Dodaj do ulubionych

pierwsza strona www - jaki kreator

27.01.14, 22:38
Przymierzam się do samodzielnego stworzenia strony www za pomocą kreatora stron (bo podobno to najlepsze rozwiązanie dla osób, które rozpoczynają swoją przygodę ze stronami www). Czy macie jakieś własne doświadczenia z kreatorami, na co zwracać uwagę przy wyborze? Nie chciałabym błądzić po ciemku.
Obserwuj wątek
    • medok303 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 28.01.14, 12:59
      Kreator to dobre rozwiązanie dla osób, które zaczynają przygodę z tworzeniem stron www.
      Nie wiem jakie treści chcesz umieszczać na swojej stronie, ale zwróciłbym uwagę czy kreator umożliwia wstawienie elementów, które potrzebujesz na stronie, np. galerii zdjęć, filmów, tabel, formularzy kontaktowych, map Google itp. - wszystko zależy od potrzeb.
      Istotna jest też ilość szablonów, na których buduje się stronę i na ile elastycznie można je modyfikować. Dobrze, żeby można było uruchomić stronę pod własną domeną, a nie tylko w subdomenie firmy, która oferuje kreatora, a skoro mamy własną domenę, to także dobrze jest mieć obsługę poczty w tej domenie.
      Ze znanych mi mogę polecić otoKreator (otokreator.info), na stronie jest dostępne demo, więc można sprawdzić jego działanie przed podjęciem decyzji i z tego co widzę, to aktualnie jest on w promocji 50%
      Ten nie jest darmowy, ale dostaje się z nim od razu konto hostingowe wraz z obsługą poczty.
      Są także darmowe kreatory, ale najpierw trzeba zamówić konto hostingowe, a kreator jest darmowym dodatkiem, co nie zawsze taniej wychodzi.

• mianna123 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 25.07.17, 14:27
        Jeśli nie masz Firmy, a potrzebujesz jakiejś wizytówki aby pokazać swoje portfolio, rysunki, zdjęcia - wtedy kreator stron to dobry pomysł. Wtedy i tylko wtedy. Nawet najlepszy kreator nigdy nie dorówna profesjonalnej stronie, choćby i podstawowej. Nie muszę chyba wspominać o kwestii postrzegania strony z kreatora przez klientów. Jeśli potrzebujesz dobrej, funkcjonalnej i estetycznej strony, mogę polecić profesjonalna firmę IT, Interfeo - www.interfeo.com. Skontaktuj się z nimi i sprawdź ich ofertę.
    • o12_pl Re: pierwsza strona www - jaki kreator 30.01.14, 10:16
      Kreatory to świetne rozwiązanie przede wszystkim dla małych firm, którym zależy na przejrzystej i eleganckiej stronie. Nie trzeba znać się na html-u i projektowaniu, żeby otrzymać profesjonalnie wyglądający layout. My także polecamy otoKreator :) Działa on na zasadzie "przeciągnij i upuść", a w standardzie posiada wiele przydatnych dodatków - jest świetnym rozwiązaniem dla początkujących. Po szczegóły zapraszamy na o12.pl/hosting/otokreator, a dla chętnych polecamy artykuł, w którym jest napisane o zaletach kreatorów trochę więcej: biznestrend.pl/artykuly/1835/Najtrudniejszy-pierwszy-krok---czyli-dlaczego-mala-firma-nie-moze-istniec
    • hostinger Re: pierwsza strona www - jaki kreator 11.02.14, 13:27
      mam sprawdzony kreator - i to w połączeniu z darmowym kontem hostingowym :) na hostinger.pl dla tak darmowych, jak i płatnych kont dostępny jest wypasiony Zyro Builder, który naprawdę nie wymaga żadnej wiedzy na temat tworzenia stron, a wyniki pracy są obłędne! Szablony są bardzo profesjonalne i ich edycja przyjemna. Ma nawet sekcję SEO, aby dodanie strony do Google poszło szybko i bezproblemowo.

Polecam!
      www.hostinger.pl
      • hauerpower-krakow Re: pierwsza strona www - jaki kreator 16.02.14, 21:33
        Polecałbym Ci zakup skórki do wordpressa np. na themeforest i dopasowanie jej do swoich potrzeb. Koszt zakupu ok. 45$. :)
        • 4ender Re: pierwsza strona www - jaki kreator 09.03.14, 04:27
          A może gość nie chce robić firmowej witryny, tylko się nauczyć i stworzyć stronę o rybkach akwariowych, czy spinaczach biurowych. Po co ma płacić?
          Ja używam kreatora KED2, a hosting na cba.pl . Całkiem darmowe i legalne.
    • useruu Re: pierwsza strona www - jaki kreator 11.03.14, 12:59
      Polecam na początku zapoznanie się z podstawami html css.
    • karolinkiewicz_29 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 16.04.14, 16:36
      Możesz też skorzystać z gotowych szablonów, niektóre strony oferują takie szablony z darmo. Jeżeli strona ma być na Wordpressie albo Joomli, to dobrym rozwiązaniem są templatki dostępne na www.gavick.com
    • 3tercer Re: pierwsza strona www - jaki kreator 18.04.14, 12:54
      Stronę najlepiej jest postawić na jednym z popularnych CMS-ów: Joomla, Wordpres itd. Służą one zarówno do stworzenia prostej strony jak i zaawansowanego portalu z artykułami, licznymi modułami itd.
      Nie wiesz jak? Zainwestuj w taki kurs strefakursow.pl/kursy/joomla/kurs_tworzenie_stron_joomla_2_5.html i do przodu :)
    • anna-cal.pl Re: pierwsza strona www - jaki kreator 25.04.14, 12:24
      Polecam kreator stron firmy cal.pl. Dzięki niemu można stworzyć stronę internetową w niespełna 15 minut. Zapraszam na: www.cal.pl
      •  mareczkunio Re: pierwsza strona www - jaki kreator 22.07.14, 10:15
        Hmm, ja na początku zaczynałem swoją przygodę z tworzeniem stron od wordpressa, bo darmowy i jeszcze wówczas oferował fajne motywy za darmo. Bawiłem się również jimdo, bo darmowy, ale wiadomo jak to jest z bezpłatnymi kreatorami...mają za mało możliwości. Wraz z rozwojem mojej strony. Stwierdziłem, że muszę dokonać jednak inwestycji, by moja witryna miała ręce i nogi, i ładnie się prezentowała. Na początku korzystałem z nazwy.pl, ale nie jestem z ich usług zadowolony. Niby cena rejestracji domeny jest ok, ale już przedłużenie sporo kosztuje. Do tego jakieś limity, zwłaszcza przy korzystaniu z poczty.
    • ppachu Re: pierwsza strona www - jaki kreator 21.07.14, 12:59
      Możliwości masz naprawdę wiele SMF, phpBB, CPG, Drupal, Joomla, WordPress, ale jeśli dopiero zaczynasz to potrzebny ci raczej kreator wizualny, będzie najłatwiej wtedy więc w takim wypadku tylko webwave cms
      • haspar Re: pierwsza strona www - jaki kreator 29.07.14, 13:37
        No właśnie nie... Piszecie tutaj o rozwiązaniach dających duże możliwości. Jednak biorąc pod uwagę potrzeby większości moich klientów to takie rozwiązania jak webwave spełniają się w 100%:)
    • bbeataa1 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 12.10.14, 10:43
      również sama tworzyłam, ale tak się wszystko zagmatwało a potrzebowałam strony na już, że postanowiłam zlecić to firme Rocketsite, która zajmuje się takimi rzeczami. Teraz moja strona wygląda doskonale, tak jak to sobie wymarzyłam! :D
      • paulinakar Re: pierwsza strona www - jaki kreator 18.10.14, 21:19
        z darmowymi kreatorami bywa różnie, dla kompletnego laika nie polecam, bo będzie zbyt dużo nerwów.
        a o Rocketsite też słyszałam. mój znajomy tworzył stronę swojej firmy i zlecał pozycjonowanie. z tego co opowiadał, to był bardzo zadowolony.
    • aniamajowska Re: pierwsza strona www - jaki kreator 02.10.16, 20:05
      Mogę Ci polecić kreator stron www ten - webatom.pl
      a gdybyś miał problemy to zapraszam na moją grupę FB, gdzie pomogę w razie problemów z konfiguracją.
      www.facebook.com/groups/Nieoficjalna.grupa.WEBatom/?ref=bookmarks
    • kata.kacz Re: pierwsza strona www - jaki kreator 06.10.16, 14:46
      Mogę polecić mamfirme.pl idealny, prosty kreator do samodzielnej pracy nad strona www.
    • malinowskaanna89 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 10.10.16, 12:10
      Ja bym polecila wordpressa, jesli chcesz sie nauczyc albo zrobic swoja profesjonalna strone.

Obecnie jestem na tym etapie, mimo, ze prowadze swoj biznes w sieci. Mam profesjonalna strone, te akurat robila mi agencja Alte Media www.altemedia.pl/
      ale mam milion pomyslow na minute i chce sie rowniez nauczyc sama tworzyc proste strony.
      Kiedys, dawno temu projektowalam strony w wixie,ale uwazam ze obecnie to strata czasu, jak sie uczyc to czegos wartosciowego. Polecam wordpressa, bedziesz dumna jak ogarniesz i bedziesz miala piekna strone :)
    • darek.nowak2016 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 17.10.16, 19:11
      Nie ucz się z kreatorów, tylko czytaj przykłady, przepisuj, a efekty same się pojawią. Na kreatorach strony internetowe zawierają dużo błędów i nie są koedukacyjne.
      • tapatik Re: pierwsza strona www - jaki kreator 24.10.16, 09:17
        Jak strona internetowa może być koedukacyjna albo i nie?
    • kasia_makar Re: pierwsza strona www - jaki kreator 01.11.16, 22:41
      szczerze mówiąc, na dzień dzisiejszy to z kreatorów korzystać - zbędny wydatek czasu. to samo co pisać kod na nowo. sporo jest płatnych (nie będzie to fantastyczna kasa, tu porównaj ceny) i bezpłatnych szablonów pod różne CMS. szablony są dość elastyczne, kategorii sporo. więc jeśli chodzi nie o zabawę z programowaniem, tylko szybkie tworzenie strony - to polecam sięgać po szablony.
    • pensjonat-nad-morzem-solar.pl Re: pierwsza strona www - jaki kreator 21.11.16, 16:54
      Pracuję od 10-ciu lat na polskiej wersji CM4all Sites (WEBster), stworzyłem z powodzeniem wile stron na własny użytek . Są dobre i całkowicie bez awaryjne. Niestety kolejnej polskiej firmie hostingowej (Domeny.pl) odebrano licencję (proponuję wymiennie WordPress-badziewie) i nie wiem skąd zdobyć aktualne polskie wersje tej bardzo prostej , nie wymagającej żadnej znajomości programowania "aplikacji". Jeśli ktoś zna rozwiązanie ????
    • rob_m91 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 18.07.17, 16:53
      Warto wypróbować kreatory stron www, ja próbowałem już chyba wszystkich i tak zdecydowałem się w końcu na webwavecms.com/?ref=2922004 - WebWave hosting w cenie, wszystko szybko się układa w całość, nie trzeba znać języków, no i nie jestem skazany na szablon tylko jedynie moja wyobraźnia mnie ogranicza. szczerze polecam, stworzyłem dzięki nim już kila stron i zawsze mogę liczyć na pomoc, używałem również innych serwisów takich jak Wix czy Weebly, ale brak wsparcia i wysoka cena to ich duże wady.
    • andrzej.tak.mam.na.imie Re: pierwsza strona www - jaki kreator 14.02.18, 15:51
      Trochę odkop, ale co tam, może komuś się przyda - krótki poradnik jak wybrać dobry kreator stron www:
      kreatorystronwww.pl/najlepszy-kreator-stron-www/?utm=kre
    • dorian3933 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 20.02.18, 09:17
      Nie lepiej wydać trochę pieniędzy i mieć to zrobione naprawdę porządnie? Na www.pokazsie.online/ znajdziesz firmę, która tworzy świetne strony internetowe w bardzo przyzwoitych cenach. Myśle, że zainteresuje Cię ich oferta.
    • karociawawa Re: pierwsza strona www - jaki kreator 25.02.18, 15:49
      To zależy czego oczekujesz od strony internetowej? Bo jeśli myślisz, aby zachęcała, została zapamiętana albo w przyszłości będziesz miał zamiar ją promować w wyszukiwarce, to lepiej zrezygnować z szablonu! Szablony stron www są sprzedawana średnio kilkaset razy, a nawet wykonują kilkanaście tysięcy kopii strony. Będzie to miało wpływ na pozycjonowanie strony, ale też na jej jakość, bo będzie w niej wiele kodu, którego Ty nie potrzebujesz, łatwiej też o wirusa na stronie, a też może być problem ze zmianami w CMS, bo np licencja szablonu tego nie ma... Plusy są, bo masz taniej stronę np za kilkasiesiąt - kilkaset zł, szybciej będzie niż projektowanie jej od zera. Jeśli możesz ciut więcej zainwestować, poczekać np 2-4 tygodnie, to zrób to i wybierz indywidualne rozwiązanie. W Warszawie masz wiele agencji, które projektują serwisy internetowe i chętnie Ci doradzą. Poszukaj a znajdziesz i raczej będziesz zadowolony przez parę lat, bo w większości przypadków strona www, to inwestycja na dłuższy okres czasu. Tu możesz sobie sprawdzić ceny stron w Warszawie stronywarszawa.pl/ lub wpisz w Google albo popytaj znajomych :) Pozdrawiam
    • janek.e.t Re: pierwsza strona www - jaki kreator 25.06.20, 15:18
      Polecam Ci wejść na kreatorystronwww.pl/ - tam masz ranking, w którym możesz sprawdzić najlepszy i recenzje różnych kreatorów
    • igor.bokun Re: pierwsza strona www - jaki kreator 16.12.20, 13:33
      Polecam polski kreator stron internetowych najszybsza.pl. Wykonałem w nim kilka projektów. Świetna cena, prostota użycia, estetyczne szablony i elastyczność w zakresie rozwoju. Idealne rozwiązanie do budowy strony na start, ale również sprawdzi się w złożonych projektach.
    • igor.bokun Re: pierwsza strona www - jaki kreator 21.12.20, 17:38
      Polecam najszybsza.pl - otrzymasz w pakiecie wszystko co potrzebne, by w jedno popołudnie zbudować własną stronę internetową: intuicyjny kreator, ładne szablony, rejestracja własnej domeny .PL oraz hosting. Do 27 grudnia obowiązuje Promocja Gwiazdkowa z 40% rabatem!
    • eldo1323 Re: pierwsza strona www - jaki kreator 22.12.20, 08:03
      Zobacz na stronie www.m-smart.pl. Mega dobre ceny stron internetowych oraz super jakość. Mają też w asortymencie reklamy stron więc nawet ci ją wypromują

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka