Dodaj do ulubionych

Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszkanie?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.07, 13:32
Witam,

Czy ktoś kupił mieszkanie w nowym bloku na ulicy Czajczej (Kowale).
Proszę o informację jak poszło podpisywanie umów itd. Jestem bardzo
zainteresowany, bo to świetna okolica i bardzo fajny budynek.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.07, 15:47
      a jaki developer tam buduje i jaka jest cena ?
      • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.07, 16:05
        Developer malutki nie żadna korporacja. Ceny są różne od 5700 netto
        za metr. Blok ma tylko 17 mieszkań. www.wfn.pl/?
        action=developers&nr=1 pod tym adresem jest więcej informacji.
        • Gość: Jolka Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.07, 19:02
          bądźcie ostrozni! te mieszkania już sprzedają od wiosny, I co? na razie tylko
          2,3 sprzedane?cos brak aktualnych zdjęć z budowy...Żeby nie bylo tak jak z tą
          kamienicą na Joannitów co to zadowolone z siebie biuro DCN sprzdawało w niej
          mieszkania za cięzkie pieniądze (tj posredniczyło oczywiście) I co? kamienica do
          dzis stoi w ruinie, Ciekawe swoją drogą czy ludzie którzy się na to załapali
          odzyskali wpłacone pieniądze , W każdym razie - bądźcie ostrożni, lepiej
          przesadzać z ostrożnością niż potem płakać
          • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.07, 08:49
            Z tego co wiem, budowa toczy się zgodnie z planem. Aktualnie
            zaczynają montować dach. Faktycznie mieszkania sprzedają od wiosny
            ale budynek nie leży w przereklamowanej dzielnicy krzyki więc może
            im ciężej to sprzedać :-)
            Chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć, bo z tego co mówił
            przedstawiciel developera i z dokumentów, które widziałem wynika, że
            wszystko jest ok. Z drugiej strony to jest Polska niestety i nigdy
            nic nie wiadomo
            • Gość: Jolka Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.07, 18:05
              nie sądzę, że dzielnica jest przyczyną, Ludzie kupują w odleglejszych miejscach,
              Przywolana wyżej kamienica przy Joannitów niewypaliła a spójrz na plan w jakim
              to miejscu! nic tylko wyrywać sobie z rąk! po prostu umowa przedstawiana
              klientowi była tak skonstruowana, ze tylko szaleniec by ją podpisał, Nie
              twierdze że tak jest w Twoim przypadku, bo tego nie wiem, ale - badż ostrożny!
              • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.07, 09:20
                Ja tam nie wiem, wydaje mi się, że deweloper jest uczciwy. Chodzi o
                to, że chłopaki budują aż miło. Czy mogłabyś podać jakieś linki do
                tej kamienicy na Joanitów? Pozdrawiam
              • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.07, 09:22
                Czy mogłabyś również uściślić co to za warunki były w tej umowie, że
                tylko szaleniec by się na nie zdecydował? Bardzo mnie to ciekawi, bo
                niechciałbym dać się oszukać :-) przy pomocy prawnych trików i
                kruczków.
                • Gość: Iris Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 21:28
                  sluchaj wynajmuje mieszkanie na czajczej w bloku obok tego nowo budowanego i
                  powiem ci ze nie moge sie uporac z dziwnym zapachem ktory czasami mozna tu
                  spotkac szczegolnie wieczorami latem - jakby komus szambo wybijalo dzien w dzien
                  wieczorem i w nocy tak do godziny 1 w nocy nie mozna oka otworzyc. chyba z tego
                  rowu melioracyjnego tak pachnie nieznosnie.
                  wybor jest Wasz
                  • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.07, 11:42
                    To jest możliwe, bo tam nie ma kanalizacji i wszyscy mieszkańcy w
                    domkach mają szamba. A wiesz jak to jest z Polakami, cwaniaczki mogą
                    sobie część syfu wylewać do rowów. Dzięki za info, Pozdrawiam
                    • 55bajka Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk 19.11.07, 20:25
                      kiedys zakopywano tam odpady z chemitexu i dlatego tam tak smierdzi.mam
                      przyjaciół,ktorzy wychowali się na tzw. ogródkach to wiedzą co sie tam działo.
    • Gość: xavier Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 11:12
      Ja się bardzo poważnie zastanawiam nad zakupem i chyba się
      zdecyduje. Chłopaki zaczęli już robić dach i wstawiać okna. Pracują
      pełną parą. Poza tym podaba mi się ta okolica, bo ma dobre
      perspektywy rozwoju. Pozdrawiam
      • Gość: Kowal Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:12
        Ja również mieszkam na Kowalach i wiem skąd dziwny zapach na ulicy
        Czajczej mieszkania i cały budynek który wynajmuje Pan M.........
        zamiast do szamba ścieki wypuszcza do rowów melioracyjnych na
        Kowalach wiedza to wszyscy. Na tyle rodzin które wynajmuje tam
        mieszkania szambo wóz powinien wywozić szambo co dziennie a czy ktoś
        widział go wogóle????? Nikt nie doniesie na Pana M bo robią to
        prawie wszyscy mam nadzieje że wezmą się za to nowi mieszkańcy bloku
        • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.07, 11:44
          Trzeba będzie załatwić dziada :-)
          Pozdrawiam przyszłego sąsiada ...
        • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.07, 09:35
          Mam pytanie, a co z zapachem z cukrowni, który bardzo często czuć w
          okolicach Korony?
          Czy ten smród dociera na Czajczą, czy to już za daleko?
    • glo1004 Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk 06.10.07, 15:50
      nie wiem, czy myślę o tym samym budynku (sprzedawany przez WFN), jeśli tak to
      nie wiem nic na temat nieuczciwoći, ale i również o uczciwości sprzedającego :)
      zastanawialiśmy się nad kupnem tam mieszkania i zraziła nas wysoka kwota
      czynszu. pzdr
      • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.07, 10:52
        A jaką kwotę czynszu ma Pan na myśli?
        Bo ja słyszałem o 4 zł za metr.

Może ja jestem w błędzie, proszę o informację
        Pozdrawiam
    • 55bajka Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk 19.11.07, 20:22
      uwazajcie na te okolice!mam znajomych ,którzy mieszkali niedaleko na
      Szpaczej.pamiętają, ze tam okolica jest zatruta zakopywanymi odpadami z Chemitexu
      • Gość: Tomek Re: Nowy blok na Kowalach - czy ktoś kupił mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.07, 16:50
        Dzięki za informacje, słyszałem o tych odpadach, pytanie tylko czy
        one nadal jakoś mogą szkodzić. Co do samego bloku to jest dość fajny
        tylko kilka elementów krajobrazu nie bardzo mi się podoba. Jednym z
        nich są wspomniane odpady innym brak kanalizacji i rowy a jeszcze
        innym słaba komunikacja :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka