Dodaj do ulubionych

Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej

31.01.09, 22:22
WITAM, zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w budynku b lub c.
Czy możecie poradzić czy warto zaufać tej firmie ?
Bardzo proszę o Wasze opinie. Poczytałam posty juz napisane ale
wiekszość z nich jest bardzo stara sprzed więcej niż roku.
Może zatem jakieś nowości.

Z góry dziękuje.
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: budB Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 78.147.227.* 03.02.09, 00:34
      inwestycja jest juz prawie zakonczona i nie kupujesz w ciemno.
      firmie mozna zaufac. zanim kupilem to sam zrobilem rozeznanie u
      znajomych ludzi z branzy. radze trzymac sie z dala od deweloperow
      ktorzy sa na etapie poczatkowym i do konca potrzebuja jeszcze sporo
      czasu i kasy. tutaj wchodzisz do srodka i widzisz co i jak a nie na
      kartce papieru. mysle ze to dobra oferta szczegolnie po tych cenach
      choc odkad kupilem nie patrze co sie dzieje gdzie indziej.
      • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.02.09, 23:23
        Sprawdziłam w księdze wieczystej. Szkoda tylko że działka na ktorej
        stoi osiedle, jak i dzialka na kosciuszki jest po szyje zadłużona
        przez westbud na 20 milionów, uważajcie ja zrezygnowałam. A podobno
        westbud sie zabiera z tamtąd bo p. Ponikowski im niepłacił na czas.
        I kto to skończy??? Inwestycja jest spózniona jakies 18 miesięcy
        • Gość: Lightny Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 23:41
          No i juz wszytsko wiadomo. Tak właśnie coś mi szósty zmysł
          podpowiadał. Dzięki Wielkie za uratowanie mojej przyszłości.

Pozdrawiam
        • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 10:04
          18miesiecy opoznienia? skad masz takie info?!
          20mln zadluzenia??? jakas astronomiczna kwota, bo pewnie nawet tyle nie sa warte te dzialki
          ehhh spekulacje forumowe
      • Gość: gościu wrocek Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 22:51
        Byłem dziś ok godziny 21 na placu budowy. Ostatnia wizyta była jakoś miesiąc
        temu i z przyczyn atmosferycznych ;) nic się nie działo. Obecnie jest trochę
        ciężkiego sprzętu (koparki) i trochę materiałów budowlanych, których nie było
        miesiąc temu. Róg budynku C gdzie są wielkie balkony doczekał się już okien z
        roletami, na dole jest już pierwsza warstwa elewacji. Z tego co widziałem coś
        się dzieje ;) i końcowe wykończenia nabierają tempa ;)
    • Gość: pbst Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.dialog.net.pl 16.02.09, 19:41
      Na tej budowie się nic nie dzieje od grudnia! stoi! cisza kompletna! nie
      ryzykuj. Jest "prawie skończona"- ale "prawie" robi ogromną różnicę! przejedź
      się w tygodniu i sprawdź!
      Jest takie przysłowie" nie kupuj kota w worku"
      • almarta57 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej 19.02.09, 11:51
        ech..fachowcy....lubicie tylko podkręcać atmosferę,a żaden z was nie
        ma elementarnej wiedzy o budowie:18 miesięcy spóźnienia,20 mln
        zadłuzona działka,od grudnia nic sie nie dzieje...ech..szkoda
        słów ...a wystarczy:znać harmonogram robót i obejrzeć dziennik
        budowy,być na budowie co tydzień,sprawdzać postepy robót
        dokumentując zdjęciem,zajrzeć w księgi wieczyste,no i znać się na
        prawie budowlanym...tego wam życzę moi drodzy..zanim cokolwiek
        napiszecie....
        • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.02.09, 19:42
          Sprawdzcie sobie księge wieczystą, ja sama tak zrobiłam. Rozmawiałam
          z tym ponikowskim przez telefon, bajerant niesamowity. Byłam na
          słowiańskiej. Po rozmowie z jednym z lokatorów wszystkiego mi sie
          odechciało. Na slowiańskiej ludzie go poprostu
          nienawidzą.Rozmawiałam z jedną Panią pod budową i własnie
          rezygnowala bo sie boi że ta budowa sie nigdy nieskończy. A wiem że
          dużo ludzi zrezygnowało i jeszcze wiele zrezygnuje.
          • Gość: Paweł Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 19:50
            To by tłumaczyło mnogość ofert sprzedaży z tamtego regionu:)
            • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 20:13
              przepraszam ale co masz na mysli piszac "tamten region" ? i ta mnogosc ofert?
              • Gość: Paweł Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 20:20
                widziałem kilka mieszkań na tym osiedlu o którym mowa w cenach dość atrakcyjnych
                51 metrów za 270tyś

Na szybko tutaj(cześć się powiela)
                https://www.domiporta.pl/search-form-post.asp?searchFormPageSimple=%2Fsearch-form-post.asp&searchtype=mini&CategoryID=191&Rynek=W&a1=191&trn=&Region=&miasto=Wroc%B3aw&dzielnica=&ulica=&Powierzchnia_from=&Powierzchnia_to=&jaka_cena=C&Cena_from=189000&Cena_to=&Cena_metra_from=&Cena_metra_to=&Liczba_pokoi_from=&Liczba_pokoi_to=&opis=poczty&postbtn=+++SZUKAJ+++&sortcolumn=Cena_localprice
                • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 21:45
                  tak wlasnie rodza sie plotki i niedomowienia
                  mieszkanie o ktorym mowisz jak i wiekszosc na portalu domiporta dotycza inwestycji zlokalizowanej w dalszej czesci obroncow poczty - zdaje sie tzw tarasy oltaszynskie.... zatem zanim cos napiszecie drodzy forumowicze zastanowcie sie dwa razy... btw ceny mieszkan na obu osiedlach sa dosc zblizone - zarowno niskie i atrakcyjne jak i wysokie i abstrakcyjne
                  • Gość: Paweł Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 22:00
                    tzn. to buduje ktoś inny??
                    • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 22:21
                      oczywiscie ze kto inny buduje "zielony szelest" a kto inny "tarasy oltaszynskie" << choc tej drugiej nazwy nie jestem pewien
                      jako ze ceny bywaja zblizone tzn ze obie inwestycje sa rownie niepewne tak?!
                      wychodzi na toze jak za drogo to zle bo... za drogo
                      a jak za tanie to zle bo... bo podejrzane
                      • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.09, 08:24
                        Na ołtaszynie tylko zielony szelest ma niesprzedanych tak wiele
                        mieszkań, wszystkie inne inwestycje sa wysprzedane. Sprawdzałam.
                        Chciałam juz podpisac umowe przedwstępną z P. Ponikowskim, ale w
                        pore się opamiętałam. I kupiłam od pewnej firmy, za miesiąc sie
                        wprowadzam jak mi tylko skończy firma wykonczenie. Na zielony
                        szelest niewprowadzicie sie jeszcze przez przynajmniej 6 miesięcy.
                        • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.09, 08:27
                          A koniec całej inwestycji bedzie trwał jak na ulicy słowiańskiej 4
                          lata. Ten Pan Ponikowski jest żałosny. Uważajcie na niego.
          • Gość: almarta Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 156.17.203.* 20.02.09, 14:13
            ..jak to jest:nie udostepnia sie ksiąg wieczystych byle komu,nie
            zainteresowanym masz więc "wejścia":...owszem jest pełno wpisów ,ale
            ja nie znalazałam Westbuda...a sama dzialka nie jest warta 20
            mln..aha w dalszej części Pani Jolu piszesz że kupiłas
            atrakcyjniejsze....mam nadzieje że atrakcyjniejsze...:)))a rozmowa z
            ludzmi?hm..ciekawe...chyba ze mną pani rozmawiała:))
            • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.09, 20:48
              Widzisz Allmarto, widocznie niejestem bylekto. Moj tatuś wiele
              znaczy i moze w tym miescie więc upewnił sie żebym niekupiła byle
              czego od byle kogo. Po rozeznaniu tematu odradził mi kupna
              czegokolwiek od Pana Ponikowskiego. W końcu On zato płaci.
              Pozdrawiam :)
              • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 21:07
                oj Jola Jola, hipoteka na dzialke wielkosci 0,6 czy 0,7h na 20mln... to brzmi jak wziecie kredytu na 1mln przy zarobkach 2000 netto... realne?
                • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.09, 21:21
                  Jest to hipoteka na 3 działki z zabudowami. Dwie na obrońcówi jedna
                  na Kosciuszki-Prądzyńskiego. Wiem co mówie i pisze.
                  • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 21:27
                    czyli wlasciciel inter-es zawarl ze wszystkimi Nabywcami, ktorzy podpisywali notarialnie umowe w ktorej poswiadczyl nieprawde o tym ze dzialka nie ma na sobie zadnych zoobowiazan... ta nieprawde poswiadczyla takze p.notariusz.... ciekawa sprawa...
                  • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 21:52
                    masz racje... na obroncow poczty jest hipoteka 7 + 1,4mln udzielona na zabezpieczenie kredytu... i co teraz w zwiazku z tym?
                    • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.09, 07:41
                      A jednak :). Niezapominajmy o pokaznym zadłuzeniu nowej inwestycji
                      na kosciuszki. Niekończaca sie opowiesc............
                      • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 08:42
                        nie znam praktyk budowlanych ale skoro takie dokumenty inter-es udostepnia na swojej stronie to watpie zeby sam dla siebie robil zla reklame?! termin hipoteki to 31.03.2009
      • Gość: bolros Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.aster.pl 14.03.09, 14:06
        a jednak ostatni w okresie 2ch tygodni zaczęło się coś dziać.Czy
        ktoś z monitorujących tego dewelopera i ta inwestycje zna powody dla
        których w budynku C sprzedano do tej pory mniej niż 50% lokali w
        szczególności dziwne jest że narożne lokale ozaczone literką A w
        zasadzie na wszystkich kondygnacjach są wolne.
    • Gość: bolros Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ztpnet.pl 21.02.09, 09:59
      Jestem też mocno zainteresowany odpowiedzią na nurtujący Panią
      problem ponieważ rozważam kupno mieszkania w budynku C. Z rozmowy z
      Panem który przedstawił się z nazwiska i nadmienił,że jest
      właścicielem firmy odniosłem dobre wrażenie.Problem stendingu
      finansowego firmy trudny jest do oceny nawet mając możliwość
      wglądu do dokumentów finansowych.Jakąś skazówką może być informacja
      banku który kredytuje inwestycje.Ponieważ jestem z poza Wrocławia to
      dodatkowo utrudnia ocenę.Będę zobowiązany za nowe informacje jakie
      uzyska Pani i deklaruję przekazanie swoich. pozdrawiam
      • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.eranet.pl 21.02.09, 11:22
        Powiem szczeże że byłam w podobnej sytuacji jak Pan, tez wlasciciel
        firmy był bardzo miły przez telefon. Dlatego mnie to bardzo
        zainteresowało, wtedy własnie zaczełam moje dochodzenie o panu
        Ponikowskim. Prosze przeczytac inne komentaze na jego temet i
        wyciągnąc z tego wnioski.
        • Gość: Asia Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.opera-mini.net 21.02.09, 11:57
          Wielomilionowe hipoteki na półhektarowych działkach to zła ale spotykaną praktyka.Vide As-Bau /kunickiego 13 mln hipoteki zwykłej.Inwestorom sprzedaje się mieszkanie na działce wolnej od obciążeń,a potem tą działkę się znacząco zadłuża.
          • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.09, 15:31
            Potem deweloper przestaje spłacac kredyt i zaczyna sie....
            • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 20:17
              termin splaty to 31.03.2009
              • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.02.09, 08:16
                Przy tak wielu niesprzedanych mieszkaniach jakos niwidze faktu
                spłaty tej hipoteki.
                • Gość: tomek Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.zone3.bethere.co.uk 22.02.09, 10:18
                  jola niezly z ciebie wkret
                • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 10:59
                  jako laikowi w kredytach inwestycyjnych wydaje mi sie jednak, ze taki kredyt splaca sie podobnie jak np hipoteke - systematycznie-ratami, a nie jednorazowo w ostatnim dniu terminu.... skoro mamy polowe lutego i 6tyg do konca kredytu, a deweloper umieszcza na swojej stronie aktualna pozytywna opinie banku, ktory udzielil kredytu to naprawde nie rozumiem skad te insynuacje?!?!
                  • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.eranet.pl 22.02.09, 11:29
                    Mnie to już i tak niedotyczy. Chciałam tylko ustrzec osoby
                    zainteresowane kupnem mieszkania od tego dewelopera przed ryzykiem
                    oczekiwania na wybrane mieszkanie lub sytraty gotowki.
                    • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 11:48
                      tyle ze ostrzegasz w sposob charakteryzujacy trolla forumowego... gdzies dzownia tylko nie wiadomo gdzie i czym
                      • Gość: jola2 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.09, 12:12
                        nawet jeśli w tekście Joli jest tylko część prawdy, to warto wziąć
                        jej sugestie pod uwagę. Lepiej nie być w gronie "Polaków po
                        szkodzie", a widać, że ty able071, zbyt mocno wybielasz ....
                        • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 12:26
                          wydaje mi sie ze nic nie wybielam... choc oczywiscie, chce wierzyc ze wszystko jest ok bo sam wpakowalem w to kase... mysle jednak, pisze jak jest, dajac ocene innym... natomiast p.jola ocenia, zdecydowanie negatywnie i spekuluje nie wiedzac tak naprawde co owe informacje do ktorych dotarla swiadcza o deweloperze i inwestycji
                          • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.02.09, 17:38
                            Czytajac poprzednie wypowiedzi na forum w gazeta.pl , able071 jest
                            albo pracownikiem albo jednym z wlascicieli firmy deweloperskiej
                            Pana Ponikowskiego. Ślepy by to zauważył. Jeszcze nigdy niewidziałam
                            tyle pozytywów ze strony jednego forumowicza. Uważam jednak że
                            wszystkie pozytywy na tym forum pochodzą z firmy deweloper.inter-es.
                            Bo wszyscy juz wiedza że ten deweloper to MINA!!!!!!!
                            • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 20:05
                              taa mam ryczalt za kazde 10 pozytywnych postow... siedze calymi dniami i szukam gdzie moge pisac piesni pochwalne
                              jesli poswiecilas sie i przeczytalas prawie 300 postow w poprzednim temacie to chyba jestes niezle pokrzywodzona przez inter-es i szukasz jakby tu dogryzc
                              dzisiaj bylem na budowie i przekonalem sie ze cos sie pozmienialo... w plocie nie masz juz dziur do samodzielnych wizytacji, jakies inne/nowe materialy budowlane i nawet ktos w koncu tego pilnuje. Wg relacji owego ochroniarza narazie dlubia glownie w budynku C, potwierdzil tez ze zmienila sie ekipa remontowa, wiec trzeba byc dobrych mysli
                              droga jolu... masz racje dzieki twoim jakze rzetelnym postom powinienem wycofac 80% wplaconych kwot/transz, odkrecac kredyt i brac go po raz drugi w innych, duzo gorszych warunkach za inne wyzsze ceny, i tlumaczyc sie z likwidacji ksiazeczki mieszkaniowej tracac premie gwarancyjna - sorry wole wierzyc, ze wszystko sie skonczy pozytywnie bo poki co, poza opoznieniem wszystko wyglada wzglednie ok
                              • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.eranet.pl 22.02.09, 21:34
                                Jednego czego moge Ci życzyc, to cierpliwosci, wytrwalosci i
                                powodzenia. Ta inwestycja to odzwierciedlenie inwestycjii na
                                Słowianskiej. Niekonczaca sie opowiesc. Serdecznie Pozdrawiam.
                                • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 21:44
                                  o Slowianskiej slyszalem plusy i minusy... jak wszedzie
                                  EOS
                                  • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.09, 07:54
                                    Ja tam żadnego plusa jeszcze nieusłyszałam, byłam tam nawet
                                    osobiscie i rozmawiałam z jednym z lokatorów który powiedział
                                    wyraznie że, żałuje że kupiłem tu mieszkanie. I takich już jest
                                    wielu.
                                    • Gość: Interes ? Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.kredytbank.com.pl 23.02.09, 08:53
                                      Mialem kupić tam mieszkanie, oglądalem, czytalem , analizowałem
                                      Po spotkaniu z deweloperem ( ciężko powiedzieć kim właściwie był ten
                                      człowiek bo system sprzedaży w Inter -es opiera sie na
                                      przepuszczaniu mieszkania przez kilku włascicieli ) zrezygnowalem.
                                      Bardzo złe wrażenie związane było z faktem iż przedstawiciel
                                      dewelopera (?) był przeciwieństwem osoby kompetentnej,
                                      zorganizowanej i budzacej zaufanie. Bardziej nadawałby się na
                                      handlarza używanymi samochodami ( BMW ?)
                                      Samo mieszkanie i blok bardzo ładne, pomijając oczywiście parter i
                                      kilka mieszkań bez balkonów czy z ciemną kuchnią :)
                                      • rx55 Odpowiedzialność forumowiczów za pomówienia 23.02.09, 11:40
                                        Czy powyższy list podpisany pseudonimem jednak wysłany z adresu IP należącego do
                                        Kredyt Banku mam traktować jako oficjalne stanowisko w sprawie inwestycji firmy
                                        Inter-es jakie Kredyt Bank reprezentuje?

Czy wielu poprzednich forumowiczów zdaje sobie sprawę, że swymi rzekomymi
                                        zarzutami podważa opinię firmy i szkaluje jej dobre imię. Czy w/w osoby mają
                                        świadomość, że podobne pomówienia znajdują epilog w sądzie?

Trudno mi oceniać na ile rzetelne są to informacje a na ile stanowią kłamstwo
                                        powodowane niezdrową konkurencją, jednak będąc na stanowisku Developera
                                        zastanowiłbym się nad skierowaniem sprawy do sądu, zaś na miejscu firmy Kredyt
                                        Bank wyciągnąłbym konsekwencje wobec pracownika publikującego podobne opinie.
                                        • Gość: jola Re: Odpowiedzialność forumowiczów za pomówienia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.09, 12:31
                                          Od tego są mądralo forum żeby na nich dyskutowac.
                                          • rx55 Re: Odpowiedzialność forumowiczów za pomówienia 23.02.09, 14:15
                                            Gość portalu: jola napisał(a):

> Od tego są mądralo forum żeby na nich dyskutowac.

Ciekawy argument, którym można co najwyżej rozładować atmosferę na sali rozpraw...
                                            • Gość: jola Re: Odpowiedzialność forumowiczów za pomówienia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.09, 20:19
                                              Wydoroslej...
                                              • rx55 Re: Odpowiedzialność forumowiczów za pomówienia 24.02.09, 10:38
                                                Gość portalu: jola napisał(a):

> Wydoroslej...

haha!!!
                                                • Gość: pokrzywdzona Re: Odpowiedzialność forumowiczów za pomówienia IP: *.centertel.pl 06.03.09, 17:42
                                                  Kupiłam od tego pana P mieszkanie, poczym po rozmowie z wieloma
                                                  ludzmi którzy mi odradzali tego dewelopera zrezygnowałam. Wpłaciłam
                                                  ponad 200.000 zaliczki. Dzwoniac do Pana Ponikowskiego zwodzi mnie z
                                                  oddaniem zaliczki, niewiem co robić. On mnie podczas rozmowy
                                                  traktuje jak Wielkie Nic. Sczerze odradzam tego dewelopera, oraz
                                                  potwierdzam komentarze Pani Joli. To zwykły oszust. LUDZIE UWAZAJCIE
                                                  NA TEGO OSZUSTA I KŁAMCE
                                                  • Gość: able071 Re: Odpowiedzialność forumowiczów za pomówienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 18:41
                                                    oo rrany... to chyba z 4 mieszkania Pani kupowala, bo przecietna logiczna zaliczka to jakies 10% wartosci zakupu...
                                                  • Gość: pokrzywdzona deweloper.inter-es IP: *.centertel.pl 06.03.09, 23:07
                                                    tylko jedno, natomiast jest w pewnej częsci skończone i dlatego tyle
                                                    wpłaciłam
                                                  • Gość: able071 Re: deweloper.inter-es IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 23:23
                                                    to taka kwota napewno nie nazywa sie "zaliczka" to raz
                                                    a dwa ze tak jak pani jola nie przedstawia pani zadngo konkretnego zarzutu na tego dewelopera, a jedynie posilkuje sie zwrotami typu "znajomi powiedzieli" "duzo slyszalam" tylko ze nic z tego nie wynika... argument typu "mam problem ze zwrotem zaliczki w wysokosci 200tys" tez brzmi niepowaznie bo to nie jest w takim razie zaliczka a wplata na poczet zakupu, a po drugie nie przedstawia Pani warunkow zawartej umowy i wplat owej sumy... bo zakladam ze na dobre slowo nie wplacila Pani takiej "zaliczki"

ja nadal uwazam ze budowa zostanie dokonczona, tym bardziej, ze od dnia zmiany wykonawcy sporo sie na samej budowie pozmienialo w kwestiach organizacyjnych, a teraz takze w kwestiach posuwania sie naprzod robot
                                                  • Gość: pokrzywdzona Re: deweloper.inter-es IP: *.centertel.pl 07.03.09, 09:52
                                                    Czytając Pana wypowiedzi na forum, moge tylko przypuszczac iz jest
                                                    Pan zwiazany z deweloperem. Za pozytywnie sie Pan wypowiada w
                                                    odniesieniu do syfu który panuje na placu budowy oraz wypowiedzi
                                                    innych forumowiczów.
                                                  • Gość: able071 Re: deweloper.inter-es IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 09:55
                                                    taa juz pisalem... za kazdy rozsadny post dostaje 10groszy :)
                                                  • Gość: pokrzywdzona Re: deweloper.inter-es IP: *.centertel.pl 07.03.09, 13:30
                                                    Tani jesteś...
                                                  • Gość: potenjalna mieszka Re: deweloper.inter-es IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.09, 23:44
                                                    do pokrzywdzonej. Skoro chcesz zwrotu pieniędzy to znaczy, że za słabo się
                                                    zastanowiłaś i zmieniłaś zdanie jak małe dziecko więc chcesz swoje pieniążki
                                                    szybciutko z powrotem. A jeśli nie byłaś pewna to po co aż taka zaliczka? koszt
                                                    umowy rezerwacyjnej to 5 tysięcy... a te 200 000 to już chyba umowa kupna.
                                                    Zresztą gadanie w stylu znajomi mówili... nic nie mówi innym zainteresowanym
                                                    więc może oświeć ewentualnych chętnych do kupna? chyba, że to tylko takie
                                                    gadanie bez podparcia...
                                                  • Gość: pokrzywdzona Re: deweloper.inter-es IP: *.centertel.pl 09.03.09, 08:44
                                                    Do twojej informacjii pani mądralinska. Gdy kupujesz mieszkanie
                                                    wykończone w 80 procentach niestety zaliczka musi byc troszke
                                                    większa niż 5000. Jeżeli niemasz pojęcia oczym mówisz, niewypowiadaj
                                                    sie...
                                                  • Gość: POTENCJALNA MIESZK Re: deweloper.inter-es IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 11:39
                                                    Ale nadal nie przytoczyłaś argumentu konkretnego przeciw, więc albo
                                                    ich nie masz albo jesteś na tyle głupia, że wystarczyły Ci
                                                    zasłyszane opinie jaki ten deweloper jest zły albo już zapomniałaś
                                                    bo masz jakiś problem z główką.
                                                  • Gość: pokrzywdzona Re: deweloper.inter-es IP: *.centertel.pl 09.03.09, 11:48
                                                    Głupia tojesteś ty że stajesz w jego obronie. A jezeli 200.000 to
                                                    dla ciebie nic to gratuluje...
                                                  • Gość: pokrzywdzona Re: deweloper.inter-es IP: *.centertel.pl 09.03.09, 11:50
                                                    ... jeżeli umiesz czytać to przeczytaj sobie dokładnie wszystkie
                                                    posty na forum tego dewelopera i wyciągnij wnioski.
                                                  • Gość: potencjalna mieszk Re: deweloper.inter-es IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 12:21
                                                    ale mnie nie interesują inne posty bo te już przeczytałam,
                                                    interesuje ,mnie co aż takiego złego powiedzieli Twoi znajomi na
                                                    tego dewelopera, że skłoniło Cię to do zmiany tak dalece już
                                                    posuniętej w działanich decyzji. Wydaje mi się, że jeżeli piszesz
                                                    takie rzeczy to masz na to swoje konkretne argumenty a nie posty
                                                    innych, gdzie każdy z nich należy dzielić przez 10!!!
                                                  • Gość: gościu Re: deweloper.inter-es IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 22:55
                                                    Byłem dziś ok godziny 21 na placu budowy. Ostatnia wizyta była jakoś miesiąc temu i z przyczyn atmosferycznych ;) nic się nie działo. Obecnie jest trochę ciężkiego sprzętu (koparki) i trochę materiałów budowlanych, których nie było miesiąc temu. Róg budynku C gdzie są wielkie balkony doczekał się już okien z roletami, na dole jest już pierwsza warstwa elewacji. Z tego co widziałem coś się dzieje ;) i końcowe wykończenia nabierają tempa ;)
                                                  • Gość: budB Re: deweloper.inter-es IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 20:13
                                                    tez bylem na budowie w piatek. widzialem swoje mieszkanie. sciany
                                                    skonczone gladziutkie a u mnie akurat pracownik dzialal z jakas
                                                    podpodlogowa instalacja elektryczna albo telewizyjna. w innych
                                                    mieszkaniach byla juz gotowa. widac pracownikow wszedzie i prace ida
                                                    do przodu. na zewnatrz to samo az milo popatrzec. zle wiesci dla
                                                    tych nienawidzacych. wszystko wyglada super.
                                                  • Gość: tamara Re: deweloper.inter-es IP: *.e-wro.net.pl 21.03.09, 13:05
                                                    jola=pokrzywdzona.PRAWDA,,NO BO TA JOLA TO TAKA WAZNA PERSONA WE WROCKU..I TO ZE MNA ROZMAWIALAS KOCHANA.he he..he..oj...a ja wlasnie kupuje mieszkanko....niewazne u kogo wazne ze juz jest...
                                                  • Gość: Jaa kolejny podstawiony przez dewelopera pieniacz? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.09, 18:23
                                                    Skoro z umowy kupna wynika, ze mozna takowa zerwac to dopoki mieszkania nie
                                                    odebrales mozna sie wycofac na jakim Ci zie etapie podoba. Czyli cos na zasadzie
                                                    kupujesz samochod juz go masz w domu w garazu mozesz sobie do niega wsiasc ale
                                                    kluczyki dostaniesz za pol roku. Niby Twoj ale nie Twoj. Tutaj kluczykiem jest
                                                    akt wlasnosci. nie bylo odbioru mieszkania, spodobalo Ci sie inne zrywasz umowe
                                                    i kupujesz inne. Pieniadze sa Twoje i deweloperowi nie do nich.

A Ty tez kupilas i boisz sie ze deweloper nie ukonczy inwestycji i naganiasz na
                                                    ludzi co mysla?
                                                  • rx55 Obiektywnie wobec nieświado i agresji emocjonalnej 25.03.09, 13:05
                                                    Nie jestem przedstawicielem developera.

Systematycznie czytam wątki na forum "developerskim" ponieważ zamierzam kupić
                                                    większe mieszkanie i chcę zyskać orientację na wrocławskim rynku nieruchomości
                                                    niejako z każdej strony.

Nie neguję zasadności argumentacji żadnej ze stron w niniejszym konflikcie.

Zwracam jednak uwagę na odpowiedzialność za słowa, której najwyraźniej brak
                                                    wielu osobom, nieświadomym, że media internetowe posiadają taki sam status
                                                    prawny, jak media np. prasowe a więc nie zwalniają z odpowiedzialności za słowa.

Wielu ludzi poddanych dyktatowi emocji zapomina, że zarzuty wymagają
                                                    potwierdzenia, często na drodze sądowej, zaś internet nie gwarantuje anonimowości.

Postawy jakie zaobserwowałem m.in. w niniejszym wątku, stanowią typowe formy
                                                    zachowań internetowych generowanych poczuciem anonimowości.

Chamstwo i agresja obecna w wielu wypowiedziach wynika natomiast z reakcji na
                                                    strach i bezsilność - rekompensatę stanowią wypowiedzi na forach internetowych.

Życzę udanych negocjacji z developerem, życzę również świadomości, że epatowanie
                                                    emocjami eliminuje myślenie, które jest podstawą skutecznego działania.
                                                  • Gość: potencjalna mieszk Re: Obiektywnie wobec nieświado i agresji emocjon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 15:44
                                                    podzielam opinię i rzeczywiście gdyby brać sobie do serca wypowiedzi
                                                    z forum to nigdzie nie należałoby kupować mieszkania, bo na każdego
                                                    developera są skrajne wypowiedzi. Oczywiście współczuje ludziom, że
                                                    aż tyle czekali, jestem w o tyle lepszej sytuacji, że dopiero teraz
                                                    zamierzam kupić mieszkanie od INTER-ES i widze koniec budowy bliżej
                                                    niż dalej, zwłaszcza, że odkąd zmienił się wykonawca naprawdę wiele
                                                    szię dzieje na budowie. Dziś oglądał potencjalne mieszkanie znajomy,
                                                    który ma firmę budowlaną i poza paroma niedociągnięciami stwierdził,
                                                    że wykonanie jest naprawdę dobre porównując z innymi, które oglądał.
                                                    Nie chcę nikogo namawiać bądź zniechęcać. Życzę tylko rozsądku w
                                                    podejmowaniu decyzji.
                                                  • Gość: mega Re: deweloper.inter-es IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.09, 21:50
                                                    Interesuję się zakupem mieszkania u tego dewelopera, na budowie byłam dwa dni temu, mieszkania są już wykończone w 100% obecnie trwają prace wykończeniowe klatek schodowych w budynku B i C oraz prace związane z wjazdem do garażu. Zmierzam do tego, że mimo iż mieszkania wykończone są w 100% zaliczka nadal wynosi 5000zł a nie odpowiednio więcej, czyli w tym przypadku byłoby chyba 100% wartości mieszkania według p. pokrzywdzonej.
                                        • Gość: Jaa a Ty jestes z ABW? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.09, 18:11
                                          Jak Cie to boli to wytocz proces albo zamilcz pieniaczu.
                                          Kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie na temat obslugi a jakos nie widze tam
                                          oskarzen ktore nadawalyby sie do wyciagania wnioskow w sadzie.

Ale moze doczytales cos miedzy wierszami wtedy droga do sadu wolna.
                                          Ja osobiscie o firmie Inter-ES slyszalem same zle informacje i trudno. Skoro
                                          firma tak prowadzi swoje Inter-ESy to tak ma. kazdy sobie rzepke skrobie. A moze
                                          ty jakis z rodziny jestes albo umoczyles i probujesz jakos sie tu pocieszac
                                          publicznie. Nie to forum.
    • Gość: karola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:38
      Witam,

osobiście nie zakupiłam tam mieszkania i to była najlepsza decyzja w
      moim życiu... Bliska mi osoba jednakże się na to zdecydowała w
      bud.A, miała się wprowadzić jakiś rok temu... i co? jeszcz nie
      mieszka i nie wiadomo kiedy zamieszka ponieważ widoki na pozwolenie
      na użytkowanie są odległe. Zakończenie miało być na początku 2008
      roku mamy już 2009 rok... masakra. A na dodatek jak ktoś ma proste
      ściany to można mu pogratulować ponieważ, w mieszkaniu tejże
      znajomej mi osoby ściany i sufity wyglądają jakby robił je ktoś kto
      dopiero uczy się swojego fachu. Jeżlie ktoś kto był tam na budowie,
      śledzi "postępy" i jest wydaje pozytywne opinie to musi chyba być
      przekupiony przez braci P.
      • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:35
        haha nie no wymiekam
        chyba dla takich osob sa ekskluzywne apartamentowce we Wroclawiu budowane :)
        jeszcze raz powtorze... KAZDEMU proponuje zalozenie wlasnej dzialnosci gospodarczej... i sprobowania sie z polskimi urzedasami
        • Gość: karola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 83.16.146.* 23.03.09, 20:13
          nie wiedziałam że osoba która wymaga prostych ścian i sufitów ( na miarę
          Polskiej normy..) ma nieosiągalne wymagania, do tej pory myślałam że to raczej
          normalne iż jak człowiek płaci to wymaga chociaż podstaw. A dodam iż nie
          mieszkam w apartamentowcu... No ale z drugiej strony co masz człowieku pisać
          jak już władowałeś kasę w mieszkanie w tej inwestycji, wyrazy współczucia
          • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:20
            niestety polska rzeczywistosc budowlana jest dosc brutalna jesli chodzi o krzywizny scian i sufitow... jesli sa one az tak denerwujace to zamawiasz sobie gladzie... i sa tacy magicy co to spokojnie wyciagna... nie bardzo znasz sie na sztuce budowlanej skoro podstawowa sprawa sa dla Ciebie proste sciany...
            oczywiscie ze nie bede poklepywal CIe po ramieniu i oczywiscie ze wpakowalem w to kase... tylko ze staram sie na to patrzec choc troche z perspektywy inwestora... osobiscie wybieralem w czasach kiedy w planach byly takie inwestycje jak ogrody grabiszynskie, ogrody oltaszynskie, activ w wysokiej, dolmat w wysokiej, milar na kukuczki czy kolejne budynki spoldzielni osada... to tylko kilka wybranych... na ta chwile widzialem ze tylko osiedle hubertus dolmatu stoi zagospodarowane, cala reszta jest "na wykonczeniu" a activ sadzac po komentarzach na forum pare osob oszukalo troche bardziej niz na krzywych sufitach
            • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.eranet.pl 24.03.09, 11:36
              Żalosny jestes kolego, czytam twoje posty od dłuzszego czasu, i ty
              wyrazne prubójesz niewiem komu zasugerowac, że ta budowa jest
              całkiem normalna. Szkoda tylko że spózniona o rok. Żyj w tym syfie
              dalej:)
              • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:32
                ja tez czytam Twoje poste kolezanko i widac, ze masz niewiele latek i swiatopoglad podobny do joli eR
                • Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.03.09, 07:43
                  Dla twojej wiadomosci mam 33 lata i jestem magistrem farmacjii.
                  Posiadam także własna apteke. A ty co robisz? przedstawiciel
                  chandlowy chipsów lays hahaha...
                  • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 08:28
                    no to wiek pewnie bliski twojej imienniczce :) pewnie wysoko postawiony w miescie tato otworzyl apteke i dal corce prace... i tak masz racje przedstawiciel CHandlowy ze mnie po zawodowce ortograficznej :>
                    indzoj :P
                  • Gość: furla Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.53-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.03.09, 15:25
                    masz wlasną aptekę,33 lata i tata kupuje ci mieszkanie???

Ty chyba niepełnosprawna umysłowo jesteś!!tak wynika z wypisywanych przez ciebie
                    bzdur...twierdzisz-ze po znajomości przejrzałaś księgi wieczyste?DLA Twojej
                    informacji!
                    Wszystkie wiadomości zawarte w księgach wieczystych są dostępne dla KAZDEGO
                    chętnego-idz sobie sprawdzić na Komandorska-jest tam taki pokoj z
                    komputerami-wpisujesz numer KW i czytasz..czytasz...czytasz...
                    dodam ze często sa kolejki do tego sprawdzania...
                    i nie trzeba mieć wysoko postawionego tatusia zeby to przeglądać...

• Gość: furla Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.53-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.03.09, 15:30
                      a Panu Able071 gorąco polecam zaprzestanie dyskusji z "inteligentną inaczej"
                      Jolą...po co karmić trolle?

• Gość: jola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.eranet.pl 27.03.09, 13:11
                        Hej Panie inteligencja bazarowa.Żeczą oczywistą jest fakt iż
                        ktokolwiek wtopił w tą inwestycje pieniążki lub kredyt, bedzie tego
                        bronił. Do twojej wiadomosci apteke otworzyłam sama, i jeszcze mam
                        zaciagniety kredyt. Niestety Tatus dał mi tylko na wykształcenie.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: czepialski Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.09, 13:36
                          >Hej Panie inteligencja bazarowa.Żeczą oczywistą jest fakt iż
                          >ktokolwiek wtopił w tą inwestycje pieniążki lub kredyt, bedzie tego
                          >bronił. Do twojej wiadomosci apteke otworzyłam sama, i jeszcze mam
                          >zaciagniety kredyt. Niestety Tatus dał mi tylko na wykształcenie.

A w Żeczypospolitej to wykształcenie zdobyłaś?
                          • Gość: furla Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.219-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 27.03.09, 14:48
                            Dal Ci na wykształcenie?a to dobrze -bo jakbyś sama miała się kształcić to z
                            taką ortografią i stylem pisania to nawet matury z polskiego byś nie zdała...
                            w Polsce studia są za DARMO...no chyba ze w rożnych szkołach Lansu i Buansu ale
                            wykształceniem tego nazwać nie można;)
                            także nie rozumiem na co ci ten tatuś dawał...
                            no i nie obrażaj tatusia, że tylko na wykształcenie ci dal... bo wcześniej
                            pisałaś ze on płaci za mieszkanie-zapomniałaś już??;))
                            • Gość: furla Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.219-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 27.03.09, 15:00
                              a do wszystkich którzy kupili tam mieszkania lub interesują się budową- mam
                              pytanie!!
                              Co się tam w tej chwili dzieje?Czy robią elewacje?
                              Mam mieszkanie obok tych budynków i wynajmuje je Koreańczykom z LG - i właśnie
                              parę dni temu dzwonili do mnie, że straszny mają hałas przez ta budowę!!i jak
                              tak będzie dalej to będą szukać sobie innego lokum...niestety obecnie jestem na
                              dłuższej delegacji w Brukseli i nie mogę sama sprawdzić co się tam dzieje ale az
                              wierzyć mi się nie chce, że tak ostro prace tam idą i że aż takie hałasy...

• Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:48
                                dzisiaj bylem na budowie i sie w miare dzieje
                                plac miedzy budynkami a i b zaczeli troche formowac sciezka
                                w mojej klatce dokonczyli wylewki podlog, ruszyly tynki
                                pozatym powstawiali juz drzwi wejsciowe to kilku mieszkan, a wdzedzie obsadzili oscieznice
                                pozatym naet dzis czyli w sobote paru robotnikow sie krzatalo... co prawda praca wre z przerwami na piwko, ale to chyba norma :>

co do halasow to raczej im chodzi o remont ulicy obroncow poczty... tam klada nowe krawezniki i to raczej oni halasuja... a skoro pytasz o elewacja to ta akurat jest dosc dawno zrobiona, w apru miejscach tylko nie robili, i teraz dokanczaja

generalnie w budynku B zostalo do zrobienia mniej wiecej tyle:
                                -klatka schodowa wraz z poreczami i drzwiami wejsciowymi (sa tylko gdzieniegdzie tynki)
                                -tynki i koncowki wylewek podlog w wielu mieszkaniach
                                -poddasza - choc tam nie wiem jaki ma zostac stan?
                                -zagospodarowanie terenu
                                -garaz

uwina sie... w miesiac?? to chyba zalerzy od ilosci zaangazowanych osob
                        • Gość: farmaceuta Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.129.* 28.03.09, 16:21
                          ciekawe jak aptekę otworzyłaś na kredyt, ty naprawdę jesteś
                          niesprawna umysłowo
                      • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:42
                        panna jola sie dla mnie skonczyla jako wiarygodna osoba na poscie
                        "Gość: jola 23.02.09, 12:31 Odpowiedz
                        Od tego są mądralo forum żeby na nich dyskutowac."
                  • Gość: farmaceuta Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.129.* 28.03.09, 16:19
                    to już wiadomo dlaczego jesteś taka pokręcona, farmaceuta, to takie
                    skrzywienie zawodowe, ja tym bym się na forum nie chwalił bo każdy
                    wie że najbardziej przewartościwani i naszący nos do góry ludzie to
                    farmaceuci
                    • Gość: Obiektywny Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.09, 21:27
                      Po przeczytaniu tego forum pozostał mi niesmak.
                      Nie mam wątpliwości, że deweloper Inter-es cechuje się brakiem jakiegokolwiek
                      profesjonalizmu, nie dotrzymuje terminów i wprowadza klientów w błąd. Niestety
                      sposób w jaki Jola prowadziła dyskusje moze wprowadzić wiele osób w błędne
                      przekonanie, iż deweloper jest ok natomiast klienci są wysoce roszczeniowi.
                      Otóż szanowni forumowicze ze sposobu w jaki wypowiada się able mogę
                      przypuszczać, iż jest to pracownik dewelopera lub PP we własnej osobie.
                      Tłumaczenie opóźnień biurokracją jest wysoce niestosowne.Jeśli deweloper nie
                      umie dobrze prowadzić interesów to niech tego w ogóle nie robi. Klientów
                      obchodzą terminy a nie tłumaczenie się papierkową robotą.
                      Współczuje osobom które kupiły tam mieszkanie i przestrzegam kuszonych ceną za
                      metr.Nie wierzcie w ani jedno słowo PP.Wszystko bierzcie na papierze.Umowę
                      podpisujcie u notariusza.
                      Pozdrawiam-obiektywny obserwator
                      • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 21:52
                        subiektywna ta obiektywnosc
                      • Gość: karola Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 13:19
                        podpisuję się w 100% pod tym co napisał Obserwator!!
    • ameliadol Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej 30.03.09, 13:44
      a od kiedy ta firma zajumuje się budownictwem? 3 lata temu mój
      chłopak tam pracował i zajmowali się sprzedażą komputerów. Ja bym
      nie ufała takiemu pseudo developerowi.
      • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:43
        jakies odbiory zarzadzili :) hehe
        • Gość: budB Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 05.04.09, 09:04
          tak. w tym tygodniu sa juz odbiory. czy ktos widzial ostatnio jak
          wyglada budowa? widzialem swoje mieszkania jakis miesiac temu i
          niewiele pozostalo do zrobienia i o to jestem spokony ale podworko
          bylo jeszcze daleko od swojego wizualizacyjnego wzoru. ciekawy
          jestem jak to teraz wyglada bo jednak jak sie odbiera mieszkanie to
          wszystkie punkty budowy musza byc spelnione w tym zagospodarownie
          terenu ogrodzenie bramy itd
          • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 09:32
            troche przesadzili z tymi odbiorami... o ile w mieszkaniach nie brakuje juz wiele do zrobienia - u mnie glownie rownanie scian i wstawienie drzwi wejsciowych to klatka schodowa i zagospodarowanie terenu sa w stanie mocno przedsurowym... dopiero wczoraj wylewali podloge w korytarzu, nie mowiac o braku drzwi wejsciowych czy barierek... zagospodarowanie terenu tez narazie jest w sumie zadne, nie wiem tez co sie dzieje z garazem, ale zdecydowanie nie sa do odbioru... reasumujac chyba chca byc czysci pod wzgledem terminow, ale odbiorow to chyba nie bedzie za wiele... licze ze sie spreaza i do konca kwietnia faktycznie bedzie co odbierac
            • Gość: potencjalnamieszka Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 10:31
              Odbiory są specjalnie wcześniej zanim skończą ostatecznie np.
              wykończenie klatek, ponieważ każdy z nas będzie to mieszkanie
              wykańczał i wpuści tam jakąś ekipe, która chcąc nie chcąc
              trochę "bałaganu" zrobi. A szkoda by było żeby po ładnie wykończonej
              klatce przeszedł się pan, który chwilę wcześniej wdepnął w farbę na
              przykład... wieć lekkie opóźnienie wykończenia klatek może być tylko
              z korzyścią dla ich wyglądu później. A co do otoczenia to czy nie
              fajne jest to, że do czasu kiedy będą coś robić to będą stały
              kontenery do których będzie można wrzucać ewentualne odpadki z
              wykańczania mieszkań?
              • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 12:35
                co innego klatka nie wykonczona a co innego klatka niedokonczona... podloga bez wylewki, zupelnie nierowna, z wystajacymi rurami czy kablami to troche inna bajka... tak samo jak kontener na smieci ktory moze stac sobie i pol roku jeszcze... poki co to jeszcze jest zdecydowanie plac budowy a nie plac remontow, ktore i tak beda sie ciagnac co najmniej kilka miesiecy (i to te ktore maja juz Nabywcow)
                Chyba zdajesz sobie sprawe forumowiczu ze odbierajac mieszkanie zaczynasz placic za nie czynsz...
                • Gość: budB Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 05.04.09, 23:49
                  no i co teraz zrobic? jak odbierac jak czesci wspolnych jeszcze niby
                  nie ma?
                  • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 19:57
                    jak dla mnie pelen odbior na ten moment to dziwna sprawa... chyba ze deweloper chce mnie gest i wpuscic Nabywcow na budowe, natomiast nie bedzie ich kasowal za czynsz i po zakonczeniu wiekszych robot - licze ze za ok miesiac... nastapi wlascili odbior z podpisami
                    jakkoliwke pare odbiorow juz bylo w ciagu dwoch dni, moze wiec ktos sie odezwie jak to wyglada w praktyce?
                    • Gość: Gosciu Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 188.33.64.* 08.04.09, 22:17
                      A czy nadzór budowlany "odebrał" całą budowę?
                      • Gość: qwerty Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.teta.com.pl 10.06.09, 09:23
                        z majowych rozmów z budowlańcami - prawdopodobny termin odbioru to późne lato
                    • Gość: bomen Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 08.04.09, 22:41
                      Deweloper zawarł w umowie punkt że płaci odsetki "do dnia zgłoszenia gotowości
                      do przekazania lokalu", więc pewnie dlatego są odbiory. Jak w każdym bądź razie
                      zamierzam im udowodnić, że jeszcze nie są gotowi :)
                      • Gość: budB Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 09.04.09, 12:02
                        powidzenia z udawadnianiem ze budowa jeszcze nie jest gotowa:)
                        na odbiorze beda przekazywane mieszkania jesli ktos sobie rzyczy
                        przyczym podpisuje aneks ze zgadza sie zostawic 1 pare kluczy
                        budowlancom zeby mogli sobie wchodzic niby pod komisja i przy
                        kierowniku budowy ale to jednak raczej uniemozliwia rozpoczecie
                        jakis prac w srodku bo troche strach zostawic materialy narzedzia i
                        sprzet. do tego od odebrania placi sie za liczniki prad woda i
                        ogrzewanie i pewnosci nie ma ze ktos sobie nie podlaczy czegos do
                        gniazdka na przedluzaczu pod jakis sprzet bo jednak maja klucze.
                        nadzor budowlany jeszcze nie odebral budowy. nie ma zadnych odbiorow
                        jeszcze tak w zasadzie.
                        ogolnie na placu budowy byl pan Ponikowski i roilo sie od
                        pracownikow. wile sie dzieje. bylem tam dwa dni pod rzad i robota
                        faktycznie idzie w oczach. nie ma obaw wszystko bedzie skonczone
                        predzej czy pozniej a ten przedwczesny odbior to moim zdaniem
                        kwestia tych wlasnie odsetek o ktorys ktos tutaj pisal ale wszystko
                        zgodnie z umowa jaka podpisalismy.
                        jak ktos moze to prosze sie dowiedziec o kwestie garazow bo nie
                        dopytalem osobiscie kiedy i co a wiem ze cos tam jest na rzeczy:)
                        • Gość: gosc Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 89.108.219.* 09.04.09, 20:09
                          Na Słowiańskiej od przekazania mieszkań lokatorom do odebrania budowy przez
                          nadzór budowlany i podpisania aktów notarialnych minął rok... mam nadzieję, że
                          teraz będzie inaczej...
                          • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:33
                            jesli znasz temat Slowianskiej to krotkie pytanko: czy tam odebranie przez lokatorow bylo po wzglednej wykonczonej klatce, dzialajcej elektryce, kanalizacji, piwnicach i ogarnieciu w miare terenu przy budynkach?
                            • Gość: gosc Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 89.108.219.* 09.04.09, 22:18
                              z tego co mi wiadomo, a byłem tam osobiście i rozmawiałem z lokatorami... klatka
                              była względnie wykończona ale przed ostatecznym malowaniem, na pomalowanie
                              czekają do dzisiaj... elektrykę podłączyli tam po 4 miesiącach od przekazania
                              lokali... podziału piwnic nie ma do dzisiaj... teren ogarnięty... na windę i
                              ogrzewanie też długo czekali, podobnie jak na elektrykę... odbiór całkowity po
                              roku od przekazania lokali i dużo nerwów... ogólnie ciężko...
                              • Gość: direwolf Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.as.kn.pl 28.01.10, 06:35
                                Chciałbym podzielić się swoim doświadczeniem z firmą INTER-ES, a
                                decyzję przyszłym nabywcom pozostawić im samym.

Zdecydowaliśmy się z żoną nabyć mieszkanie od w/w firmy.
                                Odwiedziliśmy budowę, po czym próbowałem się skontaktować
                                telefonicznie z developerem, celem ustalenia szczegółów transakcji.
                                Nie dodzwoniłem się. Natomiast po kilku godzinach otrzymałem od
                                niego SMS (sic!) z zapytaniem, w jakiej sprawie dzwonię. Postawa nie
                                tyle zaskakująca, co szokująca. Odpisałem, o co mi chodzi.
                                Następnego dnia oddzwonił i praktycznie pomijając aspekt mieszkania
                                zaczęła się rozmowa o pieniądzach. Nietypowe jak na sprzedaż rzeczy,
                                o której nabywca niewiele wie. Po tym żona poszła sprawdzić księgi
                                wieczyste, na których były ogromne hipoteki, a także niejasna sprawa
                                ustalenia własności / ustalenia właściciela całej nieruchomości
                                (grunt, budynek).
                                Całość raptem 2 dniowego kontaktu + sprawdzenie ksiąg skończyłą się
                                CAŁKOWITĄ naszą rezygnacją z zamierzonego zakupu.

Zdroworozsądkowo myśląc:
                                - sms'owanie na temat mieszkania jest moim zdaniem nie do przyjęcia.
                                - sms jako pierwszy kontakt z developerem w formie: "w jakiej
                                sprawie pan dzwoni?" świadczy o tym, że dana osoba boi się odebrać
                                telefon.
                                - odwiedziny na budowie: bałagan, słabe wykończenie, brud,
                                nieogarnięty teren wokół budowy. Doświadczenie negatywne.
                                - rozmowa z szefem budowy o termin wykończenia: podał jakąś datę,
                                ale z tego co się wywiedzieliśmy, i tak już odległą od pierwotnego
                                planu.
                                - ujemnie odbiera się fakt gotowości do sprzedaży mieszkań /
                                budynków nie mających odbioru budowlanego. Nieskończonych.
                                - hipoteki. Obciążenie hipoteczne na takie kwoty to WIELKI ZNAK
                                OSTRZEGAWCZY dla każdego kupującego.

Dlatego ZREZYGNOWALIŚMY.
                                • Gość: z Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 188.122.17.* 04.11.10, 18:11
                                  I powodzenia.
                        • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:36
                          szkoda ze nadal nie ma nikogo kto juz "odebral" mieszkanie...
                          tez mysle ze przewodnia sprawa jest chec unikniecia odsetek... ale niektorzy mieli termin 30.12 a nie 31.03 jakos termin ostateczny...
                          na miejscu bylem w zeszla sobote i mimo robot nie chce m isie wierzyc ze przed koncem marca jst sens wchodzi z remontem... glownie ze wzgledu na media i czynsz za cos czego jeszcze de facto nie ma za bardzo
                          • Gość: bomen Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.teta.com.pl 10.04.09, 07:45
                            Ja byłem na odbiorze głównie po to, żeby obejrzeć sobie dokładnie mieszkanie, a
                            oprócz tego - wywiązać się z obowiązku na który nakładała na mnie umowa. Trochę
                            niedociągnięć marketingowych (brudno w mieszkaniu, nieumyte okna, facet kładzie
                            kafle na balkonie jakby nie mogli tego przed odbiorem zrobić), ale ogólnie
                            wrażenie dobre. Robota im się teraz faktycznie pali w rękach i widać dużą
                            różnicę w stosunku do poprzedniego miesiąca. Pojawiły się drzwi do klatek,
                            kafelki na schodach a nawet zarys ścieżki pomiędzy blokami A i B. W tym tempie
                            to spokojnie za 2-3 tygodnie da radę już suchą noga do klatki dojść i wtedy
                            faktycznie będzie można już myśleć o odbiorze lokalu.
                            Na minus - oprócz części wspólnych - głownie brak możliwości sprawdzenia
                            poprawności jakiejkolwiek instalacji - od prądu po CO no i chęć podpisania
                            aneksu, w którym określone jest że mam płacić czynsz i ryczałt za media, ale ani
                            słowa jakie to mają być kwoty.
                            • Gość: max Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.09, 12:17
                              czyli sumasumarum nie odbral Pan mieszkania?? nie zostaly podpisane protokoly odbioru i zoobowiazania do placenia czynszu, medii??
                              nie wyobrazam sobie odbioru mieszkania skoro nie dziala elektryka, co czy kanalizacja...

no i jak sie ma sprawa odsetek ustawowych? mi ostateczny termin konczyl sie 30 grudnia i ciekaw jestem jakie stanowsiko w tej sprawie zajmie inter-es
                              • Gość: bomen Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 12.04.09, 17:19
                                Nie odebrałem, bo z mojego punktu widzenia jest to całkiem niekorzystne:
                                - muszę zostawić klucze budowlańcom, ale jednocześnie staję się odpowiedzialny
                                za mieszkanie (np. wybita szyba to już mój problem)
                                - wykańczanie mieszkania bez sprawdzenia instalacji to jakaś pomyłka. Bo potem
                                się okaże że w razie np. zapchanej kanalizacji będę musiał skuwać świeżo
                                położone kafle
                                - muszę płacić czynsz i ryczałt za media mimo że nic w mieszkaniu nie robię
                                - o ile się nie mylę, to po odbiorze zaczyna się roczny okres rękojmi
                                - odsetki od nieterminowo ukończonej inwestycji - zdaję sobie sprawę że to
                                nieprosto będzie wywalczyć, ale po co palić za sobą mosty podpisując odbiór
                                niegotowego lokalu
                                • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 20:54
                                  mam podobny punkt widzenia, tylko pytanie brzmi co w takim razie inter-es powiedzial? jaka strategie przy odbieraniu przyjac?
                                  Zglosiles poprawki i czekasz na usuniecie?
                                  Zaplacona zostala ostatnia transza?
                                  Jak wyglada rozliczenie koncowe metrazu i rozliczenie ceny koncowej?
                                  • Gość: bomen Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 13.04.09, 21:10
                                    Przy odbiorze oczywiście nie ma prezesa, wiec skończyło się jedynie na spisaniu
                                    moich zastrzeżeń. Teraz ruch jest po ich stronie - nie wiem jak na to zareagują.
                                    Co do rozliczeń , to ja jestem trochę "nietypowy" bo nie płaciłem transzami
                                    tylko całość. Rozliczenia końcowego też na razie nie dostałem. Informacje
                                    podobno mailowo można to od pana L. uzyskać, kiedy dostaniemy jakieś pismo z
                                    wezwaniem do uregulowania reszty - nie wiem. Ale mam nadzieję żę deweloper jest
                                    na tyle uczciwy, że zażąda dopłat dopiero po zakończeniu całej inwestycji a nie
                                    z rozgrzebaną budową.
                                    • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 21:48
                                      ehh czyli zaczyna sie troche nerwowka :/
                                      zdziwily mnie tylko Twoje "doplaty" bo u mnie jednak wieksze prawdopodobienstwo jest zmniejszenia nieco metrazu
    • Gość: mcrz Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 18:58
      Czy ktoś wie, jakie są możliwości podłączenia do Internetu w budynku A?

Z góry dzięki i pozdrawiam.
      • Gość: 071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.contium.pl 11.05.09, 10:52
        Czy ktoś wie co to za kominy wentylacyjne zostały przykręcone do budynków ? na
        dziedzińcu wygląda to koszmarnie. Czy to jest jakaś wentylacja garażu podziemnego ?
        • Gość: 071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.contium.pl 12.05.09, 13:05
          Są to dodatkowe kominy wentylacyjne od garażu podziemnego.
          • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 18:54
            to moze dzieki temu bedzie mozna odgrodzic miejsca parkingowe?? i zabudowac je chociaz siatkami?
            • Gość: bomen Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 14.05.09, 19:41
              Mam pytanie do tych co już są po odbiorze - macie już dostęp w mieszkaniu do
              wody i elektryczności?

Bo z CO to pewnie trzeba będzie do października czekać żeby zobaczyć czy
              cokolwiek działa ? Jak pomyślę, że w razie jakiś zatkanych rur trzeba będzie
              wtedy np. nowo położone kafle skuwać, to aż mnie skręca.

A może coś wiecie w sprawie aktów notarialnych? Ja już jeden aneks do banku
              musiałem składać z prośbą o przesunięcie terminu dostarczenia aktu - ale widząc
              ile jeszcze do zrobienia, to chyba 30.06 jest mało realny i czeka mnie kolejny
              wniosek.
              • Gość: budB Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 15.05.09, 12:35
                z tym wnioskiem do banku miałem taki sam problem. teraz mam czas do
                konca grudnia. czerwiec nierealny na akty raczej wrzesien.
                sam w mieszkaniu jeszcze nic nie robie.boje sie ze ktos mnie zaleje
                czy cos podobnego.przy okazji wymieniacie kurki na wyjsciach do wody
                z platikowych na metalowe? ja byłem pouczony ze te plaskikowe moga
                nie wytrzymac cisnienia i ze musze zmienic. tak zrobiłem. koszt 25
                pln. zastanawiam sie czy wszyscy to robia bo inaczej nie ma sensu.
    • Gość: luri Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.09, 20:22
      jakosc..tragedia dolicz 50 tys na gładzie i prostowanie scian
      • Gość: 071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.contium.pl 21.05.09, 09:56
        Luri jakie 50tys na gładzie i prostowanie ścian ?
        Jak masz krzywe ściany to trzeba to zgłosić przy odbiorze i muszą poprawić ;]
        • Gość: bud A Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 20:41
          chciałbym zapytać o te opłaty za media ( zrozumiałem ze po odbiorze mieszkania
          sie za nie płaci ). co do bud A ( odbiór był w zeszłym roku ) jedyne rachunki
          jakie płace to co i prąd ( koło 205 zł - za 2,5 GJ ). żadnego czynszu ani mediów.
          • Gość: bud A Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:24
            na kiedy PP obiecał akty notarialne kupujacym w bud B i C
            • Gość: qwerty Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.teta.com.pl 10.06.09, 09:29
              Mi na czerwiec :)
              Ale z rozmów z budowlańcami wynika, że budowę zgłoszą do odbioru pod koniec
              lata. Czyli jeśli optymistycznie zakładając budynek będzie odebrany we wrześniu
              - chyba można liczyć na akty w październiku?

A w budynku A już akty są popodpisywane ?
              • Gość: Łukasz Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.dialog.net.pl 15.06.09, 01:19
                Czy wiadomo coś na temat rozpoczęcia inwestycji przy ulicy
                Prądzyńskiego???
                • Gość: 071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.contium.pl 15.06.09, 08:57
                  Łukasz to chyba nie to forum.
                  • Gość: bud A Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 10:16
                    czy komus przecieka dach po ostatnich ulewach?
    • Gość: ann Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.chello.pl 20.10.10, 13:45
      Przeczytałam Wasze opinie dopiero teraz i mamy październik 2010; aktów notarialnych jak nie było tak nie ma......
      • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 193.59.73.* 20.10.10, 19:12
        ja juz mam
        • for_news_only Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej 25.10.10, 20:52
          super budowa - do pełnych 2 lat obsuwu zabrakło 8 dni ...
        • Gość: wroc. Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.10.10, 15:55
          co masz? bo napewno nie masz mieszkania na własność!
        • Gość: wroc. Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.10.10, 16:18
          Wyrazy wspólczucia bo jeśli piszesz że masz akt notarialny to wiedz że jest on nieważny!!!!
          • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 193.59.73.* 26.10.10, 23:36
            jest niewazny z powodu???? jakiego?
            • Gość: wroc. Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.10, 12:23
              bo nieważne jest z mocy prawa pozwolenie na budowę wydane dla PP na podstawie nieważnej z mocy prawa umowy użyczenia nieruchomości zawartej między SP właścicielem nieruchomości i PP. Należało poczekać na stwierdzenie nieważności decyzji pozwolenia na budowę /jest ich kilka/ przez organ administracyjny i stwierdzenie nieważności umowy użyczenia nieruchomości. Nieważne z mocy prawa są wydane w związku z tym wszelkie pełnomocnictwa udzielone przez właściciela nieruchomości dla PP i ewentualnie inne.
              Bez unieważnienia powyższych czynności nie może dokonać przeniesienia własności lokalu
              mieszkalnego ani właściciel wyodrębnionego samodzielnie lokalu mieszkalnego ani żaden pełnomocnik, w tym PP. Po prostu nie nabyłeś własności lokalu mieszkalnego z stąd akt notarialny jest nieskuteczny czyli nieważny.
              • Gość: pp Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 217.153.64.* 27.10.10, 13:55
                ale handelek lokalami kwitnie hehehe
                • Gość: SP Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.10, 14:41
                  co masz na myśli, że handelek kwitnie? i skąd twoje rozbawienie? Tu nie do śmiechu!
              • Gość: xxxz Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 08:46
                dlatego akt notarialny podpisuję u Notariusza , jeżeli będzie zawierał wady to zapłaci za to Notariusz ze swojego ubezpieczenia, on doskonale wiedział kto co i dlaczego sprzedaje, jeżeli tak jest to powinieneś zgłosić to w prokuraturze, wtedy wszyscy będziemy ci wdzięczni że aktów nie będzie jeszcze przez 10 lat
                • Gość: yyy Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.11.10, 10:42
                  absurd !!!!! Robić coś takiego!!! Zyczę powodzenia w dochodzeniu odszkodowania od notariusza.!!!!! Tylko domaganie się zastosowania prawa przez notariusza i wywiązanie się przez niego z obowiązków przed podpisaniem aktów notarialnych jest w chwili obecnej NIEZBĘDNE by nie zostać ofiarą z problemami na całe życie.!!! Chyba, że dla kogoś kwota
                  za jaką kupuje mieszkanie jest bez znaczenia - kroplą w morzu jego środków pienięznych!!!!! To już lepiej czekać 10 lat co jest NIEMOŻLIWE na akt notarialny niż po 10 latach znależć się na bruku. Ta opinia to robienie kupującym wody z mózgu!!!!!
              • Gość: able071 Re: Inter-ES Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 193.59.73.* 02.11.10, 22:43
                skoro istnieje zawod notariusza, to musimy miec wiare, ze owy NOTARIUSZ sprawdza i weryfikuje ewentualne wady prawne zapisow pod ktorymi sam sie podpisuje. W koncu za to bierze pieniadze!!!
                Nie wydaje mi sie, aby tak duza kancelaria notarialna mogla popelnic tak banalne bledy, ktore sugeruje jakis noname na forum