Dodaj do ulubionych

Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 13:11
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej nowej inwestycji Triada Dom.
Lokalizacja jest w porządku i cena jest dość atrakcyjna, bo ceny za m2
zaczynają się od 4650zł tylko, że termin oddania jest na 4kw. 2010r. Co
myślicie o tym developerze?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.lanet.net.pl 23.02.09, 14:10
      cena juz calkiem sensownie wyglada , na zakrzowie sprzedaja gotowe ponizej
      5000zl zdaje sie
      • Gość: Kenaj Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:14
        Na stronie triady widzę, że już kilka osób zdecydowało się na zakup mieszkania
        na Kamieńskiego.
        • Gość: hm Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.lanet.net.pl 24.02.09, 14:11
          troche dziwne skoro innym deweloperem trudno gotowe sprzedac a ci juz na etapie
          dziury w ziemi i chwile po pojawieniu sie ogloszenia na stronce juz tyle
          sprzedanych maja , no ale moze cena robi swoje
    • Gość: jola Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:17
      To ja pcozekam do zakończenia inwestycji
    • Gość: TriadaDomek 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 01:32
      Powodzenia dla kupujących i miłego wypoczynku przy obwodnicy:))

Dlatego taka cena. Ale dziekuje wole spokój i cisze, niż tanie mieszkanie jak przy autostradzie.
      • Gość: gość Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 09:08
        a czy lokalizacja tej obwodnicy jest pewna?
        • Gość: TriadaDomek Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 20:59
          wystarczy sprawdzić i poszukać. Juz chyba przetarg na budowe jest
          ogłoszony.Bankowo pod oknami bedzie obwodnica i to pierwsze budynki
          ok 100m od trasy. Ciekawe ilu im sie uda oslów nabić dopóki nie
          bedzie widać obwodnicy:)) no ale czego oczy nie widzą temu
          portfelowi nie żal
          • Gość: iwona Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.wro.vectranet.pl 26.02.09, 21:55
            Jeśli chodzi o dewelopera to polecam, bardzo dobry kontakt, kupiłam
            mieszkanie na Manganowej, które oddali w terminie, po dwóch
            miesiącach podpisałam akt notarialny.
            • Gość: gość Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:01
              to super że jest 100m do obwodnicy przynajmniej nie będzie się stało
              w korkach, miejsce widziałem super
              • Gość: sss Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: 79.97.247.* 11.03.09, 18:38
                pomysl, ze w lecie przygrzeje a jak otworzysz okno to mysli nie slychac
                • Gość: GOSC Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.as.kn.pl 21.03.09, 21:30
                  no właśnie ta obwodnica...!!! dzisiaj tam byłam - budynek bedzie
                  zaraz przy obwodnicy- ktos kto planowal ta obwodnice chyba był
                  pijany!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: gosc Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 21:42
                    może nie ten kto planowal obwodnice tylko ten co sprzedawal dzialke. Niestety
                    nigdy nie dogodzi sie kazdemu. Na szczescie nikt nikogo nie zmusza do kupna
                    mieszkania w takim miejscu. Pozdrawiam :)
            • Gość: Leszek Eckett Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.09, 18:50
              Kupilem dwa mieszkania na Manganowej i uwazam, ze deweloper jest OK i kooperacja
              z nim byla swietna bo o kazdej porze dnia mialem wstep na budowe co mi pozwolilo
              na przeprojektowanie mieszkan na fajnie wygladajace apartamenty niz mieszkania.
              Wszystko zostalo oddane w terminie i polecam ich. Panie w biurze bardzo pomocne
              i zastepca kierownika budowy super. Calosc kompleksu jest dobrze wykonczona i
              dobrze zagospodarowana. Koszt utrzymania mieszkan dosc niski, lokalizacja super
              20\25 min do centrum na piechote. Polecam. Mieszkania dwusronne maja ladny widok
              na Ostrow Tumski, ale tylko z najwyzszych kondygnacji. Calos jest dobrze
              zarzadzana. Leszek E
          • Gość: michal Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: *.mysmart.ie 01.09.09, 14:37
            Wlasnie zarezerwowalem mieszkanie w tej inwetstycji. Uwazam ze
            obwodnica śródmiejska przeważyła szalę na TAK, gdyz tak naprawde
            dzieki niej bedzie znakomita komunikacja z wszytskimi zakatkami
            Wroclawia. A poza tym jesli ktos nie zna szczegolow zagospodarowanie
            przestrzennego niech sie nie wypowiada. Po pierwsze budynek ktory
            teraz buduja bedzie stal tylem do ulicy Kamienskiego, wejscie bedzie
            od środka. I jest dosyc oddalony od ulicy. Bylem tam kilka dni temu.
            Wiec ludzie nie piszcie rzeczy ktorych nie jestescie pewni. Bo
            inwestycja jest rewelacja i szkoda zeby przez takich bałwanów jak WY
            ludzie rezygnowali naprawde z rewelacyjnej lokalizacji.
      • Gość: kajka Re: 100 m do obwodnicy śródmiejskiej!! IP: 79.97.218.* 18.07.09, 02:27
        Autostrada gdzies musi leciec:)) Na zachodzie jakos nie maja z tym
        problemu. Smieszy mnie to ze kazdy chce cichy zakatek ale autostrady
        tez:))
        • Gość: Bogi Sprawdźcie, jak będzie przebiegać obwodnica IP: 74.125.121.* 19.08.11, 17:41
          Polecam link - znajdziecie tu wszelkie obwodnice we Wrocławiu
    • Gość: ??? Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:27
      Developer jest doświadczonym inwestorem - kupując na etapie dziury w ziemi
      więcej kosztów bankowych przerzuconych na klienta. W Pekao sa dostałam kredyt,
      bank nie widzi ryzyka - ale sobie zastrzega, ze marżę zwiększy o 2pkt proc w
      razie spadku wartości nieruchomości (!), no chyba z tego pułapu ok 5 tys to cena
      nie spadnie.
      Mieszkanie przy obwodnicy wydaje mi się lepszym rozwiązaniem niż mieszkanie przy
      Legnickiej, w planach autostrada przez Polanowice, więc stamtąd wszędzie w miarę
      szybko - nawet na Bielany - i bez korków (na Żmigrodzkiej). Bez samochodu tylko
      chwila autobusem do Rynku.

Jak dla mnie bije obie lokalizacje Muchoborowe i Maślice, Stabłowice oraz te w
      okolicach Alei Krakowskiej czy na Hubskiej (gdzie tramwaje prawie pod oknami)
      lub Gaju, no ale w sumie każdy wie czego potrzebuje i co mu najbardziej odpowiada.
    • Gość: gosc Autostrade juz buduja IP: *.chello.pl 26.03.09, 18:49
      Jezeli ktos mysli ze nie beda tam budowac autostrady, to jest smieszny. Bo po
      prostu autostradowa obwodnica juz sie buduje!
      • Gość: gosc Re: Autostrade juz buduja IP: *.as.kn.pl 26.03.09, 21:21
        Autostradowa Obwodnica Wrocławia będzie pomiędzy Polanowicami a Krzyżanowicami.
        Nie będzie krzyżować się z Kamieńskiego. Natomiast w odległości ok 100m od
        budynków będzie znajdowała się Północna Obwodnica Śródmiejska.
        Jak ktoś nie zna szczegółów niech się nie wypowiada.
        Niedalekie położenie Północnej Obwodnicy Śródmiejskiej na pewno będzie miało
        swoje pulsy oraz minusy. Zależy kto co lubi. Wydaje mi się, że przy budynkach
        zostaną ustawione ekrany. Poza tym hałas od przejeżdżających tramwai jest
        większy niż przy przejeżdżających autach. Na pewno dużym atutem jest też cena.
        Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Autostrade juz buduja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:07
          W pełni się z Tobą zgadzam, ja już zarezerwowałem tam mieszkanie i
          moja intuicja mówi mi że się nie mylę. Plusem tego osiedla jest
          również to że będzie kameralne i jak na Wrocław w niskiej zabudowie.
    • Gość: aasik Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:13
      Ma ktos moze dokladna ilustracje jak to bedzie wygladalo wzgledem OŚ?
      • Gość: Zrejonu 50 m dalej obwodnica.. powodzenia IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.09, 01:30
        zwłaszcza że na razie zakończy sie pod blokiem. Planowana dalsza
        budowa na psie pole, ale na razie stanie tak jak przy cmentarzu
        osobowickim. Pod blokiem zjazd z obowodnicy...przez nie wiadomo jaki
        czas... Super!! Nawet jak postawią ekran to max 2-3 metry, czyli na
        1 piętrze już masz milusio... Stań sobie koło cmentarza na
        osobowicach to będziesz wiedzieć gdzie mieszkasz. Kameralne??? 4
        piętra to kameralne?? To miejsce dla kamikadze, no chyba że ktoś
        instaluje klime i okna nie zamierza otwierać. Budowane chyba dla
        biedoty. Tanie to psy jedzą....
        • Gość: Allo Gościu zrejonizowany.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 16:45
          ....skoro taki z ciebie cwaniak to kup sobie mieszkanie u Czarneckiego, tam taniego miesa nie ma!!
    • fido1979 Odległość od obwodnicy 12.06.09, 10:12
      Gość portalu: Kenaj napisał(a):

> Witam.
      > Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej nowej inwestycji
      Triada Dom.
      > Lokalizacja jest w porządku i cena jest dość atrakcyjna, bo ceny
      za m2
      > zaczynają się od 4650zł tylko, że termin oddania jest na 4kw.
      2010r. Co
      > myślicie o tym developerze?
      > Pozdrawiam

Według mojej wiedzy, to do obwodnicy będzie niecałe 50 metrów. Można
      zresztą po sprzedanych mieszkaniach wywnioskować, od której strony
      będzie szła ;)
      • Gość: Triadobwodniczy Re: Odległość od obwodnicy - 50m :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.09, 22:39

developer też cwaniak. Buduje i sprzedaje pierwszy budynek od
        obwodnicy, dopóki nie idzie pod oknami hehehe :) naiwnych nie sieją.
        lol
        • Gość: tobi72 Re: kupiłem mieszkanie na zaorskiej w Triadzie IP: *.chello.pl 30.06.09, 21:52
          i żałuję że obdarzyłem triadę takim zaufaniem... jak każdy nieuczciwy
          deweloper naginali fakty, ściemniali, opowiadali bajki - teraz się z
          nimi pałujemy i wręcz walczymy... olali nas bo zaczynają nową
          inwestycję (znam dobrze kamieniskiego i tam byłoby nieźle ale
          niestety tamto miejsce to stary plac industrialny i ta obwodnica
          będzie leciała zaraz obok, a poza tym karetki ze szpitala nie dadzą
          wam chwili spokoju - wiem co piszę)...

cena jest umiarkowana (wcale nie tanio!), standard - sami oceńcie -
          zapraszam na zatorską - jak najniższym kosztem wszystko..

załamka...
          • mcmacpl Re: kupiłem mieszkanie na zaorskiej w Triadzie 08.07.09, 10:30
            > a poza tym karetki ze szpitala nie dadzą
            > wam chwili spokoju - wiem co piszę)...

Pitolisz. Ja mieszkam akurat dokładnie po drugiej stronie ulicy od szpitala, i
            wiem że karetki w ogóle nie przeszkadzają. Czasem przeleci helikopter, ale
            więcej problemów sprawiają studenci imprezujący w ogródku przez okrągły weekend,
            albo pojeby trenujący drifting na parkingu wieczorami, niż karetki. Już bardziej
            hałasują tiry jeżdżące tamtędy tranzytem.
            • Gość: tobi72 Re: kupiłem mieszkanie na zaorskiej w Triadzie IP: *.chello.pl 08.07.09, 18:40
              oj a tiry i auta z obwodnicy dadzą popalić - ewentualne ekrany to
              pic...
          • Gość: ??? Re: kupiłem mieszkanie na zaorskiej w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 22:28
            z tymi karetkami to przesada - do szpitala jest na piechotę 10 min i żadnych
            karetek nie słychać; sami fantaści tu piszą

z obwodnicą się okaże - kwestia wyboru - czy chce się dojeżdżać z Kamieńskiego
            15 min do Rynku czy 1,5 h z Psiego Pola;

wszyscy tu chyba z jakiś wioch albo prowincji się przeprowadzają do Wrocka -
            chcą mieć w mieście mającym aspiracje na metropolię klimat wiejski, cicho, tanio
            i blisko do centrum. Popatrzcie lepiej sobie na te domki przy pętli tramwajowej
            na Klecinie za ekranami - to dopiero hardcore...
            • Gość: gość portalu Re: kupiłem mieszkanie na zaorskiej w Triadzie IP: *.router.finemedia.pl 09.07.09, 16:32
              Rzeczywiście sami fantaści tutaj piszą, którzy z Psiego Pola do Rynku jadą 1,5h.
              P.S. Patrząc na dzielnice Wrocławia ul. Kamieńskiego to też Psie Pole :).
              • Gość: ??? Re: kupiłem mieszkanie na zaorskiej w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:25
                No tak - nie fantaści a idioci najwidoczniej, dodatkowo z wadą wzroku nie
                korzystający z komunikacji miejskiej.
                • Gość: ??? Re: kupiłem mieszkanie na zaorskiej w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:28
                  którzy osiągają opłotki Psiego Pola na kuuuniu na oklep przez ogródki działkowe
                  z Kamieńskiego w 3 minuty
                  • Gość: gość portalu Re: kupiłem mieszkanie na zaorskiej w Triadzie IP: *.router.finemedia.pl 09.07.09, 23:54
                    Trole forumowe są wszędzie. Zamiast konkrety i argumenty to jakieś bajdurzenie
                    (i wyzywanie ludzi).
                    Mówimy o inwestycji triady: pełen wypas jeśli chodzi o autobusy (zwłaszcza
                    teraz, no ale remont ulicy się skończy). A do tramwaju jednak kawałek. A teraz
                    fakty i konkrety: za www.wroclaw.pl/m3298/
                    K: Kamieńskiego –Rynek 14 minut
                    D, N: Psie Pole –Galeria Dominikańska 20 minut. Fakt to nie rynek ale do 1,5 h
                    jeszcze daleko. Z Psiego Pola (niewiele dłużej) jedzie do Galerii jeszcze 131, 141.
                    Co do podziału na dzielnice:
                    pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Wroclaw_city_districts.png&filetimestamp=20060506125648
    • Gość: gość Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.provider.pl 14.07.09, 12:46
      robota idzie pełną parą www.triadadom.pl/index.php?pg=oferta&idx=3 w 70 %
      budują ze swojej kasy
      • Gość: TriadaDomek Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 23:49
        muszą się spieszyć, bo już niedługo będzie widać obwodnice pod
        blokiem :)) a jak nie widać to nie boli. Tylko potem banda głupków
        bedzie wylewać żale na forumach że głośno, śmierdzi itp.
        • Gość: piotrek Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 17:07
          Nie rozumiem niektórych ludzi piszących na tym forum. Nie interesuje mnie ta
          inwestycja ale ludzie którzy kupują tam mieszkania dobrze wiedzą ze bedzie tam
          obwodnica i widocznie im to nie przeszkadza. I z tego co widze to prawie 90%
          mieszkań już jest sprzedanych więc być może dla nich to jest plus. Poza tym
          ludzie kupują mieszkania na osiedlach przy głownych ulicach (chociażby corte
          verona czy np. ogrody grabiszyńskie które właściwie również stoją przy
          obwodnicy- hallera to część obwodnicy śródmiejkiej, lub wiele innych) gdzie
          tramwaje, autobusy cały dzień pod oknami jeżdzą i hałas na pewno jest o wiele
          większy i nikomu to nie przeszkadza.
          • Gość: kondziu Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.magma-net.pl 21.02.10, 18:33
            Zgadzam się z Piotrkiem. Bliskość obwodnicy ma swoje plusy, a odległość do niej
            od najbardziej wysuniętego bloku, to ok 150-170m - tak mi wyszło z jednej z
            mapek na forum.investmap.pl. Także nie ma tragedi wg mnie. Oczywiście lepiej
            mieszkać do kilometra od ruchliwej drogi, no ale to przecież miasto. Mnóstwo
            ludzi mieszka przy ruchliwych ulicach, takich jak chociażby Legnicka, gdzie
            dodatkowo dzwonią tramwaje, a odległośc niektórych bloków od tej Legnickiej, czy
            Ostatniego Grosza to dużo mniej niż 150, czy nawet 100m. Nie pozdrawiam
            cwaniaczków i pyskaczy ;)
    • Gość: kajka Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: 79.97.218.* 18.07.09, 02:24
      Czesc
      Ja kupilam u tego developera mieszkanie na manganowej, ale to bylo w
      2006. Mieszkanie odebralam we wrzesniu 2007. Mialam troche cykora bo
      placilam gotowka w momencie kiedy budynek byl nie skonczony. Z tego
      powodu podpisalam umowe wstepna notarialna. Na szczescie wszystko
      okazalo sie ok. Tylko powtarzam to bylo w czasach 'niekryzysowych'
      • Gość: gość Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 14:13
        Czy ktoś wie jakie są ceny mieszkań tej inwestycji?
        • Gość: pit Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.as.kn.pl 23.07.09, 14:38
          Ceny od 5100 do 5300 m/2
          • Gość: gość Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 14:17
            z tego co wiem to można jeszcze z tej "ceny zjechać" do 4900.
            Generalnie widać, że robota im idzie www.triadadom.pl/index.php?pg=oferta&idx=3
            • Gość: Kicia Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.mysmart.ie 26.08.09, 15:14
              Super te mieszkania na ostatnim piętrze z Tarasami, ale widzę ze już
              wszytskie zajęte. Jak zwykle jak coś jest ciekawego to za poźno
              znajduje. Ale widac, że bedą budować jeszcze jakiś budynek, wiec
              moze warto poczekac. Tylko nie wiadomo jak z cenami bedzie. Mogą być
              wyższe, gdyz pierwszy budynek bedzie juz stal.
              • Gość: ja i on Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.mysmart.ie 28.08.09, 00:41
                Rzeczywiscie mieszkanka maja bardzo fajny rozklad. Balkony i Tarasy
                spore, co jest duzym atutem. Lubie ta lokalizacje, ale niestety ja
                musze poczekac tylko i wylacznie z jednego powodu. Nie stac nas w
                tej chwili na takie mieszkanie, wiec poki co zostaje to w kwetsii
                marzen. Ale kto wie moze w kolejnym etapie inwetsycji, zdazymy
                uzbierac z młodą na pierwsza wplate. Wiec bedziemy sledzic jak
                bedzie im szla budowa kolejnych budynkow i moze cos zdzialamy w
                przyszlosci. Bo lokalizacji bije na glowe jesli chodzi o nas. Wiec
                prosze wszytskich, ktorzy kupują badz zamierzaja kupic dzielcie sie
                spotrzezeniami.
              • Gość: darek Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.mysmart.ie 16.10.09, 00:28
                Juz sprzedaja drugi budynek. Śpiewają ceny przeróżniaste, co mnie
                śmieszy. Najlepsze jest, ze w pierwszym miesiacu sprzedazy dali cene
                okolo 6000 na drugi budynek, bo duzo osób mialo upatrzone mieszkania
                i było zdecydowanych, a teraz zjezdzaja znowu do ceny z pierwszego
                budynku. Cena koncowa bedzie taka sama jak w pierwszym czyli okolo
                5100. Ja jeszcze czekam. Nie dam się im zedrzeć
                • Gość: B1 Zakończenie pierwszego etapu inwestycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 10:51
                  Witam.
                  Czy orientuje się ktoś kiedy mają zakończyć pierwszy etap inwestycji (budynek B1
                  i B2)?
                  Kupiłem mieszkanie w budynku B1. Jestem ciekaw kiedy będę mógł zacząć prace
                  wykończeniowe w mieszkaniu i kiedy będę mógł się do niego wprowadzić.
                  Jeśli wie ktoś o jakichś terminach proszę o informacje:)
                  Pozdro
                  • Gość: ??? Re: Zakończenie pierwszego etapu inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 20:36
                    To przeczytaj swoją umowę przedwstępną albo zadzwoń do dewelopera.
                    • Gość: !!! Re: Zakończenie pierwszego etapu inwestycji IP: *.chello.pl 12.01.10, 12:45
                      to ciekawe co piszecie o położeniu - nie jest tam wcale fajnie! jakieś
                      baraki, obwodnica (akurat pod oknem to porażka - zobaczcie na hallera
                      jaka masakra) - kto kupił ten polubi, kto nie niech nie żałuje!
                      pozdrawiam!!!
                      • Gość: pol Re: Zakończenie pierwszego etapu inwestycji IP: *.171.198.151.static.crowley.pl 12.01.10, 20:37
                        Mieszkam na przeciwko tej budowy. Mając okna prostopadle do
                        Kamieńskiego latem słyszę każde przejeżdżające auta!. Nie wiem czy
                        wiecie, jaki jest widoki na obie strony osiedla: po jednej stronie
                        Kamieńskiego a po drugiej jakieś hale przemysłowe no i ta obwodnica.
                        Fajnie się tu mieszka ale ta obwodnica i rosnące natężenie ruchu
                        robi swoje :(
                        • Gość: Osiedleul.Kminkowa Re: Zakończenie pierwszego etapu inwestycji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.10, 21:39
                          Witajcie, tez interesowalem sie ta inwestycja. Przerazila mnie
                          jednal bliskosc obwodnicy. Znalazlem jednak inna inwestycje, ktorej
                          budowa rusza wiosna. Realizuje ja spoldzielnia mieszkaniowa Osada
                          (wiec jest bezpieczna, na pewno nie upadnie). Lokalizacja - polnocna
                          czesc Wroclawia, ul. Kminkowa, ok. 1 km za AOW i 1,5 km od obwodnicy
                          srodmiejskiej. Troche dalej od centrum, niz inwestycja Triady, ale z
                          dobrym dojazdem do obu obwodnic. A cena ... super, mieszkania maja
                          po 4 tys. zl za m2. W pierwszym etapie zostalo jeszcze tylko
                          kilkanascie mieszkan, chyba z 80 jakie byly. Drugi etap sprzedaja
                          juz 250 zl drozej. Ale to i tak jedynie 4250 zl/m2. Ja tam kupilem w
                          pierwszym etapie. Polecam
                          • Gość: ??? Re: Zakończenie pierwszego etapu inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 22:49
                            Gratuluję decyzji - Kminkowa, gdzie diabeł mówi dobranoc, gdzie brak kanalizacji
                            i widok na pola irygacyjne, oraz spółdzienia, która chce 25% z góry, nie mając
                            pozwolenia na budowę i mamiąca przez rok planami inwestycyjnymi (chyba gdzieś na
                            początku 2009 pojawiły się jakieś ogłoszenia).
                            W snach chyba powstanie do końca 2011 ten pierwszy budynek na Kminkowej, co to
                            prezesostwo potrzebuje więcej kasy od jelonków na lokaty overnight?

Jak na takie spółdzielcze to powinni zawołać z 2 brutto, a nie ludzi naciągać i
                            przez rok obracać ich pieniędzmi.
                            • Gość: Osiedleul.Kminkowa Re: Zakończenie pierwszego etapu inwestycji IP: *.connecta.pl 10.12.11, 17:10
                              Jak pisalem blisko rok temu ... polecam ta inwestycje. Moje mieszkanie jest budowane w 1 budynku. Odbiór mieszkania mam przewidziany za miesiac. Glupoty, ktore pisal ten forumowicz zweryfikowal czas, blisko rok. Jestem zadowolony, bo ostateczna cena 1m2 w pierwszym bloku wyniesie 4100 zl. Jak na Wroclaw to swietna cena. Doskonaly dojazd w kazdym kierunku, gdyz blisko jest wjazd na AOW i OŚM. Niebawem bedzie budowana na osiedlu kanalizacja ze srodkow UE. Za 5 lat powstanie tu super nowoczesna samowystarczalna dzielnica Wroclawia.
                              • Gość: do durnia... Re: Zakończenie pierwszego etapu inwestycji IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.11, 19:07
                                ale jesteś baran i naciągacz!!! 4100 z m2?!?! i cudne położenie, człowieku, myslisz, że tu zaglądają nie obrażając nikogo idioci?
                                • Gość: Malinka Osiedle ul Kminkowa IP: 82.177.102.* 17.12.11, 00:21
                                  Mnie się bardzo podoba ta inwestycja ,a niezadowolonych malkontentów trzeba omijać szerokim łukiem .Lokalizacja jest fajna ,wyjazd na miasto także poprawny ,Tesco blisko ,jakieś punkty handlowe będą w przyziemiu Tej Inwestycji ,ogródki działkowe prawie w granicy ,polecam wycieczki rowerowe,mogę służyć za przewodnika .
    • Gość: sasiad Kamieńskiego budynek 1 IP: *.as.kn.pl 02.02.10, 19:15
      witam,
      czy ktoś z osób które kupiły mieszkanie w budynku 1 był już na budowie i widział co zostało wykonane wewnątrz budynku?
      Proszę o ewentualne informacje również na temat planowanego terminu odbioru mieszkań (czy będzie on wcześniej niż zakładano tj. IVkw. 2010r.)
      pozdrawiam
      • Gość: też czekam Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 193.22.252.* 04.02.10, 15:50
        ja również czekam na informacje o ew. wcześniejszym oddaniu
        inwestycji. Nie wiem jak w środku ale na zewnątrz przy ocieplaniu i
        elewacji nic się nie dzieje. Pewnie przez pogodę ale z drugiej
        strony nie musi im się spieszyć, w końcu oddać mają w IV kwartale..
        Choć w harmonogramie mają skończyć budynek do końca czerwca a potem
        poprawki i zagospodarowanie na zewnątrz budynku
        • Gość: sasiad Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 13:07
          11.02 na stronie triady-dom pojawiła się informacja że termin zakończenia budowy
          budynku B1 przewidziano na sierpień 2010:)
          • Gość: też czekam Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 193.22.252.* 19.02.10, 09:45
            faktycznie, przekazywanie kluczy ma się zacząć we wrześniu, i to
            jest bdb wiadomość!
            • Gość: sasiad Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 10:05
              Skoro budynek zostanie zakończony w sierpniu to możliwe, że klucze zostaną też
              przekazywane w sierpniu?
              • Gość: też czekam Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 193.22.252.* 04.03.10, 13:32
                odbiory trochę trwają więc realny termin to wrzesień, tym bardziej,
                że nadganiają teraz styczniowy przestój. W obecnym etapie kładą już
                płytki na klatkach
                • Gość: sasiad Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 12:20
                  Czy był ktoś ostatnio na budowie, albo wie jakie prace są już wykonane w budynku
                  B1 i co zostało do wykonania.
                  Ma ktoś jakieś informacje na temat Obwodnicy Śródmiejskiej przy Kamieńskiego i
                  budowy ekranów akustycznych przy budynkach B1 i B2?
                  Pozdrawiam
                  • Gość: jola Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 16:20
                    ile to jest w ogóle od odwodnicy? 50 m?
                    • Gość: też czekam Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 193.22.252.* 21.04.10, 18:46
                      obstawiam, że obwodnica w tym miejscu powstanie ok 2018 roku, nie ma
                      na razie nawet projektu, do euro miasto zadłuża się na inne
                      inwestycje a potem będą te kredyty spłacać. Tak więc nie ma się co
                      na przód przejmować :)
                      • Gość: mieszkaniec B1 Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 188.33.1.* 27.06.10, 12:40
                        Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych lokatorów budynku B1 jak również całego
                        osiedla pod platanami :) już we wrześniu oddanie B1.... także czekamy :(
                        • Gość: Mr G Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 91.151.226.* 30.06.10, 09:40
                          Witam,

Czy byl ktos na budowie zobaczyc jakosc wykonczenia?
                          Ciekaw jestem jak to na tym etapie wyglada.

pozdr.
                          • Gość: Miszkaniec B1 Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 14:08
                            Prawdopodobnie jutro będę się wybierał zobaczyć wszystko wewnątrz to dam znać po
                            powrocie.
                            • Gość: Monika Kamieńskiego budynek 1 IP: 194.204.135.* 01.07.10, 11:28
                              Bloki powstają szybciutko i bardzo profesjonalnie prowadzone są prace
                              wykończeniowe .Zakładane są rolety zewnętrzne ,które naprawdę teraz to już nie
                              luksus ,ale potrzeba .Blisko pętla autobusowa ,świetny wypad nad Widawę ,czy
                              ścieżki rowerowe ,bliskie sąsiedztwo ogrodów działkowych .Na parterze lokale
                              przeznaczone na działalność gospodarczą ,może i fajne sklepy się trafią
                              ?Mieszkam na trasie tej inwestycji i zapraszam przyszłych sąsiadów .
                              • Gość: Mieszkaniec B1 Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 46.113.64.* 01.07.10, 21:24
                                Dzisiaj byłem na budowie... Klatka schodowa: położone są kafelki już z fugami.
                                Przy wejściu obudowany jest szyb windy takimi płytami granitowymi, albo czymś
                                bardzo przypominającym. Ogólnie bardzo ładny efekt. Mieszkania są już pozamykane
                                na klucz. Choć jeszcze trwają jeszcze prace na balkonach, tj. układane są
                                kafelki. U mnie akurat już są położone. W garażu jest już posadzka taka jak w
                                centrach handlowych, pomalowane ściany i ponumerowane miejsca parkingowe. Na
                                zewnątrz układane są krawężniki i podsypka pod drogę.
                                • Gość: sasiad Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 10:52
                                  Jeśli chodzi o odbiory to, czy w dalszym ciągu planowane są na połowę lub koniec
                                  września? Czy może coś się w tej sprawie zmieniło?

Pozdrawiam sąsiadów z budynku B1:)
                              • Gość: Drom Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.as.kn.pl 11.07.10, 20:42
                                Nie wiem jak w B1, ale w B4 ma być m.in. Żabka ulokowana.
                                • Gość: mieszkaniecB1 Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 11:53
                                  w budynku B1 nie będzie żadnych sklepów. Same firmy z usługami... wiem jedno, że
                                  będzie tam biuro projektowe.
                                  • Gość: Henri Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 62.150.165.* 12.07.10, 20:27
                                    A wiesz moze z ktorej strony ta zabka ma zostac ulokowana?
                                    Od strony wjazdu na osiedle czy od strony budynku B1?
                                    • Gość: Drom Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.as.kn.pl 13.07.10, 21:27
                                      Od strony wjazdu na osiedle
                                      • Gość: Mieszkaneic B1 Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 14:30
                                        Witam, byłem wczoraj na Budowie i już są balustrady zamontowane na
                                        balkonach,płytki oczywiście tez oraz kładą płytki na elewacji parteru. wygląda
                                        to dobrze
                                        • Gość: Mieszkaniec B1 Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 14:35
                                          Wracając do Żabki to przydałby się jeszcze piekarniczy i mięsny.
                                          • Gość: Henri Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 168.187.249.* 15.07.10, 13:06
                                            Jak zalatwiacie pozwolenie zeby wejsc na budowe?
                                            Uzgadniacie to wczesniej z prezesem czy tylko ze straznikiem na miejscu ^^?

pozdr.
                                            • Gość: piotrek.redds Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.as.kn.pl 15.07.10, 14:53
                                              Witam.
                                              Byłem wczoraj na budowie. Aby wejsc musisz na miejscu znależć
                                              kierownika budowy, on da ci klucze do twojego mieszkania i sam
                                              idziesz oglądnąc (przynajmniej tak było w moim wypadku). Tak przy
                                              okazji zamieszczam link, gdzie wrzuciłem wczoraj fotki z budowy
                                              (również wewnątrz budynku)
                                              Pozdrawiam

forum.investmap.pl/dolnoslaskie-mieszkania-domy-f67/osiedle-pod-platanami-triada-dom-kamienskiego-t2749-20.html
                                              • Gość: sasiad Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 11:21
                                                witam,
                                                może warto byłoby założyć forum do wymiany informacji dla przyszłych mieszkańców
                                                Osiedla pod Platanami:)
                                                Jeśli ktoś miałby chęć niech założy.

Pozdro
                                                • Gość: dj Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 193.22.252.* 28.07.10, 15:49
                                                  chętnie ale to akurat nie moja branża :) tak więc jeśli ktoś będzie
                                                  skłonny poświęcić swój czas na założenie forum to ja deklaruję stałe
                                                  uczestnictwo :)
                                                  tymczasem lukwro na forum investmap umieścił aktualne zdjęcia

Pozdr
                                                  • Gość: lukwro Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 109.243.143.* 30.07.10, 21:53
                                                    Witam wszystkich. ja założyłem forum dla mieszkańców.
                                                    www.podplatanami.wroc.info, lub bez www. na razie to raz działa, raz nie. Ale
                                                    spokojnie, zaglądajcie... już tam coś jest więc można coś pisać.
                                                  • Gość: b1 Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 15:50
                                                    Witam
                                                    chciałbym poinformować wszystkich przyszłych mieszkańców B1 ze odbiory mieszkań
                                                    przesunięte są z września na październik(narazie). Czy ktoś ma więcej informacji
                                                    co tam się dzieje na budowie?
                                                  • Gość: Mieszkaniec B1 Re: Kamieńskiego budynek 1 IP: 94.254.210.* 10.08.10, 19:47
                                                    z tego co mi wiadomo ze nie ma jeszcze zrobionej drogi dojazdowej do budynku i
                                                    do garazu, nie jest jeszcze pomalowany na najwyższym pietrzena (na zewnatrz) i
                                                    prawdopodobnie problem jest z pradem....

• Gość: sąsiad POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: *.as.kn.pl 20.05.10, 22:14
        Witam.
        Byłem dziś w Urzędzie Miejskim i dowiedziałem się, że na projektowanym odcinku Południowej Obwodnicy Śródmiejskiej wariant 1 przewidziano ekrany akustyczne o wysokości 5m i długości 88m przy naszych blokach. Prognozowany poziom hałasu po zastosowaniu ekranów wynosi 48,4 dB(A) w dzień i 41,5 dB(A)w nocy.
        Jest jeszcze drugi wariant przebiegu POŚ, który jest znacznie oddalony na północ od naszych bloków (pomiędzy Kamieńskiego 224, a 228).Wariant ten nie jest zgodny z miejscowym planem zagospodarowania terenu (więcej kolizji z terenami pod zabudowę).
        W projekcie napisano że korzystniejszy jest wariant 1.
        Pozdrawiam,
        Sąsiad z B1

• Gość: Mr. G. Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: 62.150.163.* 03.06.10, 20:53
          Witam,

Na wstepie chcialbym pozdrowic wszystkich przyszlych mieszkancow osiedla pod platanami, a w szczegolnosci bloku B4 ;-).

Odnosnie obwodnicy, nie sadze zeby wprowadzila jakiekolwiek problemy odnosnie halasu. Jak juz ktos napisal hala bedzie do 50dB - bardziej odczuwalny bedzie ten od strony kamienskiego gdzie ekranow nie ma.

Dla zainteresowanych prosze zobaczcie sobie mape akustyczna wroclawia i wszystko powinno sie wyjasnic. link ponizej.
          imapwroc.um.wroc.pl/sipum/?serwis=35
          pozdrawiam
          Mr. G.
          • Gość: gość Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 14:49
            ooo... z kuwejtu piszesz, hehe
            • Gość: Mr G Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: 82.178.105.* 16.06.10, 08:17
              proxy sie spisuje ;-)

BTW: Jakies wiesci co nowego na osiedlu sie dzieje?

Pozdr.
              • Gość: też czekam Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: 193.22.252.* 17.06.10, 15:37
                Kończą elewację, zaczynają układać bruk, wewnątrz ostatnio nie
                byłem. Natomiast developer nadal deklaruje, że mieszkania będzie
                przekazywał we wrześniu.
                Tak więc blisko, coraz bliżej :)

Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców budynku B1
                • Gość: Mr G Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: 62.150.228.* 18.06.10, 09:55
                  No prosze, juz bruk klada. Calkiem zwinnie im to idzie.

Mam jeszcze male pytanie - kiedy robiles (jesli robiles) zmiany aranzacyjne - jak wygladaly koszta. Czy musiales doplacac za dodatkowe elementy. Czy dostales jakis cennik?

Pozdr.
                  • Gość: też czekam Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: 193.22.252.* 18.06.10, 15:00
                    Nie robiłem ale mam zamiar, jednak w tym momencie developer nie
                    przyjmuje już zleceń na wykonanie zmian tłumacząc się napiętym
                    harmonogramem przy budowie kolejnych budynków. Po prostu za późno na
                    to wpadłem a przy zakupie mieszkania w biurze sami się pytali czy
                    chcemy coś zmienić w układzie mieszkania... Tak więc na tę chwilę
                    zmiany w aranżacji tylko we własnym zakresie po odbiorze
                    mieszkania :/
                    Pozdr
          • Gość: Drom Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: *.as.kn.pl 02.07.10, 21:04
            Witam sąsiada z B4 :) Ja tam bardziej obawiam się o hałas od strony
            Kamieńskiego, z której mam okna, niż od obwodnicy, która i tak nie
            wiadomo kiedy powstanie...
            • Gość: Mr G Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: 89.203.112.* 03.07.10, 12:17
              Witam sasiedzie,

To jest jedyne zmartwienie - kamienskiego. Moim skromnym zdaniem, nie powinno byc wiekszych problemow. W planie zagospodarowania nie przewidziano trakcji tramwajowej ;-). Jesli jednak otworzyliby obwodnice obawiam sie jedynie nasilonego ruchu oraz zwiekszonego ruchu amulansow. Sa to jednak tylko moje przypuszczenia, ktore i tak nie odbieraja atrakcyjnosci polozenia tego osiedla.

BTW: czy ktos ma juz hipotetyczny/szacunkowy kosztorys oplat (czynsz, media, etc.)?

pozdrawiam
              Grzegorz
              • Gość: wreszcie Re: POŚ - Południowa Obwodnica Śródmiejska IP: *.mysmart.ie 07.07.10, 13:44
                W umowie masz szacunkowy koszt za metr, wystarczy pomnożyć przez
                metraż mieszkania. Uważam, że dzięki obwodnicy będziemy mieć dobrą
                komunikację z miastem, a o hałas bym się nie martwił. Naprawdę
                fajnie położone osiedle, w miarę spokojnym miejscu.
      • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 20:44
        Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
        od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
        www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
        lub skontaktuj się telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48
        Firma "Techbau"
        • panienka44 Re: Odbiory mieszkań i domów !!! 28.07.10, 21:25
          Orientuje się ktoś gdzie dokładnie mogę dowiedzieć się więcej ws. tej obwodnicy.
          Chyba jednak zdecydujemy sie na kupno tam mieszkanka ale chcemy rozwiac kilka
          naszych wątpliwosci.
          • Gość: sasiad Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.as.kn.pl 28.07.10, 21:59
            informacje na temat obwodnicy możesz uzyskać w siedzibie Wydziału Środowiska i
            Rolnictwa przy ul. W. Bogusławskiego 8, 10 we Wrocławiu w pok. 423 w godzinach
            urzędowania (tj. od godz. 7.45 do 15.45).
            Urząd wydawał decyzję środowiskową i ma całą dokumentację odnośnie przebiegu
            Obwodnicy Śródmiejskiej.

Pozdro
            • panienka44 Re: Odbiory mieszkań i domów !!! 11.08.10, 08:14
              Dzięki za info. W piątek 13-tego podpisujemy umowe na mieszkanko w B4. Mam
              nadzieję, że będzie to szczęśliwa data:) Także pozdrawiam przyszłego sąsiada.

Mam jesczze pytanko-udało Wam się wynegocjować cenę albo jakieś zapisy w umowie?

Pozdrawiam
              • Gość: sasiad z B! Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 12:38
                Witam.
                Nam nie udało się nic wynegocjować odnośnie ceny, bo była dość korzystna w
                porównaniu do konkurencji. Jeśli chodzi o zapisy w umowie to można wnieść coś od
                siebie. Umowa wydaje się być ok.

Pozdrawiam
                • panienka44 Re: Odbiory mieszkań i domów !!! 16.08.10, 10:43
                  Dzięki za wszelkie info. W piątek podpisaliśmy umowe:) Także witam przyszłego
                  sąsiada z sąsiedniego bloku. Mam nadzieje że niebawem powstanie jakieś forum
                  internetowe osiedla pod platanami.
                  • Gość: Farna Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 194.204.135.* 16.08.10, 11:52
                    Miejsce naprawdę fajne,wszystko na miejscu ,szpital ,przychodnia ,kościół ,zaraz
                    podniosą się głosy krytyki ,ale każdy kupuje nieruchomość z zapleczem jaki jego
                    interesuje .Nawet jest prywatne przedszkole ,wybór trafny.Codziennie jeżdżę na
                    tej trasie ,polecam wycieczki rowerowe w stronę Krzyżanowic .
                  • Gość: lukwro Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 14:06
                    Forum już powstało: www.podplatanami.wroc.info ZAPRASZAM :)
                    • Gość: Ciekawy Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ultimo.pl 20.08.10, 15:23
                      Również ineteresowało mnie mieszkanie w tej inwestycji, ale
                      zrezygnowałem z powodu obwodnicy. Byłem z kierownikiem budowy w
                      Budynku 1 w mieszkaniu, które mi pokazywał z oknami na ulicę. Z
                      balkonu pokazał mi jak będzie obwodnica przebiegać. I wygląda to
                      tak , bedzie pod kątem przebiegać nad ul. Kamińskiego, przez teren
                      widocznych szklarni i ogródki działkowe przy Triadzie. To będzie w
                      odległości mniej niż 100m. Do tego dochodzą ślimaki zjazdowe itp. Na
                      pytanie czy triada będzie budować jakieś bariery, to odpowiedz była
                      że nie ponieważ jak to ujał to obwodnica trafi na budynek
                      mieszkalny, a nie odwrotnie. Tam będzie kocioł po wybudowaniu
                      obwodnicy, ale każdy robi jak uważa. Radzę zobaczyć jak wygląda coś
                      podobnego ale już gotowego na maślicach, budynki przy obwodnicy na
                      ulicy Królewieckiej, nie życze nikomu takiego sąsiedztwa.
                      • Gość: sasiad z B1 Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.10, 09:11
                        witam.
                        Nie wiem czy widziałeś dokumentację POŚ?
                        Widać na niej, że nie ma być żadnych ślimaków na skrzyżowaniu z Kamieńskiego. Co
                        do ekranów to mają być one 5m przy budynkach. Z projektu POŚ wynika, że hałas
                        będzie większy od ul. Kamieńskiego(brak ekranów) niż od strony POŚ.
    • Gość: Matti Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.10, 22:04
      Też chciałem tu kupić, ale duże skrzyżowanie (2x2 pasy z jednej i obwodnica śródmiejska (też 2x2 pasy) trochę przeraża. Tym bardziej, że skrzyżowanie od budynku B1 będzie oddalone mniej niż 50m (bo trochę tej działki zabiorą. Widać to na planach (ostatnio był przetarg dot. wyceny działek i był tam rzut skrzyżowania). O budynku B3 (najmniej narażony na hałas) na razie cisza.
      Planowany przebieg OŚ:
      www.imagebam.com/image/7e540d97580714
      Od strony OŚplanowany jest 6-metrowy ekran na długości 88 metrów. Od Kamieńskiego nic, pomimo, że na sporym kawałku zrobią po 2 pasy w każdą stronę. Innymi słowy zrobi się skrzyżowanie Armii Krajowej z Bardzką, albo inne podobne. Szkoda, bo fajne mieszkania.
      • Gość: piotr Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 15:03
        czy ktoś wie może co ze stawką VAT od tego cudownego rządu na mieszkania w budynku B1, kupiłem tam mieszkanie i nie wiem co z vatem czy d\TRIADA zdąży z aktami notarialnymi w 2010 roku?
        • Gość: triadon Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.10, 15:21
          dadzą rade do końca roku, spoko:))))
        • Gość: lukwro Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 08:52
          Sprawa wyjaśniona jest na naszym forum www.podplatanami.wroc.info :) zapraszam
          • shortone Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego 16.01.12, 12:49
            hej, dlaczego od ponad roku ten wątek nie żyje?
            Przecież na tym osiedlu cały czas są odbiory i trwa wciąż sprzedaż? Właśnie będę odbierać mieszkanie w B3 i bardzo mnie interesują wszystkie Wasze opinie zwiazane z odbiorem mieszkań u Triady i mieszkaniem na tym osiedlu. Jakieś niemiłe niespodzianki? Awarie? Czy w mieszkaniach jest ciepło? Bo grzejniczki jakieś takie... mikro.
            No a forum www.podplatanami.wroc.info nie jest ogólnodostępne (mi akurat nie jest), wiec dziwię się bardzo że przeszukując neta nie znalazłam żadnych opinii o "Pod Platanami" świeższych niż z września 2010... hmm
            pozdrawiam :)
            • Gość: gosc Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 06.02.12, 16:00
              Witam, poważnie się zastanawiam nad zakupem mieszkania na osiedlu Pod Platanami, z II etapu, właśnie rozpoczęła się sprzedaż. Zanim jednak udam się do dewelopera, zastanawiam się nad negocjacjami ceny. W tej chwili mieszkania są sprzedawane za 5 tys. brutto za metr. Przeczytałam wszystkie wiadomości w tym temacie i widzę, że w 2009 roku sprzedawali nieco drożej - 5100-5600 za m. Czy komuś udało się wynegocjować cenę poniżej 5 tys, czy raczej nie nastawiać się na obniżkę tej i tak atrakcyjnej ceny? Budynki z I etapu wyglądają ładnie, o obwodnicy wiem, (dodatkowo na olus - etap II będzie nieco bardziej odsunięty od projektowanej obwodnicy niż etap I), o deweloperze nie znalazłam nic szczególnie niepokojącego. Pozostaje więc tylko kupować :)
              • Gość: bolek2 Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.180.241.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.12, 08:36
                Poswiecka Park dała im w tyłek, tam mieszkania były poniżej 5000 zł za m2 i ładniejsza inwestycja sto razy:)
                • Gość: gosc Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 08.02.12, 10:12
                  Mi bardziej podoba się inwestycja na Kamieńskiego ze względu na dwa balkony w mieszkaniu i bliską odległość do pętli K i 144 :) i oddalenie jakieś 200 m od projektowanej obwodnicy. W kazdym razie prawie się zdecydowałam. Jeszcze pytanie - czy projekt umowy wzbudzał u tych osób które kupiły mieszkania jakieś watpliwości? Oczywiście zlecę analizę prawnikowi, ale z ciekawości pytam już teraz, żeby się zorientować w temacie.
                  • Gość: Drom Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.12, 15:20
                    Każda umowa jest chyba skonstruowana w taki sposób, by maksymalnie chronić dewelopera ;) Ja już mieszkam (B4) i jestem zadowolony z całości kontaktów z Triadą, no poza drobnymi problemami komunikacyjnymi przy ustalaniu terminu podpisywania aktu notarialnego.
                    • Gość: gość Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 17:19
                      teraz budują na Skrzydlatej (boczna Legnickiej) kolega u nich kupił mieszkanie na wynajem (pod studenta)
                      • lukasz4822 Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego 25.09.12, 14:01
                        Witam ;o) ja Także zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Kamińskiego więc mam pytanie do osób które już kupiły i mieszkają w budynkach z I etapu. Jak wyglądają rachunki za ogrzewanie? gdyż w budynku jest kotłownia gazowa. Jak wyglądają rachunki za czynsz? i czy mieszkania które kupiliście spełniają waszym oczekiwaniom?
                        • Gość: tomek Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 17:41
                          polecam triada dom- jezeli chodzi o inwestycje poswiecka park -"konkurencyjna i piekna jak ktos to nazwal:)" to moi znajomi kupili od tego dewelopera mieszkanie w kielczowie- juz przez dwa lata nie moga doprosic sie o akt notarialny, ten deweloper to niezly przekret!!!! natomiast triada super doslownie caly zakup mieszkania to doslownie trzy wizyty w biurze pozniej odbior mieszkania w budynku b4. narazie zadnych reklamacji, mieszkanie oddane nawet przed terminem uzgodnionym w umowie, z czystym sumieniem polecam. rachunki za ogrzewanie centralne wg wskazan indywidualnych licznikow ciepla.
                          • Gość: Antyidioci Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.play-internet.pl 08.11.12, 07:50
                            Naganiaczu z triady, jak widać poswiecka cała sprzedana a triada biedna męczy się i wypisuje bzdury na innych, bo oni winni. Jak kogoś oczerniasz synku, to dwa razy się zastanów.
                        • Gość: zozi09 Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.11.12, 15:09
                          Jeszcze tak niekompetentnych ludzi pracujących w firmie deweloperskiej nie widziałam !!!!!!
                          Przedstawiciel umawia się z klientem i nie przychodzi na spotkanie, zastępuje go osoba, która nie ma pojęcia o tej inwestycji (Pani obsługująca mówi, że ona siedzi w biurze wyjątkowo dzisiaj). Deweloper zgadza się na kupno mieszkania z komórką lokatorską, która kosztuje 10 tyś zł- bez garażu podziemnego ( dodatkowo 20 tyś za miejsce postojowe). Po czym dzwoni po jakimś czasie i odwołuje wszystko. A następnie proponuje kupno mieszkania wraz z komórką gratis!!!!! i miejscem postojowym za które płaci się 30 tyś zł.
                          Też mi promocja!!
                        • Gość: alek Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.technologpark.net 27.11.12, 11:02
                          Kto chce kupić w triadzie niech się 3 razy zastanowi. Umowy maja takie że chronią tylko ich tyłek. Jest tylko zapis że "wystąpią" o pozwolenie na użytkowanie a nie że takowe uzyskają! Co więcej - nie ma daty kiedy te pozwolenie uzyskają ( a od tej daty są zależne wszystkie inne daty w umowie ). Tak więc do 03.2015 może to być teren budowy bez możliwości zamieszkania - a to się oczywiście wiąże z większą ratą i możliwością odmowy kredytu przez bank jak długo nie będzie aktu. Można zaufać developerowi, jak to Pani powiedziała, bo do tej pory nie miał wpadki, ale to raczej jest śmieszne podejście do kupna mieszkania.
                          • Gość: pawel Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.free.aero2.net.pl 25.02.13, 20:09
                            Sprzedaje gotowe wykończone mieszkanie z budynku B2, oddane w 2011 roku

Nie czekaj aż do 2015. Kontakt domkamienskiego@gmail.com
                  • Gość: mieszkanka Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 22:29
                    Kupiłam mieszkanie w B2, mieszkam rok i mogę spokojnie polecić tego developera. Mieszkanie oddane w terminie, z dokumentami wszystko ok., zgodnie z umową. Mieszka się jak do tej pory dobrze. Na razie cisza i spokój, jak będzie po wybudowaniu obwodnicy tego nikt nie wie. Dojazd w różnych kierunkach bardzo dobry. Gdybym miała kupować jeszcze raz to tylko u nich.
                    • Gość: alek Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.technologpark.net 08.11.12, 07:30
                      Czy to normalne że się czeka do 1.5 roku ( max. 2 lata ) na akt własności? Bo tak wynika z ich prospektu że taki może być maksymalny czas. Wydaje mi się że to trochę dużo za długo. Jak było z poprzednimi budynkami? Ile czekaliście?
                      • Gość: pawel Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.free.aero2.net.pl 25.02.13, 20:07
                        Witam,

Nie czekaj aż deweloper zbankrutuje. Mam do sprzednia gotowe i wykończone mieszkanie z budynku B2. Kontakt domkamienskiego@gmail.com
    • anula5550 Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego 16.01.12, 13:24
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • Gość: triador [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.09.12, 17:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Z ogrodem? Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.finemedia.pl 27.09.12, 10:00
        otodom.pl/index.php?mod=show&insId=14922399
        • Gość: Magda Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 12:18
          Zanim kupicie lokal usługowy w tej inwestycji, zastanówcie się głęboko- przedyskutujcie poważnie z deweloperem i g. zarządcą, jakim jest ADMIRDOM-5 kwestię parkingu- zarówno dla Was, jako właścicieli lokali jak i dla Waszych klientów...
    • Gość: Gość Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: 78.9.156.* 15.09.13, 08:59
      Interesowałem się chwilę tą inwestycją. Z wielu względów podziękowałem - korki na wyjazdach zwłaszcza po wybudowaniu w pełni inwestycji przy Leclercu i Poświęckiej Park, później hałas z obwodnicy.
      Ale bardziej zdziwiony jestem postawą kupujących. Na prawie 2 lata przed oddaniem budynku kupują mieszkania po ponad 5000 m2 na Psim Polu i jeszcze będą czekać dodatkowy rok na akt notarialny (to jakiś wyjątkowo dziwny przypadek). Dziwię się, że są tacy co 3 lata będą finansować inwestycję i ryzykować. Przecież to jest zamrożenie pieniędzy, a jak się policzy raty z 3 lat to średnia za metr wyjdzie większa niż lokali w centrum. Takie postawy powodują, że deweloperzy mają się dobrze.
      • Gość: Obserwator Re: Triada Dom - nowa inwestycja Kamieńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.13, 08:56
        Prawda, którą mało kto widzi. W tym czasie pieniądze pracują na koncie developera, a dla kupującego finansowanie przez taki okres na poziomie ok 1500 miesięcznie to ok 50000 straty! Nie liczę już podwyższonej marży lub ubezpieczenia za późny akt notarialny. Tam jest tylko autobus i korki. Brak innej komunikacji, a do tego jeszcze w perspektywie rozbudowa tamtej części o kolejne budynki oraz inwestycję Ganta. Wcześniej czy póxniej jak nie sam Gant, to ktoś kto to odkupi puści tam dodatkowe 500 mieszkań i będzie to zwykłe Psie Pole z korkami. Ostatnio LCC ma większe mieszkania od 4600mkw, a lokalizacja o niebo lepsza i lepiej skomunikowana. Na Brochowie gotowe do odbioru są też tańsze. Na Sołtysowicach również. Można by tak wiele wymieniać. Ale są i tacy co na sprzedaż z wtórnego po prawie 7000 wystawiają, więc może tym się sugerują kupujący i sprzedający ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka