Dodaj do ulubionych

ile za zrobienie stronki?

07.12.10, 11:27
ile wziąć za zrobienie strony takiej jak: www.promotel.com.pl
Obserwuj wątek
    • advertum Re: ile za zrobienie stronki? 11.12.10, 23:17
      To zależy ile czasu na to poświęcisz :)
      Osoba, która potrafi to szybko i sprawnie zrobić da inna cenę niż żółtodziób, który będzie tworzył tygodniami "bo coś nie wyszło".

Poproś o wycenę w kilku firmach to się dowiesz jakie są stawki :)

-------
      Zalany notebook? Powiemy Ci co zrobić! :-)
    • poziomka001 Re: ile za zrobienie stronki? 18.02.11, 18:15

odświeżam wątek, bo mam pytanie ile obecnie kosztuje (mniej więcej) zrobienie prostej strony z cms, żadnych fajerwerków nie potrzebuję.

Wiem, że są firmy, które się tym zajmują, ale wolałabym to zlecić komuś bezpośrednio. Może ktoś chętny?
      • piootr3 Re: ile za zrobienie stronki? 18.02.11, 23:17
        Mogę się pobawić
        • retropercepcje Re: ile za zrobienie stronki? 19.02.11, 12:54
          taaa, 'stronki', 'pobawic'... oto polska wlasnie i profesjonalne podejscie do tematu :D
          jak bardzo profesjonalne - widac na zalaczonym obrazku...
          • piootr3 Re: ile za zrobienie stronki? 19.02.11, 16:01
            Jesteś starą babą, czy po prostu młodo zgorzkniałaś?

Napisałem "pobawić", bo prosta stronka w CMS-ie, to tylko zabawa. Co ma profesjonalizm do wyrażeń?

Wyluzuj...
            • retropercepcje Re: ile za zrobienie stronki? 19.02.11, 17:21
              oczekwianie od kogos profesjonalizmu w pracy nazywasz zgorzknieniem?
              wystarczy mi poziom tej twojej 'stronki', by ocenic cala reszte, dziekuje, postoje :D

• piootr3 Re: ile za zrobienie stronki? 19.02.11, 17:42
                Co masz do mojej stronki? Nie podoba się? Są różne gusty...
                A tak poza tym, kiedy coś albo kogoś pochwaliłaś? Obejrzałem Twoje posty - musisz być bardzo nieszczęśliwa...
                • retropercepcje Re: ile za zrobienie stronki? 20.02.11, 19:39
                  to ty musisz byc bardzo nieszczesliwy, skoro nie masz nic lepszego do roboty, jak ogladanie moich postow :D takze wspolczuje... mnie by sie Twoich szukac nawet, o czytaniu nie wspomne - nie chcialo

a wracajac do profesjonalizmu - jesli bierze sie pieniadze za partactwo i niechlujstwo (w twoim slowniku-praca), to nazywa sie zwyczajnie w swietle prawa oszustwem... czy naprawde w niczym nie jestes dobry, zeby zasmiecac internet tworami jak wyzej? Ani to estetyczne, ani funkcjonalne.

moze sledczym zostan, tak ci dobrze z moimi postami poszlo
                  hyh
                  • piootr3 Re: ile za zrobienie stronki? 20.02.11, 21:28
                    Lubie wiedzieć z kim rozmawiam.
                    Jedni lubią Mozarta, inni disco polo.
                    Odmienność gustów, to zupełnie co innego od oceny profesjonalizmu.
                    Nie musisz czytać mojej stronki, jeżeli Ci się nie podoba i nie interesuje jej temat, natomiast nie o to chodzi, tylko o jej wykonanie. Aby się wypowiadać o wykonaniu profesjonalnym, lub nie trzeba się troszkę znać na tym.
                    Ty się nie znasz, ale plujesz na innych, zawsze coś z Twoich plwocin przylgnie..
                    Tak poza tym, moje stronka poprzednio wyglądała tak:
                    piotr55.ayz.pl/
                    Była zrobiona w CMS-ie
                    Nie podobała mi się, więc ją przerobiłem na XHTML w formie takiej w jakiej jest obecnie. Jest jeszcze w budowie, bo muszę ją uzupełnić. Ale pokarz co tam jest nieprofesjonalne? Jaki kod?
                    Jeżeli chodzi o estetykę stronki, to rzecz gustu, jeżeli chodzi o funkcjonalność, to pokarz co nie funkcjonuje.
                    Tak poza tym, kiedyś na tym forum przeczytałem piękną maksymę:
                    nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw cię sprowadzi do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
                    Tego "idiotę" można zamienić również na inne słowa...
                    Śledczym nie zostanę, bo już jestem za stary na to.
                    A co oznacza "hyh" ?
                    Pozdrawiam - Piotr
                    AAAA!!! Jeszcze jedno - jestem bardzo szczęśliwy! Robię, to co lubię, dużo podróżuję, mam kochającą żonę i syna. Zdrowie również dopisuje.
                    Czego powyższego i Tobie życzę!
                    Piotr
                    • retropercepcje Re: ile za zrobienie stronki? 21.02.11, 00:37
                      ja nie musze wiedziec, z kim rozmawiam, wystarczy mi, ze slysze/czytam, co ta osoba ma do powiedzenia, reszta jest bez najamniejszego znaczenia. mozesz wiec byc dla mnie mechanikiem spod olsztyna z neostrada w garazu tudziez pania krysia z miesnego z iphonem - i don't care :)

a to, co czytam i slysze od Ciebie jest porazajace - robisz ludziom gnioty za pieniadze. obojetnie jakie sa to pieniadze, bierzesz je za nierzetelnie wykonana prace. rob sobie hobbistycznie, co ci sie zywnie podoba, mam to gdzies, i tak przepadniesz w odchlani sieci (za ten watek mozesz mi podziekowac, niechlubna, bo niechlubna, ale zawsze to reklama...).

badz jedak laskaw i pozostaw robienie stron internetowych ludziom, ktorzy maja o tym elementarne pojecie. chcesz wiedziec co jest nie tak z Twoja strona? a wiesz, co to walidator jest? standardy jakies? obowiazujace minimum?

kod? buahahaa jaki kod, czlowieku... to jest sieczka a nie kod, poczawszy od blednej deklaracji dokumentu, skonczywszy na nieudolnych 'probach' uzycia styli. nie rozsmieszaj mnie zatem, prosze... brak ci elementarnego pojecia w tej kwestii.

nie rozumiem dygresji o maksymie o idiotach, co chciales mi przez to powiedziec? ze nie masz pojecia o budowaniu stron ale jak wiekszosc 'znaffcow' forumowych lubisz mlec jezorem dla samej zasady mielenia?? twoja wiedza i doswiadczenie = wielkie tluste ZERO, sorry winnetou!

moje agrumenty, jak wiekszosc partaczy, nazywasz pluciem... no tak, w koncu przez takich jak ja ciezko sciemniac ludzi, ze cos portafisz w materii, o ktorej tak naprawde bladego pojecia nie masz...

cienki bolek jestes, zajmij sie synem i szczesciem rodzinnym, tutaj kariery nie zrobisz.
                      • piootr3 Re: ile za zrobienie stronki? 21.02.11, 07:27
                        Przede wszystkim, nic nie mówiłem o pieniądzach. To po pierwsze.
                        Po drugie wiem co to jest walidator. A czy słyszałaś o CSS-3? Zawsze wykaże błędy.
                        Przy Flashu i Java wykaże błędy, bo jest żle interpretowany. Doskonale sobie zdaję sprawę, że stronka jest inaczej widoczna w IE i w pozostałych przeglądarkach, ale to z powodu złej interpretacji IE. Wolę swoją deklarację, niż zalecaną "Strict". Lepiej działa.
                        Czy możesz powiedzieć co lubisz poza pluciem na innych? I nie chodzi tylko o mnie.
                        Jesteś zgorzkniałą babą, która jedyną radość czerpie z takich pyskówek, a ja daję się podpuszczać... Tak, więc to moja ostatnia odpowiedź. Pluj sobie dalej na mnie i innych jeżeli sprawia Ci to przyjemność.
                        Niedługo 10, więc znowu będziesz mogła sobie poszaleć...
                        Życzę zdrowia i pozdrawiam - Piotr
                        • retropercepcje Re: ile za zrobienie stronki? 21.02.11, 16:42
                          > Przede wszystkim, nic nie mówiłem o pieniądzach. To po pierwsze.

podpisujesz sie miernoto pod postem, gdzie czlowiek szuka wyceny na strone...
                          i chcesz sie 'pobawic'... czyli oprocz tego, ze jestes partaczem i oszustem, do tego masz jeszcze problem ze zrozumieniem slowa pisanego, odpowiadasz nie na temat :D
                          i tu w zasadzie moglabym juz skonczyc te jalowa strate czasu, by ci wytlumaczyc to i owo.

co do twojego gniota - raz jeszcze, nie masz pojecia o czym piszesz... kazdy, kto sie na tym choc odrobine zna, przyzna mi racje :D ale nie bede sie znizac do dyskusji na twoim poziomie.

a co do estetyki... coz... widac, ze stary jestes a twoja 'zlota' epoka przypada na poczatek lat '90-tych, w tej epoce tez sie zatrzymales, mentalnosc austro-wegier. webdeveloperze z pcimia dolnego :D

a ja ciebie nie pozdrawiam, bo nie zadaje sie z kretaczami i oszustami :D
                          • eustachyxxx Re: ile za zrobienie stronki? 26.02.11, 08:20
                            Weź szmatkę i wytrzyj monitor ze swojego jadu.
      • plikigrafiki.com Re: ile za zrobienie stronki? 20.02.11, 21:31
        Taką prosta stronę to można i samemu bez zlecenia komuś zrobić....z google kod css,hrml i grafikę tło na stronę już gotowe.

Możesz sobie poszukać na allegro bo znajdzie się i za 9.99 zł ktoś to zrobi...

...a ktoś inny CI powie że koszt to połowa nowego samochodu^^

poziomka001 napisała:

>
        > odświeżam wątek, bo mam pytanie ile obecnie kosztuje (mniej więcej) zrobienie p
        > rostej strony z cms, żadnych fajerwerków nie potrzebuję.
        >
        > Wiem, że są firmy, które się tym zajmują, ale wolałabym to zlecić komuś bezpośr
        > ednio. Może ktoś chętny?
    • hdweb Re: ile za zrobienie stronki? 23.02.11, 17:48
      Profesjonalne zrobienie takiej stronki to koszt ok. 900zł. Jeśli z CMS, cena wzrasta do 1400zł.
      • piootr3 Re: ile za zrobienie stronki? 23.02.11, 19:55
        No nie żartuj sobie! CMS jest tani. Ostatecznie, to masz templatki, do których się dostosowujesz.
        Stronka prosta z free templatkami, to jest jeden dzień roboty...
        XHTML jest droższy, ale tam nie ma możliwości, bez znajomości podstaw HTML-u cokolwiek wstawiać. Myślę, że dla tych, co chcą mieć stronkę, a nie chcą się z jakiś względów uczyć kodów, a chcą aby wyświetlały się nowości, najlepsza by była forma CMS-u.
        Taka prosta stronka, to koszt, jak wcześniej napisano, albo 200 PLN-ów, albo 9,99 PLN-ów.
        Wszystko w zależności od robola... :))
        Pozdrawiam - Piotr
        • hdweb Re: ile za zrobienie stronki? 25.02.11, 07:05
          Witam ponownie w tym wątku.

Masz rację darmowe template są i jest ich masa w Internecie, ale strona która ma mieć odwiedziny musi być zaprojektowana odpowiednio. Składnikami które biorą udział w projektowaniu strony jest: specyfikacja branży oraz zbadanie grupy docelowej. Dopiero po zrobieniu tych dwóch podstawowych rzeczy można się wziąć za projektowanie. Darmowe templatki nie są projektowana pod firmę ani pod grupę docelową. Więc nie mogą spełnić założeń marketingowych gdyż kompletnie nie są do tego stworzone. Pomijając proces projektowania jeszcze stronę trzeba kodować. Templatki są tak kodowana aby się wyświetlał tylko tekst i szczątkowe grafiki. O optymalizacji strony pod względem pozycjonowania nie ma co rozmawiać ponieważ darmowe szablony w ogóle nie są do tego przystosowane. CMS aby działał poprawnie i nie było błędów na stronie oraz był zoptymalizowany wypadało by mieć autorski firmy która się specjalizuje w systemach zarządzania treścią. Fajnie by było żeby na stronie się coś ruszało, podświetlało, pojawiało lub znikała o takich animacjach w darmowych stronkach można zapomnieć a nie zapominajmy że ludzi to przyciąga bardziej i po prostu tekst wrzucony na ochłap grafiki.

Pozdrawiam
      • poziomka001 Re: ile za zrobienie stronki? 25.02.11, 00:34

Dzięki za odpowiedzi. Nie wiedziałam, że taką burzę wywołam ;-)

Za 9,99 bardzo by mi pasowało :P

Oczywiście najlepiej jakby mi ktoś zrobił tak, żeby mi pasowało, ale naprawdę to mógłby być jakiś darmowy CMS (wordpress czy cokolwiek w miarę zdatnego do użycia), szablon i coś tam (sory ale sie nie znam). Ostatecznie jestem w stanie to sobie sama potem jakoś zmodyfikować aczkolwiek dla mnie to męka i dłubanina i wszystko metodą prób i błedów. Największy problem mam z wgraniem tego wszystkiego na serwer i poinstalowaniem, żeby działało - czarna magia. Pewnie gdybym się przypięła i zaparła to jakoś by poszło, ale zwyczajnie nie mam na to czasu (i ochoty przede wszystkim). Obecnie mam jakiś darmowy smod, ale to straszny badziew i do szału mnie doprowadza. Poza tym nie mogę w nim w żaden sposób modyfikować layoutu, a szablony dostępne do tego cuda są żałosne.

Dziękuję raz jeszcze za info o cenach :)

Jeśli ktoś chętny za 9,99 :) to oferty proszę na priv ;)

• hdweb Re: ile za zrobienie stronki? 25.02.11, 07:11
          jak tak bardzo upierasz się na stronie z darmową grafiką i darmowym cms i chcesz żeby ktoś Ci to poskładał to życzę powodzenia. Na „darmową stronkę” i tak trzeba poświęcić min 4 godziny żeby doprowadzić ją do ładu. Programiści biorą za 1 godzinę pracy 50 – 150 zł więc wątpię żeby ktoś poświęcił pół dnia pracy za 10zł. Myślę że i Ty też byś nie pracował za 2,5zł za godzinę (2,5zł x 4godziny = 10zł - śmieszne)
          • poziomka001 Re: ile za zrobienie stronki? 25.02.11, 11:23

czytanie ze zrozumieniem jak widzę zanika, ale co tam ;) Dzięki za dobre rady. :))

Wiadomo że lepiej mieć Rolls Royce'a niż trabanta, ale co ma zrobić ktoś komu samochód jest potrzebny, a na Rolls Royce'a żadnych widoków? Czekać? płakać? moim zdaniem lepiej jakiś czas pojeździć trabantem niż siedzieć z założonymi rękami.
            • hdweb Re: ile za zrobienie stronki? 25.02.11, 20:51
              Trabant czy nowe luksusowe auto? Bardzo dobre porównanie. Poziomko a jaka miała by być tematyka Twojej strony i cele? Każdą stronę robi się po to by spełniała określone cele marketingowe. Jeśli dzięki tej stronie masz zarabiać pieniążki, zdobywać nowych klientów / kontrahentów to lepiej odłożyć na to luksusowe auto ponieważ trabant będzie się psuł i trzeba będzie do niego dopłacać (domena (80zł) i serwer kosztują (50zł) rok (najtaniej)). Jeśli będziesz jechać trabantem to nikt (klient) na Ciebie nie spojrzy natomiast jadąc luksusowym samochodem każdy (potencjalny klient) będzie się przyglądał i tak samo to działa w Internecie.

Nie namawiam Cię do zlecenia komuś stworzenia strony za parę stówek tylko do przemyślenia. Każdemu się wydaje, że strona to nic takiego, właśnie nie prawda.

Jeśli ta strona ma zarabiać a jeszcze Cię nie przekonałem to w dalszej dyskusji wyjaśnię Ci to na przykładzie wziętym z życia.

Więc jak strona komercyjna czy prywatna? Jak prywatna to poszukaj darmowych templat’ów i będziesz miała stronkę (trabanta). Jak komercyjna to można pisać i pisać…..

Pozdrawiam

• poziomka001 Re: ile za zrobienie stronki? 25.02.11, 22:12

Ale mnie nie musisz przekonywać. Jak najbardziej pasowałby mi zarówno luksusowy samochód jak i strona zaprojektowana i wykonana zgodnie z moją wizją, na której wszystko gra i śpiewa, a tysiące klientów trafiałoby prosto na nią.

Niemniej jednak rzeczywistość jest taka a nie inna i w tej chwili jeżdżę trabantem, którego chciałabym zamienić na Poloneza ;) dopóki nie odłożę na super stronę, którą mi kiedyś zrobi jakaś super hiper profesjonalna firma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka