres email nr
                          lokalu czy mieszkania i imie i nazwiska wraz z telefonem ?
                        • Gość: Mariusz Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.08, 13:19
                          Potwierdzam tą wiadomość, jest to przykre i niewiarygodne ale rozmawiałem z
                          osobą z tego lokalu i potwierdziła te historie. O sprawie dowiedziałem się około
                          miesiąc temu.
                          Ja na dzień dzisiejszy wiem o dwóch lokalach, U3 i U4 czyli tych o których
                          wspomniał mój przedmówca. Oby nie okazało sie że jest ich więcej.
                          Uważam, że pierwszym sygnałem było by to, że są osoby które nie były na żadnym
                          spotkaniu i nigdy nie dostały zawiadomienia o spotkaniu, oznaczało by to tyle że
                          są osoby z poza listy którą posiadamy, jeżeli są takie, to proszę o jakiś
                          kontakt do siebie, wtedy możemy "współwłaścicieli" ze sobą skontaktować.
                          • Gość: lokator hallera Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 12.06.08, 18:40
                            info tzn. imię nazwisko i nr lokalu oraz jakiś kontakt można wysyłać na adres:
                            lokatorzy_inwest@interia.pl
                            • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.08, 11:05
                              Prosze pod ten adres nie wysylac zadnych informacji, z analizy postow wynika ze
                              adres ten jest samego Investu, informacje wyslane beda przepadac i nic z nich
                              nie wyniknie.
                              Wysyalac tylko na adresy zaufane a takich mozna byc pewnym na spotkaniu.
                    • Gość: Gość Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 12.06.08, 19:21
                      Ludzie przestańcie wypisywać jakieś niestworzone historie i sie na wzajem
                      nakręcac straszyć i denrwować. Pomyślcie logicznie gdyby on zrobiłtaki numer to
                      w olesnicy nie istnieje wszystko bedzie dobrze ludzie dostana mieszkania i
                      koniec. A do pana,ktory ma "pewne wiadomości" to powiem tyle że kiedyś twierdził
                      że Flejter budowe firmie z wrocławia sprzedał i tez miał "pewne wiadomości".
                      Ludzie tylko spokoj moze nas uratowac i nie gadanie takich bzdur
                      • Gość: Mariusz Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.08, 20:31
                        Może Pan pije do mnie ? więc tłumacze, potwierdziłem wiadomość którą ktoś tutaj
                        podał, nie jest wyssana z palca tylko potwierdzona u osób których te lokale
                        dotyczą, od kogo bliżej mam sie dowiedzieć jak nie od tych osób? czy właściciel
                        lokalu to nierzetelna osoba ? to gratuluje podejścia.
                        Poza tym o sprawie wiem od około miesiąca, nie rozpowszechniałem wiadomości do
                        momentu kiedy tutaj się pojawiła więc tylko ją potwierdziłem.
                        Druga sprawa informacji o sprzedaży budowy, albo Pan ma krótką pamięć albo sam
                        wprowadza zamęt i ma w tym jakiś cel, może celem zatuszowania tej wiadomości ?
                        ja mówiłem że są informację, że Flejter budowę zaproponował sprzedać innym
                        deweloperom a NIE ŻE JĄ SPRZEDAŁ a to jest bardzo wielka różnica, dzisiaj mogę
                        dodać że nie udało się jej sprzedać tylko dlatego że Ksiega Wieczysta nie była
                        czysta.

Nikt nikogo nie powstrzymuję żeby skontaktować się z osobą które te podane
                        wcześniej lokale dotyczą, więc wypisywanie bzdur może chyba tylko pisać sam
                        deweloper lub osoby z nim związane bo nie rozumie sensu pisania takich tekstów,
                        jeżeli można to sprawdzić u źródła i samemu wyrobić sobie zdanie na całej linii.

• Gość: kuba Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:32
                        Hmmm...to, że człowiek się broni przed złymi wiadomościami i reaguje
                        agresją, jak ktoś jego wyobrażenie burzy jest normalnym zjawiskiem

W tym momencie, naprawdę warto jednak swoje mrzonki i nieograniczoną
                        wiarę w ludzi i ich uczciwość i profesjonalizm zweryfikować z
                        rzeczywistością.

Inne postępowanie jest bardzo dużą nieodpowiedzialnością, a nawet
                        bym napisał dobitniej - brakiem rozumu!
                        Bo kierowanienie się zawodzącą jednak od 1,5 roku intuicją i ciągłe
                        twierdzenie, że "wszystko będzie dobrze" inaczej nazwać nie można.

Jednen czuł i ...
                        Tym, którzy nadal chcą żyć w swojej wyimaginowanej rzeczywistości,
                        polecam tylko spokój, najlepiej Państwu zrobi wyjazd na leśną
                        polanę, herbata z melisy, zrywanie poziomek, patrzenie w niebo i
                        obeserwowanie lecących ptaków... Najlepiej odgonić złe, czarne myśli
                        oraz nie kontaktować się z nikim, kto je ma i o nich głośno mówi...
                        Tylko marzyć o czymś dobrym...
                        i koniecznie medytować

daje to gwarancję zamieszkania w nowym mieszkaniu, o najwyższym
                        standardzie w tym mieście
                        w terminie nieokreślonym...

no chyba, że ktoś termin zna...

• Gość: obcy Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 15:47
                          Henryk Flejter niech weżmie się za tarcie chrzanu,a nie developerke.
                          • Gość: obcy Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 15:49
                            Tylko niech sobie paznokci nie połamie. haha
                        • Gość: ana Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 13.08.08, 13:50
                          Jestem osobą której sprawa dotyczy i proszę mi wierzyć, że jest to
                          prawda. Obecnie sprawa trafiła do Prokuratury w Olesnicy. Niedługo
                          sprawa trafi do oleśnickich gazet i wtedy wszyscy się upewnią jakim
                          oszustem jest pan F.
      • Gość: mieszkaniec Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 15:14
        Suma sumarum widać, że jednak idzie ku końcowi. Nie jestem zachwycony ale mam
        zamiar zamknąć temat w lipcu. W innym przypadku zamkną ale kogoś innego !!!
        Widzę, że niektórzy sąsiedzi zaczynają się już wprowadzać, a konkretnie
        remontują i to cieszy
        • Gość: Gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 11:29
          Jestem jednym z tych co na tej budowie cos robie. Po dzisiejszej ulewie wiele
          mieszkan jest zalanych. Widac jak solidnie zrobiony jest budynek a przeciez nie
          lalo mocno, mozna powiedziec kropilo.
    • Gość: mieszkaniec Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:38
      w takim razie proszę o konkrety - ile osób zaczęło remont mieszkań oraz ile osób
      już zaczyna remontować lokale ?

piszcie też co jest nie tak - aha i co z tym zasranym prądem
      • Gość: tez mieszkaniec Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 00:26
        Przecież nikt się nie przyzna, że kierownik budowy zgodził się
        nagiąć prawo budowlane i pozwolił wejść na teren budowy

DOPÓKI nie ma zgody na użytkowanie (czeka się na nią 21 dni od dnia
        złożenia dokumentów poświadczających o skończeniu budowy - do czego
        jak widać, jeszcze może miesiąc, jeśli bozia da i jeśli nadzór do
        użytkowania dopuści)DOTĄD budowa jest budową. Przecież ludzie mogą
        podczas remontów coś zniszczyć i przez to przesunie się odbiór.
        Aha, budowa się nie zakończy, czyli dokumenty nie pójdą do nadzoru,
        dopóki nie będzie prądu. Jeśli dostanimy w sierpniu mieszkania, to
        jakiś cud będzie...
        BUDOWA ZNÓW STOI W MIEJSCU
        Kolumny w sklepie okrąglaku nie skończone, zacieki na ścianach...
        Co jest nie tak?
        Nie mamy mieszkań i nie będziemy mieć w te wakacje! Developerzy dają
        sobie na odbiory mieszkań od ukończenia budowy pół roku w
        harmonogramach
        U nas budowa się jeszcze nie zakończyła, więc...
        ktoś na górze napisał, że do końca roku może dostaniemy
        I to był rozsądnie myślacy człowiek.
        • Gość: lokator hallera Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 30.06.08, 06:56
          nie zamierzam remontować czegoś, co nie jest moje
          ja wydam kasę na remont, a później mieszkania nie zobaczę hehe
          ja poczekam aż wszystko będzie formalnie załatwione
        • Gość: lol Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 01.07.08, 16:57
          ludzie !!!ale się nakręcacie, czy myślicie , że inni developerzy są lepsi.
          z Tom-budem walczyłam już po odbiorze mieszkania, aby usuneli wady i zacieki z
          mieszkania i balkonu.
          współczuję , na szczęscie już to za mną
          • Gość: niedoszły lokator Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 01.07.08, 19:08
            :):):)
            to się nazywa MARKETING SZEPTANY ;)
            nie działa na mnie
          • Gość: Gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.08, 19:26
            Ruda, weź sobie od Flejtera kase na farbe i sie przemaluj bo rude to zawsze
            falszywe. Nie ma co, wy to sie dobraliscie razem niezle.
            • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 22.08.08, 20:36
              co Wam powiem to wam powiem ale wspolczuje Wam i ma nadzieje ze
              koniec konca bedzie wszystko Ok Niemniej jednak zwrocie szczegolna
              uwage na elektryke i hydraulike bo jak widzialem podwykonawcow (
              wiem z doswiadczenia we wlasnej inwestycji)to az mnie zaczeslo. Obym
              tylko ja mial przykre doswiadczenia z nimi A co do firmy Invest a w
              zasadzie do wlasciciela ob. H.F. to chyba tez nie za dobrze
              trafiliscie
    • Gość: Alwks Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.08, 22:38
      jak ja Wam wszystkim współczuje. Swoją drogą co takiego jest, że
      nikt nie wchodzi na drogę sądową i nie próbuje z gościem zrobić
      porządek. Czy prawdą jest, że wszyscy czekacie (przeprszam za
      sformułowanie) do usranej śmie.... bo w innym wypadku może Wam
      podnieść ceny! Taka wersje tez słyszałem.
      • Gość: Wqrwiony gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.08, 11:15
        tak dokladnie jest, poza paroma osobami cala reszta leszczy poprostu trzesie sie
        na mysl aby Flejterowi zalozyc sprawe albo zglosic przestepstwo. Ja jestem z
        budowy numer dwa i mam wiecej do stracenia niz ludzie z budowy jeden ale bedac
        kiedys na ich spotkaniu dostalem szoku jak mocherowe berety (chodzi o
        staruszkow) sie zachowywali, dziwi mnie ze przy takich zaniedbaniach,
        przekretach i podwojnym sprzedawaniu lokali ten developer mysli o dalszym
        budowaniu. na zielonym rynku jest taka atmosfera ze chyba nie ma szans aby
        sprzedac w pelni lokale na zielonym rynku, wszyscy sledza dwie pierwsze budowy
        developera, jezeli poraz kolejny spozni sie z oddaniem budowy nie ma juz szans
        zeby ktos mu tutaj zaufal.
      • Gość: niedoszły lokator Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 01.07.08, 19:10
        To się nazywa WIARA W LUDZI
        Tylko gwarancja ceny umownej, jest warunkiem rehabilitacji, choć
        niesmak pozostanie pewnie...
      • Gość: zielony rynek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.08, 13:59
        Witam. Jesteśmy pewną grupą osób z "Zielonego Rynku" która przygląda się
        poczynaniom i osiągnięciom pseudo developera firmy "Invest". Przyglądamy się bo
        chcemy zainwestować nasze pieniądze w zielony rynek, mamy jednak ogromne
        wątpliwości po obecnych osiągnięciach developera.
        - BUDYNEK MIESZKALNY HALLERA - DASZYŃSKIEGO miał być oddany pod koniec 2005
        roku, prawie 3 lata opóźnienia
        - BUDYNEK MIESZKALNY - DASZYŃSKIEGO - miał być oddany w marcu 2008 roku, mamy
        lipiec 2008 roku a budynek nawet nie jest jeszcze zadaszony.
        - rozpoczęcie budowy GALERII OLEŚNICA miała się rozpocząć w listopadzie 2006
        roku, pobrano od ludzi pieniądze i do dnia dzisiejszego budowa nawet się nie
        rozpoczęła.
        - NIERUCHOMOŚĆ PRZY ULICY M.C.SKŁODOWSKIEJ – teren JARMARKU - planuje się
        kolejną inwestycje widmo.

Od czasu do czasu w gazetach oleśnickich pojawiają się artykuły sponsorowane, po
        to aby podjudzać ludzi na Jarmarku, aby zmusić ich do wykupienia terenu w
        Galerii Oleśnica.

Pytanie nasze jest do ludzi zorientowanych w temacie, co znowu wymyślono że nie
        dotrzymano kolejnego już, niby OSTATECZNEGO terminu zakończenia budowy w budynku
        hallera/daszyńskiego? Prace miały być ukończone do 15 czerwca, później do końca
        czerwca. Mamy 3 lipca a na budowie dalej są prace, z zewnątrz budynek widać
        jest nieukończony, chodniki również, ogrodzenie nieskończone oraz nierozebrane
        ogrodzenie budowlane. Drzewo miało być wycięte w lutym a rośnie dalej.
        Słyszeliśmy że budynek nie ma przyłącza prądu, jak to możliwe aby przez 4 lata
        nie udało się tego prądu podłączyć?
        Jak skończyła się sprawa podwójnego sprzedania lokali? Flejter w biurze opowiada
        ludziom że to właściciele się lokalami zamienili, pytamy więc dlaczego teraz są
        informacje, że to developer sprzedał podwójnie? gdzie jest prawda ?

Co dzieje się z budową obok, dlaczego nie wypowiadają się ludzie z tej budowy,
        przecież ona również nie jest ukończona w terminie.

Pytanie do obecnych "właścicieli" czy warto zaufac firmie INVEST i spokojnie
        zainwestowac w "ZIELONY RYNEK"? czy jednak Panstwo odradzacie? czy dzieś z kimś
        z Panstwa można się skontaktować aby uzyskać pełen obraz na firme i inwestycje?
        • Gość: XXX Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 22:35
          SA JUZ PRZEWODY POLOZONE W MIESZKANIACH... CZY JESZCZE ELEKTRYKA ANI SLADU...
        • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.08, 07:14
          Juz dzisiaj mozna powiedziec ze Flejter jako developer jest spalony. Budowa
          Hallera/Daszynskiego ma jakies klopoty, mimo pozornego ukonczenia prac
          budowlanych budowa dalej nie jest skonczona i dalej na niej sie cos robi. Osoby
          ktore pozostaly na budowie obijaja bąki i głownie chodza sobie tracac czas.
          Inni developerzy, nawet ci o wielkich problemach ktorzy rozpoczeli budowy w
          okresie w ktorym budynek Flejtera dawno juz stal i nawet byl juz zadaszony
          oddali juz dawno mieszkania lub wlasnie oddawaja, przykladem jest Solar2 czy
          budynek Ambera, jednak mozna szybko oddac ale to nie dziwne jest, prosze
          spojrzec ile ludzi pracuje na budowie Ambera, ile samochodow jest pod budowa,
          tam poprostu prace ida pelna para a u Flejtera ? od dwoch tygodni po niby
          zakonczonych pracach budowlanych jakas podpierdulka a developer od 4 lat nie
          potrafil pradu podlaczyc do budynku, przeciez to jest zalosne. Wazne ze ambitny
          developer zamienia sie na naszych oczach w kobiete, tak jak Michael Jackson z
          murzyna w bialego, to mu idzie dobrze i to za nasze pieniadze.
          • Gość: Nocny Marek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.gprs.plus.pl 10.07.08, 23:32
            A ja już spac nie mogę przez tego farbowańca! Aż sam jestem na
            siebie zły. Tombud i Amber oddali juz klucze a ja jak ten glupek
            czekam i nie spie z własnej głupoty. Heniu czy mogę już śnić o moich
            kluczach??? Zlituj się chłopie!
          • Gość: hehe Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 87.204.245.* 11.07.08, 14:57
            ostatnie zdanie 10/10 :)))
            • Gość: fuken Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:40
              no dobra hi hi he he ale ci się dzieje na budowie - czy ktoś z Was już zaczął
              prace wykończeniowe ???
              • Gość: mieszkaniec Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 87.204.245.* 14.07.08, 13:39
                jak mozna zaczac robic remont w mieszkaniu skoro nie ma odbioru
                budynku. w ten sposob chyba nie za bardzo mozna. nie mowiac juz o
                przyłączu eletryki do budynku. ponoc brak !
                • Gość: kuba Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 14.07.08, 18:52
                  Naprawdę nie ma się z czego śmiać. Chyba, ze perspektywa odebrania
                  mieszkania w listopadzie kogoś cieszy. Bo mnie nie:( A na to się
                  zapowiada... Najgorsze jest to, ze nie pozostaje nam nic w tej
                  chwili, jak tylko czekać, bo procedury, które jeszcze są przed nami,
                  trwają tyle, ile trwają i nikt nie jest w stanie tego przyspieszyć.
                  Prądu brak, kolumny na okrąglaku nie skończone, chodnik nie
                  skończony, balustrady od sklepów nad podjazdem do garażu nie
                  wykończone...Tyle do zrobienia jeszcze zostało, żeby oddać dokumenty
                  do nadzoru budowlanego, a tam 20 dni muszą przeleżeć zanim budynek
                  zostanie oddany do użytkowania
                  Może więc koniec września... Optymistycznie na sprawę patrząc.
                  Listopad to realny termin...
                  • Gość: anonim Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 19:57
                    Może do listopada bedzie odbior budynku o ile pana flejtera nie
                    zamkną a jezeli do wrzesnia nie zaczne budowy na zielonym rynku to
                    oficjalnie zostaje zamkniety przez Urzad Miasta a na to pieniedzy
                    tez potrzeba wiec wniosek jest jeden flejtuch ucieknie
                    • Gość: kuba Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 15.07.08, 08:59
                      A co z tym zielonym rynkiem dokładniej?
                      Rozumiem, że jest jakiś termin na rozpoczęcie budowy? Bo chyba teren
                      nie należy do miasta, więc jak miasto ma prawo zamknąć
                      targowisko.Jak to jest? CZy to prawda, że ludzie powpłacali już kasę
                      na budowę tej galerii?
                      Uciec to teraz nie jest tak prosto, więc o to bym się nie obawiał.
                      • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.bu.edu 15.07.08, 14:59
                        Miasto chyba moze zamknac zielony rynek poprzez jakies nieprawidlosci, brak norm
                        sanitarnych lub cos w tym stylu. Nie znam jednak szczegolow.
                        Z tego co sie orientuje to ludzie wplacili (mala ilosc ludzi) juz ponad 1,5 roku
                        temu, wierzac w to ze budowa szybko sie rozpocznie, jednak pieniadze na pewno
                        poszly na inny cel i dlatego GALERIA OLESNICA nie rozpoczela sie budowac.
                        Teraz bedzie jeszcze trudniej wyludzic pieniadze od naiwnych ludzi, wyobrazcie
                        sobie ze w budynku obok czyli budynku DOLMATu sprzedaly sie 3-4 mieszkania a
                        budynek prawie caly stoi i jest to jeden z najsolidniejszych developerow lokalnych.
                        Teraz mieszkania sie nie sprzedaja juz, ceny spadaja a wiec Flejtuch bedzie mial
                        problemy z wyludzeniem kasy od biednych ludzi z Galerii czy z budynku
                        mieszkalnego na zielonym rynku.
      • Gość: wqu..ona Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 22:38
        widać ch.. z tego będzie bo odbiory trwają nawet pół roku a przyłącze prądu
        kilka miesięcy :(((
        blondyn weź się za naszą budowę bo towarzysze grażdany Misza i Alosza wezmą się
        za ciebie
        • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ghst.net 18.07.08, 08:34
          A co wy chcieliscie miec wiecej od Flejtucha ktory codziennie dyma Danielka ?
          Ktory okradl swoja konkubine i nie bedzie mial skrupulow zeby okrasc rowniez nas
          ? Juz wymalowany blondas pokazal na co go stac i sprzedal kilka razy te same
          lokale, czy malo wam tego ? nie, bo przeciez znajda sie tacy co robia mieszkania
          bez zadnego zabezpieczenia, co wam to da? zamieszkacie w nich bez wody i pradu ?
          PS. Flejtuch, nie wystarczy ci dymac Danielka ze chcesz orgietki z klientami ?
          • Gość: lokator Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.08, 12:58
            dowiedziałem się że od poniedziałku Lewek schodzi z budowy bo mu
            flejter kupe kasy wisi, czy to prawda czy ktos cos o tym wie?
            • Gość: gosc2 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 20.07.08, 20:48
              a co on tam ma jeszcze do roboty?
              Jeden drugiego wart.
      • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 17:49
        pukam się w głowę i zastanawiam na co liczą ludzie, którzy już wyremontowali
        mieszkanie i lokal ??? Możesz mi pomożecie bo jakoś kuźwa nie mogę zakumać...
    • Gość: gosciu Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 12:24
      Lewek schodzi z budowy bo skończył robotę - nie wiadomo, kto ma zdjąć płot i
      zrobić zatoczki... Czy ktoś już się umawiał z Was do notariusza
      • Gość: Mariusz Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.08, 17:54
        Do notariusza ? przeciez budowa nie ma odbiorow, troche to potrwa jeszcze,
        wszystko sie slimaczy strasznie ale dzisiaj sciagnieto czesc ogrodzenia i
        zaczynaja robic przylacze pradu.
        Na terenie budowy 3 osoby robia cos w mieszkaniach.
        Pozdrawiam
        • Gość: kuba Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 18:41
          jedno co wszystkim moge powiedziec piszcie mowcie wiecej o nim tak
          glosno zeby gosc juz w olesnicy i w okolicach byl do konca swojego
          zycia spalony zeby nikt juz z was nie popelnil tego bledu co terza
          wiekszosc z was zrobila kupiliscie od niego mieszkania zaufaliscie
          mu a on poprostu teraz z was sie smieje poniewaz wy nadal czekacie
          a on kupil soebie za wasze pieniadze inne nieruchomosci a z
          oddaniem mieszkan sie poprostu nie spieszyl poniewaz wasze
          pieniadze zostaly w prostu sposob zainwestowane i teraz ma czego
          chcial .mam nadzieje tylko ze juz wiekszosc osob nie zaufa temu
          cwaniakowi .pozdrawiam
          • Gość: gość2 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 21.07.08, 22:43
            no cóż, miał taki biznes plan... :(
            • Gość: ola Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 09:45
              jednak teraz jest to mało istotne - chcę swój lokal jak najszybciej bo inaczej
              prokurator zapuka na budowę
              • Gość: toja Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 87.204.245.* 22.07.08, 13:03
                wszyscy sie nad soba nawzajem uzalacie. Przeciez sa rozne prawne
                drogi ktore moga rozwiazac problem. Na Waszym miejscu nie cieszylbym
                sie , ze widac koniec prac na budowie. Pytanie tylko w jakim stanie
                beda Wasze mieszkanie po odebraniu kluczy bo z tego co wiem to w
                fatalnym. Zycze powodzenia przy odbiorach...
                • Gość: gość2 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 22.07.08, 19:14
                  a jaki to był sens tych miłych życzeń?
                  Ameryki nie odkryłeś, ze to nie jest budynek wzorcowy.

my sie nad sobą użalamy, a ty się użalasz nad nami
                  no i co z tego wynika?
                  A może jesteś naszym developerem...?
                  Bo on na pewno nie lubi, jak się lokatorzy cieszą ;)

• Gość: obcy Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:15
                    gość2 jesteśmoim idolem.
                    • Gość: obcy Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:22
                      A wy wszyscy, którzy udzielacie tych dobrych rad, a z kontekstu
                      waszej wypowiedzi wynika, że nie macie z tą budową nic wspólnego, to
                      lepiej zajmijcie się swoimi sprawami i nie dokładajcie nam lokatorom
                      i właścicielom lokali "do pieca" !!!. Pozdrawiam wszystkich
                      lokatorów "szemranej"
                      • Gość: konkret Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:36
                        i konkret... niech nie zabierają głosu ludzie, którzy nie są związani z budową
                        niepotrzebne nam dodatkowe zamieszanie.
                        Jeśli tylko coś będzie wiadomo dobrego lub złego pisać na forum. Być może ktoś
                        ma jakieś nieformalne informacje ale w miarę rzetelne to też pisać i niczego nie
                        kryć
                        • Gość: gosc2 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 23.07.08, 15:37
                          obawiam się o to obciązenie na hipotece... Czy ktoś wie coś na ten
                          temat? Jak to mają zamiar rozwiązać? I czy nadal to obciążenie jest?

• Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:34
                            widzę, że są też odważni ludzie i już kończą mieszkania oraz jeden sklep jest
                            wykończony - po co na co ? pytam się
                            • Gość: gość 1 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: 80.54.202.* 30.07.08, 11:03
                              a czy mój przedmówca nie ma innych zmartwień. To jest decyzja tych
                              co remontują - widocznie mają swoje powody.
                              • Gość: obcy Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:04
                                Po to ze ku.. jestem bezdomny.Rozumiesz to??? Bo niektórym ciężko.
                                • Gość: gostek Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:37
                                  a my czekamy na lokale - banki się nie pytają z czego mam spłacać kredytu. Więc
                                  kto nie z nami to morda w kubeł i obserwować. Kończy się nam cierpliwość - tak
                                  czy srak wchodzę na lokal w sierpniu
                                  • Gość: gosc Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.08, 19:50
                                    Tylko ze jezeli mieszkania robione na dziko jeszcze przejda to lokalu nie
                                    zrobisz juz na dziko, bez odbioru. Sprobuj go oficjalnie otworzyc.
                                    • Gość: gosc2 Re: Invest Henryk Flejter Oleśnica IP: *.lanet.net.pl 31.07.08, 22:12
                                      ale może zostać otawarty dwa miesiące wcześniej niż pozostałe
                                      To jest naprawdę proste ;)

ludzie się dzielą na realistów, optymistów i pesymistów
                                      i podobno optymiści zachodzą w życiu dalej ;)
                                      Ciekawe jak będzie w tym przypadku...