Dodaj do ulubionych

czarna lista wrocławskich developerów

17.10.07, 10:48
Zastanawiam się czemu jeszcze nie ma takiej listy tutaj, a jeśli
kiedykolwiek była, to dlaczego "zmarła". Myślę, że mogłaby być
przydatna dla podejmujących decyzję. Dal jednych problemem
kwalifikującym do tej listy może być zwłoka w podpisaniu aktu, dla
innych niechęć podpiusania przedwstępnej w formie aktu, a dla
jeszcze innych odpadający sufit. Żeby nie było mętliku, to
sugerowałbym wpisać od razu nazwę danego developera w temat i wtedy
opisać. W końcu lista najlepszych powstała, dlaczego więc nie ma tej
drugiej, która dla tych, co wydają "pieniądze życia" może być
przydatna.
Obserwuj wątek
    • fido1979 zacznijmy od Safehome 17.10.07, 10:50
      wszystko poniżej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=63157519&a=63157519
      oraz
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=66527311&a=66527311
      • Gość: sunny Re: ostzegam przed firmą budowlaną Janusz Kozioł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 16:29
        Zapraszam do lektury:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=55122788
        • Gość: LILI Re: ostzegam przed firmą budowlaną Janusz Kozioł IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 12:39
          Czego się spodziewacie po tym deweloperze. Za co ma budować i wykańczać budynki skoro Pan Kozioł wisi kasę połowie hurtowni budowlanych z Wrocławia. Wpisany jest do KRD za swoje długi. Sam jeździ BMW i mieszka w takiej willi że szczena opada.
    • Gość: PRL wrobis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.07, 08:25
      We Wrobisie klient taraktowany jest jak za PRLU. Panie nie wiele
      wiedzą i nie wykazuje zbytnio chęci pomóc a o prezes nie wspomnę.
      Naprawdę wspólczuje ludziom którzy mieli jakieś bezpośrednie z nią
      doswiadczenia. Samo podejście do klienta jest już obrażające jego
      godność i ma pokazac jak jest ważna i jaką łaskę robi, że wyjdzie z
      pokoju i choćby się przywita.
      • Gość: beata Dach-Bud IP: *.crowley.pl 06.03.08, 14:17
        Olbrzymia ilość usterek. Trudno doprosić się o ich usunięcie. Błędy
        budowlane! Jako wspólnota kierujemy właśnie sprawę do sądu.
        • Gość: Karolina Re: Dach-Bud IP: *.static.korbank.pl 06.03.08, 14:32
          Być może wcześniej robili błędy. I czegoś sie nauczyli,bo nowe budownictwo przy
          ul. Litewskiej moim zdaniem jest bez zarzutu. Zresztą podobnie mówią ludzie,
          którzy właśnie odbierają mieszkania
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=72238620&a=76625892. Więc nie
          generalizuj proszę
          • Gość: gosc R-Quadrat Alpha Polska IP: *.centertel.pl 06.03.08, 18:09
            Niezliczona ilość usterek,kompletny brak zainteresowania
            naprawą,ciągle pojawiające sie problemy z
            prądem,ogrzewaniem,wodą,dokumentacją!!
            Totalna fuszerka!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Pan W Re: Dach-Bud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:55
            Czy Prezes kazał to Ci napisać??? Nawet jeżeli przy Litewskiej nie
            ma usterek, to po pierwsze, nie jest powiedziane że się nie pojawią,
            bo przecierz przy innych inwestycjach też odrazu nie wszystko było
            widoczne a ujawniło się z biegiem czasu, po drugie, jedna inwestycja
            nie naprawi poprzednich błędów... doskonale znam Waszą firmę, miałem
            kontakt z Wami, i nie wspominam go zbyt dobrze....
        • olo8687 Re: Dach-Bud 24.03.16, 11:00
          Fuszerka, fuszerka i jeszcze raz fuszerka na krzyckiej! Odebralem mieszkanie, przerabiam i widze, ze nierowne wylewki po dwoch stronach drzwi, brak kątow prostych pomiedzy scianami. Tynki na grubosc nawet 5cm w niektorych miejscach. Instalacja elektryczna - jedno gniazdko nie podlaczone i kontakt scienny nie dziala, cos zle podlaczyli albo przerwane kable do jednej lampy. Ciekawe co jeszcze wyjdzie w trakcie...
    • Gość: olo TMB - uważajjcie to dalej problem!!!! Historia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.08, 21:34
      TMB - uważajjcie to dalej problem!!!! Historia się ciągnie za nimi i
      chyba się powtórzy.....już w księdzie mają wpisy a to dopiero
      początek
      • Gość: OSZUKANI Re: TMB - uważajjcie to dalej problem!!!! Histori IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.13, 13:28
        TMB WROCLAW-OSZUŚCI JAKICH MAŁO-Z DALEKA OD TAKICH LUDZI!!!
    • Gość: Gość Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 21:06
      firma KRUK (nie pamiętam czy dom-kruk czy bud-kruk) z Gajkowa....siedzi na nich
      już prokurator ... domy, które sprzedali prawie się zawaliły

OSTRZEGAM!!!!

• Gość: klient Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.wroclaw.mm.pl 08.03.08, 19:32
      ATAL - za probke niech wystarczy info, ze na Morelowym mieli oddac 11.2007 a
      oddali 02-04.2008 (wszystko mialo byc w listopadzie), a do chwili obecnej nie ma
      aktow notarialnych czyli już 12 miesięcy i pewnie jeszcze potrwa ok. 4 miesiące.
      Wnioski wyciagnijcie sami i policzcie ile kosztuje to klientow firmy.
      Reszte informacji o "rzetelności developera" znajdziecie na forum morelowego.
      Żeby nie bylo, ze sie tylko czepiam, to trzeba przyznac, ze wybudowali ladne
      osiedle.
      • Gość: gość Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.08, 22:04
        przepraszam, ale w datach wkradły sie błędy do moje wypowiedzi, powinno być:
        oddanie 11.2006, a oddali 02-04.2007
      • mb2202 Re: czarna lista wrocławskich developerów 18.07.08, 12:48
        Przychylam się do negatywnych wypowiedzi o tym developerze. Ja kupiłam od nich
        mieszkanie na oś.Błękitnym (Krzyki-Gaj). Nie mam nic do zarzucenia jeśli chodzi
        o termin, akty notarialne,stan techniczny bloku.
        Minus za "mydlenie oczu", podawanie fałszywych informacji i obiecanek-cacanek. W
        moim przypadku chodziło o adaptację poddasza nad moim mieszkaniem. Obiecywali
        złote góry w załatwieniu wszystkich formalności a jak przyszło co do czego-nie
        kiwnęli palcem a wręcz zaszkodzili. Chcieli się po prostu pozbyć mieszkania i tyle.
      • Gość: Aśka Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: 212.160.139.* 07.10.08, 15:25
        Coś z tymi datami odbiorów się nie zgadza. Odbiory były opóźnione
        raptem 3 miesiące. Nieźle, jak na tak dużą budowę. A jeśli chodzi o
        akty, to rzeczywiście - długo czekało się, ale ponoć miasto
        blokowało różne kwestie.
    • Gość: Jim Reinhold IP: *.telsat.wroc.pl 09.03.08, 18:00

• Gość: Lukasz Re: Reinhold IP: *.wroclaw.mm.pl 24.03.08, 12:33
        Jezli beda budowac, tak jak otwierali Fitness cluby w Polsce, gdzie pobierali oplaty od ludzi i po kilkakrotnym przesuwaniu terminu otwarcia wcale ich nie otworzyli!!!! to strzezcie sie ich jak ognia!!!! Ja do dzisiaj nie odzyskalem wplaconych pieniedzy!!!
        • Gość: czas Re: Reinhold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 14:09
          wszyscy
        • Gość: Renia Re: Reinhold IP: *.171.12.250.static.crowley.pl 16.12.08, 16:28
          oddali pieniadze!
          buduja dobrze i solidnie!
          i sa rzetelni!
    • Gość: Gant Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: 193.239.59.* 26.04.08, 14:35
      GANT GANT i jeszcze raz GANT. Spółki-córki też mam na myśli.
      • Gość: zenon Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 14:55
        a co nie tak z Gantem ?
        • Gość: edw Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.centertel.pl 21.05.08, 11:27

O perypetiach z deweloperami można też pisać na e-deweloper.org

e-deweloper.org
          deweloperzy pod lupą klientów
          • Gość: stasia LOCUS - uwaga odbijają sobie na klientach 2008 IP: *.eranet.pl 30.07.08, 20:05
            Co chwila naliczaja coraz to nowsze faktury, to czynsz za 55 m
            wynosi 400 zł, a teraz do tego doszła dzierżawa 900 zł rocznie!!!
            PARANOJA!!!!!!!!Jeszcze jedna nowa faktura to zaczne zastanawiać się
            nad sprzedażą mieszkania.Dla porónania miałam dom na wsi z działką
            2000m to placiłam 600 zł za dzierżawe.
    • Gość: olek Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: 193.239.59.* 06.08.08, 13:44
      Dom- System Małgorzata Magierle z Gajkowa, nie polecam, jedno wielkie dno...
      • Gość: ksiak47 Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:02
        W pełni popieram ,nic dodać nic ująć, Dom System to dno
      • Gość: HH Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.centertel.pl 26.02.09, 22:20
        Polecam wypowiedz ,,inwestora,, na stronie glownej Forum
        wroclawskich wykonawcow.
        • Gość: prokurent JANK.... Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.lanet.net.pl 28.02.09, 10:33
          EKOBUDDEWELOPER - znam tą firme bardzo dobrze, jedni wielcy oszuści
          od początku planowali aby oszukać swoich przyszłych
          klientów.Umowy,metraże,terminy,jakość no i na koniec spakowanie
          sprzętu i uci....ka
      • Gość: :))))) Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.azylnet.com 14.03.09, 10:40
        Panie Ropuszyński proszę sobie darować:) Do konkurencji jeszcze Panuuu
        baaardzzoo daleko;) Sądzę, że to można porównać po ilości wybudowanych domów i
        tylko jednej osobie niezadowolonej z tego powodu- czyli Panu:)
    • Gość: Mieszkaniec Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.eranet.pl 09.08.08, 21:05
      Profit Development (Zielona Pergola) - krzywe i porysowane ściany,
      nierówne podłogi, na których nie można położyć nawet paneli, czasem
      nawet krzywo zamonotwane okna, niestandardowo wysokie otwory na
      ościeżnice, w których nie można zamontować żadnych standardowych
      drzwi, do tego grzyby, pęknięcia, rysy i cała masa innych usterek o
      kanalizacyjno-elektrycznym charakterze, które ciągle się pojawiają.

Niestety większość z nich nie zostanie nawet usunięta w 30-dniowych
      terminie.

Jeśli natomiast niezależnie od powodu - spóźnicie jakąkolwiek
      płatność dla developera - bądźcie pewni, że za każdy dzień
      zapłacicie słone odsetki.

Radzę się dobrze zastanowić przed zakupem mieszkania u tego
      developera, bo oferta na rynku jest bogata, a PD jak widać na
      utrzymaniu klientów nie zależy.
    • Gość: gość Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.as.kn.pl 27.08.08, 22:05
      PUiH Westbud obecnie też Westbud Deweloper
    • cedeczka2 GANT i Intakus za inwestycję przy kaszubskiej 02.09.08, 11:49
      Dlaczego ?? bo właściciele lokali czekają na akty notarialne już drugi rok,
      firma o niczym nie informuje, nie wiadomo czy w ogóle będą. Po prostu klienta
      mają gdzieś zwłaszcza gdy już im zapłaci. W umowach przedwstępnych zapisy
      kwestionowane przez UOIK np zmiana ceny mieszkania po jego odbiorze. Najgorsza
      jest ta polityka informacyjna a raczej jej brak. Powoli zaczyna funkcjonować
      słowo GANT-KANT.
      Intakus jako wykonawca odwalił fuszerkę rodem Z PRLu, mieszkania nie zgodne z
      projektami, instalacje elektryczne czy Wodno Kanalizacyjne nie tam gdzie trzeba
      podłączone, brak dokumentacji, budynek wykonany najniższym kosztem ( np elewację
      zewnętrzną są w stanie zniszczyć małe dzieci)itp.
      Bardzo odradzam
      • Gość: Oburzony Re: GANT i Intakus za inwestycję przy kaszubski IP: 94.254.153.* 04.05.09, 23:28
        Gant i Intakus to spółka bezczelnych partaczy. Należy ich unikać za wszelką
        cenę. Na zarzuty o nierzetelność odpowiadają: Gdybyśmy robili tak, jak należy,
        to byśmy nie zarobili. To mogę zrozumieć, ale dlaczego celowo psują?, bo czymże
        jest zamurowanie otworów odprowadzających wodę z ram okiennych i zmiana spadków
        posadzki balkonowej na odwrotne? To nie jest budownictwo, to jest sabotaż
        budowlany! Jeszcze każą sobie za to płacić!
    • Gość: z ZielonejPergoli Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: 195.20.110.* 09.09.08, 15:07
      Bez zająknięcia Profit Development!!! Firma, ktora pod przykrywka
      dobrego marketingu i sloganow, ze buduja bezpiecznie i z najwyzsza
      jakoscia zajmuje sie wyludzaniem pieniedzy od klientow w celu
      osiagniecia korzysci materialnych. Zaslania sie zgodnoscia z
      projektem, ktory kupili, a ktory ma powazne niedociagniecia mogace
      spowodowac utrate zycia, zdrowia i mienia mieszkancow. Dla mnie nr 1
      na liscie!
    • Gość: abc Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.users.zlotniki.pl 03.10.08, 23:57
      AGROMET!!!!!!!!!!!!!!!!!NIE REALIZUJA W CZASIE INWESTYCJI!!!!!!!!!!
    • Gość: A Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 16:49
      NIE jestem deweloperem, ale wiem, że opóźnienia to głównie wina chamstwa i niekompetencji urzędników z wydziału architektury.
      Wasz deweloper jest uczciwy i nie dał łapówki - dlatego odbiory się spóźniają. Wieszajcie psy na urzędnikach!
      • Gość: oszukana Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: 194.146.120.* 24.11.08, 11:27
        DOM-Styl Sylwester Jasiński!
        Grzechy główne:
        - niewywiązywanie się w warunków umowy
        - opóźnienia w realizacji budowy
        - 1,5 roku (jak na razie)opóźnienia do planowanego terminu
        podpisania aktów
        - brak reakcji na listy/telefony/maile nabywców mieszkań
        - błędy w realizacji budowy (stąd brak odbioru budynku od ponad 1,5
        roku)
        Można by tak jeszcze dłuuugo wymieniać te mniejsze grzechy np. wciąż
        pijana ekipa budowlana...
        • Gość: była klientka dom- Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: 94.254.194.* 21.02.09, 21:33
          Popieram, radzę trzymać się daleko od tego psedo - dewelopera. MOja
          przygoda z Jasińskim skończyła się w sądzie i dopiero wtedy
          odzyskałam swoje pieniądze. Wiem,że podczas inwestycji na ul.
          Rmiankowej nie tylko ja miałam z nim takie problemy - wypowiada
          mowy, zagarnia dotychczasowe wpłaty i żąda jeszcze kary umownej.
        • Gość: gosc184 dla kogo pracujesz IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 22:35
          Niewiem po co to robisz ale to nielegalne Wypisujesz bzdury. Akurat to bardzo uczciwy developer ktory robi na dobrych materiłach i nawet jak wyszedl problem u nas na osiedlu to sie nie migla tylko stanal przed ludzmi i wszystko wyjasnil. A co to opoznien wbudowie w 2007-2008 wszyscy mieli wiec nic nowego nie wpisalas
          • Gość: oszukana2 Re: dla kogo pracujesz IP: *.internetunion.pl 23.05.12, 10:58
            To o dom--stylu ?!!!! To oszust i naciągacz!!!!
            Popieram i przyłączam się do wpisów na zdecydowane NIE przeciwko takim pseudo deweloperom
    • Gość: kkkkk GANT zaplac, z pozniej spadaj IP: *.lanet.net.pl 02.12.08, 21:33
      Taki neon powinien wisiec na szewskiej i swiecic blaskiem niekompetencji,
      ignorancji i impertynecji swoich pracownikow.
      najgorsze biuro obslugi, PRL i to zdecydowanie wczesniejszy. zaloze sie, ze gdy
      panienka szyderczo kpi ze mnie przez telefon, to ma na biurku szklanke z
      koszyczkiem, a w niej kawe z fusami.
      LUDZIE NIE DAJCIE SIE NABRAC.
      a jak jakosc mieszkan........ firma zachowuje sie jakby miala niedlugo zniknac i
      olewala juz wszystko.
      • Gość: terka inter invest IP: *.dialog.net.pl 17.12.08, 07:40
        olewa jakiekolwiek reklamacje
        • Gość: wiesiek Re: inter invest = i2 development IP: 188.33.177.* 02.04.10, 17:04
          teraz nazywa sie i2development ale metod nie zmienil, wprowadza w blad klientow
          a jakosc oddawanych mieszkan wciaz spada
          • Gość: Renata Re: inter invest = i2 development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 15:25
            czy mógłbyś napisać jakieś konkrety? chciałabym kupić u nich mieszkanie.
            w jaki sposób wprowadzają ludzi w błąd?

byłam u nich w biurze i rzetelnie mnie o wszystkim poinformowali.

a czy jako inter invest robili jakieś machloje??? o niczym takim nie słyszałam.

proszę o info
            • Gość: Magda Re: inter invest = i2 development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.11, 07:12
              Renato nie przejmuj się, ludzie piszą, żeby pisać. Kupiliśmy z mężem w zeszłym roku mieszkanie przy Racławickej i jesteśmy bardzo zadowoleni.
      • Gość: Oszukany Re: GANT zaplac, z pozniej spadaj IP: 94.254.153.* 04.05.09, 23:00
        Zgadzam się z tą opinią. Brak kompetencji na wszystkich szczeblach. Fatalna jakość mieszkań. W budynku przy ulicy Gorlickiej woda opadowa wlewa się z balkonu do pokoi. Złe spadki posadzki balkonowej. Brak hydroizolacji. Zamurowane otwory odprowadzające wodę z ram okiennych. Źle osadzone i nieskutecznie zaizolowane okna. Wiatr smaga, a wlewająca się woda opadowa powoduje zagrzybienie nowiutkich mieszkań. Straszne partactwo. Wszystko zrobione tak, jakby ktoś celowo chciał zepsuć i w dodatku każe sobie za to płacić. Naprawy wykonywane są niechętnie, karygodnie źle, a ponadto trwają po kilka miesięcy. Nie odpowiadają na ponaglające pisma. Po otrzymaniu pieniędzy udają głuchego. Zapłaciłeś, to teraz martw się. Skandal! Nie kupujcie mieszkań w GANCIE (KANCIE).
        • andzialipka Re: GANT zaplac, z pozniej spadaj 10.10.09, 12:15
          Na Opolskiej nie ma takich niedociągnięć, przynajmniej u mnie ani
          nikogo kogo znam. Za to co do opinii na temat Kanta to się zgadzam :
          ( Zdzierają kasę nie gorzej niż inni deweloperzy, u nas na przykład
          nie ma ani jednego miejsca parkingowego. Wszystko sprzedane.
          Oczywiście nie powiedzieli nam o tym, wcześniej parking wyglądał
          normalnie. Teraz wszeędzie słupki i numerki, nie ma co zapraszać
          gości albo namówić ich na tramwaj...
    • Gość: ELFIK Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.gprs.plus.pl 06.01.09, 14:08
      wITAM
      MAM NIE PRZYJEMNOŚĆ MIESZKAĆ NA OSIEDLU BUDOWANYM PRZEZ GEO-GRUPE,
      wykonanie budynku fatalne, ciagle psująca się winda no i co
      najgorsze grzyb na suficie, a to zaledwie początek :-(
    • Gość: gość Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 15:01
      Architekt 21, opóźnienia w realizowaniu inwestycji, ciągłe ściemnianie klientom.
    • Gość: sus Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.09, 11:18
      GEO MIESZKANIE I DOM - fatalna jakość materiałów (np. zawory w kaloryferach
      wymieniane już 3 raz bo cały czas ciekły, brak folii izolacyjnej w podłodze) i
      oszukiwanie na metrażach mieszkań (dokładnie mierzcie mieszkania przed
      podpisaniem umowy)
      • Gość: mm Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.wroclaw.mm.pl 23.02.09, 19:19
        Milart - całkowita olewka klientów, wymuszanie zapłaty za całe
        mieszkanie na etapie projektu !!
        • Gość: gość Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.09, 19:55
          A co myślicie na temat "TRIADA DOM" i "VERONA BUILDING"??? Nie było
          jeszcze żadnych wypowiedzi w tym wątku na temat tych dwóch
          developerów a jestem nimi zainteresowany (a dokładniej ich
          mieszkaniami).
          • Gość: io Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.09, 10:10
            A co myślicie na temat "TRIADA DOM" i "VERONA BUILDING"??? Nie było
            jeszcze żadnych wypowiedzi w tym wątku na temat tych dwóch
            developerów a jestem nimi zainteresowany (a dokładniej ich
            mieszkaniami).
            • Gość: anonim Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.e-wro.net.pl 01.04.10, 17:06
              triada OK, buduje się u nich na Kamińskiego, na razie bez żadnych wpadek, warto
              sprawdzać umowy - niektóre zapisy są w niej nierównoprawne, no i dokładnie
              zapisać w umowie JAKIE i jakich klas elementy wyposażenia nam zamontuje
              developer w mieszkaniu -brak tego w propozycjach umowy. Ale tak jest wszędzie.
              Poza tym wszystko w terminach i wg.projektu, jak na razie jakość wylanych podłóg
              i otynkowanych ścian jest bez zarzutów. Z tego co wiem to osoby które kupiły od
              nich mieszkania na Spiżowej są zadowolone, tak samo osoby budujące się w
              Trzebnicy. Mieli jakąś wpadkę przy wykończeniu mieszkań w Świdnicy - poszło o
              małą architekturę (parkingi, zieleń, etc) ale to jedyny wyjątek jak słyszałem.
              Generalnie mają bardzo dobrą opinie, choć cholernie ciężko coś utargować u nich
              z ceny.
    • pablio79 Re: czarna lista wrocławskich developerów 30.03.09, 19:56
      As-Bau
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=186
      Zdecydowanie nie polecam,
    • pablio79 AS-BAU - nie kupować, tragedia, porażka, padaczka 30.03.09, 19:57
      • Gość: erde Re: AS-BAU - nie kupować, tragedia, porażka, pada IP: *.as.kn.pl 30.03.09, 22:56
        to już chyba od dwóch lat wszyscy wiedzą :)
        • Gość: dm Re: AS-BAU - nie kupować, tragedia, porażka, pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 09:41
          bardzo nieuczciwi UWAGA !!!!!!!!!!!
      • Gość: Asus Re: AS-BAU - nie kupować, tragedia, porażka, pada IP: 85.232.255.* 29.09.09, 16:12
        Pierwsze miejsce w rankingu najgorszy deweloper przyznałbym firmie
        AS-BAU - wystarczy poczytać:
        forum.gazeta.pl/forum/w,186,78266789,88997855,AS_BAU_opinia.html
        as-bau.wroclaw.pl/forum/viewtopic.php?t=291
        www.as-bau.wroclaw.pl/forum/viewtopic.php?t=274
        as-bau.wroclaw.pl/forum/index.php
        forum.gazeta.pl/forum/w,186,95552832,96462088,Re_AS_BAU_wyrzucony_z_Polskiego_Zwiazku_Firm_Dev.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,186,94111094,94111094,Uwaga_AS_Bau_nie_kupowac_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,186,45876268,47232372,Re_Nabici_w_AS_BAU.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,186,42082959,42082959,AS_BAU_przestroga.html
        i jeszcze wiele takich...
    • Gość: Geo_klient Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 16:23
      Pierwsze miejsce powinno zajac GEO GRUPA. Od przeszlo 3 lat nie ma aktow notarialnych na osiedlu piastowski. Brak wind w budynkach. Bledy budowlane, pekajace mury, zimne mieskzania, ciaknace centralne itd. Istny horror. Klienta traktuja bardzo milo do momentu podpisania umowy przedwstepnej, pozniej nie rozpatruja zadnych reklamacji, maja klienta w d....
      • Gość: Geo_klient GEO GRUPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 16:25
        Pierwsze miejsce powinno zajac GEO GRUPA. Od przeszlo 3 lat nie ma aktow notarialnych na osiedlu piastowski. Brak wind w budynkach. Bledy budowlane, pekajace mury, zimne mieskzania, ciaknace centralne itd. Istny horror. Klienta traktuja bardzo milo do momentu podpisania umowy przedwstepnej, pozniej nie rozpatruja zadnych reklamacji, maja klienta w d....
        • Gość: m Re: GEO GRUPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 11:22
          czy jest we wrocku jakis developer, od którego mozna kupic bez stresu
          mieszkanie?, bo na tej liscie przewinela sie chyba wiekszosc, zastanawiajace...
          • Gość: obserwator Re: GEO GRUPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 11:35
            Może i jest ale każdy z nich ma Cię w d... jak już kupisz mieszkanie. Po prostu jest to w naturze developów.
            • Gość: realista Re: GEO GRUPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.136.151.* 14.04.09, 13:09
              a może to klienci nie dorośli do samodzielnego życia? co deweloper ma was za
              rączke prowadzić przez cały czas? wszystko za was załatwiać? tak to jest jak
              maminsynki kupują sobie mieszkanie i już mamusia za rączkę nie prowadzi ...
              deweloper tego też robił za was nie będzie... trzeba w końcu zaczac samodzielnie
              funkcjonować.
              • loszatek Re: GEO GRUPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.09, 19:27
                Realistko pomyliłaś fora.
                Ludzie piszą o tym, że czekają po 2,3 lata na akty notarialne spowodowane
                błędami inwestorów, zagrzybionych klatkach, oszukiwaniu klientów, wystających
                rurach. Czy to,że ja miałam w salonie kran, niemożliwość podłączenia tv, mniej
                metrów niż przewidziane w projekcie jest spowodowane tym , że jestem
                niesamodzielna? Zastanów się o czym piszesz.
                • Gość: realista Re: GEO GRUPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.136.151.* 08.05.09, 15:01
                  po pierwsze realisto a nie realistko, do okulisty sie przejdź...

po drugie post mój odnosił się do tych wyej czyli dotyzących tego że po zakupi
                  miszkania KAŻDY deweloper ma klientów wd..pie ale czego się spodziewać, widać że
                  masz problemy z czytaniem..
                  • Gość: Wielki Szu. Re: GEO GRUPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.54.18.84.static.telsat.wroc.pl 03.10.09, 15:29
                    heh... REALISTO (co by mnie nie podejrzewano o problemy z
                    czytaniem...), jak dla mnie jestes lekko surrealny:

- nie uwzglednianie reklamacji przez developera, w sytauacjach,
                    gdzie uchybienie razaco lezy po ichnej stronie,
                    - ewidentne bledy w sztuce, popelnione przez developera - od ktorych
                    odpowiedzialnosci za probuje sie ustrzec,
                    -itp.

gdzie tu widzisz chec bycia prowadzonym za raczke? Przykre, ze
                    jezeli nie wlasciwe traktowanie klienta (przy swoja droga dosc
                    wartosciowym zakupie) klasyfikujesz w ten sposob. Coz pewnie trudne
                    dziecinstwo wywiera swoje pietno...
                    • Gość: Edward Deweloper MOR i biuro sprzedazy mieszkan Renta 10 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.09, 14:18
                      Na szczycie nieuczciwych deweloperow, do tego jeszcze wspieranych
                      przez nieuczciwe biuro sprzedazy mieszkan, postawil bym Dewelopera
                      MOR i biuro sprzedazy mieszkan Renta 10, ktorzy od roku planuja
                      budowac osiedle na Maslicach. Umowy rezerwacyjne zawierane sa juz od
                      blisko roku, a deweloper w dalszym ciagu nie rozpoczal budowy. Caly
                      czas klamia, twierdzac, ze niebawem otrzymaja kredyt bankowy na
                      budowe osiedla. Przy podpisaniu umowy rezerwacyjnej twierdzili, ze
                      dysponuja wlasnymi srodkami na rozpoczecie budowy. To tez okazalo
                      sie klamstwem. Klieni masowo rezygnuja z zarezerwowanych tam
                      mieszkan i maja problemy z odzyskaniem wplaconych pieniedzy. Bardzo
                      nieuczciwy deweloper i biuro sprzedazy mieszkan. Jesli ktos nie chce
                      miec problemow, odradzam kupno tam mieszkania.
                      • Gość: gosc Re: Deweloper MOR i biuro sprzedazy mieszkan Rent IP: *.superkabel.de 19.04.10, 13:17
                        i kredytu nie dostali
                      • Gość: Dominik Re: Deweloper MOR i biuro sprzedazy mieszkan Rent IP: 192.100.112.* 24.11.10, 11:17
                        Inwestgrupa. 1 rok poślizgu, cieknące rury, kiepskiej jakości materiały wykończeniowe. W niektórych miejscach samowolka budowlana. "Tak tak, w planie są teś ciany tutaj, ale właśnie tutaj mielibyśmy problem, bo by się nam tam dalej nie zbiegło, więc przesuneliśmy te pare, parenaście cm, przecież to panu bię bedzie robiło różnicy, bo to co zmniejszyła się łazienka to będzie większy przedpokój".......i ch...j, że się już pralka do łazienki nie zmieści.....chyba w przedpokoju wystawie, albo ecznie bedę prał, albo moze kabine prysznicową przeniose do kuchni, co tam...parenaście...czyli 26 cm to w sumie nie problem. Ekipy "Zawiane" spirytusem, że szkoda gadać. Są na budowie, żeby nie było, że nic nie robią, a fakt faktem, że i tak mało co robią, albo wcale, bo finansowanie znów się skończyło i dzwig zza okna nadla mi nie znika, a pownien zniknąć w kwietniu najpóżniej. Pan prezes ma wciskanie kitów opanowane do perfekcji, choć czasem ma przejawy "chlapniecia" prawdą
                        • Gość: Bela Re: Deweloper MOR i biuro sprzedazy mieszkan Rent IP: 89.228.174.* 25.11.10, 09:18
                          co za bzdury? uważaj bo bekniesz za zniesławianie.
    • Gość: znt czarna - SM 'Jedynka' ul. Środkowa W-w IP: *.cust.imagine.ie 11.11.10, 18:19
      Spółdzielnia Mieszkaniowa 'Jedynka' ul. Środkowa, Wrocław to przykład firmy wyciągającej pieniądze pomimo 'gwarantowanej' ceny nieruchomości w umowie, nie mówiąc o budowie ciągnącej sie już 4 rok czyli tylko 2 lata opóźnienia ...
      Prezes P. i Wiceprezes L. nie chcą nawet wypłacić kar umownych i usunąć usterek
      • Gość: marianna Re: czarna - SM 'Jedynka' ul. Środkowa W-w IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.11, 22:42
        Jesteś chyba jednym z murzynów mani K. która nie chce pracowac i liczy na zyski z kryzysu 2009 , moim zdaniem to ku...wo -do roboty nie roby j...e
    • lancedance No to mamy wszystkich wrocławskich deweloperów 25.11.10, 11:00
      Teraz nasuwa się pytanie, czy to deweloperzy mają klienta w d..., czy też klient w dzisiejszych czasach popadł ze skrajności w skrajność i chciałby aby mu deweloper każdorazowo wsunął język między pośladki?
      • Gość: 4x4 Re: No to mamy wszystkich wrocławskich deweloperó IP: 79.110.194.* 03.12.10, 12:27
        pewnie że to drugie, najlepiej to obrazuje reklama z kredytem "a może mi mamusia sama ten kredyt załatwi, mama wie ile to formalności..." i tacy są właśnie klienci, nic sami nie zrobią tylko chcą żeby wszystko robić za nich, bo w końcu kupili mieszkanie, to po co mają się interesować...
        • Gość: qq Re: No to mamy wszystkich wrocławskich deweloperó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 14:26
          no tak, wredni klienci chcą, żeby za nich budować i uzyskać wszystkie pozwolenia! to skandal! klient sam nic nie zrobi i jeszcze chce klucze w terminie! bezczelność! podłość! a na koniec taka rada ode mnie - stuknij się czasem mocno w głowę zanim coś napiszesz.
          • Gość: qqsyn Re: No to mamy wszystkich wrocławskich deweloperó IP: 79.110.194.* 06.12.10, 10:51
            puknąć to mogę twoją starą...
            • Gość: qq Re: No to mamy wszystkich wrocławskich deweloperó IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 14:26
              no i chamstwo z ciebie wylazło. bo brakło argumentów. pracujesz pewnie dla jakiegoś oszusta, który przez pomyłkę tylko nazwał siebie deweloperem i cwaniakujesz. a żeby pukać czyjąś stara, to musisz mieć czym, bo ten twój mały wacuś nie wystarczy.:-)
              • Gość: Antoni Macierewicz Re: No to mamy wszystkich wrocławskich deweloperó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 20:26
                To wy się znacie, że takie szczegóły o sobie wiecie?
    • Gość: Kaśka Re: czarna lista wrocławskich developerów IP: *.61.akron.net.pl 03.12.10, 13:31
      Uważajcie na AS-BAU złodzieje, nieroby i nieudacznicy

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka