Dodaj do ulubionych

Jaka domena ?? Jaki serwer??

15.01.10, 09:16
Czy wybór domeny na nazwa.pl lub home.pl jest bez róznicy?? Co jest
bardziej opłacalne?
No i serwer prosił bym jakiś odpowiedni :D

Które strony mi polecicie do dobrego wyboru??

Ewentualnie czy ktoś wie coś o DNS ? Na stronie www.art.pl wymagają
tego ode mnie.Bo rozważam jeszcze opcje na art.pl

prosze mi to wszystko wszystko wszystko ;) bardzo dokładnie.
Obserwuj wątek
    • piootr3 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 15.01.10, 10:53
      Aby zgłosić domenę w www.art.pl , to najpierw musisz ją mieć na serwerze. DNS
      - przyznają , kiedy sobie rejestrujesz domenę.
      Srewery - ja korzystam z linuxpl.com , co prawda umieszczony jest jest na
      terenie Niemiec, ale opłaty za korzystanie są w normie, a i obsługujący
      cierpliwi dla początkujących.
      Wejdź na ich stronę i poczytaj. Wrzuć w google "serwer" i tam Ci wyskoczy sporo
      propozycji. Sprawdzaj ile chcą za wznowienie opłaty rocznej (za nazwę domeny,
      którą użytkujesz płacisz w każdym roku - nazwa nie jest Twoją własnością, tylko
      ją "dzierżawisz" i wnosisz opłaty za tą "dzierżawę").
      Niektóre serwery mają początkowe opłaty niskie, ale za wznowienie zdzierają jak
      za złoto...
      Poza tym: nie da rady wszystkiego opisać, bo to mała książeczka by wyszła.
      Musisz sam(a) sobie poszukać i poczytać.
      Jeżeli chcesz się bawić w webmastering, to najpierw zamontuj sobie przeglądarkę
      Mozilla Firefox. Tam są dodatki i szybciej działa niż Internet Explorer.
      Pozdrawiam - Piotr
      • 4find.eu Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 12.02.10, 17:55
        na linuxpl.com przy 200uu jednoczesnie uznaja ze sztucznie nabijasz ruch i
        blokuja dostep do serwera. Wystarczy jedna konkretniejsza kampania, mailing z
        allegro czy cos podobnego i pieniazki z reklamy zostaja utopione w blocie a ty
        bedziesz cierpliwie obgryzal papcie ogladajac 403 - forbidden. zrezygnowalem z
        tego dziadostwa
    • design7676 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 28.01.10, 15:32
      Jak serwer to na nazwie używam jest ok i tańszy niż home.pl
      • marfish Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 06.02.10, 21:07
        Ja mam serwer na home.pl Opłaty nie są ani małe ani duże. Jednak mają tam bardzo
        dobry hosting a na czacie można się dowiedzieć wszystkiego. Trochę są sztywni i
        zbyt oficjalni w rozmowach ale ich pomoc jest zawsze konkretna.
        Pozdrawiam
        marfish
    • michal.gazeta Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 12.02.10, 18:34
      W zasadzie poziom usług i cen na nazwie i home jest zbliżony. Osobiście uważam, że panel administracyjny w nazwie jest lepszy niż na home.pl
      Pytanie co zamierzasz postawić na tym serwerze, bo zarówno home jak i nazwa mają ograniczenia. Np. na home w wersji Starter nie można utworzyć dodatkowego konta ftp z ograniczeniami. Każde konto ma takie same uprawnienia do katalogów jak konto główne.

Co do DNS to jak wykupisz hosting otrzymasz nazwy lub adresy ip serwerów dns na które należy przekierować domenę.

--
      Projektowanie stron www
    • amarlon Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 19.02.10, 21:43
      Bez wątpienia najlepszy a zarazem darmowy serwer to
      www.000webhost.com/251651.html bez reklam szybki i stabilny
      • dare2dream Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 08.04.13, 18:53
        Z darmowych hostingow polecam www.000webhost.com/670835.html – daja totalnie za friko 1500mb miejsca na strone, 2 bazy danych MYSQL i 5 kont mailowych – spokojnie wystarczy na to zeby zalozyc sobie tam przyzwoita stronke. Tylko jedna uwaga – trzeba sie logowac co najmniej raz na 15 dni na konto, bo inaczej uznaja to za brak aktywnosci i zablokuja konto – ale wtedy wystarczy sie zalogowac i mozna odblokowac konto – zawartosc serwera zostaje – nie ma zadnych latajacych reklam i dodatkowo jest backup serwera
        • marco6669 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 13.06.13, 12:09
          a jest jeszcze taki myk ze mozna sobie wypozyczyc serwer wypozyczenia.com/wynajem_serwerow_kolokacja_serwerow.html Mozesz przetestowac sobie.
        • mariolalm Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 31.01.15, 16:57
          Możesz zajrzeć tutaj: www.defero-hosting.pl/

Mają ciekawą ofertę, gdy zakupisz hosting możesz zakupić w niskiej cenie gotowy sklep na PrestaShop bądź stronę na Joomla. Naprawdę duży wybór. Ja akurat potrzebowałam sklepu i zdecydowałam się na takie rozwiązanie, a jak wiadomo, zlecenie przygotowania sklepu od to spore koszty. (Dowiadywałam się dając zlecenie i oferty jakie otrzymałam to od 1000 do 2000 PLN netto)

Dlatego kupiłam pakiet hostingowy na wyżej wspomnianej stronie, kupiłam za niewielką cenę sklep i zleciłam komuś drobne zmiany tzn. dostosowanie pod moje potrzeby jak zmiana kolorów, wprowadzenie produktów itp. i zapłaciłam niewiele :) Jestem jak najbardziej zadowolona.
    • timoneq Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 21.06.13, 16:09
      stona w stopcie oparta na serwerach netmark jeśli chcesz sprawdź jak działa , ja jestem zadowolony a na blogu moja opinia xn--infogieda-wub.pl/wp8/uslugi/netmark-netmark-inc-netmark-pl-zsgnedza-netmark-pl-netmark-opinie/
    • goldsukces Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 02.08.13, 14:02
      napiszcie napisał:

> Czy wybór domeny na nazwa.pl lub home.pl jest bez róznicy??
      Co jest bardziej opłacalne?
      > No i serwer prosił bym jakiś odpowiedni :D
      Witaj.
      Wybierając dla siebie domenę możesz znaleźć wiele doskonałych firm, to od jakiej firmy ją wykupisz - jest bez różnicy. Chyba że chodzi o cenę, to wtedy należy poszukać takiej która posiada konkurencyjną cene. ( Ja swoją wykupiłem na " domeny.tv " ).

Jednak zanim wykupisz domenę, należy na samym początku wykupić konto hostingowe, mając już hosting, kupujesz domenę, podczas rejestracji należy podać DNS - jest to specjalny kod który otrzymasz wraz z hostingiem. DNS mają za zadanie przekierować domenę na hosting, potem zostaje tylko utworzyć konto w hostingu i zainstalować WordPress w 5 minut.

Jaki Hosting wybrać ?...
      To już zależy... Czy chcesz sam hosting, czy z pełnym pakietem.

Ja używam Hostingu który ma :
      - 4 Miejsce na domeny.
      - 70 GB powierzchni.
      - 200 GB transferu miesiecznie.
      - Nielimitowana ilość baz danych.
      - Nielimitowana ilość subdomen.
      - Nielimitowana ilość kont e-mail.
      - Cpanel.

Dodatkowo:
      Marketing emailowy i system polecania.
      System do prowadzenia konferencji online.
      Hosting wideo i system tworzenia wideo.
      Oraz darmowe szkolenia online.

Poznaj szczegóły naszej oferty
      • lemk4 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 26.01.15, 15:46
        Zgadzam się z niektórymi - Tik Talik to dobry wybór zdecydowanie.
    • avkdth Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 13.09.13, 23:05
      Jesli serwer to tylko na 2ap.pl - kod polecajacego dający 20% znizki: XZFG91ADG0 - dziala rowniez na mydevil.net (hosting porownywalny mozliwosciami do vpsa)
    • anna-cal.pl Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 25.04.14, 12:21
      Wybór serwera i domeny wiąże się z jakością usług i pomocą techniczną. Osobiście mogę polecić sprawdzoną firmę cal.pl: darmowy okres testowy, atrakcyjne ceny (hosting już od 13 zł) i miła obsługa.
    • stowecki Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 22.09.14, 22:46
      Na pewno nie wybieraj firm, które oferują całkowicie darmowe usługi, bo od razu Ci mówię, że to lipa. Sprawdź sam: www.swiatdomen24.pl/wiedza#artykul_20 A jeśli znajdziesz taką firmę, która ma za darmo domenę ZAWSZE, to zwrócę Ci honor.
    • zamzebiusz Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 28.09.14, 19:42
      Dołączam się do pytania, ale jeszcze mi powiedzcie co sądzicie o superhost.pl/ bo w robicie go używają i z tego co mówią to jest bardzo opłacalny. Jak z pomocą techniczną.
      • renatadg1 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 21.03.15, 20:10
        Zajrzyj na stronę defero-hosting.pl

Znajdziesz tu dobry serwer, a jako dodatek do serwera możesz zakupić stronę bądź sklep w niskiej cenie, gdzie daną aplikację możesz przystosować pod swoje potrzeby (zamieszczenie treści, obrazów czy zmiana kolorystyki)
        • ladyshining Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 28.12.15, 12:04
          z opinii znajomych słyszałam, ze dobry hosting jets na ddr.pl ale ja jeszcze nie brałam, dopiero sie zaznajamiam z tym wszystkim i penwie po nowym roku będę coś brac. hosting SSD z PHP 7 wiec wszyscy go chwalą.
    • bbeataa1 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 12.10.14, 10:40
      jeśli chodzi o tworzenie nowych witryn sama kiedyś się za to zabrałam i nic mi z tego nie wyszło, ale jak zgłosiłam się do profesjonalistów min do Rocketsite to nie dość że strona wygląda doskonale to sama nauczyłam się wielu rzeczy.
      • oudrej Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 15.01.15, 12:26
        Co do serwerów to cenowo nieźle Tiktalik ma opcje: VPS Standard chociażby, w dodatki rozliczenie godzinowe.
        • pan_tofel4 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 12.02.15, 15:22
          Prawda, jest też wersja Pro. płacisz za zużycie, masz szybki serwer z SSD, własnym adresem IP i dostępem root w 90 sekund.
        • darek944 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 14.03.15, 00:51
          ja mam tylko Tiktalik VPS Standard, ale daje rade, jak na tak niską cenę, spodziewałem się czegoś gorszego
          • cis-ekk Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 08.01.16, 11:41
            Jeśłi chodzi o serwer to dla mnie dobrym rozwiązaniem jest: www.nazwa.pl/vps/ Serwery vps są przyszłością hostingu ponieważ daje mu dużą przewagą na hostingiem współdzielonym (zwykłym hostingiem www) pod względem wydajności, bezpieczeństwa i stabilności. Wszystkie ustawienia, parametry można konfigurować pod kątem swoich usługi i potrzeb. Po co trzymać dane, aplikacje, strony www na różnych serwerach jak można wszystko to trzymać w jednym miejscu zachowując jakość oraz zyskując na bezpieczeństwie danych dzięki systemom backupów, oszczędzając na czasie ich wykonywania oraz pełnej kontroli nad aplikacjami oraz usługami jakich nie dają inne hostingi
    • adamos70 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 31.12.14, 00:10
      ja mogę polecić hosting z ktorego obecnie korzystam. Mianowicie jest to Cal.pl.
    • kolorowy-smok.pl Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 14.02.15, 01:12
      Serwer szybki, w dobrej cenie, w chmurze obliczeniowej, gdzie głownym i w zasadzie jedynym liczącym się ograniczeniem jest liczba unikalnych odwiedzin w ciągu miesiąca - zenbox.pl

Wysokiej jakości usługi hostingowe na większe projekty - home.pl

Domeny - w wielu firmach pierwszy rok kosztuje przysłowiowe grosze albo nic - na kolejny rok zawsze można zmienić firmę jeżeli komuś bardzo zależy na zaoszczędzeniu 50 zł rocznie i zrobieniu sobie dodatkowej pracy.

Pozdrawiam
    • kolorowy-smok.pl Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 14.02.15, 01:18
      DNS to upraszczając rodzaj adresu serwera, mówiący domenie gdzie ma wskazywać i powinniśmy otrzymać takie dane od naszego dostawcy hostingu. Potzrebny zazwyczaj do konfiguracji domeny www.
    • 2becreative Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 16.02.15, 20:44
      Ja korzystałam z nazwy.pl, ig.pl ,o12.pl i ovh.pl
      Miałam jeden atak hakerów (o12), na szczęście dobrze się skończyło. Nazwa relatywnie najdroższa. Aktualnie korzystam z o12 (obsługa klienta na najwyższym poziomie) i ovh.pl (cena za odnowienie domeny najlepsza)
      Wszystko zależy czy mamy sklepy czy tylko kilka stron.
      • ivegotelove Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 24.02.15, 14:28
        ja mam tiktalika w wersji pro, poki co nie moge nic mu zarzucic, mam od poczatku stycznia.
        • gienkawolska Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 17.03.15, 10:03
          a ile za niego placisz? oplaca sie?
      • ruskolozka Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 23.08.15, 14:04
        Ja też najlepsze doświadczenia mam z www.nazwa.pl/domeny/ Solidnie i pewnie. A nie jest to firma krzak i wszelkie problemy rozwiązują niezwłocznie. Utrzymuję u nich kilka adresów.
    • bxmmultimedia Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 19.08.15, 14:21
      Polecam firmę bxm.pl Mają bardzo bogate portfolio bxm.pl/portfolio.html lub firmę tworzeniestronwarszawa.pl
    • bxmmultimedia Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 19.08.15, 23:06
      najlepiej na bxm.pl
    • noursnours Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 17.09.15, 11:52
      rejestrując domeny np. w home.pl czy nazwa.pl lub gdziekolwiek, gdzie zaoferują darmowe domeny trzeba bardzo uważać... Domeny nigdy darmowe nie są - może i przez pierwszy rok będziesz miał domenę za darmo, ale potem zobaczysz jaka będzie cena za odnowienie. Rejestratorzy sobie wtedy "odbijają" Twój pierwszy darmowy rok...
      osobiście polecam www.domeny.tv/ - stawki są jasne, dobra obsługa, ja już długo używam i jestem zadowolony
    • bxmmultimedia Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 24.09.15, 12:34
      bxm.pl tworzenie stron warszawa - polecam jako firmę projektującą strony w warszawie i krakowie
    • kaktusia40 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 13.05.16, 19:26
      Sama stoję przed podobnym wyborem znajomi polecają dhosting.pl
      Obecnie testuje jakie mają możliwości, na pewno jest tam świetny panel do zarządzania, pierwszy raz zetknęłam się z tyloma funkcjonalnościami.
    • morientesa Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 29.06.16, 10:53
      ja polecam linuxpl, od wielu lat mam tam swoje domeny i jestem bardzo zadowolony. Szybka reakcja supportu, wysoka bezawaryjność. Cenowo może nie są najtańsi ale za jakość trzeba płacić ;)
      ---------------
      samoseo.pl/ - Marketing internetowy
      • bienka3 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 16.12.16, 11:37
        Najtaniej ma seohost.pl. Znajomi mi polecili i nie załuję. Wykupiłam domenę i hosting i wszystko działa bez zarzutu. Rejestracja to tylko dyszka, a odnowienie też taniej niż u konkurencji.
    • farban90 Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 30.05.17, 12:24
      To, gdzie zarejestrujemy domenę nie ma większej różnicy, choć firm ze stawkami powyżej 100-u zł za odnowienie lepiej unikać. Co do hostingu, to do większości zastosowań wystarczy hosting współdzielony - ceny zaczynają się od kilkudziesięciu zł za rok, m.in. w cal.pl, więcej raczej nie ma sensu płacić, chyba, że ruch na stronie jest spory.
    • ewka_brewka Re: Jaka domena ?? Jaki serwer?? 03.07.17, 13:34
      Jak juz masz swoją wybraną domenę to należy ją ulokować na jakimś stabilnym serwerze. Tutaj zdecydowanie polecam zapoznać się z ofertą statnetu. Ma aktualnie bardzo dobra i bardzo tania ofertę, jeśli chodzi o hosting VPS. Najtańsza opcja to już 14 zl/msc - wiec naprawdę mało. Możecie sprawdzić te i inne opcje na ich stronie internetowej: www.statnet.pl/
      Firma daje możliwość załozenia darmowego konta testowego na okres 10 dni. Można w ten sposób własnoręcznie sprawdzić co oferują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka